Bagaimana Untuk Maju Di Pejabat

bagaimana untuk maju di pejabat

Tidak kira dalam industri yang anda bekerja, kemungkinan besar anda mempunyai cita-cita untuk maju secara profesional dalam bidang anda. Dengan ekonomi yang semakin kukuh, mendapatkan kenaikan pangkat mungkin dalam fikiran anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Berpakaian Bahagian
 2. Rancang untuk Maju Dengan Cara Yang Betul
 3. Kurangkan Gosip & Negativiti
 4. Berkelakuan Profesional…Sentiasa
 5. Jangan Menyalahgunakan Faedah Kerja Anda
 6. Bersedia Merangkul Perubahan
 7. Mengamalkan Model Seseorang Yang Telah Berjaya
 8. Jangan Menjadi Sangat Penting
 9. Peluk Laluan Bergerigi
 10. Kesimpulan

Jika itu berlaku, ada perkara tertentu yang boleh dilakukan oleh setiap lelaki untuk maju di pejabat. Malangnya, kerja keras dan kemahiran tidak mencukupi untuk mendorong anda ke hadapan sendiri; meritokrasi sebenar jarang wujud, dan oleh itu kebanyakan lelaki perlu mempersenjatai diri mereka dengan taktik yang berbeza untuk mencari jalan ke hadapan dalam dunia yang kompetitif. Dalam buku baru-baru ini Poker Tempat Kerja , pengarang Dan Rust berpendapat bahawa anda perlu belajar bermain politik pejabat dengan baik untuk terus bangkit mengharungi pelbagai cabaran yang boleh dihadapi oleh kerjaya.

Sebelum kita bermula, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa untuk menjadikan senarai di bawah berfungsi untuk anda, anda perlu bersikap terbuka dan jujur ​​kepada diri sendiri tentang kekuatan dan kelemahan anda. Anda mengawal tindakan anda, pengetahuan anda dan pendekatan anda terhadap dunia, yang merupakan penyewa pertama daripada kami Apa Ertinya Menjadi Seorang Lelaki Hari Ini artikel. Jika anda belum membacanya, anda mungkin mahu. 11 perkara utama artikel itu semuanya berkaitan dengan persekitaran pejabat. Tambahan pula, banyak petunjuk tentang cara untuk maju di pejabat anda sudah ada, jika anda meluangkan masa untuk mencari dan memerhatikannya.Untuk memulakan senarai cara kami untuk maju di pejabat, mari kita mulakan di wilayah biasa:

Gabungan kasual perniagaan dengan tali leher rajutan sutera

Gabungan kasual perniagaan dengan tali leher rajutan sutera

Tali Bertali dalam Sutera Biru Prussian Padat

Kubu Belvedere

Tali Bertali dalam Sutera Biru Prussian Padat

Tengoklah

Berpakaian Bahagian

Tidak menghairankan bahawa kita akan bermula di sini, bukan? Berpakaian yang baik adalah saham dan perdagangan kami, dan kami yakin bahawa persepsi tentang anda sebagai seorang individu akan mempengaruhi kejayaan anda di pejabat. Kebanyakan orang suka berfikir bahawa mereka tidak menilai orang lain hanya berdasarkan apa yang mereka pakai, tetapi sebenarnya penampilan itu penting. Bukan rahsia lagi bahawa orang secara semula jadi tertarik kepada orang lain seperti mereka, jadi mulakan dengan mengenal pasti beberapa ciri pakaian teras pejabat yang anda bekerja. Tanya diri anda:

 • Apakah yang dipakai oleh orang yang paling berjaya atau orang yang paling cepat maju untuk bekerja?
 • Bagaimana pula dengan orang yang nampaknya tidak ke mana-mana?
 • Apa peranan buat pilihan dandanan bermain dalam penampilan?

Tempat terbaik untuk mendarat adalah di bawah pakaian orang yang paling berjaya. Walaupun kami tidak sekali-kali menganjurkan untuk mengenepikan pilihan gaya anda sendiri sepenuhnya demi meniru pakaian pejabat, anda boleh melaraskan pilihan almari pakaian anda agar sepadan dengan formaliti pakaian pejabat yang anda lihat. Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk menyesuaikan diri anda almari pakaian dari semasa ke semasa, sejak perubahan mendadak (dari cina kepada saman, sebagai contoh) mungkin menjadikan aspirasi anda lebih jelas daripada yang anda mahukan. Untuk garis panduan umum tentang cara menavigasi kod pakaian tempat kerja yang paling biasa, Kasual Perniagaan, lihat video kami di bawah. Untuk penjelasan penuh tentang kod pakaian, lihat kami Primer Kod Pakaian di sini .

