Dieksekusi Bergaya – Pakaian Hannibal & Cara Berpakaian Seperti Lecter

Hannibal

Rancangan televisyen popular NBC Hannibal telah dibatalkan, dan bagi peminatnya, ini adalah satu fitnah.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Siapa Hannibal Lecter
 2. Gaya Hannibal
 3. Cara Berpakaian Seperti Hannibal
 4. Kesimpulan

Di dunia di mana televisyen secara amnya adalah megafon untuk kebodohan, tidak menghairankan bahawa Hannibal tidak diterima dengan baik oleh orang ramai. Seorang rakan saya pernah berkata ia adalah 'persembahan kompleks dengan plot dan dialog yang mencabar' yang dijawab oleh seorang lagi dengan 'plot dan dialog yang mencabar tidak sesuai memandangkan tahap kecerdasan purata.'

Malangnya, itu benar, dan seseorang boleh berhujah sebab itu NBC memutuskan untuk membatalkannya. Malangnya, rancangan televisyen seperti Keeping Up with the Kardashians, The Housewives of (namakan sebuah daerah) dan rancangan realiti yang mendokumentasikan kehidupan keluarga luar biasa cenderung digemari oleh orang ramai.Walaupun begitu, sama seperti kita perlu bersaing dengan lelaki yang memakai jersi sukan dan topi bola ke belakang ke restoran bintang Michelin, kita juga perlu berurusan dengan rancangan yang kita suka disiarkan kerana kebanyakan orang lebih suka kualiti McDonalds berbanding kualiti. sebuah restoran bertaraf 5 bintang.

Seperti bistro yang jarang dilihat di antara deretan kedai makanan segera, Hannibal adalah, semua perkara dipertimbangkan, rancangan televisyen yang paling menakjubkan dan cantik pada tahun ini.

Selain daripada dialog, reka bentuk set, muzik dan sinematografi, seseorang boleh berhujah bahawa salah satu keinginan yang paling menonjol dalam rancangan itu ialah keanggunan yang boleh dipamerkan oleh lelaki biadab itu, baik dalam gaya peribadi dan kemahiran masakannya.

Gaya berani Hannibal

Gaya berani Hannibal dengan selipar dan jaket makan malam sutera berbunga, kolar selendang & tali leher hitam

Siapa Hannibal Lecter

Digambarkan dengan cemerlang oleh Mads Mikkelsen dalam siri ini, Dr. Hannibal Lecter ialah seorang pakar psikiatri forensik berbakat berdasarkan watak dan elemen dari novel naga merah oleh Thomas Harris.

Perbezaan utama antara Hannibal karya Mikkelsen dan Hannibal dalam filem terdahulu ialah Mikkelsen mengingatkan anda tentang Syaitan tetapi dengan cara yang paling menawan dan elegan yang membuatkan anda ingin menjual jiwa anda kepadanya.

Dia adalah seorang pembunuh bersiri kanibalistik yang membunuh mangsanya dengan penuh semangat dan bakat. Direkrut sebagai pakar oleh FBI, dia bekerjasama dan diburu oleh protagonis yang terseksa, Will Graham, seorang pakar profil yang mempunyai keupayaan untuk melihat jenayah melalui mata pembunuh.

Makan malam bersama Hannibal

Makan malam bersama Hannibal

Lecter menjadi penasihat yang dipercayai kepada FBI tetapi juga bertindak sebagai ahli terapi kepada pelbagai ejen dan perunding FBI sepanjang siri ini.

Seorang pakar kulinari sejati, Lecter berkawan dengan orang di sekelilingnya dengan menyediakan chef-d'œuvres untuk menggoda dan menggembirakan tetamu makan malamnya. Sudah tentu, seseorang hanya boleh membayangkan hidangan itu dibuat dari apa.

Hannibal mungkin seorang pembunuh bersiri yang gila, tetapi dia mempunyai rupa seoranglelaki yang bergaya. Dia dipamerkan sepanjang siri dengan cara yang sangat elegan melalui hiasan dalamannya, ragamnya, masakannya dan sudah tentu, gayanya. Sudah tentu, tidak perlu dikatakan bahawa seorang pembunuh tidak boleh menjadi benar budiman .

Gaya Hannibal

Seperti rancangan televisyen Sut , Hannibal difilemkan di Toronto, Kanada. Christopher Hargadon ialah pereka pakaian yang bertanggungjawab untuk persembahan itu dan di bawah bimbingan pencipta rancangan itu, Bryan Fuller, dia menghasilkan almari pakaian Hannibal untuk setiap episod berdasarkan psikologi episod itu.

