Cerutu Penuh Badan Teratas

cerut penuh atas

Dengan apa yang kelihatan seperti permulaan embargo Cuba ditarik balik dan rakyat Amerika kini boleh membawa cerut pulang, tidak dapat dikatakan bahawa ini adalah salah satu detik paling bersejarah bagi industri cerut secara keseluruhan. Untuk peminat sejati, buatan tangan cerut cuba adalah perbezaan antara dendaCognacdan swill dibuat pada pad letak kereta treler di Arkansas. Tidak perlu dikatakan bahawa kawasan lain di seluruh dunia mungkin akan melihat penurunan ketara dalam jualan, sama ada kerana cerut di Cuba adalah lebih berkualiti, atau mungkin hanya kerana tipu daya. Lagipun, kita sering mahukan apa yang kita tidak boleh miliki dan sehingga baru-baru ini, itu adalah cerut Cuba yang bagus.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Robusto Matang Eksklusif Padron 1964
 2. Cohiba Splendid
 3. Bunga Bermahkota
 4. Ashton VSG
 5. Bapa Saya Le Bijou 1922
 6. Siri Padron 1926 Ulang Tahun Ke-80 Matang Sempurna
 7. Zaitun Siri V Matang
 8. Tiub Hitam Tatu
 9. Davidoff Millennium Blend Robusto
 10. Dekad Rocky Patel
 11. Kesimpulan
Cerutu Berbadan Penuh

Cerutu Berbadan Penuh

Hari ini kita akan membincangkan cerut berbadan penuh, bukan sahaja dari Cuba tetapi dari seluruh dunia. Untuk selera yang canggih, cerut berbadan penuh menawarkan profil rasa yang paling kaya dan paling kompleks serta aroma yang memabukkan. Sudah tentu, bagi perokok pemula, ia kadang-kadang boleh menjadi terlalu kuat atau mengakibatkan loya dan muntah jika cerut dihisap terlalu cepat.Terdapat pelbagai jenis cerut berbadan penuh yang tersedia dari seluruh dunia tetapi matlamat kami adalah untuk memperkenalkan anda kepada beberapa yang terbaik.

Robusto Matang Eksklusif Padron 1964_

Robusto Matang Eksklusif Padron 1964_

Robusto Matang Eksklusif Padron 1964

Salah satu cerut kegemaran saya, ini adalah asap yang sangat luar biasa. Diperbuat daripada tembakau pilihan tangan terbaik di Nicaragua, tembakau itu berumur selama empat tahun untuk memberikan profil perisa yang mantap yang terkenal dengannya. Dengan nota koko gelap yang kuat, ia mempunyai salah satu profil rasa yang paling kompleks dan memuaskan yang disarung oleh pembungkus Maduro yang sutera. Daripada banyak kali saya mencuba cerutu khusus ini, hanya sekali cerutu itu tidak konsisten tetapi saya mencubanya di lounge cerut jadi sangat mungkin ia tidak berumur dengan betul sebelum saya memilihnya. Jika tidak, dari seri pertama hingga penamat ia adalah asap yang sangat elegan yang penuh dengan rasa berani dengan rasa manis yang halus. Ia adalah salah satu cerut terbaik yang mungkin anda pernah cuba. Tetapi jangan ambil kata-kata saya untuk itu.

Label Cohiba 1

Label Cohiba 1

Cohiba Splendid

Salah satu cerut yang paling dipalsukan di pasaran, ia juga salah satu cerut kegemaran saya. Malah, saya mungkin mempunyai kira-kira 40 daripadanya dalam humidor saya sekarang. Ini kira-kira sebagai Cuba kerana ia mendapat daripada salah satu pengeluar terbaik di Havana. Cerut yang elegan dan berperisa ini disempurnakan dengan nota kulit yang kuat dan cedar Sepanyol yang digabungkan secara harmoni dengan nota bunga dan pecahan lada dan koko yang retak. Ini adalah salah satu cerut paling kompleks yang pernah saya hisap dan kemasannya adalah teladan dan panjang dengan rasa mulut yang penuh. Ini bukan cerut harian anda tetapi cerut yang patut dihisap untuk majlis perayaan. Ia benar-benar satu perjalanan yang luar biasa dan yang anda tidak akan lupa.

Bunga Bermahkota

Kami telah bercakap tentang cerut yang sangat kompleks ini sebelum ini tetapi ia patut disebut sekali lagi di sini. Satu lagi keseronokan buatan tangan dari Nicaragua, Coronado adalah contoh utama tentang pembuatan cerut. Ia mempunyai nota cedar dan lada yang kuat dengan rasa toffee yang manis yang menjadikan ini salah satu cerut paling hebat yang anda akan cuba sepanjang musim panas. Menggunakan bahan pengisi dari Dominican bercampur dengan keturunan Nicaragua, Coronado adalah hampir sama licin untuk mendapatkan cerut berbadan penuh.

