10 Barangan Almari Pakaian yang Saya Menyesal Membeli: Pilihan Pakaian Lelaki yang Lemah (dan Kisahnya)

perkara yang saya menyesal membeli 3840x2160 1 skala

Kita semua telah merasakan penyesalan pembeli yang saksama! Dengan mengambil kira itu, kami fikir adalah berguna untuk berkongsi pengalaman peribadi saya, dengan meletakkan sepuluh perkara dalam almari pakaian saya yang merupakan pembelian yang dikesali, sebab saya membelinya dan perkara yang telah saya pelajari sejak itu.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Perkara yang Saya Menyesal Beli
 2. 1. Antipeluh
 3. 2. Syampu & Perapi Dua Dalam Satu
 4. 3. Sut Kelabu Sederhana
 5. 5. Kebanyakan Pakaian dari Amazon
 6. 5. Ikatan Sintetik Saya Berkilat
 7. 6. Kasut Pakaian Berkualiti Rendah
 8. Perkara yang Saya Boleh Kesal Tetapi Jangan
 9. 1. Koleksi Baju Charles Tyrwhitt
 10. 2. Sut Hitam Saya
 11. 3. Fedora Rasa Bulu Hitam
 12. 4. Pra-Terikat Bow Tie
 13. Kesimpulan – Apakah Pengajaran yang Saya Belajar?
 14. Rundown Pakaian

Jika anda tidak melihat Video Raphael mengenai 20 perkara yang dia menyesal membeli , saya akan mengesyorkan anda melihat. Anda mungkin akan mempelajari beberapa perkara bukan sahaja tentang gaya lelaki tetapi tentang pengurusan wang juga.Hari ini, kami akan membincangkan perkara yang sama untuk item yang saya beli (sama ada pakaian individu atau koleksi barangan), dengan satu perbezaan utama daripada video Raphael: Saya sebenarnya tidak menyesal membeli kesemuanya. Anda akan faham apa yang saya maksudkan dengan ini nanti, jadi mari kita bergolek.

Perkara yang Saya Menyesal Beli

1. Antipeluh

Perkara pertama dalam senarai saya ialah antiperspirant kekuatan klinikal (dan antipeluh secara umum). Seperti yang saya nyatakan di tempat lain saluran Youtube kami , Saya mempunyai keadaan yang dipanggil Hiperhidrosis, yang ditandai dengan peluh yang berlebihan. Tanpa semua butiran, apa yang penting di sini ialah selama bertahun-tahun, saya telah mencuba pelbagai produk untuk cuba mengurangkan peluh di seluruh badan saya.Apabila bercakap mengenai ketiak saya, saya menggunakan antiperspirant berkekuatan klinikal selama bertahun-tahun, tetapi kerana peluh saya sangat berterusan, semua yang saya akan keluar hanyalah enapcemar yang tidak menyenangkan di bawah lengan saya selepas biasanya hanya beberapa jam.Antipeluh

Antipeluh

Juga kerana aluminium ialah bahan utama dalam kebanyakan antipeluh (berfungsi untuk menyekat liang-liang), ia boleh menghakis dari masa ke masa–dan ini, lebih daripada bakteria atau peluh itu sendiri, adalah perkara yang terutamanya menyebabkan ketiak. kotoran pada baju . Dengan semua aluminium yang ada dalam antiperspirant itu, ada juga satu atau dua masa yang saya lakukan lapangan terbang pengesan logam–saya tidak bergurau! Kira-kira dua tahun yang lalu, saya memutuskan bahawa jika antipeluh ini tidak melakukan kerja yang baik untuk menghentikan peluh saya, dan jika mereka menyebabkan ketidakselesaan ini selain itu, saya juga boleh berhenti melawan puncanya.

Antiperspirant Klinikal

Antiperspirant Klinikal

Sejak itu saya telah beralih kepada deodoran bukan antipeluh, dan sementara saya masih berpeluh agak sedikit (dan mungkin mencari penyelesaian perubatan lain pada masa hadapan untuknya), saya mendapati bahawa tidak menggunakan antipeluh untuk melawan peluh ketiak saya telah meninggalkan saya berasa lebih baik secara keseluruhan.

