Carmina: Berbaloikah? (Ulasan Kasut Pakaian Mewah Lelaki)

carmina berskala 3840x2160

Jika anda menyukai pakaian dan kasut lelaki klasik, kemungkinan besar anda pernah mendengar tentang jenama Carmina. Mereka berasal dari Mallorca, Sepanyol dan mereka menghasilkan kasut pakaian lelaki yang berkualiti atau, sekurang-kurangnya, itulah Injil yang boleh anda baca di internet. Jadi, hari ini, kami akan melihat pembuat kasut Sepanyol dan memberitahu anda sama ada kasut pakaian lelaki mereka bernilai wang anda atau tidak.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sejarah Carmina
  2. Apakah keunikan Carmina?
  3. Kasut Carmina dalam Kajian
  4. Keputusan Kami: Adakah Kasut Carmina Berbaloi?
  5. Kesimpulan
  6. Rundown Pakaian

Lebih sedikit setahun yang lalu, kami fikir sudah tiba masanya untuk melakukan semakan mendalam tentang kasut Carmina. Jadi, kami mendapat sekumpulan kasut pada pasukan kami, kami kerap memakainya supaya kami benar-benar boleh mengujinya, kami memotong sepasang kasut supaya kami benar-benar dapat melihat apa yang ada di dalamnya untuk memberi anda penilaian yang betul tentang nilai yang anda perolehi untuk anda. wang.

Sejarah Carmina

Sudah tentu, sebahagian daripada melihat kasut adalah melihat syarikat itu sendiri. Syarikat itu hanya menjadi Carmina sejak 1997. Walau bagaimanapun, terdapat seorang lelaki yang mengasaskan syarikat itu pada tahun 1866 dengan nama Matthias Pujadas. Ia bermula sebagai bengkel kecil di Inca, Mallorca, yang masih, hari ini, adalah sejenis pusat pembuatan kasut di sana.Saya pernah pergi ke kilang Carmina pada tahun 2012, melawat muzium kasut tempatan, dan menemui jenama lain di luar sana seperti TLB Mallorca atau Meermin, semuanya berasal dari Mallorca. Jika anda tidak tahu bagaimana sebenarnya Meermin berkaitan dengan Carmina, anda boleh menyemak siaran kami tentang kasut pakaian terbaik di bawah $300 .

Pelbagai kasut pakaian di kilang Carmina.

Pelbagai kasut pakaian di kilang Carmina.

Memotong kilt kulit untuk loafer sedang dijalankan.

Memotong kilt kulit untuk loafer sedang dijalankan.

Matthias Pujadas pada asasnya adalah seorang pembuat kasut dan mempunyai bengkel di sana, tetapi anaknya Matteo memulakan salah satu kilang membuat kasut pertama di Sepanyol pada tahun 1905. Khususnya, mereka memberi tumpuan kepada kasut yang dilas Goodyear.

Beberapa dekad kemudian, pada tahun 1961, cicit pengasas, Jose Albaladejo Pujadas, mengembangkan syarikat itu menjadi salah satu yang terbesar. kilang kasut di Sepanyol . Ini adalah berikutan tempoh latihan dengan pembuat kasut di Florence, Itali. Dan menjelang tahun 1962, mereka melancarkan model popular, kasut kaki bulat mereka.

Loafer sen 1330 kaki bulat yang ikonik.

Loafer sen 1330 kaki bulat yang ikonik.

Yang pertama ialah a penny loafer dan gaya itu dinamakan 1330. Dan walaupun ia mungkin bukan kasut yang paling elegan mengikut piawaian hari ini, anda boleh melihat dengan jelas evolusi dalam model mereka yang lain.

Jadi, pada tahun 1997, Jose, bersama beberapa anak lelakinya dan isterinya, memulakan Carmina dengan matlamat untuk menghasilkan kasut berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Jadi, pada '98, mereka membuka kedai di ibu negara Sepanyol, Madrid.

Kemudian, setahun kemudian, mereka memperkenalkan barisan kasut wanita dan, saya fikir, sehingga hari ini, lebih sukar untuk wanita mencari Goodyear terkebil-kebil kasut. Saya rasa Crockett & Jones menawarkannya, tetapi Carmina pastinya salah satu pesaing teratas dalam ruang itu.

Pilihan wanita Carmina

Pilihan kasut wanita Carmina.

Kemudian, mereka mempunyai kedai di Paris, Barcelona, ​​dan, pada tahun 2017, mereka membuka kedai di New York.

Carmina Hari Ini

Pada tahun 2022, kebanyakan orang akan mengaitkan Carmina dengan sesuatu seperti Crockett & Jones di England atau Allen Edmonds di AS. Maksudnya, ketiga-tiga mereka adalah pengeluar kasut lelaki welted Goodyear dalam jumlah besar dengan pelbagai jenis dan gaya.

Apakah keunikan Carmina?

