Dandanan Kening

dandanan kening berskala

Satu kajian baru-baru ini dari Kanada mendapati bahawa kening adalah ciri yang lebih boleh dikenal pasti daripada mata anda. Kening menonjolkan mata anda dan ia merupakan aspek penting dalam ekspresi muka anda kerana ia menyampaikan emosi.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Mengapa Anda Perlu Mencantikkan Kening Anda?
 2. Di Mana Anda Harus Mencantikkan Kening Anda?
 3. Alat Dandanan Kening Mesti Ada
 4. Langkah Demi Langkah Dandanan Kening
 5. Tindakan & Larangan Menjaga Kening
 6. KESIMPULAN
 7. Rundown Pakaian

Kening yang rapi akan memberikan anda rupa yang kemas dan digilap tetapi anda tetap kelihatan maskulin. Seiring dengan bertambahnya usia lelaki secara amnya, bulu kening, bulu hidung dan bulu telinga, tumbuh dengan lebih cepat jadi walaupun anda tidak pernah memberi banyak perhatian kepadanya sekarang, ingatlah suatu hari nanti, ia akan melanda anda juga.

Mengapa Anda Perlu Mencantikkan Kening Anda?

Pada asasnya, ia memberikan definisi wajah anda, bentuk dan ia meningkatkan rupanya. Kening yang terlalu besar pastinya berpotensi untuk mengalihkan perhatian dari wajah anda serta mata anda dan meninggalkan konotasi negatif apabila orang memandang anda. Walaupun kita tidak terlalu memikirkannya, ia benar-benar menonjol. Fikirkan tentang lelaki dengan kening unibrow atau lelaki dengan kening yang benar-benar tumbuh, itu hanya rupa yang sangat buruk.Adakah ini pandangan yang baik?

Adakah ini pandangan yang baik? [Kredit Imej: Wikipedia ]

Kebanyakan wanita merapikan kening mereka dengan tekun dan mereka biasanya mempunyai bentuk yang sangat ekstrem yang benar-benar ditakrifkan dan mereka memberi banyak perhatian kepada mereka. Bagi lelaki, itu adalah di atas dan matlamatnya adalah untuk mempunyai beberapa definisi tetapi secara keseluruhan, bentuk yang kelihatan semula jadi. Ini bermakna garisan di sekeliling kening anda tidak sepatutnya tajam. Selain itu, elakkan bentuk atau sudut yang melampau kerana ia menarik perhatian pada kening anda.

Secara keseluruhan, dandanan kening adalah sama pentingnya dengan yang laindandananaspek seperti anda rambut , awak janggut , atau anda bercukur , dan anda boleh menggabungkannya dengan mudah, katakan, dengan pemangkasan bulu hidung.

Di Mana Anda Harus Mencantikkan Kening Anda?

Anda boleh merapikan kening anda sambil memotong rambut anda

Anda boleh merapikan kening sambil menggunting rambut [Kredit Imej: Pinterest ]

1. Kedai Gunting Rambut

Pertama sekali, anda boleh melakukannya di kedai gunting rambut semasa anda mendapatkannya potong rambut terutamanya jika anda mempercayai mereka dan mereka tahu apa yang anda suka. Bergantung pada tempat anda pergi, ia boleh menelan kos antara lima hingga sepuluh dolar. Pergi ke tukang gunting ialah pendekatan yang sangat baik untuk lelaki yang mempunyai kening penuh dan mereka hanya memerlukan sedikit trim, bermakna hanya memendekkan rambut. Ia juga bagus untuk lelaki yang hanya boleh mengekalkan bentuk kening sedia ada tanpa perlu membuat sebarang pengubahsuaian.

benang kening

benang kening

2. Studio Kening

Ia adalah pilihan yang bagus untuk lelaki yang tidak mahu mengacaukannya dan ingin mendapatkan bentuk yang mereka inginkan oleh seorang profesional yang tidak melakukan apa-apa selain dandanan kening. Sekarang secara amnya, mereka pakar dengan wanita jadi patut bertanya kepada mereka sama ada mereka pernah bekerja dengan lelaki dan idealnya menunjukkan kepada anda contoh perkara yang boleh mereka lakukan supaya anda tahu dengan tepat apa yang anda dapat sebelum anda merapikan kening anda.

Sven Raphael & Teresa mengadakan sesi dandanan kening

Sven Raphael & Teresa mengadakan sesi dandanan kening

3. Di Rumah!

Pilihan ketiga ialah membentuknya di rumah sama ada sendiri atau rakan kongsi yang mahir dengannya. Mengikut pengalaman saya, ini adalah pilihan terbaik untuk majoriti lelaki kerana anda boleh melakukannya dengan mudah di rumah, ia tidak mahal, dan ia memberikan anda hasil yang anda inginkan.

