Dompet Kulit Lelaki & Panduan Billfold

Panduan Lipatan Bil Dompet Kulit Lelaki berskala

Panduan ini adalah mengenai dompet lelaki, lipatan kertas atau portemonnaie seperti yang dipanggil oleh sesetengah orang. Di dalamnya, kami akan menyelidiki pelbagai gaya, cara ia dibuat dan ciri kualiti yang perlu anda cari bersama-sama dengan beberapa pengesyoran.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Video Panduan Dompet
 2. Sejarah Dompet Ringkas
 3. Ciri-ciri Kerajinan Dompet Lelaki
 4. Jenis Dompet
 5. Perkara yang Perlu Dimasukkan ke dalam Dompet Anda
 6. Dompet yang disyorkan
 7. Kesimpulan

Video Panduan Dompet

Walaupun hidup dalam dunia yang sangat digital, barangan dunia lama seperti sut yang disesuaikan, a kad panggilan surat , atau dompet yang bagus mempunyai kesan yang besar pada tanggapan pertama. Dompet kanvas yang ditutup dengan velcro atau lipatan kertas lama yang lusuh boleh menunjukkan bahawa gaya anda hanya mendalam di permukaan. Ia adalah objek yang anda gunakan dan gunakan semula setiap hari.

Pilihan dompet menceritakan banyak perkara tentang anda

Pilihan dompet menceritakan banyak perkara tentang andaSama seperti pakaian yang anda pakai, dompet anda harus menjadi lanjutan almari pakaian anda, yang berfungsi sebagai iklan untuk jenis orang anda.

Dompet Goyard yang menonjol

Dompet Goyard bertitik tangan

Sejarah Dompet Ringkas

Dompet pertama - seperti yang kita kenal hari ini - dicipta berikutan perkembangan mata wang kertas di Amerika pada tahun 1690 apabila ia diperkenalkan oleh Massachusetts Bay Colony.

Sudah tentu, dompet telah wujud selama berabad-abad sebelum ini, sejak zaman Yunani Purba tuan-tuan akan membawa pek yang diisi dengan makanan dan beberapa peralatan hidup. Sudah tentu, penggunaannya telah berubah secara drastik, tetapi itu setanding dengan kursus dengan banyak aksesori lelaki. Apa yang sangat menarik untuk diperhatikan, dompet itu pada mulanya adalah untuk lelaki miskin yang tidak mampu membeli larder mudah alih semasa perjalanan mereka.

Apabila penggunaan berubah, dompet syiling diperkenalkan, biasanya diperbuat daripada kantung atau guni kulit yang mempunyai tali serut untuk mengamankannya. Kemudian, berikutan penggunaan mata wang kertas, versi moden dompet mula muncul.

Pada asalnya diperbuat daripada kulit lembu atau kuda, dompet awal digunakan untuk membawa mata wang, daging kering, barangan berharga dan kad lawatan. Menjelang abad ke-19, kebanyakan lelaki membawa satu, biasanya diikat pada tali pinggangnya kerana menyimpannya di dalam poket dianggap tidak bermaruah. Walau bagaimanapun, ini hanya biasa di beberapa bahagian dunia. Di wilayah lain, seperti Sepanyol, dompet itu adalah sarung tangan untuk perokok. Mereka akan menyimpan batu api dan keluli, kertas rolling dan yesca, yang digunakan untuk menyalakan rokok asas.

Hari ini, dompet telah menjadi aksesori bawaan harian yang biasa untuk lelaki dan wanita. Ia kini digunakan - hampir secara eksklusif - untuk membawa mata wang, kad kredit dan pengenalan diri. Walaupun kelihatan seolah-olah dompet kontemporari telah wujud selama berabad-abad, hakikatnya dompet bersaiz poket yang kami gunakan hari ini hanya dibangunkan pada awal 1950-an apabila kad kredit pertama diperkenalkan.

