Almari Pakaian Kapsul Kasual Perniagaan untuk Lelaki

almari pakaian kapsul kasual perniagaan 3840x2160 1 berskala

Walaupun agak mengelirukan ramai, yang kod pakaian kasual perniagaan mempunyai faedah yang jelas dari segi kesediaan yang wujud untuk situasi yang memerlukan pelbagai formaliti. Tetapi apakah satu cara yang jelas untuk menghapuskan banyak kekaburan yang mengelilingi kod pakaian ini? Dengan menggabungkan paradigma gaya lain: almari pakaian kapsul!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Kod Pakaian Kasual Perniagaan
 2. Apakah Faedah Perniagaan Santai?
 3. Membina Almari Pakaian Kasual Perniagaan Kurus
 4. Berapa Banyak Keping Yang Perlu Anda Ada?
 5. 1. Jaket (Sehingga 5 helai)
 6. 2. Baju (Sehingga 20 helai)
 7. 3. Seluar (Sehingga 6 helai)
 8. 4. Rompi, Kardigan & Sweater (Sehingga 4 helai)
 9. 5. Pakaian Luar (Sekurang-kurangnya 3 helai)
 10. 6. Kasut (Sekurang-kurangnya 3 pasang kasut & 2 pasang but)
 11. 7. Aksesori (Sebanyak yang anda suka!)
 12. Idea Pakaian Almari Kapsul Kasual Perniagaan
 13. Kesimpulan
 14. Rundown Pakaian

Kod Pakaian Kasual Perniagaan

Sejak tahun 1960-an, semakin ramai lelaki berminat dengan alternatif yang lebih kasual daripada sut formal untuk pakaian harian. Semuanya bermula di Hawaii dengan Aloha Friday, di mana orang ramai akan memakai baju Hawaii ke pejabat. Kemudian, ia diterima pakai oleh ramai lelaki lain dan ia menjadi Casual Friday, yang tentunya lebih sesuai untuk pejabat dan membawa kepada keseluruhan kategori kasual perniagaan.Dari situ, ia menjejak ke lebih banyak tempat kerja dan ia menjadi lebih popular selama beberapa dekad. Sudah tentu, lelaki yang berminat untuk berdandan kini telah mencipta sebaliknya yang dipanggil Formal Friday tetapi itu akan menjadi subjek jawatan lain!

Secara ringkasnya, kasual perniagaan hari ini bermakna tidak saman tetapi juga tidak seluar jeans . Walaupun kod pakaian kasual perniagaan tidak termasuk selipar, selipar atau t-shirt, ia pasti lebih kepada perkara kasual. Untuk mengimbanginya, ia menggabungkan ciri-ciri yang agak formal ke dalam almari pakaian. Akhirnya, bagaimana formal atau tidak formal kasual perniagaan sebenarnya sebahagian besarnya bergantung pada syarikat dan budaya mereka dan pakaian orang ramai di sana.Pada permulaan IT, kod pakaian kasual perniagaan akan ditafsirkan dengan sangat berbeza daripada kod pakaian tradisional firma undang-undang . Secara amnya, lebih baik berpakaian sedikit berlebihan daripada berpakaian kurang, dan anda perlu selesa dengan pakaian yang anda pakai.Kasual perniagaan menggabungkan elemen santai dengan ciri-ciri yang masih agak formal seperti gabungan ganjil yang dipakai Raphael ini.

Kasual perniagaan menggabungkan elemen santai dengan ciri-ciri yang masih agak formal seperti gabungan ganjil yang dipakai Raphael ini.

Apakah Faedah Perniagaan Santai?

Apabila bercakap mengenai pakaian rasmi, perkara adalah terhad; untuk pakaian kasual perniagaan, terdapat rangkaian yang lebih besar. Sudah tentu, sebaliknya, ini bermakna dengan memiliki banyak pakaian yang berbeza, dan mungkin lebih sukar untuk memilih pakaian yang sebenarnya akan anda pakai.

Jika anda berasa terharu atau anda tidak boleh membuat keputusan tentang apa yang hendak dipakai, almari pakaian kapsul kasual perniagaan benar-benar boleh membantu anda mencari beberapa helai serba boleh yang pada dasarnya boleh anda pakai dengan apa-apa lagi; anda tidak perlu banyak berfikir tentangnya tetapi anda sentiasa kelihatan baik disatukan. Selain itu, perlu membeli lebih sedikit pakaian bermakna anda sebenarnya menjimatkan lebih banyak wang, anda mempunyai almari pakaian yang jauh lebih kecil (yang bermaksud ruang almari kurang), dan setiap item menjadi lebih penting.

