Gaya Lelaki di 40, 50 & Melebihi dengan David Evans - Blog Gray Fox

David Evans

Jika anda melihat majalah cetakan fesyen lelaki hari ini, anda mungkin tidak akan melihat ramai lelaki dalam lingkungan 40-an, 50-an atau lebih. Kebanyakan model hampir berusia remaja dan kebanyakannya dua belas tahun, dan oleh itu terdapat sedikit inspirasi untuk yang berpengalaman atau matang. tuan-tuan yang ingin kelihatan bergaya tetapi berpakaian mengikut usia. Anda ingin kelihatan cantik tetapi seluar jeans kurus, sut langsing dengan kaki pendek dan jaket pendek dengan lapel langsing bukanlah perkara anda tetapi nampaknya itu semua yang anda lihat dalam talian dan luar talian.

Isi kandunganKembangkanRuntuh

Kami tahu bahawa ini adalah isu untuk kebanyakan pembaca kami dan oleh itu kami memutuskan untuk menemu bual David Evans, seorang peguam yang menjadi blogger fesyen lelaki untuk lelaki lebih 40 tahun. Jika anda berada dalam kumpulan umur ini, saya pasti anda akan menyukainya dan mempelajari beberapa perkara tentang cara untuk bergaya, dan kesilapan yang perlu dielakkan apabila anda seorang lelaki yang lebih berpengalaman, dan walaupun anda belum termasuk daripada mereka – suatu hari nanti anda akan menjadi dan saya pasti anda mempunyai seseorang dalam hidup anda yang akan suka nasihat seperti ini.

Jadi baca atau tonton wawancara di bawah. Tolong jangan lupa share dan like jika anda rasa ianya berbaloi.Selamat datang David!

David Evans: Terima kasih banyak - banyak! Ia hebat untuk bersama anda.

Sven Raphael Schneider: Ia hebat untuk memiliki anda. Terima kasih kerana berada di sini. Saya fikir anda termasuk dalam segelintir lelaki di luar sana yang sebenarnya tidak menumpukan pada mereka yang berumur 20 tahun, atau yang berumur 30 tahun, tetapi lelaki yang lebih tua. Bagaimana ia berlaku? Beritahu kami lebih lanjut tentang itu.

DARIPADA: Nah, saya langsung tidak mempunyai latar belakang dalam fesyen atau pakaian lelaki atau apa-apa seperti itu. Sebenarnya, lima tahun yang lalu, jika kita telah bercakap, anda mungkin akan berfikir bahawa saya berpakaian agak teruk. Jadi, kira-kira lima tahun yang lalu, saya memutuskan untuk membuat beberapa penulisan, dan saya fikir saya akan memulakan blog untuk mempraktikkan penulisan saya jadi soalan seterusnya ialah Apa yang perlu saya tulis?

SRS: Oh, sungguh. Jadi anda hanya berkata saya mahu menulis buku ! tetapi anda tidak mempunyai idea untuk menulis tentang apa?

Grey-Fox David Evans

Grey-Fox David Evans

DARIPADA: Sudah Tentu Ya! Dan blog itu sebenarnya hanya untuk melatih kemahiran menulis saya dan mungkin, mengumpulkan beberapa idea dan mengasahnya. Saya memikirkan pelbagai perkara, saya memikirkan blog berbasikal dan pelbagai perkara lain, tetapi saya fikir saya fikir ia menarik untuk bercakap tentang sesuatu yang saya tahu sedikit tentangnya. Sesuatu yang mungkin boleh saya bincangkan dengan sedikit jenaka kerana, selepas umur 40 tahun, lelaki merasa agak sukar untuk mengetahui apa yang hendak dipakai, di mana untuk membeli pakaian mereka, jadi saya hanya berfikir jika ia membuat blog sedikit perjalanan atau penemuan, maka mungkin itu akan menarik minat pembaca. Jadi, secara ringkas adalah bagaimana ia bermula.