Bertahan

Dari segi harga, mereka semua berada di tengah-tengah. Ia bukan kasut welted Goodyear yang paling mahal, dan ia juga bukan yang paling mahal. Lebih khusus lagi, Carmina menawarkan 27 last berbeza. Sesetengah daripada mereka juga datang dalam tetapan lebar yang berbeza, yang agak mengagumkan dan ia membolehkan anda sebagai pemakai untuk mencari yang terakhir yang paling sesuai dengan kaki anda.

Sesetengah orang suka yang lebih lama, yang lain suka yang lebih pendek; mungkin anda mempunyai kaki yang sangat lebar, mungkin anda mempunyai kaki yang langsing. Sudah tentu, ia tidak akan menjadi sempurna kerana kaki anda tidak 100% simetri. Tetapi, anda boleh mendekati kesesuaian yang dipesan lebih dahulu.

Berbeza tahan lama di kilang Carmina.

Berbeza tahan lama di kilang Carmina.

Apabila memilih yang terakhir, anda boleh mempertimbangkan gaya khas Carmina yang dipanggil Rain. Pada mereka laman web , mereka mendakwa bahawa, jika ia adalah sepasang kasut Carmina pertama anda, ini adalah yang terakhir yang perlu anda dapatkan. Baiklah, saya rasa jika ada yang lebih sesuai untuk anda, saya lebih suka anda memakai sesuatu yang lebih sesuai.

Secara keseluruhan, saya fikir ia adalah yang terakhir yang bagus. Ia tidak terlalu bergaya. Ia mempunyai jenis yang lembut, bulat kemudian , mungkin sedikit pahat, bentuk memanjang yang bagus, tidak kelihatan besar, dan sedap mata memandang. Jika anda membandingkan pangkalan Carmina terakhir dengan yang lain, anda pasti dapat melihat perbezaannya.

Carmina

Rain tandatangan Carmina terakhir.

Di satu hujung, anda mempunyai Allen Edmond's Park Avenue. Pada fikiran saya, kasut itu sangat tebal, ia tidak begitu halus, dan walaupun ia bulat, ia mempunyai penutup kaki yang sangat pendek, dan mungkin itulah rupa yang anda suka dan tidak mengapa.

Kemudian, di bahagian tengah, anda mempunyai gaya Inggeris seperti Crockett & Jones, dan ia serupa dengan Allen Edmonds, tetapi sedikit lebih klasik. Secara peribadi, saya lebih suka gaya itu.

Dan kemudian anda mempunyai Carmina, yang lebih memanjang. Garisannya sedikit lebih agresif, dan ia mungkin lebih bergaya, tidak begitu bergaya. Masih abadi, tetapi mungkin lebih untuk manusia moden siapa yang tidak mahu sepasang kasut yang ayahnya pakai.

Perbandingan visual yang berbeza dari Allen Edmonds, Crockett & Jones, dan Carmina.

Perbandingan visual yang berbeza dari Allen Edmonds, Crockett & Jones, dan Carmina.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa ini semua hanyalah pilihan peribadi. Sama ada anda suka Allen Edmonds Crockett & Jones atau Carmina terpulang kepada anda. Tiada benar atau salah yang muktamad.

Carmina juga mempunyai lepas yang berbeza seperti Detroit, yang mereka panggil inspirasi Amerika. Ia mempunyai jari kaki yang sedikit segi empat sama, tetapi masih bulat dan lebih lapang. Oscar adalah kukuh dan klasik – bagus dan bulat di hadapan dengan lebar yang lebih luas. Jadi, jika anda mempunyai kaki yang lebih besar, ini mungkin lebih sesuai untuk anda.

Sepasang bluchers longwing coklat gelap di Detroit terakhir.

Sepasang bluchers longwing coklat gelap di Detroit terakhir.

Oscar terakhir (ditunjukkan di sini) mempunyai lebar yang lebih luas di hadapan dan mungkin lebih sesuai untuk lelaki yang mempunyai kaki yang lebih besar.

Oscar terakhir (ditunjukkan di sini) mempunyai lebar yang lebih luas di hadapan dan mungkin lebih sesuai untuk lelaki yang mempunyai kaki yang lebih besar.

Jadi, secara ringkasnya, jika anda melihat harganya, kebanyakan kasut Carmina berharga £329 atau €395 atau $475, dan untuk jumlah wang itu, julat kasut terakhir yang anda dapat adalah agak baik. Kebanyakan jenama dalam segmen harga itu mempunyai tawaran yang lebih sedikit untuk anda dari segi yang terakhir. Secara peribadi, saya agak suka perlawanan mereka. Saya fikir bentuknya sangat elegan dan menyanjung tanpa over-the-top.

Kulit

Carmina menawarkan 30 jenis kulit yang berbeza. Jika anda pergi ke laman web mereka, mereka kadang-kadang menyebut penyamakan kulit di mana kulit itu diperoleh, dan anda boleh melihat mereka mempunyai kasut kotak betis, suede, cordovan, tetapi juga kulit eksotik, seperti biawak, buaya, buaya, dan juga peccary.

