7 Perkara yang boleh dan tidak boleh dilakukan untuk perhiasan lelaki

barang kemas 1 berskala

Sekali imbas, ia mungkin kelihatan seolah-olah lelaki hari ini mendekati barang kemas dari dua keterlaluan: sama ada mereka menganggapnya sebagai perempuan dan memakai sedikit atau tiada, atau mereka memakainya secara berlebihan dan kelihatan seperti orang yang menunjuk-nunjuk (atau gerombolan)! Sebenarnya, seorang lelaki tahu bahawa dia tidak sepatutnya jatuh ke dalam salah satu daripada dua kem ini, dan keseimbangan itu adalah kunci. Dengan mengambil kira itu, mari kita bincangkan jenis perhiasan yang paling biasa dalam pakaian lelaki klasik dan 7 cadangan pintar tentang cara memakai (atau tidak memakai) mereka.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Barang Kemas Biasa untuk Lelaki
 2. 1. Manset
 3. 2. Kancing Baju & Butang Waistcoat
 4. 3. Jam tangan
 5. 4. Cincin
 6. 5. Bar Pengikat atau Klip Pengikat
 7. 6. Pin Kolar, Klip Kolar & Bar Kolar
 8. 7. Rantai & Fob
 9. 8. Gelang, Rantai & Rantai
 10. 9. Gesper Tali Pinggang
 11. 10. Pin Lapel atau Rantai
 12. Larangan dan Larangan untuk Barang Kemas Lelaki
 13. 1. Jangan Pamer
 14. 2. Jangan Pakai Terlalu Banyak Barang Kemas Sekaligus
 15. 3. Jangan Pakai Barang Kemas Bersaiz Besar
 16. 4. Pilih Perkadaran Yang Tepat untuk Barang Kemas Anda
 17. 5. Pilih Barang Kemas Yang Mempunyai Makna Peribadi
 18. 6. Padankan Logam Anda
 19. 7. Pilih Barang Kemas Berdasarkan Peristiwa
 20. Kesimpulan
 21. Rundown Pakaian

Sepanjang sejarah dan merentasi budaya yang berbeza, apa yang boleh dan tidak boleh dipakai oleh lelaki telah berbeza-beza dan masih sangat berbeza. Sebagai contoh, jika anda memikirkan Maharaja di India atau raja-raja Perancis pada abad ke-18 dengan permata yang menonjol, ia boleh dianggap sebagai wanita atau lebih tinggi pada zaman ini. Walau bagaimanapun, jika ada, sejarah telah menunjukkan kepada kita bahawa memakai perhiasan sebagai lelaki adalah sesuatu yang sangat normal.Mengikut definisi, perhiasan ialah aksesori yang dibuat dalam bahagian logam atau batu permata atau batu separa berharga yang berfungsi sebagai hiasan dan tidak semestinya mempunyai sebarang nilai praktikal.

Barang Kemas Biasa untuk Lelaki

Manset sebenarnya mempunyai tujuan tetapi hanya kerana ia berfungsi, tidak bermakna ia bukan perhiasan (kerana ia sangat hiasan). Apabila bercakap tentang perhiasan lelaki selain daripada cincin, kancing manset mungkin barang yang paling banyak dipakai hari ini. Kebanyakannya datang dalam logam yang biasanya lebih murah; logam yang lebih berharga termasuk perak sterling, emas kuning, emas mawar, emas putih atau platinum. Anda boleh mempunyai a manset perak sterling yang disalut dengan platinum atau emas yang tidak akan luntur dan boleh diwariskan kepada anak cucu anda.Raphael

Koleksi manset Raphael.

