Baju Polo Lacoste: Berbaloikah? (Semakan Mendalam)

pratonton.3000 11 berskala

Buaya Lacoste yang terkenal ialah salah satu logo paling ikonik dalam pakaian lelaki yang sporty, dan ia biasanya dikaitkan dengan baju polo (serta kemewahan, dalam hal itu). Jadi, sebagai sebahagian daripada kami Adakah ia berbaloi? siri, kita akan bercakap tentang sejarah jenama, mutu kerja polo ikonik, kualiti, nilai dan banyak lagi, untuk menentukan sama ada baju polo Lacoste berbaloi dengan wang titik peluh anda atau tidak!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Sejarah Lacoste
 2. Ulasan Baju Polo Lacoste: Bahan & Kualiti
 3. Ketahanan warna dan Julat Warna
 4. Kolar pada Baju Polo Lacoste
 5. Butang dan Lubang Butang
 6. Butiran Logo Buaya Lacoste
 7. Pembinaan Baju Polo
 8. Mata Harga Lacoste Polo
 9. Tawaran Baju
 10. Bagaimanakah Polo Original Lacoste Sesuai?
 11. Bagaimanakah Polo Lacoste Paris Sesuai?
 12. Kelebihan Baju Polo Lacoste
 13. Keburukan Baju Polo Lacoste
 14. Keputusan Kami: Adakah Baju Polo Lacoste Berbaloi?
 15. Rundown Pakaian

Sejarah Lacoste

Lacoste diasaskan pada tahun 1933 oleh pemain tenis terkenal dan cukup berjaya René Lacoste dan tokoh tekstil Perancis André Gillier.

Terdahulu pada tahun 1920-an, Lacoste telah menghasilkan baju tenisnya sendiri, yang diilhamkan oleh baju polo. Dia telah menanggalkan lengan panjang dan butang dan menggunakan bahan piqué untuk bajunya. Mereka sebenarnya pernah memakai baju sejuk tenis pada masa itu, yang jelas terlalu panas.Nama panggilan René Lacoste ialah The Crocodile, dan oleh itu, adalah wajar untuk memilih buaya sebagai logonya. Diakui, ia adalah nama panggilan yang pelik. Sesetengah orang mengatakan dia mendapatnya selepas mempertaruhkan beg kulit buaya melawan memenangi perlawanan. Yang lain berkata ia adalah kerana dia mempunyai hidung yang panjang. Kami tidak benar-benar tahu apa itu.

Rene Lacoste (kanan) memakai baju ciptaannya.

Rene Lacoste (kanan) memakai baju ciptaannya. [Kredit Imej: heddels.com ]

Sebelum Perang Dunia II, baju tenis atau baju polo Lacoste kebanyakannya dijual kepada orang di dunia atau peminat tenis. Sehingga tahun 1951, Lacoste menanggalkan corak baju dan memperkenalkan lebih banyak warna untuk menarik perhatian khalayak yang lebih luas dan lebih umum. Pada masa itu, baju polo itu bersaing dengan baju sukan biasa sebagai barang ruji dalam almari pakaian lelaki.

Setahun kemudian, pada tahun 1952, Lacoste mula bekerjasama dengan Izod untuk berkembang ke pasaran AS. Kerjasama itu berlangsung sehingga 1993. Hingga kini, nama Izod berkait rapat dengan Lacoste di AS, walaupun kini, Izod adalah jenama pasaran yang berbeza, lebih sederhana ke rendah. Lacoste adalah miliknya sendiri, dan mereka tidak lagi bersambung. Ia pasti membantu orang terkenal seperti Eisenhower memakai baju polo ketika bermaingolf.

Kemeja polo Lacoste yang berbeza

Menjelang 1951, Lacoste memperkenalkan rangkaian warna yang lebih luas untuk mencapai pasaran yang lebih luas.

Dari 1960-an hingga 80-an, tawaran pelesenan menjadi popular, dan jenama itu berkembang menjadi kulit barangan, pakaian sukan lain dan barangan seperti cologne. Menghadapi persaingan sengit menjelang 1980-an, Lacoste cuba menurunkan harga, yang berjaya untuk masa yang singkat. Tetapi, akhirnya, ia menyebabkan Lacoste dianggap sebagai a murah jenama, dan ia tidak bagus.

Sehingga awal 2000-an apabila kepimpinan baharu menyemarakkan semula persepsi kemewahan ke dalam baju polo Lacoste, menggembar-gemburkan sejarah yang kaya dan membawa masuk beberapa sokongan selebriti.Hari ini, Lacoste adalah pemain besar dalam pasaran baju polo, bernilai sekitar 2.3 bilion dolar AS. Walaupun mereka menjual pelbagai jenis, bahagian depan dan tengah pastinya baju polo mereka.

