$4 vs $40 Stoking: Manakah Nilai yang Lebih Baik?

Stokin 4 lawan 40 berskala 3840x2160

Walaupun stoking mungkin bukan idea peminat gaya tentang subjek seksi, ia sebenarnya boleh memberi impak yang besar pada penampilan keseluruhan pakaian anda. Hari ini, kami akan membandingkan $4 berbanding $40 stokin , bercakap tentang perbezaan, kelebihan dan keburukan setiap satu, dan tentukan mengapa satu kos 10 kali ganda lebih tinggi daripada yang lain.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Mengapa Stokin Penting untuk Pakaian anda
  2. Pandangan Lebih Dekat Pada $4 Stokin
  3. Pandangan Lebih Dekat Pada Stokin $40
  4. Apakah yang membuatkan Stokin Fort Belvedere Istimewa?
  5. Berbaloikah Bayar 10x ganda?
  6. Kesimpulan
  7. Rundown Pakaian

Mengapa Stokin Penting untuk Pakaian anda

Stoking mempunyai keupayaan unik untuk menambah beberapa warna pada bahagian bawah pakaian anda dan oleh itu, anda boleh mengikat keseluruhan pakaian anda bersama-sama; anda boleh menyelaraskannya dengan kasut anda, tali leher anda atau anda segi empat sama poket . Hanya dua pilihan lain adalah sama ada untuk tukar tali kasut atau anda boleh membeli kasut berwarna berbeza, yang jauh lebih mahal dan jenis kasut itu biasanya kurang serba boleh.

Pada pendapat kami, stoking adalah senjata rahsia lelaki untuk mengikat keseluruhan pakaian dan menghidupkannya. Sebagai contoh, saya menggunakan stokin untuk membuat peralihan yang kemas antara saya seluar dan kasut saya tanpa mengorbankan kontras atau minat visual. Jadi persoalan besarnya ialah, untuk item yang anda perlu ganti secara kerap dalam almari pakaian anda, adakah anda perlu membelanjakan $4 atau $40?Stokin Berusuk Shadow Stripe Charcoal dan Stoking Fort Belvedere Light Grey dipadankan dengan Raphael

Stokin Bergaris Shadow Stripe Arang dan Kelabu Muda Fort Belvedere stokin dipadankan dengan sut Raphael untuk penampilan bersatu

Pandangan Lebih Dekat Pada $4 Stokin

Saiz

Saya membeli a 5 pek Stokin Pakaian Lelaki Dockers untuk $20. Jadi, itu menjadi $4 sepasang. Itu kelihatan seperti a perjanjian yang baik terutamanya kerana mereka bersaiz dan saya mendapat saiz 10 hingga 13 kerana saya biasanya US 11. Sudah tentu, jika anda berada di tepi kategori saiz, kemungkinan besar mereka mungkin sedikit longgar atau agak ketat. Apabila saya membeli stoking $4, saya terjumpa kurungan saiz yang lebih besar seperti 6 hingga 12 atau satu saiz yang paling sesuai.

Walaupun saya berada dalam julat saiz, masalahnya ialah terdapat banyak keanjalan di sana yang sebenarnya mencubit betis saya sepanjang hari. Bukan sahaja ia menyekat aliran darah saya, tetapi ia juga agak tidak selesa.

Satu saiz muat untuk semua stokin

Satu saiz muat untuk semua stokin

Warna

Dari segi warna di laman web, ia kelihatan seperti mereka masuk hitam dan khaki dan variasinya. Apabila saya mendapatkannya secara peribadi, terdapat sepasang khaki yang padat, koyak, terdapat corak argyle, terdapat corak kecil dalam coklat dan khaki tetapi juga dua dalam coklat. Walaupun tona ini berfungsi dengan khaki atau mungkin seluar coklat, anda mempunyai masalah dengan apa-apa jenis saman perniagaan stokin seperti arang atau navy atau kelabu.