SRS: Baiklah! Anda tahu saya pergi melalui blog anda, dan saya melihat siaran sulung anda, dan anda menyebut pengaruh ibu anda dan The Sartorialist . Beritahu kami lebih lanjut tentang itu.

DARIPADA: Memang, ya! Hanya cuba mencari inspirasi tentang cara saya berpakaian untuk kelihatan lebih baik sedikit daripada saya. Saya pergi ke Google seperti yang saya rasa kebanyakan lelaki akan lakukan, dan saya dengan cepat menemui Sartorialist. Terdapat satu gambar yang diambilnya beberapa tahun lalu daripada semua lelaki di sana Pitti Uomo di Florence, dan itu benar-benar inspirasi pertama saya. Walaupun saya katakan saya benar-benar tidak berminat dengan pakaian lelaki atau pakaian, atau sebagainya, saya fikir pasti ada percikan api di suatu tempat kerana ibu saya adalah seorang wanita yang sangat artistik dan bergaya dan saya mengesyaki bahawa beberapa pengaruh itu mungkin, digosok. off pada saya semasa saya jauh, jauh, lebih muda.

SRS: Saya nampak, itu bagus. Tetapi latar belakang anda adalah undang-undang, betul ke? Apa yang anda lakukan sebelum ini?

DARIPADA: Ya, saya mengambil ijazah undang-undang di Universiti dan seterusnya, kemudian menjadi seorang peguam. Saya berada di cabang undang-undang yang kami panggil peguam cara, di sini. Saya melakukan itu untuk, apa, menghampiri 30 tahun, mungkin. Dan kemudian kira-kira, 10-12 tahun yang lalu, saya memutuskan saya mahu melakukan sesuatu yang lain dan jadi saya melatih semula sebagai seorang guru. Saya mengajar di sekolah rendah yang bagi kami, di sini, adalah untuk kanak-kanak sehingga umur 11 tahun, untuk beberapa tahun. Saya masih melakukan sedikit pengajaran, tetapi sebaliknya, saya sekarang sudah separuh bersara, jadi, saya suka menganggap diri saya sebagai seorang blogger yang juga bekas guru dan bekas peguam.

Fox Kelabu dengan baju sejuk oren

Fox Kelabu dengan baju sejuk oren

SRS: Hebat, itu bagus! Jadi, berapa umur anda sekarang?

DARIPADA: Saya berumur 61 dan suku tahun.

SRS: Okey, jadi ya, anda pasti telah melalui peringkat 40 tambah, 50 tambah, dan sekarang, 60 tambah supaya anda mempunyai pengalaman.

DARIPADA: Memang, ya. demografi pembaca blog saya di Google Analytic kerana sebahagian besar blog saya berumur kira-kira 40-55 atau lebih dan kemudiannya menjadi 60 dan jadi saya tertanya-tanya sama ada saya akan sampai ke peringkat di mana saya jauh, jauh, lebih tua daripada sebahagian besar pembaca saya yang mungkin agak menarik dan mungkin pada peringkat itu, saya perlu menyerahkan kepada seseorang yang lebih muda, saya tidak tahu.

SRS: Oh, baiklah. Sekurang-kurangnya, anda pernah ke sana. Anda telah berusia 40-an, jadi anda tahu bagaimana rasanya. Jika saya menulis tentang fesyen lelaki dalam, anda tahu, selama 40 tahun ke atas, dan saya berumur 30-an, saya rasa ia kurang boleh dipercayai.

DARIPADA: Saya tidak begitu pasti sebenarnya. Saya fikir, pada masa kini, pakaian lelaki mempunyai asas klasik. Anda boleh hampir semua umur untuk menulis mengenainya. Saya terkejut, saya mempunyai peratusan pembaca yang agak tinggi dalam usia 20-an. Saya fikir daripada beberapa yang saya bercakap dengan, apa yang mereka hargai adalah saman, brogues, yang ikatan , segi empat sama poket. Terdapat sebilangan besar lelaki muda dalam lingkungan 20-an dan 30-an yang berpakaian sedemikian, dan ia sama dengan anda di Amerika Syarikat. Jadi sama ada cara, saya akan menasihati anda, hampir pada usia apa pun anda untuk menulis tentang perkara itu.

