Buku Tali Hitam: Kemas kini

Mockup Buku Tali Hitam

Baru-baru ini saya telah menerima banyak pertanyaan tentang status pencarian saya untuk penerbit untuk versi bercetakPanduan The Black Tie. Saya tidak menyedari bahawa satu setengah tahun telah pun berlalu sejak saya mula-mula mengumumkan usaha niaga ini jadi kemas kini sudah pasti tertunggak.

Isi kandunganKembangkanRuntuh Daniel Craig bertali leher hitam pada kulit mockup buku panduan tali leher hitam bercetak

Pada musim bunga tahun 2012 saya menghantar cadangan saya kepada tiga ejen sastera yang menolak tawaran itu sama ada secara langsung atau tidak menjawab. Cadangan itu juga ditolak oleh empat penerbit dan tidak dijawab oleh seorang penerbit lain. Salah seorang penerbit sebenarnya menganggapnya sangat serius tetapi akhirnya memutuskan bahawa mereka tidak tahu bagaimana untuk menjadikannya menguntungkan memandangkan maklumat yang tersedia di laman web. Ini walaupun cadangan saya menunjukkan bahawa kandungan tapak yang luas lebih mudah dihadam pada halaman bercetak berbanding pada monitor komputer dan bahawa pembaca tapak itu sendiri yang merayu untuk mendapatkan versi buku.

Menjelang musim panas 2012 saya telah kehilangan minat dalam projek itu. Ini sebahagiannya kerana saya sekali lagi bekerja sepenuh masa tetapi juga kerana daya tarikan mengedarkan kerja saya dalam bentuk cetakan semakin pudar apabila trafik tapak terus berkembang; tiada versi buku akan dapat mencapai sebahagian kecil daripada 75,000 orang yang menyemak tapak saya setiap bulan. Kerana tidak menemui sambungan dalaman, saya tidak berminat untuk meluangkan masa lagi mengetuk pintu.Bagi penerbitan sendiri, itu selalu bukan permulaan. Seluruh titik penerbitan adalah prestij karya seni yang direka dan disunting secara profesional. Penerbit tradisional akan menawarkan perkhidmatan ini serta mendapatkan (dan membayar) hak untuk ilustrasi vintaj yang penting untuk menghidupkan bahagian sejarah. Walaupun saya boleh mendapatkan semua perkhidmatan ini sendiri, membayar untuk mereka akan sangat mahal.

Jadi di situlah keadaan berdiri. Sekurang-kurangnya sehingga saya mula menerima permintaan terkini untuk kemas kini status buku. Itu mendorong saya untuk menyemak semula mock-up berkilat cadangan itu dan pengesahannya daripada dua pengarang pakaian lelaki yang sangat dihormati dan menyedari ini masih akan menjadi tambahan yang sangat seksi dan istimewa kepada mana-mana perpustakaan lelaki. Kemudian pasangan saya menggunakan pendekatan baharu yang cemerlang: penerbitan kendiri crowdfunded. Bukan sahaja laluan ini akan menentukan dengan jelas sama ada terdapat pasaran untuk buku sedemikian tetapi, jika ya, ia juga akan membolehkan saya memikul pelaburan awal dengan penyokong buku itu.

Jadi semalam saya meminta petikan daripada empat syarikat penerbitan sendiri yang berpotensi menyediakan semua perkhidmatan profesional yang saya harapkan daripada penerbit tradisional. Jika kos itu munasabah, saya akan melabur dalam video pendek untuk disertakan dengan cadangan crowdfunding penuh. Pada ketika itu, nasib muktamad buku itu akan berada di tangan pembaca saya yang berdedikasi. Sebaik-baiknya, saya ingin menyiarkan cadangan itu pada awal tahun baharu supaya saya boleh mendapat jawapan muktamad menjelang musim panas dan, jika berjaya, menerbitkan buku itu tepat pada masanya untuk musim pemberian hadiah percutian 2014. Jika itu terbukti terlalu bercita-cita tinggi maka saya akan menerbitkan sebelum musim luruh 2015 apabila filem Bond seterusnya dikeluarkan, selalu mencetuskan lonjakan minat tuksedo biasa yang mengiringi filem tersebut. Saya akan memberikan kemas kini lain pada bulan Januari (dan mengharapkan pengikut setia untuk memburu saya jika saya tidak melakukannya!)

Saya harus mengatakan minat saya telah dihidupkan semula bukan hanya oleh idea untuk menerbitkan buku tetapi oleh faedah eksklusif yang boleh saya tawarkan kepada pelabur awal. Buat masa ini saya akan meninggalkan anda dengan penggoda yang menggoda ini: Midnight Blue Edisi Terhad .