11 Wajib Dimiliki Lelaki Pada Musim Sejuk

musim sejuk mesti

Musim sejuk adalah salah satu masa terbaik dalam setahun untuk pakaian, bukan hanya kerana musim tali leher hitam, tetapi juga kerana anda boleh melapis.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. 11 Keperluan Almari Pakaian Musim Sejuk
 2. 1. But Bertebat
 3. 2. Jaket Panas Kasual
 4. 3. Topi Klasik
 5. 4. Sarung Tangan Bergaris Warna-warni
 6. 5. Mantel Bertekstur
 7. 6. Jaket Makan Malam
 8. 7. Jaket Sweater
 9. 8. Ikatan Musim Sejuk yang Berbeza
 10. 9. Gaun Persalinan
 11. 10. Sweater Heavy Knit
 12. 11. Aksesori Emas
 13. Pada pendapat anda, apakah beberapa keperluan almari pakaian musim sejuk? Kongsi pendapat anda di bawah!

Maksudnya baju sejuk , but , jaket , baju atasan , baju atasan, sarung tangan , skaf , semua perkara itu keluar dari almari dan anda boleh menambahnya, dan kerana ia sejuk, anda boleh mempunyai lebih banyak pakaian berbanding semasa musim panas atau musim bunga .

11 Keperluan Almari Pakaian Musim Sejuk

Kasut Musim Sejuk dengan korduroi dengan Fort Belvedere di atas stoking betis dalam arang dan oren

Kasut Musim Sejuk dengan korduroi dengan Fort Belvedere di atas stoking anak lembu dengan arang dan oren1. But Bertebat

Tidak, saya tidak maksudkan but itik atau jenis but hodoh yang serupa untuk dipakai. Maksud saya elegan but pakaian lelaki , sesetengahnya dilapisi dengan kulit biri-biri supaya anda kelihatan lebih rapi, tetapi kaki anda tetap hangat. Yang menghairankan, kebanyakan but di England dan malah di Itali hanya dibarisi kulit dan bukan dibarisi kulit biri-biri jadi anda perlu melakukan sedikit penggalian untuk mencari apa yang anda perlukan.

Secara peribadi, saya mempunyai dua pasang. Satu daripada Morlands yang merupakan but Inggeris vintaj, ia adalah warna coklat karamel, dan kemudian satu dalam hitam yang kelihatan lebih seperti a but balmoral dengan cap toe berwarna hitam dari Keghairahan Kasut .

Jaket hangat kasual dengan butang emas

Jaket hangat kasual dengan butang emas

2. Jaket Panas Kasual

Anda memerlukan jaket hangat yang sedikit lebih kasual daripada jaket tradisional kot . Dengan itu, saya maksudkan jaket yang lebih pendek sedikit dan hanya melepasi jaket jika anda memakainya atau melepasi punggung anda. Anda mahukankainmenjadi seberat yang boleh dan agak hangat. Kadang-kadang mereka juga datang dengan lapisan. Pilihan klasik termasuk a kot kacang .

Sebagai alternatif, jika anda mahukan tudung tetapi masih kekal klasik, pertimbangkan a kot sandang . Jika anda tinggal di kawasan yang tidak begitu sejuk, a jaket berkuil mungkin sesuai untuk anda terutamanya jika ia mengandungi bulu kerana ia lebih panas daripada hanya yang diisi poliester.

Secara peribadi, saya mempunyai satu dengan corak houndstooth, dan ia agak rapi dan juga hangat, pada masa yang sama ia ringan, dan ia sesuai untuk hari yang tidak begitu sejuk.

Thomas Shelby memakai topi rata 8 panel Donegal Tweed kelabu - Peaky Blinders Sven Raphael Schneider dalam Roeckl fedora vintaj

Sven Raphael Schneider dalam Roeckl vintaj fedora

3. Topi Klasik

Pilihan utama adalah untuk pergi dengan a topi rata , mungkin a topi fedora . Anda kehilangan banyak haba melalui kepala anda dan saya secara peribadi sentiasa berasa lebih hangat dan selesa dengan sesuatu di kepala saya.