Pique mengait pada baju polo Lacoste.

Kemeja Lacoste yang diperbuat daripada rajutan piqué.

Kebanyakan polos Lacoste diperbuat daripada rajutan piqué, tetapi ia juga mempunyai rajutan jersi dan bahan gaya t-shirt. Ia hampir diperbuat daripada 100% kapas, dan terdapat beberapa adunan. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang bahan baju polo terbaik, panduan kami adakah anda dilindungi.

Ulasan Baju Polo Lacoste: Bahan & Kualiti

Untuk ulasan ini, kami melihat tujuh baju polo Lacoste yang berbeza, dan kesemuanya adalah 100% kapas, yang merupakan standard untuk jenama itu, sekurang-kurangnya di AS. Kapas datang dalam pelbagai jenis kualiti, jadi kami menerangkannya secara mendalam dalam kami Panduan Dijelaskan Kapas .

Padang Kapas Cina

Ladang tanaman kapas Cina. China menanam dan menggunakan lebih daripada separuh bekalan kapas dunia. [Kredit Imej: ModernFarmer.com ]

Apabila kami cuba mengetahui jenis kapas yang digunakan oleh Lacoste, kami mendapati ia menggunakan salah satu jenis kapas yang paling tahan dan fleksibel di pasaran. Nah, apa maksudnya? Sebenarnya, tiada apa-apa. Mereka tidak memberikan apa-apa maklumat tentang stapling kapas, penyumberan atau penuaian, yang akan menyokong tuntutan yang mereka buat.

Beberapa baju Lacoste dengan jelas menyatakan bahawa ia diperbuat daripada kapas Pima, iaitu kapas ruji yang lebih panjang, yang bagus. Baju lain cuma cakap kapas organik atau kapas 100%. Dan itu, sekali lagi, tidak begitu bermakna.

Tujuh baju polo Lacoste berbeza digunakan dalam ulasan ini.

7 baju polo dari Lacoste dalam ulasan ini semuanya dibuat dengan 100% kapas.

Lacoste juga sangat menekankan kapas piqué mereka, yang masuk akal kerana ia adalah sebahagian daripada sejarah mereka. Piqué ialah kain rajutan yang mempunyai sejenis struktur wafel. Ia bukan tenunan, yang bermaksud ia, secara amnya, lebih fleksibel dan mempunyai lebih regangan ke semua arah.

By the way, Jerman membezakan antara kain , iaitu kain, dan mengait , yang bersatu. Dalam bahasa Inggeris, anda boleh memanggil kain bahan rajutan dan kain bahan tenunan. Tetapi, sementara bahan rajutan mempunyai regangan dalam semua cara, bahan tenunan meregang dalam satu cara tetapi bukan sudut bertentangan 90 darjah. Itu hanya sebahagian daripada teknikal tenunan dengan ledingan dan pakan.

Lacoste menggunakan pendekatan mengait dua jarum klasik untuk memastikan mereka mendapat kualiti yang mereka inginkan. Mereka juga mendakwa menggunakan kapas ruji panjang untuk benang untuk memastikan keseluruhan polo kekal bersama untuk masa hadapan. Sekali lagi, mereka tidak menjelaskan secara terperinci tentang utas tertentu dan seberapa kuatnya, dan perkara yang mereka lakukan. Mereka menjadikannya lebih kepada jenama, bukan tentang bahan-bahan baju polo.

Raphael meregangkan baju Lacostenya untuk menunjukkan betapa fleksibelnya kain piqué.

Memandangkan piqué ialah fabrik rajutan, ia biasanya fleksibel dan mempunyai lebih regangan.

Selama bertahun-tahun, sesetengah orang telah mendakwa bahawa kualiti Lacoste telah menurun, dan mereka memanggil fabrik piqué terlalu nipis dan tipis, manakala yang lain menggambarkannya sebagai ringan, bernafas dan lembut. Dalam fikiran saya, piqué pastinya lebih baik. Ia tidak mempunyai lubang terbuka yang besar ini dan tidak mempunyai tekstur yang sama seperti beberapa fabrik piqué yang lain. Saya terkejut bahawa walaupun ia mempunyai rajutan yang lebih ketat, bulu dada saya masih mencucuk.

Kemudian, mereka mempunyai mereka t-shirt material, yang pada asasnya seperti t-shirt biasa, hanya dengan kolar baju polo dan rusuk di lengan, yang terus terang saya tidak suka itu.Mereka juga menawarkan jersi polos, yang merupakan jenis rajutan yang berbeza, dan kami hanya mempunyai satu baju daripada koleksi sukan mereka, yang dipotong lebih luas, dan pastinya ia tidak mempunyai kelenturan sebanyak bahan piqué.

