Bagaimana Sut Patut Sesuai

bagaimana sut patut muat 1 berskala 3840x2160

Anda boleh mendengarnya setiap kali saman dibincangkan - yang paling penting ialah kesesuaian. Masalahnya, selain dari lebar bahu, panjang lengan dan seluar perinciannya tidak benar-benar dibincangkan. Oleh itu, kami fikir sudah tiba masanya untuk mencipta Panduan komprehensif tentang Cara Sut Patut Sesuai.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Mengapa Anda Perlu Mengambil berat tentang Fit? Keselesaan & Kelihatan!
 2. Mengapa Sut yang Sesuai Menjadikan Anda Nampak Lebih Baik? simetri!
 3. Jadi Apa Masalah Besarnya? 99% Daripada Semua Sut Tidak Sesuai
 4. Apa Sebenarnya Sut? Padanan Seluar & Jaket
 5. Aspek Jaket Sut Yang Sesuai
 6. Apa Tepatnya Terlalu Pendek Atau Terlalu Panjang?
 7. Rahsia Memasang Suit Tiada Siapa Bicarakan
 8. belakang
 9. Depan
 10. Seimbang
 11. suku
 12. Titik Butang
 13. Seluar Pakaian
 14. KESIMPULAN

Malangnya, adalah mustahil untuk menggambarkan kesesuaian sut tanpa gambar bergerak. Oleh itu, adalah penting untuk menonton video, walaupun anda biasanya lebih suka membaca. Jangan lepaskan video kedua di sini.

Mengapa Anda Perlu Mengambil berat tentang Fit? Keselesaan & Kelihatan!

Pertama sekali, yang sesuai sesuai hampir selesa seperti memakai a baju sejuk dan seluar peluh. Kedua, ia membuatkan anda benar-benar menonjol daripada orang ramai dan orang akan memandang anda dan menganggap anda benar-benar cantik tetapi mereka tidak dapat menentukan bahawa ia sesuai dengan sut anda.Mengapa Sut yang Sesuai Menjadikan Anda Nampak Lebih Baik? simetri!

Jawapannya sebenarnya agak mudah; sut menyembunyikan segala yang tidak simetri tentang badan anda dan menyembunyikan semua kelemahan, pada masa yang sama menyerlahkan ciri seperti bahu dan dada anda, memberikan anda bentuk v semula jadi yang sangat menyanjung dan menarik. Oleh itu, jika anda berasa lebih selesa, ia memberi kesan pada cara anda melihat, cara anda berdiri dan cara anda berjalan. Semuanya mengatakan saya lebih yakin dan takuk tambahan itu akan membantu anda mendapatkan pekerjaan itu atau dapatkan penghormatan yang patut anda terima.

Jadi Apa Masalah Besarnya? 99% Semua Sut Tidak Sesuai

Apabila saya berada di jalanan, saya melihat 99% lelaki memakai sut yang tidak sesuai atau sangat sakit dan kadang-kadang apabila orang memberitahu saya Oh saya mendapati sut yang sesuai seperti sarung tangan, kemungkinan standard mereka tidak tinggi. cukup jadi mereka hanya berpuas hati dengan sesuatu yang sebenarnya tidak sesuai.

Apa Sebenarnya Sut? Padanan Seluar & Jaket

Sut bermakna ia adalah pakaian padanan jaket dan seluar diperbuat daripada kain yang sama. Anda boleh menambah ajaket, anda tidak perlu, jika anda melakukannya ia dipanggil saman tiga keping; jika tidak, ia dipanggil saman dua keping. Ia berdada dua atau berdada tunggal, tidak mengapa. Istilah saman berasal dari bahasa Perancis ikut yang bermaksud mengikuti. Maksudnya jaket ikut seluar atau seluar ikut jaket.

Sven Raphael Schneider memakai sut

Sven Raphael Schneider memakai sut

Jadi gambar yang anda boleh lihat di atas adalah sut; padanan seluar dan jaket. Apa yang anda boleh lihat di sini, adalah gabungan, contohnya dengan blazer atau a kot sukan atau a jaket tweed.

