$20 lwn. $200 Tudung – Penanda Gaya Tudung Lelaki Berkualiti

20 vs 200 tudung berskala 3840x2160

Apabila cuaca sejuk di luar, tergoda untuk memikirkan selendang hanya sebagai cara untuk memanaskan leher anda–tetapi ia sebenarnya boleh menjadi pelengkap yang cukup bergaya untuk pakaian cuaca sejuk anda. Adakah harga memberi kesan kepada ini, dan jika ya, bagaimana?

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Membezakan $20 berbanding $200 Tudung
  2. Warna Tudung
  3. Corak Selendang
  4. Bahan Tudung
  5. Anyaman Selendang
  6. Menahan Iklim
  7. Dimensi Tudung
  8. Kesimpulan
  9. Rundown Pakaian

Membezakan $20 berbanding $200 Tudung

Selendang ialah cara yang hebat untuk menambahkan beberapa warna, corak dan minat visual pada pakaian anda. Sudah tentu, selendang bukan sahaja cantik, tetapi juga berfungsi dan hangat. Walaupun ia mungkin tidak kelihatan seperti itu dari awal, selendang $20 sangat berbeza dari segi warna, corak, bahan, panjang, dan terutamanya, butirannya. Jadi hari ini, kami mendapat selendang $20 daripada Target, dan kami membandingkannya dengan selendang $95 dan selendang $195.

Selain sarung tangan, ensembel musim sejuk ini diserikan lagi dengan selendang bercorak.

Selain sarung tangan, ensembel musim sejuk ini diserikan lagi dengan selendang bercorak.Lelaki Biru Petrol

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Lelaki Biru Petrol dengan Butang dalam Kulit Lamb Nappa

Beli Di Sini Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru dan Paisley - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru serta Paisley

Tengoklah

Warna Tudung

Apabila saya mencari selendang $20, saya perhatikan bahawa kebanyakannya datang dalam warna hitam atau kelabu . Untuk selendang, masalah besar dengan warna hitam, kelabu atau warna gelap yang lain seperti tentera laut , adakah itu kebanyakan pakaian luar ( baju atasan khususnya) juga berwarna hitam, kelabu atau navy. Jadi jika anda mempunyai selendang dalam warna yang sama, kontras visual tidak mencukupi untuk membuat pakaian yang menarik. Anda mahukan warna istimewa; katakan, melecur oren , mungkin bagus kuning , atau sesuatu hijau .

Dengan selendang yang lebih murah, anda boleh mencari untuk masa yang lama, tetapi warna ini biasanya tidak wujud. Sebaliknya, tudung yang lebih mahal biasanya datang dalam palet warna yang lebih canggih. Terdapat rangkaian warna luar biasa yang lebih luas yang berbeza dengan pakaian luar umum anda. Sudah tentu, apabila corak terlibat, ia biasanya berbilang warna yang semuanya direka bentuk untuk berfungsi dengan baik bersama-sama, tetapi ia menjadikannya sangat mudah untuk anda menggabungkannya dengan warna dan aksesori lain. Apakah aksesori, anda mungkin fikir? Nah, terutamanya sarung tangan , dan mungkin topi kerana apabila di luar sejuk, itulah yang anda perlukan.

Perbandingan selendang

Perbandingan selendang

Corak Selendang

Selain daripada warna, corak juga sangat penting untuk selendang. Kebanyakan tudung standard hanyalah pepejal biasa, tetapi malah tenunan itu boleh memberi kesan pada cara ia dilihat. Mengikut pengalaman saya, kebanyakan tudung murah datang sama ada dalam warna pepejal (seperti hitam, kelabu, biru tua atau mungkin merah ), dan jika mereka mempunyai corak, ia biasanya beberapa bentuk a semak . Ini agak diilhamkan atau disalin daripada a Selendang Burberry .