Kami menggunakan peccary untuk kami Sarung tangan kulit Fort Belvedere kerana ia adalah kulit yang tahan lasak dan lembut. Carmina menggunakannya untuk kasut pakaian dan saya tidak tahu bagaimana untuk menjadikannya lebih kaku. Secara peribadi, saya tidak fikir ia adalah penampilan terbaik untuk kasut pakaian, tetapi sekali lagi, masing-masing untuk kasutnya sendiri.

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris berwarna Kelabu dan Kuning Chamois dari Fort Belvedere.

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris berwarna Kelabu dan Kuning Chamois dari Fort Belvedere.

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris dalam Chamois Yellow dengan Butang

Beli Di Sini Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris Kelabu dengan Butang - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Sarung Tangan Peccary Tidak Bergaris Kelabu dengan Butang

Beli Di Sini

Saya lebih suka mempunyai sepasang Kasut anak lembu muzium daripada mereka, sebagai contoh, atau beberapa kasut atau but kulit tenunan mereka daripada sesuatu dalam peccary. Mungkin sepasang kasut rumah yang sepatutnya benar-benar lembut dan selesa akan menjadi hebat dalam peccary. Idea yang bagus!

Perkara yang menarik ialah Carmina bukan sahaja mempunyai satu jenis warna bagi setiap kulit tetapi, selalunya, anda boleh memilih antara warna yang berbeza. Sudah tentu, terdapat lebih banyak variasi warna dalam kulit yang popular daripada yang tidak begitu popular.

Carmina menawarkan pelbagai pilihan warna kulit esp. untuk model kasut popular mereka.

Carmina menawarkan pelbagai pilihan warna kulit esp. untuk model kasut popular mereka.

Carmina juga mempunyai program yang dibuat mengikut pesanan di mana anda boleh memilih jenis kulit dan gaya mengikut spesifikasi tepat anda, yang memberikan anda pilihan yang sangat luas. Sudah tentu, itu datang pada harga yang meningkat dan semuanya bergantung pada apa yang anda pilih. Tidak banyak syarikat lain yang menawarkan buaya dan buaya dan cicak sebagai kasut sedia untuk dipakai.

Mereka juga mempunyai anak lembu Muzium atau anak lembu kotak biasa, suede, Horween, cordovan. Jadi, anda juga diliputi dalam bahagian hadapan klasik di sana. Secara keseluruhannya, saya katakan pilihan kulit yang bagus yang melebihi purata untuk julat harga tersebut.

Sudah tentu, melihat kasut dari luar dan merasakan kulit, menyentuhnya, melihat bagaimana ia pecah adalah satu perkara. Kami melangkah lebih jauh dan memotong sepasang kasut Carmina.

Carmina menyediakan perkhidmatan dibuat mengikut pesanan yang membolehkan anda menyesuaikan kulit dan gaya mengikut keinginan anda.

Carmina menyediakan perkhidmatan dibuat mengikut pesanan yang membolehkan anda menyesuaikan kulit dan gaya mengikut keinginan anda.

Kasut khusus ini mempunyai lapisan kulit yang bagus dan tebal berwarna ungu. Ia mempunyai bahagian atas dan jenis coklat yang cantik. Ia tidak dicelup aniline, lapisannya, tetapi bukan setiap kulit mesti aniline dicelup supaya berkualiti tinggi.

Bahagian atasnya masih berupa kulit betis kotak berkualiti tinggi dengan kekakuan yang bagus yang saya rasa setanding dengan sepasang Crockett & Jones dari barisan utama mereka atau mungkin sedikit di atas barisan utama Allen Edmonds.

Kasut bertali dua sami Carmina sebelum dipecahkan.

Kasut bertali dua sami Carmina sebelum dipecahkan.

Sekali lagi, pengeluar yang berbeza menggunakan yang berbeza kulit daripada vendor yang berbeza, tetapi mereka selalunya mengalami kekakuan tertentu jadi rasa kasut dan cara anda memecahkannya biasanya agak serupa.

Pembinaan

Semua

Apabila kami memotong kasut itu, kami juga melihat bahawa tumit itu adalah tumit semua kulit. Ia bukan sebarang jenis kulit yang ditekan. Tapak, tapak luar semuanya kulit. Bahagian dalam adalah semua kulit. Satu-satunya perkara yang tidak ada kulit adalah di sekeliling batang logam.

Di sana kami melihat beberapa jenis gentian kulit di sekelilingnya, dan ia merupakan pembinaan yang sangat menarik kerana betis telah tertanam dalam jenis coklat, yang kelihatan seperti kulit komposit dan kemudian, seperti gentian kulit di atasnya.

Kulit berserabut mengelilingi batang logam.