Tangkapan skrin Lacoste

Menurut laman web mereka, Lacoste cuba untuk konsisten dengan menggunakan jenis kapas yang sama untuk keseluruhan kumpulan.

Jadi, dari segi fleksibiliti, t-shirt adalah paling fleksibel, kemudian muncul piqué, dan kemudian datang jersi anda. Dari segi pembinaan, Lacoste menekankan bahawa mereka cuba konsisten dengan menggunakan jenis kapas yang sama untuk keseluruhan batch. Jadi, anda sentiasa mendapat hasil yang serupa, setanding, dan anda boleh kembali dan membeli baju polo Lacoste baharu, dengan percaya bahawa ia kelihatan seperti yang anda beli sebelum ini.

Ketahanan warna dan Julat Warna

Lacoste adalah besar dalam warna mereka, dan oleh itu, mereka mewarnai semuanya sekaligus, memastikan ia konsisten. Dan mereka juga mempunyai ujian ringan untuk memastikan warna anda tidak pudar sebelum waktunya. Maksud saya, akhirnya, jika anda mengambil warna yang terang dan membiarkannya di bawah sinar matahari sepanjang hari, setiap hari, ia pasti akan pudar pada bahan rajutan kapas. Tetapi, secara keseluruhan, saya fikir Lacoste mengekalkan warna mereka dengan baik.

Julat warna mereka adalah salah satu kelebihan besar Lacoste. Mereka menawarkan lebih daripada 40 warna. Dan sekarang, anda boleh berkata, Nah, Ralph Lauren menawarkan lebih 60 warna. Dan walaupun itu benar, saya dapati warna baju polo Lacoste lebih menarik kerana ia mengandungi lebih banyak warna pastel, dan ia agak kurang berani.

Pelbagai warna baju Lacoste yang berbeza

Pelbagai warna Lacoste yang berbeza

Jangan salah faham, anda masih boleh mendapat banyak warna berani dari Lacoste, seperti baju polo oren, contohnya. Tetapi, mereka juga menawarkan nada halus ini di mana Ralph Lauren, mungkin, hanya mempunyai nada halus merah jambu dan biru halus. Tetapi bukan halus hijau atau halus kuning .

Lacoste juga mempunyai pilihan kuning air atau coklat , atau kelabu. Dan, saya fikir, secara keseluruhan, mereka hanya memakukan warna mereka, dan nampaknya mereka sentiasa menukarnya, yang sesetengahnya akan dijual dan yang lain tidak. Tetapi, mungkin, anda mahukan seafoam hijau atau pirus pucat. Itulah warna yang anda akan dapat daripada Lacoste.

Kolar pada Baju Polo Lacoste

Kebanyakan baju polo mereka kolar diperbuat daripada kapas bergaris. Dan kami hanya mempunyai satu baju polo dengan cetakan buaya kecil pada mereka yang mempunyai warna yang sedikit berbeza. Dan polo jersi itu mempunyai kolar jersi. Walaupun ini adalah kolar baju polo klasik yang boleh anda temui pada 95% daripada semua baju polo di luar sana, saya tidak begitu menyukainya kerana ia sangat mudah melengkung dan tidak kekal tajam dan kemas seperti kolar sebenar yang dibuat seperti kolar baju daripada bahan piqué atau jersi yang sama.

Raphael menunjukkan kolar bergaris baju Polo Lacoste berwarna oren.

Kolar kebanyakan baju polo Lacoste diperbuat daripada kapas bergaris.

Biasanya, itulah yang ditawarkan oleh jenama mewah, tetapi saya juga melihatnya dari Uniqlo, sebagai contoh, yang lebih kepada baju polo $20. Ia menampilkan lengan set-in biasa, yang diikat dan disiapkan dengan jenis bahan potongan berusuk yang sama yang diperbuat daripada kapas.

Butang dan Lubang Butang

Polos Lacoste biasanya mempunyai dua butang dan dua lubang butang. Menariknya, semua lubang butang, tidak kira berapa banyak, dipotong secara mendatar dan bukannya hanya lubang butang kolar atas, yang lebih tipikal. Ini bermakna ia lebih sukar sedikit untuk mendapatkan butang untuk berbaris tepat dengan lubang butang, yang bercakap untuk mereka yang lebih tinggi dan tepat menjahit kualiti. Pada masa yang sama, agak sukar untuk menekan butang jika anda benar-benar mahu melakukannya.

Walau bagaimanapun, mereka tidak menawarkan shank pada butang, yang akan menjadi ciri khas butang jahitan yang berkualiti. Biasanya, anda berbuat demikian kerana, dengan dua lapisan fabrik, jika anda butangkannya, anda mendapat sedikit kedutan di sekeliling butang itu jika ia tidak mempunyai panjang batang tambahan.

