Apa Yang Hendak Dipakai Sebagai Tetamu Perkahwinan

pratonton.3000 1 1 berskala

Dalam ansuran hari ini, kami membincangkan apa yang perlu dipakai sebagai tetamu perkahwinan. Pada asasnya, matlamat anda adalah di satu pihak, untuk membuat pasangan pengantin bersinar dan di sisi lain, untuk menyerlahkan gaya peribadi anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Etika Tetamu Perkahwinan
  2. KOD PAKAIAN KAHWIN
  3. Perkahwinan Luar
  4. KESIMPULAN

Etika Tetamu Perkahwinan

Elakkan memakai sut mencolok

Elakkan memakai sut mencolok

  1. Anda tidak pernah mahu membayangi sama ada pengantin perempuan atau pengantin perempuan pengantin lelaki . Ia adalah hari mereka, mereka adalah pusat perhatian dan anda berada di sana untuk meraikannya bersama mereka, bukan untuk mengungguli mereka atau mengatasi mereka. Jadi apa maksudnya? Pada asasnya, anda mengurangkannya. Anda tidak memakai warna-warna liar, anda tidak memakai corak atau aksesori yang berani seperti topi atas atau sesuatu yang mungkin membuatkan orang lain tidak selesa atau sesuatu yang jelas lebih cantik daripada yang dipakai oleh pengantin lelaki.
  2. Anda juga ingin mengelak daripada kelihatan seperti anda adalah sebahagian daripada parti perkahwinan jika anda tidak. Atau sesuatu yang boleh menarik perhatian daripada mereka.
  3. Anda hendaklah berpakaian mengikut kod pakaian yang diminta. Jika majlis perkahwinan adalah acara malam, ia akan menjadi lebih formal daripada acara seharian. Sebagai lelaki, anda boleh memakai sut gelap sama ada navy atau arang. Saya akan kekal jelas daripada hitam melainkan ia tuxedo atau a sut kereta sorong .
  4. Secara tradisinya, anda harus sentiasa mempunyai beberapa bentuk pakaian leher. Secara peribadi, saya fikir a tali leher yang panjang adalah yang terbaik. ikatan busur boleh menjadi terlalu mencolok melainkan sudah tentu pengantin lelaki suka tali leher dan dia mahu anda memakainya juga.
  5. Peraturan yang baik ialah sentiasa memakai sut atau sekurang-kurangnya jaket dengan sepasang cina atau kombinasi rapi mungkin dengan kelabu kain flanel .
  6. Pasti elakkan rupa monokrom baju hitam , tali leher hitam dan sut hitam atau mana-mana warna lain yang hampir sama kerana ia kelihatan ganjil dan tidak cukup kontras. Pertaruhan terbaik anda untuk majlis perkahwinan ialah baju putih yang terang walaupun biru muda juga boleh digunakan. Sudah tentu, jika anda berada di majlis perkahwinan pantai atau jika pasangan itu mempunyai bbq atau gaya mereka sangat santai, maka peraturan ini tidak terpakai.
Sut Stroller dengan Vest Kontras

Sut Stroller dengan Vest KontrasIni adalah garis panduan yang boleh anda gunakan untuk kelihatan berpakaian kemas, sesuai dan membantu pasangan pengantin menjalani hari yang indah.

ia adalah tidak pernah boleh memakai sandal, seluar pendek, atau baju lengan pendek kecuali diminta atau dijemput secara khusus oleh pasangan pengantin.

KOD PAKAIAN KAHWIN

Mari kita bincangkan tentang beberapa kod pakaian yang sangat berbeza yang mungkin anda hadapi pada jemputan perkahwinan. Jika anda mendapat jemputan yang tidak menetapkan a kod pakaian , sila hubungi hos anda dan tanya mereka perkara yang boleh membuatkan mereka berasa selesa atau apa yang mereka harapkan. Jika tidak, anda mungkin terlalu berpakaian atau kurang berpakaian yang membuatkan anda tidak selesa atau mereka kelihatan buruk dan itu adalah sesuatu yang anda pasti mahu elakkan.

