Cara Beli Pakaian Lelaki Klasik Dalam Talian

cara membeli-belah pakaian lelaki klasik dalam talian berskala 3840x2160

Di mana suatu ketika dahulu, kami perlu membuat lawatan ke haberdastery , dalam dunia yang kebuluran masa kini, kebanyakan kita melakukan sekurang-kurangnya sebahagian daripada membeli-belah dalam talian, walaupun untuk pakaian lelaki klasik dan menjahit . Tetapi bagaimana anda boleh memastikan anda menggunakan sumber dalam talian dengan berkesan? Teruskan membaca untuk petua kami.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Cara Beli Pakaian Lelaki Klasik Dalam Talian
  2. 1. Kaji Foto Produk
  3. 2. Beli Apa Yang Anda Akan Pakai Sebenarnya
  4. 3. Baca Penerangan Item dengan teliti
  5. 4. Ketahui Ukuran Anda
  6. 5. Luangkan Masa Anda - Jangan Tergesa-gesa Membeli
  7. 6. Elakkan Kedai Outlet dan Diskaun Melampau
  8. 7. Bergantung pada Jenama yang Anda Percayai
  9. Kesimpulan

Cara Beli Pakaian Lelaki Klasik Dalam Talian

Tidak menghairankan bahawa membeli-belah dalam talian telah menjadi begitu meluas, memandangkan peranan yang dimainkan oleh Internet dalam membiasakan kita denganlelaki yang berpakaian kemasdan jenama kecil yang kami mungkin tidak akan terdedah kepadanya. Beberapa barangan terbaik dijual di butik di seluruh dunia dan hanya boleh diakses melalui pesanan internet. Jadi, adalah penting untuk menggunakan teknik tertentu untuk mendapatkan pakaian lelaki klasik dalam talian tanpa membazir wang untuk pulangan.

1. Kaji Foto Produk

Kunci pertama kepada pembelian yang berjaya ialah melihat dengan teliti pada imej yang tersedia di tapak web kedai–dan kami maksudkan dengan berhati-hati. Sangat mudah untuk menyukai sesuatu yang dirakam dengan cantik oleh seorang profesional juru gambar sama ada dalam keadaan studio atau dalam kawasan yang menakjubkan seperti jalan-jalan di Venice atau dalam istana Scotland , tetapi jangan terganggu oleh kesenian. Sebaliknya, tumpukan perhatian pada pakaian.Chester Barrie S/S 2019

Chester Barrie S/S 2019: Vila ini kelihatan bagus, tetapi bagaimana anda menyukai fabriknya?

Ini bermakna melihat seberapa banyak gambar yang anda ingin beli yang tersedia. Mujurlah, kebanyakan kedai dalam talian akan menyediakan pelbagai sudut dan gambar, mungkin sebahagian daripada model atau tiruan tukang rias yang memakai produk sebagai sebahagian daripada keseluruhan pakaian , beberapa tangkapan depan dan belakang item secara berasingan, dan beberapa tangkapan dekatbahan. Kubu Belvedere adalah contoh yang bagus tentang ini. Dengan banyak foto, anda boleh membuka setiap imej dan tetikus ke atas untuk mengezum masuk atau meletupkannya sebesar yang anda boleh untuk melihat butirannya.

Paparan zum alih tetikus di kedai dalam talian Fort Belvedere yang menunjukkan butiran selendang

Paparan zum alih tetikus di kedai dalam talian Fort Belvedere yang menunjukkan butiran selendang

Gunakan komputer riba atau monitor dan bukannya skrin telefon kecil anda. Bergantung pada ciri tapak, kadangkala imej tidak boleh dikembangkan cukup besar untuk mendapatkan rupa yang terbaik. Dalam kes sedemikian, membuka imej dalam tab baharu boleh membantu. Menggunakan ciri zum atau mencubit untuk menyebarkan imej terbuka pada skrin sentuh untuk mendapatkan paparan pada 150-300% juga boleh membantu. Perkara utama yang perlu diberi tumpuan ialah warna , yang corak , dan tekstur.

