Cara Baju Pakaian Lelaki Dibuat (Tanda Kualiti)

Ciri-ciri baju berkualiti yang dibuat dengan baik Ciri-ciri baju berkualiti yang dibuat dengan baik

Walaupun pakaian lelaki tidak terlepas daripada evolusi semula jadi dan sifat kitaran industri fesyen dan trendnya, terdapat beberapa keperluan almari pakaian yang telah bertahan dalam ujian masa dan sebenarnya mendapat manfaat daripada gerakan kebangkitan, berdasarkan tuan-tuan zaman dahulu. Kecemerlangan minat baru-baru ini dalam dunia sartorial dan kecintaan yang diperbaharui terhadap estetika, teknik dan tradisi klasik telah membolehkan lelaki menjadi lebih menyedari imej dan gaya peribadi mereka, melonjakkan keperluan pakaian lelaki ke tahap pengiktirafan dan permintaan yang tidak pernah dilihat sebelum ini.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Kain
 2. Alternatif: Dipesan lebih dahulu, Dibuat untuk Mengukur atau Sedia untuk Dipakai
 3. Pembinaan
 4. 1. Padanan Corak Fabrik
 5. 2. Pembangunan Corak
 6. 3. Menjahit
 7. 4. Jahitan Sisi
 8. 5. Kolar
 9. 6. Kuk
 10. 7. Hiasan
 11. 8. Benang Ascolite
 12. 9. Lengan
 13. 10. Monogram
 14. 11. Lubang butang
 15. 12. Gussets
 16. 13. Cuffs
 17. 14. Contoh Video
 18. Kesimpulan

Baju, khususnya, tidak pernah menikmati populariti dan kepentingan dalam pakaian lelaki seperti pada masa kini; sedangkan saman,jaket,baju atasandankasutsentiasa memegang tempat utama dalam kanvas utama, baju sering diabaikan sebagai latar belakang, pelengkap kepada rupa penuh. Dengan penilaian semula semasa nilai baju pakaian yang sempurna, nampaknya hanya sesuai untuk mendedikasikan jawatan untuk melihat secara menyeluruh tentang perkara yang benar-benar menjadikan baju pakaian berkualiti.

Corak Baju Logam untuk pengeluaran besar-besaran

Corak Baju Logam untuk pengeluaran besar-besaranCorak Kertas untuk Baju

Corak Kertas untuk Baju

Kain

Walaupunkainadalah elemen teras baju berkualiti tinggi, tujuan panduan ini adalah untuk menunjukkan butiran kecil yang digunakan dalam pembinaan baju pakaian premium dan membezakannya daripada tawaran pasaran purata. Kualiti kain yang masih tidak boleh diabaikan. Ia serta-merta dilihat oleh pemakainya, dan pembinaan terkemuka mudah dibayangi oleh fabrik berkualiti rendah, manakala fabrik mewah biasanya cukup untuk meninggalkan butiran teknikal berkualiti rendah tanpa disedari. Untuk maklumat lanjut tentang fabrik baju sila lihat di kami panduan kain baju dan juga video Albini.

Alternatif: Dipesan lebih dahulu, Dibuat untuk Mengukur atau Sedia untuk Dipakai

Dalam dunia yang ideal, setiap peminat gaya tidak akan memakai apa-apa selain pakaian yang dipesan lebih dahulu, tetapi hakikatnya membuat potongan tersuai bukanlah pilihan untuk semua orang. Keindahan baju ialah anda boleh mencari pilihan MTM berkualiti premium, dengan fabrik dalam julat 100/2 bermula pada kira-kira $150, yang berpatutan berbanding dengan baju luar daripada fabrik yang serupa.

Dalam alam semesta MTM, anda boleh sama ada mempertimbangkan untuk mencari tukang jahit atau tukang jahit yang berpengalaman, boleh menghasilkan versi buatan tangan sepenuhnya, atau memilih alternatif industri atau separa industri. Dalam panduan ini, saya tidak akan memberi tumpuan kepada perincian artisan bagi baju buatan tangan sepenuhnya kerana terdapat banyak teknik dan variasi sehingga ia akan menjadi artikel yang tidak berkesudahan. Sebaliknya, kami akan memberi tumpuan kepada ciri umum kualiti dalam pembinaan baju.

Sudah tentu, banyak label sedia untuk dipakai menawarkan mutu kerja yang hebat dan jika anda mempunyai angka standard, anda sudah bersedia. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang tidak, jadi baju tersuai adalah cara untuk pergi.