Ciri-ciri Kerajinan Dompet Lelaki

Seperti kebanyakan item dalam almari pakaian lelaki, dompet itu datang dalam pelbagai standard. Terdapat dompet kanvas dengan penutup velcro yang dijual dengan harga beberapa dolar, dan kemudian terdapat dompet berkualiti yang ditawarkan oleh pembuat warisan yang dibuat dengan tangan daripada kulit terbaik. Ini cenderung untuk menjual lebih daripada beberapa ratus dolar. Untuk mendapatkan dompet terbaik untuk wang anda, cari ciri kualiti berikut:

Kulit Rusa Pori Terbuka Aniline dalam Burgundy & Turquoise oleh Fort Belvedere

Kulit Rusa Pori Terbuka Aniline dalam Burgundy & Turquoise oleh Fort Belvedere

Kulit Dicelup Aniline Nipis, Liang Terbuka: Kebanyakan orang tidak menganggap jenis kulit yang digunakan dalam dompet mereka, dan salah satu kesilapan terbesar yang dilakukan ialah menganggap bahawa hanya kerana dompet itu dicop kulit tulen , bahawa semua kulit adalah sama. Itu adalah tidak benar.

Mulakan dengan mencari kulit yang dicelup aniline dan tidak bersalut pigmen. Ini bermakna permukaannya belum diampelas atau disalut dengan lapisan cat. Sebaliknya, permukaan lembut yang menunjukkan liang ciri kulit harus kelihatan.

Hanya 5% daripada kulit dunia yang cukup baik untuk digunakan tanpa diperbetulkan, dan ia mempunyai rasa sentuhan mewah yang akan membentuk patina yang cantik dari semasa ke semasa. Secara teknikal semua bijirin penuh kulit sepatutnya tidak diperbetulkan tetapi hari ini, banyak syarikat menjual kulit diperbetulkan sebagai bijirin penuh.

Baki 95% kulit dompet memerlukan salutan untuk mengatasi kecacatan pada kulit, sama ada untuk menyekatakan warna atau meningkatkan ketahanannya. Anda boleh mengenal pasti kulit akan kelihatan lebih licin, berasa lebih kaku, dan tidak akan membentuk patina, yang bermaksud bahawa penampilan akhirnya akan kelihatan haus dari semasa ke semasa.

Kulit boxcalf pori terbuka oleh Fort Belvedere

Kulit boxcalf pori terbuka oleh Fort Belvedere

Dompet Kulit Lelaki Mewah dalam Whiskey Patina Brown Boxcalf & Blue Deerskin oleh Fort Belvedere

Dompet Kulit Lelaki Mewah dalam Whiskey Patina Brown Boxcalf & Blue Deerskin oleh Fort Belvedere

DISYORKAN

Dompet Kulit Lelaki dalam Whiskey Brown Boxcalf dan Blue Deerskin dengan 10 Slot Kad oleh Fort Belvedere

Pautan pembelian

Anda boleh mengetahui sama ada kulit bersalut pigmen dengan mencari liang; jika anda boleh melihat pori-pori halus, kulit berkemungkinan tidak bersalut pigmen. Kadangkala proses pembetulan termasuk corak kulit timbul yang kelihatan seperti liang semula jadi, jadi jangan tertipu! Untuk melihat sama ada kulit bersalut atau tidak, anda boleh membengkokkan kulit itu ke depan dan ke belakang untuk melihat rupa kulit itu. Skala besar dan cat tebal akan menjadi lebih jelas.

Malangnya, kebanyakan dompet hari ini diperbuat daripada pleather yang merupakan kulit tiruan tiruan. Ia datang dalam warna hitam atau coklat biasa dan bertujuan untuk digunakan selama satu atau dua tahun dan kemudian dibuang apabila ia kelihatan buruk.

Akhir sekali, pertimbangkan jenis kulit. Anak lembu kotak atau kulit rusa yang tidak dicetak cukup kukuh untuk menghasilkan dompet yang tahan lama, manakala kulit lain seperti kambing dan kulit babi terlalu halus untuk digunakan selama bertahun-tahun.

Untuk dompet, adalah amat penting bahawa kulit tidak timbul kerana ia tertakluk kepada lenturan berterusan di sudut dan kulit timbul berkedut jauh lebih cepat daripada kulit tanpa timbul.