Rancang untuk Maju Dengan Cara Yang Betul

Kita semua tahu lelaki itu yang telah melancarkan perjalanannya ke bahagian atas carta org; dia mungkin seorang narsisis dengan kecenderungan eksploitatif, ego dan cemburu. Malangnya, mempunyai kepercayaan yang terlalu tinggi dalam keunggulan, kemahiran dan kepentingan seseorang boleh menjadi salah satu cara untuk maju; mereka harus percaya bahawa mereka istimewa dalam beberapa cara untuk mencapai sejauh yang mereka miliki tanpa mewajarkan dakwaan besar mereka. Narsisisme ditakrifkan sebagai gangguan keperibadian, tetapi itu tidak bermakna bahawa ciri-ciri narsisisme yang menyakitkan tidak terdapat dalam semua kehidupan kita dalam beberapa cara.

Persoalannya, BAGAIMANA anda mahu maju? Adakah anda mahu dihormati, dikagumi, dan dianggap boleh dipercayai? Jika ya, maka perhatikan bagaimana tindakan dan jangkaan anda akan mempengaruhi laluan kerjaya anda. Brown menghimpit bos tidak akan disedari oleh rakan sekerja anda, dan anda ingin mengelak (secara sedar atau sebaliknya) membangunkan reputasi sebagai seseorang yang tidak layak menerima apa yang mereka dapat. Ia akan mengejar anda akhirnya, terutamanya jika anda ingin maju dalam organisasi yang sama. Harapkan dan minta pengiktirafan dan kenaikan pangkat yang sepadan dengan pencapaian dan kemahiran anda yang boleh diukur.

Pitti Uomo 85

Jangan biarkan gosip dan negatif menentukan reputasi anda

Kurangkan Gosip & Negativiti

Sejumlah gosip dan negatif dijangka di setiap tempat kerja, terutamanya apabila politik pejabat dan perubahan besar sedang bermain. Bersimpati dengan rakan sekerja boleh membantu membina struktur sosial pejabat anda, tetapi mengambil bahagian secara aktif dalam menyebarkan gosip atau menggalakkan negatif boleh menjadi sebahagian daripada reputasi anda dengan cepat. Anda mungkin mendapati diri anda terputus perbualan jika anda tidak dianggap profesional dan boleh dipercayai dengan maklumat sensitif, yang pastinya akan menjadi penghalang kepada kemajuan masa depan.

Sebaliknya, cuba fokus pada yang positif, dan ingatkan diri anda bahawa keuntungan jangka pendek gosip dan negatif pada masa ini boleh mensabotaj aspirasi kerjaya jangka panjang anda.

Terdapat cara yang lebih baik untuk menyelesaikan masalah di pejabat - Don

Terdapat cara yang lebih baik untuk menyelesaikan masalah di pejabat - jangan meniru Lelaki Gila

Berkelakuan Profesional…Sentiasa

Di pejabat, berkelakuan secara profesional sepatutnya cukup jelas: hadir tepat pada masanya, berehat dan bersedia, melakukan kerja anda dengan baik, memerhatikan keindahan pejabat anda, dan mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh HR. Walau bagaimanapun, profesionalisme tidak sepatutnya berakhir hanya kerana hari kerja telah tamat. Di tempat kerja waktu gembira, pihak dan acara, sementara ia menggalakkan kelonggaran dan pergaulan, adalah lebih baik untuk mengekalkan fasad profesional untuk mengekalkan reputasi anda. Minum secara minimum, elakkanperbualan kontroversitopik, dan keluar pada waktu yang sesuai adalah semua tabiat yang baik untuk dibentuk.

