8 Jaket Denim Klasik Dicari untuk Lelaki (Bagaimana)

Kyle memakai jaket denim berskala

Jaket denim adalah ruji untuk kebanyakan lelaki (dan wanita!) hari ini, dan ini sebahagiannya kerana serba boleh. Oleh kerana lonjakan popularitinya sejak beberapa dekad yang lalu, ia sering dipakai dengan cara yang bergaya yang tidak selaras dengan pakaian lelaki klasik. Tetapi jaket itu mempunyai sejarah yang kaya, dan pastinya mempunyai tempat dalam almari pakaian yang abadi–jika dipakai dengan betul! Kami akan menunjukkan kepada anda caranya hari ini.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sejarah Jaket Denim
  2. Apa yang Membuat Jaket Denim Yang Baik?
  3. Lagi Petua untuk Jaket Denim Bergaya
  4. Cara Memakai Jaket Denim Pada Bila-bila Masa
  5. Cara Memakai Jaket Denim Ketika Panas
  6. Cara Memakai Jaket Denim Semasa Sejuk
  7. Rundown Pakaian

Pada asasnya pakaian Amerika, jaket denim dipakai dan disukai oleh selebriti, ikon fesyen , dan banyak lagi yang lain bukan sahaja di AS, tetapi di seluruh dunia. Tetapi di luar fakta ini, denim mempunyai bintik-bintik baik dan buruk dalam sejarah! Mari kita mendalami perkara itu, serta berkongsi beberapa idea gaya kalis bodoh di sini!

Matt Damon dan Ryan Gosling memakai jaket denim

Matt Damon dan Ryan Gosling memakai jaket denimSejarah Jaket Denim

Hebatnya, jaket denim masih agak baru dari segi sejarah fesyen, terutamanya jika dibandingkan dengan barangan lain seperti saman , yang telah wujud sejak sekian lama.

Membuat penampilan pertamanya pada tahun 1880, jaket denim pertama kali diperkenalkan oleh Levi Strauss, hanya 10 tahun selepas pengenalan yang terkenal. seluar jeans Levi .

Ilustrasi fesyen lelaki pada tahun 1930-an memakai sut

Tuan-tuan pada tahun 1930-an memakai sut

Membahagikan gaya pakaian kerja sebelumnya kepada dua item, seluar jeans untuk bahagian bawah dan jaket untuk bahagian atas , membenarkan kebebasan pergerakan yang lebih besar untuk pelombong, pekerja kereta api dan pekerjaan buruh berat yang lain. Selain itu, jaket itu sebenarnya boleh ditanggalkan untuk mengawal suhu badan dengan lebih baik apabila diperlukan.

Pekerja tahun 1930-an dengan seluar jeans denim mereka

Pekerja tahun 1930-an dengan seluar jeans denim mereka

Menjadi seperti yang tahan lasak dan kos efektifkain, denim adalah pilihan yang tepat untuk membina jaket pakaian kerja. Lagipun, ia telah terbukti menjadi pilihan yang bagus dengan seluar jeans sedekad sebelumnya. Dan anda tahu apa yang mereka katakan, Jika ia tidak rosak, jangan betulkan.

Seiring dengan perkembangan beberapa dekad, pengeluar denim lain terus berkembang dan menyesuaikan jaket denim juga. Pada tahun 1921, Lee memperkenalkan Jaket Kereta Api, yang direka khusus untuk, anda rasa, pekerja kereta api.

Lee menghasilkan Jaket Kereta Api pada tahun 1921, direka untuk pekerja kereta api.

Lee menghasilkan Jaket Kereta Api pada tahun 1921, direka untuk pekerja kereta api.

Kemudian, mereka membuat inovasi reka bentuk khusus untuk koboi dan pekerja lembu, yang dipanggil Slim Jacket. Gaya ini lebih pendek daripada lelaran sebelumnya. Panjang yang lebih pendek membantunya untuk tidak terlalu ketat. Ia telah senget poket , yang memudahkan akses untuk penunggang yang menunggang kuda mereka.

