Adakah 22 Lelaki Ini Pakaian Terbaik di Dunia Hari Ini?

Pakaian Terbaik Dunia 3840x2160 1 berskala

Walaupun pakaian, pertama sekali, praktikal untuk memanaskan kita, hari ini, ia lebih daripada itu. Pakaian boleh mewakili keperibadian kita, nilai kita, dan, sudah tentu, gaya peribadi kita. Hari ini, kita akan bercakap tentang lelaki berpakaian terbaik di dunia yang menikmati keseronokan pakaian dan kelihatan hebat melakukannya.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. 22 Lelaki Sejati Berpakaian Terbaik: 1. Sean Crowley (@crowley_vintage)
 2. 2. Maslow So (@maslowso)
 3. 3. Sem (@dapperclassic)
 4. 4. Richard Olah (@richards_sartorial_journey)
 5. 5. Encik Escobar (@escobarstyle1)
 6. 6. Jeff (@anglo_and_ivy)
 7. 7. Emopotstyle Mooh (@emopotstyle_image_consultant)
 8. 8. Akinari Shoji (@akinarishoji)
 9. 9. Rashid Hooks (@sugasheed)
 10. 10. Taqu Uhi (@taqu_uhi)
 11. 11. Armando (@armandomadrid)
 12. 12. Esosa Imoisili (@centralcalisosa)
 13. 13. Hiro (@hiro_uk_music)
 14. 14. Rasa Tekstur (@rasa_tekstur)
 15. 15. Bernhard Roetzel (@bernhardroetzel)
 16. 16. William (@voxsartoria)
 17. 17. Linus (@iamshufaja)
 18. 18. Herbert Stricker (@grimoddelareyniere)
 19. 19. Henrik Hjerl (@henrikhjerl)
 20. 20. Giorgio Giangiulio (@giorgiogiangiulio)
 21. 21. Nick Foulkes (@n_foulkes)
 22. 22. Andy Poupart (@styleafter50)
 23. BONUS: Denise (@women_in_tailoring)
 24. Kesimpulan
 25. Rundown Pakaian

Lazimnya, mengenai senarai berpakaian terbaik, senarai itu penuh dengan bintang filem, pemuzik dan tokoh terkenal lain seperti Putera Charles. Walaupun sesetengah daripada mereka, seperti Benedict Cumberbatch, mempunyai gaya peribadi yang menarik, saya percaya terdapat ramai lelaki tulen, yang tidak terkenal, yang mempunyai gaya yang jauh lebih baik dan lebih menarik daripada bintang terkenal itu.

Sebelum kita turun ke senarai, yakinlah bahawa ini 100% tidak ditaja. Tiada kerjasama yang berlaku. Mereka benar-benar lelaki yang kami dapati memberi inspirasi, yang mempunyai gaya klasik yang sangat unik dan menarik. Pasukan kami di Gentleman's Gazette menghabiskan sepanjang hari melalui suapan media sosial dan ia adalah hari yang sangat produktif. Ini bukan ranking dari pertama hingga terakhir. Ini hanyalah lelaki dalam susunan rawak seperti yang kita lihat.22 Lelaki Sejati Berpakaian Terbaik: 1. Sean Crowley ( @crowley_vintage )

Sean Crowley ialah pemilik Crowley Vintage di Brooklyn. Sean ialah peminat vintaj yang menggambarkan gayanya sebagai maksima dan, jika anda pernah ke kedainya, anda tahu sebabnya. Ia penuh dengan barangan, tetapi sentiasa dalam cara yang menarik dan bergaya.

Sean di kedainya, Crowley Vintage & Antiques

Sean di kedainya, Crowley Vintage & Antiques

Saya pernah ke apartmennya bertahun-tahun lalu. Saya berkelah dengan dia di taman. Dan ia benar-benar maksima. Tidak ada satu inci persegi di mana anda boleh meletakkan sesuatu, namun ia adalah gaya yang sangat unik dan ia juga tercermin dalam pakaiannya.

Beliau menimba pengalaman daripada Bobby dari Boston dan merupakan pencinta gaya desa Inggeris. Dia juga pernah bekerja untuk Ralph Lauren, jadi dia mempunyai banyak vintaj Ralph Lauren barangan, barangan dari England, barangan kolej, barangan Ivy. Secara keseluruhan, campuran eklektik yang sejuk, bukan sahaja di kedainya, tetapi juga secara peribadi dalam almari pakaiannya.