Gaya Hannibal berani secara eksentrik, namun pada masa yang sama, elegan dan bersahaja. Sekali melihat watak dan anda tahu bahawa semua yang dipakainya dipilih dengan teliti. miliknya sut tersuai dan gabungan daripada pembuat pakaian tempatan Garrison diperhalusi dengan cara yang paling rapi, namun Hargadon telah berjaya menggunakan aksesori dan warna untuk mencipta aksen yang menyerlah ini yang mempamerkan personaliti Hannibal yang kurang ajar dan tetap terpelihara.

Mads Mikkelson ialah Hannibal

Mads Mikkelson ialah Hannibal memakai jalur kapur coklat jarak lebar pada kelabu muda – perhatikan jahitan pilihan kontras yang boleh dilihat & poket dada mengepak

Seperti Harvey Spectre dari Suits, Hannibal menggunakan simpulan Windsor yang besar dalam ikatannya untuk mencerminkan keyakinan dan keberaniannya. Kadang-kadang, dia juga memakainya dengan a lesung pipit . Sut tiga helai sering dipakai dengan corak yang menyerupai pakaian yang biasanya dikhaskan untuk kepelbagaian fesyen yang paling bergaya di Paris.

Sut yang berani, digandingkan secara jahat dengan tali leher paisley dan segi empat sama poket yang megah diremehkan oleh personaliti Hannibal yang berbudaya dan urban. Perangainya yang pendiam memancarkan kecanggihan namun anda boleh tahu berdasarkan kenyataan almari pakaiannya bahawa dia pantas memetik leher anda dengan penuh semangat dan semangat namun tanpa berfikir panjang. Perangai psikotik tetapi terkawal inilah yang menjadikan Hannibal begitu disenangi namun begitu menjijikkan.

Semua bahagian kehidupan Hannibal memancarkan kehalusan

Semua bahagian kehidupan Hannibal memancarkan kehalusan
(Foto: Brooke Palmer/ Sony Pictures Television/ NBC)

Semua pakaian Hannibal sangat teliti. Seperti makanan yang dipamerkan dalam setiap episod, dia nampaknya memilih setiap utas almari pakaiannya dengan ketetapan yang teratur dan berhati-hati. Dia seorang perfeksionis, dan segala-galanya tentang dia adalah bukti untuk itu.

Seperti jamuan mewah untuk lelaki yang bijak berpakaian, padanan pakaian Hannibal adalah tepat dan bahan-bahannya dipilih sehalus-halusnya.

Pilihan kolar spreadnya dipadankan dengan windsor berganda bermain dengan sempurna terhadap corak semak dinamik pada sutnya. Kadang-kadang, dia memakai simpulan yang sama dengan kolar yang lebih tertutup walaupun, yang kelihatan lebih seperti seorang amatur.

baldu dia jaket makan malam dalam warna teal dan burgundy menyerlah berbanding hitam standard tuxedo dipakai oleh rakan-rakannya.

Walaupun kepanasannya, Hannibal masih mengekalkan pakaian seragam. Dia separa kepada sut tiga helai, dua butang dengan seluar muka rata yang tidak berikat. Walaupun begitu, hampir semua sutnya menampilkan corak berani atau warna ganjil. Jarang dia pernah dilihat dalam sut gelap pepejal atau jalur halus, kulit jerung dll. Almari pakaiannya merangkumi warna hijau, biru dan coklat yang lebih gelap, namun dia sering dilihat dengan yakin dalam warna sut musim panas dan kadangkala tekstur tweed dan kain flanel .

Malah sut yang paling biasa akan dicorakkan dengan cek glen, cermin tingkap atau jalur kapur yang ketara. Sut yang kurang mencolok ini biasanya dipadankan dengan baju pakaian yang lebih berani yang sangat berbeza dengan baju padat biasa yang dipakai dengan sut perniagaannya yang lebih menonjol, malah kurang ajar. Baju-baju yang sangat asas ini hanya ketara-Hannibal kerana kolar yang dihampar dan digunakan sebagai kapal untuk mempamerkan koleksi ikatan paisley sutera jacquardnya yang berani. Sekiranya Hannibal tidak memakai tali leher paisley, anda boleh yakin bahawa tali lehernya masih berani dan bercorak. Hanya apabila Hannibal ditunjukkan dalam keadaan santai tanpa tali leher, dia memilih baju berkolar separuh bentang. Untuk pilihan tali leher yang dipakainya dalam pertunjukan itu, tekan di sini .

Hannibal sentiasa santai namun bergaya semasa memasak

Hannibal sentiasa santai namun bergaya semasa memasak

Jangan biarkan itu menipu anda untuk menganggap semua baju Hannibal adalah putih biasa. mereka tidak. Kebanyakannya adalah warna gelap dan dalam manakala yang lain adalah pastel yang lebih terang atau biru terang. Jarang sekali Hannibal memakai benda yang sama dua kali.

