7 Ciri Kualiti Seri

7 Ciri Talian Berkualiti

Terdapat berjuta-juta pertalian di luar sana dan setiap tahun, berjuta-juta lagi ditambah tetapi hanya sedikit yang mempunyai kualiti yang baik yang berbaloi dengan wang anda. A tali leher hanya sebaik apa yang masuk ke dalamnya dan terdapat lima perkara yang menjadikan seri yang berkualiti. Shell, yang interlining , jahitan, benang dan pelapik hujung.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. The Tie Shell
  2. Ikatan Tradisional Dibuat dengan Binaan 3 Lipatan
  3. Ikatan 7 Lipatan Bukanlah Lebih Baik, Cuma Lebih Membazir
  4. Jalinan Tali Tali Adalah Sangat Penting
  5. Ikatan Tangan Lebih Baik
  6. Ditipu, Ditipu Sendiri atau Tidak Ditipu
  7. Penjaga Tidak Penting
  8. Cara Menyimpan Tali leher Anda Dengan Cara Yang Betul

The Tie Shell

Shell adalah bahagian luar seri. Ia adalah bahan yang anda pegang di tangan anda. Pada asasnya, kebanyakan ikatan berkualiti dipotong dalam tiga helai. Kadang-kadang pembuat mengiklankan bahawa mereka hanya memotong keseluruhan tali leher mereka daripada sehelai Sutera atau bulu dan itu tidak menambah apa-apa kepada kualiti tali leher.

Tie Cut On The Bias Kubu Belvedere Tie Cut On The Bias sudut 45 darjah

Potong pada Bias

Apa yang benar-benar penting ialah tali leher anda dipotong 45 darjah pada berat sebelah kerana jika tidak, tali leher anda akan berpusing tidak baik dan tidak tergantung lurus dan berlapik dengan teruk. Apa yang saya maksudkan dengan itu ialah tali leher akan berpintal sentiasa dan itu tidak akan kelihatan baik apabila anda memakainya.Untuk mengetahui sama ada tali leher anda dipotong pada berat sebelah, anda harus menggunakan ujian regangan. Ujian regangan mempunyai dua ciri, satu adalah untuk menarik panjang tali leher dan ia perlu meregangkan cara itu. Satu lagi ialah anda perlu menarik pada sudut 45 darjah seri dan ia tidak boleh bergerak sama sekali. Jika anda mempunyai dua faktor ini dalam seri anda, ia telah dipotong pada berat sebelah dan mempunyai kualiti yang baik. Jika tidak, langkau tali leher, jangan beli.

Sebab mengapa sesetengah syarikat tidak akan memutuskan hubungan mereka pada berat sebelah adalah kerana mereka boleh mendapatkan lebih banyak ikatan daripada jumlah fabrik yang sama berbanding jika anda memotongnya pada berat sebelah.

Sut jalur kapur dengan White Large Carnation, Light Blue Silk Pocket Square dan Red Jacquard Tie - semuanya oleh Fort Belvedere

Sut jalur kapur dengan Carnation Besar Putih, Persegi Poket Sutera Biru Muda dan Tali Tali Sutera Jacquard Merah – semuanya oleh Fort Belvedere

100% Sutera Tidak Pernah Bermakna 100%

Apabila anda membaca label pada tali leher biasanya mereka berkata 100% sutera atau 100% bulu . Itu hanya merujuk kepada kulit luar. Apa yang anda perlu sentiasa ingat ialah sutera tidak sama dengan sutera seperti kapas tidak sama dengan kapas.

Tidak Semua Sutera Dicipta Sama

Kebanyakan sutera pada masa kini, datang sebagai bahan mentah dari China namun, pemprosesan sutera itu sangat berbeza. Sutera adalah bahan yang sangat nipis, ia perlu dipintal menjadi benang dengan cara yang betul dengan bahan mentah yang berbeza supaya ia mempunyai ketebalan yang betul dan ia perlu ditenun dengan tenun atau cetakan jacquard. Sutera berkualiti dari Itali atau dari England boleh menjadi 15-20 kali lebih mahal daripada jumlah yang sama berat sutera yang sama dari China. Di Fort Belvedere, kami hanya menggunakan sutera berkualiti tinggi daripada pencetak dan penenun terbaik di dunia yang juga bermakna kos asas kami jauh lebih tinggi daripada ikatan lain yang anda beli di suatu tempat di jalan dengan harga lima atau dua puluh dolar. Untuk ikatan Sutera kami, semua yang berasal dari China adalah bahan mentah sutera dan semua proses; pencelupan, pemintalan, tenunan semua itu ada di Itali dan dalam England . Semata-mata kerana ia menyediakan produk yang lebih berkualiti.