Dompet Kulit Lelaki Mewah dengan pembahagi kulit penuh oleh Fort Belvedere

Dompet Kulit Lelaki Mewah dengan pembahagi kulit penuh oleh Fort Belvedere

Pembahagi Berlapis Kulit : Satu lagi penunjuk utama dompet berkualiti tinggi ialah mencari dompet yang menggunakan kulit secara eksklusif dan tidak memotong sudut dengan menggunakan fabrik atau campuran poli yang lebih murah untuk mencipta pembahagi atau lapisan di dalam dompet. Semakan pantas dompet kami yang disyorkan di bawah akan mendedahkan bahawa sangat sedikit pengeluar dompet menunjukkan gambar bahagian dalam dompet mereka, dan mereka hanya menyebut bahan yang digunakan pada bahagian luar, jadi anda mungkin tidak tahu apa lapisan dibuat sebelum anda membeli.

Sisi berlipat dua sisi yang sampai ke tepi dengan slot kad yang dijahit - 2 ciri dompet mewah

Cangkerang dan lapisan berlipat ganda yang sampai ke tepi dengan slot kad yang dijahit – 2 ciri dompet mewah

Tepi yang dilipat dan dijahit: Kebanyakan dompet dibuat menggunakan tepi lipatan tunggal yang dipotong sekali dilipat. Walaupun berfungsi, ia bukanlah penyelesaian yang paling elegan.

Dompet berkualiti tinggi akan menampilkan lipatan berganda pada cangkerang serta lapisan. Akibatnya, lapisan dan cangkerang dengan kemas pergi ke tepi. Untuk mencapai tepi rata, kulit perlu dinipiskan pada kedua-dua tepi, sebelum dilipat dan. Kaedah akhir yang lebih tinggi untuk melipat lapisan dan cangkerang ini jarang dilihat kerana ia memerlukan lebih masa daripada lipatan biasa dan tukang mahir.

Dompet dicat tepi

Dompet dicat tepi

Lukisan tepi: Jika tepi pada dompet tidak dilipat, ia mesti dicat tepi agar tidak kasar dan calar. Pertama, kulit itu dimeterai dengan besi panas yang dipanggil Filiteuse dan lilin. Selepas itu, ia dicat dengan dua atau tiga lapisan cat. Walaupun popular dengan tali pinggang, lukisan tepi jarang dilihat pada dompet kerana ia menunjukkan haus dengan lebih mudah, daripada tepi berlipat ganda atau tunggal.

Slot Kad Dijahit: Terdapat tiga jenis reka bentuk slot kad. Yang pertama memotong kepingan kulit individu, menjahit tepi, dan kemudian melapiskannya ke dalam cangkerang dompet untuk membentuk slot kad. Setiap slot dibarisi untuk membantu kad meluncur masuk dan keluar dengan mudah, dan tepi yang dijahit membantu kulit menahan regangan dan mengekalkan bentuknya dari semasa ke semasa.

Dompet Pelancar dalam warna berani

Dompet Pelancar dalam warna berani dengan tepi berlipat yang dipotong, cara yang lebih murah untuk membuat dompet

Kaedah kedua memotong kepingan kulit individu, melipat dan melekatkan tepi, dan kemudian lapisan kemudian ke dalam cangkang dompet. Walaupun lebih baik daripada kaedah ketiga, ia tidak sebaik yang kedua kerana gam tidak tahan lama atau tahan regangan seperti tepi yang dijahit.

Kaedah ketiga memotong sekeping kulit dan memotong celah untuk kad meluncur masuk. Kaedah ini merupakan teknik pembinaan yang lebih mudah yang mengurangkan kedua-dua masa pemasangan dan kuantiti kulit yang diperlukan untuk setiap dompet, yang lebih murah untuk pengilang tetapi jarang penjimatan tersebut disalurkan pada harga akhir. Slot kad yang dipotong adalah lebih sempit daripada dalam slot kad yang dijahit dan tidak mempunyai pelapik, yang menjadikannya lebih sukar untuk memasukkan dan mengeluarkan kad pada mulanya. Oleh kerana kulit dipotong, ia akan meregang dan haus dari semasa ke semasa, jadi kad mungkin gugur selepas beberapa tahun digunakan.

Sudut bulat pada dompet meminimumkan haus

Sudut bulat pada dompet meminimumkan haus

Bucu bulat : Bukan sahaja ciri ini kelihatan lebih canggih, tetapi ia juga membantu melambatkan haus bucu dengan hebat. Sudut bulat membantu dompet meluncur masuk dan keluar dari poket dengan rintangan yang kurang.