Versi alternatif kepada Jaket Slim dipanggil Penunggang Ribut telah diperkenalkan pada tahun 1933. Jaket ini menampilkan lapisan ala selimut Alaska, dan ia menambah korduroi trim ke kolar dan cuffs untuk kehangatan tambahan. Gaya ikonik ini berterusan hingga ke hari ini, dan ia menjadi jaket denim pilihan musim sejuk .

Jaket Storm Rider yang ikonik

Jaket Storm Rider yang ikonik

Bukan mereka yang berpuas hati, Levi’s juga telah memperkemaskan jaket denim mereka. Jenis III yang diperkenalkan pada tahun 1953 adalah gaya ikonik lain yang mungkin anda kenali. Ini menampilkan poket dada berkepak, padanan yang disesuaikan, dan ia juga mempunyai tali pinggang ke belakang. Gaya ini mula dikenali sebagai Jaket Trucker.

Levi

Levi's Type III mempelopori gaya jaket pemandu lori.

Awal 50-an menyaksikan permulaan gerakan budaya kaunter di Amerika dengan filem, seperti Yang Liar dan Memberontak tanpa sebab , menampilkan Marlon Brando dan James Dean , masing-masing memakai pakaian kasual dan barangan pekerja sebagai simbol pemberontakan terhadap norma masyarakat.

Jadi, apabila Elvis Presley terkenal dalam filem itu Jailhouse Rock pada tahun 1957 memakai jaket denim gelap, peningkatan besar dan populariti jaket itu berlaku dan jaket denim kini menjadi item pakaian yang diterima untuk lelaki dan wanita.

Elvis Presley memakai jaket denim gelap dalam filem 1957 Jailhouse Rock

Elvis Presley memakai jaket denim gelap dalam filem 1957 Jailhouse Rock

60-an melihat ikon Hollywood Marilyn Monroe menikmati jaket itu sebagai rehat yang baik dari gaun Hollywoodnya. John Lennon adalah peminat besar jaket denim sepanjang tahun 70-an. Dan, sudah tentu, gaya ikonik Bruce Springsteen yang tidak dapat dilupakan pada jaket denim, yang dipakai tanpa lengan di atas jaket biker ikonik untuk album 1984 beliau Dilahirkan Di Amerika Syarikat.

Marilyn Monroe memakai jaket denim sebagai seorang

Marilyn Monroe memakai jaket denim sebagai penampilan luar tugas pada tahun 1960-an.

Pada tahun 1970-an, John Lennon kerap mengambil gambar jaket denim sukan.

Pada tahun 1970-an, John Lennon kerap mengambil gambar jaket denim sukan.

Bruce Springsteen dalam sikap memberontaknya pada jaket denim.

Bruce Springsteen dalam sikap memberontaknya pada jaket denim.

Siapa tahu mungkin terdapat begitu banyak pemberontakan dalam satu pakaian? Dan, sudah tentu, dalam beberapa dekad kebelakangan ini kita melihat bahawa populariti jaket denim terus berkembang. Ia adalah sebahagian daripada trend bersaiz besar tahun 90-an, serta denim tahun 2000-an daripada segala-galanya trend, dan oleh itu, jaket denim kekal pada hari ini, sebagai simbol ekspresi, kebebasan dan umumnya sebagai pakaian kasual yang hebat. .

Drew Barrymore memakai jaket denim bersaiz besar pada tahun 90-an

Drew Barrymore memakai jaket denim bersaiz besar pada tahun 90-an

Apa yang Membuat Jaket Denim Yang Baik?