Sean memakai mantel memerang vintaj untuk ensembel cuaca sejuk

Sean memakai mantel memerang vintaj untuk ensembel cuaca sejuk

Sudah tentu, dia memakai banyak barangan vintaj, tetapi dia juga mempunyai sut tersuai daripada Alan Flusser dan dia suka baju daripada Drake's. Seperti yang anda tahu, kami juga menyukai vintaj, dan Sean ialah lelaki pilihan kami untuk inspirasi vintaj.

Berpangkalan di New York, barangannya tidak murah, tetapi ia berbaloi.

2. Maslow So ( @maslowso )

Maslow So mempunyai gaya yang sangat berbeza daripada Sean Crowley. Maslow sebelum ini bekerja untuk Prologue Hong Kong. Dia bersama Il Negozio. Pada asasnya, ia adalah jenama yang memberi tumpuan Gaya Neapolitan digandingkan dengan ketukangan Jepun.

Kami menyukai pakaiannya kerana ia sering memadankan tekstur yang menarik. Dia biasanya tidak berani dalam warna atau corak, walaupun kadangkala, anda boleh melihat cermin tingkap sebagai contoh. Dia suka nada bumi coklat dan gading, tetapi juga biru muda, tentera laut, biru gelap dan warna kelabu.

Maslow memakai pakaian kasual dalam rona biru yang berbeza

Maslow memakai pakaian kasual dalam rona biru yang berbeza

Maslow selalunya memakai jaket berdada tunggal dengan bahagian hadapan terbuka berpotongan

Maslow selalunya memakai jaket berdada tunggal dengan bahagian hadapan terbuka berpotongan

Perhatikan jaket berdada tunggalnya sentiasa mempunyai bahagian hadapan terbuka yang sangat berpotongan, yang merupakan gaya yang sangat khusus yang, walaupun saya bukan peminat secara peribadi, saya hormati sebagai ciri gaya.

Secara keseluruhannya, saya suka cara dia menyatukan pakaiannya dengan cara yang bergaya, namun bersahaja, kerana gaya tidak selalunya mengenai pilihan yang berani.

3. Sebagai ( @dapperclassic )

Sem menyiarkan pakaian yang hebat setiap hari di Instagramnya. Selalunya, anda akan melihat beberapa bentuk gabungan. Pada masa lalu, dia biasanya memberi tumpuan baju raya , jaket, seluar dan aksesori. Tetapi, baru-baru ini, dia juga menambah lebih banyak gambar pakaian penuh, yang kami hargai.

Sem menggunakan harmoni warna dan tekstur dalam ensembel kasual

Sem menggunakan harmoni warna dan tekstur dalam ensembel kasual

Ada dua perkara yang saya sangat suka tentang dia. Pertama, adalah cara dia berpasangan jaket dengan seluarnya. Terdapat banyak kombinasi yang berlaku dan ia agak memberi inspirasi jika anda mempunyai almari pakaian yang agak besar atau almari pakaian yang lebih kecil, dan anda ingin mencampurkan perkara dengan cara yang berbeza. Kedua, saya suka dia memasangkan aksesori yang agak berwarna-warni untuk menjadikannya pop tanpa terlalu kuat. Ya, dia memang pakai saman kadang-kadang, tetapi sebenarnya, terdapat lebih banyak kombinasi pakaian.

4. Richard Olah ( @richards_sartorial_journey )

Jika anda suka sut dan gaya trad, lihatlah Richard Olah dengan pemegang @richards_sartorial_journey yang sesuai. Dalam fikiran saya, ia adalah gabungan gaya trad, Liga Ivy , dan pandangan peribadi tentang gaya lelaki klasik.

Richard suka sut berjalur, berdada dua atau baju berwarna pastel yang menarik atau baju Winchester , sama seperti baju sejuk tenis dan baju sejuk. Dia juga menarik tali leher dan aksesori vintaj.

Richard Olah dalam penampilan serba vintaj untuknya

Richard Olah dalam penampilan serba vintaj untuk Cabaran Pakaiannya bernilai £150 (sekitar $198)

Apa yang lebih mengagumkan ialah kebanyakan almari pakaiannya adalah vintaj atau barang terpakai, yang menunjukkan kepada anda yang boleh mempunyai gaya yang hebat mengikut bajet. Jika anda baru, anda mempunyai bajet, dan anda fikir, Saya tidak mampu membelinya. Saya tidak boleh kelihatan seperti itu, sila lihat panduan kami tentang perkara yang boleh dilakukan oleh tuan-tuan dalam bajet untuk menyatakan gaya mereka dengan cara, walaupun tidak mempunyai banyak wang tunai.

15 Cara Berpakaian Cantik mengikut Bajet – Gaya Klasik untuk Wang Sedikit

Baca PANDUAN

5. Encik Escobar ( @escobarstyle1 )

Di hujung lain spektrum klasik ialah Encik Escobar. Apabila saya melihat Instagramnya, saya lebih banyak memikirkan gaya Kyle. Anda lihat jaket denim dan baju berlebihan , dan sut ialah sesuatu yang jarang anda temui di sana.

