Fesyen Lelaki TERBURUK Gagal Abad Ke-20!

pratonton.3000 10 berskala

Jika anda melemparkan pandangan kritis ke masa lalu, anda dapat melihat bahawa terdapat banyak evolusi dan perubahan yang telah berlaku dengan pakaian lelaki selama berabad-abad. Perubahan ini bermakna kita boleh berurusan dengan kemewahan moden dan kemudahan serta gaya pakaian yang kita fikir sesuai. Tetapi, terus terang, terdapat juga banyak kebodohan yang nyata, yang akan kita ketawakan hari ini!

Isi kandunganKembangkanRuntuh
 1. Kegagalan Fesyen Lelaki Terburuk Abad Ke-20: 1. Kolar Tinggi yang Mengarut (1900-an-1910-an)
 2. 2. Beg Oxford (1920-an-1930-an)
 3. 3. Set Kerja Padanan (1930-an-1940-an)
 4. 4. Teddy Boys (1950-an)
 5. 5. Baju Badan (1960-an)
 6. 6. Baju Telinga Anjing (1970-an)
 7. 7. Lapel Ultra-Lebar (1970-an)
 8. 8. Stubbies (1970-an)
 9. 9. Pakaian Badan (1970-an)
 10. 10. Power Suit (1980-an)
 11. 11. Obsesi Denim (1990-an)
 12. Kesimpulan
 13. Rundown Pakaian

Sesungguhnya, abad ke-20 mempunyai banyak fesyen yang agak tidak masuk akal sepanjang 100 tahunnya, dan walaupun kami tidak dapat menutup kesemuanya, kami telah memilih sendiri beberapa daripada setiap dekad yang kami fikir sangat mengerikan.

Harus dikatakan bahawa tidak semua trend fesyen ini adalah perkara biasa. Sudah tentu, bukan kes majoriti lelaki memakai kesemuanya, malah, ada juga yang agak tidak popular pada masa itu, tetapi mari kita bergelak ketawa dengan beberapa pilihan fesyen yang paling bodoh.Pakaian yang terang dan longgar serta denim padan adalah antara fesyen yang paling buruk pada Abad ke-20.

Pakaian yang terang dan longgar serta denim padan adalah antara fesyen yang paling buruk pada Abad ke-20. [Kredit Imej: (L-R) Jacobtyler.com , Glamour.com ]

Gagal Fesyen Lelaki Terburuk Abad Ke-20:1. Kolar yang Sangat Tinggi (1900-an-1910-an)

Kita akan pergi dalam susunan kronologi hari ini, sudah tentu bermula dengan 1900-an dan 1910-an - masa ledakan ekonomi, masa mekanisasi dan masa yang sangat tinggi kolar baju .

Sebagai ahli sejarah pakaian lelaki, kita harus mengakui bahawa rupa kolar boleh tanggal yang kaku boleh menjadi agak tajam dalam beberapa keadaan. Tetapi dengan itu, kolar tahun 1900-an mungkin agak tinggi - kadang-kadang mencapai ketinggian tiga setengah inci (hampir sembilan sentimeter).

Kolar tinggi dari tahun 1900-an

Kolar tinggi dari tahun 1900-an. [Kredit Imej: (L-R) ties.com , Stephane-jacques-addade.com ]

Legenda mengatakan bahawa jika lelaki tertidur dalam kolar tinggi ini dengan kepala membongkok ke hadapan, mereka bahkan boleh memutuskan peredaran dan oksigen ke otak. Akibatnya, beberapa lelaki dikatakan telah meninggal dunia akibat sesak nafas, memberikan kolar ini nama panggilan ceria pembunuh air atau bapa pembunuh.

Walaupun jelas tidak seteruk kematian, lelaki lain mengalami kesulitan seperti luka geseran atau ruam, dan oleh itu, ada yang terpaksa menggunakan lilin khas yang dipanggil glattolin .