Tali leher Harry S. Truman semuanya Ikatan 3 Lipatan

Tali leher Harry S. Truman semuanya Ikatan 3 Lipatan

Ikatan Tradisional Dibuat dengan Binaan 3 Lipatan

Cara tradisional untuk memotong tali leher adalah yang dipanggil tali leher tiga lipatan . Ia dipanggil begitu kerana tali leher dilipat tiga kali pada asasnya, satu di bahagian dalam, yang kedua berulang kali supaya anda mendapat jahitan tertutup di tepi. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, istilah tujuh kali ganda telah menjadi lebih popular dan sering digunakan sebagai ciri kualiti tetapi tidak. Semua tujuh lipatan bermakna bahawa tali leher anda telah dilipat tujuh kali dan ia tidak mempunyai jalinan jadi semuanya sutera bermakna tali leher anda dihasilkan dengan cara yang lebih membazir. Bukan itu sahaja, pada pendapat peribadi saya, tangan dan simpulan ikatan tujuh lipatan tidaklah seindah seri tiga lipatan dengan jalinan.

Pembinaan Ikatan Tujuh Lipat dengan Benang Tebal

Pembinaan Ikatan Tujuh Lipat dengan Benang Tebal

Ikatan 7 Lipatan Bukanlah Lebih Baik, Cuma Lebih Membazir

Ramai orang telah menghasilkan ikatan yang berbeza, ikatan empat lipat, ikatan lima lipat, tujuh lipat, 8 lipat, sembilan lipat, enam lipat namanya. Pada pendapat saya perkembangan ini agak tidak masuk akal, ia mengingatkan saya pisau cukur. Gillette dengan tiga bilah, empat bilah, lima bilah padahal sebenarnya pencukuran terbaik yang anda dapat dengan a bilah tepi berkembar tunggal berkualiti tinggi . Oleh itu, jangan biarkan bilangan lipatan menipu anda, jika anda memilih sutera yang lebih murah dan simpulannya tidak kelihatan baik, tidak kira berapa lipatan tali leher anda, yang penting adalah rupa dan rasa dan kualiti daripada bahan yang digunakan.

Talian Tali Itali dalam bulu dan kapas oleh Fort Belvedere

Talian Tali Itali dalam bulu dan kapas oleh Fort Belvedere

Jalinan Tali Tali Adalah Sangat Penting

Jalinan tali leher adalah sangat-sangat penting kerana ia membantu mengikat tali leher dan selalunya diabaikan sepenuhnya. Itu jelas kerana pada label, biasanya hanya bercakap tentang bahan kulit luar, ia tidak pernah menyebut interlining. Oleh itu, kebanyakan tali leher mengandungi jalinan berasaskan poliester murah yang tebal dan oleh itu orang berpendapat tali leher tebal bermaksud kualiti namun itu tidak benar.

Ketebalan Bukan Tanda Kualiti

Ketebalan tali leher selalunya datang dari jalinan poliester yang murah dan ia terlalu kaku dan anda tidak boleh mengikat simpulan yang bagus dan cantik. lesung pipit dengannya. Jalinan terbaik yang boleh anda miliki untuk tali leher ialah bahan semula jadi seperti bulu dan kapas. Setiap bahan kulit luar adalah berbeza, sutera bukan sutera ia mempunyai ketebalan yang berbeza, ia mempunyai tekstur yang berbeza dan jadi anda perlu mencari interlining yang sesuai untuk tali leher yang betul.

Di Fort Belvedere, kami benar-benar memberi banyak perhatian untuk memasangkan cangkerang yang betul dengan jalinan yang betul supaya anda mendapat simpulan terbaik yang mungkin. Semua jalinan pada hubungan Fort Belvedere berasal dari Itali dan ia adalah jalinan kualiti tertinggi yang boleh anda temui untuk hubungan di dunia. Kami juga pergi sejauh untuk memberi banyak perhatian kepada cara ia dipotong jadi untuk tali leher yang tidak dibuka, ia memberikan kejatuhan yang bagus kita tidak hanya memotongnya lurus tetapi memotongnya dalam sudut 45 darjah yang bagus. Contohnya untuk tali leher angora bulu tebal ini yang menunjukkan jalinan yang sangat nipis jika tidak simpulan ikatan anda akan menjadi terlalu besar. Apa yang penting dari segi mutu kerja dengan jalinan ialah ia dijahit pada tali leher supaya ia tidak boleh beralih.