1. Denim Berkualiti

Tidak perlu dikatakan, tetapi perkara pertama yang anda perlu cari ialah jaket denim yang direka dari terkemuka denim . Jadi, kita bercakap tentang denim kapas 100%, sebagai kapas adalah serat semulajadi yang hebat. Ia juga tahan lasak apabila ditenun menjadi denim. Bahan ini bernafas dengan baik dan menjadi lebih baik dengan usia.

Ingat, tidak semua denim dibuat sama. Sesetengah pengeluar akan menambah gentian buatan manusia ke dalam campuran untuk menjadikan fabrik lebih murah, atau untuk menambah baik rasa awal pakaian. Ini selalunya berlaku dengan elastik, kerana pakaian yang mempunyai regangan padanya berasa lebih baik kerana ia bergerak dengan badan anda, tetapi ia tidak akan bertahan selagi denim kapas yang sesuai.

Kapas yang ditenun menjadi denim menghasilkan fabrik yang tahan lama

Kapas yang ditenun menjadi denim menghasilkan fabrik yang tahan lama

Ciri unik denim adalah menjadi lebih selesa dengan usia. Satu lagi helah yang sering digunakan ialah dalam kualiti anyaman itu sendiri. Apabila kapas dipintal, gentian disatukan menjadi benang yang ketat. Biasanya, semakin ketat benang semakin tahan lama. Apabila ia ketat, ia lebih sukar untuk gentian untuk longgar dan berkecai.

Kapas dipintal di kilang tekstil

Kapas dipintal di kilang tekstil

Jadi, jika pengilang ingin mencipta rasa yang lebih lembut dengan segera, mereka boleh memilih untuk memiliki denim yang ditenun longgar. Ini tidak bermakna denim yang dimaksudkan akan terasa lembut atau terus keluar dari kotak, tetapi ia juga akan lebih mudah lusuh berbanding denim biasa.

Denim Selvedge

Selvedge (juga dieja selvage) atau denim mentah ialah contoh denim berkualiti hebat. Ia adalah fabrik bermata sendiri, yang sering dipamerkan dengan bangga untuk menandakan kualitinya. Denim selvedge dicipta pada ulang-alik tenun -gaya tenun yang digunakan dalam industri pembuatan sebelum tahun 60-an, dan sebelum pengenalan peluru tenun , atau mesin membuat fabrik zaman moden.

Denim selvedge dari dekat

Denim selvedge dari dekat

Alat tenun lama ini memerlukan pengendali untuk mengawasi pengeluaran fabrik, biasanya membawa kepada keseluruhan produk berkualiti tinggi. Denim selvedge mempunyai banyak faedah, termasuk sangat tahan lasak, melembutkan dengan cantik dari semasa ke semasa. Ia juga menghasilkan patina usang yang unik untuk anda. Sudah tentu, kualiti tidak datang murah , dan denim tidak terkecuali.

Alat tenun ulang-alik yang digunakan dalam membuat denim selvedge memerlukan operator untuk mengawasi pengeluaran fabrik

Alat tenun ulang-alik yang digunakan dalam membuat denim selvedge memerlukan operator untuk mengawasi pengeluaran fabrik

Jadi, anda boleh mengharapkan untuk membayar premium untuk jaket denim selvedge, tetapi faedah akhirnya harus melebihi kos pendahuluan. Satu perkataan lagi jika anda memutuskan untuk memilih jaket yang diperbuat daripada denim selvage: ia boleh menjadi agak kaku, bermula dengan, bergantung pada ketebalan fabrik. Tetapi jangan risau, ini akan melembutkan apabila anda memakainya.

Jaket denim selvedge serba baharu boleh menjadi kaku tetapi akan menjadi lembut dari semasa ke semasa

Jaket denim selvedge serba baharu boleh menjadi kaku, tetapi akan menjadi lembut dari semasa ke semasa.

Terdapat kemungkinan sedikit pengecutan jika anda memutuskan untuk mencuci jaket tetapi ini adalah perkara biasa. Ini adalah sesuatu yang perlu dimaklumkan oleh pengilang kepada anda.