Sarung Tangan Pakaian Lelaki Chamois Yellow Peccary Hydropeccary buatan tangan dengan lapisan kasmir oleh Fort Belvedere

Sarung Tangan Pakaian Lelaki Chamois Yellow Peccary Hydropeccary buatan tangan dengan lapisan kasmir oleh Fort Belvedere

4. Sarung Tangan Bergaris Warna-warni

Dilapisi kerana di luar sejuk dan lapisan tambahan itu kasmir atau bulu akan menjadikan tangan anda lebih hangat maka katakan sarung tangan yang tidak bergaris. Sudah tentu, jika anda berada dalam iklim yang tidak begitu sejuk, sarung tangan tidak bergaris adalah cara terbaik. Walaupun kebanyakan lelaki hari ini memakai sarung tangan hitam dan coklat, sepasang sarung tangan berwarna-warni bukan sahaja berfungsi dengan kebanyakan perkara dalam anda almari pakaian tetapi ia juga membuatkan anda menonjol daripada orang ramai dengan cara yang elegan.

Sarung Tangan Pakaian Skrin Sentuh Burgundy Lamb Nappa Leather oleh Fort Belvedere

Sarung Tangan Pakaian Skrin Sentuh Burgundy Lamb Nappa Leather oleh Fort Belvedere

Di Fort Belvedere, kami mempunyai semua jenis sarung tangan pakaian lelaki dalam warna luar biasa . Kedua-duanya dirawat dengan cara tertentu, jadi kulitnya sangat lembut mentega seperti marshmallow. Pada masa yang sama, ia benar-benar kalis air dan kalis yang agak bagus, atau jika anda mahu, kami juga mempunyai sarung tangan burgundy yang bagus termasuk sepasang sarung tangan skrin sentuh ; ia berfungsi pada skrin sentuh sama seperti jari anda, jadi sangat bagus tidak perlu menanggalkan sarung tangan anda jika anda mahu menggunakan telefon di mana ia sejuk di luar.

Sven Raphael

Mantel bertekstur Sven Raphael

5. Mantel Bertekstur

Kebanyakan lelaki hari ini memakai a hitam kot, mungkin pepejal arang satu, atau mungkin tentera laut yang kukuh, dan walaupun tidak mengapa, anda boleh lari dengan kot berbeza yang mempunyai lebih banyak tekstur dalam warna berbeza kerana dengan cara itu, ia berfungsi dengan lebih banyak pakaian anda.

Secara peribadi, saya akan menggunakan satu untuk perniagaan yang biasanya terdiri daripada rona kelabu, biru dan hitam dan sebaik-baiknya, anda menggabungkan semuanya dalam satu supaya anda mempunyai satu kot yang sesuai dengan segala-galanya.

Sebagai alternatif, kegemaran saya, terutamanya dari mantel coklat, adalah tweed kot dalam corak tebal mungkin tweed Donegal dengan bintik-bintik warna yang berbeza kerana dengan cara itu, anda boleh memakai apa sahaja di dalam almari pakaian sambil kekal hangat dan bergaya.

Tom Ford nampaknya menggunakan jaket makan malam baldu untuk pancaran warna terhadap sut monoton

Tom Ford nampaknya menggunakan jaket makan malam baldu untuk warna yang muncul berbanding sut monoton

6. Jaket Makan Malam

Seperti yang anda tahu, musim sejuk Musim Krismas adalah musim Black Tie, dan kerana itu, anda boleh memakai a tuxedo . Tetapi dari masa ke masa, itu mungkin menjadi sedikit membosankan, dan jika anda ingin menjadi lebih meriah, anda boleh menambah lebih banyak warna, anda boleh menambah jaket makan malam baldu.

