Cara Memadankan Cerutu dengan Roh, Wain dan Bir

Cara Memadankan Cerutu dengan Anggur dan Bir Spirits

Dalam buku asas ini, kita akan membincangkan cara memasangkan cerut dengan pelbagai wain dan minuman keras. Dari segi sejarah, ramai lelaki telah menikmati kenikmatan cerut halus sambil menghirup brendi atau wiski pada waktu petang. Hari ini, seni gandingan sempurna telah berubahkopi, wain, dan juga bir. Jadi apakah helah untuk memastikan keharmonian antara cerut anda dan minuman anda?

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Cara Memadankan Cerutu dan Alkohol
 2. Trik Untuk Berpasangan
 3. Apakah Badan?
 4. Pasangan yang Disyorkan
 5. Kesimpulan
Gandingan yang indah

Gandingan yang indah

Cara Memadankan Cerutu dan Alkohol

Memandangkan anda boleh menguraikan dengan mudah saus mana yang paling sesuai dengan salad anda, teknik yang sama berlaku untuk lelaki yang ingin memasangkan cerut halus dengan minuman yang sama baiknya.Terdapat banyak roh yang digandingkan dengan baik oleh cerut dan ada juga yang tidak begitu kuat berdiri.

Cerut dan bir adalah menyeronokkan berpasangan pada musim panas

Cerut dan bir adalah menyeronokkan berpasangan pada musim panas

Minuman Yang Berfungsi Dengan Baik

Cerut dan wiski adalah salah satu gandingan yang paling mudah dilakukan dengan pengalaman yang terhad

Cerut dan wiski adalah salah satu gandingan yang paling mudah dilakukan dengan pengalaman yang terhad

Minuman yang Tidak Berfungsi Juga

 • Vodka
 • Gin
 • Roh Putih Lain

Sebab semangat putih ini tidak berfungsi juga adalah kerana dalam kebanyakan kes, cerut mengatasi semangat itu. Terdapat beberapa pengecualian, tetapi jika anda sedang belajar untuk memasangkan cerut dan semangat anda, kami cadangkan untuk berpegang pada asas pada mulanya.

Master pengisar Richard Patterson mencipta ini kerana kegemarannya menggandingkan cerut dan wiski

Master pengisar Richard Patterson mencipta ini kerana kegemarannya menggandingkan cerut dan wiski

Trik Untuk Berpasangan

Terdapat satu faktor mudah yang boleh menentukan sama ada minuman akan berpasangan dengan baik atau tidak, dan itulah badan. Langkah pertama untuk menentukan bagaimana minuman akan berpasangan dengan cerut adalah untuk memadankan badan. Ini bermakna jika ia adalah cerut berbadan penuh, anda mungkin memerlukan semangat yang utuh yang tidak akan dikalahkan oleh cerut itu. Setiap kali anda memasangkan sesuatu, anda mahu ia berfungsi secara harmoni. Ini bermakna bahawa kedua-dua cerut dan minuman menonjol, dan anda boleh membezakan antara keduanya.

Sebagai contoh, jika kita ingin memasangkan a cerut badan penuh dengan beberapa minuman keras, tanpa mengetahui profil perisa, kami boleh mengagak bahawa minuman berikut mungkin berfungsi dengan baik:

Bir akar keras baharu menjadi sohor kini dengan gandingan cerut

Bir akar keras baharu menjadi sohor kini dengan gandingan cerut

 • A berani bourbon seperti Bookers atau peaty wiski Scotch seperti Lagavulin 16.
 • Bir dengan rasa mulut yang pekat seperti Guinness, Kilkenny atau Innis & Gunn Rum Finish.
 • Wain seperti merah tuaChianti atau Malbec.

Jika kita ingin memasangkan a cerut berbadan sederhana , kita mungkin memilih sesuatu seperti:

 • Wiski Speyside Scotch seperti Glenlivet atau Macallan.
 • Cognac VSOP daripada Hennessy atau Remy Martin.
 • Rum yang lazat seperti Flor De Cana 12 Tahun atau Diplomatico Reserva.

Sebaliknya, jika kami ingin memasangkan cerut ringan dengan minuman, kami mungkin memilih:

 • Wain merah muda, atau idealnya, wain putih atau prosecco.
 • Yang ringan wiski Ireland seperti 2 Halia.
 • Calvados (brandi epal) seperti Boulard.
 • Bir seperti Dos Equis atau Corona.

Terdapat pengecualian untuk setiap peraturan, tetapi jika anda tidak biasa dengan cerut yang anda akan hisap, sebaiknya mulakan dengan memasangkan badan cerut dengan badan roh.

Cerutu Dan Cognac

Cerutu Dan Cognac

Apakah Badan?

Apabila kami menyemak kedua-dua cerut dan roh di Gentleman's Gazette, kami sentiasa meletakkannya dalam tiga kategori:

 • Penuh Badan
 • Berbadan Sederhana
 • Berbadan Ringan

Ini tidak selalu dikaitkan dengan kekuatan atau ABV, dan pastinya, kebanyakannya adalah keutamaan peribadi, tetapi ia adalah penentuan berat keseluruhan dan kepenuhan rasa pada lelangit. Walaupun aroma dan kemasan diambil kira, keseluruhan rasa pada lidah adalah yang menentukan badannya. Apabila kami menerima cerut dan roh, kami sentiasa membandingkannya dengan yang dalam kategori semangat yang sama (berdasarkan jenis dan wilayah) yang pernah kami cuba sebelum ini. Kami menilai yang paling berani dan paling berkuasa sebagai berbadan penuh; yang paling halus berbadan ringan dan yang di tengah berbadan sederhana.

Kekar ​​kaya dan cerut berani adalah perlawanan yang dibuat di syurga

Kekar ​​kaya dan cerut berani adalah perlawanan yang dibuat di syurga

Apabila kita memasangkan cerutu dengan minuman, kita ingin memastikan ia seimbang, supaya seseorang tidak mendominasi yang lain. Pada masa yang sama, anda ingin mencari atribut dalam cerut yang akan membantu untuk menunjukkan semangat dan sebaliknya. Seperti perkahwinan atau hubungan, perbezaan antara kedua-duanya harus membantu meningkatkan dan menguatkan pasangan secara keseluruhan.

Konserto Highland Park 18 + Bilik Penuaan Quattro F55

Salah satu yang terbaik Wiski Scotch bawah 25 tahun, yang Taman Tanah Tinggi 18 adalah gabungan manis dan rempah yang sempurna yang sesuai dengan Konsert F55 yang terhad. Sumatra churchill adalah karya kompleks yang memerlukan wiski dengan rasa penuh mulut tetapi tidak terlalu gambut untuk diselaraskan dengannya dan bukannya mengatasinya. Terdapat hanya 400,000 cerut ini dibuat, jadi ia sukar diperolehi. Tetapi, jika anda mempunyai peluang, jangan lepaskan peluang untuk menikmati salah satu cerut yang indah ini. Jika anda tidak menemui Konsert F55, pertimbangkan Ashton VSG.

I.W. Harper + Romeo Dan Juliet 1875

Kedua-duanya dengan harga yang berpatutan, namun kedua-duanya boleh dicontohi, bourbon dari kilang penyulingan bersejarah ini adalah pilihan yang tepat untuk digandingkan dengan cerut berbadan sederhana dari pengeluar terkenal ini. Bayangan rempah, toffee dan vanila berkrim mengalir melalui kedua-dua wiski dan cerut seperti kuda jantan liar. Mereka berkongsi banyak profil rasa yang sama, yang menjadikan mereka padanan yang sempurna. Walau bagaimanapun, kedua-duanya mempunyai pelbagai perisa yang memisahkan mereka namun berfungsi secara harmoni bersama.

Hennessy X.O. Cognac + Davidoff Anniversary No. 2

Brandy dan cerut telah berjalan seiring semenjak awal masa nampaknya. Hennessy XO yang berkilauan ialah penghadaman harian yang sempurna yang berpasangan indah dengan Davidoff Aniversario No. 2, berkat profilnya yang segar dan ringan yang tidak mengatasi cognac. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda menikmati cerut halus dan cognac halus setiap hari. Kedua-duanya adalah sama halus, dengan profil rasa yang kaya dan sedikit rempah dari cerut yang mengimbangi kemanisan cognac. Untuk pasangan yang lebih berani, pertimbangkan Hennessy Paradis Imperial dengan Cohiba Esplendido dari Cuba (apabila dibenarkan secara sah).

Rum Rizab Eksklusif Diplomatik + Tatu

Rum yang kaya dan berbuah mempunyai nota elegan vanila dan molase yang bermain dengan baik dengan rasa tanah yang memuaskan dan berlada ringan dari cerut yang direka dengan baik ini. Jika anda seorang peminum rum, ini adalah pilihan yang bagus kerana nota kulit oren selaras dengan rum memberikan rasa Venezuela yang unik. Untuk satu lagi gandingan rum yang menakjubkan, pertimbangkan Flor De Cana 18 Tahun dengan Arturo Fuente Don Carlos No. 2.

Partida Anejo Tequila + Rocky Patel Vintage 1990 Robusto

Mungkin salah satu tequilas anejo terbaik dan paling halus pernah dihasilkan, pièce de résistance ini mempunyai nota asas herba yang hebat yang mengendalikan Rocky Patel seperti seorang ibu memegang bayinya. Ia adalah seteguk yang selesa dengan rasa berasap yang jelas yang mempamerkan kerumitan tequila secara halus.

Untuk pasangan yang kurang herba, pertimbangkan tequila reposado yang dibuat dengan baik dengan CAO La Traviata.

Scotch dan cerut adalah cara terbaik untuk menghabiskan waktu malam

Scotch dan cerut adalah cara terbaik untuk menghabiskan waktu malam

Kesimpulan

Kami harap anda telah menikmati pengenalan ini untuk menggandingkan cerut dan alkohol. Apakah gandingan kegemaran anda?