SRS: Itu betul! Dan kadangkala anda tahu, mungkin jika anda mempunyai wajah bayi, dan anda berniat untuk kelihatan lebih tua, jadi pakaian boleh menjadi sebahagian daripada itu. Terdapat kecenderungan dalam iklan fesyen untuk menjadi muda tetapi kadangkala, terutamanya untuk lelaki, adalah berfaedah untuk kelihatan lebih berpengalaman. awak sebut Pitti Uomo , kami sebenarnya, melakukan sekeping pada puan-puan yang lebih berpengalaman dan cara mereka berpakaian berbanding mereka yang berumur 20 tahun kerana ia berbeza. Ia lebih, saya katakan, mencolok dan megah daripada pakaian purata 60 tahun tetapi saya fikir semua orang di Pitti Uomo berpakaian berbeza daripada orang biasa. Ia hanya masuk akal, dan ia agak sesuai.

Grey Fox dengan kombinasi DB dalam borwn dan biru dengan madder tie dan kasut derby captoe

Fox Kelabu dengan gabungan DB dalam coklat dan biru dengan seri madder dan cap toe kasut derby

DARIPADA: Ya! Saya rasa apa yang menarik ialah kebanyakan lelaki di Pitti Uomo mungkin terlibat dalam beberapa cara dalam industri pakaian lelaki dan fesyen, jadi mereka mungkin cenderung berpakaian seperti itu. Saya fikir, mungkin apa yang saya cuba cari adalah sesuatu, ialah gaya yang boleh dipakai oleh lelaki di jalanan tanpa perlu berasa terlalu sedar diri. Anda boleh mengambil elemen daripada pakaian lelaki di Pitti Uomo tetapi mungkin, tidak terlalu melampau.

SRS: Pada tahap yang lebih peribadi, apakah cabaran yang anda alami dengan almari pakaian anda apabila anda berumur 40 tahun?

DARIPADA: Saya rasa semasa saya berumur 40, 21 tahun yang lalu, saya sudah tentu tidak mempunyai minat dalam pakaian seperti sekarang tetapi, memikirkan kembali tempoh masa itu, walaupun tanpa minat yang saya ada sekarang, keghairahan untuk pakaian, kerana anda berada dalam peralihan daripada muda kepada lebih tua, terdapat kebimbangan sama ada anda boleh memakai t-shirt itu atau seluar pendek . Sekarang saya lebih tua, patutkah saya memakai barang-barang ini? Terdapat kebimbangan yang seolah-olah menguasai kewujudan anda dalam pelbagai cara. Saya fikir, ini semua digalakkan oleh industri pakaian lelaki yang telah anda sentuh sebelum ini, cenderung hanya mengiklankan terlalu banyak lelaki yang lebih muda, kebanyakan model mungkin berusia awal 20-an dalam iklan pakaian lelaki. Saya fikir ia mungkin menimbulkan sedikit perasaan bimbang pada lelaki yang lebih tua. jika hanya lelaki yang lebih muda yang memakai perkara ini, apakah yang perlu saya pakai?

SRS: Tepat sekali! Terdapat kekosongan seperti ini di mana anda tidak tahu apa yang berlaku.

DARIPADA: Tepat sekali, ya!

SRS: Anda mungkin mempunyai peluang untuk bercakap dengan pembaca anda atau bertukar-tukar e-mel, apakah kebimbangan atau cabaran yang mereka hadapi? Apa yang anda dengar berulang kali?