Dalam penyelidikan saya, kebanyakan selendang murah nampaknya tidak mempunyai palet warna yang canggih. Sebaliknya, mereka biasanya menampilkan putih , kadang-kadang merah, dan itu sahaja. Mereka juga kebanyakannya direka sebagai selendang untuk wanita, yang bermaksud mereka selalunya lebih kurus dan juga sedikit lebih pendek. Walaupun ia direka sebagai selendang uniseks, ia tidak pernah dibuat khusus untuk lelaki, yang bermaksud ia tidak benar-benar berfungsi 100% untuk lelaki. Secara keseluruhan, mereka hanya hambar dan paling baik, berfungsi.

Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru serta Paisley

Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru serta Paisley

Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru serta Paisley

Kubu Belvedere

Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru serta Paisley

Tengoklah

Sebaliknya, jika anda melabur dalam selendang yang lebih mahal, anda akan menjadi cantik corak seperti paisley yang berani atau klasik atau corak mikro yang serupa dengan tali leher. Ia direka bentuk dengan cara yang berfungsi dengan baik dengan corak kot biasa, seperti tulang herring. Kadang-kadang, mereka juga datang dalam cek mikro kecil atau lebih berani belang , jadi walaupun anda mempunyai mantel berjalur, selendang itu masih akan berfungsi dengan sangat harmoni.

Juga, manakala $20 skaf mempunyai corak yang sama pada setiap sisi, tudung yang lebih mahal, selalunya, datang dalam reka bentuk tiub yang menampilkan corak dan/atau warna yang berbeza pada setiap sisi. Anda juga boleh bermain dengan bahan dan mempunyai, katakan, sisi sutera pada satu sisi dan a bulu atau campuran bulu sutera pada yang lain. Sebagai contoh, selendang $95 daripada Kubu Belvedere yang ditenun dalam alpaka. Ia agak tebal, membuatkan anda benar-benar hangat tetapi apabila anda ikat di leher anda , warna yang berbeza pada setiap sisi hanya mencipta minat visual yang sangat bagus. Namun, anda tidak semestinya perlu menunjukkannya kepada orang lain, jadi anda hanya boleh mengadakan satu pertunjukan warna atau kedua-duanya bergantung pada perasaan anda dan rupa pakaian anda.

Tudung yang membosankan dari Target

Tudung yang membosankan dari Target

Bahan Tudung

Selendang $20 diperbuat daripada 100% akrilik (yang juga dikenali sebagai nilon), jadi ia adalah gentian tiruan yang sangat murah. Ia sangat lembut, tetapi ia juga sangat terdedah kepada pilling jadi ia bukan pelaburan. Selendang ini tidak akan menjadi sehelai yang boleh anda pakai untuk tahun-tahun akan datang, kerana ia akan kelihatan berbulu dan tua dan hodoh selepas mungkin satu atau dua musim. Itu benar terutamanya untuk lelaki dengan tunggul janggut , jadi ia hanya sesuatu yang tidak akan tahan ujian masa.

Jam Tangan Hitam Tartan Cashmere Scarf berwarna Hijau & Biru

Jam Tangan Hitam Tartan Cashmere Scarf berwarna Hijau & Biru

Black Watch Tartan Cashmere Scarf - Green Blue Military dari Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Jam Tangan Hitam Tartan Cashmere Scarf – Hijau Biru Tentera

Beli Di Sini

Sebaliknya, lebih mahal skaf diperbuat daripada bahan yang berbeza, sebaik-baiknya bahan semula jadi. kenapa? Kerana ia lembut, ia akan membuatkan anda tetap hangat, dan jika benang itu panjang ruji, ia hanyalah sesuatu yang akan wujud selama bertahun-tahun yang akan datang. Jika anda menaik taraf sedikit (katakan anda menggunakan selendang $95), anda mungkin akan menghadapi selendang serba bulu yang membuatkan anda hangat, atau anda boleh menggunakan sesuatu seperti selendang alpaca (yang bebas lanolin dan juga memastikan anda lebih panas daripada bulu).