Kadangkala manset mempunyai unsur hiasan seperti enamel atau sisipan batu separa berharga seperti lapis lazuli atau onyx atau ia boleh mempunyai nilam atau delima. Kadang-kadang, ia juga diperbuat daripada cangkerang seperti ibu mutiara atau mungkin jed. Sudah tentu, manset memerlukan anda memakai baju yang dibuat untuk mereka yang biasanya a manset Perancis atau baju double cuff yang dilipat. Untuk Tali leher putih , anda juga boleh mempunyai baju bergari tunggal yang juga dipakai dengan kancing manset. Dalam tetapan yang lebih kasual, kadangkala anda boleh menemui manset gabungan iaitu manset butang tetapi ia juga mempunyai dua lubang butang supaya ia boleh dipakai dengan manset.

Secara peribadi, saya suka memakai manset dan apabila saya memakai sut, saya selalunya memakai manset dan juga dengan kot sukan. Jika anda berminat, anda boleh klik di sini untuk dibawa ke panduan kami yang memberi anda gambaran sekilas tentang koleksi manset saya dan jika anda berminat dengan manset berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan, lihat manset di Kedai Fort Belvedere .

Raphael memakai Eagle Claw Cufflinks dengan Onyx Ball dari Fort Belvedere dengan jaket sutnya.

Raphael memakai Cufflinks Cakar Helang dengan Bola Onyx dari Fort Belvedere dengan jaket sutnya.

2. Kancing Baju & Butang Waistcoat

Kancing baju dan butang baju pinggang tidak lagi popular hari ini, tetapi secara tradisinya, kancing baju dipakai dengan pakaian formal seperti Tali leher hitam pakaian atau Tali leher Putih dan ia lebih hiasan daripada butang biasa yang anda jahit pada baju pakaian hari ini. Selalunya, mereka kancing baju akan sepadan dengan manset dan anda pada asasnya mempunyai satu set.Hari ini, kebanyakan orang tidak menghadiri banyak majlis Black Tie dan oleh itu, adalah sangat berharga untuk memiliki sepasang manset yang boleh dipakai secara bebas daripada majlis formal.

Juga, jika anda melancong , anda hanya boleh membawa satu set stud baju dan manset dan anda boleh memakainya dengan acara biasa, dengan acara perniagaan, dan untuk acara rasmi. Kerana itu, saya mereka satu set dengan manset penumbuk monyet yang boleh anda temui di sini . Anda boleh membelinya secara berasingan, anda boleh memakainya secara berasingan, tetapi ia adalah satu set yang sesuai untuk semua.

kancing baju

Ada yang memadankan stud baju, kancing manset dan butang kot mereka semuanya dalam rupa yang sama.

Secara tradisinya, lelaki juga akan memakai butang kot pinggang padanan yang boleh tanggal supaya anda mempunyai stud baju, manset dan butang baju pinggang semua dalam rupa yang sama. Ini dipanggil set pakaian penuh dan hari ini, anda tidak boleh mencari mereka yang baru lagi. Anda perlu membelinya vintaj , tetapi jika anda pergi ke semua yang panjang dan berpakaian untuk bertali leher hitam dan bertali leher putih, anda juga boleh pergi lebih jauh, terutamanya jika anda meminati pakaian dan ia hanya hobi dan minat untuk anda seperti itu untuk saya.

3. Jam tangan

Jam tangan berfungsi kerana ia memberitahu anda masa, tetapi akhirnya hari ini, ia lebih merupakan barang kemas untuk kebanyakan lelaki terutamanya jika mereka melaburkan banyak wang ke dalamnya untuk menonjolkan sesuatu komplikasi atau hanya rupa yang sangat keren. Sudah tentu, seseorang boleh berhujah jika ia mempunyai tali kulit, ia lebih kepada aksesori. Jika ia mempunyai jalur logam, ia lebih kepada perhiasan, tetapi pada penghujung hari, ia tidak penting. Ini semua tentang apa yang anda fikirkan dan perasaan anda.

Raphael kelihatan segak dengan jam tangannya yang serasi dengan pakaiannya.

Raphael kelihatan segak dengan jam tangannya yang serasi dengan pakaiannya.