DARIPADA: Menariknya, ia agak kerap harga. Ramai lelaki, terutamanya di sini, saya tidak tahu sama ada ia sama dengan anda di Amerika, Adakah betul untuk membeli pakaian murah? Jadi, jika saya menulis tentang sesuatu yang agak mahal, saya pasti akan mendapat beberapa orang mengulas bahawa mereka boleh membeli barangan serupa daripada X di jalan raya dengan harga sepersepuluh daripada harga. Jadi, walaupun saya cuba membuat liputan di blog, pakaian dari semua harga, saya dapati ia adalah salah satu komen paling kerap yang saya dapat daripada pembaca saya. Harga sesuatu, sekali-sekala saya cuba menegaskan, bahawa sesuatu yang lebih mahal atas sebab tertentu adalah kerana kualiti yang baik, ia akan bertahan lebih lama, ia akan lebih sesuai, kualiti bahan akan menjadi lebih baik.

musang kelabu Potret David

Potret David Fox Kelabu

SRS: Itu betul. Apabila anda katakan dibuat di UK, maksud anda kebanyakannya dibuat di England, betul ke?

DARIPADA: Tidak, maksud saya dibuat di mana-mana negara di United Kingdom, itulah yang saya bincangkan, sebenarnya. Saya mempunyai di blog saya senarai pakaian lelaki buatan British, dan saya benar-benar melihat syarikat yang membekalkan atau membuat pakaian lelaki dalam empat negara tersebut.

SRS: Jadi, pada pendapat anda, bagaimanakah ini istimewa berbanding, katakan, buatan Itali, Perancis, Jerman, buatan AS, buatan Jepun. Apa yang menjadikannya istimewa untuk anda?

DARIPADA: Saya tidak fikir saya mendakwa ia istimewa dalam erti kata ia lebih baik. Saya menulis mengenainya kerana ia adalah negara saya dan saya rasa, saya berminat dengannya kerana ini adalah perkara British. Ia akan menjadi sama mudah untuk menulis tentang pakaian lelaki yang dibuat di Jepun, atau Perancis, atau Negeri, di mana terdapat pergerakan yang sangat serupa, saya faham. Malah di China, saya mendapati terdapat peningkatan dalam jenis kebanggaan dalam pakaian buatan China dan sebahagian daripadanya sangat berkualiti. Jadi, jika saya tinggal di Amerika, saya mungkin akan melakukan sesuatu yang hampir serupa tetapi untuk pakaian lelaki buatan Amerika, jenis bengkel artis kecil yang menghasilkan denim dan sebagainya, akan menjadi minat yang besar kepada saya.

SRS: Anda betul! Terdapat pergerakan besar di sini juga, seperti hanya mempunyai jenis ini but , dan seluar jeans, dan baju, dan sebagainya.

Grey Fox dalam blazer musim panas berpetak kecil

Grey Fox dalam kotak kecil blazer musim panas

DARIPADA: Saya rasa ada semacam kebanggaan untuk memakai barangan yang dibuat di negara anda, dan anda boleh berfikir, baik, saya membantu ekonomi, saya membantu pekerjaan, dan dalam satu cara, mungkin itu lebih bermanfaat daripada membantu ekonomi negara yang beribu batu jauhnya.

SRS: Jadi, kami mengambil langkah ke belakang dari British, buatan UK dan lebih banyak lagi tentang pakaian yang sesuai dengan usia. Bagaimana anda mentakrifkannya?

DARIPADA: Saya fikir, melihatnya dari perspektif saya sebagai lelaki yang lebih tua, kepada saya, dan ramai yang mungkin tidak bersetuju dengan ini, pakaian yang sesuai dengan usia adalah sesuatu yang agak klasik dari segi potongan dan gayanya. Tidak terlalu melampau tetapi setelah mengatakan bahawa apa yang menarik minat saya ialah, saya mengenali lelaki sebaya saya yang memakai Converse dan seluar jeans yang sangat ketat, dan jaket Harrington, jadi apa sahaja dan mereka kelihatan hebat di dalamnya. Jadi, salah satu perkara yang saya masih belum faham adalah mengapa mereka kelihatan sangat bagus dalam apa, sebaliknya, pakaian yang akan dipakai secara eksklusif oleh lelaki yang lebih muda. Sesetengah lelaki menguruskannya, dan yang lain tidak.