Beberapa idea pakaian dalam contoh almari pakaian kapsul kasual perniagaan.

Beberapa idea pakaian dalam contoh almari pakaian kapsul kasual perniagaan.

Membina Almari Pakaian Kasual Perniagaan Kurus

Jika anda akan bekerja lima hari seminggu, anda tidak akan mahu kelihatan seperti anda memakai pakaian yang sama berulang kali dalam kombinasi yang sama. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai beberapa bahagian teras yang boleh anda gunakan untuk membina almari pakaian di sekeliling, anda akan sentiasa kelihatan seperti anda memakai pakaian yang berbeza sedangkan sebenarnya anda hanya menukar beberapa perkara.Unsur utama a almari pakaian kapsul adalah untuk melekat dengan ton tanah dan pepejal gelap, dan kemudian untuk memasangkannya dengan warna pastel (bukan rona kuat yang berani)kerana dengan cara itu anda lebih fleksibel dalam apa yang anda gabungkan dengan apa. Selain itu, warna berani itu benar-benar menonjol dan orang akan mengingati lelaki yang selalu memakainya oren baju ke tempat kerja.

Almari pakaian gaya kapsul yang mampan

Almari pakaian gaya kapsul yang mampan

Berapa Banyak Keping Yang Perlu Anda Ada?

Manakala almari pakaian kapsul penuh biasanya terdiri daripada kira-kira 37 keping; jika anda hanya fokus pada kasual perniagaan, anda boleh mempunyai lebih sedikit daripada itu.

1. Jaket (Sehingga 5 helai)

Blazer

Pertama sekali, ada jaket, kot sukan atau blazer . Sekali lagi, ia bergantung sepenuhnya pada pejabat anda jika jaket digalakkan, maka berbaloi untuk memiliki beberapa lagi, mungkin sehingga lima; jika anda jarang mendapat peluang untuk memakainya, hanya melabur dalam satu blazer navy. (By the way: inilah pemikiran kita tentang mana blazer di luar rak bernilai wang mereka dalam kategori sub-$500.)

Jadi, kenapa tentera laut blazer sekeping asas? Nah, ia sangat mudah untuk dipadankan dengan perkara lain dan ia adalah pakaian yang sangat klasik. Dengan menambahkan butang kontras, secara tradisional dalam emas atau mungkin dalam ibu mutiara, anda mencipta rasa santai tertentu tanpa pergi ke bahagian bawah spektrum. Walaupun banyak blazer datang dengan warna gelap yang sepadan butang , sesuatu yang berbeza membantu anda mengelak daripada kelihatan seperti anda memakai jaket sut yatim piatu.

Blazer tentera laut serba boleh ialah barang ruji dalam almari pakaian kapsul kasual perniagaan

Blazer tentera laut serba boleh ialah barang ruji dalam almari pakaian kapsul kasual perniagaan

Tali Bertali dalam Sutera Merah Burgundy Pepejal - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Bertali dalam Sutera Merah Burgundy Pepejal

Beli Di Sini Poket Linen Buatan Tangan Merah Burgundy dengan Jahitan X Handrolled Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Poket Linen Buatan Tangan Merah Burgundy dengan Jahitan X Handrolled Putih

Tengoklah Manset Simpulan Penumbuk Monyet - Bersalut Platinum Perak 925 Sterling - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Manset Simpul Penumbuk Monyet – Bersalut Platinum Perak 925 Sterling

Beli Di Sini

Walaupun blazer dada tunggal adalah standard emas, anda juga boleh menggunakan blazer dada dua yang membuatkan anda kelihatan lebih bertenaga. Sudah tentu, terdapat beratus-ratus warna navy yang berbeza, dari rupa klasik kami pergi dengan sesuatu yang lebih gelap, anda juga boleh menggunakan sesuatu yang sedikit lebih terang tetapi sentiasa pastikan anda kekal dengan rasa dan rupa tentera laut keseluruhan.

Kot Sukan

Sebaik sahaja anda mempunyai blazer, tambah kot sukan adalah satu lagi bahagian penting dalam almari pakaian kapsul kasual perniagaan. Corak halus seperti cek glen, cek Prince of Wales , atau mungkin houndstooth adalah tambahan yang dialu-alukan yang menjadikan semuanya lebih santai dan santai.