Tempat Menarik: Dompet boleh jadi…membosankan. Dompet asas hitam dan coklat telah menjadikan ini aksesori yang tidak menarik selama bertahun-tahun, tetapi syukurlah banyak syarikat tidak lagi gembira untuk hanya menghasilkan dompet yang mudah dilupakan yang hanya wujud untuk berfungsi sebagai fungsi asas. Butiran seperti jahitan kontras, warna dalaman yang kontras, kulit eksotik dan monogram semuanya menambah minat

Ketahanan : Perbezaan terbesar antara dompet ialah berapa lama ia masih kelihatan baik – setahun? beberapa tahun? Dompet yang murah mungkin bertahan beberapa tahun dan berharga beberapa dolar sahaja, tetapi dompet berkualiti mempunyai nilai yang berkekalan dan akan bertahan seumur hidup atau lebih jika dijaga dengan baik. Hampir semua ciri kualiti di atas memainkan peranan dalam memanjangkan hayat dompet anda, terutamanya dalam pilihan kulit dan teknik pembinaan.

Tiada Plastik: Walaupun mudah untuk tidak mengeluarkan ID seseorang setiap kali ia diperlukan, slot plastik yang terdapat dalam beberapa dompet bukanlah ciri yang anda inginkan dalam dompet yang anda akan simpan selama bertahun-tahun. Plastik tidak tua dengan baik dan ia menangkap kotoran, dan ia mengurangkan penampilan keseluruhan mana-mana dompet yang bagus. Katakan tidak kepada plastik.

Parap: Walaupun bukan ciri kualiti, ia adalah idea hadiah yang popular untuk menambah huruf awal pada dompet. Timbul timbul buta adalah lebih halus dan akan kelihatan baik dari semasa ke semasa, manakala timbul kerajang emas atau perak menyerlah pada mulanya tetapi ia kelihatan haus selepas beberapa tahun. Jika anda tidak pasti tentang inisial hanya tunggu kerana anda sentiasa boleh menambahkannya dengan mudah selepas fakta tetapi anda tidak boleh mengeluarkannya.

Jenis Dompet

Terdapat banyak jenis dompet di pasaran hari ini. Berikut adalah beberapa gaya yang paling popular untuk lelaki cantik.

Dompet kulit bersalut pigmen berkualiti rendah dengan potongan kad lot, pembahagi poliester oleh Lacoste - dompet yang harus anda elakkan

Dompet kulit bersalut pigmen berkualiti rendah dengan dompet syiling, slot kad potong dan pembahagi poliester oleh Lacoste – dompet yang harus anda elakkan

Billfold dengan Dompet Syiling

Billfold ialah dompet poket tradisional. Ia mendapat namanya daripada rupa ditutup, yang menyebabkan mana-mana mata wang kertas (atau bil) dilipat dua. Kebanyakan dompet ini akan menampilkan tiga hingga lapan slot kad kredit dan dua atau tiga poket lain untuk kad pengenalan atau panggilan. Kadangkala, mereka akan menampilkan lengan slaid keluar atau ketiga yang membolehkan lebih banyak kad diletakkan di dalam dompet. Bahagian kanan – dalam kebanyakan kes – bahagian dalam, menampilkan beg duit syiling yang biasanya diikat dengan kancing atau zip. Bagi lelaki yang membawa perubahan, seperti sesiapa sahaja yang menggunakan Euro sebagai mata wang mereka, ini boleh berguna. Di negara yang mata wangnya kurang bergantung kepada tunai dan syiling, dompet syiling menambah berat dan pukal yang tidak perlu.

Billfold Kulit Lelaki tanpa dompet syiling dalam Burgundy & Turquoise Deerskin oleh Fort Belvedere

Billfold Kulit Lelaki tanpa dompet syiling dalam Burgundy & Turquoise Deerskin oleh Fort Belvedere

Billfold tanpa Dompet Syiling

Bentuk billfold yang paling popular, ini serupa dengan billfold yang disebutkan di atas, kecuali dompet syiling ia menawarkan tiga atau empat lagi slot kad untuk kad kredit. Apabila dibuat dengan baik dan tidak berlebihan, lipatan iklan ini boleh menjadi cukup langsing untuk kebanyakan poket dan kelihatan menarik. Bagi kebanyakan lelaki yang memakai pilihan pelbagai gaya pakaian daripada pakaian kasual kepada pakaian rasmi, ini adalah gaya terbaik an EDC dompet.