SRS: Jadi, adakah anda berkata, jangan sekali-kali menjadi terlalu tua untuk denim dan kasut?

DARIPADA: Tidak. Saya tidak fikir mereka lakukan. Denim telah wujud lebih lama daripada mana-mana daripada kita dan seluar jeans telah wujud lebih lama daripada mana-mana lelaki di planet ini. Nampaknya agak salah kerana ia hanya perlu dilihat sebagai sesuatu yang eksklusif untuk lelaki muda dan lelaki yang lebih tua mungkin mahu memilih padanan yang lebih santai kerana anda mencapai usia di mana bentuk anda berubah, anda mungkin tidak kelihatan cukup hebat dalam pasangan yang ketat jeans, tetapi saya tidak nampak mengapa lelaki dari sebarang umur tidak boleh memakai seluar jeans dan sama dengan kasut dan jurulatih.

David Evans dengan basikalnya

David Evans dengan basikalnya

SRS: Okay, jadi, apabila lelaki semakin tua, keadaan berubah. awak rambut , ia menjadi kelabu, metabolisme anda menjadi perlahan. Katakan anda telah membangunkan almari pakaian dalam usia 20-an dan 30-an, adakah itu perlu berubah apabila anda mencapai usia 40-an dan 50-an?

DARIPADA: Saya rasa itu proses yang perlahan. Saya tidak fikir anda bangun pada suatu pagi dan membuka pintu almari pakaian anda dan berfikir Oh, saya tidak boleh memakai apa-apa ini. ia berlaku perlahan-lahan, tiba-tiba, anda bukan lagi pinggang 32 inci, dan anda mungkin menjadi pinggang 34 inci dan kemudian beberapa tahun kemudian, 36, ia akan berterusan seperti itu. Saya fikir ia berlaku perlahan-lahan jadi, anda menyesuaikan gaya anda perlahan-lahan, dan apabila pakaian anda haus, anda menukarnya.

SRS: Adakah terdapat sebarang warna yang sesuai dengan rambut uban, mengikut pengalaman anda?

DARIPADA: Saya sangat menyukai suasana kelabu, perak dengan rambut uban. Jadi, mungkin, kelabu kain flanel sesuai tetapi kemudian anda boleh memilih sedikit warna, segi empat sama poket dan seri dan sebagainya. Saya suka warna biru tua, saya memakai baju denim dan sejenis poket segi empat sama chambray dengan sejenis jaket denim kelabu perak. Saya fikir perkara yang menarik tentang rambut kelabu ialah hampir semua perkara akan sesuai dengannya, jadi anda mungkin ingin mencuba mengeluarkan sedikit warna, mungkin hanya timbul warna di sekeliling tali leher, aksesori dan sebagainya.

SRS: Adakah anda mendapati bahawa terdapat corak tertentu yang berfungsi lebih baik untuk anda sekarang kerana anda mempunyai uban daripada sebelumnya?

DARIPADA: Itu soalan yang agak sukar kerana saya fikir corak sebagai konsep adalah sesuatu yang tidak pernah saya fikirkan lebih lama daripada 5 tahun lalu dan oleh itu saya tidak mempunyai pengalaman sebenar bagaimana saya akan merawat corak apabila saya menggunakan warna rambut asal saya. Boleh, saya fikir mungkin, saya tidak dapat melihat bahawa mempunyai rambut kelabu akan membuat banyak perbezaan untuk menjadi agak jujur. Saya suka corak! Saya suka cek, cek Glenn, dan tulang herring dan sebagainya. Ramai daripada mereka mempunyai asas kelabu, jadi mereka sesuai dengan uban. Seperti yang saya katakan tadi, anda boleh mengeluarkan warna dengan cantik tali leher paisley , atau poket segi empat sama, atau baju berjalur atau sesuatu.