Kemeja Lacoste berwarna turquoise dengan dua butang dan dua lubang butang.

Kebanyakan baju polo Lacoste didatangkan dengan dua butang dan dua lubang butang.

Model muat klasik yang kami beli dijual pada harga $95, dan ia mempunyai butang Lacoste dua lubang yang sangat bercirikan yang sebenarnya diperbuat daripada ibu mutiara, yang bagus. Semua enam baju lain yang kami beli, yang bukan sebahagian daripada pakaian klasik, hanya mempunyai butang plastik. Sebahagian daripada mereka mempunyai dua lubang, yang lain empat, dan yang lain mempunyai logo berjenama pada butang.

Lacoste menawarkan polo mereka dalam fit klasik, fit biasa yang lebih langsing, dan fit slim yang lebih langsing. Muatan biasa dijual pada harga $89.50 dan hanya mempunyai empat butang lama dalam plastik, muat langsing juga dijual pada harga $95 dan mempunyai butang dua lubang sama seperti butang klasik, tetapi ia plastik.

Butiran Logo Buaya Lacoste

Apabila ia datang kepada logo terkenal, ia agak konsisten merentas julat, dan Lacoste mendakwa mereka mempunyai lebih daripada 1200 jahitan di dalamnya. Ia jelas buatan mesin dan bukan sulaman tangan. Logo itu kebanyakannya berwarna hijau dengan tepi putih dan lidah merah, dan beberapa benang kontras hitam.

Dua logo baju polo Lacoste bersebelahan. Satu kelihatan lebih besar daripada yang lain.

Terdapat perbezaan ketara dalam saiz logo.

Logo adalah kira-kira 1 dan ⅛ selebar satu inci dan kira-kira ⅝ setinggi satu inci. Itu kira-kira 2.8 sentimeter kali 1.5 sentimeter. Menariknya, baju polo bermaterial t-shirt fit biasa yang kami ada di sini mempunyai logo yang lebih kecil berukuran sekitar satu inci kali setengah inci atau kira-kira 2.5 sentimeter kali 1.3 sentimeter. Tetapi, jika anda melihatnya sebelah menyebelah, anda dapat melihat bahawa yang satu itu jelas lebih kecil. Saya tidak tahu sama ada itu sebahagian daripada gaya atau dibuat di kilang yang berbeza. Tetapi, saya fikir ia patut diberi perhatian untuk syarikat yang memberi perhatian yang sangat kepada penjenamaan mereka.

Pembinaan Baju Polo

Dari segi pembinaan, ketumpatan jahitan baju polo Lacoste adalah kira-kira 12 jahitan setiap inci atau kira-kira satu jahitan setiap dua milimeter, yang tidak terlalu tinggi. Tetapi, saya tertanya-tanya sama ada, dengan bahan seperti rajutan piqué yang mempunyai terlalu banyak jahitan, ia sebenarnya boleh melemahkan bahan daripada menguatkannya.

Ia mungkin sedikit seperti kulit, di mana ketumpatan jahitan super tinggi sebenarnya menjadikan bahan lebih berliang dan lebih cenderung terkoyak. Saya katakan demikian kerana, biasanya, dalam baju yang lebih tinggi, anda melihat sekurang-kurangnya 20 jahitan untuk satu inci. Secara keseluruhan, jahitannya sangat lurus, konsisten dan kemas.

Raphael menunjukkan kepadatan jahitan baju polo Lacoste berwarna kuning.

Ketumpatan jahitan baju polo Lacoste adalah kira-kira 12 jahitan setiap inci.

Kepelbagaian terhebat antara baju kelihatan pada jahitan sisi di labuh bawah. Kain t-shirt itu dikelim rata seperti t-shirt biasa. Polo Made-in-France mempunyai potongan v terbalik dalam yang dipertingkatkan dengan jahitan kontras merah pada navy. Apabila anda menggunakan benang kontras yang kuat, setiap ketidaksempurnaan jahitan akan kelihatan serta-merta.

Baju lain mempunyai pelbagai bentuk v terbalik; ada yang lebih bulat, ada yang lebih runcing, ada yang lebih panjang, ada yang lebih pendek. Dan, sekali lagi, saya tertanya-tanya jika itu ada kaitan dengan kilang yang berbeza di mana ia dibuat.

Mata Harga Lacoste Polo

Jika anda hanya melihat harga runcit mereka, $89.50 ialah harga runcit terendah mereka untuk padanan biasa. Tetapi, anda boleh mendapatkannya untuk dijual di butik mereka atau mereka kedai atas talian , atau di tempat seperti Amazon . Cuma pastikan anda tidak membeli daripada vendor pihak ketiga kerana baju polo Lacoste pastinya palsu.

