Jaket & Jeans: Kombinasi Pakaian Lelaki untuk Blazer, Kot Sukan & Denim

blazer seluar jeans berskala 3840x2160

Memakai jaket berstruktur dengan seluar jeans adalah rupa yang cuba dilepaskan oleh ramai lelaki.Walau bagaimanapun, kedua-duanya mempunyai siluet yang bergaya dan kasual, jadi bagaimana anda harus menggabungkannya ke dalam penampilan yang bergaya dan harmoni?Dalam panduan ini, kami akan membincangkan caranyaterbaik memakai kot sukan, blazer dan seluar jeans sebagai pakaian dan sebab itu paling sesuai untuk anda.

Isi kandunganKembangkanRuntuh
  1. Memadankan Jaket dan Jeans
  2. Apakah Ciri-ciri Jaket yang Perlu Anda Perhatikan?
  3. Butiran Jaket Untuk Dielakkan
  4. Bagaimana Anda Harus Memilih Jeans Anda?
  5. Butiran Denim untuk Dielakkan
  6. Idea Pakaian Jaket & Jeans
  7. Kesimpulan
  8. Rundown Pakaian

Memadankan Jaket dan Jeans

Terdapat situasi yang sangat berbeza di manaanda mungkin boleh memakai kot sukan dan blazer dengan seluar jeans .Anda juga boleh melihat masa yang berbeza di mana anda mungkin pernah melihat seseorang di separamajlis santai, mungkin a mesyuarat perniagaan atau pun keluar pergi dating.Dari semasa ke semasa, kami telah melihat lelaki menarik keluar pakaian ini tetapi hanya segelintir yang melakukannya dengan baik.

Selalunya, kita melihat lelaki berfikir bahawa ia boleh diterima untuk memakai apa-apa jenis jaketdengan mana-mana seluar jeans; dan itu akan menjadikan pakaian yang boleh diterima.Kombinasi Pakaian Jaket dan Jeans

Kombinasi Pakaian Jaket dan Jeans

A jaket sememangnya lebih bergaya daripada seluar jeans. Jeans sentiasa kelihatan lebih kasual.Jadi, anda mungkin tertanya-tanya cara terbaik untuk menggandingkan mereka bersama-sama.Dalam keadaan tertentusituasi, ini mungkin kelihatan sesuai. Sebab utama mengapa ia tidak kelihatansesuai, biasanya disebabkan oleh kedua-duanya sesuai dan formaliti keseluruhangabungan.

Dalam panduan ini, kami akan menganggap bahawa andasudah mempunyai yang disesuaikan dengan baik blazer atau kot sukan, dan beberapa seluar jeans yang sesuai.

Apakah Ciri-ciri Jaket yang Perlu Anda Perhatikan?

Blazer bukan item satu saiz atau satu gaya untuk semua situasi. Apabila memilihbutiran untuk dipadankan dengan seluar jeans, anda perlu mencari perkara yang akan dilakukankasualkan jaket sebanyak mungkin.

Berat Kain

Anda ingin melihatberat kainyang akan kelihatan sedikit lebih hangat dan kurang seperti fabrik sut. Berat kain untuk jaket anda atau sukan kot boleh didapati dalam beberapa ketumpatan berbeza bergantung padamusim, cara anda memakainya dan pakaian yang anda cuba letakkanbersama-sama. Ia penting untuk kedua-dua suhu anda, tetapi juga untuk penampilan anda,bahawa anda memberi perhatian kepada kebolehnafasan keseluruhan dan beratnyafabrik yang anda pilih untuk dipakai untuk jaket atau kot sukan anda.

Pilih kain yang betul

Anda boleh menyemak kamiPanduan Fabrikapabila memilih pakaian terbaik untuk pakaian anda.

Cuaca dan Musim

Anda juga mahuberi perhatian kepada cuaca dan musim yang anda merancang untuk memakai kot sukan anda; buatpastikan ia sepadan mengikut musim dan anda selesa.

