Adakah Tote Bag untuk Lelaki Abadi, atau Sekadar Trend?

beg tote berskala 3840x2160

Seperti pakaian, beg menjadi semakin kasual, dan akibatnya, kami melihat peningkatan populariti untuk beg jinjing. Jadi, dalam ansuran hari ini kami Abadi atau Trend siri, kita akan melihat beg jinjing dan bertanyakan soalan, Adakah ini barang untuk zaman dahulu atau sekadar rekaan?

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sejarah Beg Tote
  2. Patutkah Lelaki Membawa Beg Tote?
  3. Bahan Tote Bag Berkualiti
  4. Reka Bentuk & Ciri Beg Tote Berkualiti
  5. Adakah Tote Bag Untuk Lelaki Abadi, atau Trend?
  6. Rundown Pakaian

Tote belakang mungkin salah satu bentuk alat pembawa yang paling mudah. Ia mempunyai badan ringkas, yang ditutup pada tiga sisi. Ia terbuka di bahagian atas dan mempunyai pemegang di bahagian yang bertentangan yang memudahkan anda untuk membawa di tangan atau di atas bahu. Lebih-lebih lagi, etimologi perkataan tote sebenarnya boleh dikesan kembali ke kira-kira 1670, dan ia bermaksud membawa.

Kyle mengeluarkan buku dari beg tote

Beg tote dibuka di bahagian atas dan mempunyai pemegang di sisi bertentangan yang memudahkan anda untuk membawa di tangan atau di atas bahu.Jadi, walaupun ia sudah mula kedengaran seperti bentuk beg ini mempunyai sejarah yang menarik, dan tidak dapat dinafikan bahawa, dalam dunia moden, ia baru-baru ini dilihat sebagai beg yang dibawa oleh lelaki, yang menjadikannya sebagai calon yang sempurna untuk siri ini.

Sejarah Beg Tote

Semasa zaman pertengahan, adalah perkara biasa bagi wanita dan lelaki untuk membawa beg lembut. Mereka biasanya memakai ini di atas bahu supaya bukaan boleh diakses pada paras pinggul. Kadang-kadang dengan bukaan mengepak, kadang-kadang tanpa. Macam kacukan antara beg messenger dan tote bag.

Bagi kebanyakan orang, beg ini mungkin diperbuat daripada kain yang kukuh dan murah, tetapi ada yang lain yang mampu membawa lebih mahal. kulit beg. Dan, seperti yang selalu berlaku, golongan yang sangat kaya mampu menggunakan beg yang dihiasi dengan reka bentuk dan sulaman yang rumit, seperti logam atau batu berharga.

Beg yang direka dengan reka bentuk dan sulaman yang rumit

Beg yang direka dengan reka bentuk dan sulaman yang rumit

Beg dengan logam dan batu berharga.

Beg dengan logam dan batu berharga.

Reka bentuk umum ini sebahagian besarnya kekal tidak berubah selama bertahun-tahun, dan kita dapat melihat bagaimana ransel tentera berkembang daripada ini tetapi menyimpan banyak elemen yang direka bentuk.

Jenis beg ini akan diperhalusi lagi kepada dua arah. Satu dengan penutup kepak dan tali panjang bersilang badan yang akan menyamai beg messenger, dan satu lagi akan dipermudahkan menjadi apa yang kita kenali hari ini sebagai beg jinjing sahaja.

Beg utusan kulit berwarna coklat.

Beg utusan kulit berwarna coklat.

Tote bag berwarna putih dan hijau.

Tote bag berwarna putih dan hijau.

Pada tahun 1944, syarikat barangan luar AS, L.L. Kacang , memasarkan beg Pembawa Ais mereka, beg atas terbuka besar yang dibina daripada kanvas pembina yang kukuh dengan bahagian bawah dan sisi rata yang tersendiri untuk membolehkan pengangkutan barang dengan jumlah yang lebih besar.

