5 Kesilapan Gaya Permulaan yang Saya Buat

5 kesilapan pemula berskala 3840x2160

Sama ada anda seorang pemula, seorang lelaki muda, seorang lelaki yang berpengalaman atau seorang lelaki yang bertauliah, anda mungkin telah melakukan salah satu daripada ini kesilapan gaya pada satu ketika dalam hidup anda. Saya tidak terkecuali! Ketahui 5 kesilapan gaya yang saya lakukan pada masa lalu dan bagaimana anda boleh mengelakkannya.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Kesilapan #1: Memakai Tali leher yang Mengerikan
 2. Kesilapan #2: Melabur dalam Jaket dan Sut Hitam
 3. Kesilapan #3: Kasut Berkotak Tidak Menarik
 4. Kesilapan #4: Memakai Terlalu Banyak Aksesori Sekaligus
 5. Kesilapan #5: Berbelanja Barangan Jualan
 6. KESIMPULAN
Raphael muda dalam tali leher teddy bear

Raphael muda dalam tali leher teddy bear

Kesilapan #1: Memakai Tali leher yang Mengerikan

Kesilapan besar pertama yang saya lakukan, dan saya melihat ramai lelaki muda lain lakukan adalah menggunakan hodoh ikatan . Mungkin mereka mendapat ikatan dari almari ayah mereka pada kali terakhir dia melabur baju leher adalah tahun 90-an, jadi kami mendapat corak bertarikh jelas ini yang tidak sesuai dengan sut moden atau apa-apa lagi dalam perkara itu.Tali leher pertama yang pernah saya pakai ialah tali leher kulit merah kurus yang saya keluarkan dari almari ayah saya, dan saya memakainya dengan bangga ketika itu, tetapi secara jujur ​​ia kelihatan mengerikan. Masalahnya ialah ia adalah tali leher kulit, ia berkilat, dan ada sebab anda hampir tidak menemuinya lagi. Ia hanya trend pendek, dan ia kelihatan mengerikan. Kemudian sebagai budak berumur 14 tahun, saya memakai tali leher teddy bear sutera. Saya tahu Hermes telah memaparkan hubungan haiwan, tetapi kebanyakan masa mereka hanya kelihatan kebudak-budakan dan ketinggalan zaman.

Raphael muda dalam sut dan tali leher kuning

Raphael muda dalam sut dan tali leher kuning

Kadang-kadang, saya juga melihat lelaki memakai baju berwarna berani dalam warna ungu, merah, hijau atau biru sungguh bersemangat kemudian digandingkan dengan tali leher sutera satin berkilat dalam corak atau pepejal dan ia terlalu banyak dan kelihatan buruk. Anda mungkin fikir anda kelihatan hebat dalam hubungan itu, sedangkan sebenarnya, kebanyakan orang tidak akan menganggap anda serius dan anda kelihatan tidak cekap. Anda pasti mahu mengelakkannya.

Perkara yang sama berlaku untuk pertalian bertema sukan atau mana-mana lambang kelab atau mana-mana logo dalam perkara itu. Sama seperti tali leher Mickey Mouse atau tali leher bercetak tahun 90-an yang kelihatan sangat tertanggal. Sebaliknya, anda harus melabur dalam rangkaian tali leher klasik yang boleh anda pakai 20 tahun dari sekarang tanpa kelihatan ketinggalan zaman. Jika saya boleh mengulanginya sekali lagi, dua ikatan pertama yang saya perolehi ialah a tali leher sutera navy gelap dan mungkin a merah gelap atau tali leher grenadine burgundy. Kedua-dua ikatan itu akan membantu anda majlis perkahwinan , temuduga , acara rasmi, acara tidak rasmi dan apa sahaja yang anda mungkin perlukan seri.

Raphael muda dalam tali leher teddy bear Silk dan jaket kulit dipotong seperti sut

Raphael muda dalam tali leher teddy bear Silk dan jaket kulit dipotong seperti sut

Kesilapan #2: Melabur dalam Jaket dan Sut Hitam

Kesilapan kedua yang saya lihat lelaki muda membuat banyak adalah memakai banyak jaket hitam dan hitam saman . Anda tidak bersendirian. Saya melakukan kesilapan yang sama. Sebenarnya, kali pertama saya mempunyai jaket ialah a hitam jaket kulit yang dipotong seperti jaket sut dan saya memakainya dengan tali leher kulit merah saya. Kebanyakan orang berpendapat sut hitam adalah perkara pertama yang mereka patut melabur kerana mereka boleh memakainya untuk perniagaan dan anda sebenarnya boleh memakainya untuk pengebumian . Tetapi selain itu, ia mempunyai julat penggunaan yang sangat terhad.

Sebaliknya, anda harus melabur dalam sut navy gelap atau sut arang gelap kerana ia lebih serba boleh dan tidak semuanya hitam dan ia tidak begitu keras tetapi anda boleh menggabungkannya dengan cara yang berbeza dan itulah pilihan yang elegan. tuan-tuan .

Jangan biarkan pakaian hitam yang merata-rata menipu anda. Ini adalah gaya dan fesyen lelaki, dan jika anda tahu sesuatu tentang sut, anda tidak akan memakainya dalam warna hitam pada siang hari ke pejabat.