Pelbagai pemandangan kot sukan

Pandangan berbilang boleh dikembangkan bagi kot sukan Proper Cloth

Semak Warna dan Corak

Warna kelihatan berbeza jika item diambil di studio atau di luar rumah di bawah matahari. Oleh itu, syarikat yang bertimbang rasa akan mengambil gambar item terhadap a neutral atau latar belakang kelabu untuk mempersembahkan sesuatu yang hampir dengan gambaran sebenar warna. Namun, pada kebanyakan masa, warna item adalah lebih gelap daripada apa yang anda lihat dalam talian, kerana gambar menggunakan denyar terang. Skrin juga berbeza dalam cara ia mewakili ton warna, jadi cuba lihat item anda pada berbilang peranti. Sebagai contoh, anda mungkin mempunyai komputer riba rumah, komputer riba kerja, tablet dan telefon; gunakan kebanyakan (jika tidak semua) untuk membandingkan warna pada item yang sama. Anda akhirnya akan menemui peranti yang memberikan warna yang paling benar dan belajar untuk bergantung pada itu.

Warna biru Pantone

Nada biru Pantone; adakah ia kelihatan sama pada semua peranti anda?

Warna yang tepat amat penting jika anda mempunyai permintaan yang tegas dan ingin menyelaraskan dengan item tertentu yang sudah anda miliki. Sebagai contoh, hanya kerana sesuatu dipanggil navy ia mungkin gelap atau lebih ke arah biru sederhana. Ini boleh menjejaskan sejauh mana ia berpasangan dengan yang tertentu jaket kelabu yang anda miliki. Nada daripada putih pucat amat sukar untuk disusun dalam gambar, jadi mereka benar-benar layak mendapat banyak penelitian. Sesetengah putih pudar mengandungi kuning nada bawah , yang lain coklat, dan yang lain kelabu, dan perbezaannya adalah penting dalam perkara yang anda boleh gabungkan dengan mereka.

Dua Pendekatan untuk Membezakan Putih-Putih

The Hogtown Rake dan Simon Crompton memakai dua warna seluar putih pudar yang berbeza

Dengan kompleks cek dan juga cermin tingkap, sukar untuk menyusun warna individu pada skrin. Sesuatu yang kelihatan seperti semakan dua warna dengan mudah boleh mengandungi warna ketiga tersembunyi yang tidak dapat dilihat melainkan anda melihat dengan teliti; garisan yang kelihatan biru boleh sangat hijau , dan sebarang perbezaan yang tidak dilihat boleh mengakibatkan pakaian tidak berpasangan seperti yang anda inginkan atau jangkakan.

Jaket bercorakBolehkah anda tahu apa warna yang membentuk jaket Rubinacci bercorak ini? Yang di sebelah kiri adalah merah, kuning dan hijau; di sebelah kanan berwarna coklat dan hijau.

Periksa Tekstur

Akhir sekali, memeriksa imej dalam talian dengan teliti boleh membantu anda melihat corak atau tekstur yang tidak dijangka. Sesuatu yang kelihatan seperti pepejal licin dari jauh sebenarnya boleh terdiri daripada corak mikro atau a anyaman bertekstur terdiri daripada benang berwarna yang berbeza. Zum masuk boleh membantu anda membuat pilihan yang tepat tentang pembelian.

Sut hijau zaitun ini berbunyi seperti pepejal dari jauh tetapi sebenarnya mempunyai tekstur seperti seersucker yang berkerut

Sut hijau zaitun ini berbunyi seperti pepejal dari jauh tetapi sebenarnya mempunyai kerutan seersucker -tekstur seperti

Ketahui Butiran Apa yang Perlu Dicari

Dikatakan bahawa anda memerlukan sedikit masa untuk mengembangkan mata, keupayaan untuk melihat sesuatu pakaian dan melihat semua mentakrifkan ciri . Dengan latihan, anda boleh melihat foto jaket sut atau kot sukan dan menyempurnakan perkara-perkara kecil yang membuat perubahan kepada anda. Sebagai seorang amatur, anda mungkin tidak dapat membezakan lapel puncak dari takuk, dan jika sut disenaraikan sebagai 100% bulu, sama ada ia teruk , kain flanel , atau sejuk .

Flanel lwn Fresco

Flanel (atas) lwn. Fresco (bawah)

Selepas anda melatih mata anda daripada melihat banyak contoh dan hanya belajar tentang butiran teknikal daripada membaca artikel Warta Lelaki , butiran akan mudah dikesan dan anda akan dapat mengenal pasti a lukisan dinding musim panas dari tenunannya atau kain flanel musim sejuk dari rupa yang disikat sekilas pandang. Anda juga boleh melihat sama ada ketinggian gaung jaket (di mana takuk lapel terletak) dan titik butang adalah di mana anda suka ia sesuai dengan fizikal anda. Anda akan dapat menilai perkara seperti seberapa tebal simpulan akan terhasil mengikat tali leher berdasarkan melihat fabrik dalam foto, atau sama ada a panjang jaket akan terkena di tempat yang betul. Anda mungkin tidak mengetahui perkara ini sehingga selepas anda mencuba (dan mengembalikan) sekumpulan item yang berbeza, tetapi setelah anda mengetahui perkara yang anda cari, anda boleh menyemaknya dengan mudah dalam imej produk.

