11 Wajib Ada untuk Musim Gugur

11 mesti ada untuk musim luruh berskala 3840x2160

Pada pendapat saya, musim gugur adalah salah satu musim terbaik untuk pakaian lelaki klasik kerana anda boleh menambah lapisan tambahan dalam warna tanah lembut yang kaya yang hanya menggembirakan untuk dilihat. Ia juga merupakan permulaan musim untuk memakai aksesori musim sejuk seperti sarung tangan, selendang ringan, mungkin baju sejuk, jaket dan semua perkara yang tidak masuk akal semasa musim panas musim.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Apakah 11 Barangan Mesti Ada Untuk Lelaki Klasik yang Elegan?
 2. 1. Sarung Tangan Tidak Bergaris
 3. 2. Ikatan Bersatu
 4. 3. But Suede
 5. 4. Vest/Waistcoat
 6. 5. Jaket Tweed/Sportcoat
 7. 6. Jaket Quilted
 8. 7. Tudung Rata
 9. 8. Aksesori Bulu
 10. 9. Seluar Korduroi
 11. 10. Baju Baju Pastel
 12. 11. Sweater Berkait Ringan

Apakah 11 Barangan Mesti Ada Untuk Lelaki Klasik yang Elegan?

Kulit Peccary lembut tanpa garis berwarna Kelabu

Kulit Peccary lembut tanpa garis berwarna Kelabu

1. Sarung Tangan Tidak Bergaris

Saya tahu kebanyakan orang mempunyai sarung tangan bergaris dan walaupun itu bagus, kelebihan tidak bergaris sarung tangan ialah ia sangat nipis dan kelihatan sangat elegan. Selain itu, semasa musim peralihan, anda tidak memerlukan lapisan kasmir atau lapisan alpaka kerana ia akan menjadi terlalu panas. Pada masa yang sama, pergi tanpa sarung tangan agak terlalu sejuk, jadi ikutilah sarung tangan tidak bergaris , menggabungkan yang terbaik dari kedua-dua dunia sambil memberi anda peluang untuk menambah sedikit warna pada pakaian anda dengan cara yang luar biasa. Kerana saya sukar mencari sarung tangan yang tidak bergaris, saya hanya mereka sendiri. Saya pergi dengan potongan yang sangat kurus, langsing yang sangat elegan; Saya menambah butang di pergelangan tangan untuk memastikan muat ketat dan kadangkala, saya suka memakai sarung tangan memandu dengan pakaian harian kerana ia lebih lapang jadi saya mendapat tangan yang lebih sejuk dan ia sesuai jika ia bukan hari musim luruh yang terlalu sejuk tetapi lebih kepada hari musim luruh yang lebih panas. Jika anda menggunakan sarung tangan yang tidak bergaris, pastikan anda menambah sedikit warna yang sesuai kerana sarung tangan hitam tidak sesuai dengan warna coklat, hijau, oren dan apa sahaja rona musim luruh yang anda sertakan dalam almari pakaian .Cri de la Soie Knit Ties oleh Fort Belvedere

Cri de la Soie Knit Ties oleh Fort Belvedere

2. Ikatan Bersatu

Saya suka mereka kerana ia mempunyai tekstur yang sangat bagus dan hari ini, anda boleh menemui banyak jahitan ikatan di pasaran. Secara tradisinya, yang mempunyai tekstur paling tebal ialah tangisan sutera ikatan dan mereka mempunyai kerengsaan di dalamnya, anda boleh mendengar keriuhan apabila anda menggerakkannya ke depan dan ke belakang sedikit. Secara tradisinya, mereka dikait rata kemudian diletakkan pada bentuk kayu dan dijahit bersama dengan tangan, dan itulah cara kami melakukan hubungan rajutan kami hari ini. Kebanyakan ikatan rajutan yang anda boleh temui di pasaran adalah rajutan seperti stokin dan ia jauh lebih rapuh daripada tekstur dan jalinan ikatan rajut kualiti sekolah lama. Dari segi warna, saya cadangkan untuk meninggalkan warna pastel dan memilih sesuatu seperti hijau botol, mungkin a ungu , atau oren karat gangsa. Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan warna coklat tembakau, mungkin warna dua warna dalam cognac dan arang gelap atau kuning. Kerana ia mempunyai tekstur yang lebih, anda boleh menggabungkannya dengan pakaian kasual, mungkin seperti kardigan atau sweater tetapi anda juga boleh memakainya dengan kot tweed yang sangat elegan dan bergaya serta sangat sesuai mengikut musim.