Reka bentuk itu wujud sebagai cara untuk pengguna membawa barang berat atau sukar dari titik A ke B. Jadi, walaupun ia menyatakan ais pada label, L.L. Bean juga mencadangkan kayu, sayur-sayuran kebun dan barangan runcit lain sebagai pesaing lain untuk dibawa dalam mereka. beg.

L.L. Kacang

Beg pembawa Ais L.L. Bean.

Pada ketika inilah kita sudah pasti dapat melihat beg tote dalam bentuk yang biasa kita lihat pada hari ini. Perlu diingatkan pada ketika ini bahawa beg jinjing adalah barangan utilitarian semata-mata dan belum memasuki alam fesyen.

Tidak lama selepas pengenalan Pengangkut Ais, syarikat itu memperkenalkan versi yang lebih kecil, kali ini dengan mempertimbangkan pembeli setiap hari. Reka bentuk ini, yang turut ditampilkan daripada kanvas pembina, menampilkan pemegang yang lebih pendek dan amat hampir dengan beberapa reka bentuk yang kita lihat hari ini daripada beg jinjing moden.

Versi L.L. Bean yang lebih kecil

Versi lebih kecil beg pembawa ais L.L. Bean.

Dua puluh tahun selepas pengenalan Pengangkut Ais, L.L. Bean mencipta semula beg itu sebagai cara untuk orang ramai mengemas barang dengan mudah untuk sehari perjalanan . Di sinilah kita melihat pengenalan beg Boat & Tote dan kali pertama L.L. Bean menggabungkan elemen penggayaan yang dipertimbangkan, seperti tali warna kontras dalam merah, biru atau hijau uniseks.

Sementara itu, pada tahun 60-an, pereka fesyen Bonnie Cashin mencipta Tote Cashin Carry, kali ini daripada kulit dan bukannya kanvas, sebelum mereka bentuk untuk jenama barangan kulit Jurulatih , yang masih menghasilkan beg tote kulit mewah yang diilhamkan oleh hasil kerja Cashin.

IKEA

Beg tote biru tandatangan IKEA.

Tahun 1980-an adalah dekad besar untuk beg tote. Akar utilitariannya masih kukuh dengan pengenalan beg pecah IKEA biru ikonik dan beg kain yang lebih murah digunakan sebagai cara pengiklanan, dengan Kedai Buku Strand di New York City menjadi salah satu yang pertama berbuat demikian.

Beg Tote Mewah

Di sisi lain, beg jinjing itu juga melonjak dalam sektor mewah, terutamanya, Birkin, beg yang dinamakan sempena pelakon Britain Jane Birkin selepas dia tidak berpuas hati kerana dapat mencari beg yang cukup besar untuk memuatkan semua orang. barang-barangnya tanpa menjadi a beg pakaian , semua sambil kekal ditutup dengan selamat.

Beg ini direka dan dibuat oleh Hermes, Dan walaupun pada mulanya perlahan – mungkin ada kaitan dengan pemandangan yang menarik. Hermes harga – tarikan kepada kumpulan Birken dan menjadi beg simbol status untuk tahun 90-an dan seterusnya.

Beg birkin

Beg Birkin menjadi beg simbol status dari tahun 90-an dan seterusnya.

Pelakon British, Jane Birkin

Pelakon British, Jane Birkin

Apa yang menarik hari ini ialah bagaimana ketersediaan beg tote agak banyak dibahagikan antara kemewahan dan fungsi. Jelas sekali, beg jinjing boleh menjadi murah, ringkas dan berguna seperti Boat & Tote asal yang masih dibuat dan dijual oleh L.L. Bean hari ini. Dan ia boleh didapati dari $25 hingga $40, bergantung pada saiz.

Pilihan lain yang sama murah ialah beg jinjing berjenama yang digunakan oleh peruncit, seperti Kedai Buku Strand di New York City sebagai usaha yang semakin meningkat untuk menjauhkan diri daripada beg plastik sekali pakai, selalunya hanya beberapa dolar di daftar tunai, sehingga $10 atau bahkan $15 untuk versi yang lebih premium. Dan saya pasti kita semua pernah mengalami beg IKEA 99 sen.

Boat & Tote asal dari L.L. Bean.