Encik Escobar

Putaran En. Escobar yang bergaya namun klasik pada jaket denim

Pakaian cuaca sejuk yang santai masih boleh kelihatan tersusun rapi seperti yang dilihat di sini di En. Escobar

Pakaian cuaca sejuk yang santai masih boleh kelihatan tersusun rapi seperti yang dilihat di sini di En. Escobar

Pakaian Encik Escobar adalah contoh yang baik untuk memasangkan but atau double tali sami dengan baju flanel dan item yang lebih kasual dalam persekitaran yang masih klasik. Walaupun kami menyukai gaya klasik yang sesuai dan but, ia bagus untuk mendapat inspirasi apabila ia belum masa nak pakai tali leher .

6. Jeff ( @anglo_and_ivy )

Satu lagi stud yang kami suka ialah Jeff dari @anglo_and_ivy. Dia memakai tweed dan korduroi, seersuckers, tali leher, dan semua sembilan ela. Dengan baju sejuk tenis dan kriketnya, anda dapat melihat dengan jelas penghargaannya terhadap gaya Inggeris, serta gaya Ivy.

Apa yang menarik tentang almari pakaiannya ialah dia menggabungkannya kenduri banyak, yang pada asasnya bermakna menikmati kegembiraan berpakaian dalam fesyen bermusim.

Jeff memakai palet warna yang sesuai dengan musim bunga yang sesuai dengan musim

Jeff memakai palet warna yang sesuai dengan musim bunga yang sesuai dengan musim

Jadi, jika musim bunga, anda pasti akan melihat Jeff dalam warna yang sesuai mengikut musim yang meletus dan sedikit lebih kuat. Dan pada musim sejuk, dia suka berlapis dengan jaket baju sejuk, tweed dan korduroi. Sudah tentu, semuanya dalam warna dan corak yang lebih disenyapkan.

Sama seperti Richard Olah, Jeff menggabungkan banyak perkara barangan vintaj ke dalam almari pakaiannya.

7. Emopotstyle Mooh (@ emopotstyle_image_consultant )

Emopotstyle Mooh ialah perunding imej yang berpangkalan di Eropah, yang membawakan kami pelbagai gaya. Sama ada topi Lord hijau dengan bulu atau kot yang mempunyai unsur a baju kot atau, ringkasnya, kombinasi klasik dengan sepasang seluar navy, Mooh mempunyai gaya yang hebat.

Mooh memakai Lord berbulu hijau

Mooh memakai topi Lord berbulu hijau sebagai aksen pada pakaian kasual

Di sini, dia memakai sut kelabu untuk penampilan yang lebih diredam

Di sini, dia memakai sut kelabu untuk penampilan yang lebih diredam

Walaupun begitu, bukan semua pakaian adalah sesuatu yang saya akan pakai, tetapi dia adalah perunding gaya dan imej. Jadi, dia kadang-kadang pergi lebih jauh. Dia bereksperimen, dan itulah keindahan gaya. Anda tidak akan sentiasa melakukannya. Anda tidak mahu mendapatkan pakaian yang hebat. Tetapi, dengan sentiasa mencuba dan menolak sampul surat, anda sentiasa memperhalusi gaya anda dan mencari suara sartorial anda.

8. Akinari Shoji ( @akinarishoji )

Seterusnya ialah Akinari Shoji, yang bekerja untuk Kamakura Shirts di Tokyo. Saya suka pakaiannya kerana ia tidak berdebu, berlebihan, namun, ia mempunyai udara yang diilhamkan vintaj di sekelilingnya. Dia tidak menyukai adat zaman berzaman dan semua yang dia pakai adalah moden dan boleh dipakai pada zaman ini. Tetapi, semuanya ada anggukan yang khusus berdekad-dekad dan saya suka itu.

Satu lagi sebab kami menyukai saluran Instagramnya ialah dia menggayakan semula pakaian di sekelilingnya saman yang sama dan menunjukkan banyak kreativiti, yang merupakan sesuatu yang boleh membantu anda memanfaatkan pakaian yang sama.

Akinari dalam sut cek Prince of Wales berdada dua

Akinari dalam sut cek Prince of Wales berdada dua

Contoh utama ialah berpayudara dua Semak Prince of Wales sesuai. Saya juga mempunyai satu dan saya pasti boleh belajar sesuatu daripadanya. Secara keseluruhan, saya suka dia mempamerkan bahawa anda tidak memerlukan almari besar untuk menikmati berpakaian dengan baik.

