3 Jenis Baju: MTM lwn OTR lwn Bespoke (2/3)

Baju MTM 3840x2160 1 berskala

Seorang lelaki sejati bukan sahaja menghargai baju pakaian yang diseterika dengan baik, tetapi baju yang sesuai, dibuat dengan baik, dan tahan ujian masa! Jadi, meneruskan dari bahagian 1 pada baju luar, ansuran hari ini adalah yang kedua dalam siri baju tiga bahagian kami di mana kita bercakap tentang baju yang dibuat mengikut ukuran, dan bahagian 3 akan mengenai baju yang dipesan lebih dahulu.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Apa Itu Baju Dibuat Untuk Ukuran?
  2. Kebaikan Baju Dibuat Untuk Ukuran
  3. Keburukan Baju Dibuat Untuk Ukuran
  4. Kesimpulan
  5. Rundown Pakaian

Siri Baju Pakaian Lelaki

Bahagian 1: Baju Luar Rak lwn MTM & CustomBahagian 2: Baju Dibuat Untuk Ukuran lwn OTR & Dipesan Lebih dahulu

Bahagian 3: Baju Tempahan lwn MTM & OTR

Apa Itu Baju Dibuat Untuk Ukuran?

Pada asasnya, baju yang dibuat mengikut ukuran terletak di antara baju luar dan baju yang dipesan lebih dahulu. Ia mempunyai kelebihan menggunakan ukuran sebenar anda, yang lebih seperti baju yang ditempah tetapi kemudian menggunakan corak yang telah dibuat yang baru diubah suai berdasarkan ukuran tersebut.

Sekiranya anda tidak tahu, corak menjadi asas bagi setiap baju atau pakaian, dan ia boleh dibuat daripada kertas atau kadbod atau bahan lain, dan ia membantu untuk mengesan garis besar dan memotong bahagian yang berbeza, yang kemudiannya dijahit. bersama-sama. Jadi, anda mencipta pakaian tiga dimensi daripada kain dua dimensi.

Baju yang dibuat untuk ukuran ialah sesuatu di antara OTR dan ditempah.

Baju MTM ialah sesuatu di antara OTR dan yang ditempah.

Tidak seperti an baju luar biasa , baju yang dibuat untuk ukuran dibuat sekali sahaja untuk anda, tetapi ia tidak mengambil banyak masa seperti baju yang ditempah kerana anda hanya membuat perubahan dan tidak mencipta sesuatu dari awal.

Biasanya, anda juga boleh memilih daripada pelbagai jenis gaya cuff, gaya saku rok, atau gaya kolar daripada katalog. Jadi, anda mungkin mahukan kain tertentu dengan manset dan kolar tertentu, sebagai contoh. Kebanyakannya, anda kemudian boleh menyesuaikan pilihan butang, warna benang jahitan, serta mungkin fabrik kontras di bahagian dalam kolar anda, serta perkara seperti monogram.

Kebaikan Baju Dibuat Untuk Ukuran

1. Ia Kurang Perbelanjaan Daripada Baju Tempahan

Baju yang dibuat untuk ukuran biasanya dibuat di kilang. Mereka tidak dibuat satu demi satu oleh tukang jahit yang sekali lagi mencipta kecekapan dan menurunkan harga.

Biasanya, mereka mempunyai banyak pembetung khusus, mereka mempunyai sistem komputer, dan proses yang membolehkan mereka berfungsi dengan cepat. Anda hanya akan mengambil ukuran sekali untuk baju yang dibuat untuk ukuran dan kemudian anda menerima baju terakhir. Tiada kelengkapan di antara diperlukan.

Jelas sekali, kerana baju tersebut kurang terlibat daripada baju yang dipesan lebih dahulu, ia juga jauh lebih murah. Anda juga tidak mencipta sesuatu yang baharu. Anda hanya memilih dan memilih dan menggabungkan daripada elemen sedia ada atau direka bentuk. Jadi, itu menjadikannya jauh lebih murah.