Kulit berserabut mengelilingi batang logam.

Isi gabus yang tebal dan jahitan yang kukuh menjadikan kasut Carmina ini sukar untuk dipotong.

Isi gabus yang tebal dan jahitan yang kukuh menjadikan kasut Carmina ini sukar untuk dipotong.

Jika tidak, dari segi pembinaan, apa yang saya perhatikan adalah kasut itu sangat sukar untuk diasingkan, mungkin yang paling sukar setakat ini. Jadi, semuanya kelihatan sangat kukuh. Saya juga perasan bahawa isi gabus yang mereka ada agak lebih tebal daripada jenama lain yang kami potong setakat ini.

Sekali lagi, ia bukan gabus mentah. Campuran gam gabus biasa inilah yang anda temui dalam kebanyakan kasut kilang pada julat harga ini. Sebenarnya, kasut harga yang lebih tinggi biasanya menggunakan ini dan bukan gabus sebenar. Itu sesuatu yang anda pasti lihat dalam a kasut yang dipesan lebih dahulu , walaupun.

Atas

Dari luar, bahagian atas semuanya dijahit dengan sangat kemas. Jahitan itu hampir dengan tepi, walaupun dalam barisan berkembar, dan anda dapat melihat bahawa mereka mempunyai pekerja mahir di kalangan kakitangan mereka.

Jika tidak, kami melihat tag logam biasa yang mengekalkan kulit pada yang terakhir apabila kasut dibuat, yang hanya dibiarkan masuk. Anda juga boleh melihat sedikit plastik di sana, iaitu lapisan plastik jernih dan ia memberitahu saya, bila mereka membuat kasut mereka, mereka menutup kulit atas dengan plastik supaya ia tidak rosak secara tidak sengaja.

Raphael menunjukkan lapisan plastik.

Raphael menunjukkan lapisan plastik.

Kasut yang kami potong adalah Goodyear yang dilas dalam fesyen biasa dengan jalur permata yang dilekatkan. Ia bukan sesuatu yang anda akan lihat dalam a kasut yang dipesan lebih dahulu . Tetapi, dalam julat harga ini dan julat harga Goodyear-welt yang lebih tinggi, ini ialah jenis pembinaan yang akan anda lihat.

Secara keseluruhan, saya akan mengatakan reka bentuk itu difikirkan dengan teliti dalam kasut Carmina. Sebagai contoh, pada double mereka tali sami , gesper hadapan dipasang oleh kulit, jadi ia tidak fleksibel. Bahagian belakang mempunyai jenis jalur yang fleksibel, jadi ia menyesuaikan bergantung pada cara anda memakainya.

Gancu belakang kasut bertali dua sami mempunyai jalur garter elastik yang boleh dilaraskan bergantung pada cara pemakaiannya.

Gancu belakang kasut bertali dua sami mempunyai jalur garter elastik yang boleh dilaraskan bergantung pada cara pemakaiannya.

Memakai kasut, saya rasa ia agak selesa dan sesuai dengan saiz untuk saya. Saya mendapat 10 setengah UK, yang biasanya saya pakai dan itu juga merupakan standard pada masa lalu. Kyle, sebagai contoh, mendapat saiz 11 dan dia merasakan ia terlalu kecil untuk kakinya. Nathan mencubanya. Dia juga merasakan ia terlalu kecil. Jadi, ia adalah calon yang hebat untuk dipisahkan.

Jahitan Welt

Jahitan jahitan pada kasut Carmina sangat kemas. Pinggangnya membulat, tidak terlalu ekstrem. Ia bukan pinggang fiddleback dan tidak sangat nipis, tetapi anda boleh melihat bahawa semuanya telah siap dengan kemas. Saya juga suka betapa rapatnya tumit dengan kulit atas dan anda boleh lihat terdapat bentuk cekung pada tumit, jadi ia terletak sangat dekat dengan kulit.

Semua butiran kecil di mana anda boleh melihat mereka memberi perhatian kepada perkara kecil seperti itu, dan mereka fikir ia cukup penting untuk dimasukkan ke dalam kasut kerana rupa, selepas semua, penting.

Apabila anda memotong kasut, anda benar-benar dapat melihat bahawa kulit bahagian atas disandarkan pada keseluruhannya dengan lapisan fabrik, mungkin untuk memberikan kestabilan dan rasa yang lebih kaku yang konsisten merentas julat yang saya nyatakan sebelum ini.

Tumit

Bentuk cekung tumit menunjukkan perhatian Carmina terhadap perincian.

Tudung kaki adalah termoplastik yang memberikannya sedikit kestabilan. Tudung tumit adalah sejenis produk komposit kulit, ia kelihatan seperti, dan itu juga sangat kaku. Apa yang mereka juga lakukan ialah merakam setiap kawasan yang mempunyai jahitan hanya untuk memastikan semuanya kekal di tempatnya, yang saya fikir adalah cara yang sangat kemas untuk dilakukan. Kami telah melihatnya dalam kasut lain juga.