Dompet Minimalis

Dompet Minimalis

Dompet Minimalis

Ini agak baharu dan semakin popular, memandangkan seluar slim fit atau keutamaan untuk membawa kurang menyebabkan lelaki mencari alternatif dompet. Dompet ini lazimnya ialah lengan bermuka dua yang membolehkan anda menyimpan beberapa kad, sekeping pengenalan dan mata wang kertas yang dilipat dengan baik. Anda tidak boleh menyimpan seberapa banyak item di dalamnya, tetapi ia sesuai untuk lelaki yang kurang menghargai pukal berbanding yang lain. Faedah lain untuk dompet ini ialah anda selalunya boleh mendapatkan dompet yang elegan dan dibuat dengan baik dengan harga yang lebih murah daripada yang anda perolehi dalam dompet kot atau kot.

Ettinger Bridle Hide Coat Wallet

Ettinger Bridle Hide Coat Wallet

Dompet Kot

Dompet kot sesuai untuk lelaki yang kerap memakai jaket ganjil, blazer, sut dan pakaian rasmi. Berbeza dengan billfold, dompet ini panjang dan sempit seperti buku cek. Ia bertujuan untuk dibawa ke dalam poket dada dalam jaket, bukannya di dalam seluar anda. Dompet ini berbeza, sesetengahnya menawarkan slot kad kredit pada kedua-dua belah pihak, dengan yang lain menawarkan tempat untuk buku cek atau mata wang kertas anda di satu pihak, dengan slot kad kredit di sebelah yang lain. Bagi lelaki yang membawa berbilang kad, dompet ini sesuai kerana selalunya mereka boleh memuatkan lebih daripada 20 kad.

Dompet telefon Edward Field

Dompet telefon

Dompet Telefon

Satu lagi ciptaan yang agak baru, dompet telefon ialah sarung untuk telefon pintar anda yang berbentuk seperti dompet dan dibuka sama seperti dompet kertas atau kot. Di satu pihak, ia mempunyai tempat untuk telefon pintar anda, dan yang lain menawarkan beberapa slot kad, tempat untuk pengenalan dan tempat untuk mata wang kertas. Ada juga yang menawarkan tempat untuk pen atau stylus di lipatan.

Sarung kad perniagaan atau pemegang kad kredit

Sarung kad perniagaan atau pemegang kad kredit – sesuai untuk perjalanan

Pemegang Kad

Bagi lelaki yang hanya membawa satu kad kredit dan mungkin sekeping ID, sarung kad panggilan boleh menawarkan keupayaan dwi untuk berfungsi sebagai dompet. Sebagai contoh, sarung kad panggilan dari Fort Belvedere mempunyai dua slot yang membolehkan anda menempah satu untuk mata wang, kad kredit dan sekeping ID. Bahagian lain masih boleh digunakan untuk menyimpan kad perniagaan anda.

Dompet Perjalanan

Dompet perjalanan datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Kebanyakan mereka dibezakan dengan zip penutup atau keupayaan untuk memegang pasport. Melainkan anda melancong, kami tidak mengesyorkan gaya ini untuk dibawa setiap hari.

Gaya Lain

Terdapat banyak gaya yang melanda pasaran sepanjang masa. Daripada klip wang tradisional hingga gentian karbon dan bahan lain yang ditenun ke dalam dompet, pendekatan klasik dan halus adalah melekat dengan kulit. Anda sentiasa boleh menambah lengan pelindung RFID dan sesetengah pembuat warisan menawarkan pilihan keselamatan untuk mereka yang prihatin.

Apa yang perlu dimasukkan ke dalam dompet anda? Wang tunai dan kad

Apa yang perlu dimasukkan ke dalam dompet anda? Wang tunai dan kad

Perkara yang Perlu Dimasukkan ke dalam Dompet Anda

Hakikatnya, dompet telah pergi dari tempat untuk menyimpan makanan dan daging kering ke tempat untuk kad dan mata wang yang diperlukan. Dompet anda harus mengandungi apa sahaja yang anda perlukan untuk menjalani hari biasa dengan mudah. Perkara terakhir yang anda mahu lakukan ialah melebihkan dompet anda yang boleh menyebabkan ia rosak dan akan merosakkan bentuknya.

