Fesyen Lelaki London 1936

Fesyen Lelaki London 1936

Pada hari yang lain, seorang pembaca mengingatkan saya bahawa kami tidak membuat liputanilustrasi fesyenselama beberapa hari, jadi hari ini kami akan berkongsi beberapa ilustrasi dari tahun 1936. Tahun tertentu ini membawa beberapa perubahan paling dramatik dalam fesyen lelaki sejak Perang Dunia I, dan pasaran Amerika memerhatikan London dengan teliti. Sebagai ibu kota fesyen lelaki pada era itu, trend utama London telah dieksport dengan cepat dan cepat dipopularkan di seberang kolam.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sut Biru Dengan Kasut Coklat
  2. Sut 2 Butang Berdada Tunggal Dengan Lapel Memuncak
  3. Seluar Penuh Potongan
  4. Sut Lovat Green Glen Urquhart
  5. Sut Belang Merah

Sut Biru Dengan Kasut Coklat

Sut Tentera Laut - Kasut Coklat

Sut Tentera Laut – Kasut Coklat

Pertama, saya ingin mengarahkan perhatian anda kepada lelaki berbaju biru laut Kot Pengawal. Dia memakai coklat pertengahankasutdengan sut jalur kapur tentera laut dan topi biru laut. Ini adalah fesyen biasa musim London. Ramai lelaki muda dan tampan di sekitar bandar diperhatikan memakai kasut coklat muda dengan pakaian bandar gelap. Secara kebetulan, salah satu kertas kerja London mengulas tentang pakaian Raja. Nampaknya, dia telah dilihat berjalan di luar Istana Buckingham memakai sut biru laut, kot gelap, topi bowler dan coklat. kasut . Terdapat pepatah lama bahawa 'raja tidak boleh melakukan kesalahan,' dan sebenarnya, Edward VIII yang bergaya - yang kemudiannya menjadi Duke of Windsor - mungkin atau mungkin tidak meletakkan tanda kelulusannya pada fesyen ini. Tidak dinafikan bahawa ia diterima ketika itu dan ia masih popular dengan sebilangan besar lelaki berpakaian kemas hari ini.Sut 2 Butang Berdada Tunggal Dengan Lapel Memuncak

Sut Single Breasted 2 Butang - Label Memuncak

Sut 2 Butang Berpayudara Tunggal – Label Memuncak

Mungkin trend fesyen baharu yang paling penting di London pada musim itu ialah sut guni dua butang payudara tunggal dengan lapel dada dua (puncak). Gaya khusus ini dilihat pada ramai lelaki berpakaian kemas di dalam dan sekitar London, serta di negara ini pada hujung minggu.

Sebelum ini, ketiga-tiga butang sut berdada tunggal dengan gulungan tinggi, lapel memuncak telah menjadi bahan ruji kekal dalam almari pakaian lelaki Inggeris yang berpakaian kemas. Tetapi keinginan generasi muda menghasilkan pilihan untuk jaket dua butang. Sir Hardy Amies menghuraikan perubahan gaya butang ini, mendakwa bahawa 4 butang di hadapan dikurangkan kepada 3, 2 dan 1 dengan kitaran fesyen sebelum ia ditambah lagi pada musim berikutnya.

Seni Pakaian mempromosikanjaketsangat: Model baharu ini harus dipromosikan untuk musim sejuk dan musim bunga yang akan datang, terutamanya untuk pakaian bandar, kerana sut lapel puncak boleh dikatakan hilang daripada gambar fesyen dalam mana-mana model yang serupa sehingga kini. Kot itu pastinya mempunyai penampilan yang lebih bergaya daripada jaket lapel berlekuk biasa yang sentiasa menjadi sebahagian daripada sut desa dan sudah tentu, telah dipakai di bandar. Jaket baru ini menggabungkan banyak ciri penting, tetapi perhatian khusus dipanggil di sini untuk kenyang di dada (Drape) .

Seluar Penuh Potongan

Juga baru di AS ialah seluar potongan penuh. Seluar slack kebanyakan lelaki di Amerika meruncing ke kaki, dan berukuran sekitar tujuh belas inci di bahagian bawah.

Sut Lovat Green Glen Urquhart

Sut Lovat Green Glen Urquhart

Di England, potongan itu lebih penuh, berukuran sekurang-kurangnya sembilan belas inci atau lebih pada bahagian lengan.

Sut Lovat Green Glen Urquhart

Selain itu, beberapa corak fabrik ditenun dalam kombinasi yang lebih berwarna-warni. Sebagai contoh, lihat sahaja ini Lovat hijau saman negara. Oleh itu, ia tidak mempunyai lapel memuncak yang popular tetapi ia menampilkan seluar potongan penuh. Manakala topi bowler atau kelabubaju rayatidak dapat dibayangkan oleh orang Amerika biasa, saman itukainpastinya adalah bahagian paling unik dalam pakaian ini.

Sut Worsted Berjalur Berwarna

Sut Worsted Berjalur Berwarna

Ia terdiri daripada glencheck Prince of Wales hijau dan biru lovat (aka glen urquhart) dengan tindih merah berkarat. Digandingkan dengan kasut sawo matang, pastinya menarik perhatian.

Sut Belang Merah

Pengaruh warna adalah jelas dalam pakaian desa, tetapi juga dalam pakaian bandar. Lelaki ini memakai sut dengan jalur merah lebar pada kain buruk kelabu pertengahan. Diakhiri dengan topi bowler / derby hitam dan hitam oxford kasut, dia mungkin kelihatan cantik tampan semasa dia melalui Arked Burlington.

Panduan Ilustrasi Fesyen Lelaki

tekan di sini