Tetapi, secara keseluruhannya, saya akan katakan Carmina ialah salah satu daripada jenama yang dirakam dan disokong yang lebih meluas yang telah kami lihat. Satu perkara yang saya perhatikan ialah lapisan kulit mereka sangat tebal, yang saya fikir bagus kerana ia kurang berkemungkinan cepat haus.

Kasut Carmina kurang mudah haus kerana ia dilapisi dengan kulit tebal.

Kasut Carmina kurang mudah haus kerana ia dilapisi dengan kulit tebal.

Jadi, dari segi pembinaan, untuk tahap harga ini, saya rasa ia adalah di atas purata dan ia adalah kasut yang dilas Goodyear berkualiti yang dibuat dengan baik.

Pilihan Tunggal

Carmina mempunyai beberapa pilihan tunggal. Anda boleh mencari tapak komando yang lebih berat, anda boleh mencari tapak getah, anda boleh mencari tapak kulit biasa, dan juga Rendenbach tapak kaki kulit. Mereka juga mempunyai gabungan tapak getah dan kulit, jadi anda akan menemui sesuatu yang sesuai untuk anda. Secara keseluruhan, saya terkejut melihat tapak komando pada but yang agak elegan. Tetapi, hei, jika ia memberikan anda cengkaman yang anda perlukan, lakukannya.

Tapak gabungan lebih kepada jenis praktikal, yang mahukan cengkaman getah, tetapi kelihatan ramping. Secara peribadi, saya peminat tegar tapak kaki kulit kerana saya tidak mempunyai sebarang masalah keseimbangan contohnya. Preston, sebaliknya, sentiasa memilih tapak getah, jadi ia adalah pilihan peribadi dan anda boleh memilih apa sahaja yang anda suka. Saya suka bunyi berjalan dengan tapak kulit dan saya rasa ia lebih menyenangkan daripada tapak getah.

Raphael menggemari tapak kaki kulit.

Raphael menggemari tapak kaki kulit.

Jika anda seorang peminat kasut lelaki klasik, anda pernah mendengar tentang tapak kulit Johann Rendenbach. Kini, mereka adalah produk yang hebat. Saya fikir mereka telah melakukan pemasaran yang lebih hebat. Jadi, sekarang, anda bertanya kepada orang ramai tentang Rendenbach, mereka berkata, Ya! Ia adalah yang terbaik daripada yang terbaik.

Mengikut pengalaman saya, terdapat banyak syarikat lain yang membuat tapak kulit sawo matang kulit kayu oak yang setanding, mungkin kadangkala, kualiti yang lebih tinggi daripada Rendenbach, yang kosnya lebih murah dan tidak mempunyai pengiktirafan jenama yang sama.

Tapak Johann Rendenbach dalam kasut Carmina.

Tapak Johann Rendenbach dalam kasut Carmina.

Malah, apabila saya melawat kilang Allen Edmonds, orang di sana memberitahu saya bahawa, dalam ujian dalaman mereka, kulit tunggal Mexico mereka mengatasi Rendenbach, tetapi mereka masih akan meletakkan Rendenbach pada lebih cordovan yang mahal kasut kerana itulah yang orang kaitkan dengan kualiti tinggi dan, kadangkala, anda perlu mengikut kehendak pasaran.

Oleh itu, jika anda mendapat tapak kaki Rendenbach dari Carmina, ia datang dengan kos yang sedikit meningkat.

Sebahagian besar kasut Carmina semuanya dilapisi Goodyear. Saya rasa mereka mempunyai beberapa model loafer Blake menjahit dan kosnya lebih murah, jadi anda boleh melihatnya dengan mudah dengan cara itu. Jika anda melihat tapaknya, anda tidak dapat melihat sebarang jahitan. Sebagai contoh, berbanding dengan barisan utama Allen Edmonds atau Crockett & Jones, Carminas ini lebih kelihatan seperti barisan gred tangan Crockett & Jones.

Tapaknya tidak mempunyai jahitan yang kelihatan.

Tapaknya tidak mempunyai jahitan yang kelihatan.

Pada pendapat saya, ia menghasilkan rupa yang kemas dan ia biasanya sesuatu yang ditemui pada kasut welted Goodyear pada titik harga yang lebih tinggi. Tapaknya sudah pasti keras dan perlu dipecahkan, tetapi tapaknya bukan tapak dua kali yang sangat tebal, jadi ia boleh dilakukan. Secara keseluruhannya, saya mempunyai kasut yang lebih lembut dan mempunyai kasut yang lebih keras, tetapi, tetap, ia agak padat.

Kasut Tersuai

Jika anda membeli daripada tapak web mereka, mereka juga memberi anda pilihan untuk menambah penutup kaki logam untuk bayaran tambahan yang kecil. Jika anda berbuat demikian, anda tidak boleh memulangkan kasut itu. Jadi, lakukan itu hanya jika anda tahu ia akan sesuai dengan anda.