Sebagai nota sampingan yang lucu, dari segi sejarah, adalah tidak sopan untuk mempunyai a menonton dengan anda kerana jika anda melihatnya dalam syarikat, anda akan membayangkan bahawa anda mempunyai perkara yang lebih baik untuk dilakukan yang akan dianggap sebagai biadap. Kemudian datang jam poket dan hari ini, orang memakainya Kapal Selam Rolex dengan pakaian tuksedo mereka walaupun ia tidak masuk akal daripada a formaliti sudut pandangan.

4. Cincin

Mungkin, barang kemas yang paling jelas yang boleh dipakai oleh seorang lelaki ialah cincin klasik; yang paling biasa ialah band perkahwinan atau cincin perkahwinan tetapi anda juga boleh mempunyai perkara seperti cincin merah jambu atau cincin cincin tanda . Jika anda ingin mengetahui bilangan cincin yang perlu anda pakai dan apakah maksud khusus cincin jika anda memakainya pada ibu jari atau jari tengah anda, panduan kami untuk Maksud & Definisi Cincin Lelaki pasti boleh membantu.

Secara peribadi, saya sangat menyukai cincin dan saya mempunyainya koleksi . Biasanya, saya memakai band perkahwinan dan satu lagi cincin–menjadi cincin merah jambu atau sesuatu di jari manis di tangan yang bertentangan.

Sesetengah lelaki seperti Raphael akan memakai cincin merah jambu pada satu tangan dan band perkahwinan mereka di sebelah yang lain.

Sesetengah lelaki seperti Raphael akan memakai cincin merah jambu pada satu tangan dan band perkahwinan mereka di sebelah yang lain.

5. Bar Pengikat atau Klip Pengikat

Terutamanya, lelaki yang bukan sahaja berpakaian kerana mereka terpaksa tetapi kerana mereka mahu mencarinya palang seri atau klip seri adalah satu lagi perkara yang boleh mereka tambah untuk menjadikan pakaian mereka lebih istimewa. Kelebihan bar seri yang lebih berfungsi ialah jika anda mempunyai satu bahu yang lebih rendah daripada bahu yang lain seperti saya, tali leher anda akan mempunyai kecenderungan untuk pergi ke satu arah dan klip seri boleh mengekalkannya sepanjang hari supaya ia sentiasa kelihatan kemas .

Klip tali leher ialah contoh yang elegan untuk mempunyai item berfungsi yang masih berfungsi untuk tujuan hiasan. Kadangkala, anda juga boleh menemui set vintaj yang mempunyai palang tali leher dan paut manset yang sepadan pada tahun 60-an, 70-an dan 80-an, anda juga boleh mencari pancing seri dan kadangkala ia mempunyai rantai yang menahan tali leher anda pada tempatnya. Jika anda memakainya hari ini ia memberi anda yang pasti rupa vintaj yang tidak mengapa. Jika itu yang anda mahukan tetapi ia pastinya estetik moden.

Bar tali leher dipakai untuk mengekalkan tali leher anda pada tempatnya.

Bar tali leher juga boleh dipakai untuk mengekalkan tali leher anda pada tempatnya.

Jika anda pergi ke belakang lebih jauh lelaki memakai pin kayu pengikat yang hanya pin yang akan menembusi tali leher anda dan tidak, ia tidak merosakkannya walaupun ia meninggalkan sedikit lubang. Hari ini, anda boleh memakainya ascots , terutamanya yang formal dan mungkin juga dengan sut tiga helai formal. Saya suka rupanya kerana ia sangat halus tetapi ia berbeza. Putera Charles, sebagai contoh, masih memakainya hari ini dan terutamanya dengan ensembel pakaian pagi. Jika anda ingin belajar cara menggunakan pin kayu untuk cravat rasmi, sila lihat panduan kami di sini .

