Gaya 1960-an: Sut Bahasa Inggeris

gaya 1940-an1

Minggu lepas, kami fesyen 1940-an artikel itu mendapat perhatian yang cukup. Hari ini, saya akan berkongsi sesuatu yang biasanya di luar jangkauan kami dengan anda - era yang sangat berbeza daripada tahun 1940-an yang gemilang, namun potongan gaya yang berani dan berinspirasikan klasik terus menjadi pilihan fesyen lelaki. Kami merujuk, sudah tentu, kepada Swinging 60's di London. Hari ini, kita akan fokus pada 3ilustrasi fesyendari England yang benar-benar mengekspresikan sisi yang lebih tenang gaya 1960-an.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Sut Kelabu Dengan Lapel Tautz
  2. Sut 1960-an Coklat & Kelabu
  3. Sut Herringbone 1960-an
  • Suit 1960-an Kelabu dengan Lapel Tautz

    Suit 1960-an Kelabu dengan Lapel Tautz

  • Sut Coklat & Kelabu Gaya 1960-an

    Sut Coklat & Kelabu Gaya 1960-anSut Kelabu Dengan Lapel Tautz

Mula-mula, kami mempunyai penampilan yang tidak sesuai budiman dalam kelabu dan seorang wanita yang elegan dengan topi, sarung tangan dan sebiji oren baju atasan . Sut ini sangat berbeza daripada tahun 1940-an dalam erti kata panjang, dengan bahu yang kurang jelas, lubang sisi dan kurang drape . Ia tidak mempunyai lubang butang lapel untuk a boutonniere , dan ia juga menampilkan jahitan kontras mesin di sepanjang tepi berbanding jahitan pick yang halus dan hampir tidak kelihatan. Jika anda melihat dengan teliti pada lapel, anda akan dapati bahawa ia sebenarnya bukan lapel yang memuncak. Sebaliknya, mata agak mendatar. Gaya lapel ini dipopularkan oleh tukang jahit London E. Tautz (kini jenama Sedia-Untuk-Dipakai). Secara peribadi, saya rasa ia kelihatan lebih rapi pada satu sut berpayudara. Sudah tentu, seluar kini dipotong sangat sempit (ilustrasi dibesar-besarkan untuk menyerlahkan ciri ini) dan mengingatkan saya tentang trend semasa dalam fesyen lelaki berkaki sempit. Bagaimanapun, pada masa inijaketadalah lebih pendek secara drastik dan kenaikan seluar adalah lebih rendah daripada ketika itu. Pada masa ini, anda mungkin telah perasan kombinasi kemeja-tali leher; ia bukan secawan teh saya, seperti yang dikatakan oleh British. Kolarnya sangat tinggi, dan mata tidak tersebar sama sekali. Ia kelihatan hampir seperti sepupu kolar baju boleh tanggal tinggi dari setengah abad sebelum ini, kecuali warna dan coraknya. Untuk mengimbangi mata panjang kolar, yang tali leher tahu juga sangat panjang dan langsing. Memandangkan ini adalah ilustrasi bahasa Inggeris, lelaki itu tidak akan berani dilihat tanpa topi yang sesuai dan payung , walaupun revolusi dalam gaya.

Sut 1960-an Coklat & Kelabu

Di sini, kita perlu lelaki dalam tiga dada tunggal saman butang . Sekali lagi, jaket itu panjang dan kedua-duanya mempunyai lapel yang agak pendek dan lebar. Jaket 3-gulung 2 tidak begitu popular ketika itu. Sut jalur kapur coklat telah bersudut poket kepak , tetapi sebaliknya dipotong sangat serupa dengan yang mempunyai Lapel Tautz. Sekali lagi, kita dapat melihat kombinasi tali leher baju dalam corak padan. Walaupun saya fikir baju kuning dengan sut coklat adalah alternatif yang baik kepada biru atau putih yang ada di mana-mana (atau untuk yang lebih bergaya, merah jambu)baju rayacampur, saya tidak memihak kepada gaya padan-padan. Lelaki bermisai itu melakukan kerja yang lebih baik, pada pendapat saya, dan menggabungkan tiga helai sut kotak-kotaknya dengan biru dan merah tali leher . Perhatikan, yang segi empat sama poket lebih gelap daripada tali leher. Saya rasa menarik untuk melihat bahawa kedua-duanya masih memakai pautan manset, dan bukan manset butang lagi.

Sut Herringbone 1960-an

Jetset London 1960

Jetset London 1960

Akhir sekali, kami mempunyai salah satu daripada fabrik sut tulang herring yang hebat ini yang pada asasnya tidak tersedia hari ini. Mereka sangat sukar dipakai dan berlapik dengan cantik. Mereka lebih mudah untuk disesuaikan dan pastinya kurang terdedah kepada kedutan. Sebaliknya, kemasan modenkainsudah pasti lebih baik daripada 70 tahun dahulu. Walau bagaimanapun, saya lebih suka padanan yang betul dan melihat kedutan lembut. Untuk mengelakkan keterlaluan dengan corak yang besar, saya suka idea kain berwarna kelabu. Oleh kerana ini adalah jaket dua butang, lapelnya memanjang dan dada sangat penuh. Sekali lagi, kita dapat melihat kolar besar dengan padanan tali leher . Saya tertanya-tanya sama ada ini sebenarnya trend fesyen sebenar pada masa itu atau lebih dan idea artis yang menciptanya. Walau apa pun, beg bimbit coklat dengan bingkai logam sentiasa sangat berguna. Di sebelah kiri, kita boleh melihat seorang lelaki dengan sut berwarna cerah, sweaterjaketdan poket tampal. Jika saya tidak mengetahuinya dengan lebih baik, saya akan katakan dia sedang melihat iPadnya... Menariknya gaya kasual juga ditakrifkan oleh bilangan butang pada lengan bajunya: satu untuk kasual dan empat untuk pakaian yang lebih bergaya, sut klasik. Apa pendapat anda tentang gaya 1960-an , dan adakah anda akan memakai sut seperti ini? Jika anda suka artikel itu, sila kongsi dan paut kembali!

Panduan Ilustrasi Fesyen Lelaki

tekan di sini