Glattolin

Glattolin [Kredit Imej: etsy.com ]

Walau bagaimanapun, dengan semua yang dikatakan, kami tidak mahu meletakkan anda daripada kolar boleh tanggal sepenuhnya. Apabila dipakai pada ketinggian yang betul yang sepadan dengan leher anda, ia boleh menjadi selesa - sekurang-kurangnya, sebaik sahaja anda membiasakannya - dan sememangnya, ia boleh menjadi agak bergaya.

2. Beg Oxford (1920-an-1930-an)

Hari ini, sudah tentu, peminat pakaian lelaki klasik melawan trend moden seluar ultra kurus dengan memakai seluar yang mempunyai lebar kaki yang lebih di tengah dan menyanjung pelbagai jenis badan. Tetapi, jika anda ingin pergi ke hujung spektrum yang bertentangan sepenuhnya dari seluar ketat masa kini, jangan cari lagi daripada beg Oxford tahun 1920-an.

Beg Oxford ialah seluar dengan kaki lebar.

Beg Oxford ialah seluar dengan kaki lebar. [Kredit Imej: putthison.com ]

Ini adalah seluar berkaki lebar yang luar biasa asalnya Universiti Oxford sekitar kira-kira 1924. Untuk rujukan di sini, lebar kaki seluar moden cenderung berada sekitar purata 18 inci, dan, sememangnya, beg Oxford ini bermula tidak terlalu lebar daripada purata pada lebar kira-kira 22 inci. Tetapi, pada lebarnya, mereka mencapai lebar 44 inci yang tidak masuk akal.

Jika tidak ada yang lain, mereka mungkin berguna untuk perlumbaan tiga kaki yang sangat selesa di pameran daerah atau, sebagai alternatif, jika anda jatuh dari kapal terbang memakai beg Oxford, anda tidak perlu memakai payung terjun untuk mendarat dengan selamat.

Beg Oxford Sanforized

Beg Oxford Sanforized. [Kredit Imahge: (L-R) theguardian.com , putthison.com ]

Tidak semua orang memakai gaya seluar ini walaupun pada masa itu, tetapi mereka bertahan dalam satu bentuk atau yang lain selama hampir 30 tahun dan bahkan mencapai kebangkitan semula pada tahun 1970-an.

3. Set Kerja Padanan (1930-an-1940-an)

Sekarang mari kita beralih ke '30-an dan '40-an, yang kita anggap sebagai pusat apa yang dipanggil Usia Emas pakaian lelaki. Sememangnya, kita tidak perlu terlalu banyak untuk dibincangkan dalam tempoh ini kerana kebanyakan fesyen berada di tengah-tengah jalan–kita mungkin pergi lebih jauh untuk mengatakan membosankan.

Tetapi sekali lagi, ini adalah era pakaian lelaki pilihan kami, dan anda akan mendengar kami bercakap tentang kebaikannya sepanjang masa. Oleh itu, mungkin tidak menghairankan bahawa kami tidak mempunyai terlalu banyak celaan atau keluhan di sini.

Ilustrasi lelaki yang memakai sut pada tahun 1940

Ilustrasi lelaki yang memakai sut pada tahun 1940

Jika kita memanggil saman dari era yang membosankan ini, kami akan memberi tumpuan kebanyakannya pada awal hingga pertengahan 1940-an ketika Perang Dunia II semakin rancak, dan catuan fabrik menghentikan fesyen daripada berkembang. Lagipun, ia dilihat patriotik ketika ini untuk menyelamatkan kain untuk barisan hadapan.

Oleh itu, tidak banyak sut yang memaparkan fabrik yang berlebihan dan, oleh itu, mempunyai kaki seluar yang lebih sempit berbanding tahun-tahun sebelumnya, dan ia juga tidak menampilkan hiasan. butang atau trim, poket tampalan, atau pun seluar bergari . Selain itu, disebabkan catuan fabrik, jaket berdada dua menjadi kurang popular pada masa ini. Walaupun, mereka mengalami kebangkitan semula apabila keperluan catuan berkurangan.