6. Pin Kolar, Klip Kolar & Bar Kolar

Pin kolar, klip dan palang adalah antara aksesori yang mempunyai zaman kegemilangan semasa1930-an. Pada masa itu, ramai lelaki akan memakainya selama bertahun-tahun. Mereka hampir kehilangan daya tarikan mereka ke Main Street dan benar-benar hanya wanita atau kuda pakaian yang akan memakainya untuk menggariskan gaya unik mereka. Nasib baik, dalam beberapa tahun kebelakangan ini disebabkan oleh rancangan sepertiPelantar laluan empayar, Lelaki Gila , Peaky Blinders , atau Perry Mason , lebih ramai lelaki telah menyedari klip kolar dan pin kolar dan akibatnya, anda melihat lebih ramai lelaki memakainya hari ini.

Sekali lagi, mereka biasanya dipakai oleh lelaki yang tidak merasakan mereka perlu memakai seragam tetapi melihat pakaian sebagai ekspresi mereka. gaya peribadi dan mereka menikmatinya. Secara tradisinya, palang kolar, klip dan pin hanya dipakai dengan sangat sempit kolar kerana anda tidak boleh mempunyai penyebaran sebanyak itu. Ia akan meningkatkan sedikit simpulan ikatan tetapi hari ini, kolar biasanya lebih banyak dihampar, jadi ramai pelanggan kami meminta kami membuat klip kolar yang lebih lebar ; kami mendengar dan kami melakukannya. Untuk mengetahui tentang memakai klip kolar atau pin dalam pakaian anda tanpa melihat ke atas, lihat panduan kami Cara Menggayakan Klip Kolar .

Preston memakai klip kolar

Preston memakai a klip seri dalam emas kuning dari Fort Belvedere

7. Rantai & Fob

Apabila jam poket berada di kemuncaknya, lelaki sudah tentu juga mempunyai rantai jam poket yang akan mereka pakai. Biasanya, rompi mempunyai lubang kecil atau hanya ditarik ke lubang butang dan anda akan melihatnya di hadapan dan jam poket berada di dalam vest anda poket . Jika anda memakai rantai jam tangan hari ini, ia menambahkan rupa vintaj yang tersendiri pada penampilan anda dan orang biasanya hanya melakukannya jika mereka benar-benar menyukai pakaian. Secara peribadi, saya sangat suka memakai rantai Albert berganda dengan lubang di dalam rompi dua dada kerana ia mempunyai rupa simetri ini, mempunyai sedikit fob padanya dan ia hanya sangat tidak baik dalam fikiran saya.

Apabila ia menjadi okey dari segi sejarah untuk memakai a jam tangan dengan pakaian malam anda dan orang ramai tidak tersinggung jika anda melihatnya, pertama, anda mempunyai jam tangan poket nipis yang rata dan jam tangan itu tidak akan dipakai dengan rantai jam yang panjang tetapi dengan fob kain yang ringkas atau yang sedikit hiasan poket kot pinggang vest anda.

Jam poket dengan rantai Albert.

Jam poket dengan rantai Albert.

Ikon gaya hari ini seperti Lino Ieluzzi telah mempopularkan rantai dalam pakaian lelaki sekali lagi. Sebagai contoh, dia menggunakannya dengan klip wang di dalam poketnya dan kemudian hujung rantai yang satu lagi dipasang pada gelung tali pinggang atau tali pinggang, jadi apabila dia memakai jaket atau sut , ia melepak di bawah dan anda boleh melihatnya seperti dengan jam poket. Ini sememangnya pendekatan yang lebih kasual untuk memakai rantai tetapi ia agak popular dan moden, dan ia berfungsi dengan baik jika anda tidak mahu terlalu kaku dalam penampilan keseluruhan anda.

8. Gelang, Rantai & Rantai

Jika saya melihat generasi ayah saya, saya sering melihat lelaki memakai rantai atau gelang dan saya ingat saya pernah memakainya kerana ayah saya suka dan jadi saya mendapat satu. Saya juga mendapat gelang perak pada salah satu Turki kami bercuti pada zaman dahulu. Dalam kombinasi dengan belanak, lima cincin di jari anda dan kulit sawo matang, anda boleh kelihatan seperti anda berada di New Jersey dari tahun 1980-an.