2. Syampu & Perapi Dua Dalam Satu

Seperti yang telah kami nyatakan sebelum ini dalam kami video tentang 15 petua rambut yang sihat , terdapat beberapa sebab untuk tidak membeli perapi syampu gabungan. Pertama sekali, syampu adalah sesuatu yang sebenarnya boleh mendatangkan lebih bahaya daripada kebaikan kepada rambut anda jika digunakan secara tidak betul. Syampu murah, walaupun ia menjimatkan, selalunya penuh dengan bahan-bahan yang secara kolektif dikenali sebagai sulfat. Walaupun detergen ini boleh membantu menjadikan produk berbuih, ia juga menghilangkan minyak semula jadi rambut anda, menjadikannya kelihatan kering dan rapuh. Untuk mengelakkan kesan ini, anda boleh mencari yang rendah sulfat atau bebas sulfat syampu , yang membersihkan tanpa mengeluarkan minyak sepenuhnya.

Syampu dan Perapi 2-dalam-1

Syampu dan Perapi 2-dalam-1

Kedua, dan mungkin yang lebih penting, anda sebenarnya tidak perlu menggunakan syampu setiap kali anda mandi. Bersyampu berterusan, walaupun dengan produk bebas sulfat, boleh menghilangkan minyak semula jadi kulit kepala anda dan pasti akan mengeringkan anda. rambut , walaupun ia sudah agak kering, sebagai permulaan. Oleh itu, kebanyakan tukang gunting rambut dan penggaya akan mengesyorkan bahawa walaupun anda perlu membilas rambut anda setiap kali anda mandi, anda hanya perlu menggunakan syampu satu hingga dua kali seminggu. Perkara yang perlu anda gunakan dengan lebih kerap–dan juga setiap hari–adalah perapi, yang membantu melindungi dan melembapkan rambut anda.

Syampu tanpa sulfat

Syampu tanpa sulfat

Semua itu boleh dikatakan: gabungan atau produk dua dalam satu ini pada asasnya menjadikan setiap komponennya kurang berkesan di kedua-dua bahagian. Selain itu, ia sepatutnya tidak perlu diperkatakan, tetapi untuk mana-mana produk gabungan tiga dalam satu yang juga termasuk pencuci badan: jauhkan diri.Saya menggunakan produk dua dalam satu selama bertahun-tahun, tetapi sejak beralih kepada syampu dan perapi berasingan kira-kira setahun yang lalu, saya perasan bahawa rambut saya terasa lebih sihat. Saya hanya syampu kira-kira sekali atau dua kali seminggu, biasanya mengikuti setiap kali saya menggunakan a produk rambut . Saya tidak menghapuskan produk cecair sepenuhnya dan beralih kepada sabun bar seperti yang dilakukan Raphael, tetapi ia mungkin sesuatu yang perlu dipertimbangkan pada masa hadapan.

3. Sut Kelabu Sederhana

Saya membeli saman kelabu digambarkan di bawah tujuh tahun yang lalu pada usia 18 tahun, dan ia adalah saman sebenar pertama saya. Seluar datang belum siap, jadi perlu pergi ke pengubahsuaian tukang jahit untuk mengekang mereka membuatkan saya berasa seperti saya mendapatkan saman itu agar sesuai. Saya tidak tahu pada masa itu, walaupun, sebenarnya terdapat banyak lagi aspek mendapatkan sut yang sesuai dengan anda .Pembinaan dan bahan sut ini juga agak murah, yang dibuat untuk titik harga rendah yang menarik kepada pelajar yang kekurangan wang seperti saya. Tetapi seperti yang telah kami katakan berkali-kali sebelum ini, murah bahan adalah sekunder kepada kesesuaian yang betul. Sudah tentu, saya dengan mudah mengakui bahawa saman ini tidak sesuai dengan saya!

Preston

Sut pertama Preston: pastinya tidak sesuai!