Kolar seimbang

Kolar seimbang

Pembinaan

Jika anda membenarkan saya, saya dengan hormatnya meminta anda memilih salah satu baju kegemaran anda daripada almari pakaian anda (sebaik-baiknya yang bercorak) dan sediakannya semasa anda membaca artikel ini; tanya diri anda mengapa anda menyukainya dan apakah yang menjadikannya begitu istimewa. Lihatlah: kolar, manset, kuk, jahitan, butang, jahitan sisi, gusset, lubang lengan, labuh, kerja-kerja… Kemungkinan anda melihat beberapa butiran yang anda tidak sedari sehingga sekarang, bukan?

Jadi, mari kita lihat lebih dekat pada baju bermula dari atas.

Corak tidak sepadan di bahu

Corak tidak sepadan di bahu

Corak Padanan di bahu

Corak Padanan di bahu

1. Padanan Corak Fabrik

Cara mudah untuk menyemak kualiti baju ialah sejauh mana corak baju berkotak disusun pada beberapa jahitan kritikal. Jika ia dilakukan dengan baik, maka anda mungkin akan mendapati semua ciri lain baju yang bagus juga. Kawasan berikut harus dipadankan dengan sempurna:

 1. bahu ke lengan
 2. poket (jika ada)
 3. kuk belah
 4. saku baju lengan ke lengan
 5. bahagian depan baju dan plaket depan
 6. Sudah tentu anda boleh memadankan corak pada jahitan sisi juga, walaupun ini tidak kelihatan sangat kerap

Memadankan corak fabrik dalam semua bidang ini memerlukan kemahiran hebat pengilang dan oleh itu ia biasanya hanya dicapai oleh profesional berpengalaman, yang tahu cara memasang baju dengan kemahiran, penjagaan dan perhatian yang terbaik. Kebanyakan pembuat baju menggunakan meja jarum, di mana setiap komponen baju dijajarkan secara individu dan diletakkan satu demi satu di atas yang lain, untuk mencapai kesempurnaan seperti ini. Sudah tentu, jika anda memilih lengan baju yang dilipat di kepala lengan anda (aka bahu dengan kedutan ), adalah mustahil untuk memadankan corak dengan sempurna.

Perkembangan Corak Baju pada meja jarum

Perkembangan Corak Baju pada meja jarum

2. Pembangunan Corak

Sebaik sahaja anda mempunyai baju yang sesuai dengan anda, anda mengharapkan kesesuaian dan mutu kerja yang sama untuk semua baju yang akan datang. Walau bagaimanapun, seperti yang anda mungkin alami sendiri, konsistensi tidak selalu menjadi keutamaan label hujung bawah. Walaupun untuk tangan yang berpengalaman, adalah sangat sukar untuk menghasilkan kesesuaian yang sama berulang kali kerana pembuatan baju mewah memerlukan banyak langkah manual dan manusia melakukan perkara yang sedikit berbeza setiap kali. Lebih banyak langkah dalam proses pembuatan baju yang dilakukan dengan tangan, lebih tinggi peluang baju tidak konsisten pada penghujungnya. Pada masa yang sama, butiran buatan tangan memberikan baju dengan rasa unik dan kecantikan yang tiada tandingannya.

Untuk memberikan yang terbaik dari kedua-dua dunia, kebanyakan pengeluar baju berkualiti bergantung pada corak yang dibangunkan dengan teliti yang digunakan setiap kali model tertentu dihasilkan. Corak badan biasanya dipotong daripada kertas tebal, manakala kolar dan manset kadangkala dibuat daripada logam untuk memastikan ketepatan mutlak.

Untuk baju tersuai, adalah penting untuk mempunyai pembuat baju atau tukang jahit yang mahir mengambil ukuran, dan mengambil perhatian tentang fizikal si pemakai. Sebaik-baiknya, dia harus mengambil gambar orang itu dari hadapan, belakang, dan kedua-dua belah semasa pelanggan tidak memakai baju, untuk memahami sifat unik badan setiap pelanggan. Hanya jika selok-belok ini diterjemahkan dengan betul kepada corak baju, anda akan dapat menikmati baju yang sesuai pada akhir proses.