Cerutu Ashton VSG

Cerutu Ashton VSG

Ashton VSG

Dari tengah-tengah Ecuador, VSG terkenal dengan pembungkus yang ditanam matahari. Sebenarnya, VSG bermaksud 'Virgin Sun Grown'. Ini adalah salah satu daripada beberapa cerut yang anda tidak akan lupa. Secara konsisten dinamakan sebagai salah satu cerut bukan Cuba terbaik di pasaran, ia menggunakan tembakau daripada tumbuhan paling subur dari Dominican yang berumur selama lima tahun untuk memberikan mereka kerumitan rasa yang bersahaja dan mantap daripada espresso dan koko kepada badan cedar yang dipanaskan. dan penamat yang panjang.

Bapa saya Le Bijou cerut halus

Bapa saya Le Bijou cerut halus

Bapa Saya Le Bijou 1922

Cawangan rangkaian cerut My Father yang sangat popular, Le Bijou ialah cerut berbadan penuh dekaden dan kompleks dengan profil rasa espreso yang luas apabila ia menjadi panas. Ia adalah asap yang konsisten dari awal hingga akhir dan penyampaian yang luar biasa dengan rasa yang licin dan kemasan berlarutan yang penuh dengan rempah ratus.

Siri Padron 1926 Ulang Tahun ke-80 Matang

Siri Padron 1926 Ulang Tahun ke-80 Matang

Siri Padron 1926 Ulang Tahun Ke-80 Matang Sempurna

Seorang lagi pesaing dari Padron, hakikatnya ialah Padron membuat beberapa cerut yang sangat luar biasa. Tembakau yang berusia setengah dekad adalah yang menjadikan cerut ini sangat luar biasa. Cerutu untuk lelangit yang paling arif, ia menawarkan profil rasa yang kompleks namun halus yang jarang ditemui dalam cerut yang begitu kuat. Berani tetapi elegan, ia adalah satu cerut yang anda akan terus beli lagi dan lagi. Ia tidak menjadi lebih baik daripada ini.

Zaitun Siri V Matang

Rasa penuh dengan rasa mocha, karamel dan kulit tua yang kaya menjadikan cerut ini layak dipertimbangkan oleh anda. Dinilai sebagai salah satu cerut terbaik oleh Cigar Aficionado pada tahun 2007, ia terus menjadi kegemaran peribadi saya hingga ke hari ini. Asap yang kuat, ini bukan untuk pemula tetapi yang boleh dilihat sebagai peristiwa penting apabila perokok pemula menjadi peminat.

Tiub Hitam Tatu

Tiub Hitam Tatu

Tiub Hitam Tatu

Diadun untuk pemiliknya sendiri, ini adalah satu cerut yang sangat sukar diperoleh. Walau bagaimanapun, jika anda berjaya mencarinya, rokok sebelum sesiapa berpeluang mengambilnya daripada anda. Ini adalah jenis cerut yang dihisap oleh penduduk tempatan tetapi tidak akan dijual - perbezaan antara bufet makanan Cina Amerika dan barangan yang dibuat oleh nenek rakan Asia anda di dapur kecilnya untuk keluarga. Ia seperti tiada apa yang pernah anda miliki.

Davidoff Millennium Blend Robusto

Davidoff Millennium Blend Robusto

Davidoff Millennium Blend Robusto

Kaya, elegan dan kompleks, cerut dekaden yang menakjubkan ini adalah segala-galanya yang sepatutnya dimiliki oleh cerut yang hebat dan banyak lagi. Daripada keseluruhan barisan campuran Millennium, robusto adalah kegemaran peribadi saya dan, seperti yang anda ketahui, adalah satu lagi sebab mengapa Davidoff kekal sebagai pengeluar pilihan saya. Satu perkara yang saya sangat suka ialah kepahitannya yang sangat sesuai dengan kemanisan coklat. Ia adalah asap menggoda yang seimbang sempurna dan konsisten sempurna apabila usianya betul.

Dekad Rocky Patel

Dekad Rocky Patel

Dekad Rocky Patel

Salah satu cerut paling unik yang anda akan cuba ialah Dekad oleh Rocky Patel yang dibuat untuk memperingati ulang tahun sepuluh tahun mereka. Profil rasa uniknya iaitu ceri hitam dan kacang menempatkan pelbagai rona kompleks daripada kulit dan cedar kepada karamel berkrim. Ia adalah cerut kegemaran saya oleh jenama dan bukti sebenar tentang apa yang telah mereka capai. Halus dan halus dengan tumbukan yang kuat hanyalah permulaan yang menjadikan ini asap yang tidak dapat dilupakan yang akan menjadikan anda lemah di lutut.

Kesimpulan

Sebilangan kecil kegemaran peribadi saya, saya lebih berminat untuk mengetahui cerut berbadan penuh yang paling anda sukai. Mudah-mudahan buku asas ringkas ini akan membantu memperkenalkan anda kepada sekurang-kurangnya beberapa cerut baharu dan jika anda menyiarkan beberapa kegemaran anda di bahagian komen di bawah, saya tahu kami semua akan sangat menghargainya. Jika anda akan merokok hanya satu dalam senarai ini, atas semangat hubungan baru Amerika dengan Cuba, saya menggesa anda untuk mencuba Cohiba Esplendido. Hanya pastikan ia bukan tiruan.