Alat Dandanan Kening Mesti Ada

Gunting kening tahan karat

Gunting kening tahan karat [Kredit Imej: Etsy ]

1. Sepasang Gunting Kecil

Anda mahukan sepasang gunting yang sangat kecil dengan mata yang membolehkan anda menjadi sangat tepat. Gunting yang lebih tebal dan lebih besar tidak akan berfungsi.

Anda memerlukan sikat yang hanya saiz yang betul

Anda memerlukan sikat yang hanya saiz yang betul

2. Sikat Kaku

Jika anda mempunyai sesuatu yang terlalu kecil dan fleksibel, sukar untuk mendapatkan rambut ke arah yang betul. Begitu juga, sikat yang terlalu besar tidak akan berfungsi kerana ia terlalu besar.

Alat manikur keluli tahan karat German Inox berkualiti - diluluskan TSA

Alat manikur keluli tahan karat German Inox berkualiti - diluluskan TSA

3. Pinset Dipercayai

Anda mahukan sepasang pinset yang berkualiti seperti ini daripada a manikur kit yang benar-benar mencengkam rambut dan membolehkan anda mencabutnya tanpa menyebabkan anda sakit.

Cabut kening untuk membentuk

Pilih pinset berkualiti yang benar-benar akan mencengkam rambut dan membolehkan anda menariknya.

Langkah Demi Langkah Dandanan Kening

1. Tentukan Bentuk Kening Anda.

Jadi pertama, pegang sikat anda secara menegak di atas bahagian tengah lubang hidung anda yang menentukan panjang bahagian dalam kening. Sudah tentu, anda melakukan ini di kedua-dua belah pihak. Sesetengah lelaki berpendapat bahawa ia kelihatan lebih baik untuk mempunyai kening sejajar dengan bahagian luar lubang hidung anda. Secara peribadi, saya rasa bahagian tengah lubang hidung adalah lebih baik kerana terutamanya jika anda mempunyai hidung yang lebih besar, bahagian tengah akan mewujudkan rupa yang lebih harmoni manakala jika anda mempunyai kening yang lebih pendek di bahagian dalam, ia hanya akan menjadikan hidung anda kelihatan lebih besar yang tidak berfaedah.

Sejajarkan bahagian luar lubang hidung anda dengan sudut mata anda dan di mana sikat bertemu dengan dahi, di situlah alis sepatutnya berakhir. Selaraskan bahagian luar lubang hidung dengan bahagian luar iris dan di mana sikat bersilang dengan kening anda adalah di mana titik tinggi atau titik puncak bentuk kening anda sepatutnya.

Gunakan sikat anda untuk memastikan anda mengikut bentuk kening anda

Gunakan sikat anda untuk memastikan anda mengikut bentuk kening anda

2. Alat terbaik untuk membentuk kening anda ialah sepasang pinset.

Anda boleh terus memegang sikat anda ke dalam tiga kedudukan berbeza hanya supaya anda memastikan anda tidak lupa bentuknya dan anda mendapat apa yang anda mahukan dan sesuatu yang konsisten pada kening kiri serta pada kening kanan.

Jadi dengan pinset, saya mula-mula menarik rambut di antara kening saya kemudian saya menarik rambut di bawah gerbang serta ekor yang merupakan tepi luar kening. Apabila anda menggunakan pinset, anda ingin mencengkam rambut dengan kuat dan kemudian tarik ke arah pertumbuhan rambut, tidak terlalu cepat, jika tidak, anda mungkin berisiko memutuskan rambut. Juga, elakkan menariknya bertentangan dengan arah pertumbuhan kerana ia mungkin pecah juga.

Potong kening yang terlalu panjang

Pemangkasan membantu membentuk kening.

3. Potong Panjang Rambut Individu.

Untuk berbuat demikian, pecahkan setiap kening kepada dua bahagian; badan, yang paling dekat dengan hidung dan ekor yang paling dekat dengan telinga anda. Untuk badan, gunakan sikat gigi halus dan sikat rambut ke atas dan ke arah tengah anda muka . Mulakan dengan memadankan sudut sikat dengan sudut kening anda dan kemudian condongkan sedikit ke atas ke arah tengah muka anda.

Dengan berbuat demikian, anda mendapat lebih sedikit variasi dalam panjang trim rambut yang kelihatan lebih baik kerana ia lebih semula jadi serupa dengan bulu apabila anda memotong rambut anda. Ia juga membantu mengekalkan panjang dalam yang lebih pendek dan panjang luar yang lebih panjang. Pastikan anda memotong rambut pada sudut itu tetapi kemudian menyikatnya semula untuk melihat hasilnya. Ulangi sehingga semua rambut di bahagian ini dipotong dan kemudian anda beralih ke kening yang satu lagi. Dengan cara ini, anda sentiasa boleh membandingkan rupa hasil akhir semasa anda masih mengusahakannya.