Ketumpatan jahitan rendah - 5 setiap cm

Ketumpatan jahitan rendah - 5 setiap cm

Ketumpatan jahitan tinggi

Ketumpatan jahitan tinggi

Jahitan jarum berganda - ciri baju yang lebih rendah

Jahitan jarum dua kali - ciri baju yang lebih rendah

Jahitan tangan pada bahagian dalam bahu jahitan bahu

Jahitan tangan pada bahagian dalam bahu jahitan bahu

3. Menjahit

Ketumpatan jahitan, serta konsistensi, adalah cara yang baik untuk menilai mutu kerja baju. Kain yang ditenun ketat harus mempunyai ketumpatan jahitan yang sangat tinggi, yang menghasilkan rupa yang elegan dan ketahanan. Kemeja tenunan terbuka yang sangat halus kadangkala memerlukan jahitan yang lebih besar sedikit untuk tidak merosakkan fabrik tetapi jika itu berlaku, pembuat baju anda tahu tentang itu.

Untuk baju tersuai, anda juga boleh menentukan sejauh mana anda mahu jahitan dari tepi. Kebanyakan baju klasik menampilkan jahitan 8mm, manakala baju tuksedo formal kadangkala hanya mempunyai jahitan 1mm atau 2mm untuk menghasilkan rupa yang lebih elegan. Sebagai peraturan, apa sahaja yang anda pilih, pastikan jahitan atas pada kolar dan manset adalah sama, jika tidak, ia kelihatan tidak sesuai.

Di Itali, baju mewah sering menampilkan jahitan pilihan tangan hiasan di sepanjang jahitan. Walaupun ini tidak menambah ketahanan baju itu, ia pasti kelihatan sangat cantik.

Jahitan tangan hiasan

Jahitan tangan hiasan

Jahitan jarum tunggal di sebelah kiri vs jahitan jarum berganda di sebelah kanan

Jahitan jarum tunggal di sebelah kiri vs jahitan jarum berganda di sebelah kanan

4. Jahitan Sisi

Secara tradisinya jahitan sisi boleh disiapkan sama ada dengan jahitan jarum berkembar atau jarum tunggal. Baju mewah akan sentiasa menggunakan jarum tunggal kerana ia memberikan rupa yang lebih bersih dan penampilan yang lebih berpakaian, menjadikannya sesuai untuk baju pakaian (ia juga lebih sukar untuk dihasilkan). Jahitan jarum berkembar biasanya ditemui pada baju yang lebih santai atau kasual dan mudah dikenali dengan dua baris jahitan yang berjalan di sepanjang sisi. Disebabkan oleh bahan benang dan fabrik yang berbeza, kawasan di antara jahitan jarum akan berkedut teruk selepas beberapa kali dibasuh, itulah sebabnya setiap baju harus mempunyai jahitan jarum tunggal.

5. Kolar

Kolar adalah ciri yang paling menarik pada baju, dan biasanya kelihatan pada setiap masa. Oleh itu, adalah penting untuk memilih gaya yang sesuai untuk wajah dan almari pakaian anda. Untuk baju tersuai, terdapat variasi yang hampir tidak berkesudahan dan sesetengah pengeluar MTM menawarkan penyimpangan daripada kolar standard mereka untuk memberikan anda apa yang anda mahukan. Tidak ada betul atau salah mengenai gaya kolar, tetapi apa sahaja yang anda pilih, ia mestilah kolar yang dibuat dengan baik.

Perkara pertama yang perlu anda perhatikan dalam kolar ialah jenis interlining yang digunakan dan sama ada ia bercantum atau tidak bercantum. Kolar biasanya dibuat daripada dua helai kain: atas dan bawah, dengan beberapa jalinan di antaranya. Lapisan ini boleh disatukan sama ada dengan memanaskan dan melekatkannya (bercantum) atau hanya dengan menjahitnya bersama-sama (tidak bercantum). Seperti fabrik, jalinan kolar tersedia dalam berat yang berbeza, yang menghasilkan kekakuan atau kelembutan yang berbeza.