Pendekatan yang lebih moden untuk gelang ialah batu separa berharga seperti mata harimau atau onyx atau lapis lazuli. Pada fikiran saya, mereka agak bergaya dan saya pasti mereka tidak akan kekal. Mereka juga sebenarnya bukan sebahagian daripada alam gaya lelaki klasik, pada masa yang sama, semua lebih muda orang suka memakainya dan ia lebih sesuai dengan pendekatan gaya kasual. Rantai pautan berat lazimnya daripada emas atau dalam warna emas dan kadangkala dihiasi dengan berlian dan ia telah menjadi status kekayaan dalam masyarakat hari ini; mereka bukan sesuatu yang secara klasik dikaitkan dengan gaya lelaki tetap.

gelang mata harimau

Gelang mata harimau.

9. Gesper Tali Pinggang

Kebanyakan orang akan memikirkan gesper tali pinggang sebagai barang yang sangat berfungsi dan bukan barang hiasan tetapi jika anda memikirkannya, koboi, sebagai contoh, mempunyai gesper perak sterling dengan turquoise bertatahkan atau anda boleh membelanjakan beribu-ribu dolar untuk Hermes H gesper dalam logam berharga , sebagai contoh, itu pastinya lebih kepada barang kemas daripada barang yang berfungsi walaupun ia berfungsi untuk kegunaan yang berfungsi.

Secara peribadi, saya suka memadankan warna gesper tali pinggang saya dengan aksesori saya yang lain dan untuk melakukannya dengan sangat berkesan, saya bekerja dengan sistem tali pinggang yang membolehkan saya menukar gaya dan warna gesper tali pinggang saya dengan sangat mudah dengan semua tali pinggang. Saya ada dalam koleksi saya. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai teknik ini daripada kami Cara Memadankan Tali Pinggang & Kasut (dan Aksesori Logam Anda) panduan.

Gancu tali pinggang Fort Belvedere sepadan dengan logam pada kasut

Gancu tali pinggang Fort Belvedere sepadan dengan logam pada kasut

Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Cognac Tan Cognac Dicelup Aniline Potong Mengikut Saiz - Tepi Berlipat 3cm x 120cm

Kubu Belvedere

Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Cognac Tan Cognac Dicelup Aniline Potong Mengikut Saiz – Tepi Berlipat 3cm x 120cm

Beli Di Sini Benedict Gold Solid Brass Belt Buckle Boleh Tukar Segiempat Bujur dengan Penyaduran Emas Tanpa Nikel Hipoalergenik

Kubu Belvedere

Benedict Gold Solid Brass Belt Buckle Boleh Tukar Segiempat Bujur dengan Penyaduran Emas Tanpa Nikel Hipoalergenik

Tengoklah

10. Pin Lapel atau Rantai

Walaupun pin lapel atau rantai adalah pemandangan yang agak jarang berlaku, ia masih ada dan saya mendapati bahawa dalam beberapa tahun kebelakangan ini ia telah menjadi lebih popular daripada mungkin 20 tahun yang lalu. Ia sama ada pin yang melalui lubang butang lapel anda atau kadangkala ia adalah rantai yang menutup dari lubang butang ke dalam poket anda. Kadangkala ia adalah rantai jam poket lama yang baru digunakan semula.

Sama seperti a boutonniere , pin lapel boleh membuatkan anda lebih menyerlah kerana ia agak jarang berlaku. Tetapi ahli politik pun kadangkala mempunyai pin kecil di sana yang menunjukkan pergaulan mereka kepada negara atau almamater mereka.

rantai lapel

Rantai lapel

Larangan dan Larangan untuk Barang Kemas Lelaki

1. Jangan Pamer

Peraturan pertama adalah untuk melangkau barang kemas yang mempunyai penjenamaan besar padanya atau yang sangat menonjol melainkan sudah tentu, anda mahu menarik perhatian orang lain dengan simbol status anda dan bukannya intelek, jenaka atau daya tarikan anda. Terus terang, cuba menarik perhatian orang lain dengan mahalnya Hermes tali pinggang atau Jam tangan rolex biasanya bermakna terdapat rasa tidak selamat yang perlu anda atasi kerana anda rasa tidak cukup dihargai oleh orang lain tanpa mereka.