Aspek Jaket Sut Yang Sesuai

kolar harus sesuai dengan leher anda

kolar harus sesuai dengan leher anda

Kolar

Perkara pertama yang anda boleh lihat apabila anda membeli sut atau membuat sut ialah kolar sut itu. Ia harus sesuai dengan leher anda tanpa terlalu ketat dan ia tidak boleh berdiri jauh atau celah. Jika anda mempunyai bahu bulat seperti yang saya lakukan, kemungkinan jurang jaket anda lebih mudah adalah lebih tinggi daripada jika anda mempunyai postur lurus. Kerana itu, anda sentiasa perlu pergi ke tukang jahit pengubahsuaian atau bercakap dengan anda dibuat untuk mengukur pembekal atau tukang jahit dan pastikan anda mendapat kesesuaian yang betul.

Masalahnya ialah apabila anda berdiri, kebanyakan jaket kelihatan baik, isu ini bermula apabila anda mula bergerak apabila anda mengangkat tangan anda dan anda masih mahu kolar jaket itu melekat pada kolar baju anda. Jadi pergerakan semula jadi anda, duduk, gerakkan tangan anda, minum sesuatu dari botol, mungkin makan, dan jika ia kekal di belakang dan kekal di hujung baju anda, anda tahu anda mempunyai kolar yang sesuai. Walaupun anda mempunyai kolar yang tidak sesuai, berita baiknya ialah ia boleh diperbaiki oleh tukang jahit pengubahsuaian jadi hanya perhatikan itu. Ia bukan penyelesaian yang mudah tetapi ia boleh dilakukan.

bahu harus digantung sedikit untuk memberi anda pandangan yang lebih luas

bahu harus digantung sedikit untuk memberi anda pandangan yang lebih luas

Bahu

Sebaik-baiknya, anda mahu jahitan bahu di bahagian atas hanya dipanjangkan sedikit dari tulang di bahu anda. Tidak seperti baju berpakaian yang hujungnya betul-betul di bahagian tulang, anda mahu ia digantung sedikit untuk memberi anda rupa yang lebih luas dan membolehkan pelbagai pergerakan kerana apabila anda mempunyai berbilang lapisan fabrik, lapisan luar sentiasa perlu sedikit lebih panjang. untuk selesa, anda mahu bahagian atas di bahu anda licin dan tidak berlopak.

bahu yang tidak sesuai

bahu yang tidak sesuai

Jika anda menemui jaket yang mempunyai lopak, ia terlalu besar, anda harus meninggalkannya kerana menukarnya hampir mustahil. Anda juga mempunyai bahu yang tidak sesuai jika anda melihat kemek besar betul-betul di bawah bahagian atas pelapik dan lengan sebenar anda. Ia menjadikan anda lebih kelihatan seperti pemain bola sepak dan anda harus sentiasa meninggalkan saman tersebut.

Sebaliknya, jika bahu anda terlalu ketat, anda akan mengalami kesukaran untuk bergerak ke hadapan dan menggerakkan lengan anda secara semula jadi kerana ia menyempitkan anda di belakang. Jika anda tidak pasti, anda sentiasa boleh mengukur lebar bahu anda dari tulang ke tulang dan pada kira-kira setengah inci atau satu sentimeter untuk mendapatkan lebar bahu yang betul yang sepatutnya anda ada dalam sut.

