Blazer Tentera Laut OTR Lelaki Terbaik Dibawah $500 Disemak

blazer tentera laut OTR terbaik berskala 3840x2160

Blazer tentera laut adalah barang ruji dalam almari setiap lelaki yang berpakaian kemas. Walaupun tidak semua lelaki boleh memiliki satu buatan tersuai, kami membeli tawaran daripada beberapa jenama runcit popular (pada harga di bawah $500) dan memberi mereka semakan menyeluruh. Ketahui sama ada mereka berbaloi dalam video ini!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Blazer Tentera Laut Luar Rak Terbaik Bawah $500
 2. Blazer Jenama 1: H&M
 3. Blazer Jenama 2: Bonobos
 4. Blazer Jenama 3: Uniqlo
 5. Blazer Jenama 4: Suit Supply
 6. Blazer Jenama 5: Banana Republic
 7. Jenama Blazer 6: Brooks Brothers
 8. Jenama Blazer 7: Orvis
 9. Jenama Blazer 8: Topman
 10. Blazer Jenama 9: Zara
 11. Kesimpulan – Blazer Mana Yang Terbaik?

Blazer Tentera Laut Luar Rak Terbaik Bawah $500

Tidak syak lagi, tentera laut blazer (atau jaket tentera laut sebaliknya) hendaklah digantung di setiap almari lelaki yang berpakaian kemas. Ia tidak bermusim, serba boleh dan berpasangan dengan hampir semua warna lain dalam almari pakaian anda. Anda boleh memakai blazer navy ke wawancara , berpakaian untuk majlis perkahwinan , atau berpakaian sopan dengan seluar jeans . Jadi, silap mata anda boleh mencari blazer yang berkualiti–terutamanya jika belanjawan anda ialah $500 atau kurang. Jadi apa yang kami lakukan ialah keluar dan memesan 18 jaket berbeza daripada 9 peruncit berbeza untuk membandingkan tawaran mereka dan melihat yang mana yang terbaik. Kami membayar semua jaket ini dengan wang kami sendiri, jadi video ini datang kepada anda 100% tanpa tajaan.

Blazer tentera laut adalah barang ruji setiap lelaki

Blazer navy ialah barang ruji dalam almari setiap lelaki.Dalam usaha mencari blazer tentera laut yang paling serba boleh, kami melihat kriteria berikut:

 • Bawah $500
 • Berdada tunggal
 • Dua butang
 • Dalam warna navy sebenar

Tetapi ia sebenarnya tidak begitu mudah, kerana tidak semua jenama menawarkan gaya tertentu itu. Kami akhirnya membeli jaket daripada H&M, Bonobos, bekalan sut , Uniqlo, Banana Republic, Orvis, Brooks Brothers, Topman dan Zara. Sudah tentu, anda juga boleh mencari jenama lain yang menawarkan jaket jenis ini tetapi inilah yang kami temui semasa kami pergi dalam talian .

Kami menempah 18 blazer tentera laut daripada 9 peruncit yang berbeza.

Kami menempah 18 blazer tentera laut daripada 9 peruncit yang berbeza.

Sebagai contoh, kami cuba mencari tawaran daripada peruncit lain seperti Gap, yang tidak mempunyai apa-apa yang memenuhi kriteria kami. Ralph Lauren dan Hugo Boss mempunyai blazer yang memenuhi kriteria kami, tetapi tidak di bawah titik harga $500 itu. Kami masing-masing mendapat satu jaket bagi setiap jenama; saiz 44 biasa untuk Raphael dan 38 biasa untuk Preston. Kami akan meletakkan mereka pada beberapa kriteria berbeza (pada skala sifar hingga lima bintang), termasuk:

 • Sesuai di luar rak
 • Kualiti pembinaan
 • Kualiti kain itu sendiri
 • Butiran penggayaan

Blazer Jenama 1: H&M

Pertama, Raphael mendapat H&M Slim Fit Wool Blazer yang berharga $199; yang dua kali lebih banyak daripada blazer H&M yang lain hanya kerana ia diperbuat daripada bulu, ironinya, walaupun ia hanya 98% bulu dan 2% Elastane; bukan seratus peratus. Ini ialah blazer buatan mesin berbanding buatan tangan, dan ia juga dibuat di Romania. Jika anda mahukan blazer bulu ini, anda perlu mendapatkannya dalam keadaan langsing lapel bertakuk ; tidak ada pilihan penggayaan lain. Sudah tentu, untuk $199 anda tidak boleh mengharapkan apa-apa jenis kerja tangan. Ia pastinya jaket, ia berada di bahagian yang lebih pendek yang selaras dengan citarasa moden. Ia tidak mempunyai banyak pelapik bahu dan jalinan tidak terlalu kaku yang sebenarnya selesa.

Kelihatan kedutan pada bahagian tengah lengan dan badan.

Kelihatan kedutan pada bahagian tengah lengan dan badan.

The lengan pada jaket ini sebenarnya agak kurus, yang tidak sesuai untuk Raphael. Kebanyakan jaket slim fit semasa mempunyai lengan atas yang langsing tetapi selalunya mengehadkan julat pergerakan anda. H&M adalah jenis pertengahan pek; ia tidak terlalu ketat tetapi juga tidak terlalu selesa. H&M slim fit bulu blazer mempunyai lapel yang sangat tipis selaras dengan trend moden. Ia mempunyai bulu yang renyah yang tidak terlalu lembut, tetapi apa yang mengganggu Raphael adalah kedutan di sekitar bahagian tengah lengan dan badan; mereka tidak akan pergi.

Blazer juga mempunyai lubang tengah yang agak pendek.

Mereka juga mempunyai lubang tengah yang agak pendek.

Di samping itu, terdapat sedikit jurang kolar pada jaket itu untuk Raphael, tetapi tiada apa yang kami panggil mengerikan. Jurang kolar adalah sesuatu yang sering dihadapi oleh Raphael apabila membeli jaket di luar rak, kerana fizikalnya yang semula jadi. Mereka juga mempunyai bolong tengah yang agak pendek; Teresa malah berkata ia kelihatan seperti lanjutan daripada rekahan punggung pemakai–tetapi sekurang-kurangnya ia tidak celah. Secara keseluruhannya, jaket itu mempunyai kesan kelihatan lebih pendek di bahagian belakang berbanding di hadapan (satu lagi ciri umum jaket OTR).

Lubang butangnya sangat bagus.

Lubang butangnya sangat bagus.

Cara terbaik untuk mengelakkan ini adalah dengan pergi dipesan lebih dahulu , kerana tidak dibuat-untuk-langkah pun boleh menghalangnya. Seperti yang berlaku pada kebanyakan jaket ini, ia mungkin perlu dikukus sebaik sahaja anda mengeluarkannya dari kotak untuk kelihatan lebih baik, tetapi pada masa yang sama dengan bulu yang serangup ini, kami akan menyangka bahawa ia akan terbungkus lebih baik. Terus terang, yang lubang butang sangat bagus, dan lengan bajunya mempunyai butang mencium. Jadi, kebaikan dan keburukan di sini: terdapat sedikit paip pada lapisan, tetapi terdapat perkara lain seperti benang longgar di sekeliling bolong jaket. Dari segi julat pergerakan, jaket ini berada di tengah-tengah pek.

Penilaian Raphael: 2.5 daripada 5 bintang

Sementara itu, Preston mendapat Blazer Skinny Fit untuk sekitar $80. Yang ini adalah 100% sintetik, tetapi terdapat pertukaran di sini, dan kami memutuskan bahawa kami mungkin cuba menyesuaikan diri dengan fabrik yang lebih baik. Apabila ragu-ragu, walaupun kain yang lebih bagus tidak akan membantu anda jika jaket itu tidak sesuai dengan anda, dan Preston agak nipis, jadi dia perlu memberi perhatian kepada perkara ini. Jika tidak, jaket akan kelihatan seperti guni kentang. Jaket ini berada di bahagian yang lebih pendek, sejajar dengan gaya yang lebih moden. Walaupun begitu, terdapat bahan tambahan di sekeliling sisi dan belakang, jadi kesesuaian itu tidak sesuai.

Preston mendapat blazer kurus pada harga $80.

Preston mendapat blazer kurus pada harga $80.

Ia bertekstur sedikit seperti tiruan bahan grenadine , yang agak menarik tetapi kami dapat tahu bahawa ia bukan bulu. Satu perkara yang kami perhatikan serta-merta ialah jurang kolar yang agak besar, walaupun semasa Preston berdiri dalam kedudukan neutral. Sudah tentu, mereka mungkin lebih teruk apabila dia mula bergerak. Grenadine tiruan akhirnya menjadikan jaket itu kelihatan murah , kerana ia mempunyai kemasan yang berkilat. Ia, bagaimanapun, mempunyai poket terpancut dan lapel memuncak yang agak bagus.

Preston memberikan jaket ini 1 daripada 5 bintang kerana bahan dan rasa yang murah, dan juga kerana ia tidak sesuai

Preston memberikan jaket ini 1 daripada 5 bintang kerana bahan dan rasa yang murah, dan juga kerana muatnya tidak begitu baik. (Gambar: Tali Kait Dua Nada dalam Tentera Laut dan Sutera Berubah Biru Muda dari Fort Belvedere)

Penilaian Preston: 1 daripada 5 bintang

Blazer Jenama 2: Bonobos

Bonobos menawarkan dua blazer navy dengan tiga padanan: langsing, atletik dan standard. Mereka juga mempunyai pilihan pendek, tetap dan panjang. Jaket mereka didatangkan dengan lapel berlekuk, bolong sisi dan poket tampal yang kami fikir agak bagus kerana ia adalah elemen yang sedikit kasual. Satu perkara yang menarik untuk diperhatikan tentang Bonobos ialah di tapak web mereka, blazer bulu lebih kurang sama dengan blazer yang diperbuat daripada bahan seperti nilon atau spandeks. Untuk Raphael, kami mendapat blazer bulu tidak berstruktur kain daripada Vitale Barberis Canonico untuk $400.

Poket tampalan agak cantik pada jaket ini.

Poket tampalan agak cantik pada jaket ini.

Jaket ini dibuat di Vietnam, dan sejurus selepas itu, kami mendapati bahawa kuarters itu lebih tertutup daripada yang kami jangkakan. Nasib baik, bahu tidak mempunyai pelapik dan agak lembut, seperti yang diharapkan dengan jaket yang tidak dibina. Dari segi cergas, kami perasan terdapat sedikit lebihankaindi pinggang yang mungkin boleh dibawa masuk. Raphael menyukai panjang, lapel yang lebih lebar, fabrik hopsack dan titik butang yang lebih rendah. Apa yang mengganggunya ialah lengan baju yang terlalu langsing dan menyempitkan pelbagai pergerakannya. Apabila dia bergerak, jaket itu mempunyai jurang kolar yang besar dan tidak selesa–yang menyedihkan, kerana Raphael sangat menyukai fabrik dan sifat jaket yang tidak bergaris.

Jaket ini dijual pada harga $400. (Gambar: Knit Tie dalam Chartreuse Green Silk dari Fort Belvedere)

Jaket ini dijual pada harga $400. (Gambar: Tali Berkait dalam Sutera Hijau Chartreuse dari Fort Belvedere)

Lengan baju perlu dipendekkan, tetapi ini bukan masalah besar. Begitu juga, terdapat sedikit kedutan di bahagian belakang, walaupun kami fikir ini sebahagiannya disebabkan oleh fakta bahawa bahu Raphael secara semula jadi tidak rata. Semua diberitahu, kesesuaian itu adalah pemecah perjanjian.

Jaket tidak berlapik

Jaket tidak bergaris dari Bonobos

Penilaian Raphael: 0.5 daripada 5 bintang

Sementara itu, jaket Preston ialah Jet Setter Stretch Itali Blazer bulu. Yang ini juga $400, tetapi ia bukan 100% bulu; sebaliknya ia adalah 70% bulu, 29% kapas, dan 1% elastane. Ia mempunyai rasa musim panas dan nyata lebih langsing daripada jaket Raphael. Kain itu mempunyai sedikit regangan tetapi sebenarnya hampir terlalu ketat untuk Preston, yang tidak kerap berlaku! Terutama di bahagian atas belakang, ia sangat menyempit. Di samping itu, terdapat juga beberapa tarikan pada titik butang yang mempunyai kesan ganjil menyebabkan bahagian jaket itu berdiri jauh dan keluar dari badan Preston, yang kelihatan agak pelik.

Terdapat beberapa tarikan pada titik butang yang mempunyai kesan ganjil membuatkan bahagian jaket terpesong dan keluar dari badan yang kelihatan agak pelik.

Terdapat sedikit tarikan pada titik butang yang mempunyai kesan ganjil membuatkan bahagian jaket itu berdiri jauh dan keluar dari badan yang kelihatan agak pelik.

Pada masa yang sama, kami fikir poket tampalan itu bagus dan lapisannya kemas. Lengan mempunyai empat butang tetapi tiada lubang butang, jadi ia mudah untuk dipanjangkan atau dipendekkan. Lapel adalah sedikit di bahagian yang langsing, tetapi tidak terlalu banyak. Begitu juga, terdapat lagi sedikit jurang kolar, tetapi tidak begitu banyak sehingga ia akan menjadi pemecah perjanjian. Pada pendapat kami jaket itu terlalu pendek sedikit, tetapi sekali lagi, jaket pendek menjadi trend sekarang, jadi itu tidak mengejutkan.

Lengan mempunyai empat butang tetapi tiada lubang jadi ia memudahkan untuk memanjangkan atau memendekkannya.

Lengan mempunyai empat butang tetapi tiada lubang jadi ia memudahkan untuk memanjangkan atau memendekkannya.

Penilaian Preston: 1 daripada 5 bintang

Blazer Jenama 3: Uniqlo

Jaket Uniqlo hanya terdapat dalam saiz sederhana, besar dan lebih besar. Kerana ia adalah jenama Jepun, kami menganggap ia akan berjalan agak kecil, jadi kami mendapat saiz pada bahagian yang lebih besar–yang merupakan satu kesilapan kerana jaket mereka benar-benar besar. Uniqlo juga menawarkan program tersuai yang membolehkan anda memilih ukuran untuk dada, panjang jaket dan panjang lengan, tetapi sudah tentu, itu tidak layak sebagai jaket luar rak. Selain itu, kami tidak dapat mengetahui sama ada kami boleh memulangkan jaket jika kami memesannya dan ia tidak muat. Jadi, kedua-dua Raphael dan Preston mendapat Jaket Slim-Fit Bulu Stretch Lelaki, yang terus terang, kelihatan lebih seperti jaket sut berwarna biru laut daripada blazer sebenar.

Uniqlo

XL Uniqlo akhirnya menjadi terlalu besar untuk Raphael.

Jaket ini dijual pada harga kira-kira $150, dan kami mendapat saiz XL untuk Raphael pada mulanya (yang sepadan dengan ketinggian enam kaki dan dada 44 hingga 47), jadi kami fikir ia betul, tetapi ia sesuai seperti khemah. Ia terlalu lapang dan besar, tetapi ia berasa selesa kerana fabrik itu mempunyai 2% spandeks hingga 98% daripada bulu. Jaket ini sekali lagi mempunyai gaya yang lebih moden dengan bolong tengah dan lapel yang lebih langsing; Selain itu, tidak banyak pelapik bahu.

Spandeks menjadikan jaket itu lebih selesa.

Spandeks menjadikan jaket itu lebih selesa.

Kain itu lebih lembut daripada H&M, tetapi dengan harga $150 anda tidak boleh mengharapkan fabrik yang terkemuka. Kini, spandeks sangat membantu kerana ia meningkatkan julat pergerakan dan menjadikan jaket lebih selesa. Sebaik sahaja kami mendapat saiz XL dan menyedari ia terlalu besar, kami juga mendapat saiz L tidak lama selepas itu, dan ia lebih muat. Jaket ini memang mempunyai lapisan, dan ia juga mempunyai poket berkepak yang agak standard pada banyak jaket yang kami lihat.

di sana

Pilih jahitan.

Apa yang Raphael suka tentang jaket Uniqlo ialah lubang lengan yang tinggi; walaupun lengannya agak nipis, fleksibiliti tambahan fabrik yang dipadankan dengan fabrik tambahan di bahagian belakang menjadikan jaket itu sangat selesa. Ini juga bermakna bahawa kolar tidak celah terlalu banyak–atau sekurang-kurangnya kurang daripada semua jaket lain. Apabila kami menempah jaket itu, ia hanya datang dalam bungkusan kecil dan ia mempunyai beberapa kedutan pada lengan. Kami menggunakan a pengukus untuk menghilangkan kedutan, tetapi malangnya, ini tidak cukup berkesan. Untuk menghilangkan kedutan, anda perlu melakukannya seterika jaket . Ia mempunyai sedikit jahitan pick yang dibuat oleh mesin. Raphael akan memberikan jaket XL 1 daripada 5 bintang, kerana ia terlalu besar, tetapi L lebih sesuai. Bulu itu tidak begitu baik tetapi ia pastinya yang paling selesa daripada semua jaket sampel. Kami juga kagum dengan panjang lengan baju. Untuk 150 dolar, itu sukar untuk ditewaskan, di luar rak!

Penilaian Raphael: 3.5 daripada 5 bintang

Seperti yang dinyatakan, Preston mendapat model jaket yang sama di sini sebagai Raphael, tetapi dalam saiz M. Saiz yang lebih kecil adalah untuk lelaki 5'8 dan ke bawah, dan memandangkan Preston melebihi 5'10, kami memutuskan bahawa saiz yang lebih kecil daripada sederhana adalah tidak digalakkan. Nampak seperti jaket sut yatim piatu, pakaian ini mempunyai terlalu banyak fabrik untuk binaan Preston dan mempunyai lubang lengan yang besar. Kerana ingin tahu, Raphael mencubanya, dan ini sebenarnya yang memberi inspirasi kepadanya untuk menempah jaket saiz L selepas fakta itu!

Jaket Uniqlo bersaiz besar untuk Preston.

Jaket Uniqlo bersaiz besar untuk Preston.

Penilaian Preston: 1.5 daripada 5 bintang

Blazer Jenama 4: Suit Supply

SRS: Seterusnya ialah bekalan sut . Untuk Raphael, kami mendapat jaket tentera laut Havana bersaiz 44. Dari segi keselesaan, ia lebih baik daripada Bonobos. Ia juga mempunyai lebih banyak butiran penggayaan, termasuk bulat bot kecil poket payudara, tiada pelapik, dan lubang butang palsu, tetapi Raphael sangat menyukai rupanya. Jaket ini mempunyai paling sedikit kedutan di luar kotak dan kelihatan baik semasa berdiri secara semula jadi. Malangnya, semuanya agak selesa. Walaupun 44 biasa biasanya saiz Raphael, 46 mungkin lebih baik di sini, kerana jaket Suitsupply nampaknya kecil sedikit. Kami akan mencadangkan anda mencuba a bekalan sut jaket secara peribadi, atau anda naik saiz (atau kadangkala dua) daripada standard anda.

Jaket itu dijual pada harga $395.

Lengan, sekali lagi, sangat nipis di sini jadi terdapat pelbagai gerakan yang terhad. Tetapi kerana fabrik itu mempunyai sedikit kelebihan, itu memberi pampasan sekurang-kurangnya sedikit. Kain yang bekalan sut penggunaan dalam julat sub-$500 adalah agak berkualiti tinggi. Selain itu, butiran seperti jahitan pick adalah yang paling banyak terdapat dalam jaket Suitsupply (dilihat pada poket dan lapel serta di tempat lain). Secara keseluruhan ia adalah jaket tahan kedutan dan Raphael sangat menyukainya daripada jaket Bonobos, tetapi ia masih ketat sedikit dan terdapat celah kolar, jadi ia tidak selesa.

Penilaian Raphael: 2.5 daripada 5 bintang

Sementara itu, jaket Preston's Suitsupply adalah 38 in biasa biru dari garisan Washington mereka, dan walaupun dia menyukai lapel puncak padanya (kerana mereka banyak melakukan aksen dada dan susuk tubuhnya), masih terdapat banyak jurang kolar. Disebabkan ini, jaket itu juga naik agak aneh di hadapan. Kain itu bagus; ia dari kilang Itali yang dipanggil Angelico, dan ia menutup sedikit dengan baik dalam hal itu, tetapi kesesuaian itu masih membunuhnya secara keseluruhan. Ia juga mempunyai lengan yang sangat pendek dan butiran lucu, seperti lima butang cuff dan gabungan lapel puncak dengan tampalan poket , walaupun bahagian belakang yang tidak bergaris adalah sentuhan yang bagus. Gandingan ganjil ini adalah biasa untuk Suitsupply; mereka juga memasarkan barangan seperti sut seluar dengan tali serut, sebagai contoh.

Preston

Jaket Preston's Suitsupply mempunyai lengan yang sangat pendek dan butiran lucu seperti lima butang cuff.

Penilaian Preston: 2 daripada 5 bintang

Blazer Jenama 5: Banana Republic

Bijaksana, Republik Pisang menawarkan barisan standard yang cantik, bermakna mereka mempunyai lebar dada yang standard dan langsing dan juga panjang pendek, biasa dan panjang. Menariknya, walaupun kami mahukan blazer, di sini kami terpaksa menempah jaket berasingan sut secara teknikal, kerana mereka bukan sahaja menawarkan blazer biasa. (Berikut ialah senarai komprehensif kami perbezaan antara jaket sut, blazer dan kot sukan .) Kini, dengan harga $398 untuk jaket ini, kami mempunyai jangkaan yang tinggi. Kami mendapat saiz 44 biasa untuk Raphael, tetapi dia cepat kecewa. Ia mempunyai jalinan yang lebih kaku dan kesesuaiannya tidak bagus. Lengannya mempunyai butang mencium dan lapel serta kolar jaket kedua-duanya berada di bahagian yang lebih kecil, dengan kesan ia berdiri jauh dari bingkainya.

Panjang lengan dua jaket Banana Republic lebih panjang daripada yang lain.

Panjang lengan jaket ini lebih panjang daripada yang lain.

Jaket itu mempunyai lubang sisi, fabriknya tidak terlalu lembut, dan dari segi pergerakan dan julat, ia hampir setanding dengan jaket H&M. Ia juga mempunyai lubang lengan yang lebih besar, pelapik bahu dan fabrik berkualiti rendah (bulu dara regangan daripada kilang Itali Marzotto iaitu 99% daripada bulu 1% elastane).

Penilaian Raphael: 0.5 daripada 5 bintang

Sekali lagi, Preston mendapat jaket yang sama pada harga yang sama–tetapi sudah tentu, dalam 38 biasa. Lapel itu pastinya sangat nipis dan kedudukan mata butang adalah baik, tetapi secara keseluruhan, muatnya terlalu besar di seluruh badan. Lapisan dalam yang sedikit keras menjadikannya lebih dihasilkan secara besar-besaran, terutamanya berbanding fabrik Bonobos atau mungkin Suitsupply, dan kerana ia berada dalam julat harga yang sama, ini mengecewakan.

Muatan Jaket Banana Republic terlalu besar pada Preston.

Muatan Jaket Banana Republic terlalu besar pada Preston.

Lengan jaket ini lebih panjang sedikit daripada yang lain, yang positif untuk Preston (yang mempunyai lengan panjang untuk badannya). Ia mempunyai empat butang manset dan lubang butang palsu. Ini sebenarnya boleh menjadi perkara yang buruk, kerana apabila anda mempunyai terlalu banyak perincian, lebih sukar untuk mengubahnya panjang lengan baju ; seorang tukang jahit mungkin perlu melakukannya dari bahu dan bukannya hujung.

Penilaian Preston: 1 daripada 5 bintang

Jenama Blazer 6: Brooks Brothers

Brooks Brothers ' barisan adalah agak mengagumkan; mereka mempunyai empat padanan berbeza (termasuk kurus, langsing dan standard, dan satu yang kami dapati lebih sukar untuk difahami), dan juga panjang yang berbeza, serta pilihan yang lebih besar. Jaket mereka juga sedikit lebih menarik; mereka mempunyai lapisan yang sejuk, benang yang berbeza, dan sebagainya. Secara keseluruhan, ia menyeronokkan untuk membeli-belah di laman web mereka. Semua blazer muat klasik dalam gaya Madison berharga lebih daripada $500, jadi Raphael mendapat apa yang dipanggil Regent fit, yang berada di antara blazer langsing dan biasa. Di luar kotak, ia terasa sangat ringan dan bernafas dengan kain yang cantik. Ia pasti lebih selesa daripada jaket Suitsupply; mungkin tidak sebanyak Uniqlo tetapi itu adalah satu-satunya yang ia dikalahkan dari segi keselesaan dan kesesuaian.

Butang ibu mutiara pada blazer Brooks Brothers.

Butang ibu mutiara pada blazer Brooks Brothers.

Jaket ini tidak bergaris di bahagian belakang, dan ia juga mempunyai butang ibu mutiara , yang menjadikannya blazer sebenar dan bukannya hanya kot sukan atau jaket sut yatim piatu. Ini adalah bukti bahawa Brooks Brothers mempunyai sedikit pengetahuan tentang sejarahnya sendiri. Jalinan tidak terlalu lembut atau sangat kaku; Raphael fikir ia adalah campuran yang baik. Jaket ini agak tahan kedut dan mungkin boleh dipakai terus dari kotak–yang agak mengejutkan! Ia adalah dibuat di Thailand, dan secara amnya sesuai; ia hanya celah sedikit di sekeliling kolar, dan apabila bergerak ia tidak begitu selesa seperti Uniqlo. Raphael juga menyukai lapisan Bemberg. Anehnya, semasa kami memesan 44, dan tag kertas berkata 44, tag jaket berkata 43. Selain itu, di luar kotak ia sebenarnya mempunyai lubang di lengan baju.

Raphael

Jaket Brooks Brothers Raphael berlubang di luar kotak.

Kami tidak tahu sama ada ia baru sahaja dipulangkan dan kawalan kualiti tidak baik dalam proses pemulangan, tetapi sebagai pelanggan, apabila anda menerima barangan dalam saiz yang berbeza daripada yang dipesan dengan lubang, ia jelas menimbulkan pengalaman negatif. Namun, jaket ini mendapat markah tinggi secara keseluruhan.

Penilaian Raphael: 3 daripada 5 bintang

Apabila ia datang kepada pemilihan Preston, Brooks Brothers hanya mempunyai satu pilihan di bawah $500 dalam bentuk slim fit, yang mereka panggil Stretch Roll Twill Blazer daripada Red Fleece Line mereka. Juga pelik di sini: kain itu sebenarnya bukan kain kepar, jadi nampaknya tahap kakitangan dan pengetahuan Brooks Brothers tidak seperti dahulu. Jaket ini juga dibuat di Thailand, dan ia mempunyai butang kontras (kali ini dalam warna emas) yang dijahit dengan benang merah, jadi sekali lagi, ia kelihatan lebih seperti blazer sebenar. Selain itu, ia mempunyai poket tampalan berwarna merah-putih-biru yang berani. Lapelnya sedikit tipis, tetapi secara keseluruhan, kami akan mengatakan bahawa dari segi gaya, Brooks Brothers mempunyai blazer terbaik. Tidak terlalu banyak halangan untuk celah kolar, dan walaupun lubang lengannya besar, ia pastinya tidak besar.

Jaket itu mempunyai butang emas yang dijahit dengan warna merah memberikan rasa blazer yang sebenar.

Jaket itu mempunyai butang emas yang dijahit dengan warna merah memberikan rasa blazer yang sebenar.

Penilaian Preston: 3 daripada 5 bintang

Jenama Blazer 7: Orvis

Orvis kebanyakannya adalah jenama luaran dan sukan. Walaupun mereka menawarkan beberapa lagi pakaian formal, satu-satunya blazer sebenar yang mereka ada dalam barisan mereka ialah Blazer Hopsack Pengembara. Ia dijual pada harga $329, dibuat di India, dan mempunyai butang emas dan poket tampalan yang mengepak, yang daripada barisan ini sebenarnya agak luar biasa. Dari segi gaya, ia juga ada penggayaan tiga-gulung-dua , bermakna ia adalah jaket tiga butang tetapi anda menggulung lapel supaya lebih panjang, dan hanya butangkannya pada butang tengah. Pilihan saiz di sini adalah lebih terhad; jaket hanya terdapat dalam saiz dada biasa dengan dua panjang, biasa dan panjang.

Jaket Orvis juga mempunyai konfigurasi butang tiga-gulung-dua. (Gambar: Monkey Fist Knot Cufflinks - Vermeil Sterling Silver Yellow Gold Plated from Fort Belvedere)

Jaket Orvis juga mempunyai konfigurasi butang tiga-gulung-dua. (Gambar: Manset Simpul Penumbuk Monyet – Vermeil Sterling Perak Bersalut Emas Kuning dari Fort Belvedere)

Raphael mendapat saiz 44, dan baginya, ia terasa dan kelihatan seperti biasa Jaket tahun 1990-an . Ia bersaiz besar, lengan bajunya besar, dan semuanya lapang. Kami pasti akan mencadangkan untuk mengurangkan saiz dengan jaket Orvis, kerana ia sangat besar! Kami sangat menyukai butang emas, dan fabriknya kukuh (tetapi mempunyai rasa yang bagus) dan juga tahan kedutan. Ini mungkin jaket terpanjang dalam barisan kami. Semuanya adalah buatan mesin; fabrik itu bukan 100% bulu, melainkan campuran, jadi ia mungkin akan haus dan menyebabkan peningkatan peluh . Secara keseluruhan, ini adalah jaket yang membuatkan anda kelihatan seperti datuk . Jika itulah rupa yang anda inginkan, itu bagus–tetapi kebanyakan orang mungkin tidak akan kelihatan menyanjung dalam blazer Orvis ini.

Penilaian Raphael: 1 daripada 5 bintang

Seperti biasa, jaket Preston ialah jaket biasa 38, yang sebenarnya merupakan saiz terkecil yang mereka jual. Jika Raphael fikir jaketnya muat besar padanya, Preston sememangnya sesuai dengan khemah! Ia sangat besar, dan ia kelihatan seperti guni kentang. Walaupun tiga-gulung-dua, poket tampalan berkepak, dan butang emas adalah perincian yang bagus, dan lapelnya adalah saiz yang baik, butirannya tidak penting jika muat itu tidak boleh diterima.

Walaupun butirannya bagus, jaket Orvis masih muat seperti khemah kerana ia berjalan terlalu besar!

Walaupun butirannya bagus, jaket Orvis masih sesuai seperti khemah.

Penilaian Preston: 1 daripada 5 bintang

Jenama Blazer 8: Topman

Label British ini terkenal dengan fesyen pantas yang murah, jadi mereka tidak mempunyai banyak pilihan untuk blazer tentera laut. Raphael mendapat blazer kurus bersaiz 44 biasa dengan lapel bertakuk yang dijual pada harga $130. Perkara pertama yang kami perhatikan tentang jaket ini ialah kuartersnya sangat bulat dan sangat terbuka, jadi baju dan ikat pinggang Raphael mungkin kelihatan agak mudah semasa memakai jaket ini. Walaupun itu sendiri tidak mengapa sebagai perkara gaya, apa yang Raphael sangat tidak suka ialah kesesuaian; dari segi julat pergerakan dan tahap keselesaan, yang Topman jaket adalah yang paling ketat pada Raphael daripada semua jaket yang kami uji. Walaupun kami tahu mereka cuba melakukan potongan yang sangat langsing, langsing tidak sepatutnya bermakna anda tidak boleh bergerak!

Kawasan Raphael

Bahagian jaket Topman Raphael sangat bulat dan sangat terbuka.

Jaket ini dibuat di Vietnam dan mempunyai butiran penggayaan yang lebih moden, seperti lapel super nipis, poket kepak dan poket dada lurus. Badan yang kurus dan rasa jaket itu menyebabkan Raphael memberikan ulasan yang sangat ringkas dan tidak selesa.

Penilaian Raphael: 0 daripada 5 bintang

Preston juga mendapat blazer yang sesuai, tetapi blazernya dipasarkan sebagai pemegang hangat, yang bermaksud bahawa ia adalah fabrik yang lebih tebal dan berat. Titik harga di sini ialah $150. Kami menyukai rupa siluetnya, tetapi ia mempunyai rona kehijauan ini yang menjadikannya hampir tidak kelihatan seperti blazer navy. Sejak Preston's a kurus lelaki dan Topman memberikan gaya kurus, anda fikir ia akan menjadi perlawanan yang cukup bagus. Malangnya, ini tidak berlaku! Sama seperti lapel yang sangat kurus, keseluruhannya adalah sangat langsing sehingga Preston mendapati ia sangat sempit dan hampir tiada julat pergerakan di dalamnya.

Kesesuaian kedua-dua jaket TopMan sangat ketat dan hampir tiada julat pergerakan.

Kesesuaian kedua-dua jaket TopMan sangat ketat dan hampir tiada julat pergerakan.

Adalah tekaan kami bahawa reka bentuk jaket Topman bertujuan untuk kelihatan baik apabila anda berdiri dan tidak bergerak sama sekali (dengan kata lain, bagus pada model jika anda mempunyai pemahaman moden tentang fesyen lelaki ), tetapi ia tidak benar-benar dimaksudkan untuk dipakai oleh orang biasa. Jaket ini mempunyai empat butang ciuman pada lengan, dengan hanya sedikit cadangan lubang butang, yang agak ganjil.

Terdapat empat butang ciuman pada lengan dengan hanya sedikit cadangan lubang butang.

Terdapat empat butang ciuman pada lengan dengan hanya sedikit cadangan lubang butang.

Penilaian Preston: 1 daripada 5 bintang

Blazer Jenama 9: Zara

Akhir sekali, kami mendapat jaket daripada label fesyen Sepanyol, Zara . Mereka juga lebih ke hadapan fesyen dan mengikut arah aliran, tetapi kami dapat menemui satu blazer klasik. Sekali lagi, ia adalah a anyaman bertekstur jaket sut birdseye. Untuk $149 (kini dijual pada harga $70), Raphael mendapat saiz 44 biasa, dengan komposisi elastane dan viscose, dan ia nyata tidak begitu bagus (walaupun ia lembut). Jaket ini dibuat di Turki, dan bahagian bahagiannya dipotong dalam bentuk siluet klasik.

Jaket Zara mempunyai bahagian luar yang lembut dan jalinan kaku, yang merupakan gabungan yang tidak menyenangkan.

Bahagian luar jaket Zara yang lembut dan jalinan kaku dibuat untuk kombinasi yang tidak menyenangkan.

Walaupun fabriknya agak lembut, jalinannya sedikit lebih keras, jadi secara keseluruhan gabungannya tidak begitu hebat. Brooks Brothers dan Suitsupply pastinya berasa jauh lebih baik–malah Uniqlo sedikit lebih baik. Kami perhatikan lengan di sini agak tipis, yang mengehadkan julat pergerakan Raphael, dan terdapat juga beberapa celah kolar juga. Pasti ada berkedut di bahagian lengan, dan secara keseluruhan, ia terasa seperti jaket yang murah dan berkualiti rendah.

Penilaian Raphael: 0.5 daripada 5 bintang

Preston sekali lagi mendapat jaket yang sama di sini, hanya dalam 38 fit biasa. Kain nipis berkedut agak kuat pada Preston, dan jaket itu mempunyai empat butang manset di lengannya. Pandangan berkotak yang ada padanya mungkin bukan tradisional, sebaliknya sesuatu yang mereka akan menjadi lebih bergaya dengan sengaja (kerana padanan kotak kini dilihat semula di landasan fesyen). Kesesuaian jaket ini kelihatan agak pelik, kerana terdapat banyak lebihan di pinggang Preston, tetapi pada masa yang sama, ia ketat di bahu.

Lengan pada kedua-dua jaket Zara mempunyai banyak kedutan.

Terdapat banyak kedutan di lengan kedua-dua jaket Zara.

Penilaian Preston: 1 daripada 5 bintang

Kesimpulan – Blazer Mana Yang Terbaik?

Melihat pada penilaian, kegemaran Raphael ialah jaket Uniqlo, kerana ia paling sesuai untuknya dan paling selesa. Jika dia akan mendapat yang sesuai dengan Brooks Brothers atau jaket Suitsupply, dia akan lebih menyukainya, kerana mereka mempunyai fabrik yang lebih baik. Kegemaran Preston ialah jaket Brooks Brothers, sebahagian besarnya kerana perincian penggayaannya yang lebih tradisional dan kerana ia sesuai. Seperti yang anda boleh ketahui daripada semua penarafan Preston, walaupun, kebanyakan semua jaket di seluruh papan mempunyai kesesuaian yang agak lemah padanya (mungkin kerana binaannya yang unik).

Raphael

Kegemaran Raphael ialah jaket Uniqlo kerana ia paling sesuai untuknya dan paling selesa.

Perlu diingat bahawa anda tidak akan mendapat fabrik yang bagus dalam jaket melainkan anda hampir mencapai markah $500–tetapi jika anda tidak mempunyai bajet yang besar , itu tidak bermakna anda tidak boleh berpakaian bergaya. Kami mencadangkan anda mencari barangan terpakai di tempat seperti eBay atau a kedai vintaj tempatan kerana di sana, dengan $150 atau $200, anda boleh mendapatkan jaket dengan harga runcit mungkin $1000 dan ia sering dipakai dengan lembut. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk anda mengetahui ukuran anda, kerana memulangkan bahan adalah sedikit lebih sukar (walaupun pada hari ini, ia jauh lebih baik daripada 10 tahun yang lalu).

Dari segi jenama, cari Label Ungu Ralph Lauren ; Polo; Hugo Boss; mungkin sesuatu seperti LBM, yang sama sekali tidak berstruktur; Chester Barrie; dan jenama Itali seperti Belvest, sebagai contoh. Ia lebih jarang muncul, tetapi jika anda mendapat sesuatu di sana, biasanya harganya lebih rendah dan secara keseluruhannya a great bang for the buck .

Preston

Kegemaran Preston ialah jaket Brooks Brothers kerana perincian penggayaannya yang lebih tradisional dan kerana kesesuaiannya adalah baik.

Jika anda tidak melihat vintaj sebagai pilihan, tetapi pada masa yang sama anda tidak mahu pergi dengan luar biasa, apakah pilihan lain yang anda ada? Dalam kategori harga yang lebih rendah, ukuran buatan dalam talian seperti Indochino adalah permulaan yang baik. Mereka juga mempunyai kedai fizikal sekarang, jadi anda boleh diukur secara peribadi. Jika mereka merosakkan kesesuaian itu maka anda akan mendapat bayaran balik atau mereka akan membuat semula saman anda. Juga: nantikan, kerana kami akan melakukan lebih banyak kandungan yang dibuat untuk diukur dan ulasan jenama yang sesuai pada masa hadapan!

Apakah jenama jaket luar rak kegemaran anda di bawah $500? Kongsi ciri terbaik (dan terburuk) mereka di bahagian komen!