Baju yang dibuat untuk mengukur adalah lebih murah daripada baju yang dipesan lebih dahulu.

Baju MTM lebih murah daripada a baju yang dipesan lebih dahulu .

Apabila baju yang dibuat untuk ukuran mula-mula menjadi lebih popular, anda biasanya perlu pergi ke kedai, seseorang di sana - jurujual - akan mengukur anda dan kemudian ukuran tersebut akan dihantar ke kilang dan baju anda telah dibuat.

Hari ini, mungkin terdapat lebih banyak peruncit baju yang dibuat dalam talian dan kadangkala, mereka juga memanggil produk mereka dipesan lebih dahulu atau adat , sedangkan sebenarnya, semua ini dibuat untuk diukur. Jadi, pembeli berhati-hati dan fahami sepenuhnya apa yang sebenarnya ditawarkan oleh syarikat tersebut.

Perkara utama untuk ditanya ialah: Adakah anda mencipta corak hanya untuk saya atau adakah anda mengubah suai corak sedia ada? Dan kemudian, sebagai soalan susulan: Bolehkah saya memilih dan mereka bentuk sebarang butiran yang saya mahukan atau bolehkah saya hanya memilih daripada julat pilihan sedia ada? Dan kadangkala, sesetengah pengeluar dibuat mengikut ukuran tetapi mereka masih membenarkan anda menukar bentuk kolar dengan cara tertentu atau menambah perincian yang lazimnya hanya terdapat dalam pesanan yang dipesan lebih dahulu.

Anda juga mempunyai pilihan untuk menggunakan kedai ukuran buatan tempatan atau tukang jahit yang ditempah khas.

Pada masa itu, anda sebenarnya perlu pergi ke kedai dan jurujual akan mengambil ukuran anda.

Sesetengah pengeluar juga akan menawarkan kepada anda untuk hanya meniru baju supaya anda boleh menghantarnya atau mereka hanya mahukan ukuran baju anda. Jelas sekali, membuat baju dengan cara itu adalah lebih mudah kerana anda boleh membandingkan yang sebenar panjang lengan terus antara satu sama lain, dan ia akan sesuai.

Sebaliknya, jika anda mengambil ukuran badan, anda perlu menambah ukuran tertentu untuk mendapatkan kesesuaian yang anda inginkan. Anda mahukan padanan yang lapang atau padanan klasik, tambahkan lagi ukuran badan tersebut. Jika anda mahukan badan yang sangat langsing, tambahkan sedikit sahaja pada ukuran tersebut. Dan ketika itulah sesuai menjadi isu yang lebih besar.

Selain itu, setiap jenama mempunyai cara yang berbeza untuk menambah panjang yang berbeza pada ukuran badan. Jadi, ia akan sentiasa berbeza bergantung pada syarikat mana anda membeli baju yang dibuat mengikut ukuran anda. Walaupun kebanyakan syarikat yang dibuat untuk ukuran tidak berpangkalan di Asia, kebanyakan baju sebenarnya dibuat di sana, kerana mereka mempunyai kos buruh yang lebih rendah dan oleh itu, anda mendapat baju yang lebih murah.

Anda boleh menyesuaikan saiz mengikut ukuran badan anda dan menambah pelarasan jika perlu.

Anda boleh menyesuaikan saiz mengikut ukuran badan anda dan menambah pelarasan jika perlu.

Dikatakan bahawa anda juga boleh mencari baju yang dibuat untuk ukuran dari Itali atau negara lain di Eropah, serta Amerika Syarikat. Lazimnya, mereka tidak dapat bersaing dengan produk yang dibuat di India atau Asia Tenggara kerana baju yang dibuat mengikut ukuran mesti dibuat untuk anda, biasanya terdapat masa utama, tetapi dengan penghantaran antarabangsa yang cepat, logistik yang dioptimumkan dan bekalan rantai hari ini. Kadangkala, ia boleh mengambil masa sekurang-kurangnya dua minggu dari pesanan untuk mendapatkan baju anda dalam mel. Pada masa lain, ia mungkin mengambil masa yang lebih lama. Semuanya bergantung pada faktor rantaian bekalan yang berbeza dan penghantaran.

