Cara Minum Seperti Lelaki

minum macam gentleman skali

Inilah perkaranya, idealnya, a budiman tidak pernah mabuk kerana seorang lelaki tidak boleh hilang kawalan ke atas fakultinya. Sekarang, itu pasti lebih mudah diucapkan daripada dilakukan!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. 8 Petua Amalan Minum
  2. Rundown Pakaian

Minum, dan dengan itu, saya maksudkan minuman beralkohol, boleh menjadi keseronokan, jangkaan sosial, atau kadang-kadang rumit kerana ia mungkin merosakkan reputasi anda . Sebagai contoh, yang pejabat pesta percutian hampir selalu menghasilkan beberapa gosip kerana sesetengah orang suka minum terlalu banyak. Perkara yang sama berlaku untukmajlis perkahwinanatau perniagaan makan malam , anda tidak mahu menjadi lelaki yang merosakkan malam untuk semua orang atau bertanggungjawab untuk tidak menutup perjanjian itu.

Saya pasti pernah mabuk sebelum ini. Khususnya, terdapat satu kejadian di mana saya berumur kira-kira 18 atau 19 tahun, ia berada di pesta dan saya minum banyak, saya pengsan dan saya tidak dapat mengingati apa-apa lagi. Tetapi apabila saya bercakap dengan rakan saya keesokan harinya, dia memberitahu saya bahawa saya muntah di kakinya. Saya tidak pernah berasa malu sebelum ini dan saya tidak pernah minum sebanyak itu selepas itu.Jadi, walaupun anda tidak sia-sia, mabuk sentiasa memberi kesan kepada cara anda berkelakuan dan bagaimana anda dilihat. Sebenarnya, kita tidak pernah berada dalam kelakuan terbaik apabila mabuk dan potensi penyesalan jangka panjang melebihi kesenangan satu malam.

Selain itu, setiap orang mempunyai a telefon pintar hari ini dan mereka mengambil gambar dan video dan mereka mungkin akhirnya sampai kepada majikan anda, ibu anda, atau bapa saudara yang telah menghantar anda dalam wasiatnya. Oleh itu, matlamat utama untuk minum seperti lelaki adalah untuk menikmati diri anda semasa masih beradab dan mengawal sepenuhnya diri anda.

8 Petua Amalan Minum

Ketahui had anda

Ketahui had anda

Tali Sutera Cetakan Madder dalam Warna Kuning dengan Corak Berlian Merah, Biru dan Oren - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Sutera Cetakan Madder berwarna Kuning dengan Corak Berlian Merah, Biru dan Oren

berbelanja di sini Sekeping gambar Segi Saku Pingat Bulu Sutera Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Jingga

Kubu Belvedere

Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Persegi Poket Pingat Sutera Bulu Sutera

berbelanja di sini

1. Ketahui Had Anda

Setiap orang mempunyai reaksi berbeza terhadap jumlah alkohol yang mereka minum dan terpulang kepada anda untuk mengetahui apa yang boleh diterima dan apa yang terlalu banyak. Bagi anda, itu mungkin bermakna satu minuman sejam, mungkin anda boleh melakukan lebih banyak, mungkin anda boleh melakukan lebih sedikit. Mungkin anda akan sentiasa perlu makan sesuatu sebelum anda minum atau mungkin anda berpantang sepenuhnya.

Set koktel alkohol

Set koktel alkohol [Kredit Imej: AZ Makanan & Wain ]

2. Tetap Dengan Klasik

Kebanyakan pelayan bar akan dapat mencampurkan gin dan tonik atau yang lama. Selain itu, perlu diingat, seorang lelaki meminum minumannya dari cawan atau sebiji kaca , bukan dari tin atau botol. Secara peribadi, minuman pilihan saya adalah Manhattan yang biasanya terdiri daripada rai wiski dengan sedikit vermouth, beberapa pahit, mungkin ceri maraschino dan sedikit kulit oren atau kulit limau gedang. Saya suka minuman ini kerana saya pernah minum banyak kali sebelum ini, saya tahu betapa kuatnya, saya tahu bagaimana untuk mengatur kadar diri sendiri.

Umumnya, kebanyakan wiski mempunyai kekuatan yang hampir sama melainkan ia adalah kekuatan tong dan kerana itu, adalah lebih baik untuk sentiasa memesan wiski khusus anda. Saya suka menikmati Manhattan di atas batu dengan wiski rai diraja mahkota. Sekarang, jika pelayan bar tidak mempunyai wiski itu, tanyakan kepada mereka apa yang mereka ada dan anda mungkin memikirkan sesuatu, itu tidak mengapa.

Rentak diri sendiri

Rentak diri sendiri

3. Pace Yourself

Anda tidak bertanggungjawab untuk mengikuti berapa banyak orang lain minum. Sebaik-baiknya, anda boleh menetapkan langkah anda sendiri dan salah satu cara terbaik untuk menangkis soalan untuk minuman lain adalah dengan hanya mengisi separuh gelas anda. Jika anda tidak mahu minum sama sekali, itu tidak mengapa. Anda mungkin menggunakan ubat preskripsi, anda tidak minum atas sebab agama, atau anda tidak merasakannya hari ini. Jika anda masih tidak mahu menjelaskan diri anda sepanjang masa semasa anda tidak minum, sebaik-baiknya, pesan kapur dan soda dengan sedikit ais secara ideal dalam bola tinggi, dengan cara itu, ia kelihatan sepertigindan tonik dan tiada siapa yang akan mengganggu anda.