Ia juga dipanggil denim mentah, dan ini bermakna pewarna indigo dalam akan mempunyai kecenderungan untuk tertanggal pada pakaian yang lebih ringan. Naungan pakaian sebenarnya akan meringankan dari semasa ke semasa , tetapi ini adalah sebahagian daripada daya tarikan denim selvedge.

2. Ikat & Jahitan

Dari segi sejarah, tembaga digunakan untuk rivet dan butang pada jaket denim, tetapi apabila ini teroksida dan bertukar menjadi hijau, tembaga telah diganti. Jadi, pada masa kini, anda biasanya akan mendapati bahawa perkakasan pada jaket denim diperbuat daripada aloi logam.

Butang tembaga mengoksida pada jaket denim

Butang tembaga mengoksida pada jaket denim

Pada asasnya, anda pasti ingin melihat dan memastikan butang dan rivet pada jaket denim diikat dengan selamat. Melakukan ini akan membantu memastikan bahawa ia akan bertahan dalam ujian masa. Yakinlah, butang dan rivet pada jaket denim anda boleh diganti dan dibaiki apabila diperlukan.

Bahagian lain yang perlu diperhatikan pada jaket denim ialah jahitan. Semak untuk memastikan semuanya sekata, dan jika jaket tidak bergaris atau mempunyai sebarang overclocking, semak ini juga. Lagipun, tiada siapa yang mahu jahitan kereng.

Kyle menunjukkan pengancing dan jahitan jaket denimnya dari dekat

Kyle menunjukkan pengancing dan jahitan jaket denimnya dari dekat

3. Fit

Akhir sekali, dan mungkin, elemen yang paling penting untuk dilihat apabila menambah jaket denim pada almari pakaian anda ialah kesesuaian. Hanya kerana ia pakaian kasual tidak bermakna anda perlu kurang memberi perhatian kepada cara ia sesuai dengan anda.

Tidak kira gaya jaket yang anda suka, penting untuk memastikan ia mengikut garisan badan anda dengan baik, tetapi sebaik-baiknya tanpa ketat kulit. Kerana trend jeans kurus telah berlaku, jangan ikuti dengan jaket kurus!

Jaket denim yang sesuai adalah barang ruji almari pakaian yang abadi

Jaket denim yang sesuai adalah barang ruji almari pakaian yang abadi

Anda juga tidak mahu ia terlalu besar. Dan, tidak kira berapa banyak anda menggali trend 80-an dan 90-an itu, mereka akan keluar masuk fesyen dengan cara yang sangat misteri. Tetapi, jaket denim yang sesuai akan kelihatan hebat selama-lamanya.

Jaket denim seperti yang dipakai pada tahun 80-an dan 90-an

Jaket denim seperti yang dipakai pada tahun 80-an dan 90-an

Menariknya, banyak daripada prinsip kesesuaian dikongsi dengan jaket sut itu juga, tetapi, secara ringkasnya, anda sepatutnya boleh meletakkan jaket anda dengan selesa sepanjang jalan, tanpa menghisap perut anda. Anda juga sepatutnya boleh menggerakkan tangan anda dengan bebas.

The lengan baju hendaklah mencapai kira-kira pergelangan tangan anda, tidak lebih pendek dan tidak lagi. Dan panjang badan harus memenuhi bahagian atas pinggul anda untuk panjang klasik yang baik.

Jaket denim yang sesuai tidak boleh menyekat pergerakan anda.

Jaket denim yang sesuai tidak boleh menyekat pergerakan anda.

Lagi Petua untuk Jaket Denim Bergaya

Pastikan Perkara Mudah

Seperti makanan yang enak, keindahan jaket denim adalah pada kesederhanaannya. Jadi, sila elakkan koyak dan koyak yang dihasilkan. Biarkan perkara itu berlaku dengan sendirinya; ia akan kelihatan lebih tulen. Dan, elakkan hiasan seperti stud, lencana atau tampalan, kerana perkara sebegini boleh menjadikan jaket kelihatan seperti milik lebih muda relatif, bukannya individu bergaya yang anda tahu anda.

