Cara Memadankan Coklat dan Biru

Cara Memakai berskala Coklat dan Biru

Pada pendapat saya, salah satu kombinasi yang paling diremehkan dalam pakaian lelaki ialah coklat dan biru. Fikirkan sekejap, biru ada banyak saman dan saman tentera laut di luar sana, banyak kasut coklat dan elemen yang berbeza tetapi selalunya, orang tidak memakainya bersama-sama.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Mengapa Coklat & Biru Nampak Hebat Bersama?
  2. Staples Almari Pakaian Coklat & Biru Klasik
  3. Combo Coklat & Biru Menarik
  4. Rundown Pakaian

Jadi hari ini, saya bercakap tentang mengapa adalah idea yang baik untuk menggandingkan coklat dengan biru, saya membincangkan aksesori asas tertentu yang perlu anda miliki dalam almari pakaian , dan juga saya memberikan sedikit inspirasi tentang bagaimana anda boleh menggabungkannya tanpa mengehadkan diri anda.

Mengapa Coklat & Biru Nampak Hebat Bersama?

Pada asasnya, biru dan oren berada di bahagian bertentangan roda warna yang bermaksud ia adalah warna kontras pelengkap, kerana itu, ia secara semula jadi berfungsi dengan baik dan menyenangkan mata. Coklat adalah warna yang hebat kerana ia adalah warna neutral dan bergantung kepada jika anda mendapat coklat gelap, coklat sederhana, coklat muda atau mungkin coklat pastel, ia benar-benar berfungsi untuk 99% lelaki di luar sana.Perkara yang sama berlaku untuk biru, jika anda melihat pada warna navy, biru sederhana, biru diraja atau biru muda, terdapat satu warna biru yang sesuai untuk mana-mana jenis lelaki di luar sana.Sebaliknya, jika anda mempunyai gelap kulit , pergi dengan item kontras tinggi seperti mungkin tentera laut sesuai dengan putih kemeja dan coklat sawo matang kasut berjalan dengan baik bersama. Jika anda mempunyai medium kulit nada, anda boleh mengelakkan kontras yang tinggi daripada hitam dan putih serta pucat ekstrem mungkin biru muda dengan kelabu muda. Jika tidak, anda boleh memakai sut biru tua dengan biru muda baju raya dan a tali leher grenadine coklat .Satu lagi aspek hebat coklat ialah ia menurunkan formaliti berwarna biru dan menjadikannya lebih kasual.

Pada zaman ini, di mana pakaian klasik pun semakin kasual, coklat dan biru adalah kawan baik anda. Coklat juga meningkatkan kepelbagaian warna biru jadi fikirkan tentang warna navy dark anda saman perniagaan yang anda boleh pakai dengan baju putih dan hitam anda oxfords tetapi anda juga boleh mengambil sahaja jaket saman itu untuk memadankannya dengan beberapa baju khaki , beberapa suede coklat but , dan coklat mengikat tali leher , dan ia mempunyai rasa yang sangat berbeza dan ia sesuai untuk majlis yang berbeza. Dengan cara itu, dengan warna tersebut, anda akan mendapat lebih banyak haus daripada anda almari pakaian dan anda tidak perlu melabur banyak.

Jika anda fikirkan, terdapat banyak warna biru dan coklat. Oleh sebab itu, sangat mudah untuk sentiasa mencipta unsur kontras tertentu yang berfungsi dengan baik dengan warna kulit anda dan kelihatan menyenangkan mata. Jadi selagi anda mengelakkan keterlaluan seperti sut navy dengan warna coklat coklat yang benar-benar gelap, anda bagus dan anda akan sentiasa mencari kontras yang sesuai. Atas sebab yang sama, tidak kira jika anda mempunyai ton kulit cerah, sederhana atau gelap, anda boleh menemui gabungan coklat dan biru yang sesuai untuk anda.

Staples Almari Pakaian Coklat & Biru Klasik

Sut Navy DB dengan baju merah jambu dan hitam double Monks Polo SS 2013

Sut Tentera Laut DB dengan a merah jambu baju dan hitam double Monks Polo SS 2013 [Kredit Imej: GQ ]

1. Sut Tentera Laut

Sama ada berdada tunggal atau berpayudara dua, ia adalah teman yang hebat dan harus sentiasa berada dalam almari pakaian setiap lelaki.

Brian Sacawa dalam blazer DB twill pepenjuru biru dengan butang tanduk dan seluar berwarna cerah kontras

Brian Sacawa dalam blazer DB twill pepenjuru biru dengan butang tanduk dan seluar berwarna terang yang kontras [Kredit Imej: Pinterest ]

2. Blazer Tentera Laut

Tentera Laut blazer pastinya mesti ada dalam almari anda kerana serba boleh.

3. Navy Grenadine Tie

Ia tidak diperbuat daripada sutera seratus peratus tetapi ia mempunyai tekstur yang sangat menggembirakan yang sedikit lebih matte dan menarik daripada kebanyakan tali leher biru berkilat yang boleh anda beli di pasaran hari ini. Ia boleh dipakai secara rasmi dengan sut tentera laut atau dengan tweed jaket.

Kemeja pakaian biru dengan tali leher paisley ungu dari Fort Belvedere

Baju kemeja biru, jaket coklat dan tali leher paisley ungu dari Fort Belvedere

4. Baju Baju Biru Muda

Ia boleh sama ada dengan butang manset atau dengan manset Perancis. Walau bagaimanapun, warna biru muda mungkin terdapat dalam 150 warna berbeza untuk baju dan supaya anda boleh mencari yang betul-betul sesuai untuk keperluan anda.

Cino slim fit Navy menawarkan kedalaman yang tidak dimiliki oleh khaki ringan

Chino slim fit Navy menawarkan kedalaman yang tidak dimiliki oleh khaki ringan [Kredit Imej: Pinterest ]

5. Tentera Laut China

Secara peribadi, saya juga peminat tegar chinos tentera laut.

Dataran Poket Pingat Bulu Sutera Mohair Biru, Burgundy, Hijau dan Kuning - Fort Belvedere

Mohair Blue, Burgundy, Green, dan Yellow Silk Wool Medallion Pocket Square – Fort Belvedere

6. Petak Poket Biru

Setiap lelaki harus mempunyai warna biru segi empat sama poket kerana ia melengkapkan dengan baik dengan sut tentera laut tetapi anda juga boleh mempunyai elemen biru yang lain.

Kasut tali biarawan hujung sayap dengan stokin Fort Belvedere

Hujung sayap coklat kasut tali sami dengan Stokin Fort Belvedere

7. Stokin Biru

Satu lagi item biru yang bagus untuk ada dalam almari pakaian anda ialah sepasang bayang-bayang berjalur navy dan sarung kaki biru tua . kenapa? Kerana anda benar-benar boleh memasangkannya dengan apa-apa jenis biru atau laut seluar , mereka akan sentiasa kelihatan profesional, akan sentiasa kelihatan baik, pada masa yang sama, ia bukan stokin tentera laut pepejal larian biasa anda.

sut coklat arang

sut coklat arang [Kredit Imej: Backrach ]

8. Sut Coklat

Dari segi warna coklat, barangkali barang yang paling diremehkan dalam almari pakaian lelaki ialah a saman coklat . Kebanyakan lelaki tidak fikir mereka perlu melabur dalam sut coklat, secara peribadi, saya rasa setiap almari pakaian lelaki harus mengandungi sut coklat kerana ia boleh berpakaian ke bawah atau ke atas. Contohnya, jika anda menggunakan sut coklat arang, ia sesuai untuk perniagaan tetapi ia tidak seformal mungkin sut kelabu gelap apabila anda pergi ke suatu tempat selepas bekerja. Jika anda mendapat sut coklat muda, ia adalah sut hujung minggu atau sut kasual yang sesuai apabila anda ingin kelihatan lebih rapi namun berbeza dengan almari pakaian perniagaan anda. Paling penting, anda boleh memakai seluar slack serta jaket secara individu dengan kombinasi yang berbeza supaya anda benar-benar mendapat banyak haus daripada sut coklat ini.

Jaket tweed coklat dengan baju kuning-oren dan Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Burgundy Cream - Fort Belvedere

Jaket tweed coklat dengan baju baju kuning-oren dan Aksesori Fort Belvedere

Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Burgundy Cream - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Houndstooth Silk Bourette Bow Tie Burgundy Cream

berbelanja di sini Edelweiss Boutonniere pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Edelweiss Boutonniere

berbelanja di sini Sekeping gambar Segi Saku Pingat Bulu Sutera Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Jingga

Kubu Belvedere

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Persegi Poket Pingat Sutera Bulu Sutera

berbelanja di sini

9. Jaket Tweed Coklat

Jelas sekali, terdapat begitu banyak warna coklat tetapi mempunyai sekurang-kurangnya satu jaket tweed adalah sempurna kerana ia adalah pakaian musim gugur-musim sejuk yang indah, ia adalah ruji klasik!

Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat - Fort Belvedere

Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat – Fort Belvedere

10. Tali leher Grenadine Coklat

Salah satu kegemaran saya ialah ini tali leher grenadine coklat pepejal . Ia sangat mudah untuk digabungkan, anda boleh memakainya dengan tweed atau dengan perniagaan sesuai atau dengan pakaian kasual perniagaan dan ia akan sentiasa kelihatan abadi, sesuai dan tidak pernah ketinggalan.

seluar seluar sut dalam warna coklat pertengahan dengan derby kaki belah

Sepasang derbi berujung Norway vintaj yang dibuat oleh Mannina of Florence, seperti yang dimiliki oleh Sven Raphael Schneider. [Sarung kaki: Stokin Bergaris Shadow Stripe Arang dan Kapas Fil d'Ecosse Jingga - Fort Belvedere )

11. Kasut & But Coklat

Sejujurnya, terdapat begitu banyak warna coklat dan anda boleh mempunyai coklat gelap, coklat kemerahan, coklat sederhana atau coklat pucat muda, dan jika anda ingin melihat semua kasut coklat yang saya ada dalam koleksi saya, lihat ini video di sini .

Persegi Poket Linen Coklat Muda dengan Jahitan X Handrolled Biru - Fort Belvedere

Persegi Poket Linen Coklat Muda dengan Jahitan X Handrolled Biru – Fort Belvedere

12. Petak Poket Coklat

Akhir sekali, saya rasa segi empat sama poket coklat boleh membantu mengurangkan sut perniagaan formal tetapi ia juga berfungsi dengan jaket linen musim panas serta jaket tweed. Jika anda ingin mendapatkan keuntungan terbesar, pastikan anda mempunyai tekstur yang berbeza sebagai contoh, dalam satu tangan, anda boleh mendapatkan segi empat sama poket sutera dengan paisley biru seperti yang saya pakai di sini sekarang, dan kemudian anda boleh menggabungkannya dengan segi empat sama poket yang lebih kasual dalam linen yang berwarna coklat pucat dengan jahitan X biru muda.

Combo Coklat & Biru yang Menarik

Suit Biru Mohair Dilipat Poket Sutera Persegi dalam Coklat dengan Paisley Biru dan Tali Bertali dalam Sutera Perang Tembakau Pepejal oleh Fort Belvedere

Nada biru dan coklat pada segi empat sama poket mengambil warna tali leher rajut perang.

Silk Pocket Square dalam coklat dengan Corak Paisley Besar Biru, Hijau, Merah- Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Silk Pocket Square dalam coklat dengan Corak Paisley Besar Biru, Hijau, Merah

berbelanja di sini Tali Bertali dalam Sutera Perang Tembakau Pepejal - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait dalam Sutera Perang Tembakau Pepejal

berbelanja di sini
  • Sut biru dengan tali leher coklat dan segi empat sama poket yang mengambil rona biru dan coklat. Sudah tentu, anda juga boleh memakai kasut coklat dengannya tetapi selebihnya boleh berbeza-beza. Anda boleh menambah mungkin a boutonniere dalam warna biru muda atau tidak sama sekali. Mungkin anda boleh menambah warna ketiga pada pakaian, semuanya bergantung pada kandungan hati anda tetapi gabungan ini akan sentiasa berkesan. Sudah tentu, bukannya sut, anda boleh memakai sepasang musim sejuk putih kain flanel , mungkin sepasang khakis, tetapi jauhi daripada chinos navy kerana ia mungkin terlalu hampir warnanya, kontras tidak mencukupi dan hanya akan kelihatan pelik. Walau bagaimanapun, anda juga boleh memakai flanel kelabu atau seluar kulit jerung kelabu sederhana, apa sahaja yang berkesan. Mempunyai elemen biru di sana membolehkan anda melakukan banyak perkara. 50 tahun yang lalu, sesetengah orang akan gementar untuk memakai sut perniagaan tentera laut dengan kasut coklat. Pada zaman ini, tiada perkara biasa daripada itu dan jika anda pergi ke Itali, anda mungkin melihat sangat sedikit lelaki berpakaian kemas memakai kasut hitam dengan sut tentera laut. Mereka mungkin akan sentiasa memilih satu warna coklat, boleh jadi lebih terang, boleh jadi lebih gelap, tetapi itu hanya warna kegemaran mereka.
Jaket Coklat dengan Baju Biru Muda & Tali leher Biru Belang Merah

Jaket Coklat dengan Baju Biru Muda & Tali leher Biru Belang Merah

  • Sut coklat gelap atau coklat sederhana dengan kemeja biru muda. Ia boleh menjadi pepejal atau ia boleh mempunyai corak halus dan kemudian tambahkan sama ada tali leher biru atau tali leher coklat. Ia sangat menenangkan dan menarik, anda boleh menyusun keseluruhan pakaian yang terdiri daripada coklat dan biru tetapi ia tidak akan menjerit Pandang saya! Saya hanya menggabungkan dua warna seolah-olah anda akan menggabungkan mungkin merah dan biru atau putih dan biru.
Beberapa kombinasi jeans dan jaket dipakai oleh Sven Raphael Schneider

Beberapa kombinasi jeans dan jaket dipakai oleh Sven Raphael Schneider

  • Denim biru dengan kasut coklat. Saya fikir anda tidak boleh memakai denim dengan kasut hitam kerana ia terlalu sukar untuk membezakan antara warna hitam formal dan pakaian kerja denim tradisional.

Rundown Pakaian

Saya mempunyai sut coklat sederhana, ia adalah tulang herring dan ia seperti siluet tahun 1940-an, mungkin tahun 1930-an. Ia adalah sut vintaj yang saya temui di London England. Saya sangat menyukainya kerana ia mempunyai warna oren dan warnanya lebih cerah dan pucat daripada kebanyakan sut coklat yang anda akan lihat. Jika tidak, biasanya kain seperti ini hanya akan dibuat jaket atau seluar slack, bukan sut. Saya memadankannya dengan baju berjalur, ia merupakan kain kepar yang sangat lembut dalam warna biru muda dan biru tua. Tali leher yang saya pakai ialah tali leher Cri de la Soie yang mempunyai struktur yang bagus dan renyah yang bagus. Ia berbintik-bintik dengan benang dalam warna coklat gelap dan biru muda jadi dari jauh, ia kelihatan seperti warna pepejal tetapi apabila anda mendekati, anda boleh melihat ia berbeza.

Raphael dalam sut herringbone vintaj dalam coklat sederhana.

Raphael dalam sut herringbone vintaj dalam coklat sederhana.

Tali Bertali dalam Sutera Kelabu Perak Berbintik-bintik

Kubu Belvedere

Tali Bertali dalam Sutera Kelabu Perak Berbintik-bintik

berbelanja di sini Bunga Lubang Butang Veronica Persica Boutonniere Biru Muda

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Veronica Persica Boutonniere Biru Muda

berbelanja di sini Dataran Poket Sutera berwarna Coklat dengan Paisley Biru - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Silk Pocket Square dalam warna coklat dengan Blue Paisley

berbelanja di sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Fil Biru d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Muda dan Biru Fil d'Ecosse Cotto

berbelanja di sini

Semuanya diikat bersama oleh coklat muda coklat gelap saya dan segi empat sama poket biru elektrik serta boutonniere biru muda pucat saya. Di kaki saya, saya memakai sepasang Oxford potong keseluruhan berwarna coklat kemerah-merahan yang digilap tangan yang saya ikat bersama dengan stoking jalur bayangan berwarna biru dan coklat. Saya juga memakai tali pinggang coklat gelap dengan strap perak dan kerana itu, saya pergi dengan cincin perak dengan batu lapis lazuli biru.

Apakah kombinasi coklat & biru kegemaran anda? Tinggalkan komen di bawah!