Boat & Tote asal dari L.L. Bean.

Kesemua beg ini mempunyai fungsi di tengah-tengah reka bentuk mereka tanpa penambahan ekstrakurikuler. Tetapi, beg jinjing juga boleh menjadi barang yang sangat mahal, sama ada ia disebabkan oleh kemasukan bahan berkualiti atau dedikasi ketukangan, seperti yang anda akan lihat dalam beg jinjing kulit oleh pereka bagasi mewah Bennett Winch , atau kerana beg tote telah dibuat oleh pereka atau label mewah, seperti Balenciaga.

Oleh itu, kami tahu bahawa terdapat dua pilihan yang berkesan untuk beg jinjing. 1: kurang wang, fokus pada fungsi. 2: kualiti dan gaya, semuanya dengan kenaikan harga, sudah tentu.

Beg tote kulit daripada pereka bagasi mewah, Bennett Winch.

Beg tote kulit daripada pereka bagasi mewah, Bennett Winch.

Patutkah Lelaki Membawa Beg Tote?

Walaupun kedua-dua lelaki dan wanita dari segi sejarah sentiasa membawa beg dan terus berbuat demikian hari ini, sejak kira-kira tahun 60-an, kami melihat beg jinjing sebagai item yang lebih diutamakan oleh wanita, terdapat beberapa sebab mengapa ini mungkin berlaku.

Ia kelihatan seperti dompet. Panggil ia beg tangan, dompet, apa sahaja yang anda mahu. Tidak dinafikan bahawa, selama bertahun-tahun dalam sejarah baru-baru ini, beg lelaki dan beg wanita kelihatan berbeza.

Perbandingan sebelah menyebelah lelaki dan perempuan

Beg lelaki dan wanita kelihatan berbeza.

Beg tangan dan dompet biasanya tidak dikekang oleh ton dan warna gelap seperti beg lelaki. Sesungguhnya, terdapat pelbagai spektrum warna yang digunakan pada beg untuk wanita. Semua beg untuk lelaki biasanya berwarna hitam atau coklat .

Ini mungkin lanjutan daripada fakta bahawa kebanyakan lelaki dalam sejarah moden akan membawa beg bimbit keras atau beg bimbit . Oleh kerana beg ini adalah pemacu keras mudah alih yang pertama, penggunaannya terhad kepada perniagaan dan, oleh itu, situasi formal, di mana beg dan aksesori yang cerah dan berwarna-warni akan dilihat sebagai kasual.

Beg bimbit yang keras.

Beg bimbit yang keras.

Ini juga bermakna bahawa beg lelaki adalah tanpa sebarang jenis perhiasan kerana ini juga akan dianggap sebagai kurang formal daripada beg atau sarung gelap biasa. Walaupun beg tangan dan dompet tersedia dalam pelbagai reka bentuk yang berbeza, ia menyokong banyak ciri dan hiasan yang berbeza.

Anggaplah ia sebagai acara rasmi dengan a Tali leher hitam atau pun a Tali leher putih kod pakaian. Seorang lelaki dijangka memakai sut gelap, yang sebahagian besarnya tidak mempunyai sebarang butiran yang mengganggu, dan seorang wanita boleh memakai gaun atau gaun berwarna dengan reka bentuk dan applique yang menarik.

Beg wanita dalam pelbagai reka bentuk yang berbeza.

Beg wanita dalam pelbagai reka bentuk yang berbeza.

Tetapi, jika anda berhenti untuk memikirkannya sejenak, walaupun kot dan ekor atau tuxedo mungkin kelihatan agak jelas, ada satu perkara yang ada dalam penyodok - poket .

Memandangkan sut dua helai atau variasi telah menjadi kebiasaan untuk pakaian lelaki selama beberapa dekad, pakaian wanita agak kurang apabila ia berkaitan dengan poket, yang bukan sahaja bermakna membawa beg telah menjadi sangat penting bagi kebanyakan wanita, ia juga juga bermakna bahawa ramai lelaki tidak perlu membawa beg bersama mereka kerana banyak poket ditemui di seluruh saman.

