19 Perkara yang Lelaki Tidak Patut Pakai

19 perkara yang lelaki tidak boleh memakai berskala 3840x2160

Saya tahu sesetengah daripada anda akan berkata, pada zaman ini, saya boleh memakai apa sahaja yang saya mahu, dan anda betul! Hari ini, anda boleh memakai apa sahaja yang anda mahu pada masa yang sama, anda juga boleh menyedut asbestos, atau anda boleh minum air dari paip plumbum. Hanya kerana anda boleh, tidak bermakna anda perlu.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. 19 Perkara Yang Tidak Patut Ada Dalam Almari Pakaian Klasik Anda

19 Perkara Yang Tidak Patut Ada Dalam Almari Pakaian Klasik Anda

sandal

1.Sandal

Mereka kelihatan sangat teruk apabila anda menggabungkannya dengannya stokin tetapi walaupun dengan sendirinya, ia mungkin sesuatu yang dipakai oleh orang yang benar-benar menyukai barangan luar, namun, jika anda menganggap diri anda bergaya atau jika anda mengambil berat tentang penampilan luaran anda, sandal akan sentiasa menjadikan anda kelihatan kurang bijak dan tidak matang.

espadrilles

Begitu juga dengan flip-flop. Melainkan anda berada di kolam renang atau di pantai ; lelaki yang menghargai diri sendiri tidak boleh memakai selipar di khalayak ramai. Selalunya mudah untuk mengatakan apa yang tidak boleh dipakai tetapi apa yang perlu anda pakai? Nah, untuk musim panas, saya rasa kasut yang ideal ialah alpargatas, ia sebenarnya kasut yang berasal dari Majorca. Kadang-kadang mereka mempunyai beberapa getah ditambah kepadanya dan kemudian ia adalah kain kadang-kadang ia ditenun, kadang-kadang ia sangat nipis. Walau apa pun, ia adalah kasut musim panas, ia lapang, ia berfungsi dengan tujuan yang sama iaitu sandal atau selipar . Ya, ia jauh lebih bergaya.Jika anda ingin naik satu takuk formaliti , pergi dengan kasut kulit berlubang tebuk lubang, atau mungkin juga linen kerana ia menyerap kelembapan dari kaki anda dan ia kelihatan sangat musim panas dan elegan.

Seluar Pendek Kargo

2. Seluar Pendek Kargo

Mereka hanya membuatkan anda kelihatan seperti beg douche, dan saya tahu sesetengah orang menyukainya kerana ia berfungsi. Mempunyai barang dalam poket seluar pendek kargo menjadikan anda kelihatan tidak simetri dan kerana itu, ia menghantar isyarat bawah sedar kepada orang lain bahawa anda tidak begitu baik disatukan dan mereka tidak boleh meletakkan jari mereka padanya tetapi dalam apa jua keadaan, mereka akan kurang menganggap anda tinggi.

Matching Tie & Pocket Square

3. Matching Tie & Pocket Square

Selalunya, mereka datang dalam set; biasanya dalam satin hodoh, berkilat dan kadang-kadang mereka juga pralipat segi empat sama poket atau tali leher pra-ikat yang anda klip dan jika anda memakai ini, ia kelihatan sangat murah dan seperti anda tidak tahu apa yang anda lakukan, sehingga anda Lebih baik melangkaunya sama sekali. Sudah tentu, memakai tali leher dan segi empat sama poket menjadikan anda kelihatan lebih rapi dan anda harus melakukannya, namun, anda harus sentiasa mengikat tali leher anda sendiri dan melipat empat segi poket anda sendiri. Jika anda tidak pasti tentang cara melakukannya, kami mempunyai keseluruhan siri yang berbeza simpulan ikatan dan bagaimana untuk mengikat mereka, serta cara melipat poket segi empat dengan cara mudah , sila semak mereka.

4. Stokin Pendek

Kesal haiwan kesayangan gaya keempat saya memakai sut dengan stokin pendek. Tiada siapa yang mahu melihat betis berbulu anda dan walaupun anda bercukur mereka, ia tidak sesuai terutamanya dalam suasana perniagaan atau pejabat tetapan, dan jika anda pergi dengan a sesuai , atau dengan panjang seluar , atau seluar, atau seluar pakaian, anda harus sentiasa ada atas stokin betis .