Contohnya, dalam video hari ini (dan dalam Pakaian #1 di bawah),Saya memakai denim gelap dengan jaket pertengahan berat bercorak lebih gelap; saya bolehpakai ini pada hampir mana-mana musim sepanjang tahun. Saya telah menambah cahaya baju sejuk ; ia tidak terlalu besar, tetapi ia boleh dipakai atau lapisan tambahansekeping menambah sedikit warna juga. Jaket pertengahan berat adalahbermanfaat untuk beberapa sebab, tetapi saya menikmatinya kerana saya dapat menggunakannyahampir mana-mana musim sepanjang tahun. Di dalam musim panas bulan, anda boleh cubamemakai linen atau a kapas jaket. Ini akan menjadi lebih bernafas, lebih banyak lagiselesa untuk anda apabila cuaca lebih panas di luar.

Raphael memakai jaket linen dalam ensembel cuaca panas

Cuba Jaket Linen Semasa Musim Panas

Dan apabila ia menjadi sedikitsedikit lebih sejuk di luar, anda boleh cuba memakai sesuatu yang sesuaiakan memastikan anda terlindung, mungkin a tweed jaket atau sesuatu yang sedikit lebih panas.Ini akan membantu keseluruhan pakaian kelihatan lebih padu pada musim itu.

Poket dan Lapel

Perkara seperti tampalan siku atau kontras butang adalah butiran berbeza yang akan membantu menyerlahkan pakaian keseluruhan dengan seluar jeans. Di samping itu, anda juga boleh mencari perkara seperti tampalan poket dan lapel takuk yang akan membantu menyukarkan keseluruhannyapakaian dengan kombinasi kot sukan dan seluar jeans anda.

Lapel bertakuk

Lapel bertakuk

Butiran Jaket Untuk Dielakkan

Flamboyan yang tidak perlu

Salah satu cara paling mudah untuk mengetahui perkara yang perlu dicari ialahuntuk mengetahui perkara yang perlu dielakkan, dan salah satu perkara pertama yang akan kami bincangkan dalam hal ini ialahflamboyan yang tidak perlu.

Di sini di Gentlemen's Gazette, kami pasti percayadalam anda dapat mengekspresikan diri anda dan bersenang-senang dengan pakaian anda,tetapi kami tidak mahu menyebabkan kemalangan di jalanan! Melainkan jika anda beradamenghadiri panggilan untuk anda boleh memakai banyak bakat tambahan, selalunyaterbaik untuk beroperasi dengan falsafah sedikit tetapi lebih dari cukup .

Elakkan flamboyan yang tidak perlu

Elakkan flamboyan yang tidak perlu

Terlalu flamboyanperkara yang kita ingin elakkan, sebagai contoh, adalah perkara yang sangat besar,berani corak ; mungkin sesuatu seperti paisley; warna neon yang sangat terang;walaupun sesuatu dalam kain yang benar-benar berkilat.Ia tidak benar-benar menambah baik,rupa yang digilap yang anda ingin lihat apabila anda memasang blazer andaatau kot sukan dan seluar jeans anda.

Corak Berlebihan

Corak dalam dos yang lebih kecil adalah banyaklebih boleh diterima. Dengan banyaknyacorak yang berlebihan, anda akan menghadapi risiko menjadi lebih visualmengelirukan orang di hadapan anda. Jadi, anda harus mengelak daripada memakai benda seperti btua belang pin yang mungkin kelihatan seperti tiada seluar sutnya, dan andajuga harus mengelakkan perkara seperti fesyen pantas cetakan bunga jaket atau sesuatudengan kain metalik padanya.