9. Mata Kail Rashid ( @sugasheed )

Mungkin yang paling terkenal dari pemotretan dari jenama British Thomas Farthing, yang juga sangat berinspirasikan vintaj, Raashid Hookserhaps ialah seorang model. Oleh itu, bukan semua perkara yang dia pakai atau yang boleh anda lihat di Instagramnya sebenarnya adalah gayanya. Walau bagaimanapun, itu tidak menghilangkan fakta bahawa dia memakai sesuatu dengan sangat baik.

Raashid dalam jaket kulit shearling untuk penampilan cuaca sejuk yang bergaya

Raashid dalam jaket kulit shearling untuk penampilan cuaca sejuk yang bergaya

Kerana dia seorang model, beberapa pakaian yang ditampilkan lebih bergaya. Tetapi, kita, sudah tentu, melihat perkara yang memberi inspirasi kepada kita. Kami suka Instagram Raashid kerana, setiap kali dia memakai sesuatu, dia melakukannya dengan selesa. Dia memakai pakaian itu, pakaian itu tidak memakainya.

10. Taqu Uhi ( @taqu_uhi )

Kami suka Taqu Uhi kerana dia sangat suka memasukkan warna ke dalam pakaiannya, sama seperti Sem.

Taqu tidak takut untuk memakai rona permata yang berani dalam pakaiannya tetapi, kerana barang-barang adalah kualiti yang lebih tinggi daripada kebanyakan rona yang lebih berani ini, ia sebenarnya berfungsi dan kelihatan baik padanya. Ini adalah contoh tekstur yang bagus, butiran sartorial dan cara anda boleh melakukannya gunakan roda warna untuk kelebihan anda .

Taqu menggabungkan warna-warna berani dalam pakaiannya

Taqu menggabungkan warna-warna berani dalam pakaiannya

Di sini, dia melengkapkan penampilan kasual klasik dengan jaket yang ganjil

Di sini, dia melengkapkan penampilan kasual klasik dengan jaket yang ganjil

Satu lagi sebab kami suka dia ialah dia peminat tegar jaket yang ganjil , yang saya rasa sangat diremehkan dalam pakaian lelaki klasik hari ini.

11. Armando ( @armandomadrid )

Armando dari Madrid adalah satu lagi contoh klasik yang bagus kot sukan dan kombinasi seluar ganjil. Dia mempunyai pengikut yang kuat di Instagram dan, baru-baru ini, dia juga mula menerbitkan video unboxing kasut di saluran YouTubenya.

Armando dalam rupa harmoni menampilkan warna coklat, biru dan kelabu

Armando dalam rupa harmoni menampilkan warna coklat, biru dan kelabu

Apa yang Armando lakukan dengan baik ialah menggunakan a sepasang seluar panjang yang sangat sesuai sebagai kanvas asas untuk pakaian klasiknya. Menggunakan reka bentuk biasa dalam julat luas rona bumi, rona lebih cerah atau rona biru laut atau kelabu yang lebih gelap membolehkannya menjadi lebih suka bermain dan berwarna-warni dengan seluruh pakaiannya. Terus terang, ini benar-benar sesuatu yang anda boleh cuba juga dan, tidak lama lagi, anda mungkin berminat dengan ini rosak teknik.

12. Esosa Imoisili ( @centralcalisosa )

Jika anda lebih berminat dengan pandangan baru tentang klasik saman perniagaan , Esosa Imoisili ialah lelaki anda. Saya tahu anda telah mendengarnya berkali-kali dan saya akan menyatakannya sekali lagi, ini semua tentang kesesuaian, dan Esosa memahaminya.

Sebagai seorang lelaki yang bekerja dalam bidang kewangan, pakaiannya pastinya lebih condong ke arah perniagaan yang lebih disenyapkan, namun ia bukanlah rupa klasik lama yang mungkin anda ketahui daripada dinding Jalan . Ya, dia memakai banyak kelabu dan biru tetapi, kadangkala, dia memakai tali leher warna yang sangat berani, contohnya, atau sut lapel yang sangat sempit.

Esosa dalam sut kelabu gaya Neapolitan

Esosa dalam sut kelabu gaya Neapolitan

Tali leher ungu adalah warna pop yang bagus untuk rupa yang diredamkan ini

Tali leher ungu adalah warna pop yang bagus untuk rupa yang diredamkan ini

Tiada pakaiannya yang kelihatan sama ada terhad atau bersaiz besar dan dia juga melakukan kerja yang baik dalam menggandingkan warna klasik ini dengan aksesori yang halus tetapi lebih berani daripada aksesori biasa.