2. Anda Mempunyai Julat Pilihan Yang Jauh Lebih Besar

Kadangkala, anda boleh memilih daripada beribu-ribu fabrik yang berbeza, kadangkala, daripada beratus-ratus, dan pada masa lain, hanya daripada berdozen. Ia bergantung kepada model perniagaan syarikat. Sesetengah mungkin hanya membeli potongan panjang dan tidak mempunyai apa-apakaindalam stok. Tetapi hanya dapatkan panjang tepat untuk baju anda daripada pengilang, yang bermaksud ia berkemungkinan harga yang lebih tinggi dan ia mengambil masa yang lebih lama. Orang lain mungkin memutuskan untuk membeli rangkaian fabrik pukal tertentu, supaya mereka boleh menghasilkan baju anda dengan cepat pada kos yang lebih rendah.

Sesetengah operasi kecil akan membolehkan anda menyediakan kain anda sendiri. Sudah tentu, perlu diingat bahawa mungkin terdapat masalah yang berkaitan dengannya. Sebagai contoh, apa yang berlaku jika ada masalah dengan baju dan ia tidak sesuai dengan anda? Siapa yang akan membekalkan kain panjang kedua? Atau bagaimana jika ia rosak dan mereka tidak boleh memotongnya dan tidak dapat menghasilkan baju untuk anda?

sampel kain

Anda mempunyai pelbagai pilihan fabrik.

Secara umum, saya akan menasihatkan untuk hanya menggunakan fabrik anda sendiri dengan benar dipesan lebih dahulu persekitaran dan mengikuti fabrik yang dibekalkan oleh pengilang kepada anda. Ia hanya akan mengurangkan sakit kepala dan berkemungkinan akan menghasilkan produk yang lebih baik untuk anda.

Pada pendapat saya, berkebolehan memilih fabrik bukan sahaja membolehkan anda lebih terpikat dengan baju, tetapi ia juga membolehkan anda memilih fabrik yang ringan dan berpori terbuka jika anda tinggal dalam iklim yang lebih panas, atau hanya memilih sesuatu. lebih tebal dan lebih panas jika anda tinggal dalam iklim yang lebih sejuk. Lebih penting lagi, anda boleh menggabungkan betul-betul fabrik yang anda inginkan dengan warna atau bentuk cuff yang anda inginkan, atau plaket, atau butang .

3. Anda Mempunyai Fleksibiliti dengan Reka Bentuk Anda

Tidak seperti, dengan baju di luar rak, anda sebenarnya boleh memilih butiran, dan kerana ia telah ditetapkan untuk anda, pilihannya agak mudah dan mudah. Sesetengah pengeluar malah mengecilkannya untuk anda, supaya mereka tidak mengelirukan pelanggan dan memudahkan jualan.

Secara peribadi, saya lebih suka syarikat yang memberi saya julat terbesar mungkin kerana saya sudah tahu apa yang saya mahukan dan saya tidak berasa gentar dengan proses itu. Tetapi, sekali lagi, semuanya bergantung pada tempat anda berada. Jika anda baru dalam hal ini dan lebih banyak pilihan sebenarnya menyukarkan anda untuk membuat keputusan, maka mungkin pergi dengan syarikat yang hanya menawarkan anda beberapa pilihan penyesuaian yang mungkin akan membuatkan anda lebih gembira pada penghujung proses.

Anda boleh menyesuaikan butiran baju MTM anda.

Anda boleh menyesuaikan butiran baju anda.

Perlu dinyatakan bahawa tidak semua syarikat yang dibuat untuk mengukur adalah sama, dan terdapat perbezaan yang besar. Sesetengah dibuat-untuk-ukur malah menawarkan anda untuk memilih warna benang.

