7 Kesilapan Membeli-belah Runcit Teratas untuk Lelaki – Perkara yang Tidak Boleh Dilakukan di Pusat Beli-belah

7 kesilapan membeli-belah runcit teratas berskala 3840x2160

Bagi kebanyakan lelaki, membeli-belah dalam suasana runcit untuk kualiti, pakaian klasik boleh menjadi satu cabaran besar. Walaupun (secara keseluruhannya) wanita mempunyai lebih banyak cara untuk menggodam proses runcit, lelaki pastinya boleh membeli-belah dengan yakin juga.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. 1. Tidak Membeli-belah Dengan Tujuan
  2. 2. Tidak Melakukan Penyelidikan Anda
  3. 3. Mengabaikan Bahagian Pelepasan
  4. 4. Tidak Mengambil Kelebihan Bermusim
  5. 5. Tidak Memahami Jenis Badan Anda
  6. 6. Membeli-belah Untuk Pakaian Yang Tidak Sesuai dengan Usia
  7. 7. Terlalu Banyak Pendapat
  8. Rundown Pakaian

Dalam panduan hari ini, kami akan bercakap tentang kesilapan membeli-belah paling biasa yang anda mahu elakkan dan berkongsi petua berguna tentang perkara yang boleh anda lakukan.

1. Tidak Membeli-belah Dengan Tujuan

Adalah berguna untuk memikirkan sebab untuk sebarang pembelian apabila anda keluar membeli-belah. Saya rasa ia membantu, untuk mengelakkan almari pakaian saya daripada pecah di jahitan, untuk memikirkan perkara yang akhirnya boleh digantikan oleh item ini. Dalam erti kata lain, perkara yang boleh saya keluarkan atau akhirnya saya dermakan atau jual untuk memberi ruang kepada karya baharu yang saya bawa ini? Selain itu, berapa banyak pakaian yang boleh saya hasilkan dengan menambahkan item ini ke dalam sayaalmari pakaian? Bolehkah saya menggunakan ini jaket dengan pasangan yang berbeza seluar ? Bolehkah saya menggunakanbaju rayaatau tali leher dengan sesuatu yang lain untuk berbilang pakaian? Bagaimana anda boleh membuat perkara meregangkan? Bijak berbelanja!Saya juga mendapati ia berguna semasa membeli-belah untuk membayangkan rupa saya dalam pakaian tertentu yang saya lihat dalam majalah atau pada peragawati tertentu. Pada masa yang sama, saya memikirkan bagaimana saya boleh pecahkan pakaian ini , dan bagaimana saya boleh menggunakan bahagian ini secara berbeza daripada yang ditunjukkan. Sebaik sahaja saya melakukannya, saya kemudian tahu saya boleh menggunakan pakaian ini untuk pelbagai tujuan dan ia menjadi lebih berguna dalam almari pakaian saya.

Mercu Tanda Persenjataan

Jangan takut dengan pilihan yang besar–kedai dengan tujuan dalam fikiran, dan anda akan dapat menavigasi rak.

2. Tidak Melakukan Penyelidikan Anda

Katakan, secara hipotesis, anda kebetulan melihat saman dalam talian, dalam GQ , atau melalui Pinterest, dan ia kebetulan dijual secara runcit untuk kira-kira $4,500. Kini, anda boleh pergi terus ke tapak web pereka itu dan membelinya melalui mereka serta-merta–atau, anda juga boleh menunggu sebentar lagi dan menjimatkan wang. Alangkah kecewanya anda untuk mengetahui bahawa jika anda menunggu sebentar lagi, anda boleh menjimatkan hampir 50% untuk pakaian itu? Saya boleh katakan, dengan kejujuran sepenuhnya, ini telah berlaku kepada saya beberapa kali dan ia amat mengecewakan. Buat kajian anda!