Selain itu, kami melihat lebih dekat pada stoking pepejal; memang sukar untuk memadankan sepasang stoking padat dengan seluar bercorak atau padat kerana kebanyakan masa warnanya tidak begitu padan dan ia hanya kelihatan off. Apabila kami mendapat $4 stokin kami, ia agak terhad dalam julat warna dan anda mungkin mendapati hitam atau kelabu , sesuatu yang berwarna coklat atau khaki tetapi itu sahaja.

Variasi hitam pejal, hitam corak besar dan khaki dengan argyle, jalur ton-dalam-ton dan corak titik pepenjuru

Variasi coklat pepejal, coklat corak besar dan khaki dengan argyle, jalur ton-dalam-ton dan stokin corak titik pepenjuru

Panjang

Walaupun mereka diiklankan sebagai stokin pakaian, mereka sebenarnya ketinggian pertengahan betis dan kerana itu, mereka tidak berjaga. Graviti terlalu kuat sepanjang hari, jadi mereka akan melakukannya bergerak ke bawah ke arah buku lali anda . Akibatnya, ia mungkin akan mendedahkan kaki anda yang tidak profesional kerana tiada siapa yang mahu melihat kaki berbulu anda di pejabat. Dan tidak, walaupun andabercukurkaki anda, orang masih tidak mahu melihatnya.

Sock Garters boleh menjadi tidak selesa bagi sesetengah orang

Stokin pendek disokong oleh ampaian

bahan

Pada campuran bahan di tapak web, ia diiklankan sebagai 71% poliester, 26% kapas, 2% spandeks dan 1% nilon, pakej sebenar itu sendiri kelihatan berbeza. Pada pek sebenar, terdapat 83% poliester, 15% kapas dan 2% spandeks. Apabila menyentuhnya, mereka berasa agak lembut dan selesa kerana poliester boleh disiapkan menjadi sangat lembut pada hari ini.

Secara terang-terangan, poliester adalah bahan yang paling murah daripada semua bahan yang boleh anda gunakan dalam pakaian anda tetapi ia juga berumur sangat buruk dan cepat. Bagaimana? Nah, tidak lama lagi anda akan menemui pil dan ia tidak akan berlaku tahan ujian masa dan sentiasa kelihatan seperti tangan saya yang sudah tua dan usang. Poliester juga merupakan penebat, yang bermaksud bahawa anda lebih cenderung untuk berpeluh dengan stoking jenis ini dan hanya memakai kaki sepanjang hari.

tetapi stokin tidak mengandungi kesemuanya, sebenarnya stokin biasa biasanya terdiri daripada 3 benang

Stokin tidak mengandungi kesemuanya, stokin biasa biasanya terdiri daripada 3 benang

Keputusan Mengenai Sarung Kaki $4

Apabila saya memakai stokin itu, saya melihat 2 perkara dengan segera. Salah satunya ialah betapa tebalnya mereka dibandingkan dengan sepasang stoking yang lebih mahal; dan dua, kawasan jari kaki: apabila anda memerlukan sepasang sarung kaki, ia perlu disiapkan di kawasan jari kaki ini kerana mesin tidak mampu melakukannya. Jika ia dilakukan dengan mesin, ia biasanya sangat besar dan itulah yang anda dapat dengan sepasang stoking $4. Masalahnya ialah anda akan sentiasa merasakan jahitan tinggi ini di dalam kasut anda terutamanya apabila anda banyak berjalan.

$40 lwn $4 stokin (Gambar: Burgundy Two Tone Solid Oxford Socks dari Fort Belvedere)

$40 lwn $4 stokin (Gambar: Stokin Oxford Pepejal Dua Nada Burgundy dari Fort Belvedere)

Jadi, secara ringkasnya, untuk siapa stokin $4? Ia adalah untuk lelaki yang berfikir jangka pendek, yang mahukan sepasang stokin termurah yang boleh mereka temui tanpa perlu menggunakan putih stokin tenis. Mereka juga untuk lelaki yang tidak kisah kaki berpeluh dan tidak benar-benar mahukan sepasang stoking yang selesa.

