Dalaman Rumah Inggeris: Hiasan Gentleman Klasik

dalaman rumah inggeris budiman

Pernahkah anda mahu berasa seperti tuan rumah? Hiasan Inggeris klasik adalah sumber inspirasi yang sangat baik untuk lelaki yang bercita-cita tinggi, dan walaupun ia mempunyai banyak unsur maskulin yang jelas, ia juga sangat sesuai untuk rumah keluarga dengan pelbagai penghuni.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Bahagian Dalaman Rumah Inggeris: Gaya yang Sesuai dengan Setiap Lelaki Klasik
  2. Potongan Perabot Klasik
  3. Reka bentuk mengikut Bilik
  4. Penutup Dinding, Hiasan dan Atas Meja
  5. Kesimpulan

Reka bentuk dalaman Inggeris klasik adalah subjek yang banyak pengarang telah menghabiskan ratusan halaman untuk membedah. Ia adalah subjek banyak berkilat buku meja kopi atas sebab - gaya mempunyai daya tarikan abadi. Memandangkan perkaitan rapat dengan golongan bangsawan British sebagai sumber asal tuan-tuan , gaya Inggeris tradisional akan sentiasa memikat lelaki moden yang mencari penampilan klasik di rumah mereka. Ia sesuai untuk rumah besar dan kecil, selesa dan formal. Penemuan terpakai, tepi usang, koleksi dan sedikit habuk semuanya ok!

Bahagian Dalaman Rumah Inggeris: Gaya yang Sesuai dengan Setiap Lelaki Klasik

Daya tarikan utama reka bentuk dalaman klasik British adalah umur panjangnya. Hampir setiap gaya yang datang dan hilang dalam tempoh 500 tahun yang lalu masih digunakan, walaupun ia agak teruk untuk dipakai.Ian Russell, Duke of Bedford ke-13 , terkenal dengan kecerdasannya dan mempunyai pandangan orang dalam tentang gaya bahasa Inggeris. (Kami bercakap tentang dia di sini .) Dalam dia Buku Snobs Duke of Bedford ( kini malangnya tidak dicetak), dengan sikap mencela diri orang Brits, dia berkata bahawa anda boleh membuka rumah anda yang megah kepada pelawat, selagi anda membenarkan mereka melihat sarang labah-labah lama dan perabot yang berantakan di dalam bilik yang tidak dibersihkan…

Saya telah membaca bahawa orang Inggeris tidak suka beli perabot: mereka hanya mendapatkan bahagian yang diperlukan di loteng, ditinggalkan di sana oleh nenek moyang, dan menggantikannya. Secara umum, gayanya berat, diadun dan penuh dengan perincian dengan penekanan tersendiri pada reka bentuk klasik, iaitu bukan moden. Ia sememangnya bukan untuk minimalis yang tidak suka koleksi atau kekacauan, begitu juga estetika moden .

Gaya Reka Bentuk Bahasa Inggeris

Reka bentuk British klasik memunculkan imej daripada bilik zaman pertengahan gelap yang digantung dengan permaidani dan trofi memburu kepada bilik duduk formal terang yang dihiasi dengan kerusi emas berlapik tinggi dalam warna kuning pucat dan hijau. Rumah yang dihias dalam satu gaya adalah sama menariknya dengan yang menggabungkan pelbagai jenis gaya bersama-sama. Keindahan estetika British klasik ialah semua elemen gaya ini boleh kekal tulen atau ia boleh dicampur bersama.

Mari kita lihat beberapa elemen utama yang boleh anda tambahkan pada rumah anda untuk mencipta semula reka bentuk dalaman British yang tipikal.

Potongan Perabot Klasik

Perabot Kulit Chesterfield

Sesetengah item berada di atas sebarang hujah apabila kita memikirkan bahagian dalaman rumah lelaki yang sesuai, seperti sofa dan kerusi berlengan Chesterfield. Ia bukan perkara baharu: Kamus Inggeris Oxford mengatakan bahawa perkataan itu chesterfield telah digunakan pada tahun 1800-an untuk menggambarkan sofa kulit.