Kolar tidak seimbang

Kolar tidak seimbang

Butang nipis pada kolar adalah yang terbaik

Butang langsing pada kolar adalah yang terbaik

Ketumpatan jahitan tinggi

Ketumpatan jahitan tinggi

Sekarang, kebanyakan baju hari ini bercantum kerana harganya lebih murah. Majoriti kolar bercantum hari ini dibuat dengan murah dan tidak berkualiti. Oleh itu, ramai pembuat baju mewah akan mengiklankan kolar mereka yang tidak disatukan kerana mereka memerlukan lebih banyak kemahiran dan kos yang lebih tinggi. Umumnya, mereka lembut dan ramai lelaki hari ini nampaknya menyukainya. Walau bagaimanapun, terdapat kolar bercantum berkualiti tinggi yang menyediakan kolar yang tajam untuk rupa yang berbeza. Contohnya, baju malam atau baju putih yang lebih formal berkemungkinan akan kelihatan lebih baik dengan kolar yang rangup dan bercantum manakala baju kasual harus menampilkan kolar lembut yang tidak bercantum. Almari pakaian yang lengkap hendaklah mengandungi baju dengan kolar bercantum dan tidak bercantum supaya anda boleh memilih yang sesuai untuk majlis itu.

Walau apa pun, perlu disebutkan bahawa kolar yang dijahit memerlukan perhatian tambahan apabila ia berkaitan dengan penyelenggaraan (terutamanya menyeterika). Jika anda tidak mahir, kolar akan berakhir dengan kedutan kecil, yang kelihatan buruk. Tambahan pula, rupa semula jadi tanda dagangan yang biasanya disertai dengan kedutan halus mungkin tidak menggembirakan semua orang.

Satu lagi aspek yang perlu diambil kira ialah simetri yang sempurna antara mata kolar: kedua-dua hujung harus terletak betul-betul pada jarak yang sama dari tengah kolar — ini mudah dilihat pada baju berjalur, contohnya, di mana kedua-dua titik harus terletak tepat di atas. jalur yang sama.

Apabila menempah baju tersuai, anda juga boleh memilih tali leher ruang, jadi anda tali leher simpulan akan kelihatan hebat. Contohnya jika anda memakai simpulan Windsor, maka anda sepatutnya mempunyai ruang ikatan, manakala simpulan empat dalam tangan tidak memerlukan sebarang tali leher angkasa lepas.

Belah kuk dengan corak yang sepadan

Belah kuk dengan corak yang sepadan

Sekeping kuk

Sekeping kuk

6. Kuk

Kuk adalah bahagian belakang baju yang menghubungkan leher dan bahu dan mungkin mempunyai pelbagai bentuk dan corak bergantung pada model baju. Biasanya, kuk diperbuat daripada sehelai kain. Walau bagaimanapun, pada baju tersuai, masuk akal untuk mempunyai kuk berpecah supaya tahap bahu cerun anda yang berbeza-beza boleh ditampung dengan betul. Juga, kuk belah belakang boleh membantu untuk memadankan corak baju di kepala lengan. Kuk belah juga sering digunakan pada baju RTW yang lebih tinggi, tetapi kerana ia simetri, impaknya adalah terhad.

Ibu Rata Butang Mutiara Tanpa Batang

Ibu Rata Butang Mutiara Tanpa Batang

Ibu Butang Mutiara dengan Kaki Ayam

Ibu Butang Mutiara dengan Kaki Ayam

Ibu Butang Mutiara & kedutan kecil

Ibu Butang Mutiara & sedikit kedutan

7. Hiasan

Selain fabrik dan pembinaan, terdapat elemen lain yang juga tidak ternilai kepada estetika baju dan yang biasanya diabaikan sebagai aksesori semata-mata. Hiasan memainkan peranan yang besar dalam hasil baju yang mewah, sama ada kualiti dan kilauan pada benang jahitan, keindahan butang mahupun pilihan dan kualiti interlining.

Untuk butang baju pakaian, ibu mutiara adalah standard di seluruh dunia. Sudah tentu, seperti dengan banyak perkara, terdapat pelbagai kualiti ibu mutiara, dengan yang lebih baik menampilkan kilauan yang lebih indah. Anda boleh menentukan dengan cepat sama ada ia adalah ibu kepada mutiara dengan menyentuhnya dengan beberapa logam (besi anda). Sebagai alternatif, anda boleh menyentuhnya dengan lidah anda - jika ia terasa sejuk ia adalah ibu kepada mutiara.

Untuk baju kasual, butang corozo atau tanduk adalah alternatif yang baik, manakala butang plastik kelihatan murah. Sesetengah orang lebih suka butang rata, yang lebih mudah untuk butang tetapi lebih mudah pecah, manakala yang lain cuba menggunakan butang paling tebal yang boleh mereka gunakan.