Lubang lengan harus menyediakan julat pergerakan yang mencukupi

Lubang lengan

Kebanyakan lubang lengan dalam sut terlalu besar kerana sut dibuat secara industri dan mereka mahu mempunyai satu saiz yang sesuai dengan semua, masalahnya adalah jika anda mempunyai lubang lengan yang besar, ia mungkin kelihatan seperti lebih selesa tetapi sebenarnya tidak kerana seperti sebaik sahaja anda bergerak, seluruh jaket anda bergerak bersama anda dan menyempitkan anda. Sebaliknya, jika anda mempunyai lubang lengan yang ketat yang berakhir tepat di bawah ketiak anda, anda boleh dengan mudah bergerak dan melambai dengan selesa untuk menaiki teksi dan kelihatan rapi sepanjang hari tanpa rasa sempit. Jika anda mempunyai lubang lengan yang terlalu kecil, anda akan melihat kedutan pada kepala lengan dan ia juga menyempitkan anda apabila anda menjangkau ke hadapan kerana anda mencapai satu titik di sini yang hanya menjadikannya mustahil untuk mencapai ke hadapan.

lubang lengan terlalu ketat

lubang lengan terlalu ketat

Jika anda mengikut tempahan atau membuat saya mengukur, kadangkala anda boleh meminta anda memberi anda sedikit ruang di bahagian depan lubang lengan, di belakang, dan ketatkan pada ketiak anda; dengan cara itu anda mendapat julat pergerakan, anda mendapat rupa yang bagus, fabriknya langsir baik dan ia hampir terasa seperti baju sejuk.

ukuran tulang ke tulang

ukuran tulang ke tulang

dada

Apabila bercakap tentang kesesuaian dada, ia sentiasa mudah dilihat kerana sesetengah dada lebih berisi dan mempunyai lebih banyak kain yang berlapik dengan baik dan untuk itu, ia dipanggil Drape. Sebaliknya, anda boleh mempunyai potongan dada yang sangat kurus yang kadangkala lebih popular dengan sut slim fit tetapi ia tidak akan mempunyai jumlah langsir yang sama. Kelebihan lipatan ialah ia menjadikan dada anda kelihatan lebih besar dan ia memberikan anda bentuk V yang sangat menarik kepada lawan jenis.

Pada tahun 1930-an, anda mempunyai potongan langsir yang sangat melampau. Saya rasa sut yang saya pakai sedikit lebih sempit tetapi anda masih dapat melihat saya mempunyai fabrik yang berlebihan dan ia memberikan bayang yang bagus pada badan saya. Apabila lebar dada anda terlalu ketat dan anda bergerak, anda boleh melihat lapel anda pecah sedikit kerana tidak ada ruang yang mencukupi, anda juga mungkin melihat lipatan menegak di hadapan dan di belakang.

Sebaik-baiknya, anda harus sentiasa mengukur dada anda pada titik terluas. Di Eropah, saiz 50 bermakna anda menggandakannya dengan 2 yang bermaksud ia seratus sentimeter. Jika anda mengukur 100 sentimeter, anda mungkin mempunyai saiz 50, sepatutnya sesuai untuk anda. Jika anda berada di AS dan anda bersaiz 42 biasa, contohnya, ini bermakna dada harus 42 biasa.

Sekarang yang dikatakan, pengilang mempunyai idea yang berbeza tentang cara sut itu sesuai dan kadangkala saya mendapati sut Inggeris lama dalam saiz 42 yang terlalu longgar pada saya berbanding sut lain ialah 44 dan ia terlalu ketat. Oleh itu, jangan hanya bergantung pada nombor sebenar tetapi ukur jaket, ukur dada anda, dan sebaik-baiknya cuba.

bolong sisi

bolong sisi

Bolong

Hari ini, kebanyakan jaket mempunyai lubang sisi, ia adalah yang paling menyanjung. Sebaik-baiknya, anda mahukan bolong panjang tinggi yang berakhir tepat di mana poket jaket anda berakhir. Seratus tahun yang lalu, lubang tengah telah masuk dan keluar dari fesyen tetapi pada asalnya, ia bertujuan untuk menunggang kuda jadi kecuali anda memakai jaket di belakang kuda, langkau.