Gaya kasut berkotak

Gaya kasut berkotak

Kesilapan #3: Kasut Berkotak Tidak Menarik

Kesilapan besar ketiga yang saya lakukan dan ramai yang lain juga lakukan adalah untuk melabur dalam kotak kaki persegi kasut . Ayah saya berasal dari Brazil jadi kami pergi ke sana untuk bercuti. Mereka mempunyai kasut dan harganya agak berpatutan. Oleh itu, kami mendapat kasut bertapak kulit yang licin ini, berjari lebar dan saya memakainya dengan bangga. Tetapi sebenarnya, saya menoleh ke belakang hari ini dan berfikir, Ya Tuhanku, itu sangat mengerikan!. Dan saya sebenarnya hanya boleh memakainya selama satu atau dua tahun sebelum saya membuangnya semata-mata kerana terlalu melampau dan membuatkan saya kelihatan buruk. Kasut gaya kotak ini secara eksklusif ditemui dalam kasut murah yang rendah.

 • Kasut kotak

  Kasut kotak

 • Kasut kotak hitam

  Kasut kotak hitam

Kesilapan #4: Memakai Terlalu Banyak Aksesori Sekaligus

Kesilapan keempat yang saya lihat lelaki yang berminat dengan gaya dan fesyen banyak menghasilkan, dan ia juga mempunyai terlalu banyak aksen dalam satu pakaian. Apabila anda mula-mula berminat dengan gaya, anda mengetahui lebih lanjut tentang corak dan warna, dan anda ingin mencampurkannya, dan anda belajar tentang padanan corak. Maka dari masa ke masa anda hanya menambah semua aksesori berbeza ini yang mengatasi pakaian anda dan ia terlalu banyak. Orang tidak akan dapat memandang mata anda kerana banyak perkara yang anda lakukan yang hanya mengganggu.

Terlalu banyak aksen dalam pakaian

Terlalu banyak aksen dalam pakaian

Saya masih ingat satu ketika dahulu, saya mempunyai jaket cek glen coklat, dipasangkan dengan warna putih tebal dan oren baju berjalur dipadankan dengan a tali leher paisley dan kuat segi empat sama poket . Dan saya fikir, Man, saya sebenarnya empat corak di sini. dan semuanya baik-baik saja dan menarik walaupun sebenarnya ia hanya melampaui batas.Jika anda pergi dengan satu aksesori yang kuat seperti a hijau tali leher shantung, padankan dengan baju padat biasa, jaket tulang herring yang halus berwarna coklat dan segi empat sama poket. Dengan cara itu ia kelihatan digilap.Ia kelihatan elegan, tetapi tidak berlebihan. Sebaik sahaja saya menyedari bahawa saya berlebihan, saya benar-benar mengecilkan pakaian saya. Dan saya akan mengatakan bahawa hari ini, saya mempunyai lebih sedikit aksen dalam pakaian daripada yang saya gunakan pada hari ketika saya baru sahaja bermula.

50% Jualan saman

50% Jualan saman

Kesilapan #5: Berbelanja Barangan Jualan

Kesilapan nombor 5, dan yang penting bagi saya ialah membeli barangan yang dijual secara eksklusif. Saya dibesarkan dalam rumah tangga di mana kami membeli banyak barang untuk dijual. Dan apabila saya membesar dan berminat dengan pakaian, itulah yang saya gunakan pada almari pakaian saya juga. Jadi pada mulanya, saya cuba mencari barang-barang yang ditandakan, tetapi masalahnya dengan barang-barang yang ditandakan ialah ia hanya ditandakan kerana ia tidak menjual pada mulanya. Jadi orang tidak begitu berminat dengannya. Dan walaupun ia adalah item yang dibuat dengan baik, jika ia terlalu istimewa dan ia adalah warna yang kuat, anda tidak akan mendapat banyak haus daripadanya dan oleh itu kos setiap pemakaian boleh menjadi jauh lebih mahal daripada sut tentera laut anda. beli dengan harga biasa.

Selepas beberapa ketika, saya juga menyedari bahawa tentera laut klasik blazer atau sut arang itu hampir tidak pernah dijual dan hanya mungkin jika ada seseorang yang keluar dari perniagaan dan itu pun ia tidak ditandakan sepenuhnya. Sebaik sahaja saya melabur pada pakaian klasik ini, saya menyedari bahawa saya boleh menggabungkannya, dengan banyak aksesori yang berbeza. Saya sentiasa kelihatan rapi dan saya meliputi pelbagai majlis yang boleh saya pakai.

Sekarang jika anda kebetulan menjumpai curi, dan ia betul-betul item yang anda perlukan, dan anda ingin beli, tidak mengapa. Berusaha untuk mendapatkannya! Tetapi adalah lebih baik untuk mempunyai rancangan terlebih dahulu. Oleh itu, anda hanya akan membeli barangan yang anda perlukan dan jangan hanya membeli secara rawak barangan yang dijual kerana itu adalah pembelian penyesalan yang menelan belanja yang banyak tetapi tidak membawa anda ke mana-mana kerana kos setiap pemakaian adalah sangat tinggi. Dan, anda hampir tidak boleh menggabungkannya dengan perkara lain yang anda sudah ada dalam almari pakaian anda.

KESIMPULAN

Satu perkara yang saya selalu temui ialah aksesori seperti tali leher atau segi empat sama poket kadangkala kelihatan ketinggalan zaman dan oleh itu saya akan melaburkan wang dalam segi empat sama poket yang bagus. Saya masih ingat yang pertama saya miliki adalah satu dengan semua putih dengan tepi biru dan saya masih memilikinya hari ini, 10-15 tahun selepas saya membelinya kerana ia adalah pelaburan yang sangat baik walaupun ia adalah harga penuh yang tidak dijual.