Cara Bercerita Dengan Pakaian Anda dengan Tanner Guzy daripada Gaya Maskulin

cerita melalui gaya tanner guzy 3840x2160 1 berskala

Hari ini, saya bersama Tanner Guzy dari Gaya Maskulin . Dalam video ini, kami membincangkan cara anda boleh menceritakan kisah peribadi anda dengan gaya dan menggunakan pakaian.

Isi kandunganKembangkanRuntuh

Sven Raphael Schneider: Tanner selamat datang!
Tumor Tanner: Terima kasih kerana mempunyai saya. Saya teruja.

SRS: betul-betul. Jadi beritahu kami lebih lanjut tentang konsep mempunyai cerita yang anda ceritakan dengan berpakaian, saya rasa ia adalah asing bagi kebanyakan lelaki.TG: Ya, saya fikir kebanyakan lelaki apabila mereka memutuskan bahawa mereka akan mula berpakaian dengan baik, ramai lelaki mendapat idea bahawa matlamat akhirnya adalah untuk berpakaian dengan baik atau seolah-olah anda ingin mempunyai reputasi sebagai bergaya , anda seorang lelaki yang bergaya dan itulah matlamat akhir. Tetapi akhirnya itu biasanya tidak. Perkara yang anda mahu lakukan ialah anda ingin dapat menyampaikan sesuatu yang lebih mendalam dan lebih bermakna dan oleh itu anda mahu dapat memberi isyarat perkara seperti tempat anda sesuai dalam suku anda atau bahkan siapa suku anda atau citarasa peribadi anda atau semua. perkara-perkara lain ini yang bercerita. Ia dapat meminta seseorang melihat anda dan dapat membuat penilaian yang dilakukan oleh orang, sama ada mereka sepatutnya tidak relevan atau tidak. Mereka lakukan, mereka membuat penilaian pantas tentang anda dan anda dapat menyampaikan perkara yang anda mahu mereka faham tentang anda berdasarkan pakaian yang anda pakai.

SRS: Okey. Anda tahu sesetengah orang suka berpakaian demi berpakaian

TG: Ya, betul-betul!

SRS: Dan itu benar-benar baik. Ia seperti hobi

TG: Betul.

SRS: Saya fikir saya termasuk dalam kategori itu.

TG: Saya fikir anda pasti termasuk dalam kategori itu.

SRS: Saya hanya menikmatinya dan tidak mengapa. Tetapi hanya kerana saya melakukannya atas sebab itu, ini tidak bermakna ia mempunyai kesan yang berbeza seperti yang anda nyatakan.

TG: Betul.

SRS: Persepsi orang lain…

TG: Itu sebahagian daripada cerita anda.

SRS: Tepat sekali.

TG: Orang ramai tahu bahawa anda seorang penggemar pakaian lelaki berdasarkan cara anda berpakaian.

SRS: betul-betul.

TG: Yeah.

Tanner Guzy dari Gaya Maskulin

Tanner Guzy dari Gaya Maskulin

SRS: Tetapi saya juga tahu ia membangkitkan sesuatu, sebagai contoh, saya berada di lapangan terbang datang ke sini. Dan anda tahu seorang lelaki di hadapan kami adalah seperti, anda tahu anda kelihatan sangat tajam dan saya masih ingat bagaimana keadaannya ketika anda berpakaian pada tahun 60-an. Anda tahu dan semua perkara ini timbul. Orang ramai memikirkannya, mereka menayangkan sesuatu kepada anda. Mereka fikir anda lebih cekap dan saya sentiasa perasan bahawa apabila saya seperti melancong di beberapa tempat dan saya bukan dari sana, orang selalu datang kepada saya dan bertanya kepada saya cara atau bertanya kepada saya kerana secara automatik mereka menganggap bahawa saya tahu semata-mata kerana saya berpakaian kemas.

TG: Betul.

SRS: Dan ia hanya menarik kepada saya bagaimana perkara ini benar-benar mempunyai kesan yang besar sebagai tanggapan pertama. Mungkin di bawah sedar, orang tidak semestinya mencari dan berfikir, Oh, lelaki ini mesti tahu, kerana dia berpakaian kemas.

TG: Betul.

SRS: Mereka merasakannya.