Warna yang lemah adalah raja untuk musim panas ; ia boleh menjadi sesuatu yang mungkin berwarna putih dan biru . Untuk musim sejuk, ia boleh menjadi sesuatu dalam coklat gelap dan kuning air. Jika anda ingin menjadi lebih berani, warna halus dan rona hijau atau dalam fabrik fresco mungkin sesuatu yang anda boleh pakai juga. Pada musim sejuk, mungkin jaket tweed dalam tulang herring ringan dan beberapa bentuk coklat adalah sahabat yang hebat.Jika kasual perniagaan adalah apa yang anda pakai sepanjang hari setiap hari ke pejabat, saya cadangkan untuk mendapatkan sekurang-kurangnya satu blazer navy dan empat kot sukan. Dengan cara itu, anda boleh memberi mereka rehat selepas hari yang panjang, pakaian akan bertahan lebih lama dan ia tidak akan kelihatan seperti anda sentiasa memakai perkara yang sama.

Raphael menyarungkan kot sukan bercorak Prince of Wales dengan Tali Knit Tie dalam Solid Pale Yellow Silk dari Fort Belvedere

Raphael memakai kot sukan Prince of Wales dengan a Tali Bertali dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal dari Fort Belvedere

2. Baju (Sehingga 20 helai)

Sebaik-baiknya, anda mahukan sekurang-kurangnya dua minggu giliran baju, yang bermaksud 10 helai baju (tetapi 15 atau 20 baju mungkin lebih baik). Seperti yang anda mungkin perhatikan, saya seorang kuda pakaian dan saya agak bergelut dengan almari pakaian kapsul. Bagi saya, lebih banyak adalah lebih baik! Jadi, jika anda mengambil kapsul dengan serius, mungkin hanya bermula dengan putaran dua minggu. Saya akan menambah hanya baju berbutang dengan kolar. Anda boleh mulakan dengan perkara seperti o butang-down kain xford , sebagai contoh, atau anda boleh mempunyai warna pastel dalam warna biru muda, mungkin sesuatu yang putih pudar atau kulit telur. Anda juga boleh mempunyai jalur atau cek yang halus.

Beberapa helai baju biru RaphaelTidak kira berapa banyak baju yang anda miliki, sama ada memakainya dengan tali leher, atau jika itu terlalu formal untuk ke pejabat, kemudian langkau itu dan cuma buka butang atas. Jangan biarkan ia berbutang tanpa sebarang bentuk baju leher kerana ia membuatkan anda kelihatan seperti budak altar di aperkahwinan.Di pejabat yang lebih santai, baju polo juga boleh menjadi pilihan dalam warna seperti navy, putih, maroon, hijau , atau mungkin coklat. Ingat, kuncinya ialah warna neutral dan ia sesuai dengan banyak perkara lain. Langkau baju ragbi dan baju polo oren terang. Baju anda hendaklah sentiasa diselitkan dan tidak dilepaskan yang membawa kita ke item seterusnya, seluar atau seluar.

Kemeja berbutang dengan kolar adalah permulaan yang baik dalam membina almari pakaian kapsul kasual perniagaan

Kemeja berbutang dengan kolar adalah permulaan yang baik dalam membina almari pakaian kapsul kasual perniagaan

Untuk baju polo, pilih warna neutral pepejal.

Untuk baju polo, pilih warna neutral pepejal.

3. Seluar (Sehingga 6 helai)

Sekurang-kurangnya, anda harus mempunyai tiga pasang Seluar panjang . Saya fikir dalam dunia yang lebih praktikal, anda memerlukan sekurang-kurangnya enam. Salah satu daripadanya hendaklah sepasang seluar pakaian yang boleh berwarna kelabu, arang atau navy. Saya fikir untuk fleksibiliti maksimum, sesuatu dalam kelabu sederhana mungkin terbaik. Jika anda boleh mendapatkan satu lagi dan anda tinggal dalam iklim di mana ia menjadi lebih sejuk, sepasang flanel kelabu sentiasa bagus dan dipasangkan dengan baik dengan banyak perkara. Mereka tidak perlu pepejal; mereka boleh menjadi titik tepat kecil atau mungkin juga houndstooth yang sangat halus. sama ada berlipat atau tidak terpulang kepada anda sepenuhnya.