But chukka suede

But chukka suede

3. But Suede

Kini, but secara amnya, sesuai untuk musim gugur kerana ia dilapisi dengan kulit pada kebanyakan masa dan ia tidak terlalu panas dan pada masa yang sama, ia membuatkan anda lebih panas daripada sepasang kasut biasa. oxfords atau derby kasut. Saya cadangkan anda mendapatkannya dengan tapak kulit yang lebih tebal dan anda boleh menggunakan renda. Saya secara peribadi berpendapat lace-up sangat bagus dengan kasut suede seperti a but chukka . Sudah tentu, anda juga boleh mendapatkan pilihan yang berbeza seperti but padang pasir dalam warna pasir. Saya rasa yang paling serba boleh yang boleh anda masukkan ke dalam almari pakaian anda ialah coklat pertengahan, mungkin coklat berangan, dan suede hanya memberikan watak yang lebih lembut. Jika anda hanya mampu membeli sepasang but, saya cadangkan anda menggunakan sesuatu yang burgundy kerana anda boleh menggabungkannya dengan sesuai , serta semua jenis pakaian kasual. Selain itu, jika anda ingin menyerikan lagi rupa but anda, anda boleh pergi dengan warna yang kontras bootlaces kerana dengan cara itu, ia kelihatan seperti but baru sepenuhnya dan anda hanya melabur beberapa dolar daripada perlu membeli sepasang but yang baru sepenuhnya. Jika anda tidak menyukai but bertali, mungkin anda boleh mempertimbangkan a but Chelsea yang klasik dengan sisipan dan untuk menyelerakan, anda mungkin boleh menambah sisipan berwarna.

Seluar tentera laut, jaket burgundy dan jaket tweed - kasual perniagaan pada musim luruh

Seluar tentera laut, jaket burgundy dan jaket tweed – kasual perniagaan pada musim gugur

4. Vest/Waistcoat

Istilah ini digunakan secara bergantian dan ia hanya menambah satu lagi lapisan pada pakaian anda. Biasanya, ia adalah jaket yang ganjil bermakna ia adalah warna yang kontras dan ia hanya membantu anda mencipta rupa yang berbeza sama sekali ke dalam almari pakaian anda yang sedia ada sambil mengekalkan belanjawan yang sangat rendah.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang ODD VESTS

5. Jaket Tweed/Sportcoat

Jika anda mengikuti Warta Gentleman dengan kerap, anda tahu bahawa saya suka tweed . Keindahan tentang tweed ialah ia terdiri daripada banyak warna yang berbeza dan kerana itu, ia mungkin kelihatan seperti pepejal dari jauh, tetapi sebenarnya, terdapat banyak warna yang berbeza digabungkan. Kerana itu, sangat mudah untuk anda memakainya dengan pakaian berwarna lain dan ia sentiasa kelihatan seperti ia berfungsi dengan baik bersama-sama. Sebagai contoh, di sini saya memakai apa yang kelihatan seperti kot tweed coklat gelap hingga sederhana tetapi warna yang sama dengan seluar dan ia hanya mempunyai kedalaman warna hangat yang cantik, oleh itu, pakaian keseluruhan kelihatan sangat harmoni, elegan dan bermusim sesuai untuk musim gugur. Secara peribadi, saya mempunyai lebih daripada 12 jaket tweed. Jika anda baru bermula, saya cadangkan untuk mendapatkan apa yang dipanggil tweed Donegal yang bermaksud terdapat tombol kecil di seluruh tempat dalam warna yang berbeza, atau mungkin dengan tweed herringbone berwarna oat yang ringkas kerana ia adalah corak yang sangat popular, ia sangat klasik, dan anda boleh menggabungkannya dengan banyak perkara.

Jaket tweed berquilt dengan sarung tangan suede burgundy

Jaket tweed berquilt dengan sarung tangan suede burgundy

6. Jaket Quilted

Ia sangat bagus kerana ia membuatkan anda tetap hangat, pada masa yang sama ia ringan dan jika anda memilih panjang yang menutupi jaket anda, anda boleh memakainya dengan mudah di atas tanpa kelihatan terlalu formal. Pada masa yang sama, anda boleh memakainya dengan pakaian kasual dan anda boleh memakainya apabila anda pergi ke stesen minyak atau membeli barangan runcit. Ia juga lebih ringan daripada kot dan lebih mudah untuk dibawa bepergian. Jika anda suka sesuatu yang lebih formal, saya cadangkan anda dapatkan a kot seragam dengan interlining boleh tanggal kerana dengan cara itu, anda boleh memakainya semasa hari-hari musim luruh yang lebih panas pada awalnya, dan juga semasa musim sejuk kemudiannya.

Ketahui sebab anda memerlukan Jaket Quilted dalam almari pakaian anda, di sini. Anda boleh melihat banyak topi surat khabar 8 panel dalam Peaky Blinders

Anda boleh melihat banyak topi surat khabar 8-panel masuk Peaky Blinders

7. Tudung Rata

Ia adalah topi yang indah. Ia membuatkan anda sentiasa hangat, ia bergaya, ia boleh dipakai oleh lelaki yang lebih muda, malah remaja, serta lelaki yang lebih tua, dan ia hanya mempunyai perwatakan yang sesuai bermusim yang tipikal ini. Ia juga kurang formal daripada katakan topi fedora dan oleh itu, ia adalah topi kemasukan yang sangat mudah. Ia juga tidak terlalu mahal dan ia biasanya diperbuat daripada tweed supaya ia mudah untuk digabungkan dengan warna lain dan ia hanyalah tambahan yang menarik untuk mana-mana almari pakaian musim gugur.