Di sesetengah negara, seperti Britain, sekatan tertentu dikenakan pada butiran pakaian. Contohnya, perkara seperti manset atau turn up telah diharamkan dan jaket berdada dua tidak dibenarkan.

Sut Bulu 1940-an

Sut Bulu 1940-an [Kredit Imej: (R) Vintagedancer.com ]

Jika kita memilih fesyen yang gagal dari era ini, ia mungkin dalam bidang pakaian kerja lelaki, khususnya padanan set kerja yang dipakai oleh askar, pemandu penghantaran dan seumpamanya, dan yang digayakan kepada pakaian seragam tentera untuk lebih lanjut. memberi rasa bahawa semua orang telah melakukan bahagian mereka.

Ini biasanya terdiri daripada baju, seluar dan jaket pendek, semuanya diperbuat daripada warna dan fabrik yang sepadan, biasanya dalam kapas mercerized atau sanforized atau dalam campuran kapas rayon.

Ngomong-ngomong, fabrik mercerized telah dirawat dengan natrium hidroksida, dan fabrik sanforized telah pra-kecut sebelum dijadikan pakaian. Idea di sebalik proses ini adalah untuk menjadikan pakaian lebih tahan lama dan tahan lasak, sesuai untuk pakaian seragam kerja.

Lelaki dalam Set Kerja Padanan (Imej Ihsan: VintageDancer)

Lelaki dalam Set Kerja Padanan [Kredit Imej: vintagedancer.com ]

Baju itu sering menampilkan kolar gaya kem, yang popular pada masa itu, dan ia boleh dibutangkan sehingga dipakai dengan tali leher atau tali leher atau dibiarkan tanpa butang untuk memberikan rupa pseudo-lapel kecil. Mereka juga sering menampilkan poket dada di kedua-dua belah untuk memegang alatan kerja.

Seluar itu berpinggang tinggi dan boleh datang di hadapan rata atau berlipat jenis dan sering dipakai dengan tali pinggang yang sekali lagi datang dalam fabrik dengan warna yang sama, walaupun sesetengah lelaki memilih untuk memakai tali pinggang kulit biasa.

Mereka juga diiklankan sebagai cepat mandi, yang bermaksud mereka boleh dibasuh di rumah dengan kaedah pencucian kontemporari dan oleh itu, tidak perlu kering dibersihkan .

Pakaian Kerja 1940-an

Pakaian Kerja 1940-an. [Kredit Imej: vintagedancer.com ]

Jaket padanan itu juga, sudah tentu, dalam fabrik yang sama dan meniru baju itu, sering juga mempunyai poket pada kedua-dua belah dada dan berhenti betul-betul di sekeliling ikat pinggang. Perbezaan di sini ialah jaket itu diikat dengan zip dan selalunya lebih tebal daripada baju.

Kerana ia warna sering digabungkan dan memberikan penampilan yang lapuk dan kusam secara keseluruhan, ini benar-benar bukan ensembel yang diilhamkan secara bergaya. Namun, sekali lagi, mereka adalah pakaian seragam kerja, jadi lelaki yang memakainya tidak mempunyai banyak pilihan, dan lagipun, mereka mempunyai perkara yang lebih penting untuk dibimbangkan pada masa itu.

4. Teddy Boys (1950-an)

Mari kita beralih sekarang ke dekad seterusnya, di mana terutamanya di Britain, kita melihat kemunculan Teddy Boy. The Teddies atau Teds adalah subbudaya anak mudaInggerislelaki yang memakai ensembel pseudo-Edwardian atau Edwardian.

Subbudaya Teddy Boy

Subkultur The Teddy Boy [Kredit Imej: (Kiri) pinterest.ru , CNN.com ]

Ini berlaku dalam era selepas perang apabila tukang jahit Savile Row cuba memasukkan semula perkara seperti jaket panjang dan kot pinggang mewah kepada askar yang telah pulang dari perang. Walau bagaimanapun, penampilan ini tidak begitu baik. Jadi tukang jahit terpaksa mengurangkan kerugian mereka dan menjualnya dengan murah kepada orang ramai.