Pandangan Lebih Dekat Pada Stokin $40

Saiz

Apa sebenarnya yang menjadikan mereka 10x lebih mahal? Pertama sekali, mereka bersaiz dengan kaki anda. Kebanyakan stokin mewah datang dalam beberapa saiz dan pada Kubu Belvedere , kami menawarkan 5 saiz berbeza — Kecil, Sederhana, Besar, Lebih Besar dan Lebih Besar. Ini membolehkan kami menampung julat saiz dengan secukupnya dari saiz 6 hingga saiz 15.

Carta Saiz Fort Belvedere

Carta Saiz Fort Belvedere

Panjang

Sudah tentu, jika anda melihat perbezaan panjang, ia jelas. Stokin $40 yang lebih mahal ialah stokin di atas betis sebenar yang berada di bawah lutut dan kekal berjaga sepanjang hari dengan selesa. Stokin di atas betis adalah pilihan tuan-tuan dan di Fort Belvedere, kami hanya menawarkan gaya itu, tidak ada yang pertengahan betis atau lebih pendek kerana ia pasti akan meluncur ke bawah dan bagi saya, adalah sangat penting untuk mereka bentuk stokin yang kekal .

Di atas betis Shadow Stripe Ribbed Stokin Biru Laut & Merah Fil d

Over the betis Shadow Stripe Ribbed Socks Biru Laut & Merah Fil d'Ecosse Cotton - Fort Belvedere

Warna

Dalam fikiran kami, kelebihan terbesar stoking $40 berbanding stoking $4 ialah serba boleh. Dan saya tahu kebanyakan lelaki tidak memikirkannya apabila mereka membeli sepasang stoking. Jelas sekali, kami menyukai gaya lelaki dan kami mahu anda kelihatan sebaik mungkin.

Stokin empat puluh dolar bukan sahaja datang dalam saiz yang lebih besar julat warna untuk anda pilih, tetapi ia biasanya juga datang dalam dua warna berbeza yang digabungkan dan gabungan itu membolehkan anda memakai sepasang stoking dengan pelbagai pakaian dan seluar dan ia akan sentiasa kelihatan seperti sepadan dan berfungsi bersama. berbanding stokin warna padat dan polos akan sentiasa kelihatan off.

Warna berbeza Socks Bergaris Shadow Stripe dari Fort Belvedere

Warna berbeza Socks Bergaris Shadow Stripe dari Fort Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Burgundy dan kelabu muda Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Bergaris Shadow Stripe Burgundy dan Kapas Fil d'Ecosse kelabu muda

Beli Di Sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Kelabu Muda dan Biru Muda Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Kelabu Muda dan Kapas Fil d'Ecosse Biru Muda

Tengoklah Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Fil Biru d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Kapas Fil d'Ecosse Biru

Beli Di Sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Kelabu dan Hijau Turquoise Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Kelabu dan Kapas Fil d'Ecosse Hijau Turquoise

Tengoklah Stokin Berusuk Jalur Bayangan Arang dan Fil Jingga d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Arang dan Kapas Fil d'Ecosse Oren

Tengoklah Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut Gelap dan Biru Diraja Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut Tua dan Kapas Fil d'Ecosse Biru Diraja

Beli Di Sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Hijau Tua dan Ungu Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Hijau Tua dan Kapas Fil d'Ecosse Ungu

Tengoklah Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut dan Merah Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut dan Kapas Fil d'Ecosse Merah

Beli Di Sini

Fikirkan sejenak tentang navy, arang atau kelabu yang merupakan warna perniagaan yang paling popular. Mereka betul-betul datang dalam beratus-ratus, mungkin juga dalam beribu-ribu warna yang berbeza. Jika anda mempunyai dua warna digabungkan, sebagai contoh, a biru laut dan biru muda , anda boleh memakainya dengan mana-mana warna navy yang sentiasa berkesan. Contoh lain ialah sejenis gabungan biru kelabu dan biru muda, yang boleh berfungsi dengan sebarang jenis seluar kelabu, arang seluar atau seluar navy yang akan sentiasa kelihatan baik. Itulah kuasa tersembunyi sebenar stokin dua warna yang dipandang remeh oleh kebanyakan lelaki.