Itu dulu tahap mengekalkan profesionalisme di tempat kerja, tetapi hari ini, reputasi boleh dimusnahkan dalam satu acara, dan ia mungkin tiada kaitan dengan kerja. Berikut adalah contoh yang bagus di mana tweet seseorang yang tidak bertimbang rasa merosakkan kerjayanya dan nama baiknya dalam satu masa. Anda tidak mahu nama anda menjadi sinonim dengan satu pilihan yang buruk. Ia mungkin kelihatan melampau, tetapi dalam dunia hari ini, Big Brother bukan lagi sekadar watak fiksyen dalam novel Orwell. Tindakan anda tidak lagi terlepas daripada pendedahan awam apabila semua orang mempunyai kamera di dalam poket mereka dan terdapat kamera keselamatan di setiap sudut. Ia bukan soalan yang mudah, tetapi jika anda benar-benar ingin melindungi diri anda, anda perlu mempertimbangkan bahawa setiap tindakan atau kenyataan awam sedang diperhatikan dan didokumenkan. Tambahan pula, alasan seperti hanya bergurau, mabuk, dan kehangatan masa kini tidak lagi mengurangkannya apabila syarikat mempunyai reputasi mereka sendiri untuk dilindungi.

Pakaian Pesta Koktel

Hanya kerana syarikat membayar untuk martini, tidak bermakna anda harus menyalahgunakan keistimewaan

Jangan Menyalahgunakan Faedah Kerja Anda

Kemungkinan kerja anda mungkin mendapat faedah yang menarik - perjalanan antarabangsa, produk percuma atau sambungan yang hebat. Salah satu cara paling mudah untuk membuktikan anda bukan bahan promosi ialah menyalahgunakan faedah atau faedah pekerjaan anda. Jangan berpesta semasa perjalanan perniagaan, menjual barang percuma untuk mendapatkan wang tambahan atau berpura-pura anda sakit untuk mendapatkan hari percutian tambahan.

Jika ia tidak bertentangan dengan dasar syarikat secara eksplisit, fikirkan seperti ini: jika anda akan malu ditangkap, maka anda mungkin tidak sepatutnya melakukannya sejak awal.

Siapa Memindahkan Keju Saya

Siapa Memindahkan Keju Saya ialah salah satu buku paling terkenal tentang mengurus perubahan

Bersedia Merangkul Perubahan

Ini mungkin salah satu perkara paling penting dalam senarai ini. Perubahan adalah berterusan di tempat kerja; teknologi baharu, inovasi, penyusunan semula, penggabungan dan permintaan yang berubah-ubah hanyalah sebahagian daripada perubahan besar yang boleh dan akan menjejaskan kerja anda. Tidak dapat menerima perubahan akan menyebabkan anda tidak boleh dinaikkan pangkat, jadi lihat dengan teliti cara anda mengendalikannya pada masa lalu.

Jika anda memikirkan tentang rakan sekerja anda, siapa yang anda anggap paling sukar untuk bekerjasama? Ia mungkin seseorang yang tahan terhadap perubahan dalam bidang kerja mereka. Penyimpangan sedikit daripada amalan standard boleh menyebabkan mereka menjadi pusing. Berubah atau mati, bukan? Anda tidak mahu menjadi orang ini jika anda mahu maju di pejabat. Penentangan terhadap perubahan menghalang pertumbuhan, pembelajaran dan menghadapi cabaran baharu, yang semuanya perlu anda lakukan untuk naik pangkat. Merangkul perubahan akan meletakkan anda pada pihak pengurusan yang baik, yang selalunya tidak mempunyai banyak pilihan dalam perubahan yang mereka berikan. Tambahan pula, menjadi orang pertama yang menerima perubahan boleh meletakkan anda di hadapan permainan berbanding rakan sebaya anda, dan membantu melindungi anda apabila tiba masanya untuk memangkas kayu lapuk di sekitar pejabat.

Jika berurusan dengan perubahan adalah tumit Achilles khusus anda, maka kami mengesyorkan sedikit bacaan tambahan dalam bentuk buku terkenal Spenser Johnson Siapa yang Mengalihkan Keju Saya? . Selepas hampir 20 tahun dicetak, ia masih dianggap sebagai panduan perniagaan utama yang membentangkan cara mudah untuk menghilangkan ketakutan dan kebimbangan dalam mengurus perubahan.