TG: Ia adalah kesan halo. Ia hanya sesuatu dalam alam bawah sedar kita yang baru sahaja bermula.

SRS: Jadi, jika seseorang seperti tidak biasa dengan konsep bercerita ini. Bagaimana anda fikir mereka harus bermula?

TG: Saya rasa salah satu cara paling mudah ialah dengan hanya menyedari perkara yang berlaku di sekeliling anda sama ada media yang anda gunakan atau cara anda melihat orang lain berpakaian. Kerana perkara yang sangat menarik tentang ini kepada saya ialah, okey, apa yang anda pakai ke lapangan terbang dan apa yang membangkitkan kami sekarang jika anda memakainya di Mesir Purba 2000 tahun yang lalu, anda tidak akan mendapat faedah dengan memakai pakaian itu. . Mereka tidak akan berkata apa-apa. Ia tidak akan menyampaikan masa yang lebih baik, masa yang lebih canggih. Tidak akan ada cerita yang diceritakan selain siapa orang aneh ini memakai pakaian aneh ini yang tidak ada kena mengena dengan cara kita berpakaian.

Tetapi jika anda memberi perhatian terutamanya cara lelaki berpakaian mengikut sejarah dalam mana-mana budaya, dalam mana-mana titik dalam sejarah kebanyakan cerita atau tema jenis ini yang lelaki telah berminat untuk memberitahu satu sama lain adalah perkara seperti seberapa kuat kita, atau berapa banyak keberanian yang kita ada, atau betapa hebatnya kita dalam sesuatu, atau betapa setianya kita kepada orang lain di sekeliling kita. Oleh itu, jika anda boleh bekerja dalam tema universal tersebut dan menceritakan kisah yang sesuai dengan itu berdasarkan pakaian anda, maka anda boleh mula menyesuaikan dengan semua aspek penceritaan sejarah yang berbeza itu.

Kerana walaupun lelaki yang berseluar pendek kargo dan selipar entah bagaimana cuba menceritakan kisah saya selamat dalam kejantanan saya, saya tidak kisah bagaimana rupa saya, saya seorang individu Amerika yang lasak dan pendapat anda tentang saya tidak penting. Sekarang dia mungkin berfikir bahawa ia adalah perkara-perkara itu atau itu adalah perkara bawah sedar. Tetapi dia secara aktif memberitahu anda kisah itu kerana kebanyakan lelaki yang berpakaian seperti itu jika anda memberitahu mereka memakai apa yang anda pakai hari ini, mereka akan membencinya. Mereka akan berasa tidak selesa. Manakala, jika mereka benar-benar tidak mengambil berat tentang apa yang difikirkan oleh sesiapa pun tentang mereka, mereka akan sama selesa memakai apa yang anda pakai kerana mereka akan memakai apa yang mereka pakai. Tetapi itu sebahagian daripada kisah mereka. Itulah sebahagian daripada pakaian seragam mereka dalam identiti mereka yang terbungkus dalam pakaian mereka.

SRS: Baiklah, jadi mari kita berundur dan anggap apakah tiang yang anda fikir paling penting semasa bercerita?

TG: Saya fikir, yang paling besar, sebenarnya, saya pecahkan kepada 6. Saya akan berikan anda beberapa yang terbesar kerana banyak daripada mereka boleh mendapatkan sedikit lebih terperinci tetapi dua yang terbesar akan menjadi suku dan kemudian citarasa peribadi anda. Jika anda boleh menggabungkan kedua-dua elemen bersama-sama maka anda akan sentiasa berpakaian bukan sahaja dengan baik dan sesuai memandangkan persekitaran yang berbeza, tetapi anda akan sentiasa mempunyai sesuatu yang mengkomunikasikan siapa anda sebagai orang yang boleh memberitahu perkara itu. Jadi suku pada asasnya adalah orang di sekeliling anda.

Suku yang berbeza mempunyai set keperluan dan jangkaan estetik yang berbeza

Suku yang berbeza mempunyai set keperluan dan jangkaan estetik yang berbeza

SRS: Baiklah, adakah ini bermakna, katakan saya seorang doktor, adakah itu sebahagian daripada suku saya atau adakah saya berkulit putih, atau adakah saya beragama atau Kristian atau Islam?