SRS: Itulah satu perkara yang baik! Bagaimana dengan stokin? Saya pernah mendengar seperti lelaki yang lebih tua memberitahu saya, anda tahu saya mendapat stokin ini dengan beberapa warna, dan kini saya mendapat pujian sepanjang masa, adakah itu sesuatu yang anda pernah alami juga?

DARIPADA: Ya, saya memakai pakaian berwarna stokin . Saya cenderung memakai stokin berwarna biasa. Saya bukan penggemar stokin bercorak yang hebat, saya rasa itu adalah sesuatu yang anda perlu berhati-hati. Saya masih ingat pada zaman saya yang kurang berpendidikan, pada tahun 80-an, saya pernah memakai sut pinstripe saya sebagai seorang peguam, saya pernah memakai sejenis stokin corak Disney, yang, anda tahu, saya fikirkan sekarang, dan saya hanya mencebik. Jadi, saya rasa itu mungkin menyebabkan saya tidak menyukai stokin bercorak. Ya, saya rasa ia boleh menjadi sangat menarik untuk dimainkan, dengan warna kerana kita bercakap sebelum ini tentang sut kelabu, rambut kelabu itu mungkin baju putih dan kemudian anda boleh memakai tali leher paisley biru terang dan sepasang biru terang. stokin dengan sepasang hitam kasut . Tiba-tiba, rupa yang sangat kelabu itu hanya terangkat oleh dua helai pakaian, dua aksesori yang membawakan sedikit warna biru kobalt terang atau apa sahaja rupanya. Saya fikir ia benar-benar boleh berfungsi dengan baik.

SRS: Selalu ada jenis siri soalan yang kita ajukan kepada orang ramai, dan ia adalah soalan yang mudah atau yang lain, jadi mari kita mulakan. Oxford perintah oleh?

DARIPADA: Bagi saya, Derby. Semata-mata kerana bentuk oxford tidak begitu sesuai untuk kaki saya yang cedera parah jadi Derby.

David Evans dalam Denim dan kot sukan desa coklat dengan brogues

David Evans dalam Denim dan kot sukan desa coklat dengan brogues

SRS: kain flanel atau teruk ?

DARIPADA: sama ada! Bagi saya, ia akan bergantung sepenuhnya pada warna, bentuk dan sebagainya. Saya tidak mempunyai keutamaan khusus pada jenis kain dalam erti kata itu.

SRS: Tali leher atau tali leher ?

DARIPADA: Malangnya, saya meletakkan tali leher dalam kategori yang sama ikatan . ia adalah sesuatu untuk saya mencuba sedikit masa.

SRS: betul-betul. Tali pinggang atau penggantung?

DARIPADA: Nah, ia menarik. Saya baru terfikir untuk mencuba apa yang kami panggil pendakap, dan anda memanggilnya penggantung. Saya hanya mempunyai sut yang dibuat dengan butang atau pendakap untuk ampaian. Saya benar-benar baru mencubanya buat kali pertama minggu lepas, jadi ini adalah soalan yang tepat pada masanya. Saya harus katakan, saya sangat menikmati pengalaman itu. Tidak dapat dielakkan, saya mempunyai pendakap terlalu ketat untuk bermula, saya melonggarkannya dan melonggarkannya, dan melonggarkannya, dan berakhir dengan sesuatu yang sangat, sangat selesa. Jadi, saya fikir, saya mungkin akan menggunakan lebih banyak lagi tetapi buat masa ini, saya perlu mengatakan tali pinggang.

SRS: Baiklah! Cuff barel atau cuff Perancis?

DARIPADA: Bergantung sepenuhnya pada keadaan. Saya akan memakai cuff Perancis, apa yang kita panggil cuff berganda, untuk sesuatu yang agak formal. Jadi ia adalah sejenis kuda untuk kursus yang satu itu, bagi saya.

SRS: Baju dalam atau tiada baju dalam ?

