Cara Mengikat Simpulan Ikatan – Simpulan Kelvin

Kelvin Knot

Simpul Kelvin adalah salah satu simpulan ikatan yang kurang dikenali, namun ia merupakan variasi yang bagus dari Simpul Oriental. Dalam video hari ini, saya menunjukkan kepada anda Cara Mengikat Simpul Ikatan Kelvin dengan cara yang mudah, dengan arahan langkah demi langkah supaya simpulan ikatan anda kelihatan segar setiap masa.

Isi kandunganKembangkanRuntuh


Simpul Kelvin sedikit tidak simetri dan tidak terlalu besar, oleh itu berfungsi dengan baik semua ikatan termasuk mengikat tali leher . Semua lelaki boleh memakainya, tetapi ia bagus untuk mereka yang mempunyai kepala yang lebih kecil. Jika anda berminat ikatan yang berkualiti, lihat di sini .

Jika anda berminat dengan simpulan yang serupa, lebih kecil sedikit, lihat video kami di Simpul Oriental .Transkrip:

Selamat kembali ke siri kami tentang cara mengikat simpulan! Hari ini, saya akan menunjukkan kepada anda untuk mengikat simpulan Kelvin.

Pada asasnya, simpulan Kelvin sama seperti simpulan timur apabila anda melingkari hujung yang panjang sekali lagi. Itu mencipta simpulan yang lebih besar untuk lebih banyak volum dan rupa yang sedikit berbeza dari segi saiz. Di sini, saya memakai tali leher jacquard biru laut dari Fort Belvedere dan ia agak besar, ia adalah sutera Itali yang berat dan simpulannya menjadi lebih besar daripada dengan tali leher yang lebih nipis. Biasanya, ia masih boleh berfungsi dengan pin kolar, sekiranya anda memilih tali leher tebal seperti ini, saya akan mengesyorkan anda menggunakan simpulan oriental atau simpul empat di tangan hanya untuk memastikan simpulan lebih kecil.

Simpul Kelvin adalah seperti Oriental dan anda mahu bahagian yang dijahit ke atas. Sebagai permulaan, anda mempunyai hujung yang tipis akan menjadi lebih pendek kira-kira satu setengah tangan di atas ikat pinggang anda. Hujung yang sangat tipis, seperti begitu dan kini anda melingkarkannya separuh dan kemudian anda mengetatkan, anda mencubitnya dengan jari anda dan kini anda berpusing sekali lagi, jadi satu lagi gelung dan kini anda mengambil hujung lebar, anda datang melalui dari belakang di sini, tarik ketat dan dapatkannya melalui simpulan. Di sini, anda hanya mahu melalui lapisan terakhir, bukan kedua-dua lapisan. Hanya lapisan terakhir yang anda buat dengan simpulan anda, anda pegang, letakkan perlahan-lahan dan tarik melalui seperti itu. Sekarang anda mahu lesung pipit kecil anda di sana, picit dan tarik sahaja. Sebaik sahaja anda bersedia, anda tarik hujung pendek sedikit, laraskannya sehingga anda menyukai rupanya. Voila! Simpulan Kelvin. Dengan ikatan tebal seperti ini, saya lebih suka jenis hamparan sederhana kepada kolar potong, anda boleh lihat di sini ia menyerlahkan bahu dengan cara dan ia cukup lebar untuk menampung simpulan yang lebih besar seperti itu. Gunakan tali leher yang lebih nipis, mungkin taburan sederhana sesuai tetapi saya tidak mengesyorkan memakai potongan yang sangat kuat dan kolar klasik mungkin berfungsi jika lebih nipis. Jika ia sedikit lebih tebal, anda mungkin menghadapi masalah tetapi hanya mengujinya dan lihat apa yang paling sesuai untuk anda. Pada asasnya, anda ingin mendedahkan simpulan dan tidak menutupnya dengan kolar anda.

Jika anda menyukai video jenis ini, sila daftar untuk kami surat berita dan anda akan menghantar video ini terus ke peti masuk anda.