TG: Semua sebahagian daripadanya. Kerana sekali lagi, ambil apa yang anda pakai sekarang dan apa yang anda pakai di lapangan terbang sebagai contoh. Jika anda adalah sebahagian daripada kelab motosikal suku itu mempunyai set keperluan dan jangkaan estetik yang sangat berbeza dan apa yang anda pakai sekarang tidak sesuai untuk suku itu.

SRS: Ia seperti punk jika anda seorang rocker punk.

TG: Tepat sekali!

SRS: Selalunya terdapat garis panduan yang sangat khusus yang berkembang dalam kumpulan untuk memisahkan anda daripada orang lain dan memasukkan anda dalam suku atau kumpulan anda.

TG: Tepat sekali. Fikirkan tentang sekolah menengah apabila anda berpakaian seperti rakan anda.

SRS: Saya tidak pernah pergi ke sekolah menengah.

TG: Okay, tetapi anda tahu stereotaip, bukan? Anda fikirkan tentang semua kanak-kanak yang mereka semua duduk di bahagian yang berlainan di kafeteria dan mereka semua berpakaian seperti satu sama lain. Tetapi mereka tidak berpakaian seperti orang lain kerana ini adalah cara bawah sedar yang sangat asas untuk kita memberi isyarat siapa kita dan juga siapa kita bukan. Dan bukan itu sahaja, tetapi kemudian anda boleh menjadi lebih mendalam di mana terdapat hierarki dalam suku dan oleh itu lelaki yang berstatus tinggi dalam suku itu boleh berpakaian dengan cara tertentu berbanding lelaki yang berada di peringkat pertengahan, berbanding lelaki yang status rendah. Dan semua ini tidak sedar sekurang-kurangnya sehingga kami mengajar lelaki tentang bagaimana ia sedar.

SRS: Atau anda mempunyai Gereja Katolik, di mana ia sangat spesifik seperti apa yang anda boleh pakai dan apa yang tidak.

TG: Sangat tepat.

SRS: Baiklah, seseorang juga boleh berpendapat bahawa, katakan contoh sekolah menengah, kerana orang di sana katakan kasut Adidas betul. Dan itulah yang mereka ada dan semua orang mempunyai perkara yang sama. Ini semacam kekurangan keyakinan diri yang membuatkan anda ingin berpakaian seperti suku anda. Bagaimana anda akan membalasnya?

TG: Saya akan mengatakan bahawa kita semua bersalah pada tahap tertentu. Dan saya tidak fikir bahawa mempunyai keyakinan tentang siapa anda dan mengambil berat tentang pendapat orang yang penting adalah saling eksklusif. Saya fikir mempunyai keyakinan tentang siapa anda dan prihatin dengan pendapat semua orang di dunia, terdapat beberapa konflik di sana.

Tetapi ambil kumpulan lelaki yang kami bersama sepanjang minggu, sebagai contoh, pendapat anda penting bagi saya apabila ia berkaitan dengan gaya kerana anda telah mendapat kepercayaan saya, anda telah memperoleh kesetiaan saya. Kalian adalah pakar dalam bidang anda. Sedangkan, beberapa lelaki di lapangan terbang yang akan memanggil saya keluar untuk memakai loafers daripada kasut, saya tidak peduli dengan apa yang lelaki itu katakan tentang saya. Dia bukan sebahagian daripada suku saya. Tetapi kami mempunyai banyak suku di sini dan anda telah mendapat hak untuk saya mengambil berat apa yang anda fikirkan.

SRS: Jadi ia juga berkaitan dengan penghormatan.

TG: ya.

SRS: Jika anda menghormati orang lain, anda hanya mempunyai kuasa dalam hal yang berbeza daripada jika ia adalah orang yang tidak dikenali atau seseorang yang anda tidak fikir tinggi.

TG: Betul. Jadi anda boleh melakukannya di mana semua orang memakai kasut yang sama dan ya terdapat kekurangan, terutamanya pada kanak-kanak sekolah menengah, terdapat kekurangan keperibadian. Dan itulah sebabnya saya memberitahu lelaki untuk mengimbanginya dengan rasa. Ia tidak boleh 100% suku kerana kemudian tidak ada personaliti, tidak ada identiti individu.
SRS: Ia akan menjadi pakaian seragam.

