Butiran Musim Bunga dalam Pakaian Lelaki

Butiran Pakaian Spring Mens Spring-Lelaki-Pakaian-Butiran

Meneruskan kami siri tentang fesyen musim bunga dalam 30-an, hari ini kita akan menumpukan pada beberapa butiran dan bukannya keseluruhan gambar. Ilustrasi diambil dari majalah Apparel arts 1934 dan menerangkan trend fesyen untuk musim bunga 1935.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Homburg Kelabu
  2. Topi Telecope
  3. Tudung Tweed
  4. Kasut sami
  5. Kasut Buckskin Chukka
  6. Cardigan Berkait
  7. Vest Korduroi Bergaris
  8. Baju Pinggang Double Breasted
  9. Baju Sukan Plaid

Berpakaian dengan elegan sentiasa mengenai keseluruhan pakaian, kerana penampilan anda secara keseluruhan yang penting – bukan hanya bahagian individu. Hanya jika semuanya disusun dengan baik, anda akan kelihatan baik. Sekarang, seseorang mungkin tertanya-tanya mengapa kita melihat hanya beberapa butiran hari ini walaupun kepentingan keseluruhannya. Nah, hanya perincian unik dalam pakaian mencipta rupa yang berbeza tanpa kelihatan tidak masuk akal. Dalam hal itu, tuailustrasi fesyenmenyediakan banyak makanan untuk difikirkan.

Homburg Kelabu

grey-bowler aka coke atau derby

Mari kita mulakan dengan lelaki dalam bowler kelabu. Hari ini, pemain boling, juga dikenali sebagai derby atau kok, jarang dilihat. Manakala kebanyakan tinggal beberapa pemakai topi berkemungkinan mempunyai topi berwarna hitam, hampir tidak ada orang yang benar-benar memakai bowler kelabu lagi. Seperti topi atas kelabu, pemain boling kelabu pada asalnya dipakai semasa perlumbaan kuda. Hari ini, pemain boling kelabu masih berguna untuk tujuan asalnya, serta semua acara luar lain di atas rumput. Walau bagaimanapun, bentuknya tidak sesuai dengan semua orang, dan oleh itu ia mungkin hanya untuk peminat pakaian canggih yang mencari sesuatu yang baru.Topi Telecope

Ilustrasi Topi Teleskop

Seterusnya ialah topi teleskop. Dengan tepinya yang terputus dan mahkota bulat, ia pastinya topi yang lebih tidak formal yang pernah dipakai di negara ini, dan bukannya di bandar. Hari ini, hampir tidak sesiapa pun akan menganggap ia salah untuk memakainya di bandar juga.

Tudung Tweed

Ilustrasi topi tweed

Jika anda lebih suka topi yang kurang formal, maka anda harus melabur dalam topi. Pada tahun 1935, kelabu dan coklat dalam semua jenis corak agak popular. Warna yang sama akan kelihatan baik dalam pakaian masa kini. Juga, perhatikan kolar baju! Selalunya awak nampakbaju rayadengan kolar kontras putih, tetapi jarang anda akan melihat baju kosong dengan kolar bercorak! Secara peribadi, saya fikir ini boleh kelihatan sangat hebat, terutamanya dalam pakaian dengan tweed dan topi. Malangnya, ini hanya sesuatu yang boleh anda temui apabila anda mempunyai baju anda dibuat khas . Perhatikan bahawa kolar dipegang bersama dengan a pin kolar , yang meningkatkan tali leher sedikit untuk kelihatan elegan.

Kasut sami

Ilustrasi kasut tali sami

Apabila bercakap tentang samikasut, nampaknya model dengan 2 tali itu digemari ramai lelaki muda. Kembali pada tahun 1935, biasa kasut sami dengan 1 tali adalah sesuatu yang baru dan, secara peribadi, saya sangat menyukai kasut sami biasa. Biasanya, mereka mencipta ilusi akhir yang panjang dan elegan, walaupun pada kaki yang lebih pendek kerana terdapat hanya satu tali, yang terletak berhampiran dengan buku lali. Jadi, daripada berenang dengan sungai, anda mungkin mahu menggunakan tali sami klasik kasut , yang berbeza daripada Zeitgeist sartorial, namun klasik dan dalam kes ini, unik.

Kasut Buckskin Chukka

Buckskin-chukka-boot

But chukka Buckskin adalah kegemaranbutpeminat kuda Long Island pada tahun 1935. Kini, ia masih klasik yang boleh dilihat pada banyak kaki lelaki. Terutama dengan bahagian atas suede, ia menjadikan kasut kasual yang kacak.

Cardigan Berkait

Ilustrasi kardigan bersatu

Turut popular pada masa itu, kardigan rajutan (yang dirujuk sedemikian, walaupun tanpa lengan) dipakai dalam warna-warna cerah. Pemimpin gaya di kampus Princeton dan Harvard memakainya dengan penuh bangga. Model tertentu pada masa itu agak pendek kerana ia dipakai dengan seluar tinggi. Hari ini, kebanyakan kardigan lebih panjang sedikit kerana purata kenaikan seluar kini jauh lebih pendek. Jadi, jika anda suka seluar tinggi, yang biasanya terdapat pada seluar yang ditempah khas dibuat dengan cara Inggeris dengan ekor ikan di belakang, anda pasti perlu mencari kardigan pendek yang hanya menutupi pinggang anda. Jika tidak, perkadaran mungkin kelihatan ganjil.

Vest Korduroi Bergaris

Ilustrasi jaket korduroi

Selain itu, pada tahun 1935 rusuk lebar korduroi baju pinggang dilihat semula. Di sini, kami mempunyai jaket berpayudara tunggal tanpa kolar dengan corak korduroi yang ketara. Perhatikan bagaimana butang bawah baju pinggang dibiarkan dibuka . Korduroi jenis ini agak sukar didapati dalam pakaian sedia untuk dipakai dan mungkin hanya tersedia jika anda membuatnya menjadi pakaian yang dipesan lebih dahulu.

Baju Pinggang Double Breasted

Ilustrasi Rompi Berpayudara Dua

Satu lagi trend fesyen musim bunga pada tahun 1935 ialah memakai payudara duabaju pinggangdengan sut payudara tunggal dan lapel bertakuk. Biasanya, double breastedjakettelah dipakai dengan lapel memuncak. Hari ini, ia jarang dilihat, melainkan ia dibuat khas. Menariknya, saya terjumpa Sutlers, yang merupakan penyedia pakaian zaman berzaman. Mujurlah, mereka menawarkan rangkaian kot pinggang dua payudara yang boleh disesuaikan untuk harga yang sangat berpatutan. Memandangkan sangat sukar untuk mencari jaket ini, syarikat ini nampaknya berbaloi untuk dicuba.

Baju Sukan Plaid

Ilustrasi kot sukan kotak-kotak

Akhir sekali, tetapi tidak kurang pentingnya, mari lihat jaket ganjil kotak-kotak ini. The berbutang titik nampaknya agak tinggi dan poket senget, kasar tweed buatan sendiri , serta dua butang cuff menggariskan watak countyesque kot. Dalam kombinasi dengan sutera bercetak selendang dan beberapa seluar biasa dengan kasut sami, anda sepatutnya mempunyai pakaian musim bunga yang cantik.

Kami berharap dapat memberi inspirasi kepada anda untuk memasukkan beberapa butiran baharu ke dalam almari pakaian musim bunga anda dan kini anda harus pergi ke luar dan menikmati cuaca musim bunga!