13. Hiro ( @hiro_uk_music )

Hiro mempunyai minat untuk semua perkara bahasa Inggeris, terutamanya jenama warisan Inggeris. Dan walaupun jenama itu sangat tradisional, dia menggabungkannya dengan cara yang segar dan menarik. Anda boleh melihat lebih banyak lagi jaket kasual atau Jaket Norfolk , tetapi juga sesuai. Dan, selalunya, dia menggabungkan aksesori dengan cukup baik.

Hiro dalam penampilan kasual yang tinggi

Hiro dalam penampilan kasual yang tinggi

Saya juga suka bahawa dia tidak takut untuk memakai kasut penonton . Mereka sentiasa dalam warna coklat dan putih tetapi, kadangkala, dalam jenis kuning air atau suede dalam warna coklat yang berbeza sedikit.

14. Rasa Tekstur ( @rasa_tekstur )

Seterusnya ialah @taste_of_texture, yang mendakwa dia berumur 24 tahun dan dari Poland. Sesetengah orang mungkin mengatakan dia kelihatan lebih seperti 14 daripada 24 dan saya benar-benar dapat melihat sebabnya. Dia mempunyai pelbagai pakaian yang semakin banyak yang digabungkan dengan cara yang sangat menarik.

@rasa_tekstur

Penampilan sprezzatura @taste_of_texture menggunakan warna pelengkap

Tidak kira sama ada ia adalah cahaya saman kelabu , berdada dua blazer tentera laut , atau kot sukan hijau, dia menarik semuanya dengan sangat baik. Selain itu, dia sering memakai tali lehernya. Ia dalam cara yang sangat elegan di mana anda boleh melihat kedua-dua bilah di bahagian atas, yang menghasilkan lebih banyak a sprezzatura tengok.

15. Bernhard Roetzel ( @bernhardroetzel )

Bernhard Roetzel ialah Paus Jerman bagi pakaian lelaki klasik. Bernhard telah menulis dan meneroka serta menikmati pakaian lelaki klasik sejak saya masih kecil. Dia adalah pengarang buku terkenal itu Tuan-tuan , yang telah diterjemahkan ke dalam banyak bahasa dan dia telah menulis banyak buku lain tentang perkara itu.

saya dah jumpa dia secara peribadi beberapa kali dan dia penyokong besar klasik Inggeris. Namun, dia juga berminat dengan gaya Eropah Timur, Austria dan lain-lain. Kadang-kadang, dia pastinya boleh menjadi eklektik dan mungkin sedikit berlebihan bagi sesetengah orang, tetapi saya sentiasa mendapati ia memberi inspirasi dan menarik.

Eklektik tetapi masih klasik, di sini Bernhard menggariskan penampilannya dengan baju sejuk hijau terang

Eklektik tetapi masih klasik, di sini Bernhard menggariskan penampilannya dengan baju sejuk hijau terang

Walaupun begitu, dia juga tidak takut untuk memakai pakaian yang sangat haus jaket berlilin dan but getah dalam sangat ala desa dan dia, sebenarnya, tinggal di luar bandar di luar Berlin di Jerman. Jadi, ia sangat sesuai.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dia telah menemui internet dan satu perkara yang menonjol ialah dia mempunyai banyak fotografi bagus yang selalunya sangat banyak di luar, dan bukan di dalam studio. Jadi, ia sentiasa dalam konteks dan sangat memberi inspirasi.

16. William ( @voxsartoria )

Watak lain yang kami rasa antara lelaki berpakaian terbaik di dunia ialah @voxsartoria, a.k.a. William atau Bill. Di saluran Instagram atau tapak webnya, anda tidak akan pernah melihat wajahnya. Ia sentiasa disekat atau ditutup, namun pakaian yang dipakainya sentiasa bersih.

William memakai jaket seersucker berdada dua yang sesuai

William memakai jaket seersucker berdada dua yang sesuai

Dia suka martini, kualiti yang sesuai dan fabrik, dan dia sering menunjukkan ciptaannya dipesan lebih dahulu kuda tukang jahit. Walaupun dia mempunyai pilihan payudara tunggal atau dada dua yang sihat, saya sentiasa benar-benar terkejut dengan kesesuaian itu, terutamanya pada jaket dua dadanya.

Laman webnya pada asasnya adalah jurnal visual yang penuh dengan gambar-gambar hebat filem klasik dan James Bond , sentiasa dalam resolusi tinggi. Dan saya tidak tahu di mana dia menemui mereka semua, tetapi ia adalah perkara yang hebat.

17. Linus ( @iamshufaja )

Seorang lagi lelaki berpakaian kemas dalam buku kami ialah Linus dari @iamshufaja, yang merupakan blogger pakaian lelaki di belakang Lelaki yang Sesuai .