Jaket berkotak berwarna terang

Corak jaket ini terlalu berani untuk dipadankan dengan seluar jeans

Kurang Fit

Perkara seterusnya yang perlu dielakkan ialah orang miskinmuat dalam jaket atau kot sukan anda. Adalah penting untuk anda memberi tumpuan kepada keseluruhansesuai untuk jenis badan anda apabila memilih jaket anda. Jangan sampai jugakeliru melihat kualiti kain atau kos pada tanda harga, semuaitu tidak mengapa jika ia tidak sesuai dengan sewajarnya. Ia akan berakhir mencarijauh lebih ceroboh.

Sentiasa ingat jaket anda

Sentiasa fikirkan kesesuaian jaket anda

Matlamatnya adalah untuk mengkasualkan jaket andasambil meninggikan dan mendandani seluar jeans anda, sambil masih bertemu di tengah-tengahsupaya perkara saling melengkapi. Cuba untuk mengelakkan keterlaluan yang berbeza ituakan membuatkan anda kelihatan seperti anda pergi ke bilik mesyuarat atau keluar ke kelab; itu diabukan tujuan pakaian ini.

Bagaimana Anda Harus Memilih Jeans Anda?

Matlamat di sini adalah untuk memastikan jeans yang kami pilih untuk dipakai adalahakan kelihatan lebih berpakaian, kerana ini akan melengkapkan jaketumum. Jadi, apakah jenis potongan dan butiran yang akan anda cariuntuk boleh dipakai dengan kot sukan atau blazer anda?

Beri perhatian kepada Jenis Badan Anda

Anda akan mahu memastikan bahawa anda memberi perhatian kepadajenis badan anda dan mencari sesuatu yang sesuai dengan anda.Terdapat pelbagai jenis butiran yang mungkin anda boleh lihatmengenai seluar jeans yang boleh anda pilih untuk dipakai, dan anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya daripada panduan kami di sini .

Berpakaian mengikut jenis badan anda

Berpakaian mengikut jenis badan anda

Padankan Jeans Anda Dengan Jaket Anda

Sebaik sahaja anda telah memilih kesesuaian yang paling sesuai untuk jenis badan anda, ia adalahpenting untuk memastikan anda menemui kot sukan ataublazer yang melengkapkan gaya denim yang sama yang anda pilih untuk dipakai. Sebagai contoh, dari segi kesesuaian,anda tidak mahu memakai jaket langsing dan seluar jeans berpotongan lebar.

Padankan jaket anda dengan seluar jeans paling cantik dan kasut coklat anda

Kesesuaian dan formaliti gandingan jaket-dan-jeans ini dilaksanakan dengan baik

Butiran Denim untuk Dielakkan

Dari segibutiran mengenai seluar jeans itu sendiri, adalah penting untuk diingat bahawa, sekali lagi, sedikit tetapi lebih dari cukup .Jeans, secara semula jadi, akan kelihatan lebih kasual, terutamanya apabila anda mempunyai sesuatuseperti kumis atau jenis sulaman tertentu.Terdapat butiran mengenai seluar jeans yang oleh itu anda ingin elakkan apabilamemilih gaya tertentu, untuk dipadankan dengan kot sukan atau blazer anda.

Seluar Jeans Bermasalah

Perkara yang mungkin menandakan seluar jeans yang tertekan termasuk perincian yang berat, kumis di seluruh kaki, dan lubang di bahagianlutut. Perkara seperti ini tidak akan menjadi sesuatu yang anda mahu pakaidengan kot sukan atau blazer. Ini biasanya akan kelihatan lebih baik apabilaanda keluar secara santai dengan a t-shirt , mungkin.

Walau bagaimanapun, apabila kita bercakaptentang seluar jeans yang boleh dipakai dengan blazer atau kot sukan, kami biasanyabukan bercakap tentang tertekan seluar jeans .

Seluar jeans tertekan

Contoh jeans tertekan

Adakah terdapat beberapa orang yang mamputarik rupa sesuatu dengan seluar jeans tertekan dan kilauan danblazer?Ya, tetapi lazimnya orang ini mencari rupa yang lebih bergaya,tidak semestinya penampilan abadi.