Sentiasa ingat, barang kemas menarik perhatian kerana ia biasanya diperbuat daripada logam atau reflektif dan ia dibuat untuk menarik perhatian anda kepadanya. Sebagai peraturan umum, kurang adalah lebih dan jika seseorang memanggilnya bling, ini adalah penunjuk yang baik bahawa ia terlalu banyak.

Cuba untuk menarik perhatian orang ramai dengan memakai perhiasan mahal sering dikaitkan dengan rasa tidak selamat yang perlu diatasi oleh seseorang.

Cuba untuk menarik perhatian orang dengan perhiasan mahal sering dikaitkan dengan rasa tidak selamat yang perlu diatasi oleh seseorang.

Jadi, jika anda memakai a Tali leher putih atau Black Tie, anda tidak perlu memakai jam tangan itu dan ia boleh diterima dari segi sejarah untuk berbuat demikian. Kancing manset untuk pakaian siang biasanya diperbuat daripada hanya emas atau perak tanpa sebarang berlian tebal yang berkilauan dan hanya menonjol. Sudah tentu, beberapa batu berharga berbeza kerana ia kurang menonjol; mereka hanya ambil satu warna itu dalam seri anda. Tetapi, pada penghujung hari, itu adalah gaya anda, dan jika anda mahu menjadi lebih berani dan memakai warna yang lebih berani dan lebih banyak perhiasan pergi untuk itu hanya menyedari bagaimana ia boleh dilihat oleh orang lain.

2. Jangan Pakai Terlalu Banyak Barang Kemas Sekaligus

Nasihat Coco Chanel kepada wanita adalah untuk sentiasa melihat cermin dan kemudian mengeluarkan satu aksesori dan perkara yang sama berlaku untuk lelaki. Kesalahpahaman yang biasa adalah bahawa lebih banyak perhiasan adalah lebih formal, tetapi sedikit dos minimalisme benar-benar boleh membantu. Jadi, jika anda mempunyai satu cincin kuat atau manset tandatangan pastikan yang lain benar-benar tenang.

Coco Chanel

Sebelum anda meninggalkan rumah, lihat cermin dan tanggalkan satu perkara.

Coco Chanel

Untuk cincin, kebanyakan lelaki baik dengan cincin perkahwinan dan mungkin satu cincin lain di tangan yang bertentangan. Jika anda melihat gambar-gambar Pitti Uomo , anda melihat sekumpulan lelaki memakai gelang bertindan dan aksesori lain yang merupakan cara yang baik untuk menunjukkan bahawa terlalu banyak bukanlah perkara yang baik kerana ia kelihatan berlebihan.

3. Jangan Pakai Barang Kemas Bersaiz Besar

Bagi lelaki, itu boleh menjadi jam tangan emas yang sangat besar atau cincin yang menyerupai cincin kejohanan NFL. Biasanya, cincin mahal besar atau barang kemas untuk lelaki sememangnya tidak berbeza dengan simbol status. Ia sama dengan seorang wanita yang memakai pakaian yang sangat besar cincin pertunangan dan memegangnya dengan cara yang semua orang dapat melihat berapa banyak wang yang dibelanjakan seseorang untuk anda. Ia boleh dilihat dengan mudah sebagai kelihatan murah atau seperti samseng atau raja dadah. Perlu diingat bahawa kehalusan adalah kunci kepada keanggunan sebenar.