Cara untuk menguji ialah dengan menyentuh tali leher dalam jalinan dan mengalihkannya dan jika anda melepaskannya, semuanya akan jatuh ke belakang dan tali leher masih kelihatan cantik seperti sebelum ini. Pada tali leher yang tidak berkualiti, lapisan akan beralih dan akan terkeluar tengah dan tali leher anda akan kelihatan mengerikan dan anda tidak akan menikmati tali leher seperti ini jadi jika interlining tidak bagus, jika ia murah, jika ia sangat tebal biasanya tinggalkan ikatan ketepikan sebab maksudnya tak berkualiti

Tali leher 3 Lipat berwarna Biru dengan Titik Polka putih - Buatan Tangan oleh Fort Belvedere (2)

Tali leher 3 Lipat berwarna Biru dengan Titik Polka putih – Buatan Tangan oleh Fort Belvedere

Ikatan Tangan Lebih Baik

Kebanyakan ikatan hari ini adalah buatan mesin. Terdapat mesin khas yang dipanggil mesin Liba dan anda hanya perlu memasukkan tali leher anda, menutupnya dan menjahit tali leher dalam beberapa saat. Walaupun mesin Liba sangat cekap masa, ia bukanlah cara terbaik untuk menjahit tali leher anda kerana jahitannya terlalu tidak fleksibel, ia tidak mempunyai ruang yang mencukupi.

Tali leher adalah tiga dimensi apabila ia ditutup dengan simpulan anda, ia memerlukan ruang untuk diregangkan dan fleksibel oleh itu jahitan anda mesti longgar dan mesti mempunyai ruang untuk diberikan apabila anda membuka ikatan atau mengikat simpulan ikatan jika tidak benang akan tercabut dan merosakkan ikatan. . Kadang-kadang ia juga boleh mengalihkan bahan jika tidak ada ruang yang mencukupi. Tali leher berkualiti tinggi sentiasa dijahit tangan dengan tali leher.

Corak Mikro Musim Bunga Musim Panas Coklat Muda Foulard 3 Lipat Tali

Corak Mikro Musim Bunga Musim Panas Coklat Muda Foulard 3 Lipat Tali

Jahitan Gelung & Jahitan Lurus

Pada asasnya, anda boleh mencari dua cara untuk menjahit tali leher berkualiti tinggi. Satu, ialah apa yang dipanggil jahitan gelung kerana ia menunjukkan gelung di hujungnya. Satu hujung kembali ke hujung yang lain meninggalkan rizab tambahan untuk benang supaya ikatan boleh meregang tanpa merobek benang.

Cara lain untuk menjahit tali leher adalah dengan hanya mempunyai benang dan simpulan di hujung dan meninggalkan simpanan benang. Pada pendapat saya gelung hanya lebih baik sedikit. Pada penghujung hari apa yang benar-benar penting ialah fleksibiliti dan anda mendapatnya dengan jahitan juga. Satu-satunya masalah ialah simpulannya tidak cukup besar, anda boleh menariknya melalui lubang dan ikatan boleh tercabut atau lebih teruk lagi, ia koyak.

Beri Perhatian Kepada Benang

Benang itu penting kerana ia mengikat ikatan dan semakin kuat benang anda semakin lama ikatan anda akan bertahan. Kebanyakan ikatan dijahit bersama dengan cara yang anda tidak nampak. Di Fort Belvedere, kami memutuskan untuk menggunakan kami benang sutera 3 lapis hijau tandatangan dari Jerman untuk mengekalkan seri bersama. Ini adalah benang berkualiti yang sangat kuat dan kami juga menggunakannya untuk tag kami yang dijahit tangan pada hujungnya, mereka menyambungkan jalinan ke cangkerang supaya semuanya kekal di tempatnya dan tiada apa-apa yang bergerak.

Kebanyakan syarikat menggunakan benang nipis yang lebih mudah terkoyak jadi anda sama ada perlu membawanya ke tukang jahit anda cuba membetulkannya yang mungkin sukar kerana mereka tidak tahu bagaimana untuk melakukannya dan kemudian tali leher tidak fleksibel lagi dan ia tidak bagus . Jadi melabur dalam benang berkualiti tinggi adalah lebih mahal tetapi kami fikir ia berbaloi.

Melihat ikatan, anda sentiasa boleh melihat benang dan anda boleh melihat kepadatan jahitan. Lebih tinggi ketumpatan jahitan, lebih baik kerana ia mempunyai lebih banyak mata penambat supaya anda mendapat kurang tekanan pada bahagian individu benang anda. Selain itu, anda boleh tarik sedikit sahaja jika tali leher yang tidak berkualiti ia akan koyak tetapi jangan tarik terlalu kuat kerana jika tidak kedai akan membuat anda membayarnya.

Sama ada anda mempunyai benang yang ditunjukkan di luar atau tersembunyi di dalam, tiada perbezaan dalam kualiti. Ia lebih hiasan itu sahaja.