Jangan tunduk kepada tekanan rakan sebaya

Jangan tunduk kepada tekanan rakan sebaya [Kredit Imej: BBC ]

4. Kebal terhadap Tekanan Rakan Sebaya

Secara jujur, itu adalah salah satu perkara yang paling sukar bagi kebanyakan lelaki. Kebanyakan orang suka minum dan seronok melakukannya dalam syarikat dan ini mungkin bermakna mereka akan mengganggu anda secara konsisten dan anda hanya perlu tegas dan berkata TIDAK beberapa kali jika perlu. Tidak perlu menjelaskan diri anda, anda hanya boleh berkata Tidak, terima kasih, saya sudah cukup untuk malam ini.. Ulangi jika perlu.

Minum

Minum [Kredit Imej: HBO ]

5. Jangan Tolak Minuman Pada Orang Lain

Anda mungkin benar-benar ingin membayar pusingan initequilatembakan tetapi tidak semua orang mungkin menyukainya. Tidak apa-apa untuk menawarkan minuman kepada orang lain tetapi jika mereka berkata tidak, terima apa adanya, jangan usik mereka, jangan tanya mereka lagi atau mengejek mereka.

Ini adalah tidak sopan

Ini adalah tidak sopan

6. Layan Kakitangan Bar Dengan Hormat

Saya tahu ia boleh menjadi sukar jika anda telah menunggu dalam barisan selama dua puluh minit dan anda merasakan orang lain telah memotong dan mendapat perkhidmatan mendahului anda. Pastikan anda tenang, tunggu pelayan bar, cuba cari pandangan mata tetapi jangan lambai dengan wang anda, jangan petik dengan jari kerana itu hanya kurang ajar dan tidak sopan. Sudah tentu, anda juga harus memberi tip dengan baik selaras dengan norma sosial di tempat anda berada. Di AS, sebagai contoh, ia adalah tipikal untuk memberi tip 15-20%. Di Jerman, sebagai contoh, ia tidak dijangka.

Wiski Highball

Whisky Highball [Kredit Imej: Hebat ]

7. Simpan Tangan Anda Pada Diri Anda

Minum biasanya akan merehatkan pandangan orang yang paling berjaga-jaga tentang ruang interpersonal tetapi terlalu dekat dengan seseorang atau bahkan menyentuh mereka adalah penunjuk yang jelas bahawa anda telah terlalu banyak minum.

Kelalang pinggul keluli tahan karat segi empat tepat

Kelalang pinggul keluli tahan karat segi empat tepat [Kredit Imej: Amazon ]

8. Jangan Menyelinap Dalam Kelalang Anda

Jika anda pergi ke a bar untuk minum, jangan menyelinap masuk kelalang dan minum daripadanya. Juga, jika anda berada di wiski,wain, atau merasa bir, perkaranya berbeza sedikit.

Kesimpulannya, minum seperti seorang lelaki bermakna anda tidak sepatutnya berkelakuan dengan cara yang membuat anda menyakitkan hati orang lain di sekeliling anda. Sangat mudah, bukan? Apakah kemesraan haiwan peliharaan anda minum?

Rundown Pakaian

Raphael memakai pakaian yang biasanya dia pakai apabila pergi ke bar yang bagus.

Raphael memakai pakaian yang biasanya dia pakai apabila pergi ke bar yang bagus.

Foto Bunga Pin Lapel Boutonniere Lavender Geranium Sutera Cahaya

Kubu Belvedere

Bunga Lapel Pin Lavender Geranium Silk Boutonniere Light

berbelanja di sini Persegi Poket Linen Putih dengan Jahitan X Handrolled Biru Laut

Kubu Belvedere

Persegi Poket Linen Putih dengan Jahitan X Handrolled Biru Laut

berbelanja di sini Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Tali Sutera Grenadine dalam Warna Coklat

berbelanja di sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Arang dan Fil Kelabu Muda d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Arang dan Kapas Fil d'Ecosse Kelabu Muda

berbelanja di sini

Ia terdiri daripada jaket berwarna biru petrol dan dada dua yang merupakan sebahagian daripada sut dan ia adalah bulu fresco yang bagus digabungkan dengan baju biru dan putih serta tali leher grenadine berwarna coklat. Kerana jaket itu agak kuat, saya mengecilkan warna lain. Itu termasuk boutonniere yang kontras tetapi tidak terlalu kuat serta segi empat sama poket yang diperbuat daripada linen buatan tangan dalam xstitch dan ia mengambil warna baju.

Seluar saya adalah houndstooth hitam dan putih pudar yang digabungkan dengan sepasang stoking berjalur bayangan yang mengambil warna yang sama. Loafers penny saya berwarna coklat gelap dan kontras namun harmoni di bahagian bawah pakaian saya dan ia selaras dengan tali leher grenadine coklat gelap saya. Sudah tentu, saya juga mengekalkan band perkahwinan saya dan saya juga memakai cincin merah jambu dengan batu darah.