Stokin dua tona juga berfungsi dengan warna yang berbeza, contohnya, stokin ini sebenarnya adalah gabungan ungu dan putih, dan ada sesuatu yang saya panggil pepejal palsu kerana dari jauh, ia kelihatan seperti pepejal tetapi jika anda melihat lebih dekat, ia sebenarnya terdiri daripada dua warna. Mereka boleh dipakai dengan apa-apa jenis coklat seluar dan mereka kelihatan hebat. Mereka boleh dipakai dengan denim atau mungkin dengan sesuatu dalam arang atau dengan sepasang cina . Itulah serba boleh sebenar.

Berbanding dengan sepasang stoking berwarna coklat ini, ia tidak berfungsi dengan kelabu. Ya, ia agak berfungsi dengan coklat, ya ia berfungsi dengan chinos, ia tidak kelihatan hebat dengan mana-mana biru atau denim .

Apakah yang membuatkan Stokin Fort Belvedere Istimewa?

Di Fort Belvedere, kami cuba mereka bentuk stokin kami supaya anda mendapat pelbagai warna berbeza dalam corak dua tona yang sesuai dengan pelbagai pakaian. Anda juga tidak akan menemui kapal roket atau piza pada stoking kami, seperti yang biasa kami temui stokin gila kena overrated .

Stoking Fort Belvedere dengan corak jam

Stokin Fort Belvedere dengan corak jam

Stokin Pertengahan Coklat dengan Jam Hijau dan Krim dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Pertengahan Coklat dengan Jam Hijau dan Krim dalam Kapas

Beli Di Sini Stokin Biru dengan Jam Merah dan Putih dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Biru dengan Jam Merah dan Putih dalam Kapas

Tengoklah Stokin Kelabu dengan Jam Kelabu Muda dan Hitam dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Kelabu dengan Kelabu Muda dan Jam Hitam dalam Kapas

Beli Di Sini Stokin Tentera Laut dengan Jam Biru dan Putih dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Tentera Laut dengan Jam Biru dan Putih dalam Kapas

Tengoklah Stokin Kelabu Gelap dengan Jam Burgundy dan Putih dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Kelabu Gelap dengan Jam Burgundy dan Putih dalam Kapas

Beli Di Sini

Sekarang, seperti yang anda bayangkan, sepasang stokin $40 terdiri daripada bahan premium. Sebagai contoh, anda boleh mencari sutera, kasmir , atau campurannya. Walaupun stokin terdiri daripada kapas , bukan semua kapas adalah sama. Anda boleh mencari kapas yang lebih murah dengan panjang ruji yang lebih pendek atau anda boleh mencari kapas yang lebih tinggi dengan panjang ruji yang lebih panjang yang dipintal dua kali untuk konsistensi dan jangka hayat benang dan dengan cara itu, anda hanya mempunyai stoking yang lebih selesa kerana semuanya diperbuat daripada gentian semula jadi, bukan gentian tiruan seperti nilon atau poliester dan itu tidak akan melindungi.

Stokin Fort Belvedere disiapkan dengan tangan di Itali

Stokin Fort Belvedere disiapkan dengan tangan di Itali

Realitinya ialah hanya bahan mentah stoking $40 berharga lebih daripada keseluruhan stoking $4. Kerana itu, anda boleh membuat benang lebih nipis dan mengait stokin lebih halus. Sudah tentu, dengan bilangan jarum yang lebih besar, ia mengambil masa yang lebih lama untuk membuat sepasang stoking. Walau bagaimanapun, tolok halus bersatu yang mewah stokin pakaian sentiasa menjadi ciri khas kerana anda tidak akan dapat mencari stokin mahal yang sesuai sebagai stokin berkualiti tinggi.