Barang kemas bersaiz besar

Elakkan memakai barang kemas bersaiz besar

4. Pilih Perkadaran Yang Tepat untuk Barang Kemas Anda

Jika anda seorang yang lebih besar dan anda mempunyai jari yang lebih besar, dengan segala cara, gunakan cincin yang lebih besar. Jika anda seorang yang sangat lelaki kurus , mungkin jalur yang lebih nipis berfungsi sama seperti tali leher yang lebih nipis atau jaket dengan lapel yang lebih kurus. Dengan cara yang sama, jika anda mempunyai pergelangan tangan nipis dan mempunyai binaan kecil , jam tangan yang lebih kecil adalah lebih baik daripada yang mempunyai diameter yang lebih besar.

Pilih barang kemas yang mempunyai perkadaran yang sesuai dengan badan anda.

Pilih barang kemas yang mempunyai perkadaran yang sesuai dengan badan anda.

5. Pilih Barang Kemas Yang Mempunyai Makna Peribadi

Terdapat sebab mengapa Pandora begitu berjaya secara komersial kerana mereka membenarkan perempuan untuk memperingati peristiwa tertentu dalam hidup mereka dan menjadikannya sebahagian daripada gelang perhiasan mereka. Lelaki boleh melakukan perkara yang sama dengan a menonton , cincin meterai, atau sepasang manset yang boleh memperingati satu langkah penting dalam hidup mereka. Ia boleh menjadi sesuatu yang mereka memberi ganjaran kepada diri mereka sendiri atau ia boleh diikat dengan saudara seperti bapa anda, bapa saudara anda yang menyerahkannya kepada anda, yang kemudian menjadikan perhiasan itu sangat istimewa kepada anda dan melebihi nilai materialistiknya.

Pada masa yang sama, berhati-hatilah agar tidak terlalu kitschy dan mungkin mempunyai gabungan parti politik menjadi sebahagian daripada perhiasan anda. Ia mungkin hanya akan mengasingkan orang dan ia sama dengan memakai t-shirt dengan mesej tebal padanya .

Jangan pakai t-shirt dengan mesej tebal di dalamnya

Baju penyata tidak akan cantik.

6. Padankan Logam Anda

Itu mungkin terdengar mudah pada mulanya tetapi apabila anda memikirkan semua logam yang berbeza dalam pakaian anda, ia boleh menjadi agak rumit. Sekiranya anda tidak mempunyai logam yang sepadan untuk segala-galanya, tidak mengapa, jangan sedar diri, dan pakai sahaja. Jika anda boleh membuat semuanya berfungsi bersama, pertimbangkan dan hasil keseluruhan akan menjadi lebih baik. Dan tidak, jika gelang perkahwinan anda adalah emas atau perak, anda harus sentiasa membiarkannya dan jangan cuba menanggalkannya atau mencampur dan memadankan perkara lain kerana sekali lagi, ia mempunyai makna dan itu lebih penting daripada memadankan warna.

Sentiasa cuba memadankan logam anda

Sentiasa cuba memadankan logam anda

Collar Pin Safety Pin Gold dari Fort Belvedere

Pin Kolar Pin Keselamatan Emas

Pin Kolar Pin Keselamatan Emas

Beli Di Sini Klip Bar Kolar dalam Emas Kuning Untuk Kolar Spread Narrow Klasik

Kubu Belvedere

Klip Bar Kolar dalam Emas Kuning Untuk Kolar Spread Narrow Klasik

Tengoklah Manset Simpul Penumbuk Monyet - Vermeil Sterling Perak Bersalut Emas Kuning - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Manset Simpul Penumbuk Monyet – Vermeil Sterling Perak Bersalut Emas Kuning

Beli Di Sini Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Hitam Aniline Dicelup Potong Mengikut Saiz - Tepi Berlipat 3cm x 120cm - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Hitam Dicelup Aniline Dipotong Mengikut Saiz – Tepi Berlipat 3cm x 120cm

Tengoklah Jasper Gold Solid Brass Belt Buckle Rounded Rectangle Boleh Ditukar dengan Gold Plating Hypoallergenic Nickel Free