Herbert Stricker oleh eksklusif

Tiru jalan seseorang yang anda kagumi. Di sini, Herbert Stricker oleh Eksklusif

Mengamalkan Model Seseorang Yang Telah Berjaya

Walaupun menyalakan jejak anda sendiri boleh menjadi sangat memuaskan, kadangkala meniru model yang usang adalah cara terbaik untuk bergerak ke hadapan. Terutama dalam organisasi besar, biasanya terdapat orang yang mempunyai kemajuan kerjaya yang anda ingin contohi. Kebanyakan orang berasa tersanjung jika anda meminta mereka memberitahu anda tentang kejayaan mereka, tetapi jika hubungan langsung dengan individu itu tidak mungkin atau berhemat, maka perhatikan apa yang telah mereka lakukan. Baca profil LinkedIn mereka untuk mengenal pasti batu loncatan mereka, perhatikan cara mereka membina hubungan dengan orang lain, pakaian yang mereka pakai dan dengar cara orang lain bercakap tentang individu ini. Kenal pasti segelintir perkara yang boleh anda tiru dan mula bekerja.

Perniagaan - lelaki muda dalam temu duga kerja untuk pengambilan, dialu-alukan, Boss

Menjadi sangat diperlukan boleh menyukarkan untuk keluar dari kedudukan semasa anda untuk yang baharu.

Jangan Menjadi Sangat Penting

Ini mungkin kedengaran berlawanan dengan intuisi, tetapi menjadi ahli yang sangat diperlukan dalam pasukan anda boleh mempunyai beberapa kelemahan yang serius jika anda mencari promosi. Jika bos anda tidak dapat menguruskan tanpa anda, maka mereka kurang berkemungkinan untuk secara aktif membantu anda mencari peluang lain. Cabaran dengan keperluan adalah bahawa anda sering tidak mempunyai kawalan ke atasnya; di syarikat kecil atau dalam niche yang sangat khusus, anda mungkin satu-satunya yang melakukan jenis kerja tertentu.

Jika anda berhadapan dengan senario apa yang akan kami lakukan tanpa anda, anda boleh membuat kemajuan dengan aspirasi anda dengan membuat matlamat kerjaya anda jelas dan membuat rancangan bagaimana anda akan membantu mengalihkan kerja anda dengan jayanya kepada orang seterusnya dalam peranan anda. Adalah tidak munasabah untuk menjangkakan bahawa orang akan kekal dalam peranan tertentu selama-lamanya, hanya kerana mereka mahir. Jika bos anda masih enggan (atau langsung bermusuhan) untuk bergerak, maka mungkin sudah tiba masanya untuk Merangkul Laluan Bergerigi.

Taman Indah

Jalan menuju kejayaan mungkin tidak lurus atau jelas

Peluk Laluan Bergerigi

Mendahului di pejabat adalah jarang linear. Jika anda berasa tidak bergerak dalam peranan semasa anda, sama ada anda amat diperlukan oleh bos anda, pemotongan belanjawan mencecah jumlah pekerja, atau penentangan untuk menukar adalah ciri jabatan anda, anda masih boleh maju – anda tidak boleh mengharapkan sesiapa sahaja untuk bantu anda. Sama seperti mencari pekerjaan baharu, anda perlu meletakkan diri anda pada kedudukan yang terbaik untuk dinaikkan pangkat, walaupun itu bermakna ia berada di luar jabatan atau bahagian anda. Memupuk rangkaian yang luas dengan memupuk hubungan melalui projek bersama, pasukan atau organisasi antara perniagaan. Ambil projek pilihan yang didorong oleh perniagaan yang akan memberi anda sedikit keterlihatan kepada pihak pengurusan, seperti inisiatif penyelidikan ke dalam teknologi baharu atau perkongsian. Gunakan masa peribadi anda untuk membantu mengembangkan kemahiran anda, seperti mengambil kerja kursus dalam ijazah lanjutan, mempelajari teknologi baharu atau pergi ke bengkel yang berkaitan.

Akhir sekali, jangan takut untuk membuat langkah kerjaya mendatar; mereka mungkin membawa anda ke jabatan yang mempunyai peluang yang jauh lebih baik daripada anda sendiri, dan bergerak secara umumnya datang dengan beberapa bentuk pengiktirafan kewangan atau gelaran yang sepadan dengan peningkatan pengalaman anda.

Kesimpulan

Apakah taktik yang anda gunakan untuk maju di pejabat? Bagaimanakah anda mengimbangi ciri-ciri penting menjadi seorang lelaki yang budiman dengan membuat kemajuan dalam kerjaya anda? Beritahu kami dalam ulasan.