Warna klasik, neutral seperti khaki, pasir dan kuning air, adalah yang terbaik untuk persekitaran kasual perniagaan

Warna klasik, neutral seperti khaki, pasir dan kuning air, adalah yang terbaik untuk persekitaran kasual perniagaan

Sudah tentu, seluar klasik untuk penampilan kasual perniagaan adalah kain khaki atau chinos . Warna klasik adalah khaki atau kuning air tetapi anda juga boleh mendapatkannya dalam warna yang sedikit berbeza.Untuk bulan-bulan yang lebih sejuk dalam tahun ini, sepasang seluar korduroi boleh menjadi teman yang sempurna kerana ia lebih panas kerana ketebalannya, namun keseluruhan rupa dan rasa lebih kasual daripada sepasang seluar pakaian. Sekali lagi, warna tanah dan coklat, tan dan hijau ialah kawan terbaik anda di sini.

4. Rompi, Kardigan & Sweater (Sehingga 4 helai)

Untuk bulan-bulan yang lebih sejuk dalam setahun, mempunyai rompi, kardigan , atau mana-mana baju sejuk boleh menjadi tambahan yang bagus untuk almari pakaian kapsul kasual perniagaan. Sebaik-baiknya, rajutan dalam warna seperti kelabu atau kuning air yang kontras dengan jaket anda adalah sempurna kerana dengan cara itu anda boleh memakainya dengan atau tanpa jaket.Jika anda ingin melangkau jaket dan hanya menggunakan pakaian rajut, saya cadangkan kardigan adalah bagus kerana anda boleh memakai dan menanggalkannya dengan mudah tanpa mengacaukan rambut anda.

Vest membantu menukar rupa almari pakaian anda yang sedia ada

Vest membantu menukar rupa almari pakaian anda yang sedia ada

Wool Challis Pocket Square in Navy dengan White Polka Dots - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Wool Challis Pocket Square in Navy dengan White Polka Dots

Beli Di Sini Tali leher Sutera Madder Purba dalam Corak Berlian Kuning, Merah Biru dan Oren - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali leher Sutera Madder Purba dalam Corak Berlian Kuning, Merah Biru dan Oren

Tengoklah

Jika anda menggunakan sweater dan anda memakai tali leher, pasti gunakan leher v–jika tidak, leher krew mungkin menjadi pilihan untuk anda. Kami sentiasa mencadangkan memakai cardigan atau a baju sejuk atas baju dengan pengecualian a baju sejuk turtleneck , yang dengan sendirinya boleh kelihatan sangat rapi dengan hanya blazer navy contohnya, atau kot sukan.Secara keseluruhan, mempunyai kira-kira dua jaket dan dua baju sejuk atau kardigan adalah nombor yang baik untuk almari pakaian kapsul.

5. Pakaian Luar (Sekurang-kurangnya 3 helai)

Dari segi pakaian luar , ia sangat bergantung pada tempat tinggal anda. Saya akan katakan secara umum, kira-kira tiga helai pakaian luar adalah standard minimum dan di kawasan sejuk, anda mungkin boleh memakai peacoat yang merupakan kot yang lebih pendek.

Pilihan kot parit dalam warna yang berbeza.

Pilihan kot parit dalam pelbagai warna.

A kot seragam mungkin sesuatu yang bagus ke mana sahaja anda pergi, kerana ia boleh dipakai pada musim peralihan seperti musim bunga atau musim luruh. Apabila hujan, ia adalah pakaian yang sangat klasik. Ia juga didatangkan secara tradisional dalam nada kuning air atau khaki, yang lebih kasual daripada sesuatu seperti mantel gelap berwarna navy.

6. Kasut (Sekurang-kurangnya 3 pasang kasut & 2 pasang but)

Tiada almari pakaian kasual perniagaan yang lengkap tanpa kasut. Sekurang-kurangnya tiga pasang kasut dan dua pasang but boleh mencukupi. Untuk kasual perniagaan, saya cadangkan anda mendapatkan sepasang kasut coklat , idealnya derby atau oxford. Ia boleh menjadi kulit suede, tetapi anda mahukan sesuatu yang lebih kasual. Walau apa pun, kasut oxford cap-toe hitam bukanlah kasut yang sesuai untuk majlis ini. Mempunyai kasut yang sedikit berbeza seperti a kasut tali sami atau a loafer juga merupakan idea yang bagus.

Secara peribadi, warna kasut kegemaran saya adalah burgundy, kerana ia cukup gelap untuk dipakai dengan sesuatu yang sedikit lebih formal tetapi cukup kasual untuk dipakai dengan seluar jeans, dan ia sentiasa berfungsi dengan baik. Dalam buku saya, anda sepatutnya mempunyai sekurang-kurangnya satu oxford, satu derby , dan satu loafer. Jika anda berada dalam persekitaran yang sangat kasual, mungkin kasut bot atau kasut kulit juga boleh diterima tetapi itu bukan gaya saya.