Secara peribadi, saya tidak mendapati mereka terlalu menarik. Saya mempunyai lantai kayu yang bagus di rumah, jadi saya tidak mahu merosakkan lantai kayu saya dengan logam. Yang sedang berkata, saya juga ada sejumlah besar kasut dan, oleh itu, pemakaian bukanlah satu isu bagi saya.

Carmina mempunyai pilihan untuk menambah penutup kaki logam pada tapak kasut.

Carmina mempunyai pilihan untuk menambah penutup kaki logam pada tapak kasut.

Carmina

Pencipta kasut tersuai Carmina–di sini menunjukkan pilihan yang kuat!

Jika anda hanya mempunyai dua, tiga atau empat pasang kasut, mempunyai penutup jari kaki kecil pada tapaknya, ia sangat membantu kerana ini bermakna kasut akan haus dengan cepat. Jadi, secara keseluruhannya, anda mendapat banyak sol untuk wang anda dengan Carmina.

Jika anda tidak dapat mencari pilihan tunggal dengan kasut yang anda inginkan, sekali lagi, mereka mempunyai program kasut tersuai . Ia juga mempunyai pencipta 3D, jadi anda boleh melihat rupa produk akhir. Sekali lagi, kerana ia bukan kulit sebenar dan hanya program komputer, ia mungkin tidak kelihatan 100% seperti itu, tetapi ia cukup kemas.

Kasut Carmina dalam Kajian

Jadi, apakah perasaan kasut ini, bagaimana ia pecah apabila anda berjalan bersamanya, dan apakah keputusan kami selepas memilikinya selama lebih setahun?

Pertama sekali, izinkan saya katakan Carmina menghantar sekumpulan kasut yang berbeza kepada kami, dan kemudian, kami mempunyai kasut yang kami beli sendiri dan berjalan-jalan dengannya, jadi kami tidak mempunyai persepsi berbeza tentang kasut yang kami beli berbanding kasut yang kami dapat daripadanya .

Sepasang but chukka tanpa garis suede dari Carmina seperti yang dipakai oleh Chris.

Sepasang but chukka tanpa garis suede dari Carmina seperti yang dipakai oleh Chris.

Seperti yang anda ketahui, Gentleman's Gazette, kami menyatakan dengan tepat apa yang kami mahu, kami mengatakannya seperti itu, dan Carmina mahupun mana-mana syarikat lain tidak mempunyai sebarang pendapat tentang perkara yang kami sampaikan di sini dalam ulasan ini.

Sepasang kasut yang mereka hantar kepada kami adalah suede, tidak bergaris but chukka itu sepatutnya lebih lembut sedikit. Saya tidak mempunyai pengalaman dengan itu, tetapi jurukamera kami Chris mempunyai sepasang mereka dan dia dapat melihat perbezaan antara Oxford biasa dan but chukka mereka yang tidak bergaris.

Seperti yang anda mungkin tahu, saya mempunyai koleksi kasut yang semakin berkembang dan saya ingin mendapatkan sepasang kasut yang belum saya miliki. Jadi, saya pergi dengan coklat coklat, kulit tocang but Chelsea dan saya fikir ia adalah pada Hujan terakhir.

Raphael

But Chelsea kulit tocang coklat coklat Raphael daripada Carmina.

Terus terang, but Chelsea sukar bagi saya kerana saya mempunyai tumit yang sangat tipis dan dengan but Chelsea, anda hanya mempunyai anjal di bahagian tepi. Jadi, biasanya, but Chelsea bagi saya agak ketat di bahagian depan kaki dan tidak cukup ketat di bahagian belakang kaki.

Ini, saya harus katakan, sesuai dengan saya. Ia bukan kesesuaian yang dipesan lebih dahulu. Tumit terlalu lebar, tetapi begitu juga dengan kebanyakan kasut. Tetapi, tetap, ia lebih baik untuk saya daripada kasut lain yang saya temui.

Di bahagian hadapan, saya mempunyai lebih sedikit ruang, yang menjadikannya selesa dan mungkin akan menyebabkan beberapa lipatan di bawah garisan. Tetapi, secara keseluruhan, cukup sesuai untuk saya. Percayalah, terdapat banyak jenama yang menghantar kasut kepada kami di mana saya tidak boleh memakainya kerana tumitnya terlalu lebar dan saya tergelincir keluar.

Jack

Sepasang kasut Carmina Oxford Jack di Buger terakhir.

Jack, penulis skrip kami, mempunyai sepasang aniline Oxford pada Buger terakhir mereka, yang sedikit lebih pahat daripada Hujan terakhir mereka. Dia juga mengalami sedikit tempoh putus, tetapi, sebaliknya, kasut itu selesa untuknya. Jack juga mempunyai kasut lain daripada gred tangan Edward Green dan Crockett & Jones, jadi dia mempunyai pemahaman yang baik tentang cara ia sesuai dengan adegan kasut yang dikimpal Goodyear secara keseluruhan.