Kandungan Dompet LAKUKAN dan TIDAK BOLEH

 • LAKUKAN bawa apa sahaja yang anda perlukan untuk menjalankan aktiviti harian anda
 • JANGAN bawa kad setiap hari yang anda tidak gunakan dengan kerap. Pergi ke Costco sebulan sekali? Bawa hanya apabila anda memerlukannya atau minta ahli kakitangan mencari anda.
 • LAKUKAN bersihkan dompet anda dengan kerap untuk mengeluarkan sebarang pukal yang tidak diperlukan, seperti resit lama
 • JANGAN bawa kad perniagaan anda di dalam dompet anda. Tiada siapa yang kagum dengan kad perniagaan bertelinga anjing. Dapatkan diri anda yang betul sarung kad perniagaan sebaliknya.
 • JANGAN membawa apa-apa yang boleh meregangkan atau memesongkan dompet anda secara kekal seperti apa-apa yang lebih tebal daripada kad kredit atau tinggal kolar
Dompet yang disyorkanJenamaharga
Dompet Kulit Lelaki dalam Kotak Betis Hitam dan Merah dengan 10 Slot Kad Kubu Belvedere $$
Dompet Kulit Lelaki dalam Whiskey Brown Boxcalf dan Blue Deerskin dengan 10 Slot Kad Kubu Belvedere $$
Dompet Kulit Lelaki dalam Burgundy dan Kulit Rusa Turquoise dengan 10 Slot Kad Kubu Belvedere $$
Dompet Ettinger Sterling Billfold Lelaki dengan 6 Slip Kad Kredit Ettinger $$
Dompet Kot Sterling Lelaki Ettinger dengan 8 Slip Kad Kredit Ettinger $$
Dompet Dompet Syiling Pelbagai Warna Pelancar $$
Dompet Poket Payudara Pelancar $$
Dompet Montblanc Meisterstuck 6Cc Dengan Klip Wang Montblanc $$
Dompet Alligator Kelabu Edward Green $$$
1/8' Dompet Kulit Anak Lembu Perancis Anson Calder $
Dompet Telefon Edward Field Edward Field $-$$
Ettinger Billfold

Ettinger Billfold

Ettinger

Ettinger mempunyai dorongan pemasaran global beberapa tahun lalu. Berpangkalan di England, mereka telah membuat dompet untuk golongan bangsawan dan ahli bangsawan London sejak 1934. Mereka menawarkan pelbagai jenis dompet dalam warna yang berbeza, selalunya dibuat mengikut pesanan.

Ambil perhatian bahawa dompet ini mempunyai tepi yang dilipat, dijahit dan dipotong, jadi walaupun bahagian dalamannya cerah, warnanya tidak akan sampai ke tepi. Juga, pembahagi mereka tidak diperbuat daripada kulit yang berbeza dengan bahagian lain. Hasilnya ialah sudut kurang bulat yang kelihatan seperti dompet padat dari bahagian luar. Jika anda boleh menunggu sehingga ia dibuat, dan anda baik-baik saja dengan potongan tepinya, anda mungkin akan menemui dompet yang anda suka.

Pemilihan dompet Pelancar

Pemilihan dompet Pelancar

Pelancar

Dianggap baik sebagai pembekal dompet Ratu Elizabeth II, Launer menawarkan rangkaian lipatan bil bersaiz poket tradisional, serta dompet kot. Bagi tuan-tuan yang mencari dompet yang berani namun elegan, palet warna kontras daripada Launer adalah antara yang paling berani yang pernah kami lihat. Ambil perhatian bahawa seperti dompet Ettinger, dompet ini mempunyai tepi yang dilipat, dijahit dan dipotong di bahagian tepi dan selalunya mempunyai slot kad kredit berlipat.

Montblanc

Montblanc

Montblanc

Satu lagi pembuat terkenal yang terkenal dengan mereka alat tulis halus dan jam tangan , Montblanc telah membuat barangan kulit selama bertahun-tahun. Pada mulanya dibuat di Jerman mereka memindahkan keseluruhan pengeluaran barangan kulit mereka ke Itali. Mereka suka menggunakan kulit bersalut berwarna hitam tetapi mereka juga mempunyai kulit yang tidak bersalut. Jika hitam anda suka hitam biasa dan anda tidak kisah dengan logo yang jelas di luar, berikut adalah dompet utama daripada koleksi Meisterstuck mereka. atau pilih salah satu daripada pilihan hitam mereka yang lain.