Derby coklat atau oxford adalah pertaruhan terbaik manakala chukka, Chelsea sepatutnya menjadi 2 but pertama dalam almari pakaian anda.

Derby coklat atau oxford adalah pertaruhan terbaik manakala chukka, Chelsea sepatutnya menjadi 2 but pertama dalam almari pakaian anda.

Dari segi but, saya fikir suede but chukka berwarna coklat dan kemudian mungkin a but chelsea dalam warna yang lebih gelap seperti coklat gelap adalah pelaburan yang sangat bagus. Jika anda lebih mementingkan aspek formal, sepasang but balmoral mungkin dengan sisipan suede dalam warna yang sedikit kontras boleh menjadi sangat hebat. Jika tidak, sepasang but jodhpur boleh menjadi sangat menarik, kerana walaupun ia mempunyai gesper, ia biasanya dilindungi oleh seluar anda dan ia menjadikan but kelihatan sangat anggun.

7. Aksesori (Sebanyak yang anda suka!)

Sebaik sahaja anda mempunyai semua bahagian asas anda, tiba masanya untuk aksesori. Paling penting, mereka tidak mengira dalam jumlah supaya anda boleh mempunyai lebih banyak daripada mereka. Secara peribadi, saya suka bermain-main dengan aksesori yang berbeza kerana dengan jumlah wang yang agak kecil, anda boleh mencipta pakaian yang kelihatan sangat berbeza dan memberikan rasa yang sangat kacak. Jadi, orang akan melihat anda dan memikirkan pakaian yang sama sekali baru tetapi sebenarnya anda tidak mengubah apa-apa tentang asas almari pakaian anda.

Warna biru dan kelabu dalam pakaian luar musim sejuk yang disatukan dengan baik menampilkan aksesori Fort Belvedere

Warna biru dan kelabu dalam pakaian luar musim sejuk yang disatukan dengan baik menampilkan aksesori Fort Belvedere

Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Corak Tentera Laut, Kelabu, Paisley Biru & Berlian

Kubu Belvedere

Selendang Sutera Bulu Dua Sisi dalam Corak Tentera Laut, Kelabu, Paisley Biru & Berlian

Beli Di Sini Sarung Tangan Peccary Dilapisi Kasmir Kalis Air dalam Kelabu

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Dilapisi Kasmir Kalis Air dalam Kelabu

Tengoklah

Tali leher

Bagi sesetengah orang, aksesori tidak termasuk ikatan . Dalam buku saya, ia pasti berlaku! Sudah tentu, daripada menggunakan ikatan tenunan jacquard sutera tiga kali ganda tradisional, anda boleh menambahkannya sedikit. Ini bermakna menambah lebih banyak tekstur dan dalam fikiran saya, mengikat tali leher adalah teman yang ideal. Kalau nak tekstur kurang sikit, a tali leher grenadine boleh juga hebat. Sebagai alternatif, anda boleh gentian lain, seperti sutera shantung atau bulu. Kesemuanya menambah tekstur dan minat visual, sambil mengekalkannya agak kasual.

Dari segi warna, anda ingin memilih sesuatu yang kontras. Jika anda mempunyai blazer navy solid, mungkin anda mendapat tali leher berbintik-bintik seperti yang dikait, dan anda juga boleh memasangkannya dengan tali leher bercorak sedikit untuk menjadikannya menarik secara visual pada skala yang berbeza.

Jaket linen hijau dan baju putih beraksesori dengan tali leher rajut berwarna oren dan coklat belang-belang dari Fort Belvedere.

Tali Kait Cri De La Soie Berbintik Merah Jingga dari Fort Belvedere

Raphael memakai tali leher

Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Dark Brown Beige f daripada Fort Belvedere

Ikatan Bow

Jika anda tidak menghindar daripada kenyataan yang lebih berani, anda juga boleh memakai tali leher-tetapi yakinlah orang ramai akan mengingati anda sebagai lelaki tali leher! Walaupun begitu, apabila saya baru bermula dengan pakaian lelaki klasik, saya tidak selesa memakai tali leher tetapi hari ini, saya sangat seronok memakainya. Jika anda masih berasa janggal untuk memakai tali leher sendiri, lihat panduan kami Bagaimana untuk menarik tali leher untuk membantu anda mengatasi ketakutan itu.

Petak Poket

Walaupun anda tidak suka memakai tali leher atau tali leher, menambahkan segi empat sama poket pada pakaian anda akan meningkatkan penampilan anda dengan serta-merta. Untuk penampilan kasual perniagaan, saya cadangkan anda mendapatkan sesuatu dengan corak yang bagus sama ada dalam corak sutera atau bulu yang dicetak, atau linen pepejal segi empat sama poket dengan jahitan silang yang berbeza di tepi; ia hanya menjadikan segala-galanya lebih segar dan tidak terlalu kaku dan kelihatan seperti sekolah lama.

Boutonniers

Jika tali leher anda banyak bercorak, anda boleh memilih segi empat sama poket padat dan hanya padankan warnanya dengan boutonniere anda.

Preston memadankan poket persegi dan boutonnierenya dengan tali leher orennya

Orange Exotic Caribbean Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Boutonniere Caribbean Eksotik Jingga

Beli Di Sini Segiempat Poket Bulu Sutera Emas Kuning Antik dengan Paisley dalam warna Beige, Biru, Merah dan Jingga serta tepi rentetan kuning air

Kubu Belvedere

Segiempat Poket Bulu Sutera Emas Kuning Antik dengan Paisley dalam warna Beige, Biru, Merah dan Jingga serta tepi rentetan kuning air

Tengoklah

Walaupun ia mungkin bukan untuk semua orang, saya mendapati bahawa memakai boutonniere benar-benar menarik perhatian anda dengan cara yang halus dan pujian dijamin.

Tali kasut

Jika anda mempunyai bilangan kasut yang sangat terhad, menambah sepasang tali kasut berwarna-warni boleh mengubah rupa keseluruhan kasut tanpa merosakkan wang.

stokin

Dengan kod pakaian kasual perniagaan, stokin bukan pilihan–sebaik-baiknya untuk pejabat, mereka harus sentiasa berada di atas-the-betis gaya, kerana orang tidak mahu melihat kaki anda yang berbulu!

Kasut Strange Island brogue yang dilas Goodyear dipadankan dengan stokin berjalur bayang-bayang kuning dan kelabu dari Fort Belvedere

Penampilan kasual perniagaan yang menampilkan stoking dan tali kasut Fort Belvedere

Tali Kasut Kelabu Sederhana Bulat - Tali Kasut Pakaian Kapas Wax Mewah

Kubu Belvedere

Tali Kasut Kelabu Sederhana Bulat – Tali Kasut Pakaian Kapas Wax Mewah

Beli Di Sini Stokin Berusuk Garis Bayangan Tentera Laut dan Kuning Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Fil d'Ecosse Stripe Navy dan Yellow Shadow Stripe Cotton

Tengoklah

Beg

Apabila bercakap tentang beg, saya tahu beg galas adalah popular, tetapi ia benar-benar membuatkan anda nampak lebih macam budak sekolah bukannya lelaki dewasa. Mempunyai coklat yang bagus kulit beg bimbit atau beg adalah benar-benar cara untuk pergi.

Idea Pakaian Almari Kapsul Kasual Perniagaan

Untuk mempraktikkan semua teori ini, kami mengumpulkan contoh almari pakaian kapsul kasual perniagaan!

Pakaian #1

Pertama, kami mempunyai a kelabu arang jaket flanel dipadankan dengan baju kapas berkotak dalam rona putih dan biru. Kemudian, sepasang chinos kapas khaki dan potongan keseluruhan berwarna coklat oxfords . Semuanya diikat bersama dengan tali leher grenadine coklat dari Fort Belvedere dan segi empat sama poket sutera bercorak coklat begitu juga dari Fort Belvedere, mempunyai ton coklat dan biru itu mengikat segala-galanya bersama-sama. Untuk stoking saya, saya menggunakan sesuatu dalam warna navy dan biru diraja berjalur Fort Belvedere dan ia memberikan kontras yang bagus antara chinos khaki dan kasut coklat.

Pakaian kasual perniagaan ini menampilkan jaket dan kasut yang lebih formal, dipadankan dengan seluar dan baju yang lebih kasual.

Pakaian kasual perniagaan ini menampilkan jaket dan kasut yang lebih formal, dipadankan dengan seluar dan baju yang lebih kasual.

Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat

Tengoklah Dataran Poket Sutera berwarna Coklat dengan Paisley Biru - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Silk Pocket Square dalam warna coklat dengan Blue Paisley

Beli Di Sini

Dalam ensembel ini, jaket dan kasut lebih formal, manakala baju dan seluar lebih kasual, yang membawa kepada medium gembira. Aksesori semuanya boleh berfungsi dengan pelbagai formaliti dan warna pakaian (yang kebanyakannya neutral) memberikan unsur keharmonian tertentu.

Tukar jaket anda

Katakan anda tidak mempunyai jaket flanel kelabu, anda juga boleh mempunyai jaket yang lebih kasual seperti a tweed jaket. anda boleh menggabungkannya dengan sepasang coklat sen loafers atau mungkin juga sepasang kasut hijau zaitun, mengambil warna jaket. Jika anda tidak mempunyai tweed, anda boleh memakai apa-apa jenis kot sukan. Sebagai contoh, di sini ialah kot sukan coklat dalam pakaian buruk bulu dengan tingkap merah di atas kotak-kotak.

Sambil menampilkan baju dan seluar yang sama, penampilan ini menampilkan jaket bercorak lebih kasual. (Gambar: Dataran Poket Linen Buatan Tangan Merah Burgundy dari Fort Belvedere)

Sambil menampilkan baju dan seluar yang sama, penampilan ini menampilkan jaket bercorak lebih kasual. (Gambar: Dataran Poket Linen Buatan Tangan Merah Burgundy dari Fort Belvedere)

Pakaian ini juga menampilkan buatan tangan linen segi empat sama poket dalam warna merah pucat dengan jahitan tepi kontras yang bagus. Ia mengambil warna merah cek dan putih baju. Sudah tentu, anda juga boleh memakai loafers coklat sebagai contoh, atau mungkin sepasang kasut tali sami berwarna cognac.

Pakaian #2

Pakaian yang agak berbeza ialah kot sport Prince of wales check berwarna coklat dan mustard kuning dalam kasmir lembut yang cantik. Saya memadankannya dengan baju flanel kapas biru muda dan biru tua bergari seluar baju atau seluar slack dengan lipatan .Saya menggabungkannya dengan sepasang kasut belah kaki Norway berwarna coklat dan tali leher sutera kuning dari Fort Belvedere.

Warna kuning mengambil warna kuning lain dalam pakaian dan mengikat semuanya bersama-sama tetapi ia juga memberikan kontras yang mencukupi pada baju. Sekali lagi, untuk menjadikannya seragam, saya memasangkannya dengan warna pucat kuning segi empat sama poket linen. Stokin adalah jalur navy dan kuning jadi saya mengambil warna kuning tetapi juga bekerja dengan seluar navy dan memberikan kontras yang cukup dengan kasut.

Pakaian kasual perniagaan biru dan kuning yang melengkapi

Pakaian kasual perniagaan biru dan kuning yang melengkapi

Tali Berkait dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Bertali dalam Sutera Kuning Pucat Pepejal

Beli Di Sini Segi Poket Linen Kuning Pucat dengan Jahitan X Handrolled Kuning - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Segi Poket Linen Kuning Pucat dengan Jahitan X Handrolled Kuning

Tengoklah

Jika anda melihat pakaian ini, ia sangat berbeza daripada yang pertama. Di sini, jaket dan kasut lebih kasual, dan seluar serta bajunya lebih formal. The aksesori di sini lebih kasual daripada contoh sebelumnya tetapi ia masih serba boleh dan harmoni dalam warna.

Pakaian #3

Sudah tentu, anda mungkin tidak selalu mahu memakai jaket, jadi anda juga boleh memakai baju sejuk. Sebagai contoh, di sini saya memakai baju berbutang kain oxford biru pastel dengan leher v putih baju sejuk tenis dan loghat biru yang sangat bersiap sedia . Saya memasangkannya dengan korduroi hitam. Untuk kasut di sini, saya memilih but balmoral hitam dengan sisipan suede dan walaupun warnanya sama, ia kelihatan berbeza pada mata kerana suede memantulkan cahaya secara berbeza.