Preston mendapat sepasang Carmina Oxfords hitam dalam saiz UK 7 setengah. Dia berkata mereka muat sedikit lebih selesa dan, apabila kasut itu dipakai, ia adalah a sesuai . Tetapi, mendapatkannya dan mematikannya, katanya, boleh menjadi sedikit cabaran. Tetapi, ia adalah sesuatu yang kadang-kadang dia hadapi juga. Beliau berkata, secara keseluruhannya, pada pendapatnya, kasut dan bahagian kulitnya lebih kaku dan memerlukan tempoh pecah yang lebih lama berbanding kasut lain.

Preston menunjukkan Carmina Oxfords hitamnya (yang mempunyai padanan yang selesa).

Preston menunjukkan Carmina Oxfords hitamnya (yang mempunyai padanan yang selesa).

Malangnya, Kyle

Malangnya, dua sami Carmina coklat Kyle tidak sesuai dengannya.

Juruvideo kami Chris mempunyai saiz 12 di Carmina UK, dan dia biasanya memakai 12 setengah dalam Allen Edmonds, dan dia berkata ia sesuai dengannya. Oleh itu, dalam kombinasi dengan pengalaman yang kami alami dari Kyle di mana kasut itu tidak sesuai, apabila ragu-ragu, saiznya meningkat kerana, secara teknikal, US 12 ialah UK 11. Tetapi, dia pergi dengan 12. But chukka yang tidak bergaris adalah sedikit. lebih sempit daripada Oxford dalam saiz yang sama yang dibarisi. Jelas sekali, mereka dibuat pada akhir yang berbeza.

Jadi, seperti yang anda lihat, dapat pergi ke kedai Carmina dan mencuba saiz yang berbeza dan tahan lama yang berbeza mungkin merupakan pertaruhan terbaik untuk mendapatkan kesesuaian yang betul. Jika itu bukan pilihan untuk anda, anda perlu pergi ke dalam talian dan berbuat demikian, dan ini mungkin kerana mereka menjual dalam talian.

Keputusan Kami: Adakah Kasut Carmina Berbaloi?

Untuk melakukan itu, kita perlu melihat semua harga mereka terlebih dahulu. Kasut julat terendah bermula pada £229 atau €275 atau $300. Untuk itu, anda mendapatkan loafers berjahit Blake atau beberapa loafers Goodyear-welted. Oxford dan kasut derby bermula pada £287 atau €345 atau $405. Tetapi, katakan, sebahagian besar daripada semua kasut Carmina dijual pada harga £329, €395, atau $475. But mereka bermula pada £350, €420, atau $525.

Harga terus naik bergantung pada model dan kulit yang anda pilih. Contohnya, kasut cordovan bermula pada £500, €690 atau $790. Kasut kulit ini bermula sedikit lebih rendah daripada itu. Buaya, sebaliknya, lebih mahal pada £824 atau €990 atau $1,155.

Bermula pada $300, kasut Carmina yang paling murah ialah kasut yang dijahit Blake atau beberapa kasut yang dilas Goodyear.

Bermula pada $300, kasut Carmina yang paling murah ialah kasut yang dijahit Blake atau beberapa kasut yang dilas Goodyear.

Kasut yang paling mahal adalah kasut buaya mereka. Mereka berharga £3,246, €3,900 atau $4,090. Terus terang, jika anda menggunakan kasut buaya dan anda membelanjakan wang sebanyak itu, anda mungkin mahu menyelesaikannya mengikut pesanan melainkan anda tahu yang terakhir ini sesuai dengan anda dengan sangat baik.

Jika kita mengambil kira segala-galanya - pilihan yang tahan lama, gaya terakhir, kualiti ketukangan, kualiti kulit - secara keseluruhan dalam pakej, saya akan katakan Carmina pasti berbaloi pada titik harga utama mereka. Sekali lagi, itu £329, atau €395, atau $475. Mereka menjalankan jualan dari semasa ke semasa, jadi anda akan mendapat tawaran yang lebih baik kemudian.

Kasut buaya Carmina berharga $4,090 adalah yang paling mahal yang mereka tawarkan.

Kasut buaya Carmina berharga $4,090 adalah yang paling mahal yang mereka tawarkan.

Seperti yang sering berlaku, terdapat kaveat. Dalam kes Carmina, ia adalah perkhidmatan pelanggan. Contohnya, Nathan dalam pasukan kami membeli sepasang loafer suede tanpa garis daripada Carmina. Beberapa hari selepas dia mendapatkannya, harganya diiklankan dan diturunkan sebanyak $85.