Lord Stanhope, Earl of Chesterfield

Lord Stanhope, Earl of Chesterfield [Kredit Imej: Seni UK ]

Seperti yang anda bayangkan, penciptanya ialah Earl of Chesterfield ke-4, Lord Phillip Dormer Stanhope (1694-1773). Dia seorang ahli politik, trendsetter, dan penulis (bukunya Surat-surat kepada Anak-Nya tentang Seni Halus Menjadi Lelaki Dunia dan Lelaki adalah bacaan yang menggelikan untuk golongan yang bercita-cita tinggi dan boleh didapati di sini ). Oleh itu, dia memerintahkan seorang tukang tempatan sofa yang membenarkan seorang lelaki duduk tegak tanpa mengerutkan pakaiannya. Ia mempunyai upholsteri berbutang dalam dan trim kepala kuku.

Ada yang mengatakan bahawa apabila dia hampir mati, dia memanggil pelayannya dan memerintahkannya untuk memberikan anak baptisnya, Encik Dayrolles, kerusi. Dia membawa pulang kerusi berat itu dan pelawatnya mengagumi perabot yang menarik dan selesa, mentauliahkan salinan untuk diri mereka sendiri.

Seorang lelaki London

Kelab Gents London atau tempat anda? [Kredit Imej: Pinterest ]

By the way, ia menjadi ruji di kebanyakan Gentlemen's Clubs di London, bersama-sama dengan panel kayu gelap, brendi kristal cermin mata , dan cerut .

Sofa chesterfield dengan butang pada tempat duduk

Sofa Chesterfield dengan butang pada tempat duduk [Kredit Imej: Ekspo Archi ]

Anda mungkin mendapati Chesterfield dalam variasinya – tempat duduk dengan butang atau tanpa butang, lengan bergulung atau lurus, dalam pelbagai warna, dengan penutup kain atau kulit. Tetapi versi klasik - dan yang lebih dikaitkan dengan dalaman Inggeris - ialah chesterfield kulit coklat. Ia memperoleh patina berkedut kualiti pusaka dari semasa ke semasa.

Bantal dengan cetakan inspirasi ekuestrian kuda dan perkakasan sebenar

Bantal dengan cetakan inspirasi ekuestrian kuda dan perkakasan sebenar [Kredit Imej: Etsy ]

Bantal ironis yang menunjukkan seekor musang memakai kostum memburu tradisional Inggeris berwarna merah oleh Horse and Hound

Bantal ironis menunjukkan seekor musang memakai kostum memburu tradisional Inggeris merah [Kredit Imej: Kuda dan Anjing ]

Teman terbaik untuknya ialah bantal sofa gaya vintaj, sebaik-baiknya dengan fabrik bersulam yang menampilkan elemen pemburuan - anjing, kuda, musang, burung pegar, dll. Lampu lantai tembaga dengan naungan hijau memberikan pencahayaan dengan gaya.

Set chesterfield Ralph Lauren

Set Ralph Lauren Chesterfield [Kredit Imej: Pinterest ]

Ralph Lauren - pernah menjadi anglophile - telah meneroka Chesterfield reka bentuk dalam perabotnya sehingga memanjangkan trim bertatah ke dada laci.

Sebuah Jam Datuk

Jam berhuruf panjang dengan rizab kuasa 31 hari

Jam berhuruf panjang dengan rizab kuasa 31 hari [Kredit Imej: Pinterest ]

Tidak ramai yang menyedari bahawa England mempunyai tradisi pembuatan jam yang panjang. Sebuah buku yang menarik mengenai tema itu menceritakan bagaimana John Harrison, seorang tukang kayu yang tidak bersekolah, menyelesaikan masalah ketepatan dalam sebuah kapal, membolehkan England menentukan laluan maritim mereka dengan tepat. (Anda boleh mencari buku itu di sini .) Jam berhuruf panjang akan memberikan anda loceng yang menenangkan setiap jam dan memberikan perpustakaan anda yang jelas Briddish lihat, menghubungkan anda dengan sejarah.

By the way, perpustakaan akan menjadi salah satu tempat terbaik untuk meletakkan datuk atau jam besar, lengkap dengan loceng Big Ben pada jam penuh. Anda mungkin mendapatinya baharu atau lama di web, kebanyakannya dibuat di England.