Jaket itu terlalu besar di bahagian badan untuk satu perkara, jadi nampaknya saya hampir berenangkain. Kaki seluar juga terlalu lebar untuk binaan saya, tetapi kerana fabriknya ringan, tidak ada langsir yang menarik untuk mereka, hanya berkedut hodoh. Saya boleh meneruskan, tetapi cukup untuk mengatakan bahawa saman ini pastinya tidak memenuhi kriteria kesesuaian kami. Saya mungkin boleh cuba suaikan seterusnya untuk menjadikannya lebih sesuai, tetapi saya fikir pilihan yang lebih baik adalah dengan mencari sut yang lebih sesuai dari awal dan berkualiti tinggi. Di manakah saya mendapat saman ini, anda bertanya? Jawapannya ialah kuasa yang sentiasa ada dalam kebanyakan kehidupan kita: Amazon.com–dan itu membawa kepada pilihan saya seterusnya…

5. Kebanyakan Pakaian dari Amazon

Beberapa pakaian lain yang saya beli atau cuba beli dari Amazon juga tidak berjaya untuk saya. Dari kot sukan itu terlalu berkotak pada saya dan berkualiti rendah, untuk Seluar panjang yang terlalu longgar (merasakan corak di sini?), hingga murah ikatan , saya sedar terutamanya sejak menyertai Gentleman's Gazette bahawa membeli pakaian yang tidak kelihatan daripada peruncit pasaran besar yang murah dan bukannya kedai pakaian lelaki yang berdedikasi bermakna anda mendapat apa yang anda bayar, yang biasanya hasil yang mengecewakan.

Ikatan dari Amazon; kebanyakannya murah dan diperbuat daripada bahan berkualiti rendah

Ikatan dari Amazon; kebanyakannya murah dan diperbuat daripada bahan berkualiti rendah

5. Ikatan Sintetik Saya Berkilat

Item seterusnya dalam senarai pembelian saya yang saya kesalkan ialah tali leher yang terlalu berkilat, sutera satin atau sintetik dalam almari pakaian saya. Sebahagian daripada ini dibeli daripada Amazon, dan yang lain dibeli secara peribadi dari kedai, tetapi penyebut biasa di sini ialah kemasannya yang berkilat menyilaukan dan selalunya warna terang dan kuat jadikan mereka kelihatan seperti ikatan murah dan berkualiti rendah serta-merta.

Contoh tali leher sintetik

Contoh tali leher sintetik

Mereka sekurang-kurangnya boleh diterima untuk seorang lelaki muda yang baru memasuki pakaian lelaki, tetapi sejak mengetahui tentang ciri-ciri seri yang berkualiti , terutamanya seperti mereka dari Kubu Belvedere , ikatan berkilat ini tidak nampak banyak kegunaan untuk saya lagi; di luar mungkin a kostum Halloween .

6. Kasut Pakaian Berkualiti Rendah

Begitu juga, kasut pakaian yang murah dan berkualiti rendah adalah item saya yang seterusnya di sini. Sebelum menyertai Gentleman's Gazette, saya melihat kasut pakaian dengan cara yang serupa dengan kebanyakan lelaki di luar sana–iaitu dalam masyarakat moden hari ini, kasut harus dibeli pada harga yang berpatutan sekitar $100 atau lebih, dipakai sehingga bahan tersebut lusuh, dan kemudian dibuang dan diganti. . Beberapa contoh termasuk sepasang murah loafers dan juga kasut derby gambar di bawah.

Kasut derby berkualiti rendah (Gambar: Shadow Stripe Ribbed Socks Dark Navy Blue dan Royal Blue dari Fort Belvedere)

Kasut derby berkualiti rendah (Gambar: Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut Gelap dan Biru Diraja dari Fort Belvedere)

Kebenaran tentang kasut pakaian lelaki, bagaimanapun, ialah jika anda sanggup berbelanja lebih sedikit pada peringkat awal, katakan sesuatu dalam julat $200-$400, anda akan dapat mencari kasut yang diperbuat daripada kualiti yang lebih tinggi bahan dan dengan pembinaan yang lebih baik . Ambil, sebagai contoh, Park Avenue dari Allen Edmonds . Untuk harga pelekat $395 (tetapi selalunya dijual dengan harga yang lebih murah), anda akan mendapat kasut yang diperbuat daripada kulit berkualiti di bahagian atas dan tapaknya, berbanding kasut yang murah dengan bahagian atas kulit yang murah dan tapak yang diperbuat daripada getah , plastik atau papan partikel.