Padankan Foto dengan Almari Pakaian Sedia Ada Anda

kain flanel

Meletakkan item bersebelahan antara satu sama lain, termasuk foto perkara yang anda mahu beli dalam talian , membantu memastikan penyelarasan

Berikut ialah petua unik daripada pengarang (Dr. Christopher Lee): perkara yang agak luar biasa yang saya lakukan apabila saya menjumpai sesuatu yang saya suka dalam talian ialah meletupkannya kepada saiz yang baik dan meletakkannya di sebelah sesuatu yang sudah saya miliki yang akan saya miliki. menyelaras dengan item tersebut. Ini amat berguna apabila mempertimbangkan warna yang lebih berani, dan oleh itu lebih berisiko, dalam talian. Cuba dapatkan paparan sebenar nada pada skrin dan letakkannya di sebelah perkara yang anda miliki. Tali leher mudah dibesarkan kepada saiz sebenar, jadi saya memakaibaju rayadan jaket dan pegang tali leher pada mereka pada tablet saya. Jika saya melihat sepasang seluar dalam warna yang menarik dalam talian, saya meletakkan baju dan jaket di atas katil saya dan meletakkan skrin di sebelah mereka. Ini telah menyelamatkan saya daripada membeli barangan yang tidak sesuai dengan almari pakaian saya yang sedia ada.

2. Beli Apa Yang Anda Akan Pakai Sebenarnya

chinos kuning

Adakah pasangan ini kuning seluar sesuai dengan personaliti anda?

Berkaitan dengan prinsip membeli agar sesuai dengan andaalmari pakaian, ia juga penting untuk membeli untuk citarasa dan gaya hidup anda. Seluar musim panas yang terang mungkin kelihatan hebat pada model Itali, tetapi jika ia bukan sesuatu yang anda akan pakai tinggal di pinggir bandar Michigan , jangan beli mereka. Khususnya, fahami anda tahap formaliti . Jika anda tidak pernah memakai saman untuk kerja atau masa lapang anda, jangan tergoda untuk melakukannya dapatkan satu lagi walaupun anda menjumpai kecantikan di web.

Ikatan Bow Madder Purba

Adakah anda seorang lelaki bertali leher atau adakah anda lebih suka tali leher ?

Anda boleh membelanjakan wang anda untuk barangan kasual yang sebenarnya anda akan gunakan, seperti kot sukan atau baju sejuk . Anda boleh menghargai keindahan sesuatu seperti orang gila purba tali leher busur , tetapi itu tidak bermakna anda perlu membeli satu; mungkin anda lebih kasual tali leher bersatu lelaki sebaliknya. Sebagai ahli falsafah yang hebat, Socrates berkata, kenali diri anda.

3. Baca Penerangan Item dengan teliti

Sama seperti melihat imej dengan teliti, membaca butiran produk dengan teliti adalah kunci penting kepada kejayaan dalam membuat pembelian dalam talian. Walau bagaimanapun, ia juga bertentangan dengan cara biasa anda membaca dalam talian, iaitu meluncur dan menatal dengan cepat. Tahan dorongan ini dan luaskan penerangan penuh dan butiran sesuatu yang ingin anda beli, baca perlahan-lahan.

Butiran bertulis saman Liverano

Butiran saman Liverano dari The Armory

Apabila saya mengajar kelas kolej dalam talian, saya dapati pelajar boleh melangkau sebahagian daripada arahan dan akhirnya gagal dalam tugasan; jangangagalpada pembelian dalam talian anda. Semak dimensi dan ukuran khususnya. Berapa panjang dan lebar tali leher? Betapa tingginya bangkit pada seluar? Adakah pakaian itu dilapisi sepenuhnya? Adakah ia langsing atau fit biasa? Ketahui aspek pakaian lelaki klasik yang penting kepada anda, dan sahkannya dengan membaca penerangan. Berat fabrik adalah penting apabila menilai musim yang sesuai untuk item tersebut. Kedai terbaik akan memberikan maklumat penting tersebut. Jika tiada butiran, seperti lebar kaki seluar, e-mel syarikat untuk bertanya.