Seperti yang anda duga dari tajuknya, Linus amat berminat dengan cara kemampanan adalah sebahagian daripada pakaian lelaki klasik. Oleh itu, sangat menggembirakan untuk melihat betapa serba boleh beberapa item dalam koleksinya sambil dia mengubah gayanya dalam pelbagai cara.

Linus dalam ensembel tali leher hitam

Linus dalam ensembel tali leher hitam

Sebagai penyokong untuk jahitan berkualiti, dia mempunyai gaya yang sangat halus dan elegan, dan ia menyegarkan untuk melihat seseorang yang sangat bersemangat tentang kelestarian dalam pakaian .

18. Herbert Stricker ( @grimoddelareyniere )

Salah satu kegemaran peribadi saya sepanjang masa untuk lelaki berpakaian terbaik ialah Herbert Stricker. Dia adalah kira-kira tujuh kaki tinggi dan mempunyai kaki yang besar dan oleh itu, sejak kecil, dia lebih kurang terpaksa meneroka untuknya.

Herbert mengedarkan mewah colognes dan minyak wangi untuk hidup di seluruh Eropah dan, kerana dia sentiasa menikmati kasut yang dipesan lebih dahulu Roberto Ugolini , dia mendapat idea untuk mencipta barisan wangian dengan nama yang sama.

Salah seorang Herbert

Salah satu kasut Herbert's Roberto Ugolini yang dipesan lebih dahulu

Dia agak kerap mengembara ke seluruh dunia dan dia mempunyai pengalaman dengan banyak tukang jahit yang berbeza dan sekolah jahitan . Sebagai contoh, dia adalah lelaki pertama yang saya kenali yang mempunyai jaket Sciamat dan itu pada awal 2000-an.

Pengalamannya yang luas dengan tukang jahit, pembuat kasut dan pembuat baju yang berbeza, digabungkan dengan perhatian terhadap perincian, mencipta pakaian yang menakjubkan dan unik. Tidak ramai yang mempunyai pengalaman dengan sut bahasa Inggeris yang dipesan lebih dahulu daripada Anderson & Sheppard, sut Jerman daripada Dietl atau Schmauder, dan Itali yang dari Caraceni, Colombo, tetapi tukang jahit yang lebih kabur seperti Di Toni atau, apa yang dia panggil, tukang jahit yang dipesan lebih dahulu misteri.

Herbert memakai sut tentera laut berdada dua

Herbert memakai sut tentera laut berdada dua

Walaupun Herbert mempunyai semua pakaian klasik, dia tidak takut untuk menukar almari pakaiannya apabila berat badannya turun naik dan oleh itu, di antara semua pakaian yang ditempah lebih dahulu, anda kadangkala boleh melihat SuitSupply pakaian, yang sangat keren.

19. Henrik Hjerl ( @henrikhjerl )

Seorang lagi lelaki berpakaian hebat ialah Henrik Hjerl, juga dikenali sebagai Butler dari Styleforum. Dia seorang sartorialist Denmark yang terkenal dengan senyumannya yang hangat dan sifatnya yang eksentrik. Dia juga seorang ahli silap mata yang hebat. Dia menghargai miliknya gaya peribadi sangat dan banyak pakaiannya dibuat oleh Steven Hitchcock.

Saya suka gaya keseluruhannya, malah hakikat bahawa dia mempunyai potret indah yang dilukis oleh artis Denmark yang mungkin menyerupai potret lelaki tahun 1920-an. Dia tidak takut untuk memakai Hermes H ikatan . Tetapi, selepas semua, dengan aliterasi H dalam nama anda, saya rasa itu tidak mengapa.

Tali leher Hermes H merah jambu pada Henrik

Tali leher Hermes H merah jambu pada Henrik

Jika anda melihat semua gambarnya, anda akan melihat bahawa gambarnya kolar baju sentiasa dalam bentuk yang sempurna dan sebabnya adalah kerana dia suka baju kolar yang boleh tanggal. Ya, mereka sukar dicari hari ini. Terdapat beberapa penjual pakaian sah seperti Stanley Ley yang menawarkan mereka di luar rak . Saya rasa Henrik mendapat buatan sendiri, tetapi tiada apa-apa yang kelihatan seperti a kolar boleh tanggal dan dia adalah contoh sempurna mengapa.

Henrik dalam ensembel pesta taman cuaca panas

Henrik dalam ensembel pesta taman cuaca panas

Apa yang saya suka tentang dia ialah dia memakai sut yang sama dengan Pitti Uomo. Salah satunya ialah a hijau saman dengan cermin tingkap, saya rasa, masuk ungu atau biru, oren , dan kuning. Dan kemudian, dia juga biasanya memakai jubah Sepanyolnya, yang agak unik dan, oleh itu, ciri gaya untuknya.

