Cara Mengikat Kravat Perkahwinan Atau Ascot Formal Untuk Pakaian Tradisional Pagi Yang Betul

cara mengikat cravat perkahwinan berskala

Ketahui cara mengikat ascot pakaian harian formal yang juga dikenali sebagai cravat. Ia adalah item dengan estetika yang sangat vintaj dan ia sangat popular di Britain. Kita masih boleh melihat dipakai untuk majlis perkahwinan, atau di Royal Ascot apabila orang memakai pakaian pagi dengan topi atas dan jenis Ascot yang sesuai.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Apakah Perbezaan Antara Ascot Formal Dan Ascot Kasual?
 2. Dua Cara Untuk Mengikat Ascot
 3. Cara Popular
 4. Cara Tradisional
 5. Rundown Pakaian
Klik Di Sini Untuk Belajar Cara Mengikat Ascot Kasual

Apakah Perbezaan Antara Ascot Formal Dan Ascot Kasual?

bentuk

Satu perkara yang menonjol serta-merta ialah bentuknya. Yang formal Ascot agak lebar dan mempunyai jalur nipis yang konsisten di tengah yang merupakan sesuatu yang akan berada di leher anda. Pada asasnya, ia mempunyai bentuk yang sama pada kedua-dua hujungnya. Ascot kasual adalah serupa dalam bentuk, namun, ia biasanya mempunyai sejenis ikat leher yang dilipat yang dipakai di leher.

Kraf Ascot Tradisional Sutera Hitam dan Perak untuk Dipakai Pagi - Fort Belvedere

Kraf Ascot Tradisional Sutera Hitam dan Perak untuk Pakaian Pagi – Fort BelvedereInterlining

Perbezaan lain ialah ascot kasual hanyalah sutera dan tiada jalinan. Sebaliknya, ascot formal yang sesuai adalah lebih kaku kerana anda mahu ia memegang bentuk dan lipatan simpulan yang anda inginkan kerana itu, ia adalah sutera dengan jalinan yang menjadikannya lebih tebal dan lebih teguh dari segi mengekalkan bentuknya .

Dipakai Sempurna Dengan Kolar Sayap

Satu lagi perbezaan penting ialah ascot kasual dipakai di dalam baju anda dan ia muncul dari bawah kolar baju atas anda yang tidak berbutang dan ascot pakaian harian formal dipakai dengan sempurna dengan kolar sayap.

Tuan-tuan-di-Royal-Ascot-in-Morning-Coats dengan But Balmoral dan But Button

Tuan-tuan di Royal Ascot in Morning Coats dengan Kasut Balmoral dan But Butang

Ascot Fort Belvedere diperbuat daripada sutera perkahwinan Itali berkualiti tinggi dan oleh itu ia adalah item yang sempurna untuk majlis rasmiperkahwinanatau sehari di Ascot Diraja pada perlumbaan. Jika anda mahu, anda boleh menyimpan segala-galanya di tempatnya dengan pin kayu. Ascot formal mungkin merupakan sekeping sutera yang paling formal baju leher yang anda boleh pakai dan anda boleh menariknya dengan cara yang betul. Ia sangat elegan dan tidak bagus. Sesetengah orang menyukai bakat Victoria kerana ia sangat popular di sekitar Fin De Siècle dan hari-hari awal abad ke-20.

Kraf Ascot Tradisional Sutera Jalur Hitam dan Perak untuk Dipakai Pagi - Fort Belvedere

Kraf Ascot Tradisional Sutera Jalur Hitam dan Perak untuk Dipakai Pagi – Fort Belvedere

Dua Cara Untuk Mengikat Ascot

Yang pertama adalah yang lebih popular yang kebanyakannya dilihat di pesta perkahwinan. Ia pada asasnya seperti a empat di tangan hanya dengan sedikit penyesuaian. Jika anda berpendapat bahawa Ascot formal adalah terlalu mahal untuk anda, anda boleh mendapatkan tetap kami ikatan tiga kali ganda dalam sutera perkahwinan yang sama di kedai kami juga, sila lihat. Sudah tentu, jika anda memutuskan untuk menggunakan ascot formal, anda sentiasa mahu menggunakan kolar bersayap yang boleh ditanggalkan dan bukan dengan kolar turndown. Ia hanya akan kelihatan ganjil.

Cara Popular

Cara Popular

Foto Ascot Formal dalam Jalur Perkahwinan Perak Hitam Menenun Sutera Jacquard untuk Kot Pagi - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Ascot Formal dalam Jalur Perkahwinan Perak Hitam Menenun Sutera Jacquard untuk Kot Pagi

berbelanja di sini Foto Sutera Bunga Boutonniere Blue Cornflower Boutonniere

Kubu Belvedere

Blue Cornflower Boutonniere Sutera Bunga Lubang Butang

berbelanja di sini Foto Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

Kubu Belvedere

Pocket Square dengan Monogram Initial

berbelanja di sini
 1. Cari label di tengah-tengah ascot formal dan letakkan dengan kuat di belakang leher anda.
 2. Anda tidak mahu kedua-dua belah berada pada panjang yang sama supaya anda menarik bahagian kanan sehingga lebih kurang 4 hingga 5 inci lebih panjang iaitu kira-kira 10 hingga 12 setengah sentimeter. Sebaik-baiknya, anda mahu ascot formal menjadi sangat lebar di sebelah kiri dan sangat langsing di sebelah kanan.
 3. Sekarang anda mengambil hujung nipis dari kanan, lipat menyerong ke atas kiri, dengan tangan kiri anda ambil bahagian yang anda hanya lipat dan bawa kembali ke bahagian asal, tariknya sedikit selesa.
 4. Sekarang sekali lagi, bawa hujung yang anda bawa ke kanan dan lipat sekali lagi untuk mencipta apa yang akan menjadi simpulan.
 5. Sekarang dengan tangan kiri anda, anda mengambil hujung ke belakang dan menolaknya dari belakang supaya ia keluar di atas. Tarik sedikit supaya simpulan anda mengetatkan sedikit. Sama seperti simpulan empat dalam tangan biasa, anda mengambil hujungnya sekarang dan menolaknya melalui lubang yang baru anda buat. Sebaik-baiknya, anda ingin menarik dan menolak simpulan itu sedikit supaya anda membuat beberapa kedutan dan supaya ia tidak kelihatan seperti tali leher biasa. Anda juga akan perasan ia lebih besar dan tidak mengapa.
 6. Sebaik sahaja anda melakukannya, hanya tarik hujung panjang di bahagian belakang dan laraskan simpulan sehingga ia terletak pada kolar anda. Seperti yang anda boleh lihat, hujung hadapan jauh lebih pendek daripada hujung belakang dan ia kelihatan agak ganjil, namun, anda hanya memakai Ascot formal dengan kot atau vest formal.
 7. Jadi sebagai langkah terakhir, anda hanya perlu memasukkannya ke dalam anda jaket dan ia kelihatan hebat. Voila! cara popular untuk mengikat Ascot formal. Jika anda tidak memakainya pada penghujung hari, hanya bongkarkan simpulan dengan cara yang bertentangan dengan anda mengikatnya yang bermaksud anda menarik bahagian depan terlebih dahulu dan melepaskannya, sangat mudah.

Cara Tradisional

Cara tradisional

Cara tradisional

Foto Ascot Formal dalam Bakul Hitam Perak Tenunan Sutera Jacquard

Kubu Belvedere

Ascot Formal dalam Bakul Hitam Perak Tenunan Sutera Jacquard untuk Kot Pagi

berbelanja di sini Foto Bunga Pin Lapel Boutonniere Lavender Geranium Sutera Cahaya

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Pin Lavender Geranium Silk Boutonniere Light

berbelanja di sini
 1. Mula-mula, cari label di tengah-tengah Ascot formal dan letakkannya dengan kuat pada kolar baju anda. Sekali lagi, anda menarik bahagian kanan sedikit lebih lama kira-kira tiga hingga empat inci atau tujuh setengah hingga 10 sentimeter.
 2. Kini bahagian kanan dilipat di bahagian kiri dan kemudian dibawa ke atas melalui lubang yang baru anda buat di bahagian belakang.
 3. Sekarang bahagian yang anda tarik tadi hendaklah berada di tangan kanan anda dan bahagian yang lain harus digantung lurus ke bawah.
 4. Sekarang anda ambil bahagian yang tergantung dengan tangan kiri anda dan halakan ke kanan anda. Selepas itu, anda mengambil kepingan itu dengan tangan kanan anda dan anda hanya menariknya dan melipatnya sehingga kini ia menghala ke bawah.
 5. Sebaik sahaja anda selesai dengan itu, anda mengambil titik yang digantung secara menegak dan membawanya ke atas melalui gelung yang baru anda buat dari bawah.
 6. Sebaik sahaja kami berjaya menembusi lubang, anda menarik kedua-dua hujung ascot formal dengan kuat. Anda boleh melaraskan simpulan sedikit dan anda boleh melihat ia mencipta simpulan mendatar dengan beberapa kedutan. Sebaik-baiknya, anda ingin mengambil item di sebelah kiri dan mengarahkannya ke kanan, dan item dari titik kanan ke kiri. Pada asasnya, kedua-dua hujung bersilang antara satu sama lain.
 7. Memandangkan anda telah melipat kedua-dua hujung dalam bentuk X, anda boleh memasukkannya ke dalam kot anda, terus melaraskan sehingga anda menyukai rupa.
Rombongan perkahwinan dalam ascot formal merah jambu muda

Rombongan perkahwinan dalam ascot formal merah jambu muda

Kini tiba masanya untuk pin kayu pengikat. Pin kayu pengikat ialah pin ringkas yang bersifat hiasan. Perkara yang paling tradisional mungkin mutiara, tetapi anda juga boleh mempunyai simpul atau apa-apa jenis batu berharga atau separuh berharga lain. Cara paling mudah untuk mencarinya ialah di kedai vintaj, pasar lambak atau di eBay.

Sekarang anda mahu elemen hiasan pin kayu pengikat anda betul-betul di tengah apabila anda melihatnya dari hadapan dan kira-kira dua hingga tiga mungkin empat inci di bawah simpulan. Jangan terlalu rendah dan tidak terlalu dekat dengan simpulan. Anda boleh menggunakan gaung anda pagi kot lapel untuk penunjuk yang baik di mana anda mahu ia duduk.

Jika anda tangan kanan, pegang ascot dengan sebelah kiri anda dan cucuk melalui pin batang pengikat melalui simpulan sutera. Sekarang anda telah mencucuk sutera, berhati-hati mencucuknya melalui bahagian tengah anda baju raya terbang dan kembali ke hadapan. Dengan cara itu, hujung runcing pin batang pengikat adalah pada kulit anda, anda tidak akan mencederakan diri sendiri dan ia berada di bahagian atas lalat. Ia bukan sahaja barang hiasan, tetapi ia juga mengekalkan ascot formal anda sepanjang hari tidak kira jika anda berlari, menari atau meraikan kerana kuda anda baru sahaja menang.

Rundown Pakaian

Saya memakai topi atas sutera yang vintaj dari Jerman dan betul-betul dalam bentuk dan saiz kepala saya kot pagi saya adalah vintaj dan dari Moss Bros dan kualiti pada masa itu jauh lebih baik daripada hari ini. Seluar saya adalah seluar jalur kasmir berwarna hitam dan kelabu. Mereka tidak mempunyai manset yang penting pakai pagi dan saya memakainya dengan but balmoral hitam dengan sisipan suede hitam dan saya menyerikan sedikit dengan sepasang tali but berwarna kelabu muda yang kontras.

Sven memakai topi atas dan kot pagi yang kedua-duanya vintaj.

Sven memakai topi atas dan kot pagi yang kedua-duanya vintaj.

Foto Ascot Formal dalam Bakul Hitam Perak Tenunan Sutera Jacquard

Kubu Belvedere

Ascot Formal dalam Bakul Hitam Perak Tenunan Sutera Jacquard untuk Kot Pagi

berbelanja di sini Foto Bunga Pin Lapel Boutonniere Lavender Geranium Sutera Cahaya

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Pin Lavender Geranium Silk Boutonniere Light

berbelanja di sini Foto Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

Kubu Belvedere

Pocket Square dengan Monogram Initial Classic White Linen Ireland

berbelanja di sini Tali But Kelabu Muda Kapas Lilin Bulat

Kubu Belvedere

Tali But Kelabu Muda Kapas Lilin Bulat

berbelanja di sini

Kot pinggang saya disesuaikan untuk saya daripada baldu hijau botol; ia berdada dua dan ia bertindih dengan baik dan menutup agak tinggi dengan cara anda tidak nampak banyak bahagian hadapan baju. Kemeja itu ialah baju kapas putih biasa berbutang, bukan dengan stud dan ia mempunyai kolar yang boleh ditanggalkan. Adalah penting anda mempunyai kolar sayap yang boleh ditanggalkan atau kolar kaku yang bukan kolar turndown. Pin batang pengikat yang saya pakai adalah mutiara ringkas dan ia menyimpan segala-galanya di tempatnya dan menambah penampilan yang lebih rapi pada pakaian saya. Petak poket saya ialah petak poket putih biasa ringkas dengan huruf awal saya dan ia mempunyai tepi yang digulung dengan tangan. Boutonniere ialah bunga sutera yang kelihatan seperti bunga asli tetapi ia tidak akan layu sepanjang hari dan ia akan sentiasa kelihatan rapi. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara karya seni kecil ini dibuat, sila lihat kami Cara Bunga Pin Lapel Boutonniere Dibuat panduan.

Ascot formal yang saya pakai mempunyai corak anyaman bakul hitam dan perak. Kami juga menawarkan corak berbeza yang semuanya diperbuat daripada apa yang dipanggil sutera perkahwinan iaitu tenunan jacquard yang terdiri daripada sutera hitam dan perak ia sangat elegan dan dibuat untuk pakaian hari rasmi dan ia adalah apa yang anda inginkan apabila anda memakai pagi kot . Jika ascot formal terlalu mahal untuk anda, anda tidak mahu keterlaluan mungkin melangkau topi atas hanya pergi dengan tali leher biasa dalam corak perkahwinan yang sama seperti ascot formal. Akhir sekali, jika anda mahu, anda boleh pergi dengan sarung tangan tidak bergaris seperti yang kelabu . Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan warna biru atau merah jika anda ingin menjadi lebih berani.

Apakah pendapat anda tentang ascot formal? Bagaimanakah anda biasanya memakainya? Tinggalkan komen di bawah!