DARIPADA: Secara amnya, tidak melainkan ia sangat sejuk dalam kes ini, saya akan memakai baju dalam, apa yang kita panggil vest tetapi anda memanggil vest itu sesuatu yang lain. Kita semacam mendapat pertembungan istilah transatlantik ini di sini, bukan? (ketawa)

SRS: Tepat sekali! Jadi di luar rak atau dipesan lebih dahulu ?

DARIPADA: Saya ingin mengatakan yang dipesan lebih dahulu tetapi seperti mana-mana lelaki lain, saya tidak mampu untuk dipesan lebih dahulu sepanjang masa, jadi saya perlu mengatakannya walaupun keutamaan saya adalah untuk dipesan lebih dahulu.

SRS: Beritahu kami lebih lanjut tentang almari pakaian semasa anda. Apakah kandungannya? Apakah rupanya dari segi nisbah, dipesan lebih dahulu, dibuat untuk mengukur, sedia untuk dipakai ?

DARIPADA: Pada masa ini, terdapat sangat sedikit yang dipesan lebih dahulu. Terdapat sejumlah besar yang dibuat untuk mengukur sut, tetapi sebahagian besar daripadanya tidak sesuai. Sudah tentu, sebagai seorang blogger, saya mendapat banyak perkara yang diberikan kepada saya. Setelah berkata demikian, saya fikir ia sebenarnya mungkin almari pakaian yang lebih kecil daripada yang anda jangkakan daripada seorang blogger kerana saya cenderung mempunyai peraturan ini bahawa beberapa barangan yang masuk di bahagian bawah, ia keluar di bahagian atas, dan saya mengeluarkannya ke kedai amal, saya rasa apa yang anda panggil kedai berjimat cermat. Jadi, saya cuba dan menyimpan pilihan yang agak kecil, sebahagiannya kerana almari pakaian saya secara fizikal agak kecil.

SRS: Jadi berapa banyak saman dan baju sukan adakah anda mempunyai sekarang?

DARIPADA: Saya mungkin mempunyai kira-kira 4 atau 5 sut, mungkin 6. Kira-kira jumlah kot sukan yang sama, mungkin 20 baju, 2 atau 3 kot, jaket seperti yang anda panggil. Mungkin kira-kira 15 pasang brogues, ratusan pasang stokin, apa lagi yang tidak saya sebutkan? Mungkin kira-kira 40 tali leher, sesuatu seperti itu, mungkin kira-kira 60 petak poket semuanya disumbat dalam laci, mungkin 5 atau 6 pasang cina , sepasang seluar jeans denim, sepasang jurulatih, kira-kira 4 atau 5 beg setiap jenis, kulit, tweed , beg bahu, beg tangan… Bukan almari pakaian yang besar sebenarnya. Mungkin, jika saya akan mempunyai almari pakaian pilihan, ia akan menjadi tiga sut yang dipesan lebih dahulu, satu untuk musim panas, satu untuk sangat formal, dan satu untuk semacam di antaranya. Mungkin sepuluh baju buatan tangan dari Turnbull & Asser atau sesuatu, anda tahu tetapi ia tidak pernah berjaya seperti itu, bukan?

SRS: Anda menyebut saman yang dibuat untuk anda, beritahu kami lebih lanjut tentang itu, coraknya, siapa yang membuatnya?