Sweater Alpaca berwarna biru dengan tali leher bulu dan segi empat sama poket paisley oleh Fort Belvedere

Sweater Alpaca berwarna biru dengan tali leher bulu dan segi empat sama poket paisley oleh Fort Belvedere

7. Jaket Sweater

Ia adalah campuran a jaket kerana ia tidak mempunyai lengan baju , dan sweater kerana ia dikait, jadi ia sangat fleksibel, ia hangat, anda boleh memakainya dengan kot kacang, anda boleh memakai dengan sesuai , anda boleh pakai dengan a kot sukan , dan ia sentiasa berfungsi, ia membuatkan anda sentiasa hangat. Jika anda memakai baju leher seperti a tali leher atau a tali leher busur , saya cadangkan anda menggunakan v-neck kerana dengan cara itu anda boleh melihatnya dengan lebih baik.

Ikatan Challis bulu cetakan tangan & canai tangan oleh Fort Belvedere

Ikatan Challis bulu cetakan tangan & gulung tangan oleh Fort Belvedere

8. Ikatan Musim Sejuk yang Berbeza

Ini bermakna mungkin tali leher kasmir, tali leher bulu, dan itu boleh jadi bercetak challis bulu tali leher seperti yang anda boleh dapatkan dari Fort Belvedere. Kami juga mempunyainya sebagai ikatan busur, atau mungkin jika anda mahukan tekstur yang lebih sedikit, anda boleh menggunakannya grenadine bulu . Sebagai alternatif, a sutera gila sesuai untuk musim ini kerana ia mempunyai warna tanah yang diredamkan yang sesuai untuk musim luruh-musim sejuk.

Cri de la Soie Knit Ties oleh Fort Belvedere

Cri de la Soie Knit Ties oleh Fort Belvedere

Salah satu kegemaran peribadi saya untuk musim luruh dan musim sejuk ialah ikatan rajut sutera kerana ia mempunyai tekstur yang rangup, ia membuatkan anda hangat, ia berbeza, ia lebih kasual sedikit daripada ikatan tradisional, tetapi ia hanya menambah elemen berbeza yang menjadikan pakaian anda menarik dan unik.

Sentiasa pastikan anda memakai gaun persalinan apabila meninggalkan bilik tidur anda dengan baju tidur

Sentiasa pastikan anda memakai gaun persalinan apabila meninggalkan bilik tidur anda dengan baju tidur

9. Gaun Persalinan

Apabila ia sejuk di luar, ia berkemungkinan juga lebih sejuk di bahagian dalam rumah anda. Oleh itu, menambah lapisan tambahan dan menambah a gaun persalinan sesuai untuk rumah anda kerana anda boleh berehat dengan selesa di sofa anda sambil menonton TV atau membaca buku sepanjang masa berasa sangat hangat.

Tidak, gaun persalinan tidak sama dengan jubah mandi. Ia bertujuan untuk dipakai di atas pakaian yang bermaksud potongannya sedikit lebih lapang dan ia hanyalah tambahan menarik yang elegan dan selesa tetapi kasual.

Sweater Golf Tenis Ralph Lauren

Knit Sweater oleh Ralph Lauren

10. Sweater Heavy Knit

Sebaik-baiknya, anda melangkau kapas kerana ia bukan sebagai penebat. Bulu, alpaca atau kasmir adalah yang anda mahukan. Jika anda tidak pasti jenis sweater untuk melabur, saya menggesa anda untuk menyemak kami panduan baju sejuk .

Manset Simpul Penumbuk Monyet - Vermeil Sterling Perak Bersalut Emas Kuning - Fort Belvedere

Manset Simpul Penumbuk Monyet – Vermeil Sterling Perak Bersalut Emas Kuning – Fort Belvedere

11. Aksesori Emas

Emas adalah lebih panas daripada perak, dan ia berfungsi dengan warna coklat yang anda pakai dalam almari pakaian anda, begitu juga dengan musim umum. Jadi mungkin awak pakai kancing manset , a palang kolar , atau mungkin a kasut tali sami . Sebaik-baiknya, cuba gunakan barang emas kerana ia hanya menghasilkan rupa musim sejuk yang lebih hangat.

Pada pendapat anda, apakah beberapa keperluan almari pakaian musim sejuk? Kongsi pendapat anda di bawah!