Kad dan Meja Pool

The Earl of Sandwich, pemain kad yang gemar

The Earl of Sandwich, pemain kad yang gemar [Kredit Imej: Wikipedia ]

Setiap kali anda memesan sandwic di tempat burger tempatan anda, anda harus memberi penghormatan mental kepada John Montagu, Earl of Sandwich ke-4 (1718-1792). Pada tahun 1762 (jika anda mahu butiran, ia adalah 3 November) dia bermain kad - poker , ada yang berkata - dan dia tidak mahu meninggalkan meja untuk makan. Jadi dia meminta kakinya untuk sekeping daging yang dihidangkan di antara dua keping roti supaya tidak mengotorkan kad dan makanan segera dicipta.

Meja kad padat

Meja kad padat

Anekdot ini menunjukkan kepentingan meja kad yang baik di rumah lelaki. Tetapi jangan fikir untuk bila-bila masa bahawa meja lipat yang rapuh akan dilakukan. Ia mestilah perabot yang kukuh, au pair dengan seluruh hiasan, sebaik-baiknya dengan tempat khas untuk cermin mata.

Meja pool vintaj

Meja pool vintaj [Kredit Imej: MB French Polisher ]

Perkara yang sama berlaku untuk meja pool. Anda tidak perlu memesan meja raksasa lima angka dengan perhiasan yang akan membuat a Baroque pemerah pipi gereja, tetapi model vintaj yang bagus dengan sentuhan baru dan tepi getah akan kelihatan hebat. ( buat beli isyarat dan bola baharu; barang-barang ini sukar untuk diperbaharui dan tidak begitu mahal apabila baru.)

Katil Empat Tiang

Katil Empat Tiang

Katil Empat Tiang [Kredit Imej: Amazon ]

Katil 4-tiang yang dibalut tebal adalah satu keperluan dahulu untuk mengelakkan udara malam yang sejuk di rumah desa Inggeris, dan hari ini gaya itu masih sinonim dengan estetika reka bentuk British. Logam dan kayu adalah pilihan klasik.

Perabot Luar rotan

Perabot rotan

Perabot rotan [Kredit Imej: Houzz ]

Jadi, rumah Inggeris pasti ada Permaidani Parsi , contohnya, serta perabot rotan India, yang kelihatan sangat menarik di beranda.

Reka bentuk mengikut Bilik

Perpustakaan

Pada pandangan saya, perpustakaan adalah pusat, nadi seorang lelaki tempat suci di dalam rumah. Di sanalah dia menjalankan perniagaannya, menulis, membaca, mengadakan pertemuan dengan rakan sekerja atau rakan, atau sekadar berehat selepas penat bekerja. Terus terang, ia adalah versi ruang bawah tanah yang jauh lebih berkelas gua lelaki itu menjadi sangat popular hari ini.

Perpustakaan Downton Abbey

Perpustakaan Downton Abbey [Kredit Imej: PBS ]

Perpustakaan Inggeris boleh dilihat di banyak tempat wayang atau siri TV, dan Downton Abbey cepat terlintas di fikiran saya sebagai contoh yang terakhir. Rak dan rak buku hendaklah mengikut gaya penutup dinding yang digunakan berhampirannya, yang biasanya kayu mahoni atau oak. Anda boleh menggunakan pintu berpanel kaca dalam beberapa kes untuk melindungi jarang berlaku buku atau dokumen.

Buku perjalanan berjilid kulit

Buku perjalanan berjilid kulit [Kredit Imej: Koleksi Khas FSU ]

Ya, saya tahu ia mahal, tetapi jika anda telah meluangkan masa, usaha dan perbelanjaan untuk membina perpustakaan yang indah, pergi sedikit lebih jauh dan perlahan-lahan, satu demi satu, dapatkan gelaran yang paling anda sayangi diikat dengan kulit: nilainya amat dihargai. Cuba tumpukan pustaka anda pada tajuk yang berkaitan dengan kegemaran anda hobi atau kepada kerja/profesion anda, atau pada pengarang, atau pada subjek. Seperti yang akan diberitahu oleh kebanyakan pengumpul setem kepada anda, hampir mustahil untuk mempunyai koleksi setem di seluruh dunia.