Jaket denim yang sengaja dikoyak tidak akan kelihatan seperti klasik yang sebenar

Jaket denim yang sengaja dikoyak tidak akan kelihatan seperti klasik yang sebenar.

Klasik Adalah Raja

Kami mempunyai banyak teknologi dan inovasi hebat pada abad ke-21, dan ini bermakna anda boleh menemui jaket denim dalam hampir semua warna . Sebaliknya, kami menyokong denim biru sepanjang jalan. Ia klasik, abadi, dan anda tidak akan melihat kembali pada foto itu dan menyesalinya.

Ingat, lebih gelap biru lebih pintar ia akan kelihatan.

Jaket denim biru adalah kepingan klasik yang lebih serba boleh daripada yang berwarna.

Jaket denim biru adalah kepingan klasik yang lebih serba boleh daripada yang berwarna.

Elakkan Tuxedo Kanada

Akhirnya, kita tidak boleh bercakap tentang jaket denim tanpa menyebut Tuxedo Kanada yang terkenal. Legenda mengatakan bahawa pada tahun 1951, Bing Crosby telah dinafikan masuk ke hotel Vancouver kerana jaket denim dan kombinasi jeansnya. Levi’s membalas dengan mencipta a tuxedo sepenuhnya daripada denim untuk Bing, dan nama samaran Canadian Tuxedo tersekat.

Lewi

Tuxedo denim Levi seperti yang dipakai oleh Bing Crosby pada tahun 1951

Pada masa kini, istilah itu merujuk kepada padanan seluar jeans dan jaket anda dengan tepat. Dan, sejak penampilan Bing dalam denim berganda, penampilan ini telah menyaksikan beberapa acara yang kurang bernasib baik.

Cara terbaik untuk mengatasi kombinasi yang bermasalah ialah memastikan denim anda tidak sepadan. Jadi, pertimbangkan jaket denim ringan dengan seluar jeans denim gelap , atau sebaliknya.

Cara Memakai Jaket Denim Pada Bila-bila Masa

Pakaian #1: Baju flanel, seluar jeans kontras, but suede

Memulakan sesuatu dengan ensembel denim klasik, kami memadankan beberapa seluar jeans denim gelap dengan jaket denim klasik. Seperti yang dinyatakan, perbezaan warna antara kedua-dua denim menghasilkan kontras. Oleh itu, menghapuskan sebarang tanggapan tentang tuksedo Kanada.

Kyle dalam warna denim yang kontras - sepasang seluar jeans denim gelap dan jaket denim klasik, dihias dengan but suede

Kyle dalam warna denim yang berbeza - sepasang denim gelap untuk seluar jeans dan jaket denim biru klasik.

Menambahkan rasa pakaian kerja tradisional kepada pakaian ini adalah klasik baju flanel . Kesederhanaan pakaian ini adalah kunci kejayaannya. Jadi, inilah sebabnya aksesori dikekalkan minimum dengan warna coklat kulit tali pinggang dan suede but chukka untuk menamatkan ensemble ini. Lagipun, anda tidak boleh mengalahkan rupa klasik ini.

Pakaian #2: T-shirt putih, chinos, kasut putih

Seterusnya, kami mempunyai cara yang ringkas dan moden untuk memakai jaket denim anda, sambil tetap kelihatan sejuk secara klasik. Kali ini, kami menggunakan sepasang berwarna khaki cina sebagai bahagian bawah yang disertakan dengan jaket denim. Tona coklat muda semulajadi dan seluar sangat sesuai dengan warna biru dalam jaket.

Bergaya namun bergaya, Kyle memadankan jaket denim dengan chinos khaki dan kasut putih.