Pada usia 20-an dan 30-an, anda sering melihat jaket tanpa bolong dan ia masih popular untuk pakaian malam kerana ia memberikan anda garisan bersih yang terbaik, namun, jika anda duduk banyak atau jika anda kadang-kadang memasukkan tangan anda ke dalam poket anda, bolong sisi adalah banyak. lebih menyanjung. Secara peribadi, saya mempunyai benjolan yang besar dan disebabkan itu, sangat mudah untuk lubang-lubang bercelah tetapi anda harus mengelakkannya. Jika anda mempunyai masalah yang besar, anda harus memberi perhatian khusus untuk memastikan lubang udara anda tertutup dan saya tahu itu kerana saya mempunyai satu. Jika anda tidak berventilasi dan ia terlalu ketat, anda sebenarnya boleh merasakan ia menyempitkan anda dan kemungkinan besar, anda akan melihat beberapa kedutan di atas punggung anda.

panjang jaket yang betul

panjang jaket yang betul

Panjang

Adalah sangat penting untuk membetulkannya sejak awal kerana walaupun anda boleh menukar panjang jaket secara fizikal, ia akan sentiasa kelihatan off jika anda berbuat demikian. Perkadaran itu tidak akan berfungsi dan lokasi poket anda akan kelihatan tidak sesuai seperti itu titik butang dan oleh itu jika anda menemui sesuatu yang terlalu pendek atau terlalu panjang tinggalkan sahaja.

panjang jaket yang salah

panjang jaket yang salah

Apa Tepatnya Terlalu Pendek Atau Terlalu Panjang?

Kebanyakan tukang jahit akan mempunyai jaket yang lebih panjang sedikit di bahagian depan daripada di bahagian belakang kerana ia memberikan siluet yang menyanjung. Kadang-kadang mereka juga melakukannya dengan sangat rata dan itu adalah sesuatu yang anda biasanya hanya temui mengikut pesanan kerana walaupun dibuat-untuk-ukuran tidak boleh melaraskan corak itu. Juga, jika anda mempunyai punggung bulat, contohnya, seperti yang saya lakukan, anda perlu mempunyai panjang tambahan di belakang untuk mendapatkan bahagian yang betul. Secara tradisinya, panjang jaket yang betul sentiasa bermakna sekurang-kurangnya bahagian perut anda ditutup.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terutamanya dengan lelaki yang lebih muda, panjang jaket telah menjadi jauh lebih pendek dan kadangkala anda boleh menemui lelaki yang lebih tua mengadu tentang perkara itu dan mereka mengatakan ia kelihatan seperti anda mendapat jaket daripada adik lelaki anda.

panjang jaket bertutup bum

panjang jaket bertutup bum

Cara yang betul untuk melihat panjang jaket adalah dalam hubungan optik dengan keseluruhan ketinggian anda dan seluar anda. Jadi, sebaik-baiknya, jika anda berdiri dan anda melihat profil dari sisi panjang dari belakang leher anda ke bahagian bawah jaket anda mestilah sama panjang dengan dari bahagian bawah jaket anda ke bahagian bawah seluar anda. Jelas sekali, anda memerlukan seseorang untuk membantu anda dengan itu kerana anda tidak boleh mengukurnya sendiri tetapi jika anda mendapat perkadaran tersebut betul-betul satu dengan satu, anda akan sentiasa kelihatan berpakaian sangat kemas dan rapi dan abadi.

Masalah dengan memakai jaket terlalu panjang bermakna batang badan anda kelihatan lebih panjang dan kaki anda lebih pendek yang menjadikannya kelihatan bodoh. Perkara yang sama sebaliknya, jika anda mempunyai kaki yang sangat panjang dan badan yang pendek, ia kelihatan tidak betul. Perkara yang menarik tentang sut yang disesuaikan ialah ia boleh menyembunyikan kelemahan tertentu. Secara peribadi, saya mempunyai badan yang panjang dan kaki yang pendek tetapi menggunakan sut itu dan menggunakan perkadaran satu dengan satu itu, saya boleh kelihatan sama seperti seseorang yang mempunyai kaki panjang dan badan pendek atau seseorang yang mempunyai kaki panjang biasa dan bertubuh biasa. badan panjang.

