Dibuat Di Amerika Syarikat – Tetapi Apa Maksudnya?

Buatan Amerika Syarikat

Sebelum Krismas, nampaknya terdapat beberapa panduan hadiah yang menggalakkan pembelian produk buatan Amerika. Walaupun ini adalah idea yang mengagumkan, apa betul-betul adakah ia bermaksud membeli produk buatan USA?! Ia kelihatan seperti kenyataan yang mudah, tetapi Made in America lebih rumit daripada yang didengari.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Pakaian & Aksesori Buatan AS
  2. etika
  3. Perlindungan Alam Sekitar – Jejak Karbon
  4. Kualiti
  5. harga
  6. Melabur dalam Ekonomi Dalam Negeri
Petani

Pasaran Peladang Dengan Produk Berkualiti Tinggi

Secara peribadi, saya dan isteri adalah penyokong hebat produk tempatan. Contohnya, kami membeli-belah di pasar tani tempat kami membeli hampir semua sayur-sayuran kami semasa musim bunga, musim panas dan musim luruh, yang membantu kami makan mengikut musim. Semua daging dan telur kami berasal dari Bob petani kami, yang menternak lembu, babi, kambing, ayam dan lain-lainnya jauh melebihi standard organik. Kekurangan orang tengah bermakna pulangan yang lebih baik untuk petani kami dan ketenangan fikiran untuk kami. Semasa musim sejuk, kami pergi ke pasar raya koperasi milik tempatan kami di mana kami sebenarnya pemegang saham. Di sana kita boleh membuat pilihan makanan yang teliti berdasarkan tempat asal yang dilabel dengan jelas. Perlu diingat bahawa kami bertuah kerana dapat membuat pilihan untuk membelanjakan lebih banyak wang untuk makanan, dan ini adalah pilihan yang mungkin tidak menarik minat semua orang. Telur kami sangat segar dan menghasilkan mayonis buatan sendiri yang menakjubkan; mentega gulung tangan tempatan kami berwarna kuning keemasan dan berperisa daripada susu yang hanya diambil daripada lembu ragut bermusim; susu tempatan tidak dihomogenkan didatangkan dengan lapisan krim segar dalam botol kaca yang boleh dikembalikan. Untuk citarasa kami, makanan tempatan adalah pilihan yang kami buat untuk mengurangkan jejak karbon kami, menyumbang kepada perniagaan tempatan dan menyokong petani kecil. Sebagai balasan, kami mendapat makanan berkualiti tinggi, hubungan orang dengan orang dengan pembekal kami, keupayaan untuk mengurangkan bahan cemar dalam diet kami, dan rasa kawalan dan pemahaman yang lebih baik tentang apa yang masuk ke dalam makanan kami. Disebabkan pilihan ini, kami menikmati banyak faedah, tetapi ia juga berdasarkan pencarian maklumat yang telus kami. Jika tidak, bagaimana kita tahu apa yang sebenarnya kita masukkan ke dalam mulut kita? Bagi kebanyakan orang, keupayaan untuk mempercayai syarikat untuk memberikan maklumat yang telus dan lengkap adalah perkara yang sudah lama.Kami berkongsi perkara ini dengan anda hari ini kerana makanan perlahan ialah konsep popular yang mempunyai beberapa persamaan yang berbeza dengan pergerakan Made in America. Makanan tempatan, sudah tentu, mempunyai kelemahannya - ia boleh menjadi mahal, terhad dan memakan masa - dan seperti mana-mana trend, produk buatan Amerika patut dipertimbangkan dengan lebih mendalam tentang kebaikan dan keburukan.

Pakaian & Aksesori Buatan AS

Di Gentleman's Gazette, kami adalah komuniti pengguna pakaian yang teliti. Kami menyukai kualiti, gaya dan ketukangan, dan kami pasti anda juga menyukainya. Kini dengan pakaian dan aksesori, pengeluaran adalah haiwan yang berbeza sama sekali daripada makanan. Terdapat beberapa aspek yang memihak kepada perkara pembuatan di AS, iaitu etika, keselamatan pekerja, perlindungan alam sekitar, kualiti dan pelaburan ke dalam ekonomi Amerika. Mari kita lihat mereka dengan lebih dekat.

etika

Saya fikir adalah sangat wajar untuk menghasilkan sesuatu dalam keadaan yang berperikemanusiaan, dan pembuatan jauh dan jauh di AS memastikan bahawa piawaian tertentu dikekalkan; orang mendapat gaji minimum dan tidak dieksploitasi secara terang-terangan dan mereka berhak untuk bekerja dalam persekitaran yang selamat. Walau bagaimanapun, terdapat negara lain, seperti Jerman, Perancis, dan Sweden, di mana piawaian minimum ini lebih tinggi dan orang ramai dilindungi lagi. Itu bukan untuk mengatakan bahawa piawaian pengeluaran beretika tidak boleh diwujudkan dan dipantau dengan teliti di China atau Vietnam. Jadi, keseluruhan perkara boleh dihasilkan secara beretika di negara lain juga, tetapi sudah tentu lebih mudah untuk dikawal di AS.