Bergaya namun bergaya, Kyle memadankan jaket denim dengan chinos khaki dan kasut putih.

Konsep mencampurkan coklat dan biru dijelaskan lebih lanjut dalam kami panduan berpasangan warna , dan keharmonian ini dipertingkatkan lagi dengan menambahkan tali pinggang coklat yang lebih gelap pada pakaian.

Di bawah jaket, ringkas kemeja-T putih , kurang formal daripada baju baju berbutang, tetapi lebih formal daripada baju-t slogan. Kemeja-T putih menyerlahkan keseimbangan formaliti dalam pakaian ini.

Baju-T putih adalah almari pakaian serba boleh yang mesti ada!

Baju-T putih adalah almari pakaian serba boleh yang mesti ada!

Akhirnya, sepasang putih klasik kasut sukan bulatkan pakaian ini dengan sempurna, mencerminkan putih baju-T, tanpa menambah kontras yang tidak perlu.

Pakaian #3: Baju OCBD, seluar kelabu, chukkas suede

Jika anda ingin menambahkan sedikit keanggunan pada ensembel jaket denim anda, kemudian padankan Kemeja berbutang kain Oxford dengan seluar adalah cara yang bagus untuk berkemungkinan memakai pakaian.

Apabila memilih seluar anda, cuba elakkan fabrik super formal; perkara seperti bulu buruk , kerana sesuatu seperti ini mungkin kelihatan agak ganjil berbanding jaket denim. Sebaliknya, pergi untuk sesuatu seperti a kain flanel , kelabu tweed , atau mungkin juga chino, kerana ini mempunyai lebih banyak tekstur untuk membantu mengimbangi formaliti.

Seluar dalam flanel, tweed kelabu atau chinos dipadankan dengan jaket denim

Seluar dalam flanel, tweed kelabu atau chinos dipadankan dengan jaket denim

Kemeja berbutang kain Oxford adalah bahan ruji dalam almari pakaian klasik dan ia merupakan satu lagi ikon pakaian Amerika, sama seperti jaket denim. Ia berfungsi dengan baik untuk rupa ini kerana ia berada di antara garisan itu santai dan formal dengan baik. Untuk mengekalkan keseimbangan yang hebat ini, langkau tali leher untuk rupa ini.

Kyle berjaket denim, baju berbutang kain Oxford, seluar kelabu dan but suede chukka

Kyle berjaket denim, baju berbutang kain Oxford, seluar kelabu dan but suede chukka

Akhirnya, sepasang but suede coklat chukka membantu melengkapkan pakaian itu. Tekstur suede memberikan udara yang kurang formal, manakala garisan ringkas memastikan segala-galanya bersih dan digilap untuk penampilan ini.

Cara Memakai Jaket Denim Ketika Panas

Pakaian #4: Baju sukan, seluar pendek, kasut bot

Salah satu perkara hebat tentang jaket denim yang diuji selain daripada jaket ringan yang lain ialah keupayaan untuk memakainya walaupun ketika cuaca panas di luar. Fungsi hebat di sini sebenarnya ada menyingsing lengan baju , dan ini sebenarnya boleh dilakukan tanpa ia kelihatan ganjil. Untuk pakaian cuaca panas yang pertama, itulah yang telah kami lakukan.

Menggulung jaket denim anda

Menyingsingkan lengan jaket denim anda ialah helah pintar apabila memakainya pada hari yang panas.

Kami telah memadankannya dengan baju sukan berjalur, corak berani seperti a jalur atau a semak boleh membuat penampilan ini menyanyi. Walaupun sifat butang-up baju boleh membuatkan anda kelihatan kemas, sepasang klasik seluar pendek ditambah untuk menekankan suasana cuaca panas, dilengkapi dengan tali pinggang, mungkin yang benar-benar sepadan dengan kasut anda. Sepasang klasik kasut bot membantu melengkapkan keseluruhan pakaian sebagai cuaca panas yang mesti ada.