Dalam pengalaman saya, biasanya, hanya yang lebih baik yang membolehkan anda menyesuaikan perkara seperti jalinan kolar anda. Adakah anda mahukan interlining yang lembut? Adakah anda mahukan jalinan yang lebih tegar, mungkin yang sederhana kaku, atau adakah anda mahukan kolar yang tidak bergaris sepenuhnya? Kebanyakan lelaki yang membeli baju tidak akan pernah memikirkan tentang jalinan baju mereka kolar dan manset . Tetapi, ia bukan sahaja membuat perbezaan yang besar dalam cara ia kelihatan tetapi juga cara ia merasakan.

Pilihan gaya cuff MTM

Anda boleh memilih daripada pelbagai pilihan cuff.

Sebagai contoh, kolar yang tidak bergaris jauh lebih lembut tetapi ia juga akan lebih mudah berkedut. Jadi, pada pendapat saya, ia bukan jalinan yang sesuai untuk baju perniagaan atau baju perniagaan yang sesuai baju petang , tetapi ia bagus untuk Kemeja berbutang Oxford , atau mungkin a baju denim . Dan, walaupun ia kedengaran kontra-intuitif, kolar baju tidak bergaris sebenarnya lebih mahal untuk dihasilkan daripada kolar bercantum.

Malah di antara jalinan, terdapat perbezaan dalam kualiti. Jalinan yang murah lebih berkemungkinan menggelegak, yang bermaksud anda perlu membuang baju itu kerana ia kelihatan tidak sedap dipandang. Syarikat kelas atasan akan menggunakan jalinan terulung yang sesuai, mengekalkan bentuk kolar anda dan, menjadikannya sentiasa kelihatan rapi.

Kolar tidak bergaris isn

Kolar tidak bergaris tidak digalakkan untuk baju yang lebih formal tetapi sesuai dengan baju kolar berbutang ke bawah.

Nasib baik, kebanyakan syarikat dibuat untuk mengukur yang saya berurusan telah menggunakan jalinan kualiti yang lebih tinggi - daripada syarikat seperti Wendler di German. Tetapi, walaupun mereka mengatakan kami menggunakan lapisan Wendler, perhatikan apa yang mereka gunakan kerana ia mempunyai julat asas, klasik dan premium, dan hanya julat premium yang sebenarnya dibuat di Jerman. Yang lain dibuat di Asia; mereka tidak begitu baik dan lebih murah.

Jadi, jika syarikat tidak memberikan maklumat itu, tanya mereka dengan tepat apa yang mereka gunakan dan lihat jika mereka boleh menjawabnya. Kerana kemungkinan kakitangan jualan tidak tahu.

Sesetengah syarikat MTM menggunakan interlining berkualiti tinggi daripada Wendler - sebuah syarikat Jerman.

Sesetengah syarikat MTM menggunakan interlining berkualiti tinggi daripada Wendler – sebuah syarikat Jerman.

Lazimnya, tawaran yang dibuat untuk mengukur harga yang lebih rendah mempunyai lebih banyak had dan lebih sedikit pilihan untuk dipilih berbanding yang berharga tinggi yang mempunyai julat yang lebih besar dan lebih banyak perkara untuk dipilih. Tetapi, sudah tentu, mereka sentiasa pengecualian kepada peraturan, yang membawa kita kepada keburukan baju yang dibuat untuk ukuran.

Keburukan Baju Dibuat Untuk Ukuran

1. Ia Lebih Mahal Daripada Baju Luar Rak

Pertama sekali, jelas, mereka lebih mahal daripada baju luar langsung. Tetapi, ia hanya masuk akal kerana ia sebenarnya sesuatu yang dibuat untuk anda dan bukannya sesuatu yang dihasilkan secara besar-besaran.

2. Proses Pengukuran Boleh Menjadi Kompleks

Sudah tentu, anda mempunyai risiko tersalah ukuran. Walaupun ia mungkin kedengaran ideal dan romantik untuk mendapatkan baju yang sesuai dengan sempurna selepas mengambil ukuran anda, sebenarnya, saya tidak pernah mempunyai ukuran dibuat untuk pertama yang kembali dan sesuai dengan saya dengan sempurna.