Cara Menggabungkan Stokin, Kasut & Seluar

Baca Artikel

5. Baju Baju Tanpa Butang Dengan Tali Leher

Ia hanya kelihatan selekeh dan tujuan tunggal memakai tali leher adalah untuk menjadikan anda kelihatan lebih rapi dan elegan. Tidak ada sebab yang berguna dan praktikal mengapa kita memakai tali leher, mempunyai butang atas dibuat asal cuma kelihatan seperti anda tidak mengambil berat tentang penampilan anda dan anda harus memakai tali leher dan memakai dengan betul, atau tidak sama sekali. Oleh itu, anda mendapati diri anda berada dalam situasi di mana ia terlalu panas, atau anda berasa tidak selesa di leher anda, keluarkan tali leher, gulungkannya, masukkan ke dalam poket dan buka butang, yang kelihatan lebih baik.

Kolar Baju Besar

6. Kolar Baju Besar

Saya melihatnya di merata tempat dan kadangkala anda memakainya baju leher yang membawa kepada kerutan kerana apabila anda mengetatkan simpulan ikatan anda, terdapat terlalu banyakkaindan ia hanya meninggalkan ombak yang tidak sedap dipandang. Peraturan utama yang anda baca di mana-mana ialah anda boleh meletakkan dua jari di kolar anda dan ia sepatutnya muat dengan selesa. Masalahnya ialah, saya tidak pernah menemui kolar di mana saya tidak dapat memasukkan dua jari kerana leher anda fleksibel, kerana itu, anda harus memakai kolar yang tidak meninggalkan sebarang jurang yang kelihatan apabila anda berdiri diam. Biasanya, jika kolar anda terlalu besar, anda akan dapati terdapat celah di bahagian hadapan dan ia sepatutnya terletak pada leher anda, yang akan memberikan anda rupa yang betul dan ia hanya rapi.

Kasut kaki persegi

7. Kasut kaki persegi

Biasanya, itu yang anda temui dalam kasut hujung bawah bawah $100 dan mereka hanya hodoh dan mereka menunjukkan kepada semua orang di sekeliling anda bahawa anda tidak tahu tentang berpakaian yang baik. Apabila saya membesar di Jerman, terdapat sebuah syarikat bernama Lloyd dan mereka menjual banyak kasut hodoh dan ia sebenarnya lebih mahal sedikit supaya orang menganggapnya sebagai kasut pakaian yang berkualiti dan atas sebab itu, gaya itu dikekalkan. Nasib baik, terdapat banyak syarikat bagus lain di luar sana yang menawarkan jari kaki bulat yang bagus atau jika anda mahukan sesuatu yang lebih persegi, gunakan kaki pahat yang sangat elegan.

4 Kesilapan Kasut Pakaian Lelaki Terbesar & Cara Mengelakkannya

Baca Artikel Stokin Tenis

8. Stokin Tenis

Melainkan anda berada di Gim , sebenarnya tiada sebab anda perlu memakainya. Berpakaian putih tenis stokin dengan brogues , atau dengan seluar panjang, atau pun dengan seluar pendek , dalam suasana awam yang bukan gim, buat anda kelihatan seperti petani.

Simpulan Pengikat Windsor

9. Simpulan Pengikat Windsor

Saya tahu ia adalah salah satu simpulan ikatan yang paling popular kerana ia simetri dan besar. Masalahnya, kebanyakan orang memakainya dengan tali leher berkilat yang murah dan ia membuatkan anda kelihatan seperti jurujual kereta terpakai atau jurujual insurans, itu adalah sangat leceh dan tidak cukup cekap sebaliknya, saya cadangkan anda melihat ke dalam banyak simpulan ikatan yang berbeza yang di luar sana termasuk separuh Windsor yang kelihatan lebih baik pada pendapat saya, dan lebih sesuai untuk yang elegan budiman .