Raphael menaikkan pakaian kasual di bawahnya dengan mantel berdada dua dan aksesori Fort Belvedere

Raphael menaikkan pakaian kasual di bawahnya dengan mantel berdada dua dan aksesori Fort Belvedere

Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru serta Paisley

Kubu Belvedere

Selendang Boleh Balik dalam Motif Bulu Sutera Merah Burgundy dan Biru serta Paisley

Beli Di Sini Tali Sutera Houndstooth Bourette dalam Krim Merah Burgundy - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Sutera Houndstooth Bourette dalam Krim Merah Burgundy

Tengoklah Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang

Tengoklah Bunga Pin Lapel Boutonniere Sutera Marguerite Violet

Kubu Belvedere

Bunga Pin Lapel Boutonniere Sutera Marguerite Violet

Beli Di Sini

Saya juga boleh memakainya dengan a mantel paletot dan bagus selendang , atau mungkin boutonniere. Walau apa pun, anda tidak boleh tahu bahawa saya mempunyai pakaian yang agak kasual di bawahnya. Setiap kali saya mempunyai baju sejuk, saya lebih suka v-leher, kerana ia membenarkan saya memakai tali leher yang kelihatan sangat kacak dan membuatkan orang memandang ke wajah saya. Di sini, saya mempunyai tali leher houndstooth merah dan putih dalam bourette sutera (yang merupakan tenunan yang sangat kasar) yang menggariskan kesederhanaan ensembel.

Kesimpulan

Perlu diingat, ini hanyalah beberapa idea pakaian yang sepatutnya membantu anda bermula, memikirkan tentang almari pakaian kapsul anda supaya anda boleh mengambil bahagian tertentu dan menukarnya supaya kelihatan sangat berbeza, walaupun terdapat hanya dua item dalam anda. keseluruhan pakaian yang telah berubah. Gaya adalah pelbagai, dan anda boleh bekerja dengan apa sahaja yang anda ada dalam almari pakaian anda. Cuba sahaja dan lambat laun anda akan menemui beberapa kegemaran!

Adakah anda telah menguasai kod pakaian kasual perniagaan? Adakah anda menggunakan almari pakaian kapsul? Kongsi dengan kami dalam komen!

Rundown Pakaian

Saya sudah tentu memakai pakaian kasual perniagaan yang boleh digabungkan untuk almari pakaian kapsul saya. Saya akan katakan, ia lebih sedikit dari segi formal. Saya memakai blazer tentera laut; ia mempunyai beberapa butang logam perak. Saya menggabungkannya dengan baju biru muda dengan manset Perancis dan jadi saya memakai manset. Saya memilih rantai manset perak kerana saya juga mempunyai strap tali pinggang perak dan cincin merah jambu perak.

Tali leher saya ialah versi belang oren, ia adalah tali leher sutera dari Fort Belvedere, yang hanya memberikan sedikit pop pada pakaian dan saya menggabungkannya dengan segi empat sama poket sutera bercetak dari Fort Belvedere yang mempunyai corak biru sedikit kerana anda tidak pernah ingin mempunyai poket segi empat tepat yang sepadan dengan tali leher anda.

Raphael dalam kumpulan kasual perniagaan

Raphael dalam kumpulan kasual perniagaan

Tali Kait Berjepit Merah Jingga Cri De La Soie Silk Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait Cri De La Soie Berbintik Merah Jingga

Beli Di Sini Manset Simpulan Penumbuk Monyet - Bersalut Platinum Perak 925 Sterling - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Manset Simpul Penumbuk Monyet – Bersalut Platinum Perak 925 Sterling

Tengoklah Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Coklat Havana Gelap Dicelup Aniline Potong Mengikut Saiz - Tepi Berlipat 3cm x 120cm - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Coklat Havana Gelap Dicelup Aniline Potong Mengikut Saiz – Tepi Berlipat 3cm x 120cm

Tengoklah Gancu Tali Pinggang Pepejal Perak Benedict Segiempat Bujur Boleh Tukar dengan Penyaduran Palladium Tanpa Nikel Hipoalergenik

Kubu Belvedere

Gancu Tali Pinggang Pepejal Perak Benedict Segiempat Bujur Boleh Tukar dengan Penyaduran Palladium Tanpa Nikel Hipoalergenik

Beli Di Sini Persegi Poket Sutera Jingga Terbakar dengan Motif Bertitik dan Paisley

Kubu Belvedere

Persegi Poket Sutera Jingga Terbakar dengan Motif Bertitik dan Paisley

Tengoklah

Untuk seluar saya, saya memilih chinos khaki klasik. Ini mungkin warna yang lebih terang, lebih kepada pasir dan saya menggabungkannya dengan but buku lali coklat dalam gaya Chelsea. Saya mengikat kasut bersama-sama dengan seluar dengan sepasang stoking berjalur bayangan dari Fort Belvedere dalam warna coklat gelap dan kuning air supaya ia kelihatan licin dan elegan.