Apabila anda berada di kedai yang dibuat untuk mengukur dan seseorang mengambil ukuran anda, beban bukan pada anda tetapi pada mereka untuk memberikan anda baju yang sesuai. Banyak syarikat telah mengiktirafnya dan oleh itu, mereka menawarkan jaminan yang sesuai. Tetapi, berbaloi untuk membaca cetakan halus kerana sesetengah syarikat hanya menawarkan anda untuk memilikinya perubahan dibuat pada pakaian anda, dan kemudian, anda perlu menyerahkan resit, yang memerlukan masa dan usaha untuk anda.

Baju MTM menang

Baju MTM tidak selalunya sesuai –walaupun anda sendiri yang menyediakan ukuran anda.

Syarikat lain hanya berkata, Jika anda tidak berpuas hati, kami akan membuat semula baju tersebut sehingga anda gembira. Jadi, sudah tentu, memudahkan anda.

Walau bagaimanapun, anda tidak sepatutnya keluar dan mengambil ukuran sendiri secara cuai kerana itu adalah resipi untuk bencana. Sebaliknya, minta orang lain mengambil ukuran dan ikut arahan syarikat jika ia adalah operasi dibuat untuk mengukur jauh.

3. Ia Mungkin Mengambil Beberapa Kali untuk Mendapatkan Kesesuaian Sempurna

Seterusnya, anda perlu mengekalkan jangkaan anda dan mungkin menganggap bahawa hanya baju kedua atau ketiga yang benar-benar sesuai dengan cara yang anda jangkakan. Selain itu, jika anda melakukan pengukuran jarak jauh, anda boleh merakam video tentang diri anda memakai baju dan kemudian menghantarnya kepada mereka supaya mereka dapat melihat kelemahan semasa bergerak, yang lebih berguna daripada hanya mempunyai foto.

Sudah tentu, walaupun syarikat menawarkan anda untuk membuat semula baju secara percuma, masih ada masa yang diperlukan untuk menghasilkan semula baju itu dan anda perlu membalas e-mel, mungkin mengukur semula dan semua perkara itu dan masa anda bernilai wang, juga. Lebih-lebih lagi jika anda memerlukan baju untuk majlis besar seperti aperkahwinan, anda tidak mampu untuk membuat beberapa pembuatan semula, tetapi anda ingin memastikan bahawa anda mendapat perkara yang anda inginkan tepat pada masanya.

Raphael mengenakan bajunya manakala Chris merakam video

Ambil video anda memakai baju tersebut supaya syarikat MTM dapat melihat kelemahan yang sedang berlaku.

Kami juga amat mengesyorkan agar anda melihat arahan yang diberikan oleh syarikat kerana setiap satu daripadanya mempunyai sedikit perbezaan.

Kadang-kadang, apabila anda melihat harga yang diiklankan untuk baju di syarikat buatan, anda mungkin terfikir, Wow! Ia sama mahal dengan baju luar jadi ia adalah tawaran yang sangat bagus. Tetapi, sebaik sahaja anda melihat tawaran fabrik mereka, anda menyedari bahawa hanya fabrik asas yang mempunyai harga yang murah itu, dan fabrik yang lebih menarik dan mewah adalah jauh lebih mahal.

Pertimbangkan untuk menyemak pemilihan fabrik terlebih dahulu sebelum memutuskan baju MTM anda.

Pertimbangkan untuk menyemak pemilihan fabrik terlebih dahulu sebelum memutuskan baju MTM anda.