Mereka kebanyakannya diambil oleh lelaki kelas pekerja muda dan pada asalnya dikaitkan dengan delinkuen dipanggil cosh boys, tetapi menjelang 1952, gaya itu tersebar ke seluruh UK. Ia dikaitkan dengan subkultur rock and roll yang baru muncul. Gaya itu diberi nama Teddy Boy pada tahun 1953 apabila wartawan akhbar Daily Express dipendekkan Edwardian kepada Teddy.

Kumpulan pseudo-Edwardian atau Edwardian berinspirasikan sukan Teddy Boys.

Kumpulan pseudo-Edwardian atau Edwardian berinspirasikan sukan Teddy Boys. [Kredit Imej: pinterest.ph )

Gaya ini menampilkan perkara seperti jaket panjang dengan hiasan baldu, kadangkala dalam warna terang dan dengan gaya yang sangat mewah baju pinggang , serta ikatan busur gaya Barat atau terdapat beribu-ribu , dan juga tumbuhan menjalar sebagai alas kaki. Sudah tentu, semua ini hampir tidak seperti gaya tulen zaman Edward, tetapi pakaian ini pastinya menarik perhatian.

Mungkin aspek estetik keseluruhan yang paling menarik perhatian ialah gaya rambut , yang mengingatkan paruh burung, croissant, dan juga lidah yang terkulai dari kepala pemakainya. Tetapi, sudah tentu, anda memerlukan banyak rambut dan banyak produk untuk menarik gaya ini, dan gaya rambut menjadi lebih besar dan lebih besar dari semasa ke semasa.

Gaya rambut yang berani dan menarik perhatian pada tahun 1950-an

Gaya rambut berani dan menarik perhatian pada tahun 1950-an [Kredit Imej: magnumphotos.com ]

Gaya Teddy Boy juga telah muncul semula secara ringkas pada tahun 1970-an, dan, sememangnya, mungkin masih terdapat beberapa orang Inggeris menggegarkan gaya itu hari ini.

5. Baju Badan (1960-an)

Memandangkan kita memasuki separuh akhir abad ke-20, peminat pakaian lelaki klasik mungkin berasa kecewa bersama kita kerana, sudah tentu, tahun '60-an, '70-an dan '80-an adalah dekad yang terkenal dengan pilihan fesyen yang sangat mengerikan. Apa yang dikatakan, mari kita masuk ke tahun 1960-an dengan baju badan.

Baju badan yang ketat dari tahun 1960-an

Baju badan yang ketat dari tahun 1960-an [Kredit Imej: jazzwax.com ]

Baju ini, yang dipotong sama dengan kot badan, dengan jahitan yang menjadikan baju itu muat sedekat mungkin dengan badan, mungkin kelihatan cukup buruk. Sebaik sahaja anda menggabungkannya dengan seluar bercorak liar, sut baldu, campuran dan padanan warna-warna terang, besar ikatan busur , obsesi dengan warna-warni tartan , dan baju kusut, anda mempunyai zaman yang agak sipi dan keseluruhannya, yang agak hodoh.

Dan, sudah tentu, kita tidak boleh bercakap tentang tahun 1960-an tanpa menyebut hippies, subkultur pada masa itu yang dikecam oleh ramai orang sebagai sekumpulan kanak-kanak muda yang malas, tidak berbuat apa-apa, beatnik.

Estetika Hippie yang berwarna-warni dan psychedelic

Estetika Hippie psychedelic yang berwarna-warni [Kredit Imej: kgw.com ]

Norma-norma tradisional berada di luar tingkap, dan, sememangnya, itu tidak berhenti pada pilihan pakaian mereka, atau mungkin, kekurangannya, sama ada. Sudah tentu, pergerakan hippie mempunyai pembelanya sehingga hari ini. Tetapi, kita mungkin boleh bersetuju bahawa dengan ensembel mereka yang berwarna-warni, gila, psikedelik dan tidak sepadan, anda boleh melihat dari mana datangnya beberapa fesyen lain yang gagal pada tahun 1960-an.