TG: Tepat sekali. Dan itulah sebabnya tentera mempunyai pakaian seragam. Itulah sebabnya kerajaan diktator mempunyai pakaian seragam. Kerana anda mahu kolektif lebih hebat daripada individu. Sedangkan dalam hidup anda, perlu ada keseimbangan kedua-duanya.

SRS: Jadi rasa, bagaimana anda mengembangkannya pada pendapat anda? Apakah tiang untuk ke sana? Kerana ramai orang seperti rasa, saya tidak tahu, ia sukar untuk saya. Sesetengah orang berada lebih jauh di sepanjang laluan itu dan mereka telah mencuba rasa, tetapi ramai orang merasakan ia subjektif. Anda tahu mereka pergi ke muzium seni dan mereka melihat sesuatu dari sana Oh, saya rasa anak saya yang berumur 5 tahun boleh berbuat demikian. Dan yang lain berpendapat ia adalah perkara yang paling hebat sejak roti dihiris. Bagaimana anda akan katakan atau apa yang anda fikir boleh membantu lelaki mengembangkan rasa ini atau bagaimana anda mentakrifkannya?

TG: Saya fikir di situlah keyakinan datang. Kerana ia adalah kesanggupan untuk menentang suku dalam beberapa hal. Di mana anda boleh katakan, semua orang dalam suku saya menyukai seni itu dan saya fikir ia kelihatan seperti kanak-kanak berusia 5 tahun melakukannya atau sebaliknya. Ia bersedia untuk mengatakan bahawa maharaja tidak mempunyai pakaian atau tidak suka dalam apa jua hal dan bersedia untuk berpendirian pendirian anda dalam beberapa perkara. Apa yang saya fikirkan ramai lelaki, dan saya sendiri yang bersalah dalam hal ini adalah, apabila bercakap tentang pakaian kita sering kali kita akan menganggap bahawa cara untuk mempunyai citarasa atau personaliti dalam pakaian kita adalah dengan menyuntik lebih banyak lagi. Ia adalah untuk mengambil pakaian seragam dan menambah sesuatu yang unik padanya.

Tetapi saya fikir banyak kali, rasa juga boleh bersedia untuk mengambil beberapa perkara. Ia bersedia untuk mengatakan, saya tidak akan memakai itu atau saya tidak akan melakukan ini. Dan saya hanya akan menyaringnya lebih jauh lagi. Saya mencerna semua yang diberikan kepada saya dan hanya memilih apa yang saya mahu. Sebaliknya, saya telah mengambil semua yang diberikan oleh suku itu kepada saya dan kemudian menambah lebih banyak lagi.

SRS: Itu konsep yang bagus. Saya juga fikir kadang-kadang anda mendengar orang berkata, Oh dia mempunyai selera yang baik. Dan anda sudah boleh menunjukkannya atau disambungkan kepada suku anda dalam erti kata orang menganggap bahawa citarasa mereka juga sedap.

TG: Ya! Tepat sekali. Biasanya, apabila anda mendengar seseorang mengatakan dia mempunyai citarasa yang baik, mereka mengatakan saya suka citarasanya, kami mempunyai citarasa yang sama atau dia lebih baik pada citarasa saya daripada saya. Tetapi ia bukan sesuatu yang benar-benar bekas suku atau sesuatu yang sama sekali berbeza.

Menyesuaikan diri dan mempunyai pakaian yang berbeza untuk tujuan yang berbeza

Menyesuaikan diri dan mempunyai pakaian yang berbeza untuk tujuan yang berbeza

SRS: Jadi selain dari suku dan rasa. Apakah tiang-tiang lain?

TG: Jadi anda boleh melihat perkara seperti badan anda. Badan anda sangat besar sama ada warna anda atau kontras anda atau hanya cara yang sesuai. Yang besar, lokasi. Anda tahu kami bercakap tentang perkara ini sebelum kami mula merakam tetapi kami berada di sini di LA. Ini adalah persekitaran yang sangat santai dan ia adalah bandar yang sangat santai. Ia lebih hangat daripada apa yang anda dan saya biasa lakukan.

SRS: Nah, ia lebih panas di Minnesota. Di Minnesota ia menjadi hangat tetapi apabila anda berada di LA, saya memakai a baju polo . Ia adalah temu bual kasual dan kami duduk di sini di hadapan lampu panas di dalam bilik yang hangat jadi ia adalah perkara yang paling selesa untuk dipakai. Kini ia juga bergaya dalam erti kata yang anda tahu ia berwarna-warni seperti yang anda maksudkan, bolehkah anda mengesyorkan beberapa polos kerana anda mahukanbaju rayakolar, perkara-perkara ini. Jadi ia tidak seperti keputusan yang ceroboh. Ia hanya disesuaikan dengan persekitaran pada hari itu.

TG: Tepat sekali! Dan itu juga boleh menjadi lebih mikro daripada kami tidak berada di Minnesota atau Salt Lake, kami berada di LA. Tetapi ia juga perkara seperti saya berada di gim. Dan anda tidak memakai perkara yang sama ke gim yang anda pakai semasa anda berada di opera yang bukan perkara yang sama yang anda pakai semasa anda bekerja. Jadi lokasi adalah satu perkara yang besar dan sering kali kita boleh masuk ke dalam pemikiran ini saya perlu memakai perkara yang sama di mana-mana jika tidak, entah bagaimana saya menjadi tidak konsisten atau tidak selaras.

SRS: Ya, anda tidak menjual dengan menyesuaikan sesuatu dan mempunyai pakaian yang berbeza untuk tujuan yang berbeza.

TG: Sangat tepat.

Raphael berjaket TV

Raphael berjaket TV

SRS: Maksud saya, apabila saya di rumah, saya memakai baju sejuk dan jaket TV saya, yang bagi kebanyakan orang kelihatan bodoh atau mungkin lebih seperti jaket makan malam.

TG: Jadi seperti Apa itu jaket TV?

SRS: Tepat sekali. Dan bagi saya ia selesa, ia hangat, ia adalah gaya saya. Jadi, ini adalah kira-kira santai seperti yang saya dapat. Bagi orang lain yang mungkin formal seperti yang mereka dapat, bukan? Jadi ia hanya bergantung pada di mana anda berada.

TG: Yap.

SRS: Secara umum, saya sentiasa merasakan bahawa orang ramai menganggap bahawa berpakaian dan menjadi lebih formal adalah sesuatu yang tidak sesuai dengan mereka dan saya faham. Jika anda seorang mekanik kereta, saman tidak berfungsi. Ia tidak sesuai terutamanya semasa hari kerja biasa atau selepas waktu kerja, sama sekali. Tetapi apa yang anda fikirkan atau mengapa anda fikir kebanyakan lelaki menganggap perkara itu terlalu formal untuk mereka dan mereka secara semula jadi cenderung kepada hujung spektrum yang lebih santai.

TG: Saya fikir ia adalah sesuatu yang agak unik, maksud saya ia berlaku dalam tempoh 60 tahun yang lalu. Anda lihat generasi ledakan bayi, semua yang berlaku dengan revolusi budaya tahun 60-an. Dan ia adalah penolakan terhadap disiplin dan formaliti dan agama Kristian dan semua perkara lain yang telah membentuk tamadun Barat sehingga ke tahap itu. Dan baby boomer pada dasarnya memberikan bahawa semua jari tengah dan saman itu adalah representasi muktamad itu. Ia adalah kambing hitam estetik yang mudah mewakili semua perkara yang mereka derhaka dengan sempurna.

Oleh itu, generasi kita membesar dengan orang jahat itu, lelaki itu, syarikat korporat Amerika, yang laris dijual, dan itu adalah antitesis lengkap untuk menjadi selesa, menjadi diri anda sendiri, menjadi unik. Oleh itu, kami mempunyai semua pendawaian ini dan semua pengaturcaraan ini yang telah digunakan selama beberapa dekad memberitahu kami bahawa saman itu buruk atau saman habis dijual atau saman itu korporat.

SRS: Sekurang-kurangnya di AS.

TG: Sekurang-kurangnya di AS. Dan banyak, saya fikir ramai kanak-kanak walaupun dalam jenis tamadun Barat secara umum, tetapi pastinya lebih tertumpu di AS. Dan ia salah. Tidak ada sebab bahawa saman itu adalah buruk atau saman itu salah kerana satu-satunya masa orang memakainya adalah kerana mereka terpaksa melakukannya.

SRS: betul-betul. Saya juga fikir apabila anda memakai sut atau apabila saya memakai sut, anda mendapat banyak pujian daripada orang dan mereka tidak dapat memberitahu anda sebabnya. Maksud saya, mereka melihat saman itu dan mereka secara automatik menganggap seseorang lebih memikirkan pakaian itu dan anda lebih menonjol sedikit. Tetapi jika anda menunjukkan kepada orang perkara yang berbeza dan bertanya betapa menariknya orang, mereka akan mengatakan bahawa orang yang memakai sut itu lebih menarik daripada orang yang memakai baju-T.

Memakai sut membangkitkan disiplin, kuasa, maruah diri dan rasa hormat daripada orang lain di sekeliling anda.

Memakai sut membangkitkan disiplin, kuasa, maruah diri dan rasa hormat daripada orang lain di sekeliling anda.

TG: Kerana keseluruhan sebab saman itu menjadi artikel pakaian yang dominan adalah kerana ia membangkitkan perkara seperti disiplin dan kuasa dan maruah diri dan rasa hormat daripada orang lain di sekeliling anda. Dan itu adalah perkara yang menarik secara universal. Dan hakikat bahawa secara tidak sedar kita melihat semua itu apabila kita melihat seorang lelaki memakai sut, sudah tentu, kita akan melihat atau menganggap seseorang itu lebih menarik apabila mereka memakai sesuatu seperti itu.

SRS: Jadi, anda menyebut badan dan kami sudah pun menyukai video jenis badan dan cara berpakaian untuk itu , jadi mungkin mari kita beralih ke tiang seterusnya.

TG: Yang seterusnya ialah usaha, kerana ada beberapa lelaki seperti anda dan saya yang hobi. Idea mempunyai yang benar-benar besar dan benar-benar penuh almari pakaian adalah hebat dan ia menyeronokkan serta mengujakan dan terdapat banyak faedah yang boleh diperolehi daripadanya.

SRS: Ia bukan untuk semua orang, walaupun.

TG: Tidak, tidak sama sekali. Dan itulah perkaranya ialah anda tidak perlu berfikir bahawa untuk berpakaian dengan baik agar pakaian anda berfungsi untuk anda, anda perlu mempunyai almari pakaian yang besar. Anda boleh mengikuti Barron seperti apa yang dia lakukan dengan almari pakaian yang kurus.

SRS: Gent tanpa usaha.

TG: Ya, Barron dari Effortless Gent, ikuti prinsip almari pakaiannya yang kurus atau ikut lelaki lain yang sangat tepat dengan apa yang mereka lakukan dan mereka boleh berpakaian sebaik dengan beberapa item yang mereka pakai kerana mereka sangat serba boleh kerana mereka bekerja bersama. Dan tidak satu pun daripada mereka lebih baik atau lebih buruk daripada yang lain. Ia hanya bergantung pada berapa banyak usaha yang anda mahu lakukan.

SRS: Dan maksud saya, sentiasa ada tahap usaha tertentu dan anda boleh melakukan banyak usaha ke dalam sesuatu dan mempunyai almari pakaian yang sangat minimum. Seperti yang saya ingat semasa saya pergi melancong ke seluruh dunia, ia adalah selama 105 hari dan saya perlu memikirkan – okay, apa yang saya akan bawa yang boleh dimuatkan dalam satu beg pakaian jadi anda tahu, ia tidak terlalu berat. Kami boleh mengembara dan saya boleh menyesuaikan diri dengan acara dan budaya, iklim, dan tahap formaliti yang berbeza.

TG: Cabaran yang keren.

SRS: Saya harus membuat video mengenainya.

TG: Serius!

SRS: Jadi anda tahu bagaimana untuk mengemas seperti itu dan proses pemikiran.

TG: Ya, kerana itu lebih daripada semalaman atau selama seminggu.

SRS: Tepat sekali.

TG: Dan untuk dapat menyesuaikan diri, itu satu cabaran yang hebat.

Berpakaian berdasarkan cara anda berinteraksi dengan dunia

Berpakaian berdasarkan cara anda berinteraksi dengan dunia

SRS: Baiklah. Jadi selain usaha, apakah tonggak seterusnya?

TG: Baiklah, jadi kita telah bercakap tentang badan, kita telah bercakap tentang suku, rasa, lokasi dan usaha. Dan yang ada di sana daripada enam itu ialah arketip anda. Jadi apa yang saya ajar ialah terdapat tiga arketaip utama. Ia berdasarkan cara anda berinteraksi dengan dunia di sekeliling anda. Jadi mereka lasak, halus dan kurang ajar. Dan agak mudah untuk kita memikirkan perkara ini. Jadi lelaki lasak itu ialah mekanik kereta atau pekerja kolar biru, mereka koboi, mereka pembalak. Jadi mereka adalah lelaki yang interaksi utama mereka dengan dunia di sekeliling mereka adalah berdasarkan interaksi fizikal dengan dunia di sekeliling mereka. Anda telah diperhalusi, yang merupakan tempat anda jatuh ke dalamnya. Ia adalah lelaki yang berada di peringkat atasan masyarakat. Kesan mereka adalah berdasarkan hubungan kewangan atau sosial mereka dan perkara-perkara semacam itu. Dan kemudian yang ketiga, archetype yang rakus adalah lelaki yang seluruh cara mereka berinteraksi dengan dunia adalah dengan memberontak terhadapnya. Mereka adalah lelaki yang suka melanggar peraturan, yang suka menarik perhatian, yang suka bersuara keras, yang selesa menjadi tumpuan dalam hal itu. Dan jika lelaki tahu di mana mereka termasuk dalam salah satu daripada 3 arketaip itu, jika anda lasak maka ya, ada kalanya sesuai untuk memakai sut dan itu perlu kelihatan baik pada anda. Tetapi sut mungkin bukan tunjang utama almari pakaian anda dan anda tidak memerlukan sedozen daripadanya.

SRS: Tepat sekali.

TG: Atau jika anda rakus maka anda tidak mahu hanya memakai staples ringkas dan berpakaian dengan cara yang sesuai kerana itu tidak konsisten dengan cara anda berinteraksi dengan dunia. Anda perlu memakai barangan yang berani dan lantang serta mendapat perhatian serta memanfaatkan pakaian anda untuk membantu anda mencapai matlamat lain dalam hidup anda.

SRS: Seperti Justin Jeffers dalam Fine Young Gentleman?

TG: ya.

Jaket Padang Kanada

Kanada Jaket Padang

SRS: Dia menggabungkan jaket lapangan Kanada ini yang agak selekeh dan agak keren apabila dia menggabungkannya dengan elemen yang lebih bergaya, seperti yang saya rasa dia dapat. cina pada, mungkin juga ajaket. Saya tidak begitu pasti, mungkin baju dan beberapa loafers. Tetapi ia pasti satu perkara yang menonjol. Dia juga mempunyai jaket kulit awal korp. Sesuatu yang mengatakan Hei, saya berbeza. Hei, saya berani.

TG: Apa yang menarik tentang cara dia melakukannya ialah dia masih menggabungkan jaket medan tentera Kanada, maksud saya bercakap tentang lasak. Anda tahu sama sekali untuk lelaki yang lasak itu tetapi kerana ia agak selamba padanya dan dia memakainya di atas pakaian yang halus dengan cina dan loafers dan terbuka butang atas baju. Jadi dia menjadi lasak, halus dan kasar semuanya dibuang ke sana. Dan itu adalah perkara yang baik kerana kebanyakan lelaki mungkin cenderung terutamanya kepada satu, tetapi kita semua mempunyai unsur yang lain dalam diri kita. Itulah sebabnya anda bersandar lebih halus tetapi anda pasti mempunyai unsur rake dalam diri anda. Kerana dalam masyarakat moden ini, memakai seersucker seluar dengan a seluar dengan a dan tali leher linen dan sehelai hijau kot sukan , terdapat unsur jari tengah kepada status quo semasa masyarakat dengan melakukan perkara itu. Jadi ya, ia halus tetapi ia juga tidak masuk akal dalam hal itu.

SRS: Ya, dan anda juga boleh menunjukkan, hey saya tahu ia boleh kelihatan bagus, kerana kadang-kadang saya fikir, Oh saya tidak boleh memakai itu. Tetapi apabila mereka memakainya dan mereka melihatnya dan mereka seperti Oh, saya secara positif terkejut. Atau saya tidak sedar saya boleh menggabungkan hijau dengan banyak perkara. Mereka tidak pernah memikirkannya kerana mereka tidak terdedah kepadanya dan mereka tidak berani untuk mengambil langkah seterusnya dan sampai ke sana secara asasnya.

TG: Yap.

SRS: Tetapi ia adalah satu perkara yang baik. Jadi dalam 3 mata atau 3 jenis ini, lasak, kasar dan halus, anda boleh mengembangkan citarasa peribadi kemudian anda boleh menjadi lebih seperti satu dan seperti yang anda katakan anda boleh mengetahui di mana anda berada dalam spektrum dan ia tidak perlu menjadi hitam dan putih.

TG: Betul, ya. Anda boleh menggabungkan ketiga-tiga mereka dan kemudian terutamanya dari sana anda boleh masuk ke dalam suku. Kerana lelaki yang berada dalam tentera vs koboi vs survivalist vs pembalak semuanya termasuk dalam bentuk dasar lasak tetapi puak yang sangat berbeza. Pakaian mereka mempunyai fungsi yang sangat berbeza dari segi estetik dan dari perspektif fungsi. Oleh itu, anda tidak boleh berfikir bahawa semua lelaki lasak berpakaian sama, semua lelaki tidak sopan berpakaian sama, atau semua lelaki halus berpakaian sama, kerana itu semua menjadi puak dari sana. Dan kemudian anda mempunyai lelaki yang menggabungkan dan menarik semua perkara yang berbeza ini bersama-sama di mana rasa datang. Dan kemudian ia menjadi lebih mendalam berdasarkan lokasi dan usaha anda. Jadi itulah yang digabungkan bersama untuk benar-benar menceritakan kisah tentang siapa anda dengan gaya anda.

Tanner Guzy dalam menceritakan kisah peribadi anda dengan gaya

Tanner Guzy dalam menceritakan kisah peribadi anda dengan gaya

SRS: Okey, di tapak web anda, Gaya Maskulin harus lebih mendalam dan mengajar mereka tentang semua prinsip ini. Beritahu kami lebih lanjut tentang itu.

TG: Ya, jadi apa yang saya dapati ialah terdapat lelaki seperti anda yang melakukannya dengan baik apabila ia datang kepada pelaksanaan sebenar sesuatu. Saya tidak perlu membuat acara mengikat tali lehervideo. Anda telah memahaminya sepenuhnya. Terdapat lelaki lain yang telah berjaya melakukannya. Tetapi apabila saya mula-mula datang ke tempat kejadian, saya mendapati bahawa tidak ramai lelaki yang bercakap tentang perkara yang baru kami lakukan. Dapat memahami falsafah asas, sosiologi, cara maskuliniti disampaikan melalui pakaian kita, cara kita bercerita. Jadi saya menyelami perkara sebegitu dan kemudian apa yang benar-benar menyeronokkan saya dengan pembaca atau penonton lain atau sesiapa sahaja, kebanyakan perkara saya hanya bertanya soalan dan kemudian membentuk idea ini dengan penonton saya semasa kami pergi. Oleh itu, semasa anda menonton perkara ini, anda mula berfikir dengan baik saya suka idea ini tetapi itu tidak masuk akal. Anda memberitahu saya perkara itu kerana kami boleh memperhalusi falsafah ini dan memahami perkara ini dengan lebih baik supaya kami boleh mengajar lebih ramai lelaki cara bercerita dengan pakaian mereka.

SRS: Baiklah. Jadi orang menikmati ini perbualan , ke mana mereka harus pergi?

TG: Jadi saya ada sendiri saluran di youtube jika anda hanya mencari Tanner Guzy. Itulah G-U-Z-Y. Itulah format terbesar saya, paling mendesak untuk dapat bercakap tentang perkara ini dan kemudian yang lain ialah tapak ala maskulin.com . Dan di sana saya sebenarnya mempunyai kuiz archetype. Jadi anda boleh mengambilnya. Ia mempunyai 8 soalan panjang dan berdasarkan jawapan anda, ia akan memberitahu anda sama ada anda lasak, menapis atau tidak bermaya.

SRS: Hebat. Terima kasih banyak-banyak!

TG: Terima kasih kerana mempunyai saya Raphael, serius.