Ya, anda biasanya boleh mendapatkan baju kain lebar berwarna biru muda atau putih pada harga yang sangat rendah. Tetapi, sebaik sahaja anda mendapatnya, anda perlu melabur lebih banyak wang sebelum membuat keputusan mengenai syarikat, mungkin lihat keseluruhan tawaran fabrik mereka untuk melihat sama ada kos itu sesuai untuk anda pada masa hadapan juga. Juga, semak sama ada kos untuk butang ibu bagi mutiara atau monogram, atau perubahan lain disertakan atau dikecualikan kerana harga yang disebut harga pada mulanya benar-benar boleh naik atau turun banyak bergantung pada pilihan anda.

Nasib baik, kebanyakan syarikat dalam talian mempunyai konfigurasi mereka, jadi anda boleh mengkonfigurasi keseluruhan baju dan melihat kosnya sebelum anda memberikan ukuran anda. Jelas sekali, memilih fabrik yang lebih mahal akan meningkatkan harga tetapi perlu diingat bahawa fabrik yang lebih mahal mungkin mempunyai kapas berkualiti tinggi yang diperbuat daripada bahan mentah ruji yang lebih panjang, dan ia juga akan berasa lebih lembut. Tetapi, a kain kapas super 180an juga akan berkedut dengan lebih mudah daripada, katakan, fabrik Oxford super 80-an. Ia berkemungkinan juga akan haus dengan lebih cepat walaupun ia jauh lebih mahal.

4. Syarikat MTM Boleh Memberi Nasihat Gaya Yang Diragui

Jadi, fahami keperluan anda dan, apabila ragu-ragu, sentiasa gunakan fabrik dua lapis kerana ia biasanya tahan lebih lama. Saya mendapati bahawa satu penipuan besar untuk syarikat yang dibuat untuk mengukur ialah mereka sering memberikan nasihat gaya yang boleh dipersoalkan dan pilihan penyesuaian baju.

Sebilangan besar syarikat baju yang dibuat untuk ukuran di luar sana diasaskan kerana seseorang mempunyai kepakaran dalam pengurusan logistik dan rantaian bekalan atau pemasaran dalam talian dan reka bentuk web. Orang-orang itu melihat peluang untuk mengambilnyakemahirandan buat duit dengan produk yang tidak memerlukan sebarang tahap stok yang tinggi dalam modal tetapi margin yang sihat untuk mencari rezeki.

Baju dengan kain 2 lapis lazimnya tahan lebih lama.

Baju dengan kain 2 lapis lazimnya tahan lebih lama.

Apabila mereka bermula dengan syarikat mereka, mereka sering tidak berminat dengan gaya klasik, sejarah atau butiran gaya. Mereka hanya melakukan sesuatu yang mereka fikir kelihatan hebat dalam pengalaman saya. Ini menjadi jelas dengan monogram, sebagai contoh, kerana ia sering ditawarkan di tempat yang pelik. Jadi, anda boleh mempunyai monogram anda pada manset anda atau di belakang kolar anda, di bahagian dalam kolar anda. Tetapi, mereka selalunya tidak memberi anda pilihan untuk meletakkannya di tempat monogram biasanya diletakkan, iaitu di sebelah kiri di sekeliling pinggang anda

Selain itu, mereka menawarkan anda pilihan untuk mempunyai jahitan kontras yang berani dan lubang butang yang kontras dan semua perkara itu, yang hanya mengehadkan anda dalam masa yang anda boleh memakai baju ini.

Monogram baju SRS

Monogram biasanya diletakkan di sebelah kiri di sekeliling pinggang anda - yang kebanyakan syarikat MTM tidak tawarkan.

Pada penghujung hari, anda boleh memilih apa yang anda mahu dan mereka hanya menyediakan pilihan. Itu adalah perkara yang baik, tetapi kekurangan keghairahan untuk penampilan keseluruhan sangat jelas, pada pendapat saya, dalam keriting hujung kolar.