Kyle memakai jaket denimnya dengan baju sukan berjalur, seluar pendek dan kasut bot untuk penampilan musim panas klasik.

Kyle memakai jaket denimnya dengan baju sukan berjalur, seluar pendek dan kasut bot untuk penampilan musim panas klasik.

Pakaian #5: Kemeja-T putih, seluar pendek, loafers (tanpa stokin)

Untuk penampilan seterusnya, kami mengekalkan lengan baju yang digulung. Jom gantikan baju berbutang itu dengan baju-T putih dari tadi. Ini memastikan pakaian bersih dan ringkas, serta memberikan estetika yang lebih mudah disatukan.

Kyle dalam satu lagi pakaian jaket denim cuaca panas dengan kemeja putih, seluar pendek dan kasut, tanpa stokin.

Kyle dalam satu lagi pakaian jaket denim cuaca panas dengan kemeja putih, seluar pendek dan kasut, tanpa stokin.

Untuk melengkapkan tee putih yang segar, kami telah menambah sepasang gelap yang kontras loafers . Seperti yang anda ketahui sekarang, saya suka penampilan tanpa stokin, tetapi saya sangat mengesyorkannya di sini kerana ia memastikan pakaian itu sentiasa harmoni, dan akan membantu anda berasa lebih sejuk berbanding jika buku lali anda ditutup.

Cara Memakai Jaket Denim Semasa Sejuk

Kategori pakaian terakhir kami hari ini ialah memakai jaket denim apabila cuaca tidak begitu mengizinkan.

Pakaian #6: Seluar jeans gelap, baju OCBD, tali leher kasual, but suede

Untuk pakaian cuaca sejuk pertama kami, kami membawa kembali seluar jeans denim gelap dari penampilan pertama kami, dan kami akan memadankannya dengan baju berbutang bawah kain Oxford.

Untuk menambah lapisan kehangatan, anda juga boleh mempertimbangkan untuk menambah rajutanjaket. Ini juga akan menjadi cara yang bagus untuk menceriakan pakaian. Ini boleh dilakukan tanpa kelihatan terlalu serius, dan, sudah tentu, boleh membantu mengekalkan suhu yang selesa.

Kyle dalam ensembel gabungan telaga - jaket denim, baju berbutang kain Oxford, but suede dan Knit Tie dalam Solid Rust Orange Silk dari Fort Belvedere

Pakaian klasik untuk musim sejuk dengan jaket denim, baju OCBD, but suede dan Knit Tie dalam Solid Rust Orange Silk dari Fort Belvedere .

Penampilan ini disatukan dengan tambahan tali leher kasual. Saya tahu itu mungkin kedengaran seperti oxymoron tetapi percayalah pada saya yang ini. Dengan memilih tekstur kasual seperti a tali leher rajutan , a shantung silk , atau tali leher bulu, anda sebenarnya boleh menaikkan keseluruhan pakaian, semuanya tanpa kelihatan terlalu pengap.

Ikatan rajut dua warna Fort Belvedere.

Ikatan rajut dua warna Fort Belvedere.

Tali Kait Dua Nada dalam Sutera Berubah Kuning Arang dan Cognac - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait Dua Nada dalam Sutera Berubah Kuning Arang dan Cognac – Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali Kait Dua Nada dalam Sutera Berubah Merah dan Biru Laut - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait Dua Nada dalam Sutera Berubah Merah dan Biru Laut – Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali Bertali Dua Nada dalam Tentera Laut dan Sutera Berubah Biru Muda - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait Dua Nada dalam Tentera Laut dan Sutera Berubah Biru Muda – Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali Bertali Dua-Tona dalam Sutera Berubah Hitam dan Merah Jambu Magenta - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Bertali Dua-Tona dalam Sutera Berubah Hitam dan Merah Jambu Magenta – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Untuk kasut, but suede kembali. Suede sebenarnya berfungsi dengan baik dalam cuaca basah. Garisan elegan ringkas a but Chelsea atau dalam but chukka sangat bagus dalam pakaian ini.