Saya mempunyai seorang kawan yang mengumpul jam tangan maka perpustakaannya penuh dengan buku mengenai model atau jenama jam tangan tertentu; Selain itu, di situlah dia menyimpan beberapa alatan untuk membuat pembaikan kecil atau menggilap jam tangannya.

Meja di tengah-tengah perpustakaan

Meja di tengah perpustakaan [Kredit Imej: Pinterest ]

The meja harus menjadi salah satu bahagian utama perpustakaan, jika bukan item yang paling penting. Kayu pilihan untuk meja dahulu ialah kayu oak, iaitu kayu yang cantik dan menghasilkan patina yang cantik dari semasa ke semasa. Kebanyakan meja mempunyai penutup kulit tengah untuk menjadikan penulisan lebih lancar.

Meja Churchill di Chartwell

Meja Churchill di Chartwell [Kredit Imej: National Trust UK ]

Lengkapkan meja anda dengan komputer dan aksesori moden anda, dan hiaskannya dengan patung gangsa atau resin Churchill, Nelson atau watak bersejarah kegemaran yang lain. (Anda mungkin teragak-agak apabila anda memikirkan patung Napoleon; lagipun, ia adalah Inggeris gaya yang anda idamkan. Tetapi anda akan mendapat teman yang baik: Bulldog Lama sendiri mempunyai patung biskut Sèvres Napoleon di atas mejanya di Chartwell.) Perbezaan yang lama dan baharu adalah menarik dan memberikan meja anda rupa yang temporal.

Ruang Makan Formal

Ruang Makan Formal

Bilik Makan Formal [Kredit Imej: Pinterest ]

The makan rasmi bilik adalah ruang reka bentuk penting untuk gaya British klasik. Ia adalah ruang perhimpunan kedua paling penting di dalam rumah, dan ia harus direka bentuk untuk mempamerkan gaya anda dan memastikan tetamu makan malam anda selesa. Tiru gaya ini dengan memilih candelier penyataan untuk bahagian tengah bilik, meja kayu yang elegan, penutup dinding tebal dan cermin emas yang tebal.

Bilik Persalinan yang Betul

Kepada orang ramai

Almari lelaki atau bilik persalinan [Kredit Imej: Pinterest ]

Almari pakaian adalah suatu kemewahan, dan bagi seorang lelaki bangsawan, dia mempunyai seluruh bilik di rumahnya khusus untuk upacara berpakaian. Ia sememangnya mewah, tetapi kami tidak akan menjadi kuda pakaian sejati jika kami tidak bermimpi untuk mempunyai persediaan yang serupa. Idea umum, bagaimanapun, adalah mengikuti konsep penutup dinding umum yang telah kita bincangkan dalam artikel ini. Lihatlah almari cantik dalam gambar di atas - sebenarnya, ia lebih seperti bilik persalinan - dan anda akan mendapat idea itu. Untuk beberapa inspirasi organisasi, lihat liputan kami yang lalu almari dan sistem almari pakaian .

Bilik Lumpur

Sebuah bilik lumpur

Bilik lumpur [Kredit Imej: Pinterest ]

Sebenarnya, ia adalah ruang pilihan, terutamanya jika anda tinggal di bandar atau kawasan kering. Jika anda tidak melakukannya, mengutuk fakta bahawa seseorang meninggalkan paip di langit terbuka sepenuhnya setiap hari, tempat ini mungkin menjimatkan khutbah anda daripada orang penting anda.

Di sanalah anda akan pergi but , payung , tongkat berjalan, baju hujan, topi dan semua peralatan hujan . Sesetengah orang mempunyai bekas dinding khas untuk menggantung kunci rumah.