20. Giorgio Giangiulio ( @giorgiogiangiulio )

Seorang lagi yang berpakaian kemas yang selalu saya jumpa di Pitti Uomo ialah Giorgio Giangiulio. Apabila anda menatal suapan Instagramnya, anda akan perasan dia memakai cermin mata hitam lebih kerap daripada tidak.

Saya suka pakaiannya kerana dia mengeluarkan warna yang lebih terang dengan baik. Dia mempunyai gaya Itali yang tipikal ini, tetapi dia tidak takut untuk memakai sut korduroi bordeaux, yang saya ambil gambarnya sekali, atau mungkin saman coklat , yang boleh kelihatan agak keren.

Giorgio dalam ensembel gabungan warna yang bijak seperti yang difoto oleh Raphael

Giorgio dalam ensembel gabungan warna yang bijak seperti yang difoto oleh Raphael

Semua gambar dia memang berkualiti tinggi. Selalunya, mereka benar-benar digayakan dengan kereta yang bagus atau dalam suasana yang indah. Jadi, ia sentiasa boleh menjadi sedikit Ralph Lauren-esque.

21. Nick Foulkes ( @n_foulkes )

Jika anda lebih kepada gaya sipi, saya sangat mengesyorkan anda mengikuti Nick Foulkes. Dia seorang pengarang prolifik dan tukang kata yang luar biasa. Tetapi, dalam buku saya, dia mempunyai gaya yang indah dan sipi ini dengan selekoh untuk kesombongan .

Dia memakai sut tingkap berwarna ungu muda atau corak besar yang besar. Dia memakai beberapa cincin, banyak barang kemas , semua cermin matanya lazimnya ditempah, jadi tiada apa yang dia miliki benar-benar serba boleh. Ia berani. Ia kuat tetapi sangat unik dan sentiasa sangat menarik.

Nick memakai sut tingkap berwarna ungu muda

Nick memakai sut tingkap berwarna ungu muda

Jika anda berfikir sendiri, Ah! Saya tidak boleh memakai ini. Oh! Itu terlalu banyak, lihat fotonya dan saya harap ia akan menggalakkan anda untuk menjadi lebih berani dengan pilihan pakaian anda.

22. Andy Poupart ( @styleafter50 )

Selalunya, apabila ia mengenai fesyen dan gaya, orang secara automatik berfikir tentang orang muda dan lelaki muda. Andy Poupart adalah contoh yang bagus yang tidak semestinya begitu.

Di Instagramnya, dengan pemegang @styleafter50, dia menunjukkan, bersama isterinya Michèle, bahawa walaupun pada separuh akhir tahun anda, anda boleh memiliki gaya yang sangat halus dan elegan dan ia bukan sahaja tentang nampak muda .

Andy--ditunjukkan di sini bersama isterinya, Michèle--berjaket makan malam baldu emas jingga

Andy–ditunjukkan di sini bersama isterinya, Michèle–berjaket makan malam baldu oren-emas

Andy suka pakai topi dan pakaian yang dipesan lebih dahulu. Sama ada jaket makan malam baldu oren-emas atau hijau atau merah atau mungkin sejenis oat, dia mempunyai semuanya.

Dia juga tidak takut dengan fabrik yang luar biasa, seperti sut jalur bayang terbalik atau yang hijau pucat. Dia benar-benar tidak pernah takut warna malah memakai merah terang kot .

Sut jalur bayangan terbalik ialah fabrik yang luar biasa; di sini dipakai oleh Andy dalam konfigurasi double-breasted

Sut jalur bayangan terbalik ialah fabrik yang luar biasa; di sini dipakai oleh Andy dalam konfigurasi double-breasted

Andy memakai satu lagi sut DB dalam warna hijau pucat

Andy memakai satu lagi sut DB dalam warna hijau pucat

Malangnya, saya tidak pernah bertemu Michèle dan Andy secara langsung. Tetapi, hanya berdasarkan gambar mereka dan saluran mereka, saya fikir mereka akan menjadi hebat untuk mengadakan majlis makan malam dan beberapa minuman.

BONUS: Denise ( @wanita_dalam_jahit )

Akhir sekali, kami ada Denise dari @women_in_tailoring. Ya, anda dengar betul. Dalam senarai lelaki berpakaian terbaik kami, kami sebenarnya mempunyai seorang wanita, dan untuk alasan yang baik. kenapa? Nah, Denise memakai pakaian yang disesuaikan dengan sangat baik.

