Bagaimana Bunga Pin Lapel Boutonniere Dibuat – Fort Belvedere

cara boutonniere dibuat 3840x2160 1 berskala

Ramai lelaki telah menikmati bunga lapel boutonniere kami, tetapi kebanyakannya tidak tahu apa yang diperlukan untuk membuatnya. Oleh itu, kami memutuskan untuk menunjukkan kepada anda proses bagaimana penambah gaya lapel kecil ini dibuat, langkah demi langkah, hampir sama dengan cara yang mereka lakukan 100 tahun lalu.

Isi kandunganKembangkanRuntuh

Jika anda meminati kualiti dan ketukangan, anda mesti menonton video tersebut kerana tidak dapat digambarkan dengan kata-kata bagaimana karya seni kecil ini dihasilkan. Kami tunjukkan caranya Kubu Belvedere bunga boutonniere adalah buatan tangan dari awal hingga akhir.

Semuanya Bermula Dengan Alam Semulajadi

Sebelum kita mula membuat bunga, kita mendapat inspirasi dari alam semula jadi. Sebagai contoh, apabila kita mendaki, kita boleh menemui bunga-bunga gunung yang kecil dan cantik. Jika kita pergi ke padang pasir atau jika kita hanya bersiar-siar di luar, kita dapati bunga-bunga kecil ini bersaiz sempurna untuk lapel kita.Sudah tentu, kami cuba menghasilkannya secara realistik yang mungkin, dan semua boutonnier kami dimodelkan bunga sebenar . Tidak pernah ada produk fantasi.

tukul kayu tradisional

Bentuk bunga pernah dibuat dengan tukul kayu tradisional

Kain Sentiasa Putih

Sebaik sahaja kita selesai dengan gaya bunga, sudah tiba masanya untuk memilih bahan. Jelas sekali, semuanya bermula dengan kain . Pada mulanya, kami sentiasa mempunyai sutera putih biasa yang tidak dicelup, atau baldu, atau bahan lain yang mempunyai ketebalan yang sesuai untuk bunga tertentu itu.

Kami hanya menggunakan warna putih biasa kerana bunganya sangat halus dan memerlukan proses hand dying khas, jadi ia akan kelihatan semula jadi.

Untuk memastikan bahan tidak bergerak, kain itu digunakan untuk diikat pada papan kayu. Kemudian, kami memilih salah satu daripada lebih seratus ribu potongan pewarna bunga logam untuk mendapatkan bentuk sebenar bunga itu.

mesin zaman moden yang digunakan untuk memotong corak bunga

Mesin zaman moden yang digunakan untuk memotong corak bunga

Secara tradisinya, tukul kayu digunakan untuk mewarna memotong bentuk bunga kecil. Hari ini, kami hanya sedikit lebih progresif kerana kami menggunakan mesin yang lebih cekap dan selamat untuk pekerja.

Dalam langkah seterusnya, potongan pewarna fabrik disusun di atas satu sama lain dan kemudian diwarnakan dengan tangan dengan tepat warna asas yang ada pada bunga itu.

proses mewarna bunga yang rumit

Mewarna bunga adalah proses rumit yang dilakukan dengan tangan

Oleh kerana kebanyakan bunga mempunyai pelbagai warna dan selalunya kecerunan, ia mesti diwarnakan untuk kali kedua atau ketiga. Kadang-kadang, hanya petua sehingga palet warna yang dikehendaki selesai. Untuk mencapai butiran bunga yang rumit, kami menggunakan berus udara.

Seperti yang anda boleh lihat, sehingga ke tahap ini, bunga adalah dua dimensi atau rata. Untuk mencapai bentuk tiga dimensi, bunga diletakkan di antara acuan logam lelaki dan perempuan.Dengan bantuan haba dan tekanan, bunga itu mencapai bentuk semula jadinya.

acuan lelaki dan perempuan untuk mencapai bentuk bunga semula jadi

Acuan lelaki dan perempuan digunakan untuk mencapai bentuk kelopak bunga tiga dimensi semula jadi

Sudah tentu, bunga yang berbeza mempunyai acuan yang berbeza. Sebagai contoh, di sini anda boleh melihat bagaimana an Edelweiss mendapat bentuknya. Bagi sesetengah bunga, setiap kelopak berbentuk seperti itu, dan pada asasnya, prosesnya sama seperti dahulu seratus tahun yang lalu. Contohnya, bahagian tepi bunga ros mesti dicelup dengan teliti dan digulung dengan tangan. Jelas sekali, itu adalah proses yang sangat intensif buruh.

Kini tiba masanya untuk filamen. Untuk membuatnya, pembahagi kayu ditambah pada gulungan besar. Kemudian seutas benang dikanji dan diletakkan pada gelendong. Setelah benang dikeringkan dan dikanji, ia dikeluarkan dari kekili dan dipotong-potong, tetapi ia tetap melekat pada palang kayu kerana kanji.

Edelweiss Boutonniere Closeup

Edelweiss Boutonniere Closeup

Bergantung pada bunga, hujung benang dirawat dengan warna dan serbuk yang betul untuk menjadikannya kelihatan seasli mungkin. Setelah kering, mereka dikeluarkan dari bar kayu. Kini, benang kelihatan seperti filamen bunga sebenar yang boleh dineutralkan dalam pembuatan bunga sutera.