Tindakan & Larangan Menjaga Kening

Jangan sekali-kali cuba menggunakan sebarang jenis pisau cukur untuk merapikan kening anda

Jangan sekali-kali cuba menggunakan sebarang jenis pisau cukur untuk merapikan kening anda [Kredit Imej: Pisau Cukur AS ]

  Jangan sesekali menggunakan pisau cukur untuk merapikan kening anda.Saya membuat kesilapan itu sekali dan ia kelihatan mengerikan kerana sangat sukar untuk mendapatkan bentuk yang betul dan apa yang berlaku kepada saya adalah saya terlalu jauh ke bawah di satu pihak kemudian saya terpaksa mengurangkannya di sisi lain, saya semakin ke bawah tentang ini side dan saya terpaksa mengulanginya di sisi ini, dan akhirnya, saya berakhir dengan kening yang sangat kecil dan luar biasa yang kelihatan ganjil. Tidak kira jika anda menggunakan anpencukur elektrikatau pencukur basah atau a pisau cukur bermata dua , ia terlalu berisiko dan walaupun anda melakukannya dengan betul, anda masih dapat melihat bahawa rambut telah dicukur dan bukannya dicabut yang hanya kelihatan ganjil.Tahan diri anda semasa membentuk kening anda.Kurang pasti lebih kerana sangat sukar untuk mendapatkan rambut kening penuh untuk tumbuh semula. Tanya sahaja mana-mana wanita yang hidup melalui tahun 90-an.Jangan gunakan sebarang pemangkas elektrik.Itu sama ada akan meninggalkan jurang atau sesuatu yang kelihatan sangat luar biasa dan ia sama sekali tidak kelihatan seperti yang anda mahukan.
Bahagian atas kening sentiasa menentukan bentuk

Bahagian atas kening sentiasa menentukan bentuk

  Jangan keluarkan sebarang rambut dari atas kening.Bahagian tepi atas kening sentiasa mentakrifkan bentuk dan dengan mengalih keluar sini dari atas, anda meratakan bentuk dan ia kelihatan lebih teruk.Pertimbangkan untuk menggunakan sedikit sisa produk rambut pada kening anda.Terutamanya jika ia adalah balsem penggayaan, ia boleh membantu mencipta rupa yang sangat berfaedah. Jika anda mempunyai rambut kening yang tebal dan tidak terurus, anda juga boleh menggunakan hanya beberapa produk tertentu, cuma pastikan ia tidak lekat dan melekit kerana ia kelihatan tidak semulajadi. Saya juga cuba menjauhkan diri daripada mana-mana produk berkilat kerana ia hanya menarik perhatian terlalu banyak pada kening saya.Jangan risau tentang simetri sempurna antara kening kiri dan kanan anda.Sememangnya, mereka tidak sama dan walaupun selepas dandanan, mereka tidak akan kelihatan sama. Daripada memilih klon di kedua-dua belah pihak, anggap ia lebih seperti adik beradik yang kelihatan sangat serupa tetapi tidak 100% serupa. Sekarang yang dikatakan, lihat kening saya sebelum saya merapikan mereka dan selepas itu. Saya biasanya mempunyai beberapa rambut yang sangat panjang dan saya hanya cuba membuangnya, memangkasnya dengan baik, membuat perbezaan yang besar bukan?

KESIMPULAN

Walaupun anda tidak sepatutnya menghabiskan banyak masa dan perincian pada kening anda seperti yang dilakukan oleh wanita, sedikit penyelenggaraan berjalan jauh. Anda hanya memerlukan sedikit gunting, sikat gigi kecil dan sepasang pinset, dan sekali lagi, sama seperti pakaian, semuanya mengenai butirannya. Bersabar, jangan keterlaluan, dan apabila ragu-ragu, kurang lebih!

Rundown Pakaian

Raphael berbaju polo berjalur, chinos dan kasut bot.

Raphael berbaju polo berjalur, berchinos dan kasut bot.

Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Hitam Aniline Dicelup Potong Mengikut Saiz - Tepi Berlipat 3cm x 120cm - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali Pinggang Kulit Anak Lembu Hitam Dicelup Aniline Dipotong Mengikut Saiz – Tepi Berlipat 3cm x 120cm

berbelanja di sini

Saya memakai baju polo berjalur biru dan putih halus ia mempunyai kolar gaya baju yang tidak murah dan kelihatan selekeh tetapi ia hanya berbaring. Saya menggabungkannya dengan sepasang chinos Nantucket serta kasut bot dalam warna navy biru dan merah Saya menggabungkannya dengan tali pinggang biru laut yang memisahkan bahagian atas saya di bahagian bawah saya dan ia hanyalah rupa kasual musim panas yang sangat rapi.

Adakah anda merapikan kening anda? Kongsi dengan kami perkara yang boleh dan tidak boleh dilakukan dalam ulasan di bawah!