6. Baju Telinga Anjing (1970-an)

Hari ini, kolar lelaki pergi baju baju semakin kecil dan semakin kecil, meninggalkan pemikiran tradisional di kalangan peminat pakaian lelaki berharap bahawa daun kolar akan mula menjadi lebih panjang lagi. Tetapi, kita harus berhati-hati untuk tidak pergi terlalu jauh ke arah yang bertentangan, atau kita mungkin berakhir dengan kolar telinga anjing ini.

Kolar Telinga Anjing

Kolar Telinga Anjing [Kredit Imej: vintage.com ]

Baju-baju ini menampilkan kolar dengan daun yang sangat panjang dan membulat, menyebabkan sesetengah pihak memanggilnya kolar payudara lelaki atau kolar payudara kendur.

7. Lapel Ultra-Lebar (1970-an)

Bukan rahsia lagi, di Gentleman's Gazette, kami berminat untuk membantu lelaki mencari pakaian yang sesuai dengan mereka dan melengkapkan bingkai mereka. Oleh itu, dengan mengambil kira itu, kami bertanya, Mengapa sesiapa memakai jaket dengan lapel yang begitu lebar sehingga anda boleh mendaratkan kapal terbang di atasnya?

Lapel lebar dan berwarna-warni tahun 1970-an

Lapel lebar dan berwarna-warni tahun 1970-an. [Kredit Imej: vintage.com ]

Lapel tahun 1970-an sangat lebar dan berwarna warni . Ia adalah rupa yang tidak kelihatan baik pada ramai lelaki. Tetapi, sememangnya, trend adalah trend, jadi kebanyakannya mengikutinya. Sudah tentu, lebar lapel telah berubah-ubah dari semasa ke semasa, melihat tempoh keluasan pada tahun 1870-an dan sekali lagi pada tahun 1940-an, tetapi pada masa kita melihat lapel lebar tahun 70-an, satu tiupan angin besar dan anda mungkin akan terbang jauh.

8. Stubbies (1970-an)

Beralih ke item seterusnya, kami turun ke Australia. Memang, musim panas di sana boleh menjadi agak panas. Jadi, secara semulajadi, lelaki sentiasa mencari cara untuk menyejukkan diri, tetapi jika anda bertanya kepada kami, kami mungkin lebih suka mati bulu seluar pada musim panas daripada ditangkap memakai Stubbies.

Lelaki

Seluar pendek lelaki dikenali sebagai Stubbies [Kredit Imej: (tengah) heislolo.top ]

Ini adalah gaya seluar pendek (atau seluar pendek) yang dicipta sebagai pakaian kasual dan menjadi ruji pakaian kerja untuk suatu ketika. Terus terang, mereka agak tidak menarik, dan untuk menambah penghinaan kepada kecederaan, mereka juga sering dipakai dengan stoking tinggi.

9. Pakaian Badan (1970-an)

Barangan terakhir kami dari tahun 70-an ialah pakaian badan. Terus terang, tidak banyak yang kami rasa perlu kami katakan di sini. Untuk manfaat semua, mari teruskan!

Pakaian badan telah dipakai oleh lelaki pada tahun 1970-an

Pakaian badan dipakai oleh lelaki pada tahun 1970-an [Kredit Imej: allthatsinteresting.com ]

10. Power Suit (1980-an)

Tahun 1980-an tidak begitu polos sama ada dengan tumpuan mereka pada rambut besar, belanak, dan pelbagai gaya lain yang bergaya, tetapi, seperti yang kita nyatakan sebelum ini, jenayah terburuk era ini ialah 1980-an saman kuasa .

Secara keseluruhannya, saman tahun 80-an bersalah kerana bahu yang terlalu empuk, badan berpotongan lebar, dan pendirian butang rendah yang tidak menarik yang membuang perkadaran saman yang dimaklumkan pada asalnya oleh nisbah emas.