Pokoknya mempunyai seluar jeans yang tertekanadalah untuk memberikan penampilan yang sangat hidup pada pakaian anda.Walau bagaimanapun, apabila anda menggabungkan ini lebih banyakaspek kasual pakaian dengan lebih profesional kot sukan atau blazer, keseluruhan pakaian mula kelihatan lebihtidak lengkap dan terputus-putus. Jadi, untuk melihat abadi, ingat, sebaiknya langkaudenim bermasalah apabila dipakai dengan blazer atau kot sukan.

Jeans Dicuci Gelap

Seluar Jeans yang Dicuci Gelap

Contoh yang bagus ialah apa yang saya pakai di sini. Saya mempunyai pencuci yang bersih dan gelapsepasang seluar jeans dengan blazer saya; tanpa embel-embel, tiada misai sama sekali, dan iakelihatan agak abadi.

Jeans Yang Terlalu Ketat

Satu lagi perkara yang perlu dielakkan apabila mencuba kombinasi ini ialah seluar jeans yang terlalu ketat.Ada di antara kita, seperti saya sendiri, yangnikmati kesesuaian langsing atau tirus pada seluar jeans mereka, tetapi kuncinya adalah untuk memastikannyaanda mempunyai kesesuaian yang sepadan dengan anda jenis badan , dan yang anda temuisesuatu yang sesuai untuk melengkapkan penampilan keseluruhan pakaian anda.

Pakai seluar jeans yang sesuai.

Pakai seluar jeans yang sesuai.

Jahitan Kontras

Terdapat jenis jahitan kontras tertentu yang boleh diterima dengan sempurna, dan itu sebenarnya akan bertambah baikkeabadian jeans anda, seperti jahitan kuning halus yang biasa anda lihat pada jahitan gaya denim klasik.Walau bagaimanapun, kami ingin mengelakkan bunyi yang sangat kuat,jahitan kontras yang dipertingkatkan yang mungkin anda lihat pada seluar jeans yang lebih bergaya.

Elakkan seluar jeans dengan jahitan kontras yang berlebihan

Elakkan seluar jeans dengan jahitan kontras yang berlebihan

Untukcontoh, kita harus mengelakkan jahitan kontras yang benar-benar dipertingkatkan dan berhiaspada jahitan sisi jeans, dan juga di belakangpoket seluar jeans anda juga.

Idea Pakaian Jaket & Jeans

Semasa kita melalui pakaian ini, kita akan melakukannyamulakan dengan pilihan yang paling formal, dan kemudian pergi ke sesuatusedikit lebih santai.

1. Profesional & Santai

Ini adalah pilihan abadiyang menggabungkan warna gelap dengan cara yang unik, untuk benar-benar digilap dan abaditengok. Penampilan ini menggabungkan pemakaian seluar jeans gelap dengan kulit but pakaian dan a neutral baju berwarna, dihiasi dengan jaket navy.

Blazer Tentera Laut dengan Lengan Panjang Knit Knit, baju putih bergandingan dengan seluar jeans denim gelap, but hitam dan Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Oren Silk Wool Medallion Pocket Square dari Fort Belvedere.

Blazer Tentera Laut dengan Lengan Panjang Knit Knit, baju putih dipadankan dengan seluar jeans denim gelap, but hitam dan Wain Merah, Kuning, Biru, Hijau, Oren Silk Wool Medallion Pocket Square dari Fort Belvedere.

Pilihan lain juga boleh menjadi jaket kelabu dengan seluar jeans gelap.Keberkecualian warna yang digunakan dalam contoh ini memastikan bahawa anda akan munculprofesional tetapi masih santai. Ini sesuai untuk a perjalanan perniagaan , atau amesyuarat sambil makan tengah hari dengan rakan sekerja.