Selendang Kasmir Fort Belvedere dalam Forest Green

Selendang Kasmir Fort Belvedere dalam Forest Green

Tudung Kasmir dalam Tulang Herring Hijau Hutan

Kubu Belvedere

Tudung Kasmir dalam Tulang Herring Hijau Hutan

Tengoklah

Salah satu bahan tudung premium klasik ialah kasmir . Ia berasal dari kambing dan sangat lembut, namun pada masa yang sama, ia hangat. Kerana terdapat jumlah geseran yang agak rendah (tidak seperti sepasang sarung kaki kasmir atau kasmir baju sejuk ), produk berkualiti harus bertahan selama beberapa dekad. Tidak semua kasmir atau bulu adalah sama, dan hanya kerana sesuatu adalah 100% bulu tidak bermakna ia adalah kualiti yang sama seperti selendang lain yang terdapat dalam 100% bulu.

Anyaman Selendang

Walaupun kebanyakan orang hanya melihat komposisi material, tenunan selendang juga sangat penting. Ia mempunyai kesan yang besar terhadap ketumpatankaindan betapa beratnya. Selendang $20 biasanya lebih ringan, kerana mereka mahu menggunakan lebih sedikit bahan walaupun ia mungkin mempunyai permukaan yang lebih besar. Memandangkan barangan hari ini, selendang nilon dari Target jauh lebih besar (tetapi lebih ringan) daripada selendang lain dari Fort Belvedere, yang lebih langsing. Secara ringkasnya, selendang yang lebih mahal akan menjadi lebih hangat dan lebih selesa pada kulit anda, dan akan bertahan lebih lama.

Mempunyai aksesori yang betul boleh meningkatkan keseluruhan pakaian tidak kira musim

Mempunyai aksesori yang betul boleh meningkatkan keseluruhan pakaian tidak kira musim

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang

Beli Di Sini Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Biru Tua dan Kelabu

Kubu Belvedere

Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Biru Tua dan Kelabu

Tengoklah

Menahan Iklim

Satu perkara yang jarang dibincangkan mengenai selendang ialah iklim tempat anda tinggal. Dengan selendang $20, ia biasanya sesuai untuk semua, direka untuk wanita, mungkin uniseks, tidak pernah untuk lelaki, dan ia tidak datang dalam berat yang berbeza. Terdapat hanya satu jenis yang sepatutnya berfungsi untuk semua orang. Sekarang jika anda tinggal di Kanada di mana ia menjadi sangat sejuk, sudah tentu, anda memerlukan selendang yang membuatkan anda sangat hangat. Sebaliknya, jika anda tinggal di Caribbean atau katakan, di Arizona, di mana anda mempunyai sangat ringan musim sejuk dan anda hanya mahukan sesuatu yang sedikit, selendang kasmir akan menjadi berlebihan dan hanya akan membuat anda berpeluh sepanjang masa.

Pengeluar selendang yang mahal seperti Fort Belvedere menawarkan kelas berat yang berbeza, jadi anda boleh mendapatkan selendang yang sesuai dengan iklim anda. Sementara itu, selendang $20 daripada Target ialah selendang pertengahan jalan. Ia tidak dibuat untuk iklim yang sangat sederhana, tetapi juga tidak dibuat untuk iklim yang sangat sejuk. A selendang campuran bulu sutera dari Fort Belvedere adalah sedikit nipis dan ia dibuat untuk musim sejuk yang lebih ringan. Bulu dengan campuran sutera masih cukup penebat, tetapi ia bukan sesuatu yang akan membuat anda terlalu panas. Ia agak elegan dan bergaya untuk musim sejuk yang sangat sejuk. kami selendang kasmir mempunyai corak yang sama pada kedua-dua belah, tetapi mereka mempunyai warna yang sangat bagus, sangat lembut, dan membuatkan saya sangat hangat.

Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Coklat dan Kelabu - Fort Belvedere

Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Coklat dan Kelabu – Fort Belvedere

Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Coklat dan Kelabu

Kubu Belvedere

Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Coklat dan Kelabu

Tengoklah

Jika kehangatan adalah perkara yang paling saya sayangi, maka saya akan menggunakan salah satu daripada selendang alpaca kami yang bernilai $95, semata-mata kerana rambut alpaca itu berongga dan mempunyai udara di dalamnya, bermakna ia menebat lebih baik daripada gentian semula jadi yang lain. Juga, kerana selendang itu bermuka dua, ia agak berat dan besar. Jalinannya sangat ketat (jadi tiada udara bertiup melaluinya), dan ia masih sangat lembut kerana ia adalah alpaka bayi diraja. Jadi secara keseluruhan, tidak kira di mana anda tinggal, terdapat selendang untuk anda yang sesuai untuk iklim anda.

Dimensi Tudung

Akhir sekali, aspek yang diremehkan dalam hal selendang ialah dimensi. Bagi lelaki, kami mendapati bahawa kebanyakan selendang yang berukuran kira-kira 30 sentimeter (atau 12 inci) lebar dan 180 sentimeter (72 inci) panjang sangat bagus untuk lelaki, kerana ia membolehkan anda memakai tudung dalam pelbagai cara . Sebaliknya, tudung wanita selalunya agak lebar, bertujuan untuk dilipat gandakan, dan dipakai dengan cara yang berbeza. Jadi bagi lelaki, mereka biasanya tidak bekerja dengan baik.

Selendang Boleh Balik dalam Corak Bulu Sutera Oren Terbakar, Merah dan Biru dan Cek

Selendang Boleh Balik dalam Corak Bulu Sutera Oren Terbakar, Merah dan Biru dan Cek

Selendang Boleh Balik dalam Corak Bulu Sutera Oren Terbakar, Merah dan Biru dan Cek

Kubu Belvedere

Selendang Boleh Balik dalam Corak Bulu Sutera Oren Terbakar, Merah dan Biru dan Cek

Beli Di Sini Edelweiss Boutonniere pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Edelweiss Boutonniere

Tengoklah

Selendang $20 daripada Target agak lebar dan nipis, dengan anyaman yang longgar dan terbuka. Yang lain dari Fort Belvedere ditenun lebih padat, dalam bahan yang lebih berkualiti tinggi, dan mempunyai dimensi yang tepat untuk elegan tuan-tuan . Kadang-kadang, saya melihat lelaki yang lebih suka selendang yang lebih panjang. Secara peribadi, saya tidak begitu menyukainya, kerana ia tergantung di luar kot saya–tetapi sudah tentu, pada penghujung hari, semuanya bergantung pada pilihan peribadi anda.

Tudung Premium Fort Belvedere dari dekat

Tudung Premium Fort Belvedere dari dekat

Jadi mengapa selendang $20 datang dalam dimensi berbeza daripada selendang yang lebih mahal, anda mungkin tertanya-tanya? Pada asasnya, selendang yang lebih murah direka dengan cara supaya anda boleh mendapatkan hasil yang paling banyak daripada fabrik tenunan (supaya anda boleh menjual terbanyak potongan). Sebaliknya, selendang yang lebih mahal direka dengan mengambil kira pemakainya. Kami mahukan sesuatu yang membuatkan anda kelihatan baik dan selesa serta hangat apabila anda memakainya. Jadi pendekatan itu hanya menunjukkan cara segala-galanya dilakukan, daripada dimensi kepada rasa, umur panjang, dan cara ia bergabung dengan seluruhalmari pakaian.

