Apa Salah Empayar Boardwalk (Ulasan Pakar Pakaian Lelaki)

pratonton.3000 15 berskala

Dari penampilan sulungnya pada tahun 2010, Empayar Boardwalk telah menjadi siri TV kegemaran untuk peminat genre gangster. Tetapi sebagai penggemar pakaian lelaki, keseronokan kami melampaui plot, untuk menumpukan pada pakaian bergaya yang digambarkan! Oleh itu, kerana ditetapkan terutamanya pada tahun 1920-an, adakah siri ini menggambarkan fesyen lelaki dengan betul dari 100 tahun yang lalu? Inilah kritikan kami terhadap program HBO yang popular!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Pengenalan kepada Buku & Siri TV Empayar Boardwalk
  2. Lelaki dan Gaya Mereka: Enoch Nucky Thompson (Steve Buscemi)
  3. Jimmy Darmody (Michael Pitt)
  4. Chalky White (Michael Kenneth Williams)
  5. Richard Harrow (Jack Huston)
  6. Gyp Rosetti (Bobby Cannavale)
  7. Charles Lucky Luciano (Vincent Piazza)
  8. Kesimpulan
  9. Rundown Pakaian

Pengenalan kepada Buku & Siri TV Empayar Boardwalk

Ditetapkan semasa tahun larangan di AS, Empayar Boardwalk ialah rancangan TV HBO yang merangkumi era 1920-an pencuri. Siri ini pertama kali disiarkan pada tahun 2010, bermula pada malam Larangan pada tahun 1920.Rancangan ini disiarkan selama empat tahun, membawa tempoh selama 11 tahun sehingga 1931 dalam 56 episod atau lima musim.

Pada masa ini dalam sejarah, pakaian lelaki menyaksikan peralihan daripada pakaian formal abad sebelumnya kepada pakaian yang lebih santai.Memang, cara watak berpakaian dalam Empayar Boardwalk adalah lebih formal daripada pakaian kebanyakan orang hari ini. Pada masa itu, ia adalah sedikit lebih santai . Secara keseluruhannya, persembahan itu agak berwarna-warni dan kurang formal daripada yang biasanya dipakai oleh lelaki pada masa itu, tetapi ia menjadikannya lebih menarik bagi peminat pakaian dalam diri anda.

Empayar Boardwalk: The Birth, High Times, dan Corruption of Atlantic City

Buku Empayar Boardwalk oleh Nelson Johnson

Rancangan itu sebenarnya berdasarkan buku terlaris New York Times 2002,Empayar Boardwalk: The Birth, High Times, dan Corruption of Atlantic City. Ditulis oleh pengarang Nelson Johnson, watak utama dalam buku itu ialah Enoch Nucky L. Thompson.

Rancangan itu tidak mengikuti buku secara literal, dan pencipta siri Terence Winter mengambil inspirasi daripada peristiwa era itu. Oleh itu, kami mengikuti fiksyen Enoch Nucky Thompson, yang merupakan seorang bendahari, penipu dan penjenayah sepanjang siri ini.

Episod perintis diarahkan oleh Martin Scorsese dan pada bajet $18 juta. Empayar Boardwalk telah dicalonkan dan dianugerahkan untuk pelbagai anugerah, termasuk Emmy dan Golden Globes. Siri ini juga dicalonkan secara konsisten untuk pakaian mereka dan mendapat banyak anugerah untuk itu. John Dunn adalah pereka pakaian untuk keseluruhan larian, yang agak mengagumkan.

Anugerah Pereka Kostum Empayar Boardwalk

Anugerah Pereka Kostum Empayar Boardwalk

Semasa musim satu hingga empat, dia bekerjasama dengan Lisa Padovani. Salah satu cabaran terbesar yang dihadapi Dunn dan Padovani ialah, sudah tentu, sukar untuk menyesuaikan lelaki zaman moden dengan pakaian asli tahun 1920-an.

Seperti yang anda boleh bayangkan dalam filem gangster , kadangkala anda memerlukan berbilang sut daripada jenis yang sama, dan hampir mustahil untuk menemui vintaj itu untuk pelakon dalam ukuran khusus mereka. Jadi, cara mudah bagi mereka adalah dengan benar-benar memiliki pakaian yang dibuat oleh Martin Greenfield di New York.

Lekapan jahitan NYC Martin Greenfield. (Foto oleh Levi Welton)

Lekapan jahitan NYC Martin Greenfield. (Foto oleh Levi Welton)

Seperti yang telah kami nyatakan dalam ulasan pakaian lelaki kami tentang The Godfather dan Downton Abbey , masalah biasa untuk pakaian baharu ialah fabrik tidak mempunyai berat dan langsir yang agak berat seperti yang pernah dimiliki oleh kain dalam tempoh yang ditetapkan. Untuk Empayar Boardwalk, Pengimport HMS dan Gladson cuba membuat fabrik khusus untuk persembahan, tetapi kemasan hari ini berbeza.

Jadi, secara keseluruhan, ia bukan fabrik gaya vintaj. Persembahan ini benar-benar bagus dalam mencampurkan peristiwa sejarah sebenar seperti kebangkitan Al Capone dengan beberapa unsur fiksyen, sekali gus menjadikannya agak menarik. Ngomong-ngomong, kami sudah mendapat pakaian asli Al Capone yang diliputi di sini.

Al Capone & Empayar Boardwalk

Real Al Capone & Al Capone di Empayar Boardwalk

Jelas sekali, 56 episod adalah banyak perkara, dan kami tidak dapat menampung setiap pakaian dalam ulasan hari ini. Jadi, kami memutuskan untuk melihat sahaja pakaian siang dan melangkau pakaian malam dan perkara istimewa lain.

Lelaki dan Gaya Mereka:Enoch Nucky Thompson (Steve Buscemi)

Nucky ialah Bendahari Daerah Atlantik pada siang hari dan penipu pada waktu malam. Untuk mengekalkan penampilan kehidupan bergandanya, dia sangat menyedari kepentingan penampilan luarannya. Salah satu petikan beliau yang masih melekat dalam ingatan saya sehingga kini ialah, Jangan sesekali biarkan kebenaran menghalang cerita yang baik.

