Cara Memakai Putih Sebagai Warna Pakaian Lelaki

cara memakai putih berskala 3840x2160

Bagi kebanyakan lelaki, satu-satunya pakaian putih yang mereka pakai ialah baju kemeja putih , baju dalam , dan seluar dalam . Mereka mungkin mengelak putih sama ada kerana ia kelihatan terlalu berani pernyataan, mereka bimbang tentang menjaga kebersihan, atau ia tidak dapat ditemui di mana-mana. Putih boleh diambil mudah. Walau bagaimanapun, rangkaian penuh pakaian putih mempunyai banyak untuk disyorkan untuk lelaki kontemporari , dan kedatangan musim panas adalah peluang terbaik untuk menambahkan lebih banyak warna putih pada anda almari pakaian . Hari ini kita akan meneroka cara yang berbeza untuk memakainya sebagai warna pakaian lelaki.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sejarah Ringkas Pakaian Putih
  2. Bila Boleh Pakai Putih?
  3. Cara Memakai Putih: Baju Putih
  4. Seluar Putih
  5. Sut Putih dan Baju Sukan
  6. Putih untuk Pakaian Formal
  7. Aksesori Pakaian Lelaki Putih
  8. Kasut putih
  9. Kesimpulan
  10. Rundown Pakaian

Sejarah Ringkas Pakaian Putih

Putih pada asalnya dikaitkan dengan pakaian orang kaya untuk pelbagai sebab, pertama sekali, kerana menjaga pakaian putih bersih adalah mahal pada zaman dahulu. cucian kering dan mesin basuh, memerlukan penjagaan dan penyelenggaraan tetap yang tidak dapat dicapai oleh ramai orang.

Beau Brummell pada tahun 1805

Beau Brummell pada tahun 1805 memakai baju putih dan stokSecara lanjutan, memakai putih adalah tanda luaran bahawa anda mempunyai wang yang cukup untuk membeli kemewahan penjagaannya. Lebih daripada ini, ia menunjukkan anda cukup kaya sehinggakan anda tidak perlu melibatkan diri dalam mana-mana kerja manual di mana anda mempunyai peluang untuk menjadi kotor.

Tennis-Cable-Knit-V-neck-Sweater-Pakaian-Seni-1936

Dua lelaki, seorang memakai baju sejuk tenis klasik dan ensembel seluar pendek, yang seorang lagi berseluar putih sukan, blazer kelabu dan boutonniere carnation merah dalam ilustrasi Seni Pakaian dari 1936

Putih juga merupakan warna yang dipakai oleh orang-orang itu–sekali lagi, golongan elit kaya–yang pergi ke sana tempat peranginan dan destinasi negara di musim panas , kedua-duanya kerana putih membantu memantulkan cahaya matahari yang panas dan kerana ia menguatkuasakan idea masa lapang. Mereka akan menyertai aktiviti sukan pada hari cuti, begitulah caranya tenis dikaitkan dengan pakaian seragam putih. Apabila mereka yang bertumit baik kembali ke bandar pada musim luruh, mereka bertukar kembali kepada peralatan yang lebih menjemukan, justeru yang sepatutnya tidak putih selepas pemerintahan Hari Pekerja.

Leonardo DiCaprio sebagai Jay Gatsby yang hebat dalam sut putih

Leonardo DiCaprio sebagai Jay Gatsby yang hebat dalam sut putih. Adakah dia kelihatan merajuk kerana dia perlu menjaga kebersihan? [Kredit Imej: Warner Bros. ]

Berita baiknya ialah hari ini, kita mempunyai mesin basuh yang mewah dan cucian kering yang agak murah, jadi memakai putih tidak terhad kepada orang kaya. Mungkin masih terdapat beberapa situasi di mana pemakaian warna boleh menimbulkan persatuan kelas, yang akan dibincangkan di bawah, tetapi sebahagian besarnya, ia boleh dipakai oleh sesiapa sahaja pada pelbagai majlis yang berbeza.

Bila Boleh Pakai Putih?

Jawapan ringkasnya ialah musim panas; jawapan yang panjang ialah ia boleh dilakukan pada bila-bila masa sepanjang tahun jika dilakukan dengan betul.

Putih Kelihatan Terbaik dalam Cuaca Panas dan Cerah

Dalam cuaca panas, putih membuatkan anda sejuk kerana ia memantulkan cahaya matahari, sesuatu yang anda boleh lihat daripada kelaziman pakaian putih di kawasan beriklim panas, termasuk Timur Tengah dan India. Kecemerlangan putih itu sendiri menjadikannya kelihatan terbaik di bawah sinar matahari. Atas sebab ini, ia terutamanya di rumahtetapan seperti resort. Fikirkan pulau Yunani, Pantai Amalfi, dan Riviera Perancis atau Itali pada bulan Julai. Ini termasuk pelayaran , yang juga merupakan usaha niaga cuaca panas.

Ilustrasi vintaj menunjukkan dua lelaki di atas kapal pesiar dengan jaket makan malam gading

Kedua-dua lelaki ini mempunyai idea yang tepat, memakai jaket makan malam putih (benar-benar, gading) semasa pelayaran tropika.

Sejujurnya, putih juga kelihatan terbaik dengan kulit sawo matang kerana kontras, jadi jika anda cerah atau pucat seperti helaian, anda harus mempertimbangkan warna terang lain yang akan memberikan kontras yang lebih baik. Mereka yang mempunyai kulit zaitun, sawo matang atau coklat telah menjadikannya sesuai untuk memakai putih.

Dalam Cuaca Lebih Sejuk atau Mendung

Dalam cuaca mendung, pakaian putih boleh kelihatan tidak pada tempatnya. Walau bagaimanapun, peraturan tidak putih selepas Hari Pekerja palsu, pakaian yang kebanyakannya berwarna putih biasanya dielakkan selepas musim panas kerana apa yang kelihatan hebat pada bulan Ogos kelihatan cerah apabila hari tidak begitu cerah. Putih memerlukan cahaya matahari untuk menjinakkannya dan mengurangkannya. Dalam musim luruh dan musim sejuk , warna diredam seperti zaitun hijau , kelabu , dan coklat adalah lazim dalam alam semula jadi dan sebagai pakaian. Ikut trend bermusim. Ini juga merupakan kebijaksanaan yang baik untuk diikuti kerana cuaca sejuk biasanya membawa hujan dan dengan itu lumpur, salji, dan lumpur, yang semuanya boleh mendatangkan malapetaka pada pakaian putih.

Raphael memakai seluar flanel putih dengan baju sejuk biru, kemeja putih dan tali leher oren

Seluar putih dalam kain flanel yang lebih berat sangat sesuai untuk pakaian musim sejuk

Walau bagaimanapun, anda boleh memakai putih musim sejuk, yang berwarna putih pudar dan bukannya putih tulen, pada hari Disember yang cerah, mungkin sedikit sahaja, biasanya dalam bentuk kain flanel seluar. Apabila bulan Januari tiba, anda mungkin merindui sesuatu untuk mengingatkan anda tentang musim panas, jadi jika ada hari langit biru yang cerah, cuba pakai musim sejuk-putih Seluar panjang . Dengan perubahan iklim global, pasti terdapat hari pertengahan musim sejuk 50 darjah apabila anda boleh melakukannya. Sudah tentu, jika anda bernasib baik untuk tinggal dalam iklim di mana sinaran matahari dan kehangatan adalah banyak sepanjang tahun (Florida datang dalam fikiran), anda boleh memakai putih biasa hampir bila-bila masa anda, sila.

Cara Memakai Putih: Baju Putih

Seseorang mungkin membayangkan bahawa putih asasbaju bajutidak memerlukan banyak perbincangan kerana ia adalah satu item putih yang dimiliki kebanyakan lelaki (tidak termasuk putih tidak boleh disebut ); baju putih adalah standard. Walau bagaimanapun, beberapa maklumat yang kurang diketahui tentang baju putih boleh berguna untuk membantu anda mengekalkan gaya klasik. Pada asalnya, baju putih lengan panjang dengan butang dan kolar yang kita kenal hari ini dilihat sebagai baju dalam , dimaksudkan untuk disembunyikan: oleh itu keperluan untuk memakai kot pinggang dan jaket dan ikatan –apa sahaja untuk menyembunyikan sebanyak mungkin putih. Sekarang ni, kita pakai putih butang-down baju dibuka dengan hanya sepasang seluar , yang akan dilihat oleh nenek moyang kita semasa kita berjalan dengan pakaian dalam.

Napoleon

Baju Napoleon, yang hanya dipakai sebagai seluar dalam walaupun jahitan tangan yang sangat halus

Walaupun kita mungkin memuji piawaian yang lebih santai pada masa kini apabila suhunya 90 darjah, dan kita hanya boleh memakai polo putih dan seluar jeans tanpa kelihatan jijik, beberapa gabungan baju putih dengan seluar dalam masih terpakai hari ini, terutamanya apabila anda memakai menjahit atau berpakaian formal. Apabila anda memakai a tuxedo , sebagai contoh, anda sepatutnya memakai a hitam cummerbund atau abaju pingganguntuk mengelakkan putih baju anda daripada kelihatan di bawah butang bawah jaket anda.

Apabila anda memakai rompi, sama ada sebagai sebahagian daripada tiga helai sesuai atau dalam warna atau corak yang berbeza dengan butang bawah terbuka, seluar anda sepatutnya mempunyai kenaikan yang cukup tinggi untuk mengelak daripada menampakkan putih baju anda di bawah vest anda. Tidak perlu dikatakan bahawa jika anda benar-benar memakai baju dalam putih, ia tidak sepatutnya terdedah pada leher anda. Untuk mengingati peraturan gaya ini, adalah berguna untuk memikirkan warna putih t-shirt sebagai seluar dalam, dan mengikut piawaian tradisional kesesuaian sekurang-kurangnya, anda tidak sepatutnya menunjukkan anda seluar dalam .

Gaya yang pasti don

Gaya yang pasti jangan: baju dalam yang boleh dilihat

Pertimbangan lain yang boleh mengubah pemikiran anda tentang baju putih ialah hakikat bahawa putih boleh menjadi terang dan sejuk kerana kecerahannya, jadi sementara ia berfungsi seperti pesona dengan saman atau kot sukan dalam keadaan sejuk warna (kelabu, biru) jika anda memakai warna yang lebih hangat seperti kot sukan linen hijau atau coklat sut flanel, anda mungkin memilih baju dalam gading atau ecru (putih dengan baju hangat kuning undertone) atau biru muda sebaliknya untuk melembutkan kontras.

Seluar Putih

Selepas berkemeja putih, seluar putih mungkin merupakan item pakaian yang paling biasa seterusnya dalam pakaian lelaki, walaupun penurunan yang ketara dari segi bilangan lelaki yang memakainya. Seluar juga mungkin merupakan barang putih yang paling sukar dipakai dari segi menjaganya agar bersih, yang boleh menyebabkan jarangnya. Pada hujung minggu musim panas yang cerah, suasana Eropah Selatan dicipta dengan memakai pakaian putih kapas seluar, terutamanya apabila dipasangkan dengan kot sukan linen cerah, adalah pemenang.

Seluar putih lebih sukar untuk tempat kerja kerana ia memberikan kenyataan yang kuat dalam hak mereka sendiri; walau bagaimanapun, anda boleh membuatnya pudar kembali, jadi ia hampir menjadi setara dengan baju putih, jika anda menggandingkannya dengan warna jaket yang lebih lembut atau lebih diredam seperti zaitun, coklat atau navy.

Seluar Jaket Cincin Putih

Seluar putih boleh kelihatan agak tenang apabila dipadankan dengan warna yang lebih diredam.

Sudah tentu, tentera laut blazer , terutamanya berdada dua dengan butang emas dan seluar putih, menjadikannya pakaian bertema nautika klasik. Sekarang anda tidak bekerja lagi dan pada bot , sama ada pelayaran bandar, pelayaran dua minggu ke Caribbean, atau kapal layar peribadi anda sendiri. Ini adalah satu-satunya tempat di mana putih (digabungkan dengan pakaian lain, diakui) masih boleh membangkitkan kesedaran kelas dan tuduhan sombong.

Seolah-olah untuk merosakkan semua keseronokan, seluar putih sememangnya menimbulkan bahaya khusus untuk menjadi kotor dengan cepat; kelim akan mudah terkumpul kotoran jalanan dan kerusi boleh menjadi tercemar seketika jika anda duduk di atas kereta bawah tanah atau bangku taman. Kami mempunyai beberapa penyelesaian, bagaimanapun!

Ralph Lauren dalam Blazer Double Breasted Tentera Laut dan Seluar Putih

Ralph Lauren dalam blazer dua dada berwarna navy dan seluar putih lebar, rupa yang menjerit kelas atasan; kereta pun tak sakit. [Kredit Imej: Ralph Lauren ]

Pertama, beli kapas yang boleh dibasuh. Kemudian rawat dan cuci mana-mana kotoran pada penghujung hari atau tidak lama selepas itu. Untuk situasi yang jarang berlaku apabila tanda yang lebih meluas berlaku, walaupun item tersebut mengatakan cucian kering sahaja, anda boleh mencuci tangan kapas putih cina atau masukkannya ke dalam mesin basuh dengan air sejuk pada kitaran lembut. Sudah tentu, anda boleh cucian kering .

Kedua, kurangkan belanja untuk seluar putih. Lebih mudah untuk menikmati memakai seluar putih $189 daripada SuitSupply dan mencucinya sekali-sekala daripada bimbang tentang merosakkan sepasang $800 daripada Salvatore Ambrosi, dipesan lebih dahulu kualiti walaupun.

Selain itu, lakukan langkah berjaga-jaga apabila memakai seluar putih. Sebagai contoh, elakkan duduk terus pada separuh dinding di Pitti Uomo sebelum memastikan ia tidak ditutup dengan abu rokok. Semasa bercuti dan memakai seluar putih, anda mungkin juga membawa risalah, peta, panduan tapak atau dokumen lipat lain, yang boleh digunakan untuk menyapu serpihan sebelum anda duduk (atau, dengan sendirinya, duduk di atasnya). Lebih baik kelihatan agak cerewet daripada merosakkan seluar!

Seluar putih di Pitti Uomo

Lelaki duduk di separuh dinding Pitti Uomo sambil memakai seluar putih dalam cuaca sejuk

Jadi, ya, seluar putih (dan jaket) memang memerlukan tahap kewaspadaan dan penjagaan tambahan tertentu serta ketelitian tambahan. Tetapi, jika anda sudah menjadi jenis lelaki yang menghabiskan masa untuk mendapatkan anda ikat lesung pipit betul-betul atau siapa yang menggilapnya kasut kepada kilauan cermin, ini bukan perkara baharu kepada anda.

Jika ada, ini adalah peluang untuk memperlahankan dan berhati-hati, yang kita perlukan dalam dunia kita yang dipercepatkan. Jika anda bukan jenis yang berhati-hati, maka anda juga berkemungkinan dari aliran pemikiran yang mengatakan bahawa pakaian putih bertujuan untuk menunjukkan beberapa tanda watak, jadi anda juga boleh memakainya dan tidak peduli.

Kegemaran pembaca Gazette untuk pakaian yang disesuaikan juga memudahkan pemakaian seluar putih: walaupun anda duduk di atas sesuatu, anda boleh yakin kerana bahagian belakang anda akan dikaburkan oleh kepak bolong jaket anda apabila anda berjalan-jalan.

Pelapik poket yang boleh dilihat dengan seluar putih

Pelapik poket selalunya kelihatan dengan seluar kapas putih

Isu kedua dengan seluar putih ialah ketelusan relatifnya: kulit telanjang paha anda di mana mereka menyentuh kain biasanya akan kelihatan agak melalui seluar anda. Anda boleh menyelesaikan masalah ini dengan membeli (atau mentauliahkan) seluar putih yang dilapisi hingga ke lutut, tetapi lapisan tambahan yang merangsang haba akan mengalahkan tujuan memantulkan cahaya matahari dengan memakai pakaian putih. Cuba pakai seluar dalam kelabu yang menutupi peha dan sekali lagi bergantung pada anda kot sukan untuk (secara literal) menutup bahagian belakang anda.

poket pelapik adalah cerita lain, kerana ia adalah perkara biasa untuk kelihatan melalui fabrik di hadapan seluar putih. Satu pilihan ialah memotong pelapik dan jahitan menutup sisa, secara profesional atau sebaliknya. Anda akan kehilangan penggunaan poket hadapan, tetapi mereka yang mengutamakan gaya daripada kefungsian enggan memuatkan poket hadapan seluar untuk mengekalkan garisan yang bersih.

Penyelesaian yang mungkin untuk pelapik poket yang boleh dilihat termasuk melapik seluar anda ke lutut atau hanya mengeluarkan pelapik poket.

Penyelesaian yang mungkin untuk pelapik poket yang boleh dilihat termasuk melapik seluar anda ke lutut atau hanya mengeluarkan pelapik poket.

Satu lagi ialah mencari sepasang seluar putih tanpa pelapik poket, sebagai permulaan. Bonobos pernah menjual cina dengan pilihan ini. Kemungkinan terakhir adalah dengan hanya mengikutinya–pelapik poket yang kelihatan adalah sebahagian daripada penampilan musim panas yang saya tidak peduli, seperti linen berkedut. Sekali lagi, bahagian kot sukan linen berkedut anda mungkin menyembunyikan pelapik.

Sut Putih dan Baju Sukan

Ada lelaki atau jenis lelaki tertentu yang boleh memakai sut putih. Anda mungkin berfikir, sebagai contoh, tentang Don Johnson, tetapi pada masa kini, anda tidak semestinya mahu mengingatkan orang ramai tentang Naib Miami sekitar tahun 1984. Pilihan lain adalah untuk mendapatkan lebih banyak wajah Gentleman Selatan ala Tom Wolfe, yang sut putih tanda dagangannya telah menjadi berita sejak kematiannya; kesannya boleh serupa dengan memakai seersucker .

Perlu diingatkan, bagaimanapun, bahawa Wolfe telah berkata dia memakai pakaian putih pada mulanya untuk mendapat perhatian sebagai wartawan. Orang ramai akan melihatnya dalam kerumunan wartawan lain dan menjawab soalannya. Yakinlah, anda juga akan diperhatikan dalam sut putih. Tambahan pula, anda ingin mengelak daripada dilabel lelaki yang meniru Tom Wolfe. Lebih selamat dan lebih mudah untuk ditarik ialah sut berwarna putih pudar atau krim, dalam beberapa fabrik cuaca panas seperti kapas atau linen , tetapi lebih selamat ialah melindung nilai pertaruhan anda dan mengurangkan separuh risiko dengan hanya memakai bahagian atas sahaja.

Wartawan Tom Wolfe, dalam sut putih tandatangannya, menerima Pingat Seni dan Kemanusiaan daripada Presiden George W. Bush

Wartawan Tom Wolfe, dalam sut putih tandatangannya, menerima Pingat Seni dan Kemanusiaan daripada Presiden George W. Bush

Kot sukan putih memberikan peluang terbaik untuk menonjolkan baju berwarna, seperti baju biru muda atau mungkin baju kotak-kotak berwarna navy dan putih. Elakkan baju berwarna gelap kerana kontras akan menjadi terlalu kuat, dan anda akhirnya akan membangkitkan John Travolta dalam Demam malam Sabtu .

Jaket Putih Di Laut 4

Jaket putih yang dipakai di laut dengan baju biru

Ya, anda boleh memakai baju putih tulen dengan jaket putih, sama ada kot sukan linen untuk musim panas atau jaket makan malam, tetapi untuk melakukan ini dengan jayanya, anda ingin mencipta sedikit kontras atau pembezaan antara kedua-dua anda. lapisan . Pada tahap tertentu, ini akan menjadi semula jadi kerana tiada dua kulit putih yang betul-betul serupa; perbezaan dalam bahan akan membentangkan kecerunan putih yang berbeza. Tambahan pula, kebanyakan jaket putih sebenarnya berwarna putih pudar sejak linen dan bulu tidak boleh dicelup kepada putih tulen kerana minyak semula jadi dan sifat keseluruhan gentian.

Jadi, baju putih anda akan sentiasa lebih putih daripada jaket anda. Walau bagaimanapun, anda boleh menekankan lagi perbezaan dengan memakai baju putih dengan sedikit kilauan (seperti Oxford diraja) atau corak halus, seperti hujung-hujung, kepar atau tulang herring.

Kemeja herringbone putih

Kemeja putih dengan corak halus boleh membantu membezakannya jika anda memakai jaket putih bersama-sama dengannya.

Sama ada anda mendapat warna putih pudar sesuai atau jaket putih, adalah penting bahawa pilihan anda sesuai dengan anda. Jika ia sudah terlalu besar ia akan kelihatan lebih besar pada anda kerana pakaian putih memantulkan kembali banyak cahaya kepada penonton; ia adalah soal optik.

8 Rahsia Kot Sukan Musim Panas yang Hebat

Baca Artikel

Putih untuk Pakaian Formal

Walaupun pakaian malam biasanya dikaitkan dengan Black Tie, yang jaket makan malam dipakai oleh James Bond karya Sean Connery dalam Jari emas telah menjadi inspirasi bagi mereka yang ingin menyuntik putih–baik, gading, sebenarnya–ke dalam pakaian formal. Lazimnya jaket makan malam berwarna putih kelihatan dalam suasana tropika majlis perkahwinan atau pelayaran berhampiran khatulistiwa.

Sean Connery sebagai James Bond memakai jaket makan malam putih dengan boutonniere carnation merah

Sean Connery sebagai James Bond memakai jaket makan malam putih dengan boutonniere carnation merah

Dalam filem Bond, ia dipakai dengan pelbagai cara di Bahamas, Maghribi, India, dan Amerika Latin; iklim panas adalah penting. Walaupun jaket makan malam putih mungkin dipakai oleh sesetengah orang dalam cuaca panas di mana-mana sahaja, seperti opera musim panas luar di UK, ia biasanya dilihat oleh orang puritan sebagai tidak pada tempatnya.

Preston memakai jaket makan malam gading à la James Bond.

Preston memakai jaket makan malam gading à la James Bond.

Jika anda memakainya, kolar selendang lebih disukai daripada lapel puncak, kerana selendang itu lebih sesuai dengan sifat santai jaket putih; poket masih perlu dipancutkan daripada kepak. Bahan pilihan anda mestilah bulu lembut walaupun versi kapas atau linen boleh didapati, kerana bahan ini akan kusut dan berkedut. Lihat panduan kami untuk jaket makan malam untuk lebih spesifik tentang versi putih.

Panduan Tali leher Hitam Jaket Makan Malam

Baca PANDUAN

Aksesori Pakaian Lelaki Putih

Selepas baju putih, barang putih penting lain yang dimiliki kebanyakan lelaki ialah segi empat sama poket linen putih, yang kehadirannya bertujuan untuk menyelaraskan dengan baju putih tersebut dalam semua keadaan: dengan tux, sut atau kot sukan. Untuk aksen putih tambahan, melampaui idea tentang segi empat sama poket dan gunakan warna putih boutonniere bunga, seperti a carnation putih , mawar atau edelweiss (untuk sesuatu yang berbeza), semuanya boleh didapati dari Fort Belvedere.

Botonnieres putih Fort Belvedere

Hanya beberapa daripada banyak gaya boutonniere yang ditawarkan di Fort Belvedere Shop.

Edelweiss Boutonniere pada latar belakang putih

Kubu Belvedere

Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

berbelanja di sini Bunga Carnation Sutera Boutonniere Bunga Kubu Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Carnation Sutera Boutonniere Bunga Kubu Belvedere

berbelanja di sini Semburan Ivory Rose Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Semburan Ivory Rose Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

berbelanja di sini

putih tali leher lebih jarang tetapi boleh menonjol sebagai sesuatu yang berbeza, sekali lagi, terutamanya dalam cuaca panas dan cerah. Ia bukan yang paling mudah ditemui tetapi biasanya sutera putih yang dicetak dengan motif geometri kecil dalam warna lain. Ini cukup tajam untuk dijadikan ikatan istiadat atau perkahwinan tetapi juga boleh dipakaikan, mungkin dengan kot sukan linen biru. Seperti semua tali leher berwarna terang, pertimbangan utama ialah memastikan ia menonjol secara visual daripada baju anda, jadi tali leher putih boleh mencadangkan memakai baju biru muda dan bukannya putih lain. Atau, anda boleh menipu dan pergi dengan tali leher gading . Ingatlah untuk tidak terlalu gelap dengan baju anda untuk mengelakkan pakaian kelihatan tidak elegan.

Tali leher sutera putih dengan motif geometri

Tali leher sutera putih akan tetap menonjol berbanding baju kapas putih.

Sama seperti setiap lelaki dinasihatkan untuk memiliki a segi empat sama poket linen putih , dia juga diberi amaran supaya tidak memakai pakaian putih stokin . Ini tidak sepatutnya menjadi peraturan yang ketat, kerana ia dibentangkan sebagai cara untuk menghalang orang daripada memakai putih Gim stokin di luar tetapan olahraga. Stokin pakaian putih adalah berbeza. Dalam situasi di mana anda tidak boleh memakai stokin halimunan potongan rendah dengan seluar putih, apakah lagi yang akan anda pakai? Ini lebih benar untuk seluar flanel putih musim sejuk. Stokin pakaian putih adalah lebih sukar untuk didapati daripada tali leher putih tetapi sepasang atau dua dalam kapas atau linen harus menjadi sebahagian daripada almari pakaian anda jika anda memiliki seluar putih.

Stokin pakaian putih Pantherella

Stokin pakaian putih Pantherella

Kasut putih

Meneruskan kasut, kasut putih adalah pilihan yang kurang dihargai kasut musim panas . Menariknya, lebih ramai lelaki akan memakai kasut putih (dengan stokin gim putih yang disebutkan di atas) daripada kasut pakaian putih. Pilihan klasik Amerika ialah wang putih. Pembaca pada usia tertentu akan mengingati The White Buck Kid, penyanyi Pat Boone, yang terkenal dengan kasut ini, tetapi ia dikaitkan secara lebih luas dengan gaya trad . Seperti namanya, mereka diperbuat daripada kulit rusa putih atau kulit bucks, dan perkara yang baik tentang mereka ialah jika mereka tercalar atau tertekan, itu adalah bahagian yang diharapkan dari watak mereka.

kasut kulit buckskin putih

Kalau nak campur putih dengan rona lain boleh cuba penonton sebaliknya. Ditakrifkan hanya sebagai kasut dua tona, biasanya Oxfords atau derbies dengan hujung sayap dan broguing, penonton ialah pilihan yang mempamerkan dengan daya tarikan vintaj yang boleh dipadankan dengan pakaian lelaki klasik lain seperti baju kolar tab dan pin kolar . Oleh itu mereka juga lebih formal daripada dolar.

Raphael dalam pakaian kasual dengan sepasang kasut penontonnya

Raphael dalam pakaian kasual dengan sepasang kasut penontonnya

Kesimpulan

Selepas membaca tentang banyak kemungkinan untuk memakai putih, mudah-mudahan, anda akan cuba menambah lebih banyak warna ini pada almari pakaian anda, dan bukan hanya dalam bentuk baju putih lain atau segi empat sama poket. Putih merangkumi semangat musim panas , dan dalam cuaca sejuk, anda masih boleh memakai putih musim sejuk pada hari yang cerah untuk menceriakan musim. Anda perlu bersikap agak terbuka untuk memakainya, terutamanya dalam budaya kasual kami yang menjemukan, tetapi jika anda berpakaian kemas, anda akan tetap menonjol, jadi tambahkan sedikit kepanasan individu dan pakai baju putih dengan berani.

Bagaimana anda memakai putih? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Rundown Pakaian

Hari ini, pakaian saya menggabungkan warna putih di pelbagai lokasi; yang paling ketara, sudah tentu, adalah seluar putih saya, yang daripada Brooks Brothers . Ia diperbuat daripada kapas dan lapisan dalamannya dalam warna putih pudar, jadi ia akan menjadi kurang kelihatan dari luar.

Baju saya hari ini juga dari Brooks Brothers dan ia adalah model Winchester; bermakna walaupun badannya berwarna biru muda, kolar dan lengannya berwarna putih. Ke dalam belenggu itu saya telah memasukkan kancing simpul penumbuk monyet perak bersalut emas kuning kami dari Fort Belvedere, yang selaras dengan emas butang pada blazer navy saya – pelengkap semula jadi kepada seluar putih saya.

Kasut saya dalam warna sederhana coklat muda dan ia derbies bersayap menampilkan reka bentuk kulit tenunan untuk memberikan rasa musim panas.

Preston dalam pakaian yang dibentuk berdasarkan warna putih.

Preston dalam pakaian yang dibentuk berdasarkan warna putih.

White Initial Pocket Square - Sulaman Tangan di Itali

Kubu Belvedere

White Initial Pocket Square – Sulaman Tangan di Itali

BELI SEKARANG Velvet Edelweiss Boutonniere Bunga Lubang Butang Kota Belvedere

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Edelweiss Boutonniere

LAWATI KEDAI Manset Simpul Penumbuk Monyet - Vermeil Sterling Perak Bersalut Emas Kuning

Kubu Belvedere

Manset Simpul Penumbuk Monyet – Vermeil Sterling Perak Bersalut Emas Kuning

BERBELANJALAH SEKARANG Stokin Tentera Laut dengan Jam Biru dan Putih dalam Kapas - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Stokin Tentera Laut dengan Jam Biru dan Putih dalam Kapas

BELI SEKARANG

Tali leher busur vintaj saya juga datang dari Brooks Brothers dan ia dalam warna kuning krim yang menampilkan corak mikro yang sangat kecil seperti paisley. Dan oleh kerana kami mempunyai banyak perbincangan tentang pakaian dalam sebelum ini, saya boleh menyebut kedua-dua ampaian biru laut saya, yang selaras dengan jaket saya tetapi tidak benar-benar dimaksudkan untuk dilihat, dan pakaian sebenar saya.

Kedua-dua baju dalam saya, yang berwarna kelabu, dan saya seluar dalam diri mereka dalam warna biru muda bertujuan untuk mengharmonikan secara kasar dengan warna kulit saya sendiri dan tidak mudah dilihat di bawah mana-mana pakaian putih saya.

Aksesori saya yang tinggal hari ini semuanya dari Fort Belvedere dan ia termasuk stokin saya, yang berwarna biru laut dengan reka bentuk jam putih untuk diselaraskan dengan baik dengan seluar dan blazer; boutonniere saya, iaitu edelweiss dalam warna putih pudar dengan ton biru halus; dan segi empat sama poket saya, yang memakai linen putih, menampilkan monogram P.

Seperti yang dinyatakan, ini adalah pakaian musim panas klasik dan pakaian yang sesuai dengan a bot jerami , jadi saya telah membawa satu hari ini juga. Dan sudah tentu, untuk semua aksesori Fort Belvedere yang saya pakai hari ini, serta pelbagai jenis aksesori lelaki klasik yang lain, anda boleh melihat Kedai Fort Belvedere .