Kesimpulan

Pada penghujung hari, jika semua yang anda ada ialah $20, saya cadangkan anda menggunakan warna pepejal dan menggunakan sesuatu yang berbeza dengan anda. merak atau kot lain. Jika anda sudah bersedia untuk meningkatkan permainan selendang anda, saya cadangkan anda mendapatkan sekurang-kurangnya tiga atau empat yang berbeza dalam kelas berat yang berbeza, kerana kadangkala anda mungkin menginginkan sesuatu dalam musim peralihan (musim bunga atau musim gugur). Pada masa lain, anda akan menginginkan sesuatu untuk musim sejuk yang sangat sejuk, dengan warna, corak dan skala yang berbeza. Dengan cara ini, anda boleh menukar keseluruhan penampilan pakaian anda hanya dengan menukar beberapa aksesori, seperti sarung tangan dan selendang anda.

Sven Raphael Schneider memakai mantel petak kotak dua dada vintaj dengan selendang dua belah Alpaca dan sarung tangan kulit

Sven Raphael Schneider memakai mantel kotak kotak berdada dua vintaj dari Austin Reed dengan selendang dua belah Alpaca dan sarung tangan kulit

Walaupun anda fikir anda tidak akan mendapat nilai daripada selendang $200 kerana ia sepuluh kali lebih mahal daripada selendang $20, saya menggesa anda untuk memikirkannya dengan cara ini: jika selendang yang murah itu hanya bertahan satu atau dua musim (berbanding selendang mahal tahan 20 tahun untuk anda), kos setiap pemakaian adalah lebih kurang sama. Pada masa yang sama, ia berasa lebih selesa, ia membuatkan anda lebih hangat, ia direka untuk anda dan keadaan anda dan secara keseluruhan, anda akan sentiasa kelihatan lebih baik dan lebih rapi.

Rundown Pakaian

Hari ini, saya memakai peacot tentera laut. Saya menggabungkannya dengan selendang herringbone oren dan kelabu dari Fort Belvedere. Saya memadankannya dengan sweater rajutan kabel buatan tangan daripada Ralph Lauren yang mempunyai leher v dalam yang bagus dengan elemen kontras di leher yang menjadikannya sweater kriket atau tenis yang indah. Saya turut memadankannya dengan baju berjalur merah dan putih serta tali leher biru yang menyerlahkan rona merah baju dan sweater itu.

Seluar saya adalah khaki kapas dalam fabrik yang sangat berat yang disertakan dengan manset. Ia berlipat dan kerana saya mempunyai peha yang besar, ia kelihatan lebih baik pada saya. But saya dari Lok; ia adalah but Chelsea berprofil rendah yang saya dapati agak elegan kerana ia adalah jenis campuran antara kasut biasa dan but.

Raphael dalam ensembel cuaca sejuk kasual

Raphael dalam ensembel cuaca sejuk kasual

Tudung Herringbone Cashmere Scarf dalam Oren Kelabu

Kubu Belvedere

Tudung Herringbone Cashmere Scarf dalam Oren Kelabu

Beli Di Sini Tali leher Madder Silk dalam Warna Biru Tua, Biru Muda dan Merah Macclesfield Neats

Kubu Belvedere

Tali leher Madder Silk dalam Warna Biru Tua, Biru Muda dan Merah Macclesfield Neats

Tengoklah Lelaki Biru Petrol

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Lelaki Biru Petrol dengan Butang dalam Kulit Lamb Nappa

Beli Di Sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Burgundy dan kelabu muda Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Bergaris Shadow Stripe Burgundy dan Kapas Fil d'Ecosse kelabu muda

Tengoklah

Untuk sarung tangan saya, saya memilih sepasang sarung tangan biru petrol dari Fort Belvedere semata-mata kerana ia membawa kontras yang bagus pada kot saya tetapi ia masih biru, dan saya rasa ia berfungsi dengan baik dengan ton oren dan kelabu selendang saya.

Stokin saya ialah stokin kapas berjalur bayangan dengan warna merah dan kelabu, dan ia mengambil warna selendang serta merah baju saya, pada masa yang sama kontras antara seluar dan but saya.

Apakah ciri ideal anda dalam selendang? Kongsi dengan kami dalam komen di bawah!