Beg utusan berwarna coklat.

Pada abad ke-21 lelaki yang membawa beg telah menjadi berleluasa.

Memandangkan kita telah melangkah ke abad ke-21, keperluan untuk membawa beg telah menjadi lebih berleluasa bagi lelaki kerana kita membawa lebih banyak barang yang mungkin tidak masuk ke dalam poket atau, jika tidak, terlalu berharga untuk berisiko terjatuh dari poket. Terdapat juga pertimbangan bahawa, memandangkan pakaian menjadi lebih kasual pada abad ke-21, semakin sedikit orang yang memakai saman kerap, oleh itu kehilangan sebahagian daripada ruang poket yang mungkin mereka miliki.

Jadi, dengan pengurangan bilangan lelaki yang memakai sut setiap hari, lelaki memerlukan alternatif kepada beg dan sarung super formal yang biasa mereka bawa kerana mereka kurus. seluar jeans dan Air Jordans cuma jangan cukup memandu dengan sarung atase. Tetapi, beg galas atau beg messenger yang disangkut pada bahu anda mungkin membuatkan anda berasa seperti anda masih belum tamat pengajian, di mana beg jinjing itu digunakan.

Beg tote kulit berwarna coklat.

Beg tote adalah beg yang sangat serba boleh apabila dilakukan dengan betul.

Apabila dilakukan dengan betul, beg jinjing boleh menjadi beg yang sangat serba boleh, berfungsi dengan baik untuk kedua-dua pakaian kasual dan lebih berpakaian, oleh itu memberi anda pilihan untuk melabur dalam hanya satu beg, dan bukannya mempunyai beberapa untuk majlis yang berbeza.

Bahan Tote Bag Berkualiti

Jadi, bagaimana anda boleh mencapai ini? Mula-mula, anda perlu memikirkan bahan dari mana beg itu dibuat. Iaitu, ia tidak boleh keras seperti sarung lampiran, tetapi ia juga tidak boleh renyuk ke lantai sebaik sahaja anda meletakkannya di atas tanah.

kulit

Raphael membawa beg tote kulit.

Kulit sentiasa menjadi bahan paling bijak untuk beg tote.

kulit sentiasa akan menjadi pilihan yang paling bijak dan juga yang paling tahan lasak. Ia juga mempunyai keupayaan yang lebih baik untuk mengekalkan bentuknya. Kulit licin, seperti kulit anak lembu atau kulit pelana, akan dilekatkan padanya. Walaupun suede atau nubuck mempersembahkan rupa yang sedikit lebih santai tetapi lebih mudah untuk kalis cuaca dan lebih baik untuk ensembel kasual.

Pembuat seperti Frank Clegg dan Bennett Winch adalah beberapa pereka yang membuat contoh terbaik beg tote kulit yang bergaya yang boleh digabungkan ke dalam klasik. almari pakaian . Dan walaupun harga mungkin kelihatan mahal pada mulanya, sila ingat bahawa beg ini adalah pelaburan untuk kualiti jangka panjang.

2 orang lelaki membawa beg tote kulit 1

2 orang lelaki membawa beg tote kulit 1

2 orang lelaki membawa beg tote kulit.

2 orang lelaki membawa beg tote kulit

Frank Clegg dan Bennet Winch adalah pereka contoh terbaik beg tote kulit yang bergaya.

Kanvas atau Kapas Berlilin

Salah satu kelemahan kulit ialah beratnya. Di sinilah kanvas kukuh atau beg tote kapas berlilin bersinar.

Sama ada anda memutuskan untuk menggunakan versi semua kanvas, seperti yang ditawarkan oleh Gudang Senjata atau jinjing yang mempunyai kanvas dan kulit dalam pembinaannya, seperti model Piccadilly dari Ettinger , beg jinjing yang kebanyakannya berasaskan kain akan menjadi lebih ringan daripada model kulit penuh dan anda juga akan melihat pengurangan dalam kos pendahuluan.

Tote Goliath Cotton Canvas daripada jenama, The Armoury.

Tote Goliath Cotton Canvas daripada jenama, The Armoury.