Ada Sonya Glyn dari Lelaki Paris , yang juga sangat berpakaian kemas dan juga sentiasa mempunyai gaya pakaian lelaki ini dengan cara yang sangat wanita dan saya sangat menghargainya, tetapi dia lebih terkenal kerana dia sebahagian daripada Gentleman Paris.

Denise dalam kot berlapel lebar

Denise dalam kot berlapel lebar

Sebaliknya, ini mungkin kali pertama anda mendengar tentang Denise. Secara realistik, gaya klasik yang menarik tidak hanya terhad kepada lelaki. Maksud saya, Marlene Dietrich melakukannya. Mengapa orang lain tidak boleh melakukan perkara yang sama?

Denise menikmati kot berlapel lebar, kadangkala, blazer sejuk dalam burgundy dan emas dan semua sembilan ela pakaian lelaki klasik. Gaya Denise penuh dengan bakat Itali dan banyak lagi sprezzatura tanpa berlebihan atau terlalu belajar.

Sentuhan sprezzatura pada pakaian cuaca sejuk

Sentuhan sprezzatura pada pakaian cuaca sejuk

Denise, kami berbangga mempunyai anda dalam senarai kami!

Kesimpulan

Walaupun begitu, terdapat ramai lagi lelaki hebat di luar sana yang berpakaian dengan cara yang hebat. Kami hanya ingin menyerlahkan beberapa dan membawakan kepada anda beberapa yang mungkin anda tidak pernah dengar sebelum ini.

Sebaik-baiknya, saya ingin membuat senarai lain pada masa hadapan, mungkin tahun depan, dan anda boleh membantu kami menyusun senarai itu dengan meninggalkan nota kepada kami di bahagian komen.

Rundown Pakaian

Dalam video hari ini, saya memakai kombinasi tweed musim sejuk dengan jaket tweed Harris yang dibuat oleh Antartex. Saya suka kerana ia mempunyai ini sangat klasik, oatmeal dan coklat corak tulang herring. Ia sangat berat dan ia berlapik dengan baik dan ia mempunyai bolong sisi, yang agak luar biasa bagi kebanyakan kot sukan tweed Harris, melainkan, sudah tentu, anda telah membuatnya tersuai. Yang ini di sini ialah barang vintaj yang saya dapat daripada Golden Pearl Vintage di Minneapolis.

Baju saya berwarna hijau dan berjalur putih dari Siniscalchi di Milano. Saya memakainya dengan Kancing manset kuku helang Fort Belvedere dalam malachite dan perak, yang boleh anda temui di kedai kami.

Sama seperti segi empat sama poket yang saya pakai, iaitu sutera dan paisley dengan warna biru. Dan tali leher saya, yang juga Fort Belvedere, iaitu a Naungan tembakau coklat Havana .

Raphael dalam pakaian musim sejuk kasual

Raphael dalam pakaian musim sejuk kasual

Kancing Manset Cakar Helang dengan Bola Malachite - Bersalut Platinum Perak 925 Sterling - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bola Malachite – Bersalut Platinum Perak 925 Sterling

Beli Di Sini Dataran Poket Sutera berwarna Coklat dengan Paisley Biru - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Silk Pocket Square dalam warna coklat dengan Blue Paisley

Tengoklah Tali Kait dalam Sutera Perang Tembakau Pepejal

Kubu Belvedere

Tali Berkait dalam Sutera Perang Tembakau Pepejal

Beli Di Sini

Seluar saya adalah korduroi dari Polo Ralph Lauren, dan saya stokin adalah prototaip pepejal dua tona daripada Fort Belvedere dalam warna hijau dan biru. Anda boleh lihat ia berfungsi dengan warna rompi bersatu saya, iaitu dari Spier & Mackay , dan mereka mempunyai warna biru yang sama dengan segi empat sama poket .

Walau bagaimanapun, kadangkala, apabila anda membangunkan stoking, warna tidak kelihatan seperti yang anda bayangkan dan ini adalah salah satu contoh di sini. Ia terlalu hijau. Anda tidak dapat melihat warna biru yang mencukupi dan oleh itu, apabila anda mereka bentuk produk, kadangkala anda benar-benar perlu mencuba perkara yang berbeza dan, terutamanya dengan stokin, benang terbaik kadangkala boleh memberi kesan kepada rupa keseluruhan. Jadi, terdapat banyak percubaan dan kesilapan.

Di kaki saya, saya mempunyai sepasang but chukka daripada Saint Crispin's. Dan akhir sekali, saya mempunyai cincin, yang merupakan gaya berinspirasikan art deco dengan batu mata elang.

Pada pendapat anda, siapakah lelaki tulen berpakaian terbaik di luar sana dan mengapa? Sila kongsi dalam komen di bawah.