Apabila anda melihat sesuatu yang menonjol dan ia memanggil nama anda, lihat di mana lagi anda mungkin boleh membeli item yang sama; semak laman web yang berbeza, semak kedai yang berbeza, lihat sekeliling dahulu. Anda sentiasa boleh bertanya kepada seseorang di gedung membeli-belah jika ada jualan akan datang. Mungkin jika anda akan menunggu sedikit masa lagi, anda juga boleh berjimat dengan membelinya melalui mereka juga. Hari ini, kebanyakan kita membawa telefon pintar kita atau sejenis peranti pintar dalam kita poket hampir sepanjang masa; anda boleh mengimbas kod bar di hampir setiap kedai dan cuba mengetahui di mana lagi item itu dijual, atau semak harga.

Pakaian di kedai runcit

3. Mengabaikan Bahagian Pelepasan

Salah satu perkara utama yang saya diajar membeli belah semasa saya membesar adalah kepentingan untuk tidak membazir wang. Saya ingat ibu bapa saya selalu cakap cari yang terbaik dengan harga yang lebih murah atau cari bahagian atas baris untuk dolar bawah . Sekarang, ini tidak bermakna bahawa kita tidak boleh membelanjakan wang untuk perkara yang baik, tetapi hanya untuk tidak membelanjakan wang secara remeh untuk perkara yang kita tidak perlukan. Ramai di antara kita hari ini mahu kelihatan hebat pada setiap masa; anda melihat orang ramai Instagram atau secara peribadi yang anda ingin contohi, tetapi ia boleh menjadi sangat mahal untuk kekal dalam trend dengan pakaian berkualiti tinggi sepanjang masa.

Dengan mencari bahagian jualan atau pelepasan terlebih dahulu, anda mungkin menemui beberapa permata tersembunyi yang mungkin anda terlepas pandang. Ia mungkin terasa seperti proses yang sangat perlahan dan menakutkan mencari melalui rak demi rak perkara yang anda tidak mahu atau rasa seperti anda tidak perlukan, tetapi teruskan! Anda mungkin dapati beberapa perkara hebat di sana. Ingat, seperti yang telah kami katakan sebelum ini, jangan beli sesuatu semata-mata kerana ia dijual , jika ia tidak berfungsi dengan almari pakaian anda.

Turnbull dan Asser NYC

Turnbull dan Asser NYC

4. Tidak Mengambil Kelebihan Bermusim

Kini, kami semua telah pergi ke pusat membeli-belah atau ke kedai yang berbeza, dan melihat iklan untuk item baharu pada awal musim. Saya tidak tahu tentang anda, tetapi bagi saya pastinya sangat menggoda untuk membeli semua perkara baharu itu di sana, serta-merta. Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk mengelakkan perangkap berbelanja berlebihan -terutamanya jika anda mempunyai bajet yang ketat. Perkara utama ialah mencuba membeli-belah di luar musim.

Sebagai contoh, cuba beli baju sejuk atau kot di tengah-tengah musim panas, atau mencari seluar renang apabila inventori musim sejuk diperkenalkan. Dengan membeli-belah dengan cara ini, anda akan melihat kebaikan dan keburukan. Kelebihan: dengan membeli-belah untuk item klasik, anda mungkin perasan bahawa ia tidak pernah ketinggalan zaman. Jadi, walaupun mereka tidak semestinya bergaya, anda akan sentiasa bergaya. Kekurangannya: anda mungkin juga akan melihat kekurangan saiz atau warna tertentu yang mungkin anda minati–tetapi perlu diingat, ini juga pastinya akan membantu anda menjimatkan wang.

Lelaki Asia yang bergaya

5. Tidak Memahami Jenis Badan Anda

Ini adalah pertaruhan yang selamat bahawa kita semua mempunyai satu atau dua ikon gaya peribadi. Mungkin mereka seorang pelakon terkenal , mungkin majalah model , mungkin juga hanya kawan atau rakan sekerja. Siapa pun mereka, mudah untuk mengagumi ikon kami dan melihat contoh gaya yang mereka tetapkan. Saya pasti tahu saya melakukannya sepanjang masa, biasanya apabila saya membelek Instagram. Kami melompat ke dalam imaginasi kami atau membayangkan diri kami dalam pakaian tertentu sebagai orang itu. Walaupun ini menyeronokkan untuk dilakukan, ia tidak realistik! Maksudnya, jika orang yang anda lihat lebih berotot, atau lebih tinggi, atau lebih pendek daripada anda, pakaian yang mereka pakai tidak akan diterjemahkan pada anda.

