Cara Membeli Humidor untuk Cerutu Dalam Talian

humidor cerut

Kami telah berbincang cerut , pelembap dan aksesori panjang lebar. Dalam panduan ini, kami akan memberi tumpuan kepada cara membeli humidor untuk cerut anda dan perkara yang perlu dicari dalam bekas cerut.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Mencari Humidor Sempurna Anda
  2. Perkara yang Perlu Diperhatikan Dalam Humidor
  3. Petua dan Trik Akhir
  4. Pelembap yang Disyorkan
  5. Kesimpulan
Humdor art deco yang cantik dari Dunhill

Humdor art deco yang cantik dari Dunhill

Mencari Humidor Sempurna Anda

Jika anda belum membaca kami panduan humidor , ia akan mengajar anda asas cara menyediakan dan menyelesaikan masalah humidor anda. Perkara yang tidak kami bincangkan ialah cara memilih humidor dan perkara yang perlu dicari.Apabila anda bersedia untuk membeli humidor, terdapat beberapa faktor utama yang perlu anda pertimbangkan:

  1. Berapa banyak cerut yang anda merancang untuk menyimpan di dalamnya?
  2. Di manakah humidor akan diletakkan?
  3. Berapa banyak cerut yang berbeza akan berada di dalam humidor?
  4. Apakah jenis humidor yang anda mahukan?
  5. Berapa banyak yang anda mahu belanjakan?
Berjalan dalam humidor untuk pengumpul terbaik

Berjalan dalam humidor untuk pengumpul terbaik

Berapa Banyak Cerutu Yang Anda Rancang untuk Simpan Di Dalamnya?

Ini mungkin faktor yang paling penting bersama-sama dengan jenis cerut yang anda bercadang untuk menyimpan. Peraturan biasa adalah sentiasa membeli humidor yang lebih besar daripada kapasiti cerut yang anda rancang untuk simpan di dalamnya.

Untuk mendapatkan suhu dan kelembapan yang ideal, humidor harus mempunyai ruang untuk bernafas. Maksudnya ialah anda tidak mahu menimbun cerut anda tinggi kerana ia menghalang aliran udara di dalam humidor yang menjejaskan prestasinya. Perubahan kecil dalam kelembapan dan suhu boleh memberi kesan ketara kepada koleksi cerut anda, dan memandangkan cerut mahal, anda tidak mahu mengambil risiko merosakkan koleksi anda. Satu kes kumbang cerut akan cepat merosakkan hari anda.

Humdor meja hujung

Humdor meja hujung

Kebanyakan humidor diiklankan mengikut kiraan. Maksudnya ialah humidor akan disertakan dengan kiraan cerut yang disyorkan. Banyak yang mempunyai julat, dan yang anda pertimbangkan mungkin mengatakan 50-75 cerut, 100-150 cerut, 300 cerut atau 1000 cerut. Biasanya, humidor besar yang menyimpan ratusan atau ribuan cerut tidak akan menawarkan julat tetapi sebaliknya akan mengiklankan kapasiti maksimum yang disyorkan. Sudah tentu, kapasiti ini bergantung pada teknologi yang anda buat keputusan untuk melengkapkan humidor anda, dan itu perlu diambil kira. Pelembap kecil dan hygrometer analog akan mengambil ruang yang jauh lebih sedikit daripada Cigar Oasis Smart Humidor yang saya gunakan dalam humidor saya.

Pelembap meja kopi klasik

Pelembap meja kopi klasik

Di Mana Humidor Akan Diletakkan

Ini adalah soalan penting yang tidak diambil kira oleh ramai perokok cerut baru. Melainkan anda tinggal dalam persekitaran yang stabil seperti California, humidor anda akan bertindak balas terhadap pelbagai perubahan dalam persekitaran. Contoh yang sempurna ialah jika anda tinggal di rumah lama di Kanada, anda akan menghadapi risiko kelembapan menurun pada bulan-bulan musim sejuk. Ini adalah masalah yang dihadapi di seluruh dunia dan boleh dikurangkan dengan beberapa cara yang berbeza seperti menggunakan gelas tembakan dengan air suling, larutan, boveda bungkus , manik kelembapan atau sistem pelembapan elektronik seperti Oasis cerut . Walau bagaimanapun, ia masih memerlukan penyelenggaraan dan oleh itu memilih humidor berdasarkan tempat anda bercadang untuk menyimpannya boleh menjadi yang paling penting. Adalah idea yang baik untuk mencuba dan mengambil kira mana-mana peralatan tambahan yang anda perlukan untuk menghidupkan humidor dan memastikannya paras. Apabila anda menambahkan teknologi pada humidor, anda menggunakan ruang yang sebaliknya boleh digunakan untuk menyimpan cerut. Sekali lagi, ini adalah salah satu sebab mengapa anda harus sentiasa mempertimbangkan humidor dengan kapasiti yang lebih besar daripada apa yang anda rancang untuk digunakan sebenarnya.

Ini juga bermakna mencari humidor yang sesuai untuk ruang anda. A pelembap dada atau humidor meja kopi mungkin sesuai untuk rumah anda, tetapi jika anda bercadang untuk menyimpan humidor di pejabat anda, anda mungkin perlu mempertimbangkan a humidor desktop yang lebih kecil itu tidak perlu dipalamkan. Cuba dan bayangkan pelembap dalam ruang dan kemudian faktor dalam sebarang isu yang mungkin perlu anda hadapi. Pelembap yang dikendalikan analog di atas meja anda mungkin hebat pada musim panas tetapi pada musim sejuk adakah anda perlu memasangkannya dan menggunakan pelembap elektronik untuk memastikan tahap konsisten?

Humdor Cohiba dengan laci untuk memisahkan cerut

Humdor Cohiba dengan laci untuk memisahkan cerut

Berapa Banyak Cerutu Berbeza Akan Disimpan Dalam Humidor

Bagi kebanyakan peminat cerutu, memilih cerut yang sesuai dengan tangan adalah salah satu bahagian terbaik menghisapnya. Ramai lelaki akan memilih cerutu mereka berdasarkan masa hari, mood mereka, aktiviti atau makanan atau minuman yang mereka ingin pasangkan. Bagi kebanyakan perokok, idea untuk mempunyai humidor yang penuh dengan rasa lembut, sederhana dan cerut berbadan penuh adalah kebahagiaan yang teramat. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingat bahawa jika cerut tidak dipisahkan, profil perisa dan aroma kadangkala boleh digabungkan dengan cerut lain, dan itu jarang ideal. Oleh itu, jika anda suka membeli pek sampel atau boleh menyimpan pelbagai cerut, adalah penting untuk mengambil kira berapa banyak jenis cerut yang anda akan simpan. Ini mungkin bermakna membeli a humidor yang lebih besar dengan berbilang laci dan petak berasingan. Itu atau mungkin bermakna melabur dalam dua humidor yang lebih kecil. Walau apa pun, ini adalah faktor kedua paling penting yang patut dipertimbangkan kerana ia boleh memberi kesan drastik kepada koleksi anda dan pengalaman menghisap cerut.

Humdor yang besar

Humdor yang besar

Apakah Jenis Humidor yang Anda Mahukan?

Ini tidak semestinya bermaksud kemasan atau reka bentuk, tetapi kategori humidor. Kebanyakan humidor akan datang dalam pelbagai kemasan kayu seperti ceri gelap, walnut atau birch ringan. Anda boleh menemui banyak gaya yang berbeza dan juga bentuk dan bahan yang berbeza yang digunakan untuk mencipta pelbagai jenis humidor.

Dalam kes ini, perkara yang anda ingin pertimbangkan ialahdi mana humidor akan diletakkandanberapa banyak bilik yang anda adauntuk ia. Sudah tentu, mungkin bagus untuk mempunyai bilik pelembab udara tetapi bagi kebanyakan kita, itu bukan kemungkinan. Oleh itu, anda ingin memutuskan di mana humidor akan pergi di dalam bilik.

Adakah anda mahu humidor desktop yang boleh diletakkan di atas meja anda di tempat kerja atau di mantel di atas perapian anda ?

Adakah anda lebih suka meja kopi yang terbuka untuk mendedahkan humidor di bawahnya?

Mungkin meja sisi atau dada yang mempunyai berbilang laci untuk koleksi cerut anda? Itu atau mungkin anda menikmati merokok semasa memandu ke tempat kerja . Terdapat pelbagai pelembap lembap yang tersedia untuk kereta anda, dan jika anda memiliki Rolls Royce, anda juga boleh mendapatkan pelembap tersuai yang dibina ke dalam petak sarung tangan. Kebanyakan ahli tembakau akan menyimpan pilihan pelembap udara yang agak luas, tetapi anda juga boleh mendapatkan beberapa harga terbaik dalam talian. Terdapat banyak jenis humidor dalam pelbagai saiz dan gaya. Terpulang kepada anda untuk menentukan jenis yang paling sesuai untuk anda. Kemudian anda boleh memilih gaya.

Pelembap desktop Davidoff yang indah

Pelembap desktop Davidoff yang indah

Berapa Banyak Anda Ingin Belanja?

Setiap orang mempunyai belanjawan, dan bukan rahsia lagi bahawa humidors boleh didapati kurang daripada $50 atau untuk beribu-ribu ringgit . Selalunya ia bergantung kepada bahan yang digunakan dan kualiti ketukangan, tetapi harga juga berdasarkan saiz humidor dan jenama. Bagi kebanyakan perokok, humidor dalam julat di bawah $500 adalah lebih daripada mencukupi. Sesetengah pemurni mungkin berpendapat bahawa ia tidak memberikan pelembapan yang sama seperti pelembap yang lebih mahal, tetapi selagi ia diperbuat daripada cedar Sepanyol yang tidak akan meledingkan, mengekalkan kelembapan yang konsisten dan mempunyai pengedap yang ketat, koleksi anda sepatutnya baik. Sudah tentu, anda boleh memilih untuk berbelanja lebih pada humidor dan menganggap humidor sebagai karya seni di rumah atau pejabat anda.

Humdor balang yang murah

Humdor balang yang murah

Perkara yang Perlu Diperhatikan Dalam Humidor

Kami telah membincangkan saiz dan bercakap secara ringkas tentang kepentingan mengasingkan pelbagai jenis cerut. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa faktor lain yang perlu anda pertimbangkan semasa membeli humidor.

Humdor buatan sendiri adalah kraf, bukan humidor.

Terdapat ramai orang yang menjual mereka humidor buatan sendiri yang mereka buat dengan tangan di bengkel rumah mereka. Walau bagaimanapun, dengan pelembap ini, jarang sekali anda akan gembira. Sudah tentu, ia mungkin menarik untuk dilihat, tetapi melainkan mereka adalah pengeluar humidor yang bereputasi, anda menghadapi risiko humidor tidak mempunyai pengedap yang ketat atau mempunyai poket tempat udara boleh masuk atau keluar. Melainkan humidor direka dengan mahir, anda tidak akan dapat menjamin tahap kelembapan dan akan berisiko merosakkan cerut anda.

Humdor Davidoff kecil dengan gunting cerut

Humdor Davidoff kecil dengan gunting cerut

Pastikan ia mempunyai pengedap yang ketat.

Pelembap udara yang terbaik mempunyai pengedap kedap udara yang menghalang kelembapan daripada keluar dan udara daripada masuk. Cara terbaik untuk memastikan pengedap yang baik adalah dengan membeli humidor daripada pengilang yang bereputasi sahaja dan membelinya yang baru. Anda selalunya boleh mencari pelembap udara terpakai di kedai-kedai berjimat cermat atau dalam talian, tetapi melainkan anda boleh menguji meterai, anda menghadapi risiko ia hanya menjadi kotak simpanan yang kelihatan cantik, anda boleh menyimpan alat tulis atau aksesori anda. Untuk memeriksa pengedap, buka humidor kira-kira separuh jalan dan kemudian tutup dengan cepat. Jika ia mempunyai pengedap yang ketat, anda harus mendengar bunyi berdesir atau sedutan semasa menutup. Jika tidak, teruskan membeli-belah. Satu lagi cara untuk menguji meterai adalah dengan meletakkan wang dolar di dalam humidor, jadi separuh daripadanya melekat. Apabila humidor ditutup, ia sepatutnya sukar untuk mengeluarkan bil. Jika ia tergelincir keluar dengan mudah, itu adalah petunjuk yang cukup baik bahawa humidor tidak mempunyai pengedap yang ketat.

Jika anda tidak boleh mewajarkan membelanjakan ratusan atau ribuan dolar untuk humidor, terdapat barisan pelembap dengan harga lebih rendah yang mengiklankan nama bertanda dagangan yang dipanggil teknologi Sure-Seal. Walaupun nampaknya terdapat banyak jenama yang menawarkan ini, sebenarnya semua jenama ini berada di bawah payung satu syarikat yang menjadikan humidor ini dipanggil Pengimport Kualiti. Pelembap udara ini selalunya disunting oleh pemurni yang yakin bahawa hanya pelembap paling mahal yang layak, tetapi hakikatnya saya masih memiliki beberapa pelembap ini dan ia kerap mengatasi pelembap yang lebih mahal dalam koleksi saya. Ini menjadikan mereka pilihan yang sempurna untuk lelaki dengan bajet atau mereka yang baru mula mengembangkan koleksi dan minat mereka terhadap cerut.

Pemisah cedar Sepanyol menyimpan cerut dipisahkan

Pemisah cedar Sepanyol mengasingkan cerut2016

Cedar Sepanyol adalah Kemestian

Bahan yang digunakan untuk membuat humidor cerut adalah luas. Anda boleh menemui humidor yang diperbuat daripada kayu yang cantik, pelbagai logam atau kaca, marmar, kulit atau plastik. Sebagai pemilik beberapa pelembap, saya ada yang dibuat daripada ceri, oak dan walnut. Di luar, mereka semua kelihatan berbeza, tetapi di dalam, mereka hampir sama.

Setiap humidor berkualiti harus mempunyai lapisan dalaman yang diperbuat daripada cedar Sepanyol. Sebabnya ialah bahan lain akan meledingkan di bawah tahap kelembapan yang tinggi. Cedar Sepanyol adalah salah satu bahan yang tidak. Ia boleh menahan kelembapan yang konsisten, tetapi ia juga mempunyai faedah lain yang sering diabaikan: Tidak seperti logam, plastik dan kayu lain, cedar Sepanyol tidak mengubah rasa cerut. Banyak bahan lain akan mengubah rasa dan kualiti dari semasa ke semasa. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk memastikan humidor anda dipenuhi dengan cedar Sepanyol dan tiada bahan lain digunakan di bahagian dalam humidor.

The Cigar Oasis Smart Humidor

The Cigar Oasis Smart Humidor

Petua dan Trik Akhir

Kebanyakan humidor akan mempunyai harga yang agak standard di seluruh papan. Tidak kira jika anda membeli humidor daripada satu tembakau atau yang lain. Untuk sebahagian besar, harga akan serupa. Oleh itu, satu cara untuk menjimatkan wang adalah dengan mencari humidor dalam talian atau membelinya terus daripada pengilang. Teknik lain ialah meminta pelembap yang tidak sempurna yang tidak mengorbankan kualiti, tetapi mungkin mempunyai serpihan pada kayu atau calar yang tidak mengganggu kualiti.

Pelembap yang sempurna untuk kabin atau rumah tasik

Pelembap yang sempurna untuk kabin atau rumah tasik

Liebherr XS-200 Freestanding Humidor – $3,141

Dibuat di Austria, humidor berdiri bebas ini boleh menempatkan 400+ cerut dalam dwi laci pembentangannya atau pada dua rak cedar Sepanyol boleh laras. Ia mempunyai pintu kaca berpenebat yang melindungi cerut daripada sinaran UV dan bukan sahaja mengunci pintu, tetapi ia mempunyai penggera untuk memaklumkan anda jika seseorang membukanya tanpa kebenaran anda. Ia juga mempunyai penggera kedua yang memantau suhu dan kelembapan humidor. Ia adalah pelembap paparan digital terkawal sentuhan dengan beberapa pilihan pelarasan suhu dan kelembapan. Tekan di sini untuk membelinya.

Davidoff Edisi Terhad Voyager - $2,425

Dibalut dengan burung unta yang lembut, humidor dari pembuat cerut dan aksesori terkenal ini adalah kemuncak mana-mana koleksi penggemar. Humdor desktop klasik yang berfungsi dengan baik di pejabat atau di rumah anda, ia adalah salah satu daripada edisi terhad hanya lima puluh keping yang pernah dibuat. Klik di sini untuk mendapatkan humidor ini.

Humidor Persekitaran Daniel Marshall - $575

Humdor hitam matte yang cantik ini sesuai dengan segala-galanya. Mampu memuatkan sehingga 125 cerut, ia mempunyai dua pembahagi berasingan yang sesuai untuk menyimpan pelbagai gaya tembakau. Tidak seperti perkakasan tembaga standard, humidor ini menggunakan penyaduran emas pada engsel, kunci dan kunci. Tekan di sini untuk membeli humidor ini hari ini.

Humidor Cerutu Tuscany - $66.99

Salah satu pelembap teknologi Sure-Seal yang disebutkan di atas, pelembap khusus ini dihantar kepada saya oleh Dave Sabot dan Kayla Becker di CheapHumidors.com.

Tidak banyak penjual tembakau dalam talian yang saya percayai seperti kedai cerut tempatan saya. Walau bagaimanapun, CheapHumidors.com adalah salah satu daripadanya. Saya pada asalnya dirujuk kepada mereka kira-kira enam tahun lalu oleh bekas majikan yang membeli semua cerut dan aksesorinya daripada mereka. Saya segera jatuh cinta. Perkhidmatan ini sentiasa fenomenal, produk yang saya pesan dan terima sentiasa sampai seperti yang diiklankan dan harga mencerminkan nama syarikat. Humdor ini selalu dijual pada harga $100 di peruncit lain. Ia adalah pelembap cerut 120 yang dilengkapi dengan higrometer analog tembaga, pelembap segi empat tepat yang besar dan dulang cedar Sepanyol dengan pembahagi dan dua pembahagi yang lebih besar untuk petak bawah. Bahagian bawah humidor mempunyai lapisan rasa yang bagus untuk diletakkan pada perabot kayu keras saya. Ia juga mempunyai perkakasan bersalut emas seperti humidor dan pemegang Daniel Marshall yang membolehkannya dialihkan dengan mudah. Sejak menerimanya, saya tidak mengalami sebarang masalah dengan tahap kelembapan dan suhu walaupun saya menukar pelembap dan higrometer yang menjadi standard dengan Cerutu Oasis Smart Humidor yang sangat saya syorkan. Klik di sini untuk membeli humidor ini.

Kesimpulan

Satu-satunya tujuan humidor adalah untuk menempatkan cerut anda dalam persekitaran yang bersih yang mengekalkan tahap kelembapan yang konsisten sekitar 70%. Tidak kira sama ada anda membelanjakan $30 atau $30,000 asalkan ia melakukan kerja itu. Selepas itu, semuanya mengenai estetika.

Di manakah anda mendapat humidor anda?