Contohnya, baju biasa yang saya dapat hanya $53, baju klasik yang saya dapat dengan harga $55 dan baju slim fit dengan harga $61. Rajut istimewa mereka dengan runcit jalur pada harga $98. Saya mendapatnya dengan harga $54. Polo Paris mereka dengan lalat tersembunyi dijual pada harga $110. Saya mendapat saya dengan harga $66. Cetakan buaya mereka atau setanding, lebih banyak baju polo di luar sana dijual pada harga $135. Saya mendapat saya dengan harga $75. Polo Made-in-France mereka dijual pada harga $175, dan saya mendapat milik saya pada harga $103. Lacoste menawarkan kedua-dua baju polo lengan pendek dan lengan panjang, yang merupakan perkara yang baik dalam fikiran saya.

Mereka mempunyai dua gaya utama, yang asli dan yang Paris . Yang asal datang dalam fit klasik, fit biasa dan slim fit. Paris datang dalam gaya klasik dan biasa.

Raphael menunjukkan tanda harga baju polo Lacoste kuning dalam keadaan biasa.

Harga runcit terendah untuk baju polo Lacoste dalam muat biasa ialah $89.

Baju polo Lacoste asal juga dikenali di bawah singkatan, secara dalaman, sebagai L.12.12. L bermaksud Lacoste, 1 pertama untuk fabrik piqué. 2 yang pertama bermaksud lengan pendek dan 12 di hujung bermaksud prototaip yang berjaya.

Sekali lagi, hanya klasik yang didatangkan dengan butang ibu kepada mutiara dengan dua lubang. Kolarnya lebih besar sedikit daripada polo Paris tetapi agak klasik. Kolar diikat sama seperti lilitan lengan, dan ia diperbuat daripada kapas piqué, dan ia hanyalah gaya klasik tipikal mereka.

Tawaran Baju

Lacoste mempunyai rangkaian baju, tetapi kami hanya melihat baju polo di bawah aspek pakaian kasual, bukan cara mereka beraksi di gelanggang tenis. Melainkan, sudah tentu, anda mahu melihat saya atau Kyle pergi ke hujung kaki dengan perlawanan tenis di gelanggang. Beritahu kami dalam ulasan.

Selain daripada polos asal dan Paris, Lacoste menawarkan pelbagai koleksi yang berbeza, malah ia mempunyai barangan seperti National Geographic polo. Mereka benar-benar mempunyai segala-galanya daripada jalur standard, corak geometri pepejal, pepenjuru, cetakan dan corak haiwan.

Raphael mencuba baju polo Lacoste buatan Perancis.

Raphael mencuba baju polo Lacoste buatan Perancis ini.

Secara peribadi, saya suka berpegang kepada klasik, rupa yang kukuh dan belang . Saya bukan peminat besar polos bercetak logo kecil mereka. Tetapi, jika anda boleh melakukan polo National Geographic, lebih kuasa untuk anda.

Mereka juga menawarkan polo sukan, yang jelas dipotong paling lebar, mempunyai lengan terpanjang. Tetapi, secara keseluruhannya, saya lebih suka yang fit asal atau polo Paris dalam gaya klasik atau langsing atau biasa berbanding polo sukan. Ia hanya terasa terlalu longgar untuk saya.

Bagaimanakah Polo Original Lacoste Sesuai?

Mengikut pengalaman kami, ia berjalan, secara keseluruhan, agak kecil untuk saiz Amerika. Bahawa dikatakan, terdapat perbezaan antara saiz. Dari segi panjang, klasik lebih panjang daripada biasa, yang lebih panjang daripada langsing.

Semua baju polo yang saya dapat ialah saiz 6, yang sepadan dengan baju yang lebih besar. Dan, biasanya, saya memilih yang besar, tetapi saya menyemak panduan saiz mereka dan saiz 6 atau lebih besar sepatutnya saiz yang betul. Apabila saya mendapatnya, ia muat, dan saya rasa XL atau saiz 6 mereka adalah saiz yang sesuai untuk saya.

Semua polos Lacoste yang kami dapat mempunyai panjang yang sama di bahagian depan dan belakang, yang tidak selalunya tipikal. Banyak jenama baju polo mempunyai bahagian belakang yang lebih panjang daripada bahagian depan, yang menjadikannya lebih baik untuk diselitkan, jadi ia tidak dibatalkan.

Kemeja Lacoste klasik yang sesuai

Padanan klasik lebih panjang daripada padanan biasa.

Ramai orang mengadu bahawa tiang Lacoste pendek. Jadi, kami membandingkannya dengan baju polo yang lain. Saya menggunakan saiz sederhana dari Ralph Lauren, dan anda boleh melihat dengan jelas bahawa ia agak lebih panjang, terutamanya di bahagian belakang daripada yang lebih besar, iaitu dua saiz di Lacoste.

Kami juga membandingkan baju polo Uniqlo dalam saiz L, iaitu satu saiz ke bawah daripada yang lebih besar pada Lacoste, tetapi ia mempunyai panjang yang sama.

Jadi, ya, Lacoste polos berjalan lebih pendek secara umum. Dan jika anda mempunyai badan yang panjang atau anda suka polos yang lebih panjang, ia mungkin bukan jenama terbaik untuk anda. Saya kira-kira 6'1″ tinggi atau 184 sentimeter, dan berat saya kira-kira 210 paun atau kira-kira 95 kilogram.

Perbandingan panjang antara baju polo Ralph Lauren dan baju polo Lacoste.

Kami membandingkan baju polo Lacoste dengan polo Ralph Lauren dalam bahasa sederhana, dan nampaknya baju polo Ralph Laurens lebih panjang.

Polo klasik dipotong lurus. Ia agak longgar tetapi tidak longgar dengan apa cara sekalipun. Lengan bajunya tidak begitu besar sehingga tergelincir. Tetapi mereka pasti lebih panjang daripada yang lain, tetapi mereka masih menyentuh bisep saya.

Kesesuaian pada dasarnya adalah rupa tradisional, dan jika anda memakai seluar pinggang tinggi Seperti yang saya lakukan, memasukkannya ke dalam sepatutnya tiada masalah kerana terdapat cukup panjang di sana.

Slim fit mempunyai potongan yang lebih tirus secara keseluruhan. Ia mempunyai lebih pendek lengan baju dan lengan yang lebih ketat. Ia lebih ketat di bahu, lebih ketat di dada, pinggang, dan tempat duduk. Sesuai sangat popular dengan lebih muda lelaki, tetapi tidak boleh memaafkan jika anda memilih saiz biasa anda dan menjadi langsing kerana ia benar-benar langsing. Saya memilih mereka yang lebih besar, jadi saya membesar dan menjadi langsing. Dan saya fikir ia sebenarnya berfungsi dengan baik untuk saya.

Raphael memakai seluar pendek berpinggang tinggi dan kemeja polo Lacoste berwarna oren.

Memakai seluar pendek berpinggang tinggi tidak sepatutnya menjadi masalah kerana panjangnya yang lebih panjang.

Pakaian biasa tidak tersedia dalam semua baju polo mereka, tetapi pada asasnya ia adalah antara fit langsing dan muat klasik. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana baju polo harus sesuai , panduan kami membantu anda!

Bergantung pada koleksi, polos Lacoste datang antara 7 dan 10 saiz, yang agak sedikit. Semak panduan saiz mereka, supaya anda mendapat sesuatu yang sesuai dengan anda sekarang.

Bagaimanakah Polo Lacoste Paris Sesuai?

Polo Paris didatangkan dalam muat klasik dan padanan biasa. Ia berbeza secara visual kerana ia mempunyai saku rok depan yang tersembunyi, jadi anda tidak melihat butang, dan kolarnya pasti lebih kecil. Selain itu, logo buaya yang terkenal adalah nada-pada-nada, jadi ia sedikit lebih tenang. Dan, secara peribadi, saya lebih suka tiada logo di dada saya, jadi saya lebih suka memakai polo Paris daripada polo asalnya.

Raphael memakai baju polo Paris biru muda.

Kemeja polo Paris Lacoste adalah lebih bersih dan lebih bergaya.

Orang sering mengaitkan polo Paris dengan a nampak lebih muda kerana ia sedikit lebih bersih, dan kolarnya sedikit lebih kecil, yang hanya sedikit lebih maju ke hadapan.

Di manakah Lacoste Polos Dibuat?

Mereka masih mempunyai kilang di Perancis. Tetapi, mereka juga mengeluarkan di bawah lesen. Dan daripada tujuh polos lain yang saya beli, enam adalah dibuat di Peru, dan hanya satu dibuat di Perancis.

Kelebihan Baju Polo Lacoste

1. Banyak Pilihan

Kelebihan besar ialah Lacoste menawarkan banyak gaya, warna, corak dan kesesuaian untuk baju polo mereka. Ia pasti sebuah syarikat baju polo.

2. Warna Tidak Cepat Luntur

Warna-warna juga tahan terhadap pudar. Dan mereka mempunyai julat warna yang sangat canggih, termasuk banyak pastel.

Raphael menunjukkan gaya polo Lacoste yang berbeza

Lacoste menawarkan pelbagai pilihan gaya, warna, corak dan padanan.

3. Pengerjaan Konsisten

Apa yang kita boleh tahu, baju polo mereka agak konsisten dari segi mutu kerja dan material.

4. Mudah Diperolehi

Ia mudah didapati di kedai runcit dan anda boleh memesannya dalam talian di seluruh dunia.

Tangkapan skrin pembelian baju Lacoste dalam talian.

Baju polo Lacoste boleh dibeli dengan mudah dalam talian di seluruh dunia.

5. Kain Berkualiti

Kain piqué mereka bagus jika anda suka sesuatu yang lebih ringan dan nipis. Kain jersinya juga bagus, dan saya percaya ia sangat sesuai untuk lelaki yang bertubuh pendek dan bertubuh langsing juga.

Keburukan Baju Polo Lacoste

1. Saiz Berjalan Kecil

Jika anda lebih besar budiman , anda mungkin sukar mencari saiz yang sesuai untuk anda.

2. Mereka Juga Lari Pendek

Satu lagi aspek negatif ialah mereka berjalan sedikit pendek di seluruh papan. Jadi, jika anda lebih tinggi, anda mempunyai badan yang panjang, anda mungkin akan mengalami kesukaran untuk mencari baju polo yang sesuai untuk anda.

Raphael memakai baju Lacoste muat klasik berwarna jingga

Kemeja polo Lacoste cenderung lebih pendek daripada jenama lain.

Oleh kerana itu, lebih sukar untuk mengekalkannya jika anda memakai seluar di bawah paras pinggang anda, lebih banyak pada pinggul anda. Jika kamu suka Seluar panjang atau seluar atau seluar pendek dengan kenaikan tradisional yang lebih tinggi, anda tidak akan menghadapi masalah.

3. Kolar Berusuk

Satu lagi penipuan dalam buku saya ialah kolar bergaris, dan, ya, saya tahu ia agak standard. Tetapi, jika anda mengenakan bayaran lebih, saya mengharapkan kolar gaya baju yang berkualiti tinggi atau, sekurang-kurangnya, berikan saya pilihan dalam salah satu baju anda.

4. Lacoste Mengenakan Harga Mewah

Satu lagi kelemahan ialah Lacoste mahu menjadi seorang jenama mewah , dan anda pasti membayar markup untuk penjenamaan itu.

Butang plastik pada baju polo Lacoste Paris.

Selain gaya klasik, Lacoste menggunakan butang plastik pada baju polo mereka.

5. Butang Plastik

Saya juga sangat tidak suka bahawa mereka menggunakan butang plastik untuk segala-galanya selain polo asal dan muat klasik. Pada fikiran saya, ia hanya murahkan jenama keseluruhan.

Keputusan Kami: Adakah Baju Polo Lacoste Berbaloi?

Pertama sekali, fikirkan apa yang anda mahukan daripada baju polo anda. Jika anda hanya mahukan sesuatu untuk dipakai semasa melakukan kerja taman atau berlari di sekitar rumah, mungkin membelanjakan wang tambahan untuk penjenamaan Lacoste adalah tidak wajar. Jika anda kerap memakai baju polo semasa musim panas dan nikmati memakainya, ia boleh menjadi pesaing yang baik.

Soalan besar, kemudian, ialah: Adakah polo itu sesuai dengan anda, atau adakah ia berlopak dengan pelik? Atau adakah ia mempunyai kedutan yang pelik, dan adakah anda menyukai kesesuaian dan gaya, serta fabrik yang mereka tawarkan?

Sebagai contoh, jika anda mempunyai badan yang lebih panjang dan ia tidak kelihatan baik pada anda, ia tidak masuk akal, dan ia tidak bernilai wang anda.

Raphael memasak di rumah.

Tentukan di mana anda akan memakai baju polo anda.

Adakah anda mahukan baju polo hanya dalam warna asas seperti navy atau, mungkin, kelabu? Kemudian, anda boleh pergi dengan jenama lain. Tetapi, jika anda mahukan warna yang istimewa dan luar biasa itu, saya rasa Lacoste sangat bagus.

Selain itu, adakah anda baik untuk mempunyai logo pada pakaian anda, atau adakah anda memilih untuk tidak mempunyai logo? Contohnya, jika saya mempunyai logo pada pakaian saya, saya sentiasa berasa seperti papan iklan berjalan kaki, yang bukan sesuatu yang saya cita-citakan.

Jika anda melihat jenama lain, seperti Uniqlo , sebagai contoh, mereka mempunyai baju polo tanpa sebarang logo padanya, dan harganya $20. Pertukaran itu, sudah tentu, anda tahu fabrik mereka agak kasar, ia dicampur, dan lebih banyak fabrik berprestasi, dan mereka hanya mempunyai warna asas, dan saya tidak boleh mendapatkan semua yang bernuansa yang ditawarkan oleh Lacoste.