Self Tipped 9cm - Untipped & Handrolled 7 cm keterangan putih

Self Tipped 9cm – Untipped & Handrolled 7 cm keterangan putih

Ditipu, Ditipu Sendiri atau Tidak Ditipu

Pada asasnya, anda boleh mempunyai tali leher bergaris atau tidak bergaris. Di sini, kami mempunyai lapisan hujung yang merupakan fabrik yang berasingan dan banyak syarikat menggunakan lapisan hujung poliester yang murah kerana ia lebih murah dan ia merupakan satu cara untuk menjimatkan bahan. Kebanyakan ikatan pada masa kini mempunyai lapisan tip untuk menutup jalinan mereka yang sering kali sangat tebal dan tidak berkualiti.

Oleh itu, jika tali leher anda tidak dibuka, anda sebenarnya boleh melihat apa yang berlaku di dalam dan hubungan tidak dibuka adalah standard pada tahun 1930-an. Jadi pada Fort Belvedere, kami menawarkan beberapa ikatan yang tidak dibuka dengan tepi yang digulung dengan tangan yang memerlukan lebih banyak masa. Ini juga bermakna hujungnya lebih nipis kerana anda hanya mempunyai fabrik kulit luar tanpa lapisan jalinan tambahan. Ia memerlukan lebih banyak masa dan kemahiran untuk mempunyai tali leher yang tidak dibuka daripada tali leher berujung tetapi dalam mana-mana kes kami hanya menggunakan bahan berkualiti tinggi iaitu sama ada sutera yang sama seperti yang kami gunakan untuk kulit luar atau kami menggunakan penggulungan tangan yang memerlukan banyak kemahiran.

Jika anda suka tip yang lebih berat, saya sentiasa mencadangkan agar anda mendapatkan a tali leher berujung kerana tali leher yang tidak dibuka adalah lebih nipis. Sesetengah orang mengatakan ia nipis pada pendapat saya ia lebih lapang dan sedikit lebih ringan dan sangat bagus untuk musim bunga musim panas musim.

Keeper on the Light Blue linen Spring Summer 3 Fold Tie - Buatan Tangan oleh Fort Belvedere

Penyimpan tali leher 3 Lipat linen Biru Muda Musim Bunga Musim Panas – Buatan tangan oleh Fort Belvedere

Penjaga Tidak Penting

Satu perkara yang sebenarnya bukan ciri seri yang berkualiti ialah penjaga yang dipanggil. Penyimpan ialah sekeping fabrik kecil di bahagian belakang tali leher anda yang dibuat supaya anda benar-benar boleh meletakkan hujung tali leher yang lebih langsing untuk memastikannya tetap di tempatnya. Secara peribadi, saya fikir anda tidak boleh menggunakan penjaga, saya lebih suka mempunyai kedua-dua hujung berjuntai kerana anda akan mempunyai penampilan yang lebih tidak chalant, lebih elegan. Namun begitu, sesetengah orang menyukai mereka. Jadi kami mempunyai mereka dalam hubungan Fort Belvedere kami. Jika anda ingin meletakkan hujung langsing anda melalui penjaga sudah tentu anda memerlukannya sebaliknya, jangan risau, ia bukan ciri kualiti.

Satu lagi sebab untuk tidak menggunakan penjaga adalah supaya anda benar-benar dapat melihat kedua-dua hujung seri. Itu bagus terutamanya jika tali leher anda mempunyai banyak kerja tangan, hanya jahitan hiasan atau guling tangan supaya anda dapat melihatnya dengan jelas. Sekarang anda tahu ciri kualiti seri, saya ingin menunjukkan kepada anda cara anda memastikan ikatan anda bertahan selama mungkin.

Tali leher linen oren Musim Bunga Musim Panas 3 Lipat Digulung untuk menghilangkan kedutan

Bulu linen oren Spring Summer 3 Lipat Tali Digulung untuk melepaskan kedutan

Rak seluar digunakan semula untuk tali leher

Rak seluar digunakan semula untuk tali leher

Cara Menyimpan Tali leher Anda Dengan Cara Yang Betul

Cara yang betul untuk menyimpan tiga lipatan klasik anda, lima lipatan, enam lipatan, tujuh lipatan, apa sahaja tali leher lipatan adalah untuk menggulungnya setelah anda memakainya. Itu akan membantu untuk mengurangkan kedutan jika simpulan anda dan anda menyimpannya seperti ini selama kira-kira 24 jam dan kemudian selepas itu, anda hanya menggantungnya di rak. Saya tidak akan mengesyorkan mengekalkan tali leher anda digulung selama lebih daripada sehari kerana jika tidak, apabila anda mahu memakainya dan anda telah menyimpannya di dalam laci anda selama lima minggu, ia akan melengkung dan tidak tergantung dengan betul.

Itulah sebabnya anda harus sentiasa menyimpan dalam rak anda. Jika anda berminat mengikat tali leher, sila tonton kami video tali leher bersatu tertentu dan jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang pakaian dan gaya lelaki klasik dan cara menggabungkan tali leher anda, sila daftar untuk ebook percuma, Gentleman of Style .Kami akan membantu anda berbuat demikian.