Apabila anda mempunyai dua lapisan kain yang anda jahit bersama lurus. Ia kekal lurus, walau bagaimanapun, jika lapisan fabrik tersebut tidak lurus dan ia kini dijahit bersama, satu bahagian lebih pendek dan bahagian ini menjadi lebih panjang. Apabila anda mencuci kain itu, itu boleh menyebabkan ketegangan dan akhirnya, hujung kolar akan melengkung ke bawah. Pada fikiran saya, itu adalah ciri kolar baju yang dibuat dengan murah atau tidak dengan teliti. Malangnya, kebanyakan kolar baju syarikat yang dibuat untuk ukuran yang pernah saya lihat malah kolar baju di luar rak mempunyai masalah itu.

Petua kolar bergulung adalah ciri khas kolar baju yang murah atau tidak dibuat dengan teliti.

Hujung kolar bergulung adalah ciri khas kolar baju yang dibuat dengan murah atau tidak dibuat dengan teliti.

Jika saya membayar lebih tinggi atau sekurang-kurangnya lebih daripada untuk baju luar dan saya masih dapat melihatnya, saya kecewa kerana, akhirnya, saya membeli baju ini kerana saya mahu mencapai rupa tertentu dan saya tidak nak ada kolar baju yang selekeh dan bergulung.

Kesimpulan

Baju yang dibuat mengikut ukuran memberi ruang untuk penyesuaian tetapi mempunyai had juga. Mudah-mudahan, kebaikan dan keburukan yang dibentangkan akan membantu anda mengenal pasti sama ada MTM berbaloi dengan masa dan wang anda dan jika ia membantu anda mencipta kesan dan gaya yang anda inginkan dalam penampilan pakaian lelaki anda.

Adakah anda akan berusaha untuk pergi ke MTM? Atau adakah anda lebih suka mendapatkan OTR sahaja atau mengikut pesanan sepenuhnya? Beritahu kami dalam ulasan!

Rundown Pakaian

Raphael memakai baju baju dari A Hundred Hands digandingkan dengan korduroi hijau dari Polo Ralph Lauren.

Raphael memakai baju baju dari A Hundred Hands digandingkan dengan korduroi hijau dari Polo Ralph Lauren.

Stokin Malam Formal Pepejal Dua-Tona Sangat Biru & Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Malam Formal Pepejal Dua-Tona Sangat Biru & Putih – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Pakaian hari ini agak luar biasa bagi saya dalam erti kata bahawa saya hanya memakai baju berpakaian, yang biasanya saya tidak melakukannya dengan kerap. Baju baju ini sebenarnya dibuat untuk saya oleh syarikat ini, A Hundred Hands.

Ia adalah buatan tangan sepenuhnya, tetapi ia adalah produk yang dibuat untuk diukur. Saya memilih bentuk kolar. Saya memberitahu mereka jarak jahitan di tepi. Jadi, saya telah menjahitnya dengan sangat rapat. Saya memilih kain flanel kapas lembut yang sangat bagus ini. Saya mempunyai monogram bersulam, dan jika anda melihat dengan teliti pada jahitannya, anda boleh melihat segala-galanya pada baju ini dijahit tangan walaupun hingga ke tepi lipatan yang dilipat. Ia agak mengagumkan dari segi ketukangan. Adakah baju itu sesuai dengan saya dengan sempurna? Tidak. Tetapi ia sesuai. Ia selesa. Saya boleh bergerak dengan cukup bebas, dan ia tidak menyekat, dan saya menghargai kolar itu kekal walaupun saya tidak memakai sebarang tali leher atau tali leher.

Saya memadankannya dengan sepasang korduroi hijau dari Polo Ralph Lauren dan jenis tali pinggang preppy vintaj yang dibuat di Connecticut. Ia sesuai dengan seluar hijau dan selipar Albert hijau saya dengan logo Fort Belvedere, yang merupakan prototaip.

Stokin saya adalah dari Fort Belvedere. Mereka berwarna biru dan putih, dan saya memilih warna baju itu. Dan kancing manset juga adalah Fort Belvedere. Ia adalah rantai manset simpulan penumbuk monyet kami dalam emas dan anda boleh mendapatkan kedua-dua produk Fort Belvedere di kedai kami di sini.