2. Kasual Pintar

Penampilan ini menggabungkan yang terbaik dari kedua-dua aspekkot sukan, blazer dan seluar jeans menjadi a kasual pintar tengok. Ia menampilkan seluar jeans basuh sederhana dengan abaju sejuk ringan dan blazer bercorak kecil.

Kyle memakai blazer berwarna kelabu, kemeja berpakaian, poket persegi, seluar jeans denim dark wash, kasut putih

Blazer cek kelabu, baju baju, poket segi empat sama, jeans denim dark wash, kasut putih

Pilihan yang sama untuk digunakan ialah asepasang jeans gelap dan kot sukan berwarna neutral, dengan seluar kecilcorak bersaiz sederhana, di atas baju sejuk neutral. Mengapa ini berfungsi ialah pakaian itukombinasi bermain dengan kontras kedua-dua kot sukan dan seluar jeans. daripadadi sana, menggunakan baju sejuk atau kardigan di bawah kot sukan,ini melegakan keseluruhan pakaian tetapi masih membolehkan anda kelihatan terbilang.

3. Santai

Pakaian ini dibuat dengan sepasang pencuci gelapseluar jeans dan kulit putih kasut sukan , jaket berdada dua berwarna berani dan abaju sejuk berwarna neutral di atas bercorak baju raya .

Anda juga boleh mencubamenukar keluar anda berwarna berani jaket berdada duauntuk blazer yang lebih bercorak atau kot sukan. Ini pastinyapakaian paling kasual daripada tiga yang telah kita bincangkan setakat ini, dan itumembolehkan anda menggabungkan beberapa elemen gaya yang berbeza sambil memberikan andapakaian tunggal yang berfungsi dalam banyak situasi.

Kyle dalam Blazer Double Breasted Hijau Zaitun, Baju Grid Tentera Laut, Lengan Panjang Knit Knit, Seluar Denim Dicuci Gelap dan Sneakers Putih

Blazer Double Breasted Hijau Zaitun, Baju Grid Tentera Laut, Lengan Panjang Knit Krim, Seluar Denim Dicuci Gelap dan Sneakers Putih

Kesimpulan

Semasa menggandingkan blazer atau kot sukandengan seluar jeans kelihatan seperti perkara yang sangat mudah untuk dilakukan pada mulanya, adalah penting untukingat bahawa jika formaliti atau kesederhanaan ensemble tidak berfungsi bersama,pakaian keseluruhan anda akan kelihatan tidak sepadan. Dapatkan pegangan mengenai butiran yang telah kami bincangkan hari ini, dan anda boleh memakai ensembel jaket dan jean anda dalam pelbagai situasi yang berbeza!

Bagaimanakah anda memadankan jaket anda dengan seluar jeans? Kongsi dengan kami dalam komen.

Rundown Pakaian

Saya memakai kot sukan dan kombinasi jean, ini termasuk jaket kelabu berasaskan gelap dengan beberapa tona biru dan kelabu kulit yang unik di dalamnya, dan beberapa butang tanduk coklat yang sangat keren, seluar jeans pencuci gelap adalah padanan langsing yang saya mendapat daripada J.Crew, dan kemudian saya memakai but pakaian brogue hitam.

Kyle dalam kot sukan dan kombinasi pakaian kasual seluar jeans (Gambar: Arnab Hijau Pucat di Dataran Poket Bulu Sutera Biru Tengah dari Fort Belvedere)

Kyle dalam kot sukan dan kombinasi pakaian kasual seluar jeans (Gambar: Arnab Hijau Pucat di Dataran Poket Bulu Sutera Biru Tengah dari Fort Belvedere)

Untuk menceriakan keadaan, saya juga memakai baju sejuk berwarna oat di atas baju putih langsing. Poket persegi saya menarik semuanya bersama-sama. Ia dari Fort Belvedere dan ia mempunyai beberapa motif arnab yang sangat unik dan ton biru dengan beberapa unsur hijau yang sangat hebat padanya juga.