Bagaimana untuk menarik topi rata? Ketahui di sini. Fall Winter Pocket Square dalam petak poket bulu sutera oleh Fort Belvedere

Fall Winter Pocket Square dalam petak poket bulu sutera oleh Fort Belvedere

8. Aksesori Bulu

Saya tahu kebanyakan masa, tali leher diperbuat daripada sutera dan itu tidak mengapa; pada masa yang sama, mungkin persegi poket dalam bulu, atau tali leher, atau a topi rata , hanya membantu anda mencipta rupa yang lebih lembut dalam pakaian anda yang sangat sesuai untuk musim luruh atau musim luruh. Tidak seperti sutera yang rangup dan berkilat, bulu lebih lembut, lebih matte yang menjadikannya sangat sesuai untuk pakaian musim luruh. Jika hanya ada satu item bulu, saya rasa setiap lelaki perlu ada, ia adalah bulu segi empat sama poket semata-mata kerana ia membantu mengimbangi tekstur walaupun anda mempunyai seluruh almari penuh dengan ikatan sutera. Pada masa yang sama, ia lebih murah daripada tali leher dan oleh itu ia adalah permulaan yang baik jika anda belum mempunyai sebarang aksesori bulu.

Allen Edmonds Chukka Boots dengan Corduroy

Kasut Chukka Allen Edmonds dengan Corduroy

9. Seluar Korduroi

Saya tahu sesetengah orang mungkin fikir mereka membuatkan anda kelihatan seperti profesor lama di Kolej atau guru sekolah, namun, saya fikir korduroi sangat bagus untuk musim gugur kerana pertama sekali, ia sangat hangat dan sesuai mengikut musim. Kedua, ia mempunyai skema warna yang sangat bagus dan kerana caranyakaindicipta, ia mempunyai rupa yang berbeza dalam keadaan cahaya yang berbeza dan ia membantu menghasilkan pakaian keseluruhan yang lembut yang jauh lebih baik semasa musim luruh-musim sejuk berbanding semasa musim bunga musim panas. Perkara yang hebat tentang korduroi ialah ia didatangkan secara tradisional dalam pelbagai warna, kebanyakannya warna tanah seperti hijau zaitun, coklat, sawo matang, dan itu sangat mudah untuk digabungkan semasa musim luruh-musim sejuk.

Baju Bawah Butang Kain Oxford - Ruji Sedia

Baju Kebawah Kain Oxford – A Ruji Preppy

10. Baju Baju Pastel

Saya tahu kebanyakan lelaki mempunyai kulit putih baju baju tetapi dengan kot tweed, kontrasnya terlalu ketara. Sebaliknya, jika anda menggunakan warna kulit telur, sesuatu dengan oren pucat, mungkin merah jambu pucat, atau biru pucat, ia sangat membantu untuk mengikat pakaian dan menjadikannya lebih lembut; kontrasnya masih ada dan orang ramai tidak akan perasan secara automatik bahawa ia bukan baju putih tetapi secara keseluruhan, ia kelihatan lebih harmoni.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai baju berbutang kain oxford, sila lihat panduan ini di sini. Sven Raphael Schneider dalam Sweater

Sven Raphael Schneider dalam Sweater V-neck

11. Sweater Berkait Ringan

Biasanya, anda tidak memerlukan bulu tebal kasmir baju sejuk sehingga akhir musim dan jadi anda mahukan rajutan yang lebih halus hanya untuk membantu anda memanaskan badan, pada masa yang sama, anda mahu kelihatan bergaya. Kerana rajutannya lebih nipis, anda mahukan ia dekat dengan badan anda supaya ia adalah bayang yang sangat menyanjung. Jika anda ingin memakai tali leher dengannya, ia adalah satu peluang yang baik, cuma pastikan anda mendapatkan sweater leher v kerana dengan leher krew, ia hampir menutupi keseluruhan simpulan ikatan dan ia hanyalah pandangan yang tidak disenangi. Dari segi warna, elakkan memakai baju sejuk hitam dan navy kerana ia terlalu gelap. Begitu juga, jauhi baju sejuk yang sangat terang dan terang kerana ia terlalu terang dan ia tidak berfungsi dengan seluruh almari pakaian musim luruh anda. Sebaliknya, gunakan sweater burgundy yang sangat serba boleh, mungkin biru sederhana, sesuatu dalam coklat, oat, hijau botol, mungkin oren. Semua nada ini sangat sesuai dengan musim gugur.

10 Petua untuk Pakaian Musim Gugur Lelaki yang Lebih Baik