Tapak serba kulit bagi kasut pakaian Allen Edmonds Park Avenue

Tapak semua kulit an Kasut pakaian Allen Edmonds Park Avenue

Selain itu, kami akan perhatikan di sini bahawa kasut dengan a Goodyear dunia atau jahitan Blake boleh ditapak semula oleh tukang kasut. Jadi, jika anda mengekalkan bahagian atas dengan betul, ia boleh dipakai selama bertahun-tahun, jika tidak berpuluh tahun. Sementara itu, ini murah kasut blok tumitnya telah haus dalam masa setahun, dan kerana tapaknya hanya dilekatkan daripada dijahit, ia tidak dapat dibaiki dengan sewajarnya. Di samping itu, bahagian atas kulit yang murah menunjukkan perubahan warna dengan cara yang tidak menarik, dan kerana kasut itu terlalu besar pada saya untuk bermula, ia juga berkedut tidak menarik.

Perkara yang Saya Boleh Kesal Tetapi Jangan

Empat pilihan seterusnya yang melengkapkan senarai saya hari ini adalah perkara yang boleh dianggap dikesali, tetapi atas satu sebab atau yang lain, saya masih gembira kerana saya membelinya.

1. Koleksi Baju Charles Tyrwhitt

Yang pertama ialah koleksi Charles Tyrwhitt saya yang agak luas baju raya . Mengapakah ini dianggap sebagai sesuatu yang dikesali? Nah, dalam satu perkataan, jawapannya sesuai. Semua baju ini terlalu besar pada saya di kedua-dua batang tubuh dan lengan.Kerana mereka adalah percubaan pertama saya dalam talian dibuat-untuk-ukur , saya memilih slim fit–tidak mengetahui bahawa untuk seseorang yang ringan dan nipis kerana saya, ini masih terlalu besar pada bingkai saya. Selain itu, saya mula mengumpul baju ini sebelum menyertai Gentleman's Gazette, jadi saya tidak mempunyai gambaran lengkap tentang bagaimana baju pakaian sepatutnya sesuai .

Baju Charles Tyrwhitt dengan aksesori Fort Belvedere

Baju Charles Tyrwhitt dengan aksesori Fort Belvedere

Putera Wales Glen Check Silk Tie dalam Burgundy dan White

Kubu Belvedere

Putera Wales Glen Check Silk Tie dalam Burgundy dan White

Beli Di Sini Klip Bar Kolar dalam Emas Kuning Untuk Kolar Spread Narrow Klasik

Kubu Belvedere

Klip Bar Kolar dalam Emas Kuning Untuk Kolar Spread Narrow Klasik

Beli Di Sini Pink Carnation Boutonniere Life Size Lapel Flower - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Pink Carnation Boutonniere Life Size Lapel Flower

Tengoklah Arnab Putih di atas Wain Red Silk Wool Pocket Square

Kubu Belvedere

Arnab Putih di atas Wain Red Silk Wool Pocket Square

Tengoklah

Mengapa saya tidak menyesal membelinya? Seperti yang saya katakan, ini adalah pengalaman pertama saya dengan dibuat-untuk-ukuran, dan saya menghargai melalui proses itu dan mempunyai sesuatu yang dibuat untuk saya, walaupun mereka tidak benar-benar dipesan lebih dahulu . Tambahan pula, saya kini paling kerap memakainya di bawah jaket atau baju sejuk , jadi kesesuaian mereka yang terlalu besar agak dikaburkan, dan mereka masih bekerja untuk saya buat masa ini, kerana saya melihat ke arah masa depan untuk menaik taraf almari baju saya. Dan seperti yang saya nyatakan sebelum ini, saya masih mendapat banyak pujian pada mereka, juga!

Baju baju bersaiz besar

Baju baju bersaiz besar

Akhirnya, mengetahui bahawa sesuatu tidak sesuai dengan anda masih belajar. Gaya harus menjadi perjalanan yang sentiasa berkembang, dan baju ini telah memainkan peranan penting dalam saya. Selain itu, perbezaan antara ini dan sesuatu seperti sut kelabu saya ialah sementara saya boleh mencari cara untuk tetap membuat baju raya kelihatan agak baik, kesesuaian saman ini jelas kelihatan, jadi ia benar-benar tidak sesuai untuk saya pada masa ini.