10. Ikatan Sutera Satin

Terutama bukan untuk dipakai siang hari! Jika anda mahukan sesuatu untuk malam itu, atau anda mahu sedikit bersinar, saya dapat melihatnya; tetapi kebanyakan pertalian yang anda perolehi di Walmart atau kedai yang lebih murah seperti Men's Wearhouse, dan anda namakannya, hanya kelihatan seperti itu, dan ia akan sentiasa mengenal pasti anda sebagai seorang lelaki yang tidak tahu tentang berpakaian yang baik. Pasti anda pernah melihat mereka berjalur hodoh ikatan dalam pelbagai warna dan ia sangat hodoh, saya tidak dapat mencari perkataan untuknya.

Sebaliknya, pergi dengan tali leher yang sutera, mungkin bulu, mungkin kasmir , mungkin beberapa tekstur jika ia juga sesuai dengan anyaman jacquard, atau cetakan. Cari sesuatu yang lebih matte yang kekal abadi yang akan tahan ujian masa dan akan sentiasa membuat anda kelihatan lebih rapi. Sebagai contoh, tali leher yang saya pakai di sini sekarang adalah vintaj, saya telah memilikinya selama bertahun-tahun ia mungkin berusia lima puluh tahun tetapi saya masih boleh memakainya kerana ia tidak berkilat, ia adalah corak paisley kecil klasik, dan ia sentiasa nampak kemas.

12 Ikatan Penting Setiap Lelaki Perlu Melabur Dalam

Baca Artikel Cermin mata hitam sukan

11. Cermin Mata Hitam Sukan

Ya, anda tahu apa yang saya cakapkan. Yang dicerminkan cermin mata hitam yang mungkin anda pakai apabila anda berada di luar, kadangkala ia mempunyai warna pelangi, dan ia bukan sesuatu yang anda patut pakai dengan almari pakaian rasmi di khalayak ramai. Sebaliknya, gunakan cermin mata hitam klasik; mereka telah bertahan dalam ujian masa seperti mungkin sepasang penerbang , mungkin Pengembara , atau mungkin anda mahu menjadi seperti Steve McQueen , raja sejuk.

Jersi

12. Jersi

Oleh itu, saya maksudkan jersi sukan yang biasanya hanya dipakai jika anda pergi ke acara sukan dan anda mahu menyokong pasukan anda, jika tidak, jersi itu sama sekali tidak sesuai dan sentiasa membuatkan anda kelihatan sangat tidak matang. Sebaliknya, pergi dengan mana-mana jenis baju lain yang anda boleh temui tetapi jersi adalah buruk.

Baju-T Slogan

13. Baju-T Slogan

Mereka hanya membuatkan anda kelihatan seperti budak lelaki berusia 13 tahun yang ingin meluahkan perasaan tetapi tidak tahu caranya dan ia bukan sahaja tidak matang tetapi ia membuatkan orang ketawa tentang anda dan anda sebenarnya memakai baju itu. Saya pernah melihat lelaki sebenarnya memakai t-shirt yang mengatakan douchebag atau pembenci akan sentiasa membenci dan walaupun itu mungkin berlaku, adalah lebih baik untuk tidak memakainya, polos atau dalam warna terang pada baju anda, tetapi menulis atau bercakap dengan orang secara peribadi.

Edward Norton dalam tuksedo lapel berlekuk nipis berwarna biru tengah malam dengan flap dan tali leher hitam - satu-satunya perkara yang dia dapat ialah kasut kulit paten

Edward Norton dalam tuksedo lapel berlekuk nipis berwarna biru tengah malam dengan flap dan tali leher hitam – satu-satunya perkara yang dia dapat dengan betul ialah kasut kulit paten

14. Tali Leher Biasa Untuk Acara Bertali Hitam

Anda melihatnya di permaidani merah di Hollywood setiap tahun di sekitar Oscar , dan ia jelas salah. Ini adalah formal kod pakaian dan nampaknya anda tidak tahu apa yang anda lakukan. Saya mencipta video tentang cara mencari yang betul tali leher hitam untuk tuxedo anda pada keadaan anda.