Selain itu, mesin yang digunakan dan negara asal biasanya berbeza. Semua stokin $4 dibuat di China, stokin Fort Belvedere dibuat secara eksklusif di Itali daripada gentian semulajadi 100%. Dan kerana ada tradisi ketukangan dan pembuatan stokin di Itali, semua stokin disiapkan dengan halus dengan tangan supaya tidak ada jahitan besar di bahagian kaki yang akan memberikan ketidakselesaan kepada anda apabila anda berjalan. Memandangkan kapas adalah penyerap dan bukan penebat seperti poliester, anda akan mendapat pengalaman yang lebih menyenangkan berjalan-jalan di dalam rumah anda. kasut pakaian sepanjang hari.

Berbaloikah Bayar 10x ganda?

Fort Belvedere menawarkan diskaun volum

Fort Belvedere menawarkan diskaun volum

Akhirnya terpulang kepada anda untuk membuat keputusan. Dalam buku saya, ia pasti berbaloi, terutamanya apabila anda menganggap bahawa anda boleh membeli sepasang stoking 3, 6 atau 12 dan boleh menurunkan harga sehingga $30 sepasang . Itu akan membolehkan anda mendapatkan 12 warna stoking yang berbeza, bermakna, anda pada asasnya dilengkapi untuk mengendalikan apa-apa jenis situasi dengan sepasang stoking yang betul.

Ia juga memudahkan perjalanan kerana anda boleh membawa sedikit sepasang stoking dan anda tidak perlu memikirkan warna apa yang sesuai dengannya kerana anda boleh yakin ia akan berjaya.

Kesimpulan

Stokin bernilai empat puluh dolar terdapat dalam pelbagai saiz, stokin $4 terdapat sangat sedikit atau hanya 1 saiz. Walaupun bahan stoking yang lebih murah tidak tahan dengan ujian masa, pilling akan kelihatan buruk dan membuat anda berpeluh, bahan yang lebih tinggi membolehkan stoking nipis yang kelihatan lebih elegan dengan kasut pakaian anda dan pakaian anda yang cantik. Ia lebih bernafas dan secara keseluruhan lebih selesa apabila anda memakainya.

Jaket makan malam dengan stokin sutera hitam oleh Fort Belvedere dan pam opera aka kasut mahkamah

Sven Raphael Schneider memakai jaket makan malam dengan stokin sutera hitam oleh Fort Belvedere dan pam opera

Selain itu, stokin $40 adalah benar berbanding stokin yang lebih murah ialah stoking pertengahan betis yang memotong peredaran anda dan hanya meluncur ke bawah membuat anda kelihatan tidak profesional. Selain itu, stoking $4 disiapkan oleh mesin di kawasan jari kakinya, menjadikannya kurang selesa untuk memakainya berbanding stokin $40 disiapkan dengan tangan supaya anda mendapat hasil yang lancar dan tidak merasakan apa-apa. Paling penting, walaupun stokin $4 biasanya datang dalam warna hitam, kelabu, coklat atau khaki, stokin $40 datang dalam julat 15 atau 20 warna yang berbeza terutamanya dalam kombinasi warna yang membolehkan anda benar-benar kelihatan terbaik tanpa perlu memikirkannya sangat banyak.

Rundown Pakaian

Raphael

Pakaian kasual Raphael

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat dan Hijau Pertengahan Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Fil d'Ecosse Stripe Bayang-Bayang Pertengahan Coklat dan Hijau

Beli Di Sini Tali Bertali Dua-Tona dalam Sutera Berubah Coklat dan Beige - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait Dua-Tona dalam Sutera Berubah Coklat dan Beige

Tengoklah

Dalam video hari ini, saya memakai pakaian kasual yang dibina di sekeliling warna hijau. Ia bermula dengan sweater rajutan kabel hijau dan saya menggabungkannya dengan baju berkotak hijau serta tali leher rajut coklat.

Seluar saya berwarna hijau keperangan dan anyaman kain kepar yang bagus dan kasut saya adalah kasut ujian suede hijau gelap dengan aksen coklat. Saya menggabungkannya dengan sepasang stoking hijau oleh Fort Belvedere yang mengikat keseluruhan pakaian dengan lancar. Sudah tentu, cincin merah jambu saya mempunyai batu darah hijau yang berfungsi dengan keseluruhan pakaian.