Satu perkara yang saya dapati yang membantu dalam perkara ini, apabila saya menyemak imbas kedai atau majalah, adalah untuk menutup muka, kadangkala secara mental atau malah dengan tangan saya, untuk memberi otak saya peluang yang lebih mudah untuk mentafsir dengan lebih baik apa yang saya akan lihat. seperti dalam pakaian itu. Juga, luangkan masa sebentar dan fikir, adakah itu warna akan melengkapkan saya dengan cara yang sama? Adakah pakaian yang ketat atau longgar akan kelihatan seperti itu pada saya? Adakah pakaian ini sekadar trend, ia adalah sesuatu yang boleh saya pakai secara santai dan profesional untuk sekurang-kurangnya setahun atau lebih lama? Untuk mengetahui cara berpakaian mengikut jenis badan anda, sila lihat panduan kami mengenai topik itu.

Cara Berpakaian mengikut Jenis Badan Anda

Baca PANDUAN Tingkap kedai di D. Caraceni di Milan.

Tingkap kedai di D. Caraceni di Milan.

6. Membeli-belah Untuk Pakaian Yang Tidak Sesuai dengan Usia

Saya telah bekerja dalam bidang runcit selama lebih 15 tahun, dan tidak setahun berlalu tanpa melihat seseorang melakukan kesilapan yang amat memalukan ini: memakai sesuatu yang jelas terlalu muda untuk mereka. Semasa saya masih muda, saya pernah bekerja di tempat seperti Hollister dan Abercrombie & Fitch. Selepas saya meninggalkan syarikat-syarikat ini (dan semakin tua), saya masih akan memakai barang-barang daripada mereka secara santai; baju sejuk , t-shirt dengan logo besar yang menjengkelkan , dan sebagainya. Selepas beberapa ketika, saya mula menyedari dengan melihat cermin bahawa saya terus terang kelihatan kebudak-budakan dengan terus memakai jenama ini.

Sekarang, semasa bekerja di kedai-kedai ini (yang terutamanya bertujuan untuk berpakaian orang muda), saya melihat banyak ibu bapa telah membeli-belah di sana untuk diri mereka sendiri! Kini, kita semua mempunyai keupayaan untuk memilih apa yang kita mahu pakai setiap hari. Dengan itu, apa yang kita pakai menetapkan nada untuk bagaimana kita mengharapkan untuk dilayan. Oleh itu, jika anda ingin dilihat dan dilayan sebagai seorang profesional dalam anda tempat kerja , anda mungkin tidak mahu dilihat secara eksklusif dalam jenama yang dikenali di seluruh dunia sebagai untuk pelajar sekolah menengah atau remaja.

Sut berkilat pastinya tidak mempunyai tempat dalam lelaki

Melainkan anda telah menguasai seni berpakaian di luar kumpulan umur anda, anda mungkin tidak akan mendapat kesan yang diingini!

Kini, saya juga telah melihat perkara yang bertentangan dengan masalah ini apabila saya bekerja di peruncit mewah yang memenuhi keperluan pelanggan yang lebih matang. Biasanya, semasa bekerja dalam persekitaran ini, saya akan mendapati diri saya kebanyakannya bekerja dengan lelaki berumur antara kira-kira 40 hingga 60 tahun. Kadang-kadang, apabila mereka membeli-belah dengan saya, mereka akan membawa anak-anak dewasa muda bersama mereka–dan seterusnya, mencuba untuk berpakaian orang dewasa muda ini dalam fesyen yang sama (lebih tua). Sudah tentu, tidak ada yang salah dengan ini pada dasarnya, tetapi jika ia tidak sesuai dengan jenis badan anda, ia pasti boleh membuat anda kelihatan sedikit lebih tua. Jika anda seorang yang mempunyai sedikit wajah bayi dan anda mahu berpakaian lebih lama , teruskan–dan jika anda mahu kelihatan lebih muda (tanpa kelihatan seperti remaja), tidak mengapa juga.