Panduan Talian Hitam & Tuksedo Terbaik

Baca Artikel Tali Pinggang Dengan Vest

15. Tali Pinggang Dengan Vest

A jaket hendaklah sama ada dipakai dengan hanya pelaras sisi atau ampaian kerana tali pinggang akan mewujudkan jurang antara pinggang atau seluar anda dan jaket anda dan ia kelihatan tidak sedap dipandang. Anda juga tidak sepatutnya mempunyai tali leher yang memuncak di bawahnya atau mungkin a baju raya yang mencucuk di bawahnya apabila jaket itu terlalu pendek dan kenaikannya terlalu rendah kerana itu hanya menunjukkan bahawa anda tidak tahu apa yang anda lakukan.

Beg galas

Jauhi dari beg galas.

16. Beg galas

Saya fikir hanya budak sekolah yang patut memakai beg galas, jika tidak, tiada tempat untuk mereka di khalayak ramai melainkan anda pergi mendaki, atau ke ekspedisi di mana itu satu-satunya perkara praktikal untuk dibawa, jika tidak, dengan beg galas ia sangat mudah untuk memukul orang tanpa disedari. ia bukan sahaja kasar, tetapi tidak sopan pada masa yang sama, ia membuatkan anda kelihatan seperti budak sekolah dan anda lebih suka kelihatan seperti lelaki dewasa jadi dapatkan beg kulit, beg bimbit, mungkin kanvas, atau sesuatu yang sesuai dengan gaya anda, dan tinggalkan beg galas dengan budak sekolah.

Trump pada hari perasmian 20 Jan 2017 memakai kot gelap dan tali leher satin merah berkilat yang melepasi jauh melepasi ikat pinggang sambil menunjuk ke kelangkangnya - tidak terlalu menyanjung

Trump pada hari perasmian 20 Jan 2017 memakai kot gelap dan tali leher satin merah berkilat yang melepasi ikat pinggang menghala ke kelangkangnya – tidak terlalu menyanjung

17. Ikatan Saiz Tidak betul

Masalahnya ialah, mereka berada di bawah jaket anda, dan jika anda tidak memakai jaket, mereka juga menonjolkan bola anda yang bukan tempat anda mahu orang melihat. Sebaik-baiknya, mereka melihat muka anda dan bukan pada kelangkang anda. Sekarang, saya faham, semua ikatan terlalu panjang dan terutamanya jika anda seorang lelaki yang lebih pendek, amat sukar untuk mencari tali leher yang benar-benar sesuai untuk anda kerana jika tidak, anda mempunyai simpulan ikatan raksasa ini dengan kepala kecil anda dan ia hanya kelihatan bodoh jadi sebaliknya, beli tali leher dan panjang yang sesuai untuk anda. Saya rasa kami adalah satu-satunya kedai yang menawarkan keseluruhan rangkaian pakaian leher klasik tiga kali ganda dalam pendek, biasa dan panjang, jadi setiap lelaki tidak kira ketinggian boleh mencari tali leher yang sesuai untuknya.

18. Lubang Ketiak Besar Dalam Sut / Jaket

Mereka bukan sahaja membuatkan anda kelihatan seperti pemain bola sepak, tetapi mereka juga tidak selesa dan menyekat pergerakan anda. Sebaliknya, gunakan lubang lengan yang lebih kecil.

Ketahui semua tentang kesesuaian sut yang sesuai supaya anda sentiasa kelihatan rapi!

Lihat panduan kami di sini Jam tangan besar pada pergelangan tangan kecil boleh menjadi tidak sedap dipandang

Jam tangan besar pada pergelangan tangan kecil boleh menjadi tidak sedap dipandang

19. Jam Tangan Besar

Perkara ke-19 yang tidak boleh anda pakai sebagai lelaki yang menghargai diri sendiri ialah jam tangan yang besar dan mencolok yang hanya menjerit meminta perhatian. Saya tahu mereka sangat popular hari ini tetapi a jam tangan yang lebih kecil adalah lebih canggih terutamanya jika ia lebih langsing, dan ia mempunyai tujuan yang sama, dan ia hanyalah ciri seorang lelaki yang elegan.

Apakah gaya haiwan kesayangan anda? Kongsi dengan kami dalam komen!