Sut Kuasa 1980-an

Sut Kuasa 1980-an [Kredit Imej: carderoclothing.com ]

Walaupun seluar biasanya berpinggang lebih tinggi daripada seluar moden hari ini, titik butangan yang sangat rendah bagi kuasa dua jaket menjadikan badan kelihatan lebih besar, kaki kelihatan lebih kecil, dan sememangnya, kepala pemakainya kelihatan lebih kecil juga.

Selain itu, disebabkan pendirian butang yang rendah, jaket berdada dua cenderung bersilang jauh lebih rendah pada badan dan kadangkala boleh menganga dan celah di bahagian atas, sekali lagi membawa kepada siluet persegi yang tidak menarik.

11. Obsesi Denim (1990-an)

Walaupun jenayah fesyen pada tahun 1990-an tidak seteruk beberapa dekad sebelumnya, ia masih banyak. Walau bagaimanapun, jika kita terpaksa memilih satu kawasan, kita akan mengatakan bahawa jenayah fesyen terburuk pada tahun 90-an mestilah obsesi sedekad dengan denim .

Tahun 1990-an adalah zaman yang hampir sinonim dengan denim.

Tahun 1990-an adalah zaman yang hampir sinonim dengan denim. [Kredit Imej: (L-R) sastera elektrik.com , rollingstone.com ]

Seluar denim, juga dipanggil seluar jeans, telah dicipta pada tahun 1873 oleh Levi Strauss dan Jacob Davis sebagai pakaian kerja. Sepanjang abad ke-20, denim telah digunakan dalam ensembel pakaian kasual, tetapi menjelang 1990-an, keadaan telah melampaui batas.

Sebagai satu contoh, kita boleh beralih kepada seluar jeans longgar bersaiz besar dan rendah tergantung yang dibuat oleh syarikat seperti JNCO, yang pada asalnya dibuat untuk budak-budak muda tetapi datang untuk dipakai oleh orang dewasa juga.

Seluar Jeans Baggy JNCO

Seluar Jeans Baggy JNCO [Kredit Imej: imagediply.com ]

Kami juga boleh memaparkan foto ini dari tahun 2001, yang menampilkan Justin Timberlake dalam seluar jeans dan jaket denim dan topi denim yang sepadan, manakala Britney Spears memakai gaun denim dengan beg denim yang sepadan.

Britney Spears dan Justin Timberlake dalam Pakaian Denim

Britney Spears dan Justin Timberlake dalam Pakaian Denim [Kredit Imej: businessinsider.com ]

Walaupun apa yang mereka mungkin dengar pada masa itu, tuxedo Kanada sememangnya tidak boleh dipakai di atas permaidani merah atau di tempat lain. Nasib baik bagi kami, trend ini akhirnya akan pupus, dan denim berganda menjadi frasa yang dikaitkan dengan rasa fesyen yang buruk.

Selain itu, menjelang tahun 90-an, kami mula melihat permulaan apa yang masih kami alami hari ini, di mana pakaian lelaki kasual tradisional digantikan secara keseluruhan dengan pakaian jalanan dan fesyen kasual yang lain.

Kyle di sini memasangkan blazer navy dengan denim gelap, kemeja putih dan baju sejuk berwarna krim

Kyle di sini memasangkan blazer navy dengan denim gelap, kemeja putih dan baju sejuk berwarna krim

Kami tidak akan mengecam perkara ini sepenuhnya, kerana sudah tentu ada tempat untuk berpakaian lebih kasual. Malah, anda juga boleh menggabungkan perkara seperti seluar jeans menjadi ensembel pakaian lelaki yang diilhamkan secara klasik. Hanya pastikan bahawa ia adalah pencucian gelap, bebas daripada terlalu banyak perincian atau menyusahkan, dan berfungsi dengan baik dengan jenis badan anda .

Kesimpulan

Kesimpulannya, maka, dengan semua trend fesyen yang aneh dan liar ini sepanjang abad ke-20, bukan satu rahsia lagi mengapa kami di Gentleman’s Gazette mengutamakan almari pakaian yang bukan sahaja klasik tetapi juga abadi.