Perlindungan Alam Sekitar – Jejak Karbon

Satu lagi aspek pembuatan barangan tempatan ialah perlindungan alam sekitar, terutamanya jejak karbon. Jika pembuatan AS akan menggunakan bahan mentah dari AS, pengimportan dan penghantaran barangan dari bahagian lain di dunia akan berkurangan, dan jejak karbon akan menjadi lebih rendah.

Walau bagaimanapun, Made in the US bermaksud begitu sahaja. Ia hanya membuat tuntutan pengeluaran – ia tidak membuat sebarang tuntutan tentang asal input produk anda. Sebagai contoh, mari kita lihat ikatan . Ramai pengeluar mengimport semua fabrik, jalinan dan benang daripada pengeluar di China, dan kemudian menjahit bersama produk siap dengan cepat di AS – dan tidak pernah didengari syarikat membeli produk yang hampir lengkap, menambah beberapa jahitan terakhir dan tampar pada label Dibuat dalam –. The tali leher itu sendiri kemungkinan besar tidak lebih baik daripada jika ia akan dipasang di China dan kemudian dihantar ke AS, dan bukannya melakukannya sebaliknya. Malangnya, jejak karbon daripada tali leher dibuat di AS dengan cara ini hampir sama dengan seri yang dibuat di China.

Selain itu, pengurusan sisa dan perlindungan alam sekitar di negara seperti China adalah jauh di bawah piawaian Amerika atau Eropah.

Kualiti

Salah satu aspek yang dinyatakan dalam bahagian sebelum ini ialah kualiti. Secara peribadi, kualiti hampir selalu merupakan satu-satunya faktor yang paling penting bagi saya, memandangkan produk dibuat dalam keadaan berperikemanusiaan. Sebelum anda meminta harga, cari kualiti, kerana tanpa mengetahui kualiti tidak ada harga yang cukup rendah yang akan membenarkan membeli produk.

Sam Hober Edges - Dibuat di Thailand daripada Sutera Inggeris

Sam Hober Edges – Dibuat di Thailand daripada Sutera Inggeris

Sekarang, untuk berpegang pada contoh ikatan , kualiti tinggi ikatan boleh dibuat di mana sahaja di dunia. Saya telah melihat hubungan yang menakjubkan dari seluruh dunia termasuk AS (lihatPakaian Panta), England (lihat Drakes ), Itali dan lain-lain - tetapi pada pendapat saya, jahitan tangan yang paling kemas pada tali leher yang pernah saya lihat adalah dari Vietnam! Jadi, hanya menolak kualiti seri itu kerana asalnya, adalah tidak adil pada pendapat saya. Kualiti ialah sesuatu yang boleh didapati di mana-mana sahaja – sesetengah kawasan mungkin mempunyai kepadatan pengeluar berkualiti yang lebih tinggi daripada yang lain, tetapi pada penghujung hari, saya boleh beli murah produk yang dibuat di AS dan produk terkemuka yang dibuat di China - dan begitu juga sebaliknya.

Sebagai produk yang tidak mudah rosak dan tahan perjalanan, fabrik boleh diperoleh dari seluruh dunia. Sekarang, jika saya mempunyai tali leher yang dibuat di AS dengan ketukangan biasa dengan fabrik murah dari mesin tenun Cina, saya lebih suka tali leher yang dibuat di Thailand (dalam keadaan berperikemanusiaan) mengikut piawaian terbaik daripada bahasa Inggeris terbaik atau Sutera tenun dan dicelup Itali.

Walaupun fabrik dari Eropah dicelup dan ditenun mengikut piawaian ekologi yang ketat, fabrik asal yang kurang terkawal mungkin telah dihasilkan sehingga menjejaskan kesihatan pekerja kilang atau alam sekitar.