Lengan harus digantung dengan baik tanpa kedutan

lengan baju

Lengan hendaklah sentiasa digantung dengan sangat baik tanpa sebarang kedutan. Jika anda melihat semua kemungkinan kedutan adalah padang lengan adalah salah yang bermaksud cara dan sudut lengan itu diletakkan, itu boleh diperbaiki oleh tukang jahit tetapi mereka harus cukup mahir. Sudah tentu, panjang lengan sering menjadi subjek perbincangan yang panjang, dan terdapat semua jenis pendapat dan jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang mereka sila lihat kami video panjang lengan di mana saya menerangkan semua yang anda perlu tahu tentang panjang lengan jaket.

fabrik tambahan pada lengan untuk julat pergerakan yang lebih baik

fabrik tambahan pada lengan untuk julat pergerakan yang lebih baik

Satu perkara yang sering tidak dibincangkan mengenai lengan ialah bahagian atas lengan. Jika anda ingin mempunyai pergerakan yang hebat dan jaket yang selesa, anda memerlukan beberapa fabrik tambahan di bahagian atas lengan baju anda semata-mata untuk menjangkau ke hadapan, jika tidak, jika terlalu ketat, ia mungkin kelihatan hebat apabila lengan anda digantung tetapi sebaik sahaja anda bergerak, anda sempit di kawasan itu. Ia adalah kesalahan yang saya lihat banyak dalam jaket sedia untuk dipakai hingga ke hari ini, terutamanya sekarang kerana sut slim fit menjadi trend. Membuat ukuran atau yang dipesan lebih dahulu mempunyai kelebihan yang hebat kerana anda boleh menentukan perkara tersebut dan lubang lengan kecil dalam kombinasi dengan lengan atas yang lebih lebar akan memberikan anda jaket yang lebih selesa yang kelihatan bahagian itu.

Rahsia Memasang Suit Tiada Siapa Bicarakan

Mari kita beralih kepada aspek yang lebih maju bagi saman yang sesuai.

punggung yang sempurna

punggung yang sempurna

belakang

Walaupun kebanyakan orang melihat ke hadapan, bahagian belakang benar-benar boleh memberitahu anda sama ada jaket sesuai dengan sempurna atau tidak. Pertama, bahagian atas belakang anda betul-betul di bawah kolar; anda tidak sepatutnya mempunyai sebarang garisan mendatar atau menegak. Perkara yang sama sepanjang jalan ke bawah. Satu-satunya kawasan di mana anda boleh mempunyai sedikit kedutan ialah di sekitar ketiak anda di bawah bahu semata-mata kerana anda memerlukannya untuk pergerakan jarak, jika tidak, jika anda melihat sut dari belakang dan ia sangat bersih dan tergantung dengan sangat kemas dan lubang angin tidak. t gap, saya boleh bertaruh anda bahawa saman yang lain akan muat dengan baik kerana sesuatu seperti itu tidak akan muat seperti itu di luar rak. Anda sentiasa perlu mempunyai sama ada beberapa perubahan atau ia adalah a dibuat untuk mengukur atau pakaian yang dipesan lebih dahulu.

belakang mesti tiada kedut

belakang mesti tiada kedutan

Pada zaman sekarang, ramai lelaki yang bahunya senget dan dalam kes saya, bahu kanan saya lebih condong daripada yang lain. Jadi jika saya mengambil pakaian sedia untuk dipakai, saya sentiasa boleh melihat kedutan di bawah ketiak saya hanya kerana bahu saya tergantung lebih rendah kira-kira 2 inci atau 5 sentimeter dan saya juga boleh melihat kedutan sepusat di bawah bahu kanan saya. Itu adalah sesuatu yang saya hanya boleh betulkan sama ada dengan menukar keseluruhan jaket atau saya boleh menambah sedikit pelapik pada satu sisi yang kemudiannya memberi anda isu yang mungkin anda lihat sedikit jurang pada bahagian lengan baju , jika tidak, anda perlu menggunakan corak tersuai yang akan menyelewengkan kelemahan badan anda dan menjadikan anda kelihatan lebih rapi.

depan bentuk v menyanjung

depan bentuk v menyanjung

Depan

Kami bergerak ke hadapan jaket. Sebaik-baiknya anda ingin melihat bentuk jam pasir atau bentuk v di bahagian atas dan kemudian skirt yang menutup sedikit di bahagian bawah, ia sangat menyanjung. Di AS, dahulunya terdapat gaya saman guni tetapi itu tidak begitu memuaskan kerana ia membuatkan anda kelihatan seperti guni kentang. Jika anda nampak X berkedut, itu bermakna jaket anda terlalu ketat terutamanya di sekitar titik butang. Jika anda melihat kedutan menegak di bahagian hadapan di dada anda, itu bermakna ia terlalu besar.

x berkedut menandakan jaket yang terlalu ketat

x berkedut menandakan jaket yang terlalu ketat

seimbang

seimbang

Seimbang

Satu perkara yang selalunya tidak pernah diperkatakan ialah keseimbangan dan maksud saya ialah panjang dan perkadaran bahagian depan dan belakang apabila dilihat dari sisi. Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, selalunya, bahagian belakang adalah lebih pendek daripada bahagian hadapan dan mendapatkan tahap sepenuhnya adalah sangat sukar untuk dicapai dan biasanya hanya sesuatu yang anda temui dengan tukang jahit yang ditempah khas.

Bahagian hadapan memberi kesan kepada keseluruhan rupa jaket anda

Bahagian hadapan memberi kesan kepada keseluruhan rupa jaket anda

suku

Satu perkara yang mempunyai kesan besar pada penampilan jaket anda ialah bahagian hadapan dan cara ia dipotong. Secara tradisinya, kuarters lebih tertutup yang pada pendapat saya, memberikan rupa lelaki tua berbanding jika anda mempunyai lebih banyak suku bulat terbuka yang dipotong sedikit, Ia memberikan dinamik tertentu. Sekarang, jika anda membuka bilik anda terlalu banyak, anda mungkin akhirnya melihat hujung tali leher anda atau mungkin juga baju pakaian anda dari bawah titik butang yang kelihatan buruk. Oleh itu, anda perlu sentiasa menyelaraskan suku dengan kenaikan seluar anda. Jika anda mempunyai lebih banyak kuarters terbuka, anda mahu kenaikan yang lebih tinggi seluar . Jika anda mempunyai suku yang lebih rendah dan lebih rapat, tidak mengapa.

Sudah tentu fesyen palsu - tali leher anda tidak boleh mengintip dari bawah jaket anda

Sudah tentu fesyen palsu - tali leher anda tidak boleh mengintip dari bawah jaket anda

anda mesti boleh menarik bahagian hadapan jaket anda seketika apabila dibutang

anda mesti boleh menarik bahagian hadapan jaket anda seketika apabila dibutang

Titik Butang

Jika tali leher anda terkeluar dari bawah mata kancing, ia tidak sesuai. Dalam kebanyakan kes, titik butang harus berada di sekitar pinggang semula jadi anda yang biasanya pusar berada di atas sedikit titik butang boleh memberi impak yang besar pada cara anda dilihat secara visual. Katakan anda seorang lelaki yang lebih pendek , anda boleh meninggikan sedikit titik butang itu kerana ia akan memberikan anda rupa yang mempunyai kaki yang lebih panjang sedikit. Perkara yang sama berlaku untuk jenis badan saya; Saya mempunyai badan yang panjang dan kaki yang agak pendek, jadi saya terangkan sedikit titik butangan, dengan cara itu saya kelihatan agak berkadar, saya mendapat nisbah aspek satu kepada satu dalam panjang saya dan saya hanya cantik dan orang tidak akan pernah menganggapnya Saya mempunyai kaki yang lebih pendek daripada lelaki lain setinggi saya. Ia berfungsi dengan cara yang sama sebaliknya, jika anda mempunyai kaki panjang dalam batang tubuh yang pendek dan anda ingin mengimbanginya, anda boleh menurunkan mata butang butang sedikit lebih rendah.

