Creed Aventus – DARI BAPA KEPADA ANAK SEJAK 1760

Creed Aventus Creed Aventus

Warta LelakiLLC – Hak Cipta Terpelihara.

Di sini anda akan menemui ulasan kami tentang wangian Aventus yang popular oleh Creed of Paris. Mencari cologne yang sesuai adalah komponen penting dalam memupuk gaya klasik dan kami berharap anda akan menikmati penilaian kami tentang bau yang sangat popular ini.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sejarah Akidah
  2. Mengulas Creed Aventus

Sejarah Akidah

Potret James Creed 1760

James Henry Creed menubuhkan House of Creed pada tahun 1760Creed telah ditubuhkan pada tahun 1760 oleh James Henry Creed di London. Walaupun slogan Creed 1760 DE PERE EN FILS DEPUIS 1760 dan pengenalan Olivier Creed sebagai ahli minyak wangi generasi keenam mungkin membayangkan sejarah yang hebat, Creed pada asalnya adalah sebuah syarikat jahitan! Pada masa itu, mereka menghasilkan pakaian berkualiti tinggi dan menjadi terkenal pada penghujung abad ke-19 dengan berpakaian orang seperti arbiter elegantiarum pada masa itu, Count d'Orsay . Ratu Victoria dan Permaisuri Eugénie mengeluarkan Waran Diraja untuk pakaian. Walau bagaimanapun, ia tidak sehingga pengenalan wangian popular Creed Green Irish Tweed pada tahun 1985 bahawa syarikat itu terkenal dengan minyak wangi dan cologne yang indah.
Hari ini, syarikat milik persendirian ini berpangkalan di Paris dan diuruskan oleh Olivier Creed. Walaupun tidak jelas apakah aroma yang dicipta oleh Creed untuk ahli Monarki Inggeris, lihat sekilas dalam Daftar Waran Diraja mendedahkan bahawa pada masa ini Creed tidak memegang Waran Diraja daripada mana-mana ahli keluarga Windsor. Walau bagaimanapun, ini tidak penting kerana ia adalah cologne yang kita cium–bukan sejarahnya!

Mengulas Creed Aventus

Apabila mencipta Aventus, Olivier Creed telah diilhamkan oleh Napoleon Bonaparte dan oleh itu dia cuba menggunakan bahan-bahan yang mempunyai kaitan dengan maharaja. Dia menggunakan birch of Louisiana, sebuah negeri yang pernah diperintah oleh Napoleon dan blackcurrant dari pulau Mediterranean Corsica - tempat kelahiran Napoleon. Sejak kami menerima sebotol kecil Aventus dari Creed , kami dapat menikmati haruman untuk bulan lepas. Cologne itu sendiri mempunyai pembukaan sedikit manis dan segar yang kemudiannya berkembang menjadi nota kayu yang menyenangkan dengan sedikit vanila yang lembut. Selepas kira-kira 6 jam pada kulit, saya tidak dapat menghidunya lagi, tetapi yang lain kadang-kadang masih boleh. Walaupun saya suka baunya, isteri saya sangat menyukainya.

Avents Creed 30 ml 1 fl oz

Setakat ini, saya hanya memakainya semasa musim sejuk tetapi saya tidak syak ia juga akan menghasilkan bau musim panas yang baik.

*Nota Atas: blackcurrant, bergamot, nanas

*Nota Tengah: Louisana birch

*Nota Asas: lumut, vanila

Aventus berharga agak mahal; botol semburan 1 auns cecair dijual pada harga $140, flakon auns cecair 2.5 pada $240, semburan auns cecair 4 pada harga $280 dan balang kaca auns cecair 8.4 pada $370. Semua kecuali saiz terbesar boleh dipesan dalam talian dari Butik Creed . Sebagai alternatif, pertemuan kecantikan membawa 2.5oz untuk $220.

Secara keseluruhannya, saya berpendapat bahawa Creed's Aventus adalah bauan harian yang baik, jika anda sanggup membayar harganya.

Selain itu, anda juga mungkin berminat dengan ulasan kami Creed Royal Old .