Ia adalah pertaruhan yang selamat bahawa jika Hannibal memakai sut coklat, Hargadon telah berjaya melapisi pelbagai warna coklat dan mungkin baju itu tidak terkecuali.

Untuk mempamerkan intelek Hannibal yang mengancam, intimidasi sebagai pembunuh dan membuktikan nilainya sebagai arbiter elegantiarum, Hargadon menggunakan lapisan palet warna yang sama dalam warna yang berbeza untuk memberi penonton pemahaman tentang keadaan mental Hannibal. Pemilihan warna selalunya dipilih berdasarkan mood, muzik atau pemandangan. Setiap bahagian almari pakaian Hannibal direka dengan cara yang teliti untuk menunjukkan watak dan sikapnya. Penggunaan warna-warna terang dan kesesuaian teladan yang memisahkan Hannibal daripada berpuluh-puluh watak televisyen lain yang memakai sut. Seseorang boleh berhujah bahawa semuanya dalam butiran.

Lapel puncak dan corak tebal menyerlahkan gaya klasik

Lapel puncak, cermin tingkap dan corak serta warna yang berani menyerlahkan gaya uniknya

Cara Berpakaian Seperti Hannibal

 1. Pakai sut tiga helai dada tunggal yang berani
 2. Corak sut mestilah luar biasa dan termasuk, kotak-kotak, cek, cermin tingkap dan jalur, sentiasa dalam kombinasi warna luar biasa dengan jumlah kontras tertentu
 3. Warna: Langkau warna navy dan kelabu biasa dan pilih warna coklat, hijau dan biru yang lebih cerah untuk sut dan jaket. Untuk baju, lekat dengan warna pastel dan corak kecil. Warna gelap yang kuat selalunya sukar untuk digabungkan dengan elegan dan anda mesti mempunyai gaya yang sangat baik untuk menariknya tanpa kelihatan tidak masuk akal.
 4. Butiran Baju: Gunakan kolar yang dihampar, manset tong dan butang ibu kepada mutiara.
 5. Ikatan: Gunakan ikatan luar biasa dalam anyaman jacquard dan cetakan tebal. Walaupun dia tidak memakainya, ikatan rajutan dan ikatan campuran bulu atau bulu membantu anda mencipta rupa unik ini yang memisahkan anda daripada orang ramai. Untuk pilihan tali leher yang unik dalam saiz yang sesuai untuk anda, klik di sini .
 6. Pocket Squares: Hannibal menggunakan pelbagai jenis linen sutera dan poket bulu yang semuanya dilipat dengan cara yang tidak peduli. Anda pasti mahukan pelbagai warna dan tekstur luar biasa yang anda boleh dapatkan di kedai kami di sini . Klik di sini untuk mengetahui caranya lipat segi empat sama poket dengan cara yang akan diluluskan oleh Hannibal .
 7. Stoking: Stoking di atas betis adalah satu kemestian. Sebaiknya anda cuba memilih warna dan corak supaya sesuai dengan aksesori lain tanpa sepadan 100%.
 8. Kasut: Seperti dalam kebanyakan rancangan TV, kasut tidak kelihatan sangat kerap. Bila di rumah, Hannibal suka pakai selipar baldu . Kalau tidak dia tetap dengan Oxford kulit .

Kesimpulan

Satu perkara yang Hannibal telah lakukan dengan baik adalah dengan melihat semua jabatan yang bekerja pada rancangan itu sebagai satu pasukan kolektif. Jelas sekali bahawa semua orang daripada jabatan muzik ke penggayaan makanan kepada pakaian, alat solek dan kerja produksi berganding bahu untuk memberikan persembahan rasa puitis tertentu yang sentiasa cantik.

 • Hannibal sangat suka awak makan malam

  Hannibal sangat suka awak makan malam

 • Pejabat Hannibals adalah gambaran langsung gayanya

  Pejabat Hannibals adalah gambaran langsung gayanya

Segala-galanya seolah-olah terjalin. Ia sepadan. Pakaian Hannibal dipadankan sempurna dengan palet warna pejabat dan ruang makannya, muziknya juga dipadankan dengan baik. Makanan dipamerkan, dan segala-galanya tentang Hannibal adalah bertenaga dan canggih. Ia adalah persembahan yang paling elegan televisyen dan yang diharapkan akan diambil oleh rangkaian lain yang memahami bahawa tidak setiap penonton mahu menonton televisyen realiti yang membuatkan kita berasa bodoh hanya untuk menonton.