4. Ketahui Ukuran Anda

Komponen utama membaca dengan teliti ialah mencari ukuran yang tepat untuk saiz anda, kerana saiz tidak standard dari syarikat ke syarikat. Ini memerlukan anda mengetahui ukuran anda sendiri.

Ketahui Ukuran Anda

Ketahui ukuran anda

Untuk kebanyakan item sedia untuk dipakai, dimensi disediakan dalam talian sebagai ukuran rata, jadi anda boleh mengambil artikel pakaian sedia ada daripada anda. almari dan ukur sendiri tanpa bantuan. Pada baju atau jaket, dimensi utama ialah panjang baju anda lengan baju , lebar bahu dan dada anda dan mungkin pinggang. Untuk seluar, ketahui lebar pinggang dan paha anda, lebar bukaan kaki seluar anda, dan kenaikan yang ideal. Inseam diperlukan untuk seluar kasual tetapi tidak penting untuk seluar pakaian, yang biasanya datang tanpa kelim. Memandangkan anda tidak boleh mencuba sebelum anda membeli, membandingkan ukuran utama ini dengan carta di tapak web syarikat akan menentukan sama ada sesuatu itu sesuai dengan anda atau sama ada anda perlu menaikkan atau menurunkan saiz.

Carta penukaran saiz Ace Marks

Ace Marks carta penukaran saiz

Ingat, saiz tidak diseragamkan dalam semua dimensi. Kesesuaian keseluruhan satu jenama boleh menjadi lebih selesa atau murah hati daripada jenama lain. Apabila ragu-ragu, sentiasa pergi lebih besar sedikit daripada lebih kecil, sebagai a tukang jahit boleh lebih mudah mengambil pakaian daripada membiarkannya keluar. Di tapak web di luar Amerika Syarikat, dimensi memerlukan anda menukar daripada sentimeter kepada inci, jadi ambil perhatian tentang perkara itu.

Mengambil jaket

Jaket boleh diambil dengan lebih mudah daripada dibuat lebih besar

Selain daripada ini, pelajari ukuran yang sesuai untuk aksesori juga; berapa lama ikatan kegemaran anda? Berapa inci persegi yang terbaik anda segi empat sama poket ? Agak luar biasa bahawa satu set tiga atau empat nombor menentukan bukan sahaja baik vs buruk sedia untuk dipakai sesuai, tetapi kepuasan berbanding kekecewaan, jadi tiada alasan untuk tidak merekodkan ukuran anda dalam dokumen semasa membeli-belah dalam talian.

5. Luangkan Masa Anda - Jangan Tergesa-gesa Membeli

Elakkan pembelian impulsif pada semua kos. Membeli-belah dalam talian boleh menjadi terlalu mudah; sesuatu menarik perhatian anda dan dengan autolengkap dan beberapa klik, anda telah membayarnya dan ia sedang dalam perjalanan ke pintu anda. Jangan hanya buang sesuatu ke dalam troli anda dan beli dalam masa dua minit. Walaupun semua dalam talian kelihatan bergerak pada kelajuan cahaya, anda boleh memperlahankan. Sama seperti membaca dengan teliti, ini memerlukan anda untuk menentang amalan biasa. Biarkan baju atau tali leher atau poket segi empat sama itu berada di dalam troli anda seketika, supaya anda boleh memikirkannya. Jika anda masih menginginkan item itu dan mendapati anda berminat selepas beberapa hari, tarik picu.

Tali Nilon Tan Nilon Timex Weekender Hijau

Luangkan masa anda sebelum membeli

Berikut ialah latihan belanjawan tambahan untuk dicuba: sebaik sahaja anda menemui sesuatu yang menarik perhatian anda, biarkan ia berada dalam troli beli-belah dalam talian anda selama beberapa minggu. Jika anda mendapati diri anda berfikir tentang item itu berulang kali dan melawat tapak itu sekali lagi untuk melihatnya semula, ini adalah petanda bahawa ia mungkinberbaloi untuk dibeli. Selalunya apabila saya mempertimbangkan sesuatu untuk sekian lama, saya tidak akan menyesali pembelian itu. Lebih-lebih lagi, jangkaan dan melihat produk sering sebenarnya membantu membina keseronokan dan penghargaan apabila ia akhirnya tiba. Jangan tunggu terlalu lama jika anda memakai saiz yang popular, jika sesuatu barang nampaknya bergerak pantas, atau anda tahu ia adalah sesuatu yang ramai orang inginkan.