Enoch Nucky Thompson Boardwalk Empire

Enoch Nucky Thompson

Menariknya, dia sentiasa berpakaian kemas , walaupun ketika dia diserang dari Gyp Rosetti dalam musim ketiga. Walaupun dia bersembunyi setelah dia lari ke luar bandar, dia benar-benar mahu membentuk dan mengekalkan penampilan dan malah memberitahu abangnya untuk melakukan perkara yang sama kerana dia takut tanpanya, orang tidak akan mempunyai rasa hormat yang sama.

Baginya, menjadi dicukur bersih dan berpakaian kemas adalah isyarat kawalan dan kuasa. Ini juga bermakna bahawa samseng dan orang yang bekerja untuknya boleh mempercayai kuasanya. Jelas sekali, dia seorang penyangak, tetapi dia memahami kuasa pakaian. Dan sebagai kuda pakaian sendiri, anda mungkin sangat menghargainya.

Enoch Johnson Yang Sebenar

Enoch Johnson yang sebenar, yang menjadi inspirasi untuk Nucky Thompson.

Sut

Berbanding dengan Enoch Nucky Johnson dalam kehidupan sebenar, watak persembahan Thompson berpakaian agak lebih flamboyan. Pereka Kostum John Dunn berkata bahawa dia tidak benar-benar diilhamkan oleh Nucky Johnson sebenar, tetapi lebih kepada Duke of Windsor , kemudian Edward VIII, yang telah diturunkan takhta kerana berkahwin dengan Wallis Simpson.

Dia adalah salah seorang lelaki yang paling banyak bergambar di dunia semasa dia masih hidup. Gayanya sinonim dengan mencampurkan corak berani. Anda benar-benar boleh melihat pengaruh dalam cermin tingkap sut dan cek sut Nucky Thompson, dan kesediaan untuk bermain dengan warna. Semua ciri khusus tersebut seperti poket kimpalan, poket kepak, atau poket terpancut berbeza-beza antara saman.

Saman Nucky Thompson

Saman Nucky Thompson

Secara keseluruhan, saya fikir ia adalah gabungan antara sut moden dan sesuatu yang sebenarnya dipakai oleh lelaki pada tahun 1920-an.

Sebagai contoh, titik butangan jaket ini agak tinggi. Biasanya, ia adalah dua atau tiga penutupan butang dengan pendirian butang yang jauh lebih kecil, yang tipikal untuk era itu. Ia memberikan penampilan skirt yang lebih panjang.Tetapi, pada masa itu, mereka juga mempunyai potongan yang lebih gaya kot badan, jadi mereka lebih sesuai berbanding sut Nucky Thompson dalam siri ini dipotong sedikit lebih petinju. Saya juga mengatakan potongan itu lebih penuh sedikit daripada apa yang mungkin anda lihat pada tahun 20-an.

Seluar Tinggi 1920-an

Seluar Tinggi 1920-an

Dalam 30-an, seperti yang anda ketahui daripada siaran kami pada sejarah saman , anda mempunyai lebih banyak kenyang dan langsir, tetapi itu tidak begitu ketara pada tahun 20-an. Dia pun suka pakai baju pinggang dan, kadangkala, anda melihat butiran yang menarik. Cuma ada kolar selendang. Tetapi, secara keseluruhan, jika anda melihatnya dari jauh, anda dapat melihat bahawa ia agak panjang kerana seluar mempunyai kenaikan yang terlalu rendah.

Pada tahun 20-an, seluar tinggi sememangnya menjadi fesyen. Dan walaupun mereka hebat kerana banyak sebab, mereka mempunyai pendekatan yang lebih moden dalam rancangan itu dan membuat semuanya salah. Secara jujur, walaupun hari ini, apabila anda memakai seluar tinggi , anda tidak mendapat segitiga baju dan tali leher yang mencucuk keluar apabila anda memakai jaket berdada tunggal.

Baju

Dia memakai baju kolar yang boleh ditanggalkan. Pada asasnya, seorang wanita pintar mempunyai idea untuk menanggalkan kolar dan manset kerana kebanyakan orang hanya akan melihat mereka secara dominan. Oleh itu, adalah lebih mudah mencuci pakaian itu sahaja daripada perlu melakukan keseluruhan baju.

Kolar Sayap Boleh Ditanggalkan Grafton Starched

Kolar Sayap Boleh Ditanggalkan Grafton Starched

Kerana Duke of Windsor dan tahap keselesaan yang meningkat, baju kolar boleh tanggal kadangkala digantikan oleh lelaki yang lebih muda untuk baju kolar turn-down yang lebih lembut. Tetapi, Nucky Thompson, sebagai seorang lelaki yang lebih tua, masih berpegang pada baju kolar yang boleh ditanggalkan.

Semasa boleh tanggal kolar dikanji dengan kanji beras ke tahap yang benar-benar kaku dan diseterika dengan cara tertentu, kolar yang terbalik selalunya lebih lembut. Dan sebagai akibatnya, mereka menjadi lebih liut. Klip atau sesuatu yang menyimpan petua bersama-sama memastikan mereka kekal pada baju dengan selamat semasa mereka juga menaikkan simpulan ikatan untuk penampilan yang lebih canggih.

Ya, ini adalah popular dari segi sejarah pada tahun 20-an. Terus terang, saya tidak pernah melihat seberapa banyak watak memakainya seperti dalam rancangan Boardwalk Empire. Saya fikir mereka agak melampaui batas, tetapi ia bagus untuk melihat semua ini berbeza palang kolar dan klip .

Kolar tyfold mempunyai lubang untuk menahan simpulan ikat pada tempatnya.

Kolar tyfold mempunyai lubang untuk menahan simpulan ikat pada tempatnya.