Sekarang, jangan terlalu melampau kerana jika tidak, anda mudah kelihatan seperti lelaki pada tahun 90-an apabila mereka mempunyai jaket yang sangat lebar dengan banyak fabrik berlebihan dan titik butang yang sangat rendah. Selain itu, apabila jaket anda dibutangkan, anda mahu dapat menariknya sedikit dan mempunyai ruang kira-kira dua inci lima sentimeter. Kadang-kadang ia boleh menjadi sedikit kurang tetapi anda tidak mahu ia terlalu ketat jika tidak ia tidak selesa; dan jika terlalu lebar, anda akan mendapat lipatan berlopak. Ambil perhatian, apabila anda memakai sut tiga helai, anda harus memakai jaket anda tidak berbutang berbanding jika anda mempunyai sut dua helai ia harus berbutang. Sudah tentu, kita boleh bercakap tentang mata butang tetapi ia akan menjadi subjek video lain jadi nantikan.

seluar

Bagaimana seluar pakaian sepatutnya kelihatan

Seluar Pakaian

Seperti yang anda tahu jaket hanya sebahagian daripada sut, jadi mari kita bercakap tentang seluar atau seluar pakaian. Mereka tidak boleh terlalu ketat atau terlalu longgar. Mereka mesti mempunyai panjang inseam yang betul yang bermaksud a rehat sedikit atau tiada rehat .

Seluar mesti mempunyai lilitan yang betul di sekeliling pinggang, punggung, paha, lutut dan buku lali anda. Anda sentiasa mahukan garisan yang bersih dan tiada kedutan walaupun ia sangat sukar untuk dicapai, anda lipatan tidak boleh bergap dan saya percaya bahawa seluar yang lebih tinggi mempunyai cara yang luar biasa iaitu lebih rendah sedikit di atas, lebih menyanjung dan selesa dipakai terutamanya dengan sut itu. Jika anda sama ada tidak dalam bentuk yang sempurna, atau pakaian anda tidak disesuaikan, anda mungkin memerlukan sama ada tali pinggang atau ampaian. Saya rasa ampaian adalah lebih baik untuk sut kerana ia lebih selesa melainkan anda fikir berat di bahu anda, jika tidak, ia akan mengekalkan seluar anda pada ketinggian yang sama sepanjang hari berbanding dengan tali pinggang kemungkinan besar seluar anda akan meluncur ke bawah sedikit. Sekarang, apakah maksudnya tidak terlalu lama atau tepat? Kami telah mencipta panduan mendalam tentang bagaimana seluar harus sesuai dan itu terpakai untuk semua seluar sut dan seluar pakaian juga.

Apabila memakai sut, ampaian lebih menyanjung berbanding tali pinggang

Apabila memakai sut, ampaian lebih menyanjung berbanding tali pinggang

KESIMPULAN

Sekarang setelah anda mengetahui semua aspek penting tentang cara sut patut dimuatkan, adalah penting untuk diingat bahawa langsir kain yang lebih berat sentiasa lebih baik daripada potongan yang serupa atau jenis sut yang sama dalam kain yang lebih nipis. Cuma berat tambahan menunjukkan kedutan berkurangan dan ia menyembunyikan lebih banyak kecacatan atau kecacatan jahitan badan anda berbanding fabrik yang sangat nipis, menyerlahkan setiap isu yang terdapat dalam badan anda dan jahitan. Jadi, jika anda benar-benar ingin menguji tukang jahit dan melihat sejauh mana kehebatannya, gunakan fabrik nipis yang sangat ringan.