Walau apa pun, butang atas pada kolar anda hendaklah sentiasa nipis kerana ia sangat memudahkan butang baju anda dan anda akan haus lubang butang atas anda dengan lebih perlahan berbanding jika anda mempunyai butang kolar setebal 4 atau 5mm. Untuk interlining, yang terbaik datang dari Jerman atau Switzerland dan pembuat baju anda harus sentiasa dapat memberitahu anda siapa yang membekalkannya dan pilihan yang anda ada.

Benang Ascolite

Benang Ascolite

8. Benang Ascolite

Beberapa perkara yang menjengkelkan seperti kehilangan butang baju seseorang. Baju yang berkualiti tinggi biasanya mempunyai butang yang dijahit dengan tangan dengan betis. Ruang tambahan antara butang dan fabrik baju adalah penting kerana akan terdapat dua lapisan kain apabila ia berbutang dan tanpa batang anda akan melihat kedutan sentrik di sekeliling setiap butang. Walau bagaimanapun, penggunaan detergen dobi yang berlebihan dan kehausan am boleh melemahkan benang dan lambat laun beberapa butang anda akan tertanggal.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, syarikat Ascolite telah membangunkan benang yang sangat tahan dan anjal, yang sesuai untuk memasang semua jenis butang dan menghalangnya daripada jatuh. Butiran ini biasanya tidak ditemui pada tukang jahit yang ditempah tetapi hanya beberapa pembuat baju mewah. Di bawah, anda boleh melihat bagaimana ia dilakukan.

Padanan jahitan sisi dan lengan adalah tanda pembinaan yang lemah dan kemungkinan besar baju itu tidak

Padanan jahitan sisi dan lengan adalah tanda pembinaan yang lemah dan kemungkinan baju itu tidak selesa dipakai

Lengan Diputar & Kelim Tepi

Lengan Diputar & Kelim Tepi

9. Lengan

Ciri penting baju adalah bahagian lengan dan cara jahitannya pada baju. Selalunya, lengan baju dijahit dalam proses menjahit keseluruhan baju. Ini lebih murah dan lengan baju jarang digantung dengan sempurna. Juga boleh terasa menyempitkan si pemakai. Sebaik-baiknya, lengan baju hendaklah dijahit pada bahagian paling hujung, supaya ia diputar ke kedudukan pengawas untuk pemakai. Ini adalah butiran yang jarang ditawarkan oleh pengeluar baju.

Apabila anda melihat kawasan ketiak kebanyakan baju akan memadankan jahitan sisi dengan jahitan lengan yang tidak sesuai dan menunjukkan bahawa ia tidak dipasang dengan betul. Jika kedua-dua ini kelihatan tidak sepadan, ia telah ditetapkan pada penghujung proses, dan kemungkinan besar ia berlapik dengan lebih baik dengan lebih sedikit kedutan dan baju lebih selesa dipakai.

Kelim bahu lengan baju aka Spalla con Grinze

Kelim bahu lengan baju aka Spalla con Grinze

Terutama di Itali, sesetengah lelaki lebih suka kepala lengan baju mereka untuk menampilkan lipatan kecil. Walaupun bukan ciri kualiti semata-mata, tetapi lebih kepada soal rasa, ia pasti memerlukan lebih banyak kerja tangan dan oleh itu lebih mahal untuk dibuat.

10. Monogram

Monogram telah menjadi sangat popular walaupun dengan pembekal dan haberdashers Made-to-Measure kelas rendah. Malangnya, orang ramai tidak memikirkan sejarah monogram dan menambahkannya di pelbagai tempat dalam semua jenis warna. Secara tradisinya, tuan-tuan hanya memakai baju putih dan sering bertukar berkali-kali dalam sehari. Untuk memastikan baju itu diasingkan di dalam dobi, mereka mempunyai monogram ton-in-tine pada ikat pinggang atau di dalam kolar, jadi anda tidak akan pernah melihatnya.

Monogram Baju Halus

Monogram Baju Halus

Hari ini, orang kadang-kadang memilih untuk meletakkan monogram mereka pada poket dada atau lebih teruk lagi pada manset atau kolar. Ini agak hambar dan oleh itu anda harus mempunyai monogram anda tepat di atas pinggang semula jadi, atau di tempat yang tidak boleh dilihat terlalu kerap. Kemeja mewah sering menawarkan pilihan untuk memiliki monogram sulaman tangan sepenuhnya, yang merupakan lambang tukang mahir dan semakin sukar dicari pada masa kini.