Jadi, disebabkan dia masih dalam tempoh pemulangan, dia bertanya sama ada dia boleh mendapatkan diskaun itu dan mereka berkata tidak. Jadi, mula-mula, dia cuba melalui e-mel, kemudian dia cuba melalui telefon. Dia juga berkata, Nah, bagaimana jika anda memberinya kredit kedai untuk membeli sepasang kasut lagi? Mereka seperti, Tidak.

Nathan memakai sepasang loafer suede tanpa garis dari Carmina.

Nathan memakai sepasang loafer suede tanpa garis dari Carmina.

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Gelap dan Beige Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Tua dan Kapas Fil d'Ecosse Beige

Tengoklah

Kemudian, dia berhadapan dengan pilihan untuk memulangkan mereka dengan kos $35, dan dia hanya menganggap ia tidak berbaloi dengan kerumitan dan dia tidak mahu membelanjakan lebih banyak wang dengan syarikat yang mempunyai perkhidmatan pelanggan seperti itu. Jadi, dia hanya membawa perniagaannya ke tempat lain.

Apabila anda menempah kasut dalam talian , perlu diingat bahawa tiada pulangan percuma dan perkhidmatan pelanggan tidak semestinya pada tahap perkhidmatan pelanggan yang anda harapkan daripada syarikat Amerika.

Walau bagaimanapun, kebanyakan syarikat Eropah mempunyai tahap perkhidmatan pelanggan yang lebih rendah daripada syarikat Amerika. kenapa? Nah, dalam budaya yang berbeza, orang hanya melakukan perkara secara berbeza.

Kesimpulan

Secara ringkasnya, kasut Carmina adalah nilai tambah yang baik untuk koleksi kasut anda jika anda boleh bersabar dengan perkhidmatan pelanggan mereka yang degil.

Soalan lain ialah: bagaimana mereka dibandingkan dengan Crockett & Jones atau Allen Edmonds? Dalam buku kami, mereka pasti satu langkah di atas Allen Edmonds dari segi kualiti dan kesesuaian. Mereka mungkin sedikit lebih keras, tetapi, secara keseluruhan, saya memilih kasut Carmina pada bila-bila masa berbanding Allen Edmonds.

Saya juga akan memilih kasut Carmina berbanding barisan utama Crockett & Jones. Pada fikiran saya, mereka lebih dekat dengan garis gred tangan. Sesetengah orang mungkin berpendapat bahawa mungkin garis gred tangan mempunyai kulit yang lebih lembut, yang benar, tetapi jahitan saluran tunggal, sebagai contoh, adalah setanding dengan apa yang kita lihat daripada Crockett & Jones dan mutu kerjanya sangat serupa.

Rundown Pakaian

Hari ini, saya memakai kombinasi yang lebih berinspirasikan negara, yang diperbuat daripada jaket tweed tingkap berwarna hijau dengan ton warna yang kaya dengan warna oren dan kuning. Saya menggabungkannya dengan jaket padanan dan sepasang korduroi berwarna lebih cerah. Jaket dan jaket itu dibuat untuk orang lain. Saya mendapatnya daripada eBay dan saya suka coraknya.

Seluar itu dari Polo Ralph Lauren. Baju saya dari Hundred Hands. Ia sejenis warna putih atau gading. Ia mempunyai pautan manset, tetapi, malangnya, lubang butangnya sangat kecil sehingga ia hanya berfungsi dengan beberapa pautan manset yang sangat terpilih. Jadi, saya memakai sepasang manset malachite dengannya.

Raphael memadankan but kulit tocang coklat coklatnya dari Carmina dengan rona coklat dalam ensembelnya.

Raphael memadankan but kulit tocang coklat coklatnya dari Carmina dengan rona coklat dalam ensembelnya.

Bunga Lubang Butang Boutonniere Rose Krismas Putih

Kubu Belvedere

Bunga Lubang Butang Boutonniere Rose Krismas Putih

Beli Di Sini Ikatan Sutera Madder berwarna Hijau dengan Motif Oren Biru

Kubu Belvedere

Ikatan Sutera Madder berwarna Hijau dengan Motif Oren Biru

Tengoklah Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Gelap dan Beige Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Coklat Tua dan Kapas Fil d'Ecosse Beige

Beli Di Sini

Saya juga memakai cincin malachite yang sepadan dan sepasang stoking Fort Belvedere berwarna coklat gelap dan kuning air. Mereka berjalur bayang-bayang. Mereka mengikat bersama but coklat coklat dari Carmina dengan korduroi saya. Saya mempunyai tali leher sutera dalam sutera madder dengan biru, hijau, oren dan merah yang mengambil warna jaket dan jaket saya, dan saya memadankannya dengan boutonniere hijau pucat dan keputihan. Ia adalah boutonniere mawar Krismas putih dari Fort Belvedere, dan anda boleh menemuinya di kedai kami seperti tali leher dan stokin.

Apa pendapat anda tentang kasut Carmina? Adakah anda akan menambahnya pada almari pakaian anda? Beritahu kami dalam ulasan!