Dompet Edward Green

Edward Green dompet

Edward Green

Anda mungkin telah membaca ulasan kami tentang Kasut Edward Green pada masa lalu. Seperti kasut mereka, dompet mereka dibuat menggunakan kulit berkualiti tinggi, buatan tangan oleh tukang di bengkel mereka. Yang ini dibina daripada kulit buaya tulen dan lukisan tepi. Jika anda mempunyai baki $915, dompet ini boleh menjadi milik anda.

Kubu Belvedere

Seperti yang anda lihat, sukar untuk mencari dompet yang mempunyai semuanya pada harga yang tidak besar. Oleh itu, Sven Raphael Schneider memutuskan untuk mencipta sendiri dompet lipatan bil .

Dompet Kulit Lelaki dalam Boxcalf Hitam & Merah untuk 10 Kad Kredit oleh Fort Belvedere

Dompet Kulit Lelaki dalam Boxcalf Hitam & Merah untuk 10 Kad Kredit oleh Fort Belvedere

Dia menguji prototaip dalam kombinasi kulit yang berbeza selama tiga tahun untuk memastikan dompet itu tahan dan kelihatan baik. Kulit kambing sangat lembut tetapi paling cepat haus dan kelihatan teruk selepas beberapa minggu. Kulit bijirin panjang hitam tidak kelihatan bahagiannya kerana bijirin panjang timbul mengakibatkan kedutan. Kulit babi agak terlalu lembut, dan lapisan suede begitu juga lembut dan tidak cukup kaku. Kulit pelana dan kekang terlalu kaku di dalam poket tetapi betis kotak dan kulit rusa bertahan dengan sangat baik, secara fizikal dan optik.

Kontraskan ton jahitan dalam ton dengan lapisan kulit - Fort Belvedere

Kontras ton jahitan dalam ton dengan lapisan kulit – Fort Belvedere

Tidak seperti kebanyakan dompet yang memuatkan 6 atau mungkin 8 kad kredit, dompet ini muat 10. Namun begitu, ia adalah lipatan mudah tanpa lapisan pemegang kad ketiga, dan dilengkapi dengan tepi berlipat dua, dan pembahagi kulit dalam kualiti kulit yang sama yang anda boleh lihat di luar tanpa terlalu tebal.

Seperti yang anda lihat, ia menampilkan semua ciri dompet berkualiti dan di $285 ia hanya berharga sebahagian kecil daripada dompet Edward Green. Sama ada anda mencari hadiah atau anda hanya mahukannya untuk diri sendiri, the dompet hitam dan merah adalah klasik abadi yang akan bertahan selama bertahun-tahun akan datang. Anda tidak akan menemui dompet berkualiti tinggi dalam julat harga tersebut.

Dompet Fort Belvedere dalam warna Coklat & Biru

Dompet Fort Belvedere dalam warna Coklat & Biru

Juga pastikan anda melihat dompet kami Whiskey Brown Boxcalf dengan Lapisan Kulit Rusa Biru , dan kami dompet lipatan kulit rusa cordovan dengan lapisan kulit rusa pirus , atau dapatkan ketiga-tiganya dan padankan dompet anda dengan anda kasut atau aksesori kulit lain apabila mood anda menyerang.

Anson Calder Slim Wallet

Anson Calder Slim Wallet

Anson Calder

Untuk dompet minimalis yang hanya untuk keperluan mutlak, pertimbangkan Anson Calder 1/8″ Dompet Kulit Anak Lembu Perancis .

Dompet telefon Edward Field

Dompet telefon Edward Field

Edward Field

Sekiranya anda ingin menggabungkan iPhone anda dengan dompet anda, pertimbangkan Dompet Telefon Klasik Edward Field. Walaupun gayanya tidak tradisional, dengan sedikit slot kad dan hanya sesuai untuk iPhone, syarikat ini menggunakan kulit cantik yang menua dengan cantik.

Kesimpulan

Kami harap anda telah menikmati buku asas pada dompet ini untuk lelaki yang arif. Dompet apa yang anda bawa? Adakah anda mempunyai sebarang petua untuk membeli dompet berkualiti baik?