DARIPADA: Sut pertama saya yang dipesan lebih dahulu adalah sut tweed yang sangat bagus yang dibuat untuk saya oleh tukang jahit di London Timur, yang, sangat malang, saya kehilangan seluar, saya kehilangan seluar di dalam bas entah ke mana selepas saya mengambilnya. dibaiki. Jadi, sut saya yang dipesan lebih dahulu hanyalah jaket pada masa ini. Saya mempunyai tiga daripada empat sut yang dibuat untuk saya, ditawarkan kepada saya sebagai blogger, dibuat untuk mengukur. Pelbagai perkhidmatan di mana salah satunya adalah perkhidmatan di mana anda semua ukuran anda dalam talian dan sut akhirnya muncul. Satu lagi adalah gabungan itu. Ia agak menarik, sut itu, anda tahu, ia sesuai dengan munasabah tetapi tidak begitu baik, jelas sebagai sut yang dipesan lebih dahulu. Saya mempunyai seluar kot pagi yang ditempah khas yang dibuat pada masa ini oleh tukang jahit yang dipanggil Cad dan Dandy di Savile Row, dan itu untuk anak perempuan saya perkahwinan . Saya juga berada di tengah-tengah projek yang sangat menarik dengan Johnstons dari Elgin yang berada di Scotland, dan mereka menenun kain. Mereka dengan sangat berbesar hati menjemput saya untuk membantu, bekerja dengan mereka, mereka bentuk kain dan kemudiannya akan menjadikannya sut olehDege & Skinner, yang merupakan tukang jahit yang sangat terkenal di Savile Row. Kain itu semacam a Semak Prince of Wales semacam variasi supaya, bagi saya, sangat mengujakan kerana ia adalah permulaan baru bagi saya untuk memiliki sut Savile Row yang dipesan lebih dahulu.

David Evans dalam Denim dan kot sukan desa coklat dengan sweater

David Evans dalam Denim dan kot sukan desa coklat dengan sweater

SRS: Bunyinya sangat mengujakan! Apakah perkara yang anda rancang untuk Blog Gray Fox pada masa hadapan?

DARIPADA: Nah, satu perkara yang saya mula lakukan tahun lepas ialah sesi pemotretan di mana saya meminjam atau menelefon, atau saya diberi pakaian oleh jenama dan saya bekerja dengan rakan saya yang merupakan jurugaya peribadi yang hebat dan jurugambar. Saya baru sahaja bergambar memakai produk mereka dan sebab saya melakukannya adalah dikaitkan dengan kebimbangan saya bahawa jenama ini hanya menggunakan model muda untuk menjual produk mereka, jadi lelaki yang lebih tua tidak benar-benar mendapat peluang untuk melihat bahawa mereka kelihatan baik pada lelaki yang lebih tua, mudah-mudahan. Jadi, itu sesuatu yang saya ingin lakukan lebih sedikit, dan saya juga menarik diminta untuk melakukan pelbagai ceramah dan acara yang dihoskan, yang agak menarik, dikemukakan sebagai guru, pakar, yang saya tidak benar-benar fikir saya tetapi itu adalah pengalaman yang sangat menarik untuk saya menyampaikan hasil perjalanan saya setakat ini kepada semua lelaki yang mempunyai kedudukan yang sama. Jadi, terdapat banyak perkara yang berlaku, hampir terlalu banyak. Saya fikir menjadi seorang blogger yang berjaya apabila anda sendiri boleh menjadi sangat menyeronokkan, tetapi ia juga membawa banyak tekanan. Setiap hari saya mendapat sedozen atau dua e-mel yang meminta saya bekerja dengan jenama atau menulis tentang produk, saya pasti anda mendapat perkara yang sama. Apabila anda bersendirian, ia boleh menjadi sangat sukar untuk menanganinya hanya kerana anda tidak mempunyai cukup jam dalam sehari untuk berurusan dengan pentadbiran, dan e-mel, dan sebagainya. Semua itu adalah cabaran yang saya cuba usahakan pada masa ini. Memikirkan sama ada blog harus dikomersialkan kerana saya fikir apabila anda seorang blogger peribadi dalam kedudukan saya, orang ramai suka berfikir bahawa apa yang mereka perolehi adalah pendapat peribadi anda dan bukannya pendapat yang dibayar. Saya tidak mahu membantutkan perkembangan blog dengan menjadi terlalu komersial secara tiba-tiba jadi, saya tidak merungut, ia adalah tempoh yang sangat menarik untuk dilalui sebagai seorang blogger, saya benar-benar mendapati semuanya sangat merangsang dan menyeronokkan.

SRS: Hebat! Terima kasih banyak untuk temu bual, David. Saya fikir ia sangat menarik.