7. Terlalu Banyak Pendapat

Tidak kira apa tabiat membeli-belah biasa anda, adalah baik untuk menerima pendapat daripadanyamereka yang anda percayaimengenai kemungkinan pembelian anda. Dan walaupun pendapat boleh membantu, ingat bahawa kuasa beli akhirnya terletak pada anda. Untuk mengelakkan daripada berurusan dengan terlalu banyak pendapat pada satu masa, kami mengesyorkan pra-belanja. Jika anda mempunyai masa, semak imbas kedai terlebih dahulu atau semak tapak web kedai dan lihat perkara yang mereka tawarkan sebelum anda memasukkan pendapat lain. Sebaik sahaja anda telah menemui perkara yang menarik minat anda, kami mengesyorkan anda mengecilkan pilihan anda kepada kira-kira tiga item.

Jika anda membeli-belah dengan kumpulan yang besar dan tidak mendapat apa-apa selain pujian, anda menang

Jika anda membeli-belah dengan kumpulan yang besar dan tidak mendapat apa-apa selain pujian, anda tidak akan dapat membuat pilihan yang benar-benar bijak.

Kemudian, bawa rakan atau ahli keluarga anda yang dipercayai untuk membantu anda mengecilkan dan memuktamadkan pilihan anda. Anda tidak perlu membawa seluruh keluarga anda (kucing, anjing, ikan atau lebih) bersama anda ke kedai–hanya orang yang dipercayai yang anda kenali akan memberi anda nasihat yang bernas . Anda juga mungkin merasa mengecewakan untuk membeli-belah dengan ramai orang, kerana hampir mustahil untuk menggembirakan semua orang. Tanya diri anda: Adakah orang yang saya bawa untuk membantu saya membeli-belah, baik hati? Adakah mereka menaikkan semangat? Jika tidak, anda mungkin mendapati bahawa orang yang kurang ajar atau tidak sabar akan menghalang anda daripada bereksperimen, atau mereka mungkin tergesa-gesa anda, mengakibatkan pengalaman membeli-belah yang buruk. Sebaliknya, seseorang yang hanya memberi anda pujian mungkin tidak mempunyai pendapat yang bernuansa, dan boleh menyebabkan anda berbelanja berlebihan atau membeli perkara yang tidak memuaskan hati. Cari orang itu, kawan itu, saudara itu, yang tahu cara terbaik untuk memberikan cadangan mereka tanpa membebankan anda dengan petua dan soalan.

Sejauh manakah anda mengelakkan 7 perangkap biasa membeli-belah runcit ini? Adakah yang kita terlepas? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!

Rundown Pakaian

Hari ini, saya memakai sut tiga helai lapel puncak Tentera Laut berdada dua Indochino . Saya suka memakai item ini kerana ia sangat serba boleh. Tentera Laut sentiasa berfungsi, dan garis-garis kecil itu memerlukan banyak perhatian dan ia sangat menyeronokkan untuk dipakai.

Kyle dalam sut Indochino tiga helai

Kyle dalam sut Indochino tiga helai

Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

Kubu Belvedere

Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

LAWATI KEDAI

Saya juga mempunyai poket linen putih segi empat sama dari Kubu Belvedere , dan tali leher linen merah jambu juga dari Fort Belvedere. Saya suka memakai ini dengan sut tentera laut kerana ia menawarkan banyak kontras dengan pakaian keseluruhan. Saya juga memakai but hujung sayap hitam dari Cole Haan. Ini mempunyai banyak perincian yang hebat dan berfungsi dengan baik dengan sut gelap.