Perlu diingat bahawa melainkan langkah kalis air telah diambil, beg kain tidak akan berfungsi dengan baik dalam keadaan cuaca buruk seperti model kulit.

Reka Bentuk & Ciri Beg Tote Berkualiti

Reka bentuk

Reka bentuk ialah kawasan di mana kita melihat ke arah beg lelaki yang membawa sejarah untuk mendapatkan inspirasi. Iaitu, menjaga perkara mudah. Ya, memang benar bahawa anda ingin memastikan beg jinjing anda bebas daripada apa-apa yang mungkin menuakannya sebelum waktunya, seperti logo atau butiran yang bergaya atau apa-apa sahaja yang menarik perhatian yang tidak wajar kepada beg itu dengan cara yang mengurangkan kepelbagaian beg itu.

Beg tote kanvas bertali

Beg tote dengan logo jenama akan melekat seperti ibu jari yang sakit.

Sebagai contoh, beg jinjing dengan logo atau reka bentuk grafik padanya ialah cara yang bagus untuk melakukan sesuatu mampan membeli-belah, tetapi malangnya, akan mencuat seperti ibu jari yang sakit pada mesyuarat kerja itu. Reka bentuk yang ringkas dan ringkas ialah nama permainan apabila ia datang untuk memilih beg jinjing yang akan memberikan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia.

ciri-ciri

Kelantangan & Kemudahan Akses

Beralih daripada reka bentuk, ciri-ciri yang terdapat dalam beg tote akan menentukan sejauh mana ia serba boleh untuk anda. Sudah tentu, ciri utama mestilah keupayaannya untuk membawa barang sederhana hingga besar dengan mudah, jadi ia perlu mempunyai jumlah yang besar tanpa menyusahkan, idealnya dengan bahagian bawah yang rata untuk memudahkan penyimpanan dalam beg itu sendiri. Ini mungkin masa yang sesuai untuk menilai keperluan anda kerana kita hidup dalam dunia yang mempunyai banyak teknologi peribadi.

Beg tote biru laut.

Beg jinjing sesuai untuk anda jika anda mudah kecewa kerana sentiasa perlu mengezip sepenuhnya dan membuka sepenuhnya beg komputer riba yang direka khusus,

Contohnya, sesetengah orang mungkin kecewa kerana sentiasa perlu mengezip sepenuhnya dan menyahzip sepenuhnya beg komputer riba yang direka khusus, dan sangat menjengkelkan untuk mencari cara untuk mengemas kord atau pengecas di dalam salah satu sarung nipis tersebut. Di sinilah beg jinjing benar-benar boleh menjadi berguna kerana anda boleh menyimpan barang dan menyediakannya mengikut pilihan anda.

poket

Keperluan anda mungkin berbeza daripada orang lain, sudah tentu. Jika anda menemui beg jinjing dengan poket dalaman, ini boleh menjadi perkara yang hebat. Ini biasanya ditemui pada versi beg tote berbaris, walaupun terdapat kemungkinan untuk mencari poket dalaman dalam versi tidak bergaris juga.

Beg tote tidak bergaris dengan poket dalaman.

Poket dalaman ialah tempat yang bagus untuk menyimpan barang-barang kecil dan penting seperti kunci.

Poket dalaman ialah tempat yang bagus untuk anda menyimpan barang-barang kecil dan memastikannya selamat – kunci, fon kepala, kabel pengecasan dan sebagainya. Sebaik-baiknya, poket ini akan berzip atau mempunyai beberapa kaedah penutupan lain. Tetapi, walaupun ia tetap terbuka, keupayaan untuk memisahkan perkara besar dan kecil di dalam beg akan dialu-alukan.

Penutupan

Beg jinjing yang ditutup di bahagian atas akan memberikan keselamatan tambahan, bukan sahaja dari jari ringan atau tersandung, menghantar semua barang anda ke tanah, tetapi keselamatan daripada unsur-unsur juga. Titik jualan terbesar beg jinjing juga boleh menjadi kejatuhan terbesarnya. Jika anda boleh mencapai kandungan beg anda dengan mudah, begitu juga dengan yang lain, termasuk hujan lebat yang tidak dijangka itu.