Tidak perlu dikatakan bahawa baju tidak boleh memaparkan sebarang logo yang boleh dilihat di dada.

Mesin berkualiti Buatan lubang butang

Lubang butang buatan mesin berkualiti

Butang poliester tanpa Shank mengakibatkan kedutan lubang butang

Butang poliester tanpa Shank mengakibatkan kedutan lubang butang

Plak depan lubang butang mendatar dari belakang

Plak depan lubang butang mendatar dari belakang

Lubang butang buatan tangan yang berkualiti

Lubang butang buatan tangan yang berkualiti

11. Lubang butang

Sebaik-baiknya, lubang butang perlu dipotong terlebih dahulu dan kemudian dijahit. Banyak lubang butang baju bahagian bawah dijahit terlebih dahulu dan kemudian dipotong. Walaupun ini lebih murah, ia meninggalkan benang hodoh. Secara tradisinya, lubang butang dijahit tangan dan terdapat perbezaan yang besar dari segi ketumpatan jahitan dan benang gimp yang digunakan pada baju tersuai. Banyak baju RTW Itali mewah mempunyai lubang butang yang dijahit tangan juga kerana ia lebih mahal untuk dihasilkan.

Walau bagaimanapun, lubang butang buatan mesin yang dipotong terlebih dahulu dan kemudian dijahit dengan ketumpatan jahitan yang tinggi juga boleh menjadi sangat cantik. Berkenaan dengan umur panjang, lubang butang buatan mesin mungkin akan bertahan lebih lama, manakala lubang buatan tangan adalah penghormatan kepada ketukangan. Pada penghujung hari, ia bergantung kepada keutamaan peribadi, walaupun saya sentiasa lebih suka lubang butang buatan mesin yang bagus daripada buatan tangan yang biasa-biasa saja.

Butang paling rendah pada plaket hadapan biasanya mendatar kerana ia meninggalkan lebih banyak ruang untuk pengembangan yang amat penting dalam kawasan ini apabila anda duduk. Kadang-kadang, orang juga mendakwa bahawa lubang butang melintang pada plaket lengan harus mendatar pada baju berkualiti. Walaupun memerlukan lebih ketepatan untuk mempunyai lubang butang mendatar yang boleh dibutang, tidak banyak sambungan diperlukan di kawasan ini, itulah sebabnya saya tidak akan memberi terlalu banyak perhatian kepadanya.

Kemasan jahitan sisi berkualiti tinggi tanpa gusset

Kemasan jahitan sisi berkualiti tinggi tanpa gusset

gusset sisi

gusset sisi

Tiada Gusset Sisi dan mutu kerja yang lebih buruk

Tiada Gusset Sisi dan mutu kerja yang lebih buruk

12. Gussets

Ada yang mendakwa bahawa gussets adalah bahagian yang diperlukan dalam baju yang berkualiti, tetapi sebenarnya sukar untuk menghasilkan jahitan tepi yang kemas tanpa satu. Secara peribadi, saya tidak keberatan dengan gusset tetapi saya tidak menganggapnya sebagai ciri yang mesti ada pada baju pakaian yang berkualiti.

13. Cuffs

Pada asasnya semua yang anda perlu tahu tentang manset telah dijelaskan dalam kami Panduan Panjang Lengan .

14. Contoh Video

Untuk lebih memahami cara baju sebenarnya dibuat, anda boleh menonton video ini:

Kesimpulan

Baju telah berkembang jauh sejak ia berkembang daripada an pakaian dalam , dan hari ini mereka sering dipakai sebagai sekeping penyata dalam hak mereka sendiri. Jika anda mahukan baju yang berkualiti, garis panduan ini akan membantu anda menyingkirkan baju yang berkualiti rendah. Terutamanya di Itali, nampaknya terdapat ketaksuban terhadap baju buatan tangan sepenuhnya, dan walaupun saya dapat menghargai ketukangan dan perhatian terhadap perincian, seperti jahitan tangan di sepanjang semua jahitan, ini bukan keperluan untuk baju yang berkualiti. Malah, kebanyakannya tidak menambah panjang umur baju tetapi hanya untuk penampilan. Tetapi sekali lagi, kita berpakaian untuk kecantikan dan bukan untuk fungsi semata-mata.

Apakah kriteria yang anda lihat jika anda menentukan kualiti baju? Sila beritahu kami dalam ulasan.

Baca Panduan Baju Terbaik Kami!

Baca Artikel