Cara Menjahit Tali leher yang tidak lazim

Cara Menjahit Tali leher yang tidak lazim

Berkenaan dengan fabrik, penting untuk diperhatikan bahawa pengeluar Amerika menghadapi dilema. Sangat sedikit pengeluar fabrik tenun Amerika berkualiti tinggi yang kekal, telah dipaksa keluar secara sistematik memihak kepada lokasi pengeluaran yang lebih murah. Walaupun terdapat pembekal yang sesuai, pesanan minimum selalunya sangat tinggi sehingga hanya yang terbesar yang mampu membeli daripada mereka.

Secara keseluruhannya, pada saya, fabrik berkualiti tinggi dari mesin tenun terkemuka dan kualiti mutu kerja adalah lebih penting daripada tempat di mana ia dijahit, terutamanya jika jejak ekologi adalah sama.

harga

Banyak kali, pengeluar Amerika mewajarkan harga mereka yang lebih tinggi kerana produk mereka dibuat di AS dan sebenarnya kos yang lebih tinggi untuk dikeluarkan di dalam negara – tempoh. Walau bagaimanapun, jika pengeluar Amerika menggunakan fabrik murah, ia bukan produk premium lagi.

Apabila melihat produk buatan Amerika, saya sering terkejut tentang nisbah kualiti kepada harga jika dibandingkan dengan produk terbaik yang terdapat di pasaran - saya tidak bercakap tentang barangan keluaran besar-besaran murah dari Asia yang sering anda temui di AS. Hasil kerja dan kualiti selalunya kelihatan kurang sedikit daripada pengeluar terkemuka Eropah pada titik harga yang sama. Sudah tentu, kesetiaan jenama, pemasaran, sejarah lama dan pengiktirafan mempunyai kesan yang besar terhadap harga. Kebanyakan pengeluar tertumpu buatan Amerika yang baharu adalah agak baharu dalam pasaran, atau merupakan kebangkitan semula jenama warisan, dan memerlukan lebih banyak sumber untuk mereka beroperasi. Sama ada cara, jika anda mahukan produk yang bagus, ia membayar untuk melihat di belakang muka

Tali Tali Panta Cashmere Buatan New York

Panta Cashmere Tali leher Dibuat di New York

ade untuk mengetahui dari mana datangnya keberanian produk anda dan pertimbangkan elemen individu produk dan perniagaan di belakangnya.

Melabur dalam Ekonomi Dalam Negeri

Seperti senario makanan kami yang dinyatakan di atas, sebahagian daripada faedah yang kami perolehi daripada membeli-belah di dalam negara ialah pengetahuan bahawa wang kami akan kembali ke dalam ekonomi yang kami sertai. Ini benar-benar manfaat membeli pakaian dan aksesori keluaran Amerika. Walaupun asal input, pengeluar mesti menyediakan bengkel, membeli daripada peruncit tempatan yang lain, membayar cukai dan mengambil pekerja, yang kesemuanya merupakan pelaburan ekonomi yang wajar – dengan mengandaikan bahawa mereka tidak mengambil jalan pintas yang disebutkan di atas. Dalam suasana yang ideal, wang yang terlibat dalam mengendalikan perniagaan sedemikian akan beredar antara pengguna Amerika, pembekal dan perniagaan itu sendiri, menghasilkan faedah domestik yang maksimum. Malangnya, beberapa perniagaan Amerika boleh beroperasi dengan cara itu, tetapi isyarat simbolik untuk membeli produk keluaran Amerika masih menghasilkan beberapa faedah tempatan.

Ringkasnya, seperti mana-mana bentuk pemasaran, Made in America tidak begitu jelas seperti yang kelihatan. Cara anda membuat keputusan membeli ialah soal cara anda menilai kepentingan ciri-ciri produk yang diingini. Bagi saya, kualiti (selepas jaminan keadaan pengeluaran yang berperikemanusiaan) adalah kebimbangan utama saya. Itu mungkin atau mungkin bukan kebimbangan pertama anda. Dalam mana-mana kes, kami menggalakkan anda untuk mendalami sedikit tentang sebarang tuntutan yang mungkin dibuat oleh syarikat yang mungkin anda gunakan untuk membuat keputusan pembelian – anda mungkin terkejut dengan apa yang anda temui.

Satu nota terakhir untuk pembaca kami: Adalah penting untuk anda memahami bahawa kami berusaha untuk tidak mengutuk atau menyokong mana-mana satu gaya hidup atau pilihan produk berbanding yang lain. Kenyataan kami tidak dimaksudkan untuk dianggap mutlak tetapi sebagai editorial tentang kepentingan membuat pilihan yang sepadan dengan aspirasi anda. Oleh itu, kami sangat berharap untuk membaca ulasan anda mengenai perkara itu!