2. Sut Hitam Saya

Saya menyebut dalam separuh pertama senarai saya bahawa saman kelabu saya adalah yang pertama benar sesuai yang saya miliki. Ini kerana saman pertama yang saya miliki bukanlah saman sama sekali! Semasa di sekolah menengah, saya mengambil bahagian dalam forensik, iaitu pasukan ucapan dan perbahasan. Sekurang-kurangnya pada masa itu, seragam standard untuk lelaki ialah a sut hitam . Menjadi muda, tidak berpengalaman dalam cara pakaian lelaki, dan mengikut bajet, saya hanya mengambil jaket hitam dari kedai serbaneka dan memasangkannya dengan sepasang hitam. Seluar panjang yang telah saya miliki selama bertahun-tahun.

Nasib baik, pewarna dan tenunan kedua-dua pakaian itu cukup serupa sehingga kepada pemerhati kasual, mereka sebenarnya kelihatan sepadan. Tetapi seperti yang telah kita bincangkan berkali-kali, saman dibuat daripada a jaket dan seluar (serta pilihanbaju pinggang) yang semuanya dipotong daripada kain yang sama. Seperti dengan sut kelabu, jaket hitam itu terlalu longgar pada saya.

Preston Memakai Hitamnya

Preston Memakai Sut Hitamnya (Foto: Fotografi Sydney Gerten)

Mengapa saya tidak menyesal ensemble sut hitam saya, kemudian? Jawapannya kerana ia membuatkan saya berasa yakin dan dalam kawalan, seperti yang sepatutnya. Ia tidak betul sepenuhnya mengikut garis panduan pakaian lelaki, tetapi bagi saya sut perisai yang membantu saya berasa lebih selesa memberi ucapan di hadapan orang ramai (sesuatu yang saya telah bergelut sebelum ini pada zaman kanak-kanak). Sebenarnya, jika saya tidak menyertai pasukan pidato dan perbahasan ini di sekolah menengah, saya mungkin tidak cukup yakin untuk akhirnya menemui jalan saya bercakap pada kamera , atau menyertai Gentleman's Gazette.Saya tidak mengatakan bahawa saman hitam ini bertanggungjawab secara langsung untuk ini, tetapi ia mungkin memainkan peranan kecil.

3. Fedora Rasa Bulu Hitam

Pada masa yang sama dengan pembelian sut hitam saya, saya seorang remaja baru masuk dunia pakaian lelaki. Saya benar-benar belum tahu banyak tentang fit, tetapi saya tahu bahawa saya mahukan Mempunyai untuk pergi dengan sut saya. Oleh itu, saya menjumpai bulu berwarna hitam fedora dalam talian. Ia bukan trilby murah yang dibeli daripada Target (yang agak popular sekitar tahun 2011 atau lebih), tetapi sebenarnya, fedora tulen yang dibeli daripada pembenci.Walaupun ia agak lembut dalam pembinaan, hitam bukanlah warna yang menyanjung atau serba boleh bagi saya, dan pinggirnya terlalu lebar untuk muka saya, topi ini masih memberi keyakinan kepada saya. Saya sering memakainya dengan itu hitam saman di sekolah menengah dan juga dengan tidak sepadan pakaian luar untuk beberapa tahun pertama saya di kolej.

Preston

Topi fedora lama Preston

Sebaik sahaja saya mula mencari fedoras vintaj di eBay dan dalam kedai terpakai , walau bagaimanapun, saya mula membina koleksi semasa saya, dan topi ini kekal di rak. Saya masih belum menyingkirkan topi lama, kerana ia memegang tempat istimewa dalam almari pakaian saya. Dan siapa tahu–mungkin untuk pakaian ultra-kasual atau melakukan perkara di luar rumah yang saya masih ingin memakai topi tradisional, dan kerja hitam dalam almari pakaian saya, ia masih mempunyai tempat.

4. Pra-Terikat Bow Tie

Seperti yang pembaca biasa sedia maklum, kami di sini di Gentleman's Gazette mengesyorkan agar seorang lelaki belajar mengikat tali leher sendiri bila-bila boleh. Tali leher yang telah diikat adalah sejuk dan steril dalam kesempurnaannya, dan ia serta-merta memberikan rupa remaja yang tidak profesional. Tetapi secara adil, saya mula-mula membeli tali leher pra-ikat pada usia 15 tahun, ketika saya masih remaja dan bukan profesional! Saya memerlukannya untuk sementara waktu tuxedo Oleh itu, saya memakainya bersama jaket hitam yang dipinjam dan seluar hitam yang boleh dipercayai itu, untuk berkhidmat sebagai imam majlis untuk konsert sekolah pada musim bunga 2009.