6. Elakkan Kedai Outlet dan Diskaun Melampau

Terutama jika anda mempunyai bajet pakaian yang ketat, ia boleh menggoda untuk membeli barangan dari kedai atau di diskaun yang mendalam , tetapi, berdasarkan pengalaman, ini adalah proses yang tidak boleh dipercayai. Jualan akhir musim biasanya menampilkan perkara yang tidak popular atas sebab yang baik, seperti warna atau corak yang luar biasa. Melainkan anda pasti anda menyukai gaya itu, jangan bantu kedai membersihkan kesilapan dari raknya. Kedai yang menjual barang murah sepanjang tahun, seperti tali leher $10 dan sesuai untuk $199 , juga pasti perlu dielakkan jika anda serius tentang kualiti. Kedai-kedai kedai juga menawarkan tarikan untuk mencuri, tetapi, sekali lagi, anda tidak akan menemui barangan premium.

Item pelepasan Cucinelli

Contoh item diskaun luar biasa daripada Yoox: baju linen Cucinelli dengan kedua-dua jalur dan corak geometri bersama kolar mandarin.

Tapak kedai Itali Yoox, yang menjual Brunello Cucinelli, Tod's , Armani dan lain-lain, adalah contoh perkara yang boleh menjadi salah dengan bergantung pada diskaun yang mendalam. Oleh kerana foto produk tidak mempunyai pelbagai sudut dan hampir tidak mengandungi penerangan atau ukuran bertulis, anda akan mendapati kebanyakan pembelian anda akan kembali. Mereka akan menjadi penolakan musim sebelumnya, produk yang tidak bergerak dengan baik, dan sama ada kelihatan pelik atau tidak sesuai. eBay dan pasaran terpakai boleh menjadi lebih baik jika anda menemui satu kali kualiti, tetapi dengan penjual semula, membaca butiran dan meneliti foto adalah lebih penting.

7. Bergantung pada Jenama yang Anda Percayai

Sven Raphael Schneider dengan Produk Fort Belvedere

Sven Raphael Schneider dengan pelbagai produk Fort Belvedere

Sebaliknya, belajar menggunakan kedai dan jenama yang dipercayai yang anda tahu daripada pengalaman akan sesuai dengan anda sambil menawarkan barangan berkualiti tinggi; mereka akan menghapuskan risiko. Jika anda menemui syarikat yang konsisten dan item yang sesuai dengan anda, bersandar pada mereka untuk kebanyakan pembelian anda. Kubu Belvedere adalah contoh yang bagus, kerana ia disokong oleh reputasi Warta Lelaki dan pengasas Sven Raphael Schneider, yang secara peribadi memilih dan mereka bentuk produk terbaik dunia untuk ditawarkan untuk dijual. Anda boleh mempercayainya dan memesan tanpa rasa bimbang. Ulasan pelanggan juga boleh membantu menapis produk dan jenama terbaik, tetapi kebanyakan butik pakaian lelaki tidak menyediakannya, manakala kedai yang lebih besar akan menyediakannya. Tapak Fort Belvedere adalah pengecualian dalam hal ini, memberikan maklum balas pelanggan yang sahih yang mengukuhkan kualiti tawarannya.

Ulasan produk Fort Belvedere

Semakan halaman dari Fort Belvedere

Kesimpulan

Apabila ia datang untuk membeli pakaian lelaki klasik, pengalaman membeli-belah selalunya merupakan ganjaran tersendiri. Tukang jahit yang dipesan lebih dahulu sering bercakap tentang bagaimana pelanggan mereka suka untuk kembali secara tetap kerana mereka suka memilih fabrik, mengukur, bercakap dengan tukang, dan sebagainya. Walaupun anda tidak mampu membeli kemewahan yang dipesan lebih dahulu, terdapat sesuatu tentang menyemak imbas di butik dan berbual dengan rakan peminat yang menjadikan pengalaman secara peribadi berharga. Jadi, akhirnya, anda patut mencuba beberapa pembelian di kedai fizikal dan juga berziarah ke a destinasi pakaian . Namun, kebanyakan daripada kita tidak boleh mengambil dan pergi ke Naples untuk membeli baju atau Beijing untuk sut, jadi kita perlu bergantung pada internet untuk memenuhi minat kita . Dengan mengikuti pelbagai langkah yang diperincikan di atas, kami boleh menukar proses membeli-belah dalam talian menjadi pengalaman tersendiri yang menyeronokkan dengan hasil yang berjaya.

Adakah anda menggunakan mana-mana langkah yang dibentangkan dalam artikel? Adakah anda mempunyai petua pembeli anda sendiri? Kongsi dengan Warta Lelaki komuniti di bahagian Komen di bawah.