Pada ketika ini, bunga sedia untuk dipasang. Ia hanya bermula dengan filamen yang biasanya dipasang pada wayar logam. Sekali lagi, ini dilakukan dengan cara yang sama hari ini seperti dahulu.

Pembuat bunga yang mahir mengetahui dengan tepat jumlah filamen yang betul yang diperlukan untuk mencipta rupa yang tulen. Jadi filamen diisih dan kemudian diikat pada wayar dan selepas itu dibentuk dengan teliti dengan tangan.

Popi Merah Jingga, Popi Kecil oren, Popi Sederhana Merah semuanya oleh Fort Belvedere

Popi Merah Jingga, Popi Kecil Jingga, Popi Sederhana Merah semuanya oleh Fort Belvedere

Sebaliknya, kelopak bunga itu dilekatkan dengan teknik yang berbeza. Pada penghujung hari, semuanya harus kelihatan seperti boutonniere sebenar. Sebagai contoh, di sini anda boleh melihat bagaimana popia kelopak dilekatkan satu persatu pada wayar dengan gam. Sebaliknya, di sini anda boleh melihat filamen halus Edelweiss. Lima daripadanya diikat dengan tangan dan kemudian gam ditambah. Sekarang, potongan pewarna baldu yang lebih kecil ditambah pada batang dari bahagian bawah dan kemudian potongan pewarna kedua yang lebih besar. Voila! Itulah boutonniere Edelweiss. Sekarang untuk perbandingan anda, berikut ialah edelweiss dari alam semula jadi di Alps dan a Kubu Belvedere boutonniere . Nampak cantik, bukan?

Sebaik sahaja kepala bunga itu siap, ia masih sekadar wayar biasa. Kami menggunakan benang sutera hijau 100% yang dililit pada wayar dan selepas itu, wayar itu dibengkokkan, dan ia sedia untuk melalui lubang butang pada lapel anda. Seperti yang anda lihat, kini anda mempunyai bunga yang cantik yang tidak akan layu. Sebaik sahaja anda mempunyai mereka di lapel anda. ia tidak akan mengambil masa yang lama sebelum anda mendapat pujian.

filamen edelweiss halus dilekatkan bersama

baiklah Edelweiss filamen diikat bersama, dan bunga itu dipasang

Seperti yang anda lihat, semua ini dibuat dengan tangan, dan ia mengambil masa kira-kira 30-40 minit setiap bunga untuk menyelesaikannya. Walau bagaimanapun, di Fort Belvedere, kami percaya bahawa kualiti seperti ini tidak boleh dicapai dengan cara lain dan itulah sebabnya kami komited untuk melakukannya.

Adakah anda kini bersedia untuk mendapatkan pujian?

Beli bunga boutonniere kami!

Anda tidak akan menemui ini di tempat lain di dunia.

beli di sini

Kami juga mempunyai pakej 3,6, dan 12 bunga yang disertakan dengan penghantaran percuma dan anda boleh memilih dengan tepat apa yang anda mahukan dan juga menjimatkan sedikit.

Tali Leher Bow Challis Navy dengan titik Polka Putih digandingkan dengan Blue Cornflower Boutonniere Sutera Bunga Lubang Butang - Buatan Tangan oleh Fort Belvedere

Tali leher Bow Challis Navy dengan titik Polka Putih berpasangan dengan Blue Cornflower Boutonniere Sutera Bunga Lubang Butang – Buatan tangan oleh Fort Belvedere

Jika anda tidak pasti di mana untuk bermula, saya cadangkan anda mulakan dengan bunga edelweiss kerana ia sangat serba boleh. Bunga seterusnya boleh berwarna biru bunga jagung kerana ia juga sesuai dengan sut gelap, sut biru, sut tentera laut, tetapi juga kot sukan .

  • Yellow Carnation Boutonniere Buttonniere Handmade Sutera Fort Belvedere

    Yellow Carnation Boutonniere Buttonniere Handmade Sutera Fort Belvedere

  • Red Carnation Boutonniere Lubang Butang Sutera Buatan Tangan Fort Belvedere

    Red Carnation Boutonniere Lubang Butang Sutera Buatan Tangan Fort Belvedere

  • Light Pink Carnation Boutonniere Lubang Butang Sutera Buatan Tangan Fort Belvedere

    Light Pink Carnation Boutonniere Lubang Butang Sutera Buatan Tangan Fort Belvedere

Sebagai bunga ketiga, saya cadangkan anda pergi dengan carnation kerana ia sesuai untuk pakaian malam. Jika anda mahu sesuatu yang lebih kecil, pergi dengan carnation mini . Jika anda mahukan sesuatu yang lebih besar, gunakan a anyelir bersaiz hidup , dan warna terpulang kepada anda sepenuhnya. Boutonniere klasik berwarna merah atau merah gelap, tetapi saya juga suka ungu, merah jambu atau kuning. Ketiga-tiga bunga itu adalah permulaan yang hebat dalam dunia boutonniere. Saya pasti sebaik sahaja anda memilikinya dan memakainya, anda mahu kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi.