Cara Mengikat Simpul Pratt a.k.a. Simpulan Shelby

Pratt Shelby Knot 1920x1080 1

Simpul Pratt, yang juga dikenali sebagai Simpul Shelby, mempunyai saiz yang serupa dengan Half-Windsor, namun ia sedikit tidak simetri sekali gus memberikan rupa yang lebih unik. Bergantung pada tali leher anda, anda mungkin melihat lipatan mendatar di atas simpulan, yang harus dielakkan. Jika anda melihatnya dalam tali leher anda, pilih sahaja simpulan yang berbeza. Jika tidak, Pratt atau Shelby Knot merupakan tambahan yang bagus kepada portfolio simpulan ikatan setiap lelaki.

Isi kandunganKembangkanRuntuh

Dalam video hari ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara mengikat simpulan serta membincangkan sejarahnya dan kolar baju yang perlu anda pakai dengannya.

Lagi Video Ikatan Simpulantekan di sini

Transkrip:

Selamat kembali ke siri kami tentang cara mengikat seri. Hari ini saya akan menunjukkan kepada anda cara mengikat simpulan Pratt yang juga dikenali sebagai simpulan Shelby.

Ikatan itu pertama kali dipakai di AS semasa Perang Dunia II dan kemudian seorang Amerika bernama Jerry Pratt mula memakainya secara eksklusif pada akhir 50-an, tidak pernah benar-benar menjadi popular sehingga seorang lelaki menunjukkan simpulan itu pada tahun 1986 kepada penyiar berita tempatan Don Shelby. Tiga tahun selepas itu, pada tahun 1989, masa Eropah mengambilnya dan telegraf harian di England menamakannya sebagai simpulan Shelby sebagai salah satu simpulan pertama yang dinamakan sempena nama seseorang dalam masa yang lama.

Saya memakai sekarang a Tali leher campuran bulu mohair dari Fort Belvedere dan anda boleh lihat ia adalah simpulan yang agak kecil tetapi inilah cara anda mengikatnya. Mula-mula, anda mulakan dengan bahagian jahitan tali leher ke atas dan anda mahu hujung yang lebih langsing di tangan kanan anda dan hujung yang lebih lebar di tangan kiri anda. Panjang hujung yang lebih langsing adalah kira-kira satu setengah tangan lebar di atas ikat pinggang anda. Okey, hujung langsing melepasi hujung lebar.

  • Simpul Pratt a.k.a. Simpulan Shelby

    Simpul Pratt a.k.a. Simpulan Shelby

  • Pratt Knot - Pandangan Sisi

    Pratt Knot – Pandangan Sisi

  • Simpul Shelby - Pandangan Hadapan

    Shelby Knot – Pandangan Hadapan

Sekarang anda mengambil bahagian bawah, hujung lebar naik, anda sentiasa berada di sebelah kanan dan melalui lubang menariknya ke bawah. Sekarang anda mendapat simpulan kecil ini di sini dan anda mahu ini menjadi ketat. Langkah seterusnya ialah anda mengambil hujung lebar, bawa ke kiri anda seperti itu, ketatkan sedikit dan sekarang dari belakang, anda bawa hujung lebar ke atas, tarik ke atas seperti itu. Sekarang hujung lebar melalui simpulan dan kini anda hanya menariknya, laraskannya dan tariknya ke atas.

Anda boleh melihat ia membentuk lesung pipit secara automatik kerana anda mempunyai simpulan itu hanya pada satu sisi. Tarik pada hujung nipis, angkat dan laraskan simpulan anda. Voila! The Pratt AKA Shelby knot. Simpulan Pratt menggunakan fabrik yang kurang sedikit daripada separuh simpulan Windsor atau Windsor namun ia memberikan anda bentuk yang menarik. Ia lebih simetri sedikit, anda mendapat lesung pipit secara automatik dan anda menggunakan tali leher yang tebal seperti ini di sini dari Fort Belvedere , ia secara automatik mencipta simpulan besar seperti yang anda boleh lihat. Simpulan besar jenis ini hanya berfungsi dengan kolar potong atau kolar renggang yang sangat lebar.

Jangan cuba memakai ini dengan kolar klasik kerana hujung kolar akan bertindih dengan simpulan anda di sini yang tidak kelihatan sangat cantik. Anda pastinya tidak mahu memakai tali leher seperti ini dengan pin kolar atau palang kolar, lebih baik gunakan simpulan oriental atau empat di tangan kerana ini terlalu besar.

Jika anda menyukai rupa tali leher ini, anda pastinya perlu melihat kedai kami di mana kami membawa semua jenis ikatan Fort Belvedere dalam fabrik luar biasa yang menonjol dari orang ramai.

Terima kasih dan nantikan lebih banyak cara untuk mengikat video seri anda dalam masa terdekat.