Pakaian #7: Baju sejuk turtleneck, chinos, but suede

Beralih kepada pakaian ringkas yang bergaya untuk cuaca yang lebih sejuk, kami memadankan jaket denim kami dengan a baju sejuk turtleneck di bawah kali ini. Tiada yang lebih selesa daripada sehelai pakaian rajut apabila merkuri jatuh. Jadi, kami meletakkannya di hadapan dan tengah. Ia bukan sahaja membuatkan anda selesa, tetapi ia juga membingkai wajah anda.

Untuk kekal bergaya pada hari yang sejuk, Kyle memakai jaket denimnya dengan baju sejuk turtleneck, chinos dan but suede

Untuk kekal bergaya pada hari yang sejuk, Kyle memakai jaket denimnya dengan baju sejuk turtleneck, chinos dan but suede

Kami membawa kembali chinos dalam rupa ini, kerana ia lebih berpakaian daripada seluar jeans ; tidak begitu berpakaian sehinggakan mereka tidak pada tempatnya. Selain itu, seperti yang telah kita bincangkan, mereka akan kelihatan hebat dengan jaket denim. Dan sama seperti pakaian kami sebelum ini, but suede chukka berkuasa tinggi.

Pakaian #8: Kot, baju OCBD, seluar flanel, kasut pakaian

Penampilan terakhir kami ialah pakaian jaket denim yang lebih berani, tetapi saya pasti anda akan mahu mencubanya sendiri. Idea penampilan ini adalah menggunakan jaket denim sebagai lapisan tengah antara baju berbutang kain Oxford dan baju kot .

Kyle menyarungkan jaket denimnya sebagai lapisan tengah antara baju ODBC dan kot, digabungkan dengan seluar flanel dan kasut pakaian berwarna coklat.

Kyle menyarungkan jaket denimnya sebagai lapisan tengah antara baju OCBD dan kot, digabungkan dengan seluar flanel dan kasut pakaian berwarna coklat.

Untuk pakaian ini berfungsi dengan baik, kot perlu sekurang-kurangnya paras lutut, perbezaan yang cukup diberikan untuk menjadikannya kelihatan sengaja. Kami tidak akan melihat penampilan 'pemanasan rosak dan saya memakai semua yang saya miliki'.

Kot sepanjang lutut menunjukkan kontras yang cukup untuk menjadikan pakaian itu kelihatan sengaja

Kot sepanjang lutut menunjukkan kontras yang cukup untuk menjadikan pakaian itu kelihatan sengaja

Memandangkan kot akan memberikan ensemble rasa yang lebih berpakaian, melangkau tali leher akan membantu mengimbangi keadaan dan akan memberikan keupayaan untuk memakai chinos dari sebelumnya. Untuk menyelesaikan rupa ini, coklat kasut pakaian tambah kelebihan keseluruhan yang halus.

Rundown Pakaian

Hari ini saya memakai jaket denim biru tua daripada Lucky, kemeja biru berbutang bawah dengan kemeja-t putih, seluar jeans biru dan sepasang but chukka coklat gelap. Dan sudah tentu sepasang stokin jalur bayangan coklat Fort Belvedere. Lihat kedai Fort Belvedere di sini untuk stoking seperti ini.

Kyle memakai jaket denim biru tua

Penampilan keseluruhan Kyle - jaket denim biru tua daripada Lucky, kemeja biru berbutang dengan kemeja-T putih, seluar jeans biru dan sepasang but chukka coklat gelap.

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Gelap dan Beige Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Gelap dan Kapas Fil d'Ecosse Beige – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Apakah cara kegemaran anda untuk memakai jaket denim? Beritahu kami pilihan penggayaan anda di bahagian komen!