Beg tote dengan penutupan atas yang berbeza.

Beg tote dengan penutup atas yang berbeza.

Jadi, sama ada ritsleting, snap atau penutupan tab, pertukaran daripada kemudahan akses yang sedikit berkurangan akan membuahkan hasil pada akhirnya.

Mengendalikan

Terdapat hampir dua aliran pemikiran mengenai pemegang beg jinjing. Ia sama ada cukup panjang untuk dipegang di sisi anda atau di atas bahu atau panjang bahu mereka untuk dipegang hanya di sisi seperti beg bimbit. Yang ini akan menjadi lebih kepada perkara keutamaan peribadi. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa pemegang yang lebih pendek dan lebih seperti beg bimbit akan kelihatan lebih formal kerana persamaan cara pemegang ini akan kelihatan pada beg seperti beg bimbit .

Beg tote kulit dengan pemegang bulat tebal

Beg tote dengan pemegang tebal, bulat, kulit lebih selesa di tangan.

Akhirnya, mana-mana gaya pemegang yang anda pilih, pemegang yang lebih tebal dan bulat, sebaik-baiknya dalam kulit, akan lebih selesa di tangan dan mengekalkan sentuhan klasik itu.

Adakah Tote Bag Untuk Lelaki Abadi, atau Trend?

Ini agak pelik. Seperti yang anda lihat, dari segi sejarah, lelaki dan wanita gemar membawa beg seperti jinjing, walaupun mereka mempunyai lebih banyak pergaulan dengan wanita pada abad ke-20.

Kami juga telah melihat cara beg jinjing boleh direka bentuk dan direka dengan mengambil kira pengguna lelaki yang sesuai dengan kedua-duanya. kontemporari dan pilihan pakaian klasik sebagai beg bimbit zaman moden yang boleh diterima dengan sempurna.

Kyle mengesahkan bahawa beg tote adalah trend!

Beg tote adalah trend dengan kemungkinan besar untuk menjadi abadi.

Oleh itu, menimbang segala-galanya yang telah kita terokai hari ini, saya fikir adalah selamat untuk mengatakan bahawa, pada masa ini, disebabkan tempoh masa yang lebih singkat yang telah dibawa olehmanusia moden, mereka adalah trend dengan kemungkinan kuat untuk menjadi abadi. Jadi, beg tote akan menjadi satu yang menarik untuk diperhatikan pada tahun-tahun akan datang, dan mungkin kita akan melihat kembali siaran ini untuk menilai semula firasat kita sendiri.

Rundown Pakaian

Hari ini, saya memakai biru dan coklat, kotak-kotak, tidak bergaris kot sukan dengan poket tampalan dan butang berinspirasikan Mother of Pearl.

Saya mempunyai bulu sawo matang turtleneck di bawahnya dan sepasang seluar hijau, coklat but chukka , dan stokin Fort Belvedere.

Adakah anda menggunakan beg tote? Apakah pendapat anda tentang trend (atau umur panjang) mereka? Kongsi pendapat anda dalam komen di bawah!

Kyle memakai kot berkotak biru dan coklat, tidak bergaris, sukan dengan poket tampal dipadankan dengan turtleneck bulu dan sepasang seluar hijau.

Kyle memakai kot sukan tanpa garis kotak-kotak berwarna biru dan coklat dengan poket tampalan digandingkan dengan turtleneck bulu dan sepasang seluar hijau

Stokin coklat dari Fort Belvedere

vlcsnap 2022 03 18 15h02m22s536

Kyle memakai kot berkotak biru dan coklat, tidak bergaris, sukan dengan poket tampal dipadankan dengan turtleneck bulu dan sepasang seluar hijau.

Sarung Kaki Oxford Pepejal Coklat Tua Dua Tona Fil d

Kubu Belvedere

Sarung Kaki Oxford Padat Coklat Tua Dua Tona Kapas Fil d'Ecosse – Fort Belvedere

Beli Di Sini