Cara Memadankan Coklat & Kelabu – Kombinasi Warna untuk Tans & Kelabu dalam Pakaian Lelaki

cara memasangkan kelabu coklat berskala 3840x2160

Walaupun kedua-dua kelabu dan coklat adalah warna asas dalam almari pakaian lelaki klasik, ia kurang digandingkan secara konvensional. Mengapa memasangkannya bersama-sama di tempat pertama, kemudian? Baca terus untuk mengetahui.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Bagaimana Anda Boleh Memadankan Coklat Dan Kelabu?
  2. 1. Beri Perhatian Pada Kontras
  3. 2. Sentiasa Pertimbangkan Kemusim Dan Formaliti
  4. 3. Berikan Pop Dengan Warna
  5. 4. Gunakan Ilusi Optik Kelabu
  6. 5. Pertimbangkan Memakai Kasut Coklat Gelap
  7. 6. Pelbagaikan Warna Pada Sarung Tangan dan Mantel
  8. Pakaian Klasik Coklat Dan Kelabu
  9. Kesimpulan
  10. Rundown Pakaian

Bagaimana Anda Boleh Memadankan Coklat Dan Kelabu?

coklat secara amnya adalah nada yang lebih hangat, sedangkan kelabu biasanya nada yang lebih sejuk. Dalam keadaan biasa, kedua-dua warna ini digabungkan dengan warna yang lebih kontras dan kadangkala juga lebih bersemangat, dan bukannya antara satu sama lain. Tidak ada sebab mengapa anda tidak boleh memasangkannya bersama-sama, walaupun, terutamanya kerana coklat datang dalam pelbagai warna yang berbeza–semua jalan daripada kuning air atau sawo matang yang sangat terang, kepada coklat coklat gelap, dengan warna sawo matang sederhana dan coklat di antaranya. Perkara yang sama berlaku untuk kelabu! Kerana kedua-duanya warna mempunyai begitu banyak warna, sangat mudah untuk mencari gabungan yang memberikan kontras yang mencukupi. Walaupun nadanya agak serupa, anda boleh menambah corak untuk mencampurkan semuanya.

Kontras adalah kunci apabila menyusun pakaian berwarna coklat dan kelabu

Kontras adalah kunci apabila menyusun pakaian berwarna coklat dan kelabu1. Beri Perhatian Pada Kontras

Ringkasnya, mesti ada banyak. Isunya di sini ialah jika tiada kontras yang mencukupi antara coklat anda dan anda kelabu , semuanya kelihatan berlumpur; hampir dalam warna tetapi tidak sama. Gabungan yang baik adalah untuk memasangkan kelabu yang lebih lembut dengan sama ada coklat yang lebih kaya atau coklat yang lebih gelap. Selain itu, tidak mengapa untuk menggandingkan dua warna yang lebih terang asalkan terdapat kontras yang mencukupi–dan jika warna coklat dan kelabu anda serupa, anda masih boleh mencipta kontras dengan tekstur . Jadi untuk menghasilkan pakaian yang luar biasa, perlu diingat bahawa semakin rapat warna kelabu dan coklat bersama-sama dan semakin kurang kontrasnya, semakin banyak yang anda perlukan untuk menambah dengan tekstur atau corak yang berbeza .

Masukkan kontras dalam pakaian anda

2. Sentiasa Pertimbangkan Kemusim Dan Formaliti

Jika anda menggandingkan coklat dan kelabu, pastikan terdapat padanan dalam kedua-dua bermusim dan formaliti. Sebagai contoh, anda perlu menggabungkan kot dengan kain flanel , bukan dengan sejuk atau seersucker . Sebaliknya, anda tidak mahu memakai warna coklat loafers dengan kelabu gelap sut flanel tanpa sebarang stokin. Secara tradisinya, loafers terlalu tidak formal untuk a saman dua dada . Pada zaman ini anda boleh menariknya, tetapi pastikan anda mempunyai sepasang stoking (dan mungkin bukan sepasang loafer kulit yang ditenun, tetapi sepasang kulit biasa).

Aksesori adalah cara terbaik untuk menghidupkan pakaian yang membosankan

Aksesori adalah cara terbaik untuk menghidupkan pakaian yang membosankan

3. Berikan Pop Dengan Warna

Terus terang, manakala kedua-dua kelabu dan coklat berada dalam keluarga neutral dan hanya boleh dipakai bersama tanpa sebarang warna lain, saya dapati sedikit percikan warna kadang-kadang boleh membuat atau memecahkan pakaian. Mujurlah, sangat mudah untuk menggunakan asas coklat dan kelabu dalam almari pakaian anda, dan tambahkan dengan warna untuk menjadikannya kelihatan seperti pakaian yang sama sekali baharu. Tempat yang baik untuk warna adalah aksesori, seperti ikatan , ikatan busur , dan segi empat sama poket , dan mungkin anda baju raya . Sebagai contoh, salah satu warna kegemaran saya untuk dimasukkan ke dalam pakaian kelabu dan coklat ialah putih pudar . kenapa? Ia satu lagi nada neutral dan ia kelihatan sangat harmoni dan elegan. Ia luar biasa, ia neutral, dan ia berkelas.

Gabungan biru dan coklat yang harmoni

Satu lagi warna yang saya suka tambah ialah petrol. Contohnya, lukisan dinding berwarna biru petrol jaket dipadankan dengan baju putih, a tali leher bersatu berbintik kelabu dari Fort Belvedere, seluar seersucker coklat muda dan tenunan coklat gelap sen loafers untuk menekankan watak musim panas. Sekarang, dalam pakaian ini, jika saya akan menukar jaket untuk lukisan dinding kelabu muda, saya akan mempunyai kombinasi musim panas yang sempurna hanya coklat dan kelabu. Satu lagi warna yang sangat mudah untuk digabungkan dengan coklat dan kelabu ialah biru . Jika anda mempunyai coklat korduroi jaket dan tali leher kelabu, cuba gabungkan dengan baju berjalur biru dan putih.

4. Gunakan Ilusi Optik Kelabu

Apa yang kita maksudkan dengan ini? Sebagai contoh, lihat ini houndstooth saman gambar di atas. Warna individu sebenarnya berwarna kuning air/putih dan coklat gelap–tetapi apabila anda berundur selangkah, ia kelihatan seperti sut kelabu dari jauh. Jadi jika anda menggabungkannya dengan coklat turtleneck dan suede but , serta a segi empat sama poket berwarna coklat , anda akan mendapat gabungan yang menggembirakan antara kelabu dan coklat; sangat harmoni untuk jatuh / musim sejuk musim, elegan, tetapi tidak berlebihan.

Sami berganda coklat gelap dipasangkan dengan stokin OTC dari Fort Belvedere

Sami berganda coklat gelap dipasangkan dengan Stokin OTC dari Fort Belvedere

Terdapat juga warna lain seperti coklat arang yang terdiri daripada kelabu dan coklat dalam tenunan supaya kedua-duanya ada di sana supaya ia mudah digabungkan dengan ton coklat dan ton kelabu yang sentiasa kelihatan baik disatukan. Begitu juga, katakan anda mempunyai a sesuai atau seluar dengan houndstooth hitam dan putih, dari jauh, ia kelihatan seperti kelabu padu dan anda boleh dengan mudah memadankannya dengan warna coklat.

5. Pertimbangkan Memakai Kasut Coklat Gelap

Mereka hanya menjadikan keseluruhan pakaian lebih lembut terutamanya jika anda memutuskan untuk memakai suedekasutbukannya biasa kasut kulit . Dengan berbuat demikian, anda masih akan mempunyai pakaian formal yang lebih kasual dan hanya sesuai untuk ensembel musim luruh/musim sejuk. Maksud saya jangan salah faham, sepasang seluar hitam dan putih akan sentiasa kelihatan hebat dengan kasut hitam tetapi jika anda membandingkannya, di sini kita mempunyai sepasang hitam berganda sami dan ini adalah sepasang seluar yang sama dengan beberapa but coklat coklat. Selain itu, flanel biasanya lebih kasual daripada a bulu buruk dan sebagainya sedikit lagi kasut kasual iaitu coklat gelap berfungsi lebih baik berbanding hitam.

Mempunyai aksesori yang betul boleh meningkatkan keseluruhan pakaian tidak kira musim

Kot tweed Donegal. topi fedora, sarung tangan kuning Fort Belvedere dan selendang biru

Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Biru Tua dan Kelabu

Kubu Belvedere

Tudung Alpaca Dua Sisi dalam Warna Biru Tua dan Kelabu

BELI SEKARANG Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang

LAWATI KEDAI

6. Pelbagaikan Warna Pada Sarung Tangan dan Mantel

berpasangan sarung tangan kelabu dengan pakaian coklat dan baju atasan atau sarung tangan coklat dengan mantel kelabu dan saman . Secara tradisinya, lelaki yang berpakaian kemas tidak akan memakai sarung tangan hitam . Mereka akan mempunyai nada kuning chamois, mungkin sesuatu dalam cognac atau dalam coklat atau sudah tentu, dengan sut lain, mereka akan memakai sepasang sarung tangan kelabu.

Cara Memadankan Mantel dengan Sarung Tangan dan Tudung – Idea Pakaian Musim Sejuk Lelaki

Baca PANDUAN

Pakaian Klasik Coklat Dan Kelabu

Sekarang setelah anda mengetahui asas menggandingkan coklat dengan kelabu, mari lihat beberapa pakaian tertentu dan cara anda boleh belajar daripadanya. Jika anda tidak tahu dari mana hendak bermula, pakai sut kelabu kasut coklat adalah cara yang paling mudah dan paling mudah dan kemungkinan anda sudah mempunyai kedua-duanya dalam almari pakaian anda. Sut houndstooth berwarna coklat dan putih kelihatan seperti kelabu dipasangkan dengan kasut coklat kemerahan atau saya sentiasa suka memadankan kelabu muda saya sut segar dengan coklat gelap kasut suede , saya mungkin memakai but atau biasa sahaja derbies .

Seluar flanel kelabu & baju sukan coklat

Seluar flanel kelabu & baju sukan coklat

Satu lagi pakaian sejuk terdiri daripada seluar flanel kelabu klasik yang dipadankan dengan coklat kot sukan . Ia boleh menjadi sesuatu yang lebih ringan seperti jaket herringbone ini atau ia boleh menjadi sesuatu yang mempunyai warna lain hanya dalam coklat tetapi flanel kelabu sangat mudah untuk dipasangkan bukan sahaja dengan navy anda blazer tetapi dengan pelbagai warna coklat.

Mantel coklat dengan aksesori kelabu

Mantel coklat dengan aksesori kelabu

Satu lagi cara terbaik untuk menggandingkan warna coklat dan kelabu adalah dengan menggunakan warna coklat kot berpasangan dengan a selendang kelabu muda dan kemudian anda boleh memilih tali leher yang anda boleh sama ada mempunyai tali leher kelabu atau tali leher coklat, ia akan sentiasa kelihatan sangat harmoni terutamanya jika kontras baju raya dalam warna putih atau biru muda. Apabila cuaca lebih sejuk di luar, fikirkan tentang memakai turtleneck sawo matang dengan a saman kelabu , dengan cara itu, anda boleh melangkau pakaian leher, ia sedikit lebih kasual tetapi masih merupakan gabungan yang sangat bagus dan sudah tentu, jika sut itu terlalu banyak untuk anda, anda sentiasa boleh memakai kot sukan dan mempunyai pakaian yang tidak sepadan sepasang seluar .

Jika anda mempunyai yang lebih gelap saman coklat , seperti a sut coklat arang , anda hanya boleh menambah kelabu aksesori . Ia sedikit lebih sukar kerana anda memerlukan sesuatu seperti baju putih untuk menghasilkan sedikit kontras, jika tidak, pakaian itu boleh kelihatan sedikit kusam jadi ia boleh membantu untuk menambah selekoh warna pada bahagian lain pakaian anda.

Sudah tentu, apabila ia datang kepada baju atasan dan sarung tangan , anda agak terhad kepada apa yang anda sudah ada. Secara peribadi, saya mempunyai banyak kot yang berbeza dalam coklat, saya juga mempunyai beberapa dalam kelabu, dan saya sentiasa bermain dengan kombinasi warna dan saya tidak begitu dogmatik sehingga saya mesti memakai coklat dan kelabu bersama-sama tetapi kadang-kadang, ia sangat menyeronokkan untuk memaksa diri sendiri. untuk melakukannya kerana anda menghasilkan kombinasi baharu yang mungkin anda terlepas pandang.

Sven Raphael Schneider

Kombinasi coklat dan kelabu kegemaran Sven Raphael Schneider

coklat dan kelabu kegemaran saya musim panas kombinasi ialah jaket fresco kelabu muda saya yang merupakan sebahagian daripada sut yang dipadankan dengan coklat seersuckers . Saya suka menggabungkannya dengan kasut sen coklat dariScarossoyang mempunyai kulit tenunan yang sangat musim panas dan sangat berbeza dengan seluar tetapi secara keseluruhan, ia kelihatan sangat elegan.

Sut kelabu dengan tali leher bersatu berbintik-bintik Fort Belvedere dan poket segi empat sama

Sut kelabu dengan Tali leher rajut belang-belang Fort Belvedere dan segi empat sama poket

Jika anda sudah mempunyai banyak sut kelabu, cara mudah untuk menambah warna coklat ke dalam almari pakaian anda adalah dengan menggunakan tali leher. Anda boleh pergi dengan sesuatu seperti a tali leher grenadine yang bagus, tetapi yang lebih baik ialah a mengikat tali leher kerana ia mempunyai lebih tekstur dan ia hanya mencipta kesan yang lebih kasual dan anda boleh memakai tali leher berwarna coklat dengan mana-mana warna lain juga supaya ia tidak terhad kepada almari pakaian kelabu anda sahaja. Tidak kira jika anda mendapat sesuatu, katakan dalam coklat, yang lebih kepada coklat sederhana atau katakan dalam coklat dua warna, ia hanyalah aksesori yang menarik untuk dimasukkan ke dalam almari pakaian anda yang anda boleh padankan dengan pakaian kelabu .

Kesimpulan

Walaupun coklat dan kelabu tidak semestinya pasangan yang paling intuitif walaupun kedua-duanya neutral dan pakaian lelaki, artikel ini harus menjadi bukti bahawa jika anda memberi perhatian kepada bermusim, formaliti, kontras dan warna, pakaian yang dipasang daripada pakaian kelabu dan coklat tidak dinafikan boleh kelihatan pintar dan bergaya.

Adakah anda mendapati petua gandingan coklat dan kelabu ini berguna? Apakah kombinasi kegemaran anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!

Rundown Pakaian

Dalam pakaian hari ini, saya sudah tentu memakai gabungan coklat dan kelabu dengan sedikit pembayang
biru untuk menjadikannya lebih menarik secara visual. Jaket saya ialah jaket herringbone coklat sederhana, yang merupakan sebahagian daripada sut. Ia sangat hangat dalam nadanya dan oleh itu saya memadankannya dengan kemeja putih dan tali leher dua warna coklat kerana anda melihat bintik-bintik putih dan coklat. Dari jauh, ia boleh disalah anggap sebagai kelabu.

Raphael dalam pakaian klasik dalam kombinasi kelabu dan coklat.

Raphael memakai pakaian klasik dalam kombinasi kelabu dan coklat.

Tali Bertali Dua-Tona dalam Sutera Berubah Coklat dan Beige - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Kait Dua-Tona dalam Sutera Berubah Coklat dan Beige

BELI SEKARANG Dataran Poket Sutera berwarna Coklat dengan Paisley Biru - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Silk Pocket Square dalam warna coklat dengan Blue Paisley

BERBELANJALAH SEKARANG Manset Cakar Helang dengan Harimau

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bebola Mata Harimau – Bersalut Emas Perak 925 Sterling

LAWATI KEDAI Stokin Pertengahan Coklat dengan Jam Hijau dan Krim dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Pertengahan Coklat dengan Jam Hijau dan Krim dalam Kapas

BELANJA DI SINI

Kancing manset saya adalah mata harimau coklat dengan emas dari Kubu Belvedere dan anda boleh dapatkannya di kedai kami. Sama seperti tali leher, seluar itu berjalur kelabu dan mempunyai bintik-bintik biru, yang juga diambil oleh segi empat sama poket paisley coklat gelap dan coklat muda, yang juga mempunyai unsur biru. Stokin adalah warna pepejal coklat dengan jam yang mengambil warna seluar dan diikat dengan elegan pada kasut coklat sederhana saya, yang merupakan gabungan warna yang saya ada dalam tali leher dan jaket saya.

Jika kita melihat dengan lebih dekat pada segi empat sama poket, ia mempunyai unsur-unsur coklat yang sangat dekat dengan jaket. Jadi, secara teori, ia tidak sesuai. Walau bagaimanapun, ton biru dan ton gelap menghasilkan kontras visual yang mencukupi supaya semuanya berfungsi bersama.