Lelaki The Gentleman

Lelaki The Gentleman's Gazette dalam Pakaian Klasik dan Abadi

Dalam erti kata lain, jika anda berusaha untuk mengikuti prinsip asas estetika yang kami gariskan dalam beberapa siaran lain, anda boleh yakin bahawa anda tidak perlu melihat kembali foto dari tempoh tertentu dan rasa takut.

Jika ada pengajaran yang boleh dipelajari dari hari ini, selain daripada, sudah tentu, tidak memakai mana-mana gaya yang telah kami profilkan secara langsung di sini, sepatutnya mengikut arah aliran adalah cara yang pasti untuk membuat generasi akan datang ketawakan anda.

Rundown Pakaian

Saya telah cuba menyelami sedikit semangat dengan memakai sut dari almari pakaian saya sendiri yang mempunyai beberapa bahu kuasa terang-terangan inspirasi 80-an yang mungkin agak lebar untuk binaan saya.

Preston memakai sut dengan kemeja biru muda yang ringkas yang mempunyai manset Perancis.

Preston memakai sut dengan kemeja biru muda yang ringkas yang mempunyai manset Perancis.

Manset Cakar Helang dengan Harimau

Kubu Belvedere

Manset Cakar Helang dengan Bebola Mata Harimau – Bersalut Emas Perak 925 Sterling – Fort Belvedere

Beli Di Sini Silk Pocket Square dalam warna Jingga, Biru, Hijau, Merah dan Putih dengan Corak Paisley Besar - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Silk Pocket Square dalam warna Jingga, Biru, Hijau, Merah dan Putih dengan Corak Paisley Besar – Fort Belvedere

Beli Di Sini Tali leher Grenadine Bulu Kasmir dalam Jingga, Jalur Lebar Kelabu - Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Tali leher Grenadine Bulu Kasmir dalam Jingga, Jalur Lebar Kelabu – Fort Belvedere

Beli Di Sini Orange Exotic Caribbean Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Kubu Belvedere

Orange Exotic Caribbean Boutonniere Bunga Lubang Butang Fort Belvedere

Beli Di Sini Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut Gelap dan Biru Diraja Fil d

Kubu Belvedere

Stokin Berusuk Jalur Bayangan Biru Laut Tua dan Kapas Fil d'Ecosse Biru Diraja – Fort Belvedere

Beli Di Sini

Kesesuaian keseluruhan sut itu walaupun melengkapkan bingkai saya dengan agak baik dan tidak terlalu berkotak. Dan saya suka warna coklat gelap dan jalur samar dalam warna biru muda dan coklat, yang lebih berinspirasikan klasik. Saya telah memadankan sut itu dengan baju baju biru muda yang ringkas yang mempunyai manset Perancis di mana saya telah menyisipkan manset kuku helang perak sterling emas kami dengan mata harimau sebagai batu yang selaras dengan coklat sut itu. Kancing manset ini adalah dari Fort Belvedere seperti juga aksesori saya yang lain hari ini, termasuk tali leher grenadine saya, yang dalam campuran sutera bulu kasmir dan menampilkan rona oren dan kelabu, serta jalur putih nipis, boutonniere Caribbean eksotik jingga kami dan poket segi empat sama dalam sutera, yang menampilkan corak paisley besar oren, biru, hijau, merah dan putih.

Juga dari Fort Belvedere ialah stokin dua tona, berjalur bayangan berwarna biru laut dan biru diraja untuk diselaraskan dengan baju, tetapi juga untuk mengambil motif berjalur sut itu. Membundarkan pakaian
hari ini ialah sepasang ringkas Oxfords coklat gelap dari Allen Edmonds dan, sudah tentu, anda boleh menemui semua aksesori Fort Belvedere yang saya pakai dalam video hari ini di kedai Fort Belvedere.

Adakah fesyen gagal dari Abad ke-20 yang anda fikir kami terlupa untuk menyebut? Sila kongsikannya dengan kami dalam komen!