Kubu Belvedere

Jasper Gold Solid Brass Belt Buckle Rounded Rectangle Boleh Ditukar dengan Gold Plating Hypoallergenic Nickel Free

Tengoklah

7. Pilih Barang Kemas Berdasarkan Peristiwa

Ini bukan sahaja benar untuk pakaian secara umum, tetapi terutamanya untuk barang kemas, anda tidak mahu muncul atau terpegun di pengebumian kerana itu akan menarik perhatian kepada anda dan simbol status anda atau objek berkilat dan bukannya kepada si mati. Contoh lain ialah jika anda pergi ke temu duga kerja, mungkin bijak untuk tidak memakai jam tangan Rolex anda yang paling mahal. Sebaliknya, apabila anda sedang berunding a perjanjian perniagaan dan orang lain ingin melihat bahawa mereka berurusan dengan ahli perniagaan yang mahir, bahawa Rolex sebenarnya boleh membantu anda. Ingat bahawa tidak ada peraturan yang jelas dan jelas tentang apa yang perlu dipakai, semuanya bergantung pada keadaan.

Ia

Tidak digalakkan memakai jam tangan mahal seperti Rolex Submariner untuk temu duga kerja

Kesimpulan

Kesimpulannya, kita semua mempunyai gaya yang berbeza dan seseorang boleh memakai anting-anting, beberapa gelang dan cincin dan ia hanya berfungsi dengan gaya keseluruhan mereka. Tetapi jika anda melihatnya dari lensa gaya kekal klasik, semua item dan peraturan perhiasan yang telah kami bentangkan di sini akan berfungsi dengan baik. Sentiasa ingat bahawa apabila anda ragu-ragu, sentiasa kurangkan dan gunakan kurang daripada lebih.

Bagaimanakah anda suka memakai barang kemas anda–atau adakah anda seorang yang memakai sedikit atau tiada? Beritahu kami dalam komen!

Rundown Pakaian

Saya memakai kombinasi yang terdiri daripada kemeja biru muda dengan manset Perancis. Saya memakai sepasang manset kaca ungu kontras dengan unsur logam emas dan saya menggabungkannya dengan tali leher berjalur. Ia vintaj daripada Brooks Brothers dan kot sukan hijau zaitun. Poket persegi saya mengambil warna hijau dan biru dan kuning, dan ia adalah paisley dari Fort Belvedere. Cincin saya adalah ikatan perkahwinan dalam emas dengan corak milgrain sedikit dan kemudian saya mempunyai cincin emas citrine.

Raphael dalam kot sukan hijau zaitun dan seluar biru laut

Raphael dalam kot sukan hijau zaitun dan seluar biru laut

Biru Kelabu & Biru Prusia Stokin Oxford Pepejal Dua Tona Fil d

Kubu Belvedere

Biru Kelabu & Biru Prusia Dua Tona Stokin Oxford Padat Fil d'Ecosse Cotton

Beli Di Sini Burgundy Silk Wool Pocket Square dengan Paisley dalam warna Beige, Biru, Hijau dan Merah Jambu serta tepi rentetan kuning air - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Burgundy Silk Wool Pocket Square dengan Paisley dalam warna Beige, Biru, Hijau dan Merah Jambu serta tepi rentetan kuning air

Tengoklah

Sekali lagi, saya memadankan warna logam dan ia juga terikat pada jalur dalam tali leher saya. Seluar slack saya juga adalah sebahagian daripada sut dan terdapat biru laut pejal dengan manset. Saya menggabungkannya dengan kasut hijau zaitun yang menyerlahkan warna jaket dan memberikan elemen visual yang menarik tanpa berlebihan. Saya menggabungkannya dengan sepasang stokin dua warna dari Fort Belvedere dalam warna biru gelap dan sejenis biru prussian yang memberikan rupa yang sangat menarik bergantung pada cara cahaya memancar pada mereka tanpa terlalu dramatik.