Nucky bukan sahaja memakai baju berkolar boleh tanggal, tetapi dia mempunyai apa yang dipanggil kolar tyfold , yang mempunyai potongan untuk simpulan ikatan, yang bermaksud bahawa ikatan itu tidak akan tergelincir ke bawah sahaja, iaitu sesuatu yang sering anda boleh lihat dalam gambar lama dari zaman itu. Dalam kes Nucky, dia sebenarnya kelihatan lebih baik. Menariknya, tiada lagi watak dalam rancangan yang mempunyai reka bentuk kolar lubang kunci seperti ini.

Menjelang tahun 1920-an, kolar lipatan tali leher sudah agak ketinggalan zaman. Tetapi, sekali lagi, Nucky adalah seorang lelaki yang lebih tua, jadi sekurang-kurangnya agak realistik bahawa dia boleh memakainya. Saya juga sangat suka baju Nucky Thompson. Mereka mempunyai warna warna pastel yang indah; mereka bukan sahaja putih.

Baju dia ada belang , dan mereka biasanya baju Winchester kerana kolar yang boleh ditanggalkan. Ya, beberapa bajunya agak kuat, tetapi itu sebenarnya yang boleh dipakai oleh lelaki pada usia 20-an, terutamanya samseng. Mereka sentiasa suka berpakaian sedikit lebih berisi daripada Joe Average.

Steve Buscemi memakai kolar turn down

Steve Buscemi memakai kolar turn-down

Menariknya, apabila siri ini berjalan, pada musim keempat dan kelima, Steve Buscemi dilihat memakai pakaian yang lebih lembut kolar turn-down gaya kerana, lagipun, dia juga perlu berubah dengan perubahan masa. Perhatikan, semua bajunya kelihatan menonjol manset Perancis atau manset berganda untuk kancing manset, bSaya tertanya-tanya sama ada mereka benar-benar menggunakan manset berantai dengan sisi hiasan di dalam dan luar, atau yang lebih murah dengan bar T.

Kasut

Kasut Nucky Thompson yang paling terkenal ialah sepasang brogue penuh gelap dan tan penonton yang dia pakai dalam adegan pembukaan dan juga dalam poster filem. Mereka sebenarnya hitam dan sawo matang oleh jenama yang dipanggil Forzieri , dan mereka dijual pada harga $660. Dan untuk beberapa sebab yang pelik, ia masih tersedia, dan ia masih dijual hari ini.

Penonton Dua Nada dari Forzieri dalam Hitam dan Tan

Penonton Dua Nada dari Forzieri dalam Hitam dan Tan

Betapa realistiknya mereka? Tidak begitu banyak. Pertama sekali, hitam dan tan adalah kombinasi warna yang berani. Ya, seseorang mungkin telah memakainya. Tetapi, jika anda melihat pada tumit dan tapaknya, ia terlalu tebal dan tidak begitu halus. Tumit terlalu rendah untuk kasut atau but 1920-an yang sebenar.

Jika anda masih menyukai kasutnya, sekali lagi, anda masih boleh mendapatkannya. Pastikan anda tidak membasuhnya dengan air masin kerana air masin dan kulit sebenarnya bukanlah gabungan yang hebat.

Selain itu, terdapat kesilapan di mana anda boleh melihat seseorang menyinari kasut coklatnya. Tetapi, jika anda melihat lebih dekat, ini adalah pembinaan bersimen. Ia tidak luntur, dan ia bukan sesuatu yang akan dipakai oleh seseorang ketika itu. Selain daripada kasut mereka, anda juga boleh melihat gaya mereka stokin , terutamanya yang mempunyai jam, yang biasanya dipakai oleh lelaki ketika itu.

Chino Khaki dipadankan dengan stokin kelabu gelap dengan jam burgundy dan putih dari Fort Belvedere dan oxblood oxfords

Stokin Kelabu Gelap dengan Jam Burgundy & Putih dalam Kapas – Fort Belvedere

Dalam adegan lain, kita dapat melihat bahawa Nucky suka Kasut Balmoral , yang, sekali lagi, adalah sesuatu yang lelaki akan pakai ketika itu. Mereka bukan vintaj, walaupun, kerana, sekali lagi, mereka tidak mendapat ketinggian tumit yang betul.

Jika tidak, anda juga boleh melihat Nucky memakai kasut sukan . Aduh! Tidak, anda sebenarnya tidak melihat dia memakai kasut dalam episod siap. Tetapi, terdapat syot kilat daripada pengambilan di antara yang anda boleh lihat dia memakainya; Saya mengandaikan kerana dia merasakan mereka lebih selesa. Jika dia telah mendapat kasut yang sesuai , dia pasti selesa seperti memakai kasut.

Nucky Thomson dilihat memakai kasut, yang tidak sesuai pada tahun 1920-an.

Nucky Thomson dilihat memakai kasut, yang tidak sesuai pada tahun 1920-an.

ikatan

Anda akan menikmati persembahan ini jika anda terikat kerana anda melihatnya warna berani , corak berhias dan hanya rupa yang luar biasa. Ia bukan navy yang membosankan dan tali leher merah yang anda mungkin biasa menonton sauh TV dan hos. Walaupun anda mungkin fikir itu adalah fesyen yang agak moden untuk diambil, sebenarnya, lelaki pada tahun 1920-an kadangkala memakai corak tali leher yang agak kuat, jadi itu agak tepat.

Pada mulanya, saya fikir, Mungkin, mereka sebenarnya menggunakan tali leher vintaj. Tetapi, kemudian, apabila anda dapat melihat Nucky mendedahkan panjang tali lehernya, anda tahu ia bukan vintaj kerana pada masa itu, ia adalah ikatan yang lebih pendek yang hampir tidak mencecah pusar atau pinggang semula jadi anda.

Ikatan Vintage Pendek

Ikatan Vintage Pendek

Hari ini, ikatan lebih panjang, jadi anda boleh melihat bahawa ia sebenarnya adalah hubungan moden. Pada masa itu, ikatan biasanya juga mempunyai jalinan yang lebih tipis atau kadangkala tiada jalinan. Hari ini, kebanyakan tali leher mempunyai jalinan, yang menghasilkan simpulan dan rupa yang berbeza.