Penutup Dinding, Hiasan dan Atas Meja

Panel Kayu

Dinding berpanel mahogani

Dinding berpanel mahogani [Kredit Imej: Online Murah Terbaik ]

Penutup dinding pertama yang datang kepada mana-mana peminat gaya Inggeris ialah panel mahogani, sudah tentu. (Saya akan katakan oak mungkin pilihan kedua.) Menurut ensiklopedia dalam talian Britannica, penggunaannya yang meluas bermula pada zaman Gothic, kebanyakannya dalam oak atau pain. Sumber yang sama menyatakan bahawa mahoni, serta walnut, birch, kayu merah, dan lain-lain, telah diterima pakai pada abad ke-20.

Cat yang disenyapkan

Dinding berwarna sanguine

Dinding berwarna sanguine [Kredit Imej: Pinterest ]

Kertas dinding berjalur dalam nada tenang juga boleh digunakan, begitu juga dengan semangat cat untuk pernyataan yang lebih berani: ia meningkatkan gambar, seperti dalam imej di atas.

Lukisan Potret

Keluarga Duke of Marlborough, oleh John Singer Sargent

Keluarga Duke of Marlborough, oleh John Singer Sargent [Kredit Imej: Wikimedia Commons ]

Ngomong-ngomong, gambar adalah bahagian yang tidak dapat dipisahkan dari hiasan rumah Inggeris. Ia mungkin potret - jika anda mempunyai nenek moyang atau saudara mara yang dilukis oleh Gainsborough atau John Singer Sargent, sebagai contoh, lebih baik! –, lukisan atau ukiran dengan peta, landskap, tema tentera laut, adegan memburu, kuda, anjing,golf, dan lain-lain.

Taxidermy

Taksidermi untuk Hiasan

Taxidermy for Decor [Kredit Imej: Pinterest ]

Taxidermy membuat kenyataan yang berani, dan ia pastinya tidak sesuai dengan citarasa semua orang. Walau bagaimanapun, menambah kepala rusa atau burung klasik dalam penerbangan ke dinding anda akan memberikan rumah anda sentuhan maskulin gaya pondok memburu tanpa melampaui batas. Sebenarnya, taxidermy boleh membantu melembutkan rupa bilik yang terlalu formal atau menjadikan ruang feminin kelihatan lebih seimbang.

Tirai tebal

Kain tebal

Tirai tebal [Kredit Imej: HGTV ]

Langsir, sekali diperlukan untuk mengelakkan draf, kini hanyalah bahagian aksen yang indah di dalam bilik. Ia boleh menjadi satu cabaran untuk memastikan mereka kelihatan segar dan moden, tetapi mereka benar-benar gaya British klasik yang penting - bidai tidak sepadan dengan estetika ini.

Perak

Siapa yang mempunyai bajet untuk membeli samovar perak untuk menghasilkan teh yang sempurna? Atau masa untuk menggilap kandil Victoria?

Set Perak Sterling Antarabangsa

Set Perak Sterling Antarabangsa

Kami bercakap tentang beberapa keping pinggan mangkuk untuk dimakan, atau pun untuk menghiburkan makan malam tetamu. Anda boleh mendapatkan garpu dan pisau perak vintaj yang berpatutan di eBay atau tapak web yang serupa. Saya mempunyai seorang kawan di tempat kerja yang menggunakan pinggan mangkuk perak sterling milik ibu bapanya setiap hari. Apabila saya bertanya kepadanya mengapa, dia berkata, Mereka menggunakan set ini hanya dua kali dalam hubungan lama mereka. Saya memutuskan saya tidak akan melakukan kesilapan yang sama, jadi saya berasa seronok makan dengan pinggan mangkuk yang baik, cantik dan padat. Ia masuk akal kepada saya.

Jika anda bersedia untuk mengambil usaha tambahan, ukiran inisial anda: ia adalah pusaka yang indah.

Kesimpulan

Bahagian dalam bahasa Inggeris lelaki itu mudah disalin, dan anda boleh membinanya secara berlapis-lapis dari semasa ke semasa. Dan ingat, anda tidak perlu berbelanja terlalu banyak untuk menciptanya di rumah berkat Internet dan semua tapak web lelongan dan vintaj. Ia jauh lebih murah untuk memperbaharui item daripada membeli barang yang sama baru.

Apakah yang anda sudah lakukan di tempat anda untuk mencipta perasaan Inggeris?