Sven Raphael Schneider dalam Black Tie Tuxedo

Sven Raphael Schneider dalam Black Tie Tuxedo

TALI LEHER HITAM

Yang paling formal yang boleh anda temui hari ini mungkin tali leher hitam . Selalunya di AS, anda akan melihat tali leher hitam sebagai pilihan. Ini bermakna anda boleh memakai tali leher hitam pada beberapa dengan tali leher hitam. Tetapi jika anda tidak mempunyai tuksedo, anda boleh memakai sesuatu yang setara seperti sut gelap.

Sut gelap dengan Veronica Persica Boutonniere Biru Muda, Tali leher Bakul Sutera Hitam Perak & Poket Poket Putih dengan Monogram

Sut gelap dengan Biru Muda Veronica Persica Boutonniere , Tali Bakul Sutera Hitam Perak , & Petak Poket Putih dengan Monogram

PAKAIAN KOKTEL

Satu lagi kod pakaian popular untuk perkahwinan ialah pakaian koktel , ia pada asasnya bermakna anda mempunyai sut gelap atau sut mempunyai sedikit kilauan atau sesuatu yang istimewa, sedikit lebih daripada warna pop, lebih kuat sedikit daripada sut perniagaan dan anda boleh memakai baju baju , anda boleh memakai tali leher, sesuatu yang masih formal tetapi hanya dengan sedikit keseronokan.

Perkahwinan Luar

Jika perkahwinan anda adalah acara luar atau dalam suasana taman dan semasa majlis musim panas , anda boleh memakai warna yang lebih terang tetapi perkara terbaik ialah meminta tuan rumah anda untuk mendapatkan idea tentang jenis pakaian yang mereka mahukan, Dan jenis acara apa itu. Lebih formal, lebih besar kemungkinan anda memakai sut dan anda tidak mahu hadir dalam pakaian seersucker sesuai jika semua orang di sekeliling anda memakai pakaian formal yang sangat gelap.

Dalam suasana santai itu, baju leher mungkin pilihan tetapi sekali lagi, tanya hos anda. Jika anda berada di majlis perkahwinan pantai, perkara berubah secara dramatik. Mungkin pasangan itu tidak mahu anda pakaikasut, mungkin mereka mahu anda memakai sandal, mungkin juga mereka tidak mahu anda memakai jaket dan ia hanya t-shirt dan seluar pendek , jadi anda benar-benar perlu memahami maksudnya.

Perkahwinan Pantai

Perkahwinan Pantai

Perkahwinan destinasi telah menjadi lebih popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pada masa yang sama, ini juga boleh bermakna bahawa mereka mahu anda hadir di kawasan tropika saman teruk atau dalam seersucker.

Petua saya ialah melangkaujaketpasti kerana ia membuatkan anda berasa lebih hangat. pasti, selitkan dalam baju anda , ia kelihatan lebih kemas, mungkin memakai tali pinggang dengannya dan hanya pergi bersama-sama dan cuba berkomunikasi dengan orang lain jauh sebelum acara supaya anda boleh berehat dan benar-benar menikmati hari besar rakan anda atau orang tersayang anda.

Aksesori

Apabila bercakap tentang aksesori, selain daripada tali leher, a segi empat sama poket benar-benar hebat kerana ia meningkatkan pakaian anda, ia sangat mudah untuk dilipat, hanya mengambil masa beberapa saat, dan hanya menggariskan acara dan kepentingannya. Kadang-kadang mempunyai boutonniere yang besar bermakna anda ingin melangkau segi empat sama poket kerana jika tidak, pakaian anda boleh terlebih muatan dan sekali lagi, anda tidak mahu menarik terlalu banyak perhatian kepada diri anda. Bunga itu hanya ada untuk menggariskan watak perayaan acara itu.

Bergembiralah di majlis perkahwinan anda yang akan datang sebagai tetamu!

Serlahkan Gaya Peribadi Anda Dengan Aksesori!

BELANJA DI SINI

KESIMPULAN

Apabila ragu-ragu, sentiasa berpakaian sedikit tetapi sentiasa berkomunikasi dengan orang yang menjemput anda kerana itu akan memastikan anda kelihatan hebat, anda menghormati mereka, dan semua orang akan gembira dan mereka akan mengingati acara ini dan anda sangat sayang.