Raphael menunjukkan logo Lacoste pada baju biru.

Jika anda boleh memakai pakaian dengan logo yang kelihatan di dalamnya, maka Lacoste ialah baju untuk anda.

Apabila bercakap mengenai jenama, di Gentleman's Gazette, kami, secara amnya, tidak meletakkan terlalu banyak nilai atau penekanan pada itu, dan kami lebih melihat pada kualiti dan nilai, iaitu nisbah kualiti kepada harga.

Melihat dari sudut itu, Lacoste menawarkan baju polar dengan fabrik yang lebih nipis dan ringan, dan jika anda suka itu, saya fikir anda mendapat baju polo di atas purata. Tetapi, anda juga membayar harga yang melebihi purata. Terus terang, itu jauh lebih baik daripada beberapa jenama lain, yang, pada pendapat kami, adalah penipuan yang lebih besar.

Ya, Lacoste mempunyai markup. Itu berlaku hampir dengan mana-mana jenama besar lain. Ralph Lauren, sebagai contoh, saya akan katakan, adalah perkara yang sama. Dapatkan jenama yang lebih terkenal dan anda membayar lebih daripada baju polo kelas bawah. Begitulah keadaannya.

Raphael menunjukkan tanda harga baju polo Lacoste

Di Gentleman's Gazette, kami melihat kualiti dan bukannya harga.

Adakah ia polos super mewah dengan kapas Mesir Giza mewah, lubang butang buatan tangan dan kolar yang sangat cantik? Tidak, mereka bukan. Mereka duduk di suatu tempat di sekitar julat di atas purata yang tinggi, tetapi mereka bukan baju polo mewah yang mewah.

Walaupun begitu, kami faham bahawa sesetengah lelaki suka memakai jenama untuk pelbagai sebab. Sesetengah, mungkin, menyukai pengiktirafan jenama. Orang lain berasa seperti mereka mengambil bahagian dalam membina jenama dengan memakainya. Dan Lacoste pastinya mempunyai sejarah untuk boot.

Jadi, pada akhirnya, saya akan katakan Lacoste berbaloi jika anda tidak mempunyai badan yang terlalu panjang, anda tidak apa-apa dengan panjangnya yang lebih pendek, anda mahukan beberapa warna yang menarik, dan anda tidak mengapa dengan mempunyai logo buaya di dada anda, dan anda tidak apa-apa dengan kolar berusuk.

Raphael memakai baju polo Lacoste kelabu muda dengan cetakan buaya kecil.

Jika anda setuju dengan kebaikan dan keburukan yang dinyatakan dalam ulasan ini, maka baju polo Lacoste mungkin berbaloi.

Jika anda mementingkan nilai, ingatlah bahawa mereka kerap mempunyai jualan dengan potongan 40% hingga 50% di tapak mereka dan di kedai lain, dan pada titik harga itu, nilai menjadi lebih baik, jelas.

Kerana prestij yang dikaitkan dengan polos mereka, terdapat banyak rip-off Lacoste. Jadi, beli daripada peruncit berlesen, beli terus dari kedai mereka, kedai dalam talian mereka atau dari tempat seperti Amazon, di mana anda tahu bahawa seseorang mempunyai reputasi kalah.

Rundown Pakaian

Saya, sudah tentu, memakai baju polo Lacoste. Ia adalah padanan langsing dalam saiz 6 atau lebih besar daripada garisan polo asal mereka. Saya memadankannya dengan seluar pendek seersucker kotak biru dan putih dari Polo Ralph Lauren dan sepasang kasut bot cawan emas Sperry dalam warna biru terang dengan tali putih dan aksen coklat. Saya menamatkan penampilan dengan sepasang cermin mata hitam Persol. Mereka adalah model 3194S. Ia adalah sejenis gaya jenis penerbang dalam warna coklat. Saya hanya suka rupanya.

Raphael memakai baju polo Lacoste digandingkan dengan seluar pendek seersucker kotak biru dan putih, sepasang kasut bot Sperry dan biru terang dengan tali putih dan aksen coklat.

Raphael memakai baju polo Lacoste digandingkan dengan seluar pendek seersucker kotak biru dan putih, sepasang kasut bot Sperry dan biru terang dengan tali putih dan aksen coklat.

Saya tidak sabar-sabar untuk membaca semua komen daripada peminat Lacoste dan Polo Ralph Lauren. Selain itu, jika anda mempunyai baju polo lain yang anda fikir benar-benar berkualiti tinggi, sila beritahu kami dalam komen!