Dasi kupu-kupu pra-ikat sangat simetri sehingga kelihatan steril

Dasi kupu-kupu pra-ikat sangat simetri sehingga kelihatan steril

Saya kurang menyesal kerana membeli ini tali leher busur datang daripada fakta bahawa ia membuatkan saya berasa yakin di hadapan khalayak ramai, mengasah kemahiran saya sebagai penyampai buat kali pertama, malah sebelum menyertai pasukan pidato.

Kesimpulan – Apakah Pengajaran yang Saya Pelajari?

Sepuluh perkara dalam senarai saya hari ini ialah enam yang saya benar-benar menyesal membeli, dan empat yang boleh dikesali, tetapi telah memainkan peranan penting dalam perjalanan gaya saya sendiri.

Jaket Hitam Preston 2

Preston dalam sut hitamnya dan tali leher yang murah (Foto: Sydney Gerten Photography)

Oleh itu, sambil mematuhi garis panduan tradisional pakaian lelaki klasik adalah cara yang pasti untuk membawa diri anda ke almari pakaian yang bergaya, jangan takut untuk bereksperimen apabila anda mula-mula bermula di dunia itu, tidak kira berapa umur anda. Kita semua boleh belajar melalui percubaan dan kesilapan, dengan matlamat utama untuk menjadi lebih bergaya.

Adakah anda mempunyai apa-apa barang yang dikesali dalam almari pakaian anda, dan jika ya, adakah mereka telah mengajar anda apa-apa pelajaran gaya? Kongsi dengan kami dalam komen!

Rundown Pakaian

Dalam video hari ini seperti yang anda mungkin perasan, saya memakai beberapa item yang dipaparkan dalam senarai saya hari ini. Antaranya ialah sut kelabu ini yang seperti yang saya katakan kurang sesuai, ia adalah model yang agak standard dengan dua butang, lapel berlekuk, poket berkepak, dan bolong sisi seluar tidak berbelit dan anda boleh lihat bagaimana ia meleret kerana fabrik yang nipis. . Saya juga memakai baju biru muda biasa daripada Charles Tyrwhitt, dan salah satu tali leher saya yang murah dan terlalu berkilat. Anda boleh melihat berapa banyak hujungnya telah rapuh dari semasa ke semasa.

Preston memakai beberapa barang yang dia menyesal membeli

Preston memakai beberapa barang yang dia menyesal membeli

Bunga Lubang Butang Delphinium Boutonniere Biru Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Delphinium Boutonniere Biru

Beli Di Sini Manset Cakar Helang Perak dengan Bola Lapis Lazuli - Bersalut Palladium 925 Sterling - Fort Belvedere pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang Perak dengan Bola Lapis Lazuli – Bersalut Palladium 925 Sterling

Tengoklah Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut Gelap dan Biru Diraja Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut Tua dan Kapas Fil d'Ecosse Biru Diraja

Beli Di Sini

Barangan saya yang lain yang saya kesalkan hari ini, sudah tentu, kasut Derby coklat saya yang murah, yang menampilkan beberapa broguing juga. Bagaimana dengan pakaian saya yang saya tidak menyesal kemudian? Seperti yang anda mungkin sangka, ini semua aksesori Fort Belvedere yang sedang saya pakai. Ini termasuk kancing manset saya, yang merupakan reka bentuk kuku helang perak sterling bersalut platinum kami yang menampilkan Lapis Lazuli sebagai batu, dan stokin berjalur bayangan saya yang kini berwarna biru laut dan biru diraja.

Boutonniere adalah dalam reka bentuk prototaip dalam warna biru dan segi empat sama poket ialah model linen biru muda kami yang menampilkan jahitan x gulung tangan biru. Anda boleh menemui semua aksesori ini di kedai Fort Belvedere, kecuali boutonniere khusus ini, walaupun kami sudah tentu mempunyai pelbagai model menarik lain untuk dipilih.