Secara keseluruhannya, saya fikir adalah bagus untuk melihat hubungan yang lebih tepat tempoh, tetapi mereka mungkin tidak menjangka Gentleman's Gazette menyemak pakaian mereka.

Mereka memakai tali leher yang lebih pendek daripada yang biasa kita pakai hari ini.

Mereka memakai tali leher yang lebih pendek daripada yang biasa kita pakai hari ini.

Aksesori Lain

Dari segi aksesori lain seperti manset atau segi empat sama poket , persembahan yang paling terkenal mungkin ialah carnation merah besar yang disematkan pada lapel Nucky Thompson. Nucky Johnson yang sebenar memakai carnation, tetapi dia memakainya dengan betul melalui lubang butang. Jadi, saya tidak tahu mengapa mereka menyematkannya di bawah lapel. Ia hanya menjadikannya kelihatan lebih seperti petani.

Nucky juga mempunyai jam poket dan rantai Albert berganda, dan dia menyukainya Homburg memilikinya .

Jimmy Darmody (Michael Pitt)

Apabila Jimmy mula keluar, anda boleh melihat dengan jelas dia ialah budak lelaki yang pulang dari perang. Dia miskin, dan sebelum menyertai tentera, dia belajar di Princeton dan berharap untuk menyertai perniagaan Nucky selepas dia menamatkan pengajiannya.

Jimmy Darmody dalam jaket Norfolk tweed dan topi budak tukang roti.

Jimmy Darmody dalam jaket Norfolk tweed dan topi budak tukang roti.

Apabila dia kembali, apabila dia tidak segera mendapat jawatan yang dia fikir dia layak, dia memutuskan untuk meninggalkan kehidupan samseng. Secara peribadi, saya fikir pereka pakaian melakukan kerja yang sangat hebat untuk menggambarkan perjalanannya menaiki tangga jenayah melalui perubahan pakaiannya.

Jaket

Dalam episod pertama, kita boleh melihat dia memakai bulu yang lebih berat Jaket Norfolk , yang bertali pinggang dengan seluar padanan, baju kerja berjalur halus yang lebih berat kerana dia tidak mampu untuk mengekalkan kemeja putih putih, dan vest rajutan.

Norfolk ialah pakaian bergaya dan utilitarian yang pastinya lebih tertumpu kepada negara. Anda boleh melihat di mana Jimmy melakukan perkara yang sama berulang kali kerana dia mungkin tidak mempunyai lebih daripada itu.

Pakaian utilitarian Jimmy Darmody bercakap tentang statusnya.

Pakaian utilitarian Jimmy Darmody bercakap tentang statusnya.

Palet warna yang sering dipilihnya adalah lebih gelap, dengan banyak kelabu, coklat dan sayur-sayuran . Walaupun anda boleh melihat persatuan kepada pakaian tentera, saya juga fikir ia menjadikannya berbeza secara visual daripada Nucky Thompson.

Ia benar-benar jelas pada musim pertama, di mana anda boleh melihat dia makan dengan sangat cepat apabila penampilannya tidak pada tempatnya atau kemudian apabila dia berada di pejabat Nucky Thompson. Jaket terbuka, tali leher dan kolar sedikit longgar, dan tali pinggang jaket Norfolknya hanya tergantung longgar di tepi.

Al Capone & Jimmy Darmody

Al Capone & Jimmy Darmody

Sungguh melucukan kerana Jimmy mahu dilayan seperti setaraf dengan Nucky, tetapi penampilan luarannya hanya mengecewakan dia. Secara peribadi, saya lebih suka pakaian yang dia pakai negara tetapan, tetapi jika dia mahu berniaga, ini tidak mendatangkan faedah kepadanya.

Sut

Estetikanya berubah apabila Al Capone , kemudiannya, membantu Jimmy mendapatkan rupa yang berbeza. Walaupun begitu, salah satu perkara yang saya tidak suka tentang pakaian Jimmy ialah dia sering memakai baju yang agak gelap, kadangkala tali leher yang lebih ringan, yang biasanya merupakan kesilapan pemula.

Dalam satu adegan, dia memakai sut tiga helai biru tua dengan tanda cek pada mereka dan biru muda dan kuning . Walaupun siluet boleh ditafsirkan sebagai tindanan yang serupa dengan apa yang dipakai Nucky, terdapat titik butang yang lebih rendah.

Selain itu, saya akan katakan sutnya lebih dekat sedikit dengan gaya sut zaman moden berbanding sut Nucky. Terdapat hanya beberapa perkara seperti titik butangan pada kot atau seluar belakang fishtail dengan tali pinggang boleh laras yang berbeza daripada apa yang anda akan dapati di luar rak di kebanyakan tempat hari ini.

Seluar belakang fishtail Jimmy Darmody dengan tali pinggang boleh laras.

Seluar belakang fishtail Jimmy Darmody dengan tali pinggang boleh laras.

Thepenggantunganda boleh lihat di sini adalah jenis corak argyle merah ini, dan mereka mempunyai cincin D di bahagian belakang, yang sebenarnya tepat dari segi sejarah. Kebanyakan ampaian moden mempunyai jenis satu bahagian kulit yang dilekatkan pada dua tali bahu dan satu tali belakang. Tetapi, pada masa itu, anda sering mempunyai empat tali individu yang semuanya dipegang dengan cincin ini.

Walaupun terdapat ketidaktepatan sejarah, saya suka bagaimana jalan ceritanya dijalin dengan pilihan pakaian. Jimmy masih belum tahu siapa dia, dan itu tercermin dalam pakaiannya. Ya, dia mempunyai sut baharu, tetapi dia tidak begitu tegas dalam memahami gayanya. Dan ia kelihatan seperti tukang jahit memilihnya untuknya daripada dia keluar dan memilih pakaian secara khusus.

Pakaian Jimmy berubah apabila gaya hidup dan statusnya berubah.

Pakaian Jimmy berubah apabila gaya hidup dan statusnya berubah.

Kemudian dalam siri ini, Jimmy mendapat lebih banyak saman . Ada yang berjalur coklat, tetapi bajunya kekal gelap. Dia mempunyai sut coklat mempunyai poket tiket dan belakang berlipat, yang merupakan sesuatu yang lebih kerap dipakai oleh lelaki ketika itu. Sudah tentu, kami juga melihat Jimmy dalam sut lain, seperti sut Glen kelabu dengan lapel memuncak. Kot pinggang yang sepadan, bagaimanapun, mempunyai lapel berlekuk.

Dia juga mempunyai sut jalur kapur kebiruan, yang kelihatan sangat serupa dengan potongannya saman coklat . Nampaknya dia kini memahami kuasa penampilan luarannya, tetapi dia masih tidak begitu mempedulikannya. Dia hanya mahu pakaiannya menyelesaikan kerja, dan dia mahu diiktiraf seperti yang dia mahu, jadi, dia hanya mendapat sut yang sama pada fabrik yang berbeza.

Sut membantu menggariskan Jimmy

Sut membantu menggariskan kuasa dan status Jimmy dalam komunitinya.

Kasut

Kebiasaannya, Jimmy memakai lace-up hitam but . Ia agak tipikal untuk tahun 20-an kerana but adalah lebih popular daripada kasut untuk sebahagian besar. Jalan-jalan berada dalam bentuk yang lebih kasar; terdapat lebih banyak batu bulat dan masih lebih banyak kotoran.

Oleh itu, but biasanya lebih kukuh dan lebih menyokong daripada sepasang kasut pakaian. Dan, anda tahu, but hitam, mungkin ia mengingatkan dia tentang masanya di parit. Mereka jelas, sederhana dan berfungsi.

Pisau dalam Jimmy

Pisau dalam but Jimmy.

Satu perkara yang kita boleh lihat ialah dia suka menyimpan pisau yang disarungkan ke dalam butnya. Kerana, sudah tentu, sebagai gengster, anda perlu bersedia.

Walaupun matlamat utama adegan itu mungkin untuk menunjukkan pisau, kita juga boleh melihat sekilas stokin berjalur biru dan merah, yang kita lihat dia simpan di tempatnya garter stokin , yang, pada masa itu, sangat popular dan berfungsi. Hari ini, jika anda mempunyai hak stokin di atas betis dengan anjal yang lebih baik, anda tidak memerlukan pelindung stokin lagi.

Aksesori Lain

Saya menyebut baju gelapnya yang dia pakai walaupun dengan sutnya di kemudian hari, dan walaupun dia tidak memakainya klip kolar pada mulanya, tidak seperti kebanyakan orang lain, dia kemudian datang dan memakai pin kolar juga. Anda benar-benar dapat melihat apabila dia tidak memakainya bahawa hujung kolar berdiri dari bajunya.

Pin kolar membantu mengekalkan kolar dan simpulan ikatan pada tempatnya.

Pin kolar membantu mengekalkan kolar dan simpulan ikatan pada tempatnya.

Dalam satu adegan, kita dapat melihat bahawa dia memakai manset dan manset Perancis dengan butiran enamel di dalamnya. Saya tahu sesetengah orang moden mengaitkan jenis baju berwarna gelap dan kontras ini dengan tahun 1920-an. Malah, mereka terlalu awal untuk tempoh masa itu.Walaupun untuk siri Amerika, kesesuaian pakaian Jimmy cukup bagus, dia tidak berasa selesa dengannya.

Chalky White (Michael Kenneth Williams)

Pada fikiran saya, Chalky White adalah watak yang lebih menarik. Dia pasti mempunyai yang paling flamboyan dan berwarna warni almari pakaian dalam persembahan. Saya juga fikir dia benar-benar meningkatkan Nucky Thompson dengan gayanya kerana ia hanya satu takuk.

Chalky White dimainkan oleh Michael Kenneth Williams

Chalky White lakonan Michael Kenneth Williams

Kerana dia seorang lelaki kulit hitam, dia secara semula jadi boleh memakai pakaian kontras yang lebih tinggi, dan ia akan kelihatan baik padanya. Seperti Nucky, kita dapat melihat dengan jelas apabila Chalky jatuh dari rahmatnya kerana ia tercermin dalam almari pakaiannya, yang saya rasa cukup keren.

Sut

Sutnya pada umumnya bukan sahaja berwarna berani, tetapi dia juga suka memakai cek dan, terutamanya, cermin tingkap. Untuk sebahagian besar, mereka adalah sut berdada tunggal, sentiasa tiga helai.

Berkapur dalam sut tingkap dua dada.

Berkapur dalam sut tingkap dua dada.

Kadangkala, anda juga boleh melihat varieti hadir berganda. Sebagai contoh, lihat jaket DB ini. Ia adalah 6-3, dan ia kelihatan lebih seperti kot frock daripada jaket double-breasted moden. Saya rasa memang benar bahawa jaket berdada dua kelihatan lebih seperti ini daripada jaket zaman moden, jadi mereka mendapat inspirasi yang tepat di sini.

Lazimnya, sutnya yang lantang dilengkapkan dengan baju yang kuat dengan kolar Winchester dengan hujung kolar kelab yang bulat. Kecuali untuk musim akhir, anda melihat Chalky White hanya menarik tali leher.

Pakaian kepala

Dari segi pakaian kepala, dia juga suka topi Hamburg, tetapi juga snap-brim fedoras. Dia juga salah seorang daripada segelintir watak yang memakai kotak poket secara konsisten sepanjang persembahan.

Chalky White memakai topi Homburg

Chalky White memakai topi Homburg

Baju atasan

Mungkin yang paling diingati kot daripada siri ini adalah milik Chalky White. Ini jenis merah pekat dengan kolar astrakhan kelabu, tetapi ia mempunyai lengan raglan dan berdada tunggal. Melihatnya, ia lebih kepada kot desa, tetapi dengan kolar astrakhan, ia mempunyai rasa yang lebih formal.

Saya fikir ia akan kelihatan lebih baik sebagai mantel berdada dua. Tetapi sekali lagi, saya peminat mantel berdada dua kerana ia membuatkan anda lebih hangat dan, dalam fikiran saya, kelihatan lebih bergaya.

Chalky White memakai mantel dua dada merah, yang merupakan pilihan yang agak berani.

Chalky White memakai mantel dua dada merah, yang merupakan pilihan yang agak berani.

Secara keseluruhan, saya rasa gaya Chalky White menyeronokkan untuk dilihat dan mungkin mendapat inspirasi daripadanya. Tetapi anda tidak boleh hanya menyalinnya satu-satu; ia akan menjadi terlalu berani. Mungkin ambil beberapa warna yang dia tarik, dan anda boleh memasukkannya ke dalam almari pakaian anda tanpa berlebihan.

Richard Harrow (Jack Huston)

Kami pertama kali bertemu Richard di hospital tentera tempat dia berkawan dengan Jimmy. Berkhidmat sebagai ahli menembak, dia terkena peluru di muka, dan oleh itu, dia kini perlu memakai topeng muka untuk menyembunyikan kecederaannya.Prostetik muka cukup tepat, dan itulah yang dipakai oleh lelaki yang pulang dari Perang Dunia I dan mempunyai luka yang mengerikan di muka mereka.

Prostetik Muka

Prostetik Muka

Baju

Pada mulanya, kita dapat melihat Richard memakai baju tanpa kolar yang boleh ditanggalkan. Mungkin kerana topengnya. Tetapi, kemudian, apabila dia berubah, dia memakai kolar boleh tanggal. Dia biasanya sama ada mempunyai klip kolar atau pin kolar untuk mengekalkan tali lehernya, atau dia memakainya dengan kolar berbutang ke bawah.Bajunya tidak putih polos, kadang-kadang berbelang, tetapi tidak segelap baju Jimmy.

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, baju putih biasa adalah a kemewahan kerana mereka menunjukkan anda mampu untuk meminta dia dicuci dengan kerap berbanding baju yang lebih gelap, dan baju berjalur tidak menunjukkan kotoran dengan mudah, jadi mereka lebih digemari oleh kelas pertengahan atau miskin. Perhatikan, dia juga mempunyai manset tong untuk butang, tiada manset di sini. Itu hanya melebihi gred gajinya.

Richard Harrow memakai baju berjalur putih dan merah dengan manset tong.

Richard Harrow memakai baju berjalur putih dan merah dengan manset tong.

Sut

Richard juga tidak mempunyai banyak saman. Dia hanya tidak mampu membelinya. Dia juga suka warna tanah seperti coklat dan sayur-sayuran dan, biasanya, ia adalah sut tiga helai, berdada tunggal. Seperti Jimmy, dia juga mempunyai tali pinggang yang dijahit separuh, yang merupakan ciri jaket yang lebih kasual.

Dalam satu adegan, dia memakai bolong tunggal di belakang, yang tipikal untuk aksi belakang. Mereka tidak begitu menyukai bolong sisi, tetapi kebanyakannya jaket sut tidak mempunyai lubang udara kerana ia memberikan siluet yang lebih bersih.

Sut dua payudaranya dengan hanya dua butang adalah gaya moden 70-an.

Sut dua dadanya dengan hanya dua butang adalah gaya moden 70-an.

Kadang-kadang, anda juga boleh melihatnya dengan pakaian yang agak aneh seperti jaket double-breasted dengan hanya dua butang, iaitu gaya 70-an yang lebih moden. Tetapi ia pastinya sedikit lebih maju ke hadapan. Saya tidak mengatakan tiada siapa yang pernah memakainya ketika itu, tetapi ia pasti lebih luar biasa.

Jaket yang sama dengan lapel puncak, yang secara teknikalnya lebih formal . Selain itu, ia mempunyai empat poket tampalan, yang lebih berguna. Jaket jenis ini memang wujud pada tahun 20-an, jadi, ia agak tepat.

Pakaian kepala

Dari segi pakaian kepala, anda melihat banyak tudung budak tukang roti, kadang-kadang dalam fabrik kotak-kotak, dan ia sangat sesuai dengannya.

Tudung Budak Baker

Tudung Budak Baker

Dari segi overcoats ialah Niagara ini mantel bulu , yang berdada dua dengan kolar gaya ulster ini dan belakang bertali pinggang. Sangat tepat dari segi sejarah. Kadang-kadang, dia juga mempunyai sarung tangan peccary tan ini, yang memberikan kontras yang bagus. Dan jika anda berminat dengan sarung tangan tan atau sarung tangan kulit peccary yang sangat bergaya.

Lebih kurang, gaya Richard pasti dipengaruhi oleh tentera . Ia lebih kepada praktikal daripada gaya dan rupa. Dalam fikiran saya, Richard berpakaian lebih baik daripada Jimmy. Ia selaras dengan wataknya, yang merupakan penjelmaan fikiran ke atas kebendaan.

Richard Harrow

Gaya Richard Harrow sebahagian besarnya diilhamkan oleh tentera.

Gyp Rosetti (Bobby Cannavale)

Wataknya tidak diperkenalkan sehingga musim 3, tetapi dia menarik dari segi pakaian. Sebagai samseng saingan kepada Nucky Thompson, Gyp adalah antagonis musim ketiga. Dia bersemangat, ganas, dan cepat menerima penghinaan. Dan di atas semua, dia sangat teliti tentang pakaiannya.

Sebagai contoh, dalam adegan pertamanya, kita dapat melihat dia bersusah payah memberus pakaiannya, tetapi sebagai kuda pakaian, anda mungkin pernah ke sana sebelum ini, bukan?Dalam adegan lain di mana dia memberitahu Gillian, hanya saya yang melakukannya, apabila ia mengenai menanggalkan jaketnya dan meletakkannya. Dia mungkin tidak mahu ia rosak atau bernoda .

Gyp Rosetti tidak membenarkan Gillian menanggalkan jaketnya.

Gyp Rosetti tidak membenarkan Gillian menanggalkan jaketnya.

Pada pandangan pertama, anda boleh mengatakan bahawa dia berpakaian hampir sama dengan Nucky. Sut tiga helai tebal, baju berwarna pastel, klip kolar, kot tebal dan Homburg mempunyai . Sebaik sahaja anda melihat kedua, anda menyedari samannya sebenarnya agak berbeza.

Untuk satu, kebanyakan sutnya mempunyai warna pepejal atau corak yang sangat halus walaupun warnanya mungkin agak luar biasa. Dia suka warna permata seperti magenta atau hijau jed. Saya tahu samseng mempunyai reputasi untuk berpakaian lebih berwarna. Dan semasa mereka melakukannya pada masa itu, saya fikir ini agak sukar.

Sut cek mikro berwarna kelabu pertengahan di Gyp adalah antara pakaian lelaki tahun 1920-an yang mereka perolehi dengan betul.

Sut cek mikro berwarna kelabu pertengahan di Gyp adalah antara pakaian lelaki tahun 1920-an yang mereka perolehi dengan betul.

Sut cek mikro kelabu pertengahan yang dipakainya di sini mungkin yang paling tepat tempoh dari segi warna dan corak fabrik. Perhatikan, dia juga mempunyai poket payudara bertampal, yang merupakan ciri yang saya suka dan pastinya sesuatu yang anda lihat pada tahun 30-an.

Dia juga seorang peminat tali pinggang dan bukannya ampaian, walaupun dengan kot, ampaian adalah lebih baik kerana ia tidak membuatkan jaket anda terlalu menonjol.

Gyp memakai tali pinggang, bukannya suspender dengan sutnya.

Gyp memakai tali pinggang, bukannya suspender dengan sutnya.

Untuk watak Gyp, ia masuk akal kerana aktiviti malamnya. The gaung adalah sedikit lebih rendah dan lebih tepat tempoh. Tetapi, secara keseluruhan, memandangkan dia digambarkan sebagai seseorang yang sangat menyukai pakaiannya, saya akan menjangkakan mungkin beberapa butiran khusus dalam almari pakaiannya yang akan membezakannya secara visual daripada orang lain.

Baju

Untuk bajunya, dia suka kolar mata lembing, tetapi ia kelihatan lebih lebar sedikit dan tidak sempit seperti watak lain. Walaupun dia tidak mempunyai pin kolar, petuanya dalam bentuk yang agak baik. Jadi, saya tertanya-tanya jika mereka sebenarnya mempunyai butang kolar lain, yang tidak akan tepat tempoh.

Jurang yang lebih luas di hujung kolarnya menampung simpulan Onassis.

Jurang yang lebih luas di hujung kolarnya menampung simpulan Onassis.

Sebab hujung kolarnya dibentangkan sedikit lebih lebar adalah supaya dia boleh menampung simpulan ikatan Onassis. Pada asasnya, ini adalah a simpulan empat di tangan , tetapi anda tidak menarik bilah tali leher yang lebih lebar melalui simpulan, tetapi anda hanya meletakkannya di atasnya. Dia kadang-kadang memakainya dengan pin tali leher atau tali leher, jadi ia kekal di tempatnya.

ikatan

Secara amnya, tali lehernya kelihatan sangat tepat tempoh, mempunyai pengaruh art deco yang bagus, kecuali mungkin dalam satu contoh ini di mana dia mempunyai tali leher satin ini, yang bukan sesuatu yang lelaki akan pakai seperti itu.

Juga, simpulan Onassis dinamakan sempena Aristotle Onassis , yang memakainya pada tahun 1960-an. Saya tidak dapat mengingati sebarang ilustrasi atau bahan filem yang menunjukkan simpulan ini pada tahun 1920-an. Jadi, dalam fikiran saya, ia agak panjang.

Gyp Rosetti memakai tali leher satin

Gyp Rosetti memakai tali leher satin

Gyp Rosetti mengingatkan saya sedikit The Great Gatsby . Seperti apabila dia memakainya merah jambu saman untuk menunjukkan bahawa dia berbeza, tetapi dia juga menunjukkan potensi kekurangan rasa. Barangannya menarik, dan nada permata boleh memberi inspirasi. Tetapi, kadang-kadang, dia hanya terlepas tanda.

Sama seperti Jay Gatsby, kami ditunjukkan bahawa Gyp sangat lapar untuk mencapai puncak, dan pada dasarnya dia sanggup melakukan apa sahaja untuk sampai ke sana. Dengan itu datang semacam terlalu yakin yang terserlah dalam almari pakaiannya. Pakaiannya yang cerah pada dasarnya berkata, Lihatlah saya. Saya seorang yang hebat. Saya boleh memakai ini.

Charles Lucky Luciano (Vincent Piazza)

Luciano ialah seorang samseng sebenar yang semakin meningkat pada tahun 1920-an. Dalam Empayar Boardwalk, kita melihat bagaimana dia, sama seperti Al Capone muda, memainkan peranan penting dalam adegan samseng Amerika.

Dalam kehidupan sebenar, Lucky Luciano adalah serupa Cary Grant , di mana dia pada dasarnya berpakaian di tengah-tengah jalan. Jadi, dia tidak terlalu mencolok.Dia tidak ketinggalan zaman, dan oleh itu, pakaiannya mungkin kelihatan baik untuk masa yang lama.

Charles Luciano Sebenar

Charles Luciano Sebenar

Dalam satu siri, kita melihat Lucky berpakaian dengan bakat muda yang mengingatkan saya pada ilustrasi J. C. Leyendecker, dengan nSut berjalur tulang herring ais berwarna kelabu dengan jalur biru dan kemudian, sekali lagi, baju cantik dengan kolar berjalur pin dan bertali leher mikro berwarna biru.

Sudah tentu, ini adalah tiga keping, dan pin kolar menaikkan simpulan. Titik bawah adalah lebih tinggi juga lapel baju pinggang sedikit lebih kecil kerana itu, dan, kadang-kadang, anda juga melihat belakang bertali pinggang atau berlipat.

Dalam siri ini, Lucky Luciano

Dalam siri ini, pakaian Lucky Luciano mengingatkan ilustrasi J. C. Leyendecker.

Dia sangat menggemari si belang baju raya . Jika anda melihat ketua J. C. Leyendecker, anda benar-benar boleh mengenali mereka dalam pakaian Lucky Luciano dalam siri ini.Anda hanya boleh berkata, Nah, dia hanya tahu cara berpakaian yang baik. Tetapi, jika anda mendalami sedikit, anda akan faham bahawa sebab segala-galanya berfungsi dengan baik bersama-sama adalah kerana dia seorang peminat besar untuk menggabungkan kelabu dan biru .

Kelabu dan biru ialah kombinasi warna yang hebat, dan Lucky memakainya dengan baik.

Kelabu dan biru ialah kombinasi warna yang hebat, dan Lucky memakainya dengan baik.

Warna-warna ini adalah dua staples pakaian lelaki dan berfungsi dengan baik bersama-sama, dan Lucky melakukannya dengan baik dalam menggunakan gabungan yang berkuasa.Contohnya, jika dia mempunyai sut kelabu, dia mempunyai tali leher biru, atau jika sut biru, dia mempunyai tali leher kelabu. Dari segi corak, ikatan selalunya berjalur atau mempunyai corak mikro kecil.

Kesimpulan

Jadi, siapa pula yang berpakaian terbaik di Empayar Boardwalk? Nah, anda perlu memutuskan itu. Tetapi, jika anda sedang mencari kebolehpakaian sebenar pada zaman moden, saya rasa Lucky Luciano berjaya melakukannya, kemungkinan besar kerana pemahamannya tentang kombinasi warna.

Vincent Piazza sebagai Lucky Luciano dengan klip kolar

Vincent Piazza sebagai Lucky Luciano

Pada penghujung hari, Empayar Boardwalk adalah seperti banyak siri lain. Ia sangat menyeronokkan untuk ditonton. Ia menarik sebagai peminat pakaian lelaki. Tetapi, dari segi sejarah, ia tidak begitu tepat. Jika anda benar-benar ingin tahu apa yang sebenarnya dipakai oleh lelaki dalam 19-remaja, kami baru-baru ini membuat panduan untuk itu, dan kami mempunyai panduan yang akan datang sekitar tahun 1920-an.

Walaupun begitu, saya memuji mana-mana rancangan televisyen yang memfokuskan pada pakaian lelaki klasik kerana ia mendedahkan gaya itu kepada khalayak arus perdana yang lebih luas. Dan saya sangat percaya bahawa kerana rancangan ini, orang baru ingin mengetahui lebih lanjut mengenainya, mungkin memakai sut, mungkin memakai pin kolar atau tali leher selepas semua, yang bagus untuk tujuan kita secara umum.

Rundown Pakaian

Saya memakai pakaian yang mungkin saya pakai di Empayar Boardwalk. Ia tidak diilhamkan sepenuhnya oleh tahun 1920-an dan seluarnya agak terlalu lebar. Saya juga mempunyai lipatan berganda, yang bukan sesuatu yang mereka miliki pada masa itu.

Raphael memakai ensembel berinspirasikan boardwalk.

Raphael memakai ensembel berinspirasikan boardwalk.

Tali Tali Tenun Jacquard Merah Jingga dengan Berlian Bercetak dalam Warna Biru dan Putih - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tenun Jacquard Merah Jingga dengan Berlian Bercetak dalam Warna Biru dan Putih – Fort Belvedere

Beli Di Sini Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah Gelap - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Saiz Hidup Carnation Boutonniere Merah Gelap – Fort Belvedere

Beli Di Sini Poket linen putih polos pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Dataran Poket Linen Putih dengan Tepi Handrolled buatan Itali – Fort Belvedere

Beli Di Sini Stokin Kelabu Gelap dengan Jam Burgundy dan Putih dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Kelabu Gelap dengan Jam Burgundy dan Putih dalam Kapas – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Tetapi, coraknya adalah corak herringbone berwarna coklat gelap dan krim, yang dari jauh kelihatan lebih seperti kelabu. Ia berfungsi dengan baik dengan topi Homburg dua warna berbintik kelabu saya dan saya memutuskan untuk memakai baju putih, klip kolar dan tali leher bercorak geometri dalam warna yang lebih berani, iaitu sejenis oren terbakar, merah dipasangkan dengan biru poket persegi saya adalah linen putih biasa dari Fort Belvedere sama seperti tali leher, dan boutonniere merah carnation yang besar, yang merupakan sesuatu yang dipakai oleh Nucky Thompson. Sudah tentu, saya memakai saya melalui lubang butang lapel. Dan jika anda menyukai boutonnieres dan bunga lapel, kami menyediakan anda di kedai Fort Belvedere.

Jaket saya mempunyai lapel bertakuk, tiga poket tampalan, dan belakang berlipat bertali pinggang. Di kaki saya, saya memakai sepasang but butang hitam dan putih dua warna, yang merupakan pilihan but pakaian yang popular pada tahun 1920-an. Saya menggabungkannya dengan sepasang stoking kelabu arang dengan corak jam, iaitu, sekali lagi, sesuatu yang dipakai oleh lelaki pada masa itu. Akhir sekali, baju manset Perancis saya mempunyai rantai manset dua sisi berwarna merah dan emas yang menyerlahkan warna tali leher.

Dan cincin saya mempunyai batu berwarna-warni yang pelbagai warna dan berkilauan ini dan mungkin mengingatkan sebahagian daripada anda tentang seluruh persekitaran samseng Boardwalk Empire.

Gaya pakaian lelaki siapakah kegemaran anda di Empayar Boardwalk? Beritahu kami di bahagian komen!