Cara Berpakaian Lebih Tinggi dan Kurus

cara berpakaian lebih tinggi dan lebih kurus berskala 3840x2160

Peraturan Panduan Kelihatan Lebih Tinggi

Pada asasnya, anda sentiasa perlu mempunyai pakaian yang diselaraskan. Idea di sebaliknya ialah anda sentiasa mahu mata penonton memandang anda, ke arah muka anda kerana gerakan ke atas membuatkan anda kelihatan bengkel . Dengan itu, mari kita mulakan dengan beberapa petua umum:

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Peraturan Panduan Kelihatan Lebih Tinggi
 2. Pakaian Untuk Tampil Tinggi
 3. Jenama Yang Melayani Lelaki Lebih Pendek

Sebaik-baiknya, anda menggunakan rupa yang lebih gelap atau kelihatan monokromatik dari luar ke dalam kerana ia menghasilkan rupa ketinggian. Apabila saya sebut pakaian monokronik, maksud saya diilhamkan secara monokromatik kerana anda bukan sahaja mahu mempunyai semua hitam pakaian atau semua kelabu kerana ia tidak mempunyai kontras dan ia hanya kelihatan seperti gumpalan. Pada masa yang sama, memakai warna dalam spektrum yang sama dari luar dalam mencipta siluet yang lebih langsing yang membayangkan ketinggian.

Tali Sutera Berjalur Shantung Merah Gelap, Biru dan Putih - Fort Belvedere

Tali Sutera Berjalur Shantung Merah Gelap, Biru dan Putih – Fort BelvedereApabila bercakap tentang corak, jika anda ingin kelihatan lebih tinggi, belang adalah kawan anda; khususnya jalur menegak, bukan jalur mendatar. Sebaik-baiknya, anda mahukan jalur yang lebih langsing terutamanya jika anda berbadan lebih kecil kerana jalur yang lebih lebar menjadikan anda kelihatan lebih lebar dan ia mungkin kelihatan tidak seimbang. Perkara yang sama berlaku untuk baju raya atau stokin ; sentiasa ingat jalur menegak akan kelihatan terbaik pada anda dan menjadikan anda kelihatan paling tinggi. Kadangkala, ikatan bergaris-garis menyerong, yang memihak kepada anda juga kerana ia mempunyai unsur yang menaikkan semangat.

Pakaian Untuk Tampil Tinggi

Jaket & kot Sukan

Sut longgar membuatkan anda kelihatan lebih pendek daripada yang sebenarnya

Sut longgar membuatkan anda kelihatan lebih pendek daripada yang sebenarnya

 • Seperti yang saya sebutkan berkali-kali sebelum ini, sesuai adalah penting untuk kelihatan terbaik. Untuk lelaki yang lebih pendek, khususnya, saya cadangkan anda mendapatkan barang yang lebih kemas kerana jika barang longgar, ia kelihatan seperti terlalu besar menjadikan anda kelihatan kecil. Walaupun peraturan tradisional mencadangkan bahawa panjang jaket harus sepadan dengan panjang dari seluar labuhkan ke bahagian bawah jaket, jika anda seorang lelaki yang lebih pendek, berbaloi untuk mempunyai yang lebih pendek sedikit jaket bukannya jaket yang lebih panjang kerana ia menghasilkan kesan visual ketinggian.
Bolong tepi

Bolong tepi

 • Anda mahu sedikit bersudut poket di hadapan kerana mereka mempunyai detik yang menaikkan semangat yang membuatkan anda kelihatan lebih tinggi. Sebaik-baiknya, anda tidak mempunyai lubang di bahagian belakang kerana jaket itu akan memeluk anda dengan lebih elok, namun, ia kelihatan sangat vintaj jadi pada zaman ini, saya cadangkan anda menggunakan bolong sisi, elakkan bolong tengah.
 • Anda ingin memilih a jaket sut atau kot sukan dengan titik butang yang lebih tinggi sedikit di atas pinggang semula jadi anda, dengan cara itu, bahagian atas badan anda akan kelihatan lebih pendek sedikit dan kaki anda lebih panjang sekali gus menjadikan anda kelihatan lebih tinggi.
Lengan jaket yang dipotong terlalu penuh boleh membuatkan anda kelihatan ganjil
 • A lengan jaket yang dipotong terlalu penuh boleh membuat anda kelihatan ganjil, oleh itu, beri perhatian untuk mempunyai bahagian bawah lengan yang agak sempit tetapi biarkan bahagian atas lengan anda agak lapang kerana jika tidak, ia menyekat pergerakan anda.
Suit Seersucker dengan tali leher rajut tebal

Suit Seersucker dengan tali leher rajut tebal

 • Secara umumnya, jika anda memakai a sesuai , anda sudah mempunyai rupa seluar dan jaket yang dipadankan dengan inspirasi monokromatik yang sentiasa sesuai jika anda bertubuh pendek. Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, jalur sama ada ia adalah jalur pin, jalur kapur, atau jalur tali, atau mungkin jalur yang lebih halus dalam seersucker sesuai, mereka semua akan membantu menjadikan anda kelihatan paling tinggi. kenapa? Hanya kerana ia mempunyai garis menegak yang membolehkan orang ramai memandang anda sepenuhnya ke arah muka anda yang membuatkan mereka menganggap anda benar-benar tinggi. Sebagai contoh, lihat Aaron Marino daripada alpha M , dia seorang yang lebih pendek tetapi pada persidangan Menfluential, dia memakai jaket tentera laut berjalur dengan putih seluar padanan jalur kapur yang merupakan sut dan dia menggabungkannya dengan warna navy yang lebih terang sedikit turtleneck sweater sekali gus menjadikan dia kelihatan paling tinggi mungkin. Sekarang kadang-kadang, anda mungkin mahu memakai sut padat dan tidak mengapa, anda juga boleh mempunyai corak kecil seperti jagung barli atau mungkin anjing pemburu kecil tetapi pasti mengelakkan sebarang jenis cermin tingkap kerana ia membuatkan anda kelihatan lebih lebar dan pendek dan perkara yang sama berlaku pada kebanyakan bahagian untuk cek atau kotak-kotak Glenn, secara amnya.

Seluar & Seluar

Sedikit atau tiada rehat sesuai untuk lelaki yang lebih pendek

Sedikit atau tiada rehat sesuai untuk lelaki yang lebih pendek

 • Rehat yang sangat minimum atau tiada langsung menghasilkan garis kaki yang lebih panjang yang membantu anda kelihatan lebih tinggi. Sebaliknya, jika anda ada seluar yang terlalu panjang dan fabrik anda bergenang di sekeliling kasut anda, orang akan memandang rendah anda yang membuatkan mereka fikir anda sebenarnya lebih pendek daripada anda.
Kasut Oxblood Derby dengan seluar navy dan Shadow Stripe Ribbed Socks Navy Blue dan Red Fil d

Kasut Oxblood Derby dengan seluar navy dan Shadow Stripe Ribbed Socks Navy Blue dan Red Fil d’Ecosse Cotton – Fort Belvedere

 • Pada nota yang sama, pastikan anda memakai stoking yang sangat hampir dengan warna seluar anda dengan itu memberikan kontras minimum dan oleh itu, mewujudkan garis kaki yang lebih panjang. Anda juga boleh menyerlahkannya dengan memilih kasut yang mempunyai warna yang hampir sama dengan sut anda dan oleh itu, kelihatan seperti anda mempunyai garis kaki tunggal yang sangat panjang. Stokin pepejal atau stokin pepejal dengan jam adalah rakan anda. Sebagai alternatif, anda boleh mempunyai jalur bayang yang sangat hampir dengan seluar anda, oleh itu, mencipta jumlah kontras yang minimum sepanjang masa yang menarik dan membantu anda kelihatan tinggi.
Ethan Wong memakai seluar tinggi

Ethan Wong memakai seluar tinggi

 • Bergerak ke atas, mari kita lihat kelangkang. Anda mahu titisan yang tidak terlalu kendur. Selain itu, anda mahu seluar anda lebih tinggi di pinggang anda kerana ia mencipta ilusi garis kaki yang lebih panjang. Walaupun ia adalah fesyen yang popular pada masa ini, seluar bertingkat rendah harus dielakkan untuk lelaki bertubuh pendek dalam apa jua keadaan kerana ia menjadikan badan anda kelihatan lebih panjang, kaki anda lebih pendek sekali gus mencipta rupa tidak seimbang yang janggal.
Suspender Braces seluar seluar dengan lipatan menghadap ke dalam dan penyelaras sisi

Suspender Braces seluar seluar dengan lipatan menghadap ke dalam dan penyelaras sisi

 • Jika anda mempunyai peha yang lebih besar, lipatan boleh jadi kawan awak. Hanya pastikan ia adalah lipatan yang menghadap ke dalam bukan lipatan yang menghadap ke luar.
 • Dari segi mengekalkan seluar anda, saya amat mengesyorkan anda melangkau tali pinggang kerana ia membahagikan badan anda dan bahagian bawah badan anda dengan jelas sekali gus memusnahkan tali pinggang. Sebaliknya pilih pelaras sisi jika anda seorang lelaki yang lebih langsing atau lebih baik, penggantung kerana ia akan mengekalkan seluar anda pada ketinggian yang sama sepanjang hari supaya anda boleh memastikan anda mempunyai rehat minimum atau tiada rehat yang anda inginkan supaya anda kelihatan seperti paling tinggi.

Baju & Sweater

anda ingin mempunyai lubang lengan yang tinggi supaya anda mempunyai julat pergerakan yang lebih besar.
 • Sama seperti jaket, anda ingin mempunyai lubang lengan yang tinggi supaya anda mempunyai julat pergerakan yang lebih luas. Baju lengan panjang standard anda harus berakhir tepat di pergelangan tangan tidak kira sama ada anda berdiri tegak atau anda membengkokkan siku anda. Secara umumnya, kami mengesyorkan agar anda menunjukkan antara setengah dan tiga perempat daripada satu inci manset baju yang sepadan dengan bahagian belakang kolar anda iaitu kira-kira satu sentimeter hingga satu setengah sentimeter. Walau bagaimanapun, untuk lelaki yang lebih pendek, anda juga boleh mengurangkan sedikit kerana jika tidak, jaket anda mungkin kelihatan terlalu pendek untuk anda dan ia kelihatan ganjil.
Kemeja polo yang terlalu labuh

Kemeja polo yang terlalu labuh

 • Jika anda pernah berada dalam kedudukan di mana anda singsingkan lengan baju , pastikan anda hanya menggulungnya ke arah ¾ lengan anda atau seperti separuh ketiak jika tidak, ia mungkin kelihatan pelik dan anda mungkin kelihatan lebih pendek daripada anda sebenarnya. Jika anda memakai pakaian lengan pendek seperti a baju polo , pastikan ia berakhir kira-kira dua, mungkin tiga atau empat inci di atas siku anda jika tidak, ia kelihatan ganjil, baju anda kelihatan terlalu panjang, oleh itu menjadikan anda kelihatan sangat kecil.
IAmGalla memadankan baju merah jambu halus dengan seluar putih

IAmGalla memadankan baju merah jambu halus dengan seluar putih

 • Sebagai lelaki yang lebih pendek, anda sentiasa mahu selitkan dalam baju anda kerana tidak memasukkannya ke dalam memberikan anda penampilan mempunyai batang tubuh yang sangat janggal ini. Apabila ia datang kepada melapis kepingan seperti baju sejuk , sama ada memilih v-leher jika anda memakai tali leher atau leher krew jika anda tidak memakainya tetapi senjata rahsia untuk lelaki bertubuh pendek ialah sweater turtleneck kerana ia menyerlahkan ketinggian anda pada wajah anda, membuatkan orang memandang anda dan mencipta kelihatan kemas bersih. Tidak kira apa sweater yang anda pilih, pastikan ia berakhir sedikit di bawah ikat pinggang seluar supaya ia tertutup sepenuhnya tetapi sweater anda tidak boleh terlalu panjang sehingga menghasilkan batang tubuh yang panjang. Lihat sahaja cermin, jika baju sejuk anda terserlah jauh di bawah titik butang anda, kemungkinan besar ia terlalu panjang.
 • Jika anda seorang rakan lapisan, saya cadangkan anda melangkau lapisanbaju pinggangdengan sut kerana ia membuatkan anda kelihatan lebih lebar. Simpan pada sut dua helai, ia hanyalah bayang yang lebih bersih dan diperkemas. Kot pinggang atau rompi hanya akan mencipta bahagian tengah yang sangat sibuk yang tidak membantu anda kelihatan terbaik.
Columbo

Columbo

 • Apabila melapis secara umum, sentiasa pastikan anda mempunyai warna yang lebih gelap di bahagian luar dan lebih cerah di bahagian dalam. Katakan sut tentera laut dengan baju putih adalah lebih baik daripada jaket putih dengan a baju denim. Semasa bulan-bulan sejuk tahun ini, anda pasti mahu memakaikotatau kot atas seperti a kot seragam, cuma pastikan ia agak pendek bermakna ia berakhir di suatu tempat di atas lutut, saya cadangkan dua inci atau lebih di atas lutut. Ia tidak sepatutnya lebih panjang daripada lutut anda kerana jika tidak, anda kelihatan lebih seperti Columbo yang agak pendek dan lebar dan sebagai lelaki yang lebih pendek, anda ingin menjadikan kaki anda kelihatan selama mungkin.
 • Akhir sekali, jika anda boleh meminimumkan sebahagian besar setiap pakaian, anda harus melakukannya. Ini bermakna gunakan baju sejuk yang lebih langsing jika anda boleh, mungkin fabrik yang lebih nipis daripada sesuatu yang sangat tebal pada kot anda dan sesuatu yang mengurangkan pukal dalam pakaian anda.

Kasut

But butang hitam dan putih pucat dengan seluar berjalur

But butang hitam dan putih pucat dengan seluar berjalur

Saya tahu ia mungkin kelihatan jelas tetapi memakaibutdengan tumit yang lebih tinggi pasti akan membantu anda untuk mendapatkan tambahan satu inci atau tiga sentimeter. Seperti yang anda ketahui, terdapat syarikat yang pakar dalam insole yang memberikan anda tambahan dua inci atau kira-kira lima sentimeter atau lebih. Sekarang, masalahnya ialah apabila anda benar-benar naik, anda mempunyai masa yang sukar untuk berada di dalam kasut anda, justeru but adalah pilihan yang lebih baik.

Tingkatkan Tinggi Insoles

Tingkatkan Tinggi Insoles

Pada masa yang sama, saya fikir jika anda memakai kasut yang membuat anda kelihatan sangat tinggi dan kemudian anda mempunyai kasut lain yang membuat anda kelihatan lebih pendek, orang akan melihat perubahan itu dan melihat bahawa anda cuba mengimbangi ketinggian anda yang tidak pernah senario yang ideal. Ya, anda mahu kelihatan paling tinggi tetapi anda sentiasa mahu kelihatan sama tinggi dan anda tidak mahu dianggap sebagai seseorang yang cuba memalsukannya dan kemudian menjadi lebih tinggi pada keesokan harinya.

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, pilih warna kasut yang serupa dengan anda stokin dan seluar anda , oleh itu, memberi anda garisan kaki yang lebih panjang. Dalam nada yang sama, jika anda memakai seluar pendek pada musim panas atau jika anda pergi dengan stoking tidak hadir, pilih kasut yang sangat hampir dengan warna kulit anda sekali gus memberikan garis kaki yang lebih panjang. Juga, perhatikan siluet kasut, siluet bersih mungkin dengan jari kaki bulat klasik atau pahat lembut adalah lebih baik daripada ini kasut kaki persegi bertapak getah tebal yang anda lihat ramai lelaki di luar sana pakai.

Aksesori

Secara umum, saya mencadangkan dua hingga tiga aksesori adalah yang terbaik untuk lelaki yang lebih pendek. Apabila bercakap tentang aksesori, lebih baik untuk meletakkannya di dalam badan anda dan hendaklah sentiasa berkadar dengan saiz badan anda. Ingat, anda sentiasa mahu menarik pandangan penonton ke mata anda.

Wool felt trilby hat

Uol terasa trilby Mempunyai

 • Seorang yang bergaya Mempunyai boleh menambah ketinggian 4 atau 5 inci yang dirasakan dengan serta-merta kepada anda.
Simpulan ikatan yang menggembirakan membuang perkadaran

Simpulan ikatan yang menggembirakan membuang perkadaran

 • Sebagai alternatif, anda boleh memakai a tali leher , saya akan menjauhkan diri daripada tali leher kerana mereka tidak mempunyai garis menegak tetapi garis mendatar. Kebanyakan ikatan terlalu panjang dan terlalu lebar untuk lelaki yang lebih pendek jadi jika anda mengikat simpulan biasa, ia akan menjadi terlalu panjang dan menyerlahkan kelangkang anda dan menjadikan badan anda kelihatan lebih panjang yang merugikan. Satu-satunya cara untuk membuat ikatan panjang berfungsi adalah dengan mengikat simpulan ikatan yang lebih besar tetapi itu menjadikan kepala anda kelihatan lebih kecil dan anda akhirnya kelihatan seperti tokoh kartun yang tidak boleh diambil serius, oleh itu, adalah penting untuk anda mendapatkan ikatan yang lebih pendek yang dibuat hanya untuk anda yang juga lebih langsing dan lebih proporsional. Dengan cara itu, anda boleh mengikat simpulan ikatan yang paling sesuai untuk anda iaitu yang kecil seperti empat di tangan atau Oriental .
Poket Linen Kuning Pucat dengan tepi x jahitan kuning digulung tangan Fatto a mano Buatan Itali - Fort Belvedere

Poket Linen Kuning Pucat dengan tepi x jahitan kuning digulung tangan Fatto a mano Buatan Itali – Fort Belvedere

 • Jika anda memakai jaket, pasti pilih yang segi empat sama poket . Ini adalah cara mudah untuk melengkapkan rupa itu dan ia membuatkan anda menonjol daripada orang ramai.
Edelweiss Boutonniere ringkas dari Fort Belvedere

Edelweiss Boutonniere ringkas dari Fort Belvedere

 • Anda juga boleh pergi dengan katakan pin lapel atau mungkin a boutonniere , cuma pastikan semuanya harmoni dan tidak berlebihan.
Bagaimana untuk mencari jam tangan saiz yang betul

Jam tangan bersaiz betul hendaklah meliputi kira-kira 2/3 daripada lebar pergelangan tangan anda

 • Apabila bercakap tentang jam tangan, trend biasa sekarang ialah mempunyai jam tangan yang sangat besar, namun, anda, sebagai lelaki yang lebih pendek harus sentiasa memilih jam tangan yang lebih kecil kerana anda berkemungkinan mempunyai pergelangan tangan yang lebih kecil dan mempunyai jam tangan yang besar itu akan membuatkan anda kelihatan lebih kecil yang bukan seperti yang anda inginkan.

Jenama Yang Melayani Lelaki Lebih Pendek

Di AS, terdapat sangat sedikit jenama yang pakar dalam lelaki yang lebih kecil dan lebih pendek. Sebaliknya, jika anda membeli daripada jenama dari Jepun, Itali atau Perancis, lelaki secara amnya, lebih pendek di sana. Oleh itu, garisan mereka direka bentuk agar lebih sesuai dengan anda. Jika anda membeli-belah dalam talian, cuba pergi ke kedai yang sebenarnya memberi anda ukuran dan ukur perkara yang anda ada di rumah yang sudah sesuai dengan anda atau cuba cari seseorang yang mempunyai dasar pemulangan yang sangat lembut. Sudah tentu, melancong ke Jepun sendiri adalah penyelesaian yang ideal tetapi ia memerlukan sedikit wang dan masa tetapi ia mungkin berbaloi.

Sudah tentu, penyelesaian muktamad untuk kelihatan paling tinggi adalah dengan menggunakan a dipesan lebih dahulu pakaian, walau bagaimanapun, bagi kebanyakan lelaki, yang tidak dapat dicapai. Nasib baik, kini terdapat syarikat yang menumpukan pada ukuran yang dibuat, terutamanya dalam talian yang dibuat untuk mengukur pakaian, mereka boleh menjadi pilihan yang baik untuk anda terutamanya jika mereka memahami cara mengubah suai corak supaya ia berfungsi paling baik untuk lelaki yang lebih pendek. Yang dikatakan, tidak semua tukang jahit dicipta sama dan hanya kerana seseorang memberitahu anda ini adalah a sut tersuai mungkin tidak sama dengan sut tersuai daripada tukang jahit lain, jadi lakukan kerja rumah anda, semak semula segala-galanya, dan anda akan menemui semua pengetahuan di tapak web kami untuk mencari tukang jahit yang baik yang akan menjadikan anda kelihatan paling tinggi.

Pada nota terakhir, seperti dalam segala-galanya dalam kehidupan, menambah keyakinan pada cara anda memakai sesuatu dan cara anda mempersembahkan diri anda hanya menjadikan anda berjalan lebih tinggi secara automatik dan oleh itu, memberikan anda ketinggian tambahan yang anda tidak akan miliki.

Petua